K-report
 

Archiv do 07.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nehody » Archiv do 07.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, jako, že trolejbusu při jízdě spadly troleje. Bylo při 90 letech MHD v Jihlavě a správně spadly sběrače. Samozřejmě můžeme pokračovat ve výčtu i jinými příklady, což není náplní této diskuse, takže se omlouvám za příspěvek mimo mísu.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 13:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

11.04 novinky.cz
http://www.novinky.cz/krimi/kamion-se-srazil-s-tramvaji--tri-zraneni_88432_ojlhu.html
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 14:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledních dnech se na tramvajových i železničních kolejí fakt "daří"
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/zahranicni/desitky-mrtvych-pri-nehode-metra-ve-spanelsku_89729_ra9us.html
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!
________________________________
ICQ#: 281-189-344
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 21:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V diskuzi Tramvaje v Brně jsem hodil několik fotek z dnešního brutálního vykolejení Anitry.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napsal bych to do nejotřesnějších zážitků z MHD,ale ty tady nemáte.
Potřebovali jsem se nedávno dostat po půl jedné v noci od Masaryčky na Barrandov.To,že jsme nikde nestihal přestupy na jiné tramvaje tady řešit nebudu(spadnul ten barák),ale podařilo se a jeli jsme šal.l.č.54 z Anděla na Barrandov.Na zastávce Hlubočepy byl směrem k mostu automobil v kolejích.Řidič slušně požádal tramvajáka,aby mu pomohl s pomocí lana-ten řekl,že se na to necítí,že se mu nechce.
Jednu slečnu napadlo,aby chlapi tu Fábii pomohli odtlačit.Chlapů bylo dost,těch co by se jim chtělo bylo málo.Jen my dva z Moravy.Ostatní Pražáci blbě konzultovali chudáka řidiče,a dokonce nadávali na MHD v Praze,že šalinkarta je drahá jak sviňa a oni přece nebudou nic tlačit.
Ve třech se nám to fakt nepovedlo.
Pak dojela pohotovostní felície MHD,vystoupil maník,zeptal se tramvajáka,proč to nevytlačil.Přebral od něho tramvaj,a do minuty bylo auto venku.
Na bytě na Barrandově jsem byl v 2:45,a v 4:45 jsem stával do práce-špica.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
DP Hl M P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.226.211
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:11:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach - takový jako ty bych posílal pěšky, na co MHD, když všichni nadávají, že
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nenadávám na MHD.Ten spadnutý barák je mimořádnost,to neřeším-to se může stat kdekoliv.
Já jsem právě nebyl mezi těmi co nadávali na MHD.
Jen mě hodně dožral ten tramvaják,když ten maník od nehod to měl do minuty.
Adsi ten článek někdo nepochopil,nadávali ti Pražáci.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no takové chytré řeči nic nestojí, že? ale kdyby se cokoliv stalo (poškození auta, tramvaje, nebo dokonce zranění) tak to odnese samozřejmě řidič tramvaje - ono se to lehce kritizuje ostatní, když člověk nemá odpovědnost

jak by to s tou tramvají jako dělal? když si sedne do kabiny a odcouvá to bez zajištění (jako ten dispečer, který zrovna moc příkladem nešel!) a přejede při tom opilce, který močí za tramvají, tak kdo si za něj půjde sednout do basy? nikdo!
a kdyby šel na krabičku, tak kdo mu ohlídá, že to auto po vytažení nepojede dál a nenabourá do tramvaje? dementní řidič, který netrefí na silnici, asi těžko

btw http://www.dp-arena.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=773&Itemid=44
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 19:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach, ono pokud se něco stane řidič je snadno dohledatelný, takže občas pokud stojí blbě zaparkované auto se otevřou dveře kabiny a řidič řekne "chcete-li jet dál, tak to musíte posunout". Což v tomhle případě by taky tak nějak šlo.
Makrelu neumeješ.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5070
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach: Neznám konkrétní podrobnosti k tomu, co se tam dělo nebo nedělo, ale obviňovat řidiče je bohužel v podobných případech to nejjednodušší, i v případech, kdy řidič za nic nemůže. Nikdo totiž řidičovi nemůže nařizovat, aby někde odtlačoval nějaká auta a pokud by se při téhle činnosti řidičovi něco stalo, je tu otázka, nakolik moc se to dá považovat za pracovní úraz (pracovní úraz = "úraz, který vznikl při pracovních činnostech nebo v přímé souvislosti s nimi". A diskuze, jestli tu ta souvislost je nebo není, je téma k diskuzi pro právníky.

Podobně, řidič má odpovědnost za cestující a za to, že se jim nic nestane. Takže třeba vystupování cestujících mimo zastávku - případné zranění cestujícího rovná se vina řidiče. A pokud by po řidičích chtěl nějakou pomoc a cestujícím se něco stalo..... V našich podnikových předpisech je třeba výslovně zakázáno, aby cestující pomáhali tlačit nepojízdné vozidlo.

A další věc - to, že řidič nechtěl auto odtlačit, může třeba souviset s jeho zdravotním stavem. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že třeba taková ruka, která je po zlomenině zpevněná drátama, aby ta kost vůbec držela pohromadě, dokáže pěkně zkomplikovat život.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám,že to byla jednoznačná vina řidiče tramvaje.
Pravda píšu to naštvaný.
Záleží vždy na okolnostech,jak se řidič zachová.
Ovšem nemuselo to být jen řidičem.Z těch čumilů asi každý neměl po zlomenině,kýle atd.Kdyby dali ruku k dílu,tak je to v pohodě.Jenže oni jen blbě čuměli,popř.si to fotili.I řidič tramvaje fotil jak vzteklý.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach: Přečti si článek na dp-areně na který tady dával odkaz Radek 31 a pochopíš o co tam šlo. Jako vždy se ukázali a slávu získali dispečeři, kteří jako vždy nedbali žádných bezpečnostních pravidel. Řidič pouze dokumentoval situaci, aby mu nikdo nic potom nemohl říct. Udělal bych to úplně stejně.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6830
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže oni jen blbě čuměli,popř.si to fotili

Se obávám, že to nebyli pražáci, neb ti jsou (zvlášť v noci) docela vycvičení. Docela nechápu, proč k tomu nevyzval řidič (ani se sám nemusel zapojovat). Jak píše 9tr.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5074
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečetl jsem si teď ten článek (předtím jsem ten odkaz nějak přehlédl). No, co k tomu říct. Jsou různé předpisy a je jich tolik, že dodržet všechny je občas docela problém. Co třeba napadá mě - kolega kdysi nasazoval sběrače trolejbusu bez oranžové reflexní vesty, jel kolem vedoucí a řidič byl bez prémií. Nevím, zda je vesta v povinné výbavě tramvaje a jak je to s povinností použít jí, ale na fotkách pod tím odkazem jsem neviděl vestu ani jednu, ani u dispečerů.

Jo, a k chování dispečerů. Jeden řidič od nás z DP utekl teď na Klíčov, potkal jsem ho asi před dvěma měsíci, bavil jsem se s ním, jak je v Praze - a on si nemohl pražské dispečry vynachválit. Tož tak
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6831
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď jsem si to taky teprve přečetl - předtím jsem si odkazu nevšiml...

Docela síla! Tak to se teď ani nedivím, že se na to kaštani vybodli - to už není běžný odhození .
Přijela pak aspoň Policie?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 22:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vesta je součást osobních náležitostí řidiče a dopravní kontrola chodí na konečných a kontroluje to (to není vtip, ale zkušenost z minulého měsíce - měl jsem jí jako vždy v batohu, takže pohoda :-) )
používá se především při nehodách a vykládání cestujících, ale tady to bylo v zastávce, takže imho nebyla nutná
ale mezi náma, když má člověk nehodu, tak vytáhnutí vesty většinou není jeho první myšlenka a pokud vím, tak se po tom zatím nikdo nevozí

ad dispečeři - já s nima nemám problém (kromě jednoho, který mě jako nováčka uvrtal do nehody - ale ten snad už jen jezdí jako řidič), ale tak závažné porušení jako couvání s tramvají bez zajištění, když je kolem plno lidí "v náladě" je na pováženou! to je fakt základ
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5077
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 23:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vesta je součást osobních náležitostí řidiče

U nás v DP je vesta součástí vozidla. Obvykle bývá úhledně zabalená a zatavená v igelitu (= nepoužitá) a je někde důkladně zastrčená a schovaná, abych jí v případě potřeby nemohl najít. Nosím si proto svojí vestu, kterou mi koupili rodiče před rokem a půl k vánocům kvůli ježdění na kole a nemůžu se dočkat, kdy začne někdo v podniku vyšetřovat, ze kterého vozu jsem jí ukradl - vesta je totiž úplně stejná, jako ty podnikové (chybí na ní jen černé evidenční číso vozu), což ovšem rodiče nemohli při nákupu tušit, protože ve městě, kde já jezdím, oni byli jen dvakrát v životě a cílem návštěv rozhodně nebylo zkoumání výstražných vest řidičů dopravního podniku.

Já osobně si vestu beru pokaždé - ono běhej v říjnu v dešti v šest ráno po silnici první třídy a nasazuj sběrače trolejbusu, když vůz je v levém pruhu a dráty jsou nad pravým...
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijela pak aspoň Policie?

Zopakoval bych tento dotaz.
Všechna zainteresovaná ministerstva se chlubí, jakých úspěchů bylo dosaženo pomocí bodového systému (což statisticky bylo), občané mají škodolibou radost, že za hodinové stání na vyhrazeném invalidním místě přijde o papíry i světový hokejista, ale jak vidno, "prkotina, týkající se jen pár desítek lidí, kterým se vlastně nic nestalo, jen přijeli domů s půl hodinovým zpožděním" nestojí ani za trestné body, ani za reportáž TV Noha.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 12:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď mám dotaz na ty,co se tady do mě pustili.
Jak byste takovou situaci řešili??
Dle 100% držení předpisů se nedá vyřešit vše,chce to občas i selský rozum.Neříkám,že ten dispečer postupoval nejpředpisověji.
A v tom článku je napsané,že nejdřív zacouval,což je blbost.Přebral šalinu,a pak popojel k autu.A vzadu žádný ožrala nebyl-to bylo trošku zdramatizované autorem článku.Autor článku jen taky pobíhal splašeně dokola,fotil si a na výzvy o pomoc k odtlačení nereagoval.
U článku je taky odkaz na podobnou nehodu před rokem-tehdy cestující pomohli a jelo se dál.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dispečer není na místě sám, takže jeden dispečer (nebo řidič) mu vzadu ukazuje a druhý s tím couvá - ale couvat s tím bez zajištění je prostě prasárna! to mi nevymluvíš
podle předpisů to samozřejmě šlo, jen by to trvalo o 30s déle

nejde o to, že tam ožrala nebyl, ale že tam klidně mohl být - od toho jsou zákony a předpisy, aby se podobná rizika minimalizovala

řidiče nehodnotím, nebyl jsem tam
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6851
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach: Jak byste takovou situaci řešili??

Řešení je jediné - kdybych byl ještě noční tramvaják, tak udělám dvě věci:

1. okamžitě volám dispečink
2. řeknu kaš.. cestujícím, že dokud tam to auto bude taxe prostě dál nepojede. A buď by to pochopili, nebo ne - je to hlavně jejich zdržení. Ale rozhodně bych sám nic neodtahoval.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-to,že neměli čepici a kdoví co ještě...upřímně je to jedno
- to,že se nezapsal do knihy a nevyzkoušel po jakoby střídání magnety...taky úplně jedno
-to,že couval bez zajištění z kabiny...za to se řidičům-a zcela po právu-berou papíry,to je chyba.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc Bain-2. bod je přesně zformulovaný tak, jak se to má říci.
Makrelu neumeješ.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na IPP před pár roky takto na tichý pokyn tramvajáka Favorit stojící debilně odskákán substrátem (pro ten účel nás bylo dost). Řidič poté ještě vyčkal na opozdilce co tomu volovi zahazovali dva ventilky aby si to zapamatoval
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6886
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 08:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na IPP před pár roky takto na tichý pokyn tramvajáka Na IPP před pár roky takto na tichý pokyn tramvajáka

Já myslím, že to je docela běžná skorokaždodenní praxe.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 10:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Radek31:to Ti ani vymlouvat nechcu,ale při troše kolegiality a rozumu mohli tramvajákovi hlídat prostor vzadu Ti dva jeho kolegové.Pochopil jsem,že asi taky tramvajáci.

Ovšem jeden byl opřený o zábradlí a druhý fotil-a od něho je ten článek.
Nebo by to ani takto nešlo?
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach: Tady nejde o to, že by mu to mohl někdo vzadu hlídat, ale jde o to, že měl řídit ze zadního stanoviště. Tzn. měl jet na zadní pohon a nikdo by mu to tam nemusel hlídat. To je to největší provinění.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jakého zadnho stanoviště??To byla samotná tramvaj na noční lince č.54.A tam má jen jedno stanoviště.Nebo je to jinak?Znalec na šaliny nejsu.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Ostravák - to není zase tak úplná pravda - pokud by mu poučený pracovník zajistil couvání (tzn. hlídal prostor za tramvají a ukazoval mu), tak může klidně couvat od panelu

2 Valach - každý vůz má vzadu pomocné stanoviště z kterého se couvá
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Radek31:takže,kdyby ti dva chtěli hlídat ten prostor za šalinou,tak by to šlo,že?
Sice nebyli ve službě,ale poučeni určitě byli.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6894
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že měl řídit ze zadního stanoviště

To není tak jednoduchý. "Krabička" není určena pro couvání na trati (i když jak je to dnes ošetřeno úředpisově přesně nevím).
Jednou jsem sám (na pokyn dispečerů) scouval na krabičku s prázdnou dvojicí starých zrychlovačových T3 celou Chotkovu až na Klárov...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6895
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže,kdyby ti dva chtěli hlídat ten prostor za šalinou,tak by to šlo,že?

Určitě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3216
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Zase tak jistý bych si nebyl, ale jak to je přesně netuším.
A na co je pak krabička určena??? Je tam snad na to, aby nemusel být nikdo vzadu za vozem. Viz ostravská výluka dne 21.5.2006.
http://mhd-ostrava.ic.cz/vymena.htm
Menší video je na stránkách http://plaminek1.ic.cz
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6897
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na co je pak krabička určena???

Je především určena na krátké manipulační popojíždění mimo "veřejnou" síť (zatažení do vozoven). Ona totiž není - hlavně u starších tétrojek - příliš spolehlivá a bezpečná. Rozhodně to není plnohodnotné alternativní stanoviště.
Ale jak říkám, dá se ledacos. Jindy jsem na pokyn dispečinku couval na krabičku s noční i s lidma od vyšehradského tunelu až na Výtoň...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3217
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Předpokládám však, že v T3R.P. je krabička spolehlivá a bezpečná, takže by snad neměl být problém. A neříkej mi, že by nebylo jednodušší, kdyby si dispečer přešel dozadu a řídil pomocí krabičky. Auto by stejně vytáhl a nepotřeboval by k tomu nikoho dalšího.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,možná by ho i ze zadního stanoviště vytáhl,ale taky možná ne.
Podívej se na ten článek,a na ty fotky.Ten rantl byl celkem vysoko,takže musel mět přehled,jak tahá,co tahá a co se s tím děje.Takže zas blbost.
Měli mu to vzadu prostě pohlídat(a ne si fotit nebo byt opřený)a to je všechno.
U MHD neexistuje,že by si pomáhali?
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6900
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Valachem. Naprosto košer by bývalo bylo couvání od panelu s někým dalším, hlídajícím prostor za vozem. To je celé.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3219
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase nevíte, jestli je o to dispečer požádal. Kdyby mě nikdo nepožádal, tak bych si to taky jen fotil a nic nedělal.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 20:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:

Bohužel, tohle bývá celkem obvyklá výtka na adresu naší pracovní síly v zahraničních společnostech: spolehlivý, ale nesamostatný. Co se mu výslovně neřekne, neudělá, i když snad většině dojde, že by to nebylo od věci.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3220
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 20:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. V tomto máš pravdu, ale problém je v tom, že český člověk se "bojí" něco svévolně udělat taky proto, protože by mohl být za to potrestán.
Viz věta: "Řekl Vám někdo, abyste to dělal?..."
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 21:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

couvání z krabičky je s lidma naprosto legální a používané :-)
(v Praze povoleno tuším loni v únoru úpravou předpisu D1/2)

ale povoleno je maximálně 30 metrů (víc jen na příkaz dispečinku)

ale když by šel na krabičku, kdo mu ohlídá to vytahované auto? aby nenarazilo do tramvaje při vytahování? řidič tak dementní, aby najel tam kam najel, je všeho schopný

prostě je správné to nechat na lidech nebo dispečinku, protože pro řidiče z toho imho nekouká nikdy nic dobrého - iniciativní člověk je u DPP téměř VŽDY "po zásluze" potrestán
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6908
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 21:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31 - couvání z krabičky je s lidma naprosto legální a používané :-)
(v Praze povoleno tuším loni v únoru úpravou předpisu D1/2)


Jasně, však jsem psal že mám zkušenosti z "trochu" dřívější doby. Ale samozřejmě nemohl couvat z krabičky sám, a při tom tahat nějaké auto. Možná mu s tím mohli pomoct jeho a kolegové.

Hnidopich - Co se mu výslovně neřekne, neudělá, i když snad většině dojde, že by to nebylo od věci.

Jenže u provozní profese typu řidič tramvaje je přílišná kreativita nežádoucí. Co mohl maximálně "sám od sebe" udělat bylo vyzvat cestující, ať to "spontánně" odhodí sami. Od zbytku je dispečerský aparát.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 21:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Teď ovšem křivdíte českému člověku. Imho naopak český člověk umí výtečně improvizovat a nebál by se vymyslet nejedno originální řešení, jak mimořádnou situaci vyřešit maximálně rychle a přitom bezpečně. Jenže by nesměl pracovat ve firmě sice české, ale zprocesované podle standardů, které přesně tuhle improvizaci považují za něco zcela nepřípustného a nebezpečného.
Pokud někdo nechápete, analogickou situací je třeba případ, kdy v laserové tiskárně dojde toner: V normálně fungující firmě dojdete k tiskárně, vytáhnete krabici s novým tonerem, vyjmete novou kazetu, vytrhnete zajišťovací pásek z kazety, otevřete kryt tiskárny, vysunete prázdnou kazetu, vložíte novou kazetu a zaaretujete ji v tiskárně, starou kazetu hodíte do krabice a připravíte pro odvoz na recyklaci. Celkově práce na maximálně 5 minut. Ve zprocesované firmě vás něco takového nesmí ani napadnout. Podle vnitřních předpisů totiž musíte zavolat technical support, oznámit závadu na tiskárně, vyčkat 6 hodin, než bude mít někdo z techniků čas, a pak sledovat, jak za 5 minut udělá to, co jste mohli udělat sami už před 6 hodinami. Vůbec přitom nevadí, že jste půl dne nemohli tisknout a část pracovní doby promarnili zcela zbytečně ani že technik starající se o výměny tonerů je dost možná nadbytečný zaměstnanec (jelikož by si ostatní zaměstnanci dokázali tonery měnit sami). Důležité totiž je jediné: dodržet předepsaný proces. No a když budete tohle tlouct do hlavy vedoucím pracvníkům dostatečně dlouho, sami pochopí, že to sice není zrovna ekonomické, ale zato se přitom nemusí myslet (natož improvizovat) a stačí tupě čekat, až na ně v předepsaném procesu přijde řada. Takže se nedivte řidiči, že rovněž nechce improvizovat, protože pokud by nešťastnou náhodou došlo k nehodě nebo jiné nepřípustné události, odnese to určitě. A pokud by se nic nestalo, stejně mu hrozí postih, protože jednal nesystémově a couval, ačkoli byl několikrát proškolen, že má zavolat dispečink a vyčkat, dokud nepřijede specialista na couvání tramvají a odtlačování vozidel překážejících na trati...
Btw, pokud si někdo myslíte, že si dělám srandu, doporučuji pročíst některé publikace o moderním managementu. Sice to v nich dostanete zabalené do mnoha hezkých kydů o zprocesování firmy jakožto záruce její efektivity a prosperity, ale důsledek je přesně tenhle...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Plně souhlasím, ale nemůžu najít místo ve svém minulém příspěvku, kde křivdím českému člověku.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Myslel jsem to tak, že český člověk se imho nebojí, ale spíš je ovlivněn systematickým tlakem, aby nic nevymýšlel a proboha neimprovizoval, nýbrž se za každou cenu držel předepsaných postupů. Zkrátka bych nevyčítal lidem strach, tohle už je spíš důsledek něčeho, co by se dalo nazvat vymýváním mozků (s cílem odstranit nepředvídatelné chování zaměstnanců firmy).
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: je ovlivněn systematickým tlakem, takže se vlastně... "bojí" o plat, o prémie atd. Uvozovky jsou tam záměrně.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dám vám příklad, jak dopadá iniciativa u DPP (speciálně JPT) - vyprávěl to kolega, ale důvěryhodný a nemám důvod mu nevěřit

měl linku 20 a přijížděl na Hradčanskou od Ch.s. a od Sparty se přes křižovatku přehnala najíždějící šejdrová 20 (asi ze Žižkova, ale to není podstatné) - protože byl kolega docela zpožděnej, tak si řekl, že pro jistotu najede na levé nástupiště, podívá se na pořadí a kdyžtak se dohodne s řidičem té další 20, kdo pojede první

co se nestalo, viděl to dispečer, vysvětlování ho nezajímalo a bylo za to služební hlášení na sjetí z trasy (jak to dopadlo dál nevím, ale asi to bylo klasických pár stovek a záznam do karty řidiče)

a to je řádově menší risk ("provinění") než odtahování auta přivázaného na spřáhle - od toho je tu dispečer (a že jich v noci ve službě není málo, až jsem koukal, když mi to jeden ze sálu vyjmenovával)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: To je fakt, beru větu o křivdě zpět.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6917
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 10:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus - V normálně fungující firmě dojdete k tiskárně, vytáhnete krabici s novým tonerem, vyjmete novou kazetu, vytrhnete zajišťovací pásek z kazety, otevřete kryt tiskárny, vysunete prázdnou kazetu, vložíte novou kazetu a zaaretujete ji v tiskárně, starou kazetu hodíte do krabice a připravíte pro odvoz na recyklaci. Celkově práce na maximálně 5 minut. Ve zprocesované firmě vás něco takového nesmí ani napadnout. Podle vnitřních předpisů totiž musíte zavolat technical support, oznámit závadu na tiskárně, vyčkat 6 hodin, než bude mít někdo z techniků čas, a pak sledovat, jak za 5 minut udělá to, co jste mohli udělat sami už před 6 hodinami.

Tvůj příklad má samozřejmě i druhou stranu:

1. já bych jako šéf taky netrpěl, aby se kdekdo "rejpal" v drahé laserové tiskárně. Ne každý má dostatečnou technickou a manuální erudici na takovou "prkotinu", jako je výměna toneru. Navíc by se mi jako šéfovi moc nelíbil volný přístup každého zaměstnance k zásobám nových tonerů . Tak to fungovalo u mého bývalého zaměstnavatele (věhlasné nadnárodní firmy), a tiskárna byla samozřejmě věčně mimo provoz.

2. ve správně "zprocesované" firmě není dnes problém, aby IT oddělení sledovalo tiskárny on-line dálkově, a tonery měnilo včas. Tak to funguje u mého současného zaměstnavatele (věhlasné CZ firmy), a s tiskárnami není problém.

Tím chci jenom říct, že na každý problém je třeba pohlížet z více pohledů. Vše má totiž svůj důvod - i když se to na první pohled třeba nezdá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 12:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Máš pravdu, leckdo ten toner vyměnit nedokáže a v tom případě by na tiskárnu neměl vůbec sahat. Na druhou stranu to leckdo zvládne bez problémů a považuji za nesmysl, aby měl takovou činnost direktivně zakázanou.

Btw, co se týká sledování tonerů, to je sice prima věc, ale... Onehdy jsem se poněkud zapomněl v práci a tiskl prezentační materiály (20 ks á 60 stránek). Jelikož v tom bylo hodně grafiky, podařilo se mi vyprázdnit jeden z barevných tonerů. Bylo deset večer, technici dávno pryč. Takže jsem si došel do trezoru pro klíče od technického úseku, zašel tam, vzal si nový toner, vyměnil a v poklidu dotiskl. No a co se asi tak stalo druhý den? Otevření trezoru a zlomení pečeti na obálce s náhradními klíči bez připomínek, návštěva cizího pracoviště a odnesení toneru bez připomínek. Zato ovšem technická podpora žalovala, že jsem svévolně vyměnil toner, čímž jsem vykonal práci, na kterou nejsem proškolen. A nejhorší bylo, že jsem to udělal dobře a tiskárna tiskla...

Omluva všem za poněkud OT příspěvek...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 12:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, ten kdo neumí vyměnit toner v "drahé" (co je to drahé?) tiskárně, rozhodně nemá co dělat v kanceláři. Tohle bych jako šéf zase netrpěl já, to by jsme taky mohli volat IT i kvůli výměně dýva v mechanice! Naštěstí asi nejsme natolik "zprocesovaná firma", takže to v pohodě zvládáme za těch max.6 minut i bez podpory.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6918
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, ten kdo neumí vyměnit toner v "drahé" (co je to drahé?) tiskárně

Drahou tiskárnou myslím samozřejmě něco takového:
http://www.canon.cz/produkty/barevne/index.htm

rozhodně nemá co dělat v kanceláři.

Souhlasím. Jenže takových vemen a "machrů" je všude dost. Od toho jsou právě ty "procesy", aby následky jejich činnosti eliminovaly. Že to leckdy nefunguje je věc jiná...

Ale to jsme se od nehod tramají trochu posunuli. Já jsem si jist, že řidiči tramvaje by měla být ponechána jen nezbytně nutná volnost rozhodování, a mimořádnosti a problémy musí řešit dispečink. Od toho tam ten aparát je.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6941
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 23:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes večer "pěkné" vykolejení na křižovatce Blanická x Francouzská. Přední vůz linky 30 (6886?) jel normálně doleva, ale zadní (6777) byl jiného názoru.

 

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 05:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhýbka byla poté vypnuta a nyní je na ní bílý kříž.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 09:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Ano, přední před 6777 je 6886.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdypaks to McB viděl? Já tam byl ve 23,07 :-)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:

Neměl jsem nutně na mysli veškerou kreativitu, ale Ostravákovu poznámku, že když mu nikdo neřekne, tak bude koukat a fotit. Předpokládám, že nabídkou zajištění prostoru za vozem by se řidič proti ničemu neprovinil.

No a u obecné tvořivosti: Je trochu něco jiného improvizovat při řešení dané problému a vyrobit príma bastl. A je něco trochu jiného iniciativně vyvíjet činnost (ani ne nutně tvořivou). Samozřejmě, že v tom hraje roli historická zkušenost, která často vede k tomu, že se snažíme raději nevyčnívat.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Ale zase záleží na tom, jestli toho dispečera znali. Vemte si, že pokud měli s tím dispečerem již nějaké špatné zkušenosti, tak mu přeci nebudou pomáhat.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6945
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdypaks to McB viděl? Já tam byl ve 23,07 :-)

Tak to jsme se tam museli těsně minout, já tak kolem jedenácté...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace