K-report
 

Archiv do 25.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 25.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 16:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím co se bude a nebude pořizovat bych si nebyl tak jist. Tyhle úvahy se mění různě ze dne na den. Takže dokud není výběrové řízení, nebo spíše podepsaná smlouva, je to dost nejisté.

Skřípání praskání u K3 mě taky docela štve a mrzí, protože jinak se mi ten vůz docela dost líbí a svezení je příjemné. Má se s tím ale ještě něco dělat ...
Rozhodně se mi jako cestujícímu jízdní vlastnosti K3R-NT líbí podstatně více než u Aster a jejich pevných podvozků. A řidiči jsou s K3 velmi spokojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 18:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skřípání praskání u K3 mě taky docela štve a mrzí

Mám pocit, že se to den ode dne zhoršuje. Možná někdo za čas zavolá hygieniky, že tak vysoký hluk škodí zdraví...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 18:49:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz T3M č.226 už jezdí bez reklamy.Dnes byly v provozu už i Astry č.301 a 302,trochu změna.Včera odpoledne jsem u zastávky Dobrovského,Klatovská spatřil kolportérku PN,jak si vybírá štos těchto novin ze schránky na označníku.Vypadá to,že snad ty venkovní schránky slouží i jako zásobníky pro kolportéry? Na spokojenost s řízením K3R-NT není u řidičů jednotný názor,nedávno jsem s jedním z nich hovořil. Jemu nevyhovuje opírání levé ruky při manipulaci s ručním řadičem a dále špatná viditelnost přístrojů na řídicím pultu při oslnění sluncem. Raději prý jezdí s Astrou.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 20:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes si trochu rejpnu, nebo bych měl dotaz na někoho kdo se vyzná, či zabývá konstrukcí moderních tramvajových tratí. Bohužel se zde obvykle příliš takových lidí nevyskytuje ...
Byl jsem se podívat na Slovanské aleji. O uschlém trávníku na začátku u Milady už jsme si psali, tak tady je fotka.
 

Můj dotaz ale směřuje k protihlukovému obložení kolenic. Na přejezdech ať už zadlážděných nebo, tam kde bude asfalt (před vozovnou) jsou na bok kolejnic lepeny protihlukové tuhé bočnice.
 

Ale tam kde je trávník jsou jiné, takové jako polystyrénové a ty jsou tam jen tak nasazené, případně je tam asi má držet ta hlína v okolí. Ale to se mi právě nezdá, protože místy jsou jsou vyboulené od kolejí a hlína je asi i mezi nimi a kolejí... Tím pádem jaksi odhlučení nebude tak účiné. Proč nejsou také lepené? No možná je to detail, ale kdyby někdo znal odpověď ...
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Cestující z linky 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.90
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 21:07:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále více souprav, zejména těch modernizovaných, má snad hranatá kola. Že k tomu dochází na podzim, při prvních náledích, beru, ale nyní je to jednoznačně věc údržby. Několik takových souprav jezdí na lince č. 2. Pokud se to nezlepší do příštího týdne, vypíšu čísla a píšu stížnost na PMDP a následně panu Paškovi.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23783
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 23:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by už nebylo co soustružit? Jednou k tomu u každého vozu dojde - obvykle jak naschvál u více najednou a to pak leze do peněz...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 23:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to,že snad ty venkovní schránky slouží i jako zásobníky pro kolportéry
Zeptám se asi blbě ale co sou to "kolportéry"?
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23785
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 00:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roznašeč novin, resp. nejspíš i takovej ten rozdavač metra.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 00:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martne, zklamu tě. Nemá to nic společného s transportérem, tedy autem .
Kolportér je pouliční distributor tisku, pouliční prodavač tisku je kamelot.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 00:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha, MZ byl rychlejší
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 08:49:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na dvojce v půl sedmé večer nějaký zádrhel, u Nádraží ve směru na Skvrňany byla zastávka plná, za chvíli přijela prázdná souprava mimo provoz a hned za ní astra 301. Kolik bude ročně stát chod zavlažovačů?
vh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.124.114
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 12:42:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hranatá kola - údržba může brousit, když ví co. Když nikdo nic neřekne, nic se nebrousí. Vím pouze o 307. A není mi jasné, jak údržba způsobuje hranatá kola?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vh, dobra, postara se udrzba sama o zavedeni a zverejneni e-mailovy adresy, kam muze cestujici substrat hlasit nekulaty kola, vibrujici vozy, pocmarany sedacky a podobny provozni nedostatky?

nebo si mame stezovat panum k. & k. a slozite jim navrhovat a vysvetlovat, aby tu schranku nechali zridit pro dobro obcanu a snizeni nakladu dp?
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Piš to sem http://trolejbusy.plzenskamhd.net/?page=poruchy.html a pak na to odkazuj
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.90
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 17:55:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidiči tramvají a trolejbusů jedou až moc svižně, leckdy to je styl brzda - plyn. Včera na mě v lince 30 lidi popadali, když řidič říznul zatáčku u borské věznice. Dnes jsem musel chytat v jedničce stařenku, která nestačila dojít k nejbližšímu sedadlu, neboť řidič ihned po zavření dveří dupnul na akcelerátor. Bylo by vhodné poučit tyto syny Emmersona Fittipaldiho, kteří si trať pletou s uzavřeným závodním okruhem, co to je plynulá jízda.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5023
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 18:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsaď se, že se páni řidiči začnou odvolávat na krátké jízdní doby, nutnost dodržovat 50 km/h a různé zácpy a jiné problémy zpomalující dopravu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 18:49:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poslední době nějak často ubývají samolepicí žlutočerná evidenční čísla venku na karosériích tramvají /např. na KT8D5:288,296,297,299 a dnes i na čele 311 "Pampelišky"/. V novém prázdninovém grafikonu se poměrně dobře podařilo zajistit návaznost garantovaných nízkopodlažních spojů.Astry na linkách 1 a 2 jezdí obvykle zasebou a často i navazují na čtyřkové spoje K3R-NT,např. kolem 11,45 hod. v sadech 35.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 20:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tam kde je trávník jsou jiné, takové jako polystyrénové

Ony nejsou "jako", ony jsou pravé. Jedná se skutečně o polystyren, předevčírem jsem to zkoumal, mám to cestou z práce.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 23:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím mohl bych se zeptat, jestli se v Plzni plánuje nějaký rozvoj tramvajové sítě a případně kam?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 23:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánuje jo, ale nějak neni zájem ho uskutečnit. Nejžhavější je rozšíření na Borská Pole.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 23:27:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jezdí i poslední tramvajový vůz,který nebyl ve žlutošedobílém plzeňském nátěru - T3M č.241 po VP,jako sólo na lince č.1.Bohužel má opět původní neplastové netěsnící dveře.Dalším sólovozem je T3R.P č.208.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 12:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šoup jsem jí na úvodní stránku.

Jinak bylo dopoledne ve městě na kolejích docela frmol. Nejdříve se sjely na jednokolejce tramvaje. Zřejmě byl na vině tentokrát semafor, který nějak změnil cyklus (?). Souprava 262+263 to pak vycouvávala a protože se nepodařilo přehodit vyhybku ani U Zvonu, couvala přes celé centrum, tedy přes sady a znovu na jednokolejku.
A o chvílku později se před hotelem U Zvonu Astře 307 zlámal sběrač, takže musela být odtlačena a to vozem T3M č. 247.
Fota možná později ...
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až když jsem si doma prohlížel fotky, odhalil jsem zřejmě skupinku fotičů. Ve městě jsem si jich vůbec nevšiml. Číhal jsem pod divadlem abych si vyfotil K3 se synagogou a vyfotil jsem si přizooomované sady s kachnama. A až doma jsem si všiml těch fotičů.
Tak halo, kdo se přijel podívat do Plzně na tramvaje, je to někdo z K reportu?
 
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 22:21:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H.Šlehofer:Někdy před 14.30 hod. jsem jel z Košutky K3 č.312 a na konečné do ní nastoupili tři fotiči,kteří mluvili německy.Nejprve fotili v tramvaji a pak vystoupili U Družby a fotili ji zvenku.Včera i dnes se měnily Astry,včera č.303 místo 301 a dnes tedy 302 za tu 307.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5025
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 10:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé, jak jsou takoví fotiči na první pohled rozeznatelní. Vzpomínám, jak jsem byl v roce 1997 s JK v Liberci na stoletých oslavách - již v Praze na hlavním jsme si na nástupišti vytipovali, kdo z přítomných též směřuje na oslavy - a věřte nevěřte, trefili jsme. V Liberci jsme totiž jeden jako druhý tehdy netrefili, takže jsme si řekli, že budeme tyhle lidi sledovat a oni nás dovedou do vozovny. Tato metoda se ukázala býti zcela spolehlivou.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 11:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle jsem poznal kolegy Manila a Pvvs v autobuse Praha-Most :-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
dantes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.56
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 18:44:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H.ŠLEHOFER: ahoj, vím, že to není tématický dotaz, ale směl bych vědět, kolikrát umí Tvůj aparát optický zoom? Je to super fotka. Předem díky
Petr Oliva
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mám teď relativně novou hračku s 10x optickým zoomem a myslím že tam nebyl použit na úplné maximum. Některé hodně přitažené fotky tak vypadají velmi zajímavě, třeba vyniknou skřívané koleje ...

A něco k tramvajím: Zítra na čtyřce nebudou K3 - je to plánované, možná se objeví odpoledne na nějakém šejdru.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
dantes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.56
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 06:31:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H.Š. dík za info :-)
Alfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 09:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H.Šlehofer: Můžu se zeptat, co to je ten šejdr? Možná to vím, ale nejsem si jistý.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5029
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 10:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šejdr = dělená směna. Vozidlo je v provozu pouze ráno a odpoledne, dopoledne je odstaveno ve vozovně. Obvykle s ním ráno i odpoledne jede stejný řidič (to ale záleží na tom, jak to vychází s odpracovanými hodinami). V jiných městech se používá též označení trhaná směna, trhačka, německy se to jmenuje Teildienst. Naopak - v Pardubicích má slovo šejdr poněkud užší význam.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Alfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Dík. Nebyl jsem si jistý, jestli je to to samé, co trahačka.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5033
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle obrázku bych typoval, že jsi z Ostravy, co? Tady je problém v tom, že názvosloví označující druhy směn není dané žádným předpisem, takže je dost nejednotné, každý DP si v podstatě pěstuje svoje. Takže když přijdeš do Plzně nebo Pardubic, tam slovu trhačka nebude rozumět asi nikdo - zatímco u vás se to používá běžně.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Alfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jsem z Ostravy.
Je mi to jasné. Je to slangové slovo, a každý DP má svůj vlastní slang. Řekl bych, že trhačka je rozšířená spíš na Moravě, protože jak v Brně, tak v Olomouci ví, co to trhačka je.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 17:08:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost z tisku:Dnes je tomu právě 115 let,co Ing.František Křižík v Praze představil veřejnosti první elektrickou tramvaj.Konala se totiž Zemská jubilejní výstava a český elektrotechnický vynálezce z propagačních důvodů na vlastní náklady vybudoval trať 800 m dlouhou z Letné do Královské obory.Jízda trvala 4,5 minuty a za dobu konání výstavy se s ní svezlo 163 661 cestujících.Dnes jsem asi v 13.45 hod. viděl konvoj tramvají,kde souprava měla zapřažen vadný kolejový brus č.100 a ještě tlačený nějakým sólákem.Pro proti stojící tramvaje ve stanici jsem neviděl,o jaké vozy šlo.Ta 100-ka byla vyrobena v r.1964 jako pražský vůz 6346 a po 25.letech předána do Plzně. V r.1992 vyjela jako pracovní vůz a už slouží dalších 14 let. Dnes jelo všech 6 Aster,už i 310,ale po 13.hodině byla střídána záložní 301. K3R-NT č.311 jsem viděl na odpoledním šejdru (asi 23/1).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 08:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo 6346 byl pěkný vozík :-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 08:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeňáci mám akutní dotaz: Chci si dnes vyfotit nejaké výjezdy d-1 a d-4 z vozovny na odpolední šejdry, nemohl by prosím mi někdo nahodit časy, kdy se tam mám vyskytovat? Budu se v Plzni stavovat na oběd v rámci služební cesty dál na západ a rád bych se podíval na Alej a měl tam tramvaj...

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 09:05:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šejdry na trať jezdí přibližně od 12.30 do 13.40 (čtyřky a jednotky), nějaká dvojka jede těsně před 14 hodinou.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 10:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Grandiózní, milý 007, máte můj vděk. M.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Cestující z linky 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 13:34:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad vh 14.7.:
Hranatá kola - údržba může brousit, když ví co. Když nikdo nic neřekne, nic se nebrousí. Vím pouze o 307. A není mi jasné, jak údržba způsobuje hranatá kola?

Tak například právě mohu poukazovat, že jak po kostkách skáče souprava 225 - 226. Jen pro zajímavost, tato souprava už měla tentýž problém před VP a mj. i z toho důvodu byla dříve do opravy předána (zejména 226). Dělá to tedy dojem, že to nemusí být jen stylem jízdy řidičů.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.82
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 15:03:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Na vyjíždějící čtyřku v Aleji můžeš narazit odpolednetéž v neděli a svátek (přibližně 13.05 a 13.55), v sobotu po poledni kolem 12.20 zatahuje jedna souprava do vozovny.
kerim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.0.196
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 22:58:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno: V červnu 2006 byla podepsána rámcová smlouva na dodávku nových tramvají pro Brno mezi DPMB, a.s. a plzeňskou firmou Škoda Transportation. Smlouva navázala na výběrové řízení, ve kterém bylo zadáno nabídnout v průběhu přístích 10let (2007-2016) až 100 tramvají.

(Bez starostí)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 01:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to se budete v brnisku mit, samej pevnej podvozek...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 12:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..a hlucnej jako prase...Jak zde nekdo trefne pojmenoval " chrastry". Jak trefne....Astra je opravdu uzasna tramvaj co se tyce hluku. IGBT piskaji na hony daleko a podvozek je jak kdyby byl vyroben z chrastítek:-) Skoda ...bravo!!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.120
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 13:39:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen astry jsou hlučné, předevčírem jsem jel linkou 24 - vůz 381 pravděpodobně s ruplým výfukem byl tak hlučný, že by se za to nemusel stydět ani závodní speciál. Navíc jízda byla dost trhavá, motor nebyl v nejlepším stavu. Ve vozech je navíc příšerné vedro, jako když otevřu troubu, ve které se předtím dopekl chleba.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 18:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007:
ve vyhratym aute bez klímy stojicim na slunicku je ted taky vedro, castokrat si nesedes na sedacku a nedotknes se volantu jak jsou horky...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 12:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: byl jsem zrovna mimo Plzeň a konkrétně ve čtvrtek v Liberci podívat se na T2 PX, takže pokládání druhého trávníčku jsem zase propásl.

Jinak jak jsem sem dal 16. 7. tu fotku fotičů, s dotazem zda to není někdo z K-reportu, tak přes to, že to jsou skutečně kolegové z německa jak psal Jirka Breník, už se mi jeden ozval na E-mail. Jednalo se o skupinku fotografů z Lipska a Plavna. Nějaké fotografie, co zde nafotili, včetně těch dvou tramvají co jsou s nimi na té mojí fotografii jsou zde

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 00:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže pokládání druhého trávníčku jsem zase propásl

Tuto činnost jsem sledoval, musím přiznat že trávník v rolích na europaletách působí poněkud zvláštně. Těch několik vysušených drnů bylo vyměněno a zasazen další zavlažovač, který podobné excesy snad již nedovolí.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 01:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovou výměnu trávníku sem jednou viděl před muzeem a musim říct že sem se dobře bavil.
Když sem viděl ty maníky jak si přivezli valníkovýho Tranzita a začali pokládat nový trávník jako linoleum a vzpoměl sem si na dědovo složitý setí trávníku a nekonečný opečovávání než z toho něco vyroste...
Aneb ja je v písničce skupiny Katapult "Až":
...až budem mí továrny i na stromy, až umělá tráva bude před domy...
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Davidd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 14:07:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz jestli 311,312 jsou v provozu a na jake lince či pořadí bývaj?Zítra hodlám navštívit Plzeň.Děkuji
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 15:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidd: v provozu bude zítra asi jen 312 na nějakém šejdru linky č. 1.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
DavidD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 19:34:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moc děkuju, a copak je s 311?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 21:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

311 vrže tolik, že byla stažena z provozu.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.122.210
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 22:11:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco k provozu K3R-NT.Ta 311-ka opravdu poslední dobou strašně skřípala,uprostřed vozu se nemohli cestující pro hluk vůbec mezi sebou bavit.Zaznamenal jsem i diskuse starších pánů /asi bývalých techniků/,že by se tímto problémem měli konstruktéři zabývat.Ta 312 je na tom opravdu lépe.Jinak jsem zaznamenal i ohlasy starších lidí,že je v těchto vozech málo sedaček v nízkopodlažní části.Tramvaj je především vhodná pro vozíčkáře a kočárky,ovšem ne pro starší,špatně pohyblivé lidi,ty stejně pak většinou musejí vystoupat do schodů v předním či zadním článku.Tam je výhoda většího počtu pohodlných sedaček s větším prostorem pro nohy.Teď je naštěstí zprovozněno 8 Aster,a tak mohou být bez problémů nasazovány na garantovaná pořadí všech linek. Prostě i na čtyřce vozy K3R-NT vůči Astrám starším lidem kvalitu přepravy nenahradí!
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 08:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem koukal na německé fotiče a musím je minimálně pochválit za snahu psát česky (tzn. i s diakritikou) místní názvy, hlavně tedy zastávek. Sice se né úplně daří, jako třeba "Ulice Boženy" ;-) ale je to od nich hezký, páč někteří zde diskutují mají s háčky a čárkami daleko větší potíže (viď Pavle2 ;-))))
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 09:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza: Ve čtvrtek jim ještě kousek chyběl. Mám ale také pouze čerstvě položený kus, pokládku nikoliv. Od té doby - ač se po Plzni vyskytujíc - jsem na Alej neměl čas, ani nevím, jestli je už tedy tráva všechna. No a tento týden se tam dostanu nejdřív v sobotu...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, travnik v rolich, to je vec. jednou jsem to fotil pred muzeem :-)

tem nemeckym pratelum by mel nekdo jejich jazyka znaly napsat at se vykaslou na hacky a carky a pisou bez nich, jak to obcas delaji nekteri nemnozi z nas :-)

hupi ja pisu radsi bez diakritiky, pac me to tak naucili v ruznych mailovych konferencich a stalo se to, ze pro me je to rychlejsi a mam mensi chybovost nez kdyz pisu s tema husovo nabodenickama:-) ale je dobre, ze nas ten slavnej duchovni zbawil ruznych jinych dwojitych w a sprezek atd...:-)

sice tady se da bez problemu psat s diakritikou win-1250, ale jak rikam, bez ni jsem rychlejsi a navic zvyk je zelezna kosile :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 12:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se přeučil, ale když jsem v 1994 začínal na netu, tak byla diakritika vražda
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
DavidD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 22:29:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju Honzovi_Šlehoferovi za super info o 312, skutečně byla na šejdru 1. 312 je fakt výborná tramvaj a mam pocit že by se i hodila do Prahy. Musim uznat že to vrzání je dost strašný snad se s tim povede něco udělat!Jinak jsem si povšimnul že již skoro všechna vaše reka mají plástové dveře.To by mě zajímal důvod proč je tomu tak?
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.83
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:06:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

312 má taky mouchy, třeba poslední okno před prvním kloubem je nějak zatuhlé, nejde otevírat.
ad Pavel 2: Když vlezu do rozpáleného auta
1)nejprve otevřu všechna okýnka
2) Když se dostatečně vyvětrá, pak je uzavřu a nechám si spuštěné to u řidiče
3) Při jízdě si můžu nastavit ofoukávače na tělo a na nohy
U autobusu si můžu maximálně poodevřít 5cm okenní škvíru, kterou by neprolezla ani myš. Navíc ve čtvrtečním vedru řidiči autobusu na Vinice v 50 stupňovém vedru tekl pot do očí, tomu teda říkám bezpečná jízda...Cestující na tom byli stejně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace