K-report
 

Archiv do 02.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 02.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 15:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: proč se chlape nepochlubíš, že jsi uveřejnil další díl fotoreportáže? Dík, moc dobrá práce!
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.202.165
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 21:31:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii-také děkuji za fotky!!!Vy tím fakt žijete,nejvíc mě dostalo jak jste se kolmo potuloval kolem trati-6hodin.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 11:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
Díky moc za tvůj blog.
Jen malou poznámku: Myslím, že trativod slouží ke vsakování vody z trubky do země. K vsakování (odvodu) vody ze země do trubky slouží drenáž.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 11:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trativod slouží k odvodu vody. V nepropustné zemině se udělá trativodní rýha, ta se vyplní propustným materiálem, ve kterém je uložena drenážní trubka, většinou se to celé obalí geotextilií, aby se do toho nevyplavila okolní zemina. Nepropustná zemní pláň se upraví do sklonu tak, aby po ní voda, prosáklá skrz propustné konstrukční vrsty, stekla do trativodu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 11:54:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trativod se používá v jakékoli zemině ať už propustné nebo nepropustné. trativody se většinou zřizují ve stanicích a v některých případech i v traťovém úseku. geotextílie je položena na stěny trativodní rýhy a teprve poté se to vyplní propustným nenamrzavým materiálem.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 12:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jsem to napsal nešikovně, chybí mi praxe, samozřejmě se dělá i v propustné zemině. Jsem měl na mysli konkrétně tu Uhříněves, když jsem to psal, ale vlastně i tam ta zemina pod plání s vápennou stabilizací může být propustná.

Doma na zahradě mám staré trativody a vypadají docela jinak než ty normované drážní. Mimochodem perlička, sousedi na parcele nade mnou se v rámci stavebních úprav prokopali do starého systému trativodů, o kterém nikdo neví, odkud kam vede. Následkem toho mají už několik měsíců zaplavený sklep, neb voda přitéká nepřetržitě rychlostí kolem 1 l/s, výkopem je nouzově svedena do kanalizace. Už dlouho shánějí nějaké geofyziky a hydrogeology, aby ten systém zmapovali.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:05:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud ale použiješ vápennou stabilzaci, pak je již tato konstrukce nepropustná. je to vlastně deska. ona ani konstrukční vrstva ze štěrkorti také někdy není propustná, pokud použiješ velký poměr jemné frakce. a ještě něco, vápenná stabilzace se nepoužívá na jemnozrnné zeminy. vápnem se stabilzují zeminy s nízkou únosností, zejména jílovité zeminy.
Nereus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.83.193
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:10:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což je přesně případ Uhříněvsi. Jílovitá hornina je krásně vidět třeba na říčanském zhlaví v místě budoucího podjezdu. Ostatně není náhoda, že místní cihelna stála právě zde - celá jižní část Uhříněvsi je na masivním jílovém podloží...
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:26:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jasně, ale hliník se již dávno odstěhoval do humpolce
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3592
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 11:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančice:
Včera kolem poledne AŽD ve Strančicích přemístily odjezdové návěstidlo L4 o několik metrů blíže do stanice, neb v jeho místě bude návěstní lávka, s tou možná souvisí ta jáma, co dělaly EŽ v neděli u koleje č.3. AŽD dále po stanici tahají kabely a zakopávají krky pro provizorní zab. zař.

Postupně při několika výlukách 2.TK Senohraby - Strančice EŽ budují základ pro návěstní krakorec na vjezdu do Strančic. Posledně byl vybetonován spodek základu, při dnešní čtvrté výluce asi dodělají vršek. Krom toho tam EŽ betonují i patky pro sloupy TV.

Proti staniční budově se včera opět rozeběhlo porážení stromů vedle zbořeného skladiště.

Přímo před staniční a technologickou budovou (směrem do kolejiště) Viamont dokončuje "kolektor pro rozvod sítí" (nevím, jak to správně nazvat) - jedná se o šest železobetonových "buněk" (cca 2x2x2m) zapuštěných zcela do země a pospojovaných plastovými chráničkami, zalitými v betonu.
---
Ještě k EŽ. Včera jsem je potkal na nepřetržitě vyloučené 1.TK Říčany - Uhříněves, kde v úseku mezi zastávkou Kolovraty a sneseným svrškem betonovaly patky TV.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3593
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 15:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Světicích u zastávky u 1.TK je již uloženo cca 30 patek pro sloupy PHS, tzn. ve směru od Strančic až za budovu zastávky, ve zbytku se hloubí jámy, popř. betonují jejich dna.

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3608
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Dnes AŽD ve Strančicích natáhly kabely k vjezdovým předvěstím.
- Podél 1.TK u měnírny pokračují práce na železničním spodku: začala definitivní úprava sklonu svahu (bez té mezihlé rampy, co je tam provizorně).
- Ve Svojšovicích pokračuje navážení zeminy na těleso náspu přeložky, používá se k tomu právě zemina odtěžená u měnírny.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 22:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co nějaké novinky z Uhříněvsi? Já budu projíždět okolo Sp 1835 až v sobotu
Donner au train des idées d'avance...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 22:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, v Uhříněvsi na hostivařském zhlaví byl v neděli položen podkladní štěrk, během pondělí byly položeny všechny koleje, následně zaštěrkovány. V úterý proběhlo propojení dvou kolejových spojek mezi 1. a 3. kolejí. Hned na to celé vlítla podbíječka a podbijí a podbijí, práce tam má dost. Také se kompletují další části výhybek (opornice, přestavníky atd.). Zpátky bylo vráceno návěstidlo Lc103. O víkendu se asi budou zapojovat kabely k výhybkám a také se musí předělat trolej, protože výhybky a koleje jsou v jiné poloze. Taky se kolejnice se musí svařit a vevařit LIS.
Na koleji do Říčan se jednak ve stavebních jámách betonují základy pro podchod a podjezd a pak se především dělá odvodnění, tzn. od podchodu k Říčanům se pokládají žlaby UCH0 a před kamenným mostem se dělá příkop a zároveň k němu upravuje sklon zemní pláně. V Kolovratech EŽ betonují další patky TV.

Já se tam dostanu bohužel asi až v neděli, neb zítra jdu trénovat na pochod do Prčice a v sobotu jdu zapít sraz spolužáků z benešovského gymnázia po xy letech.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 11:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhybky v Uhříněvsi už mají přestavníky, kromě toho tam dnes jezdila muvka se třemi pětisvětlovými návěstidly, což se mi zdá nějak málo - jedno chybí u 3. koleje a pak u 103, 101 a 102 (jestli jsem nezvoral číslování). U 101. kol. dnes kopali jámu - zřejmě pro jeho základ. Za stanicí betonují malou opěrnou zeď, není to z vlaku moc vidět. V podchodu a podjezdu už je železná konstrukce do výšky terénu, betonování se asi bude dělat zanedlouho. Odvodnění je položeno asi na polovině vzdálenosti od podchodu k přejezdu. U oblouku u přejezdu, kde bude kolej v trochu posunutá oproti dřívějšku, je již vyrovnán terén. Ve Strančicích je hotový základ pro krakorec, zeď u přeložky se natírá izolačním nátěrem.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 15:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: v sobotu si to hezky užij, ožer se a hezky se

Kdyby bylo třeba v neděli rychlé pomici, sloužím. Volej drážní Benešov 444
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 16:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tak konečně dodělaly také odvodnění Uhříněves - Hostivař. To bych pomalu vyvěsil prápor. (Zatím to něj ale nevidím. )
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 18:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba podjezdu v Uhříněvsi dnes odpoledne:


Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 19:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba podchodu v Uhříněvsi dnes odpoledne:


Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 22:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rovinka k přejezdu - odvodnění:


Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 22:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi přejezdem a rybníkem:


Donner au train des idées d'avance...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 23:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: jak mi bylo sděleno, zbytek odvodnění má být pouze v podobě zemního tělesa, takže žádné další žlaby nečekej.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 23:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Děkuji za informaci (i když nečekanou a nepotěšující ).
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: kolejnice dneska skládali v Uhříněvsi do 3.koleje, ale ne všechny, zatím jen ty padesátimetrové (cca 12 kusů). Ostatní kolejnice, jak 50, tak 250 metů dlouhé, zůstaly zatím na vagonech. Celá souprava určená na výměnu kolejnicových pasů je označena SDK-II-250.
Dále mají CH+T v Uhříněvsi na dvou Resech smontované výhybky č. 2 a 3 (obě tvaru J60-1:11-300).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Říčanskému zhlaví v Uhříněvsi bych měl dotaz. Včera jsem to tam pořádně studoval a zdá se mi, že tu kolej měli uříznout o pár metů blíže ke stanici, aby kolej mohla začít uhýbat do oblouku u cca 10 m dříve. Protože takhle se mi zdá, že po narovnání oblouku nebude možné cca o 30 cm (vzdálenost os současné a budoucí koleje) napojit kolej na stávající svršek. Nějak mi tam prostě nesedí ten posun osy... Co vy na to?
Donner au train des idées d'avance...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 15:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to není problém, najede na to podbíječka a tu starou kolej klidně posune do strany tak, aby navazovala na tu novou (nebo opačně a při rekonstrukci liché skupiny se to srovná). Na hostivařském zhlaví takhle ty staré koleje posunuly cca o metr, aby navazovaly na ty nově položené koleje na zhlaví, jelikož mají úplně jinou polohu než před optimalizací.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera a dnes na hostivařském zhlaví Uhříněvsi EŽ upravovali trolej, AŽD zapojovali kabely a CH+T dodělávali ještě nějaké drobnosti, např. stezky. Takže je prakticky hotovo a zanedlouho by se mělo začít jezdit.
---
V jámě na říčanském zhlaví byly uloženy čtyři dlouhé nosníky a aktuálně jsou spojovány výztuží:

---
EŽ jsem dnes opět viděl dělat základy TV u vyloučené 1.TK v Kolovratech.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta betonáž těch stěn, to je docela fofr. V sobotu tam ještě prakticky nestály (viz. moje fotka) a teť je úterý a už tam leží nosníky!
Donner au train des idées d'avance...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005:

Podbíječky dokážou s kolejemi divy. Normálně se podbíječkou například odsouvají koleje o cca 30 cm od hrany nástupiště při čištění štěrkového lože, když má nástupiště nerozebíratelnou hranu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3660
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Ve Strančicích dnes začala demolice vodárny (rozebíráním střechy).
- Ve Světicích se již staví sloupy PHS:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3687
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O víkendu během nočních výluk postavili ve Strančicích tři brány TV,

takže celkem jich je už osm, dnes v noci nejspíš ještě přibudou další. Další dvě noci by se měly stavět brány ve Světicích na zastávce.
V pondělí a úterý během denní výluky by se mělo ve Strančicích převěšovat TV. Během týdne pak bude při denních výlukách pokračovat betonování základů TV a stavba sloupů TV ve Strančicích a na obou kolejích do Říčan.
---
Mimochodem z parčíku před nádražím zmizelo v minulých dnech i mechanické návěstidlo.
---
Pokračuje demolice vodárny, již se obnažil vrch nádrže:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3707
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 23:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes konečně proběhla první větší změna prací na 1.TK Říčany - Uhříněves, krom probíhajících prací na odvodnění (pokládka žlabů), na podchodu a podjezdu, dnes proběhla "vápenná stabilizace***" úseku právě mezi podchodem a podjezdem. Za tímto účelem bylo odstraněno i těleso provizorního přejezdu.
Podchod má již vybetonovánu celou rámovou konstrukci v prostoru pod 1.TK. U podjezdu se stále sestavují výztuže.
V Uhříněvsi se již delší dobu natírají nové sloupy TV, jednak šedou barvou (tmavší, jako mají BP stožáry či břevna, oproti původní světle šedé základovce) a pak také žluto-černými výstražnými pruhy. Posléze jsou opatřovány plastovými štítky s čísly. Natírání probíhá i u sloupů podél traťových kolejí do Hostivaře, vč. zastávky Horní Měcholupy.

***Byl jsem opakovaně žádán odborným pracovníkem SSŽ, abych tento termín u železnice nepoužíval, neb se používá u konstrukčních vrstev silnic. Je to na složitější vysvětlování, neboť např. i předpis ČD S4 používá tento pojem. Nicméně z praktických důvodů ho budu alespoň zde na fóru stále používat. Mimochodem, dle mého názoru je to natolik nezaměnitelná záležitost, takže nevím, co k tomu víc říct.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 00:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne EŽ ve Strančicích na říčanském záhlaví převěsili trolej 2. koleje na svislé konzole na čtyřech nových branách TV. V pondělí na stejném místě akorát částečně převěšovali zesilovací vedení u 1. koleje a montovali kladkostroje a závaží na BP stožáry.
Během uplynulých dvou nocí přibyly ve Světicích další tři brány TV (celkem jsou už čtyři + jeden krakorec). Několik dalších stožárů přibylo mezi Světicemi a Strančicemi, asi nejzajímavější jsou dva vysoké BP stožáry u budoucí přeložené 1.TK u hradla Svojšovice. V těchto místech činí největší vzdálenost patky od osy stávající koleje 11,35 metru, což je o necelých osm metrů více než je průměrná vzdálenost.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to vypadá, že modernizace Tábor - Doubí se nám pomalu blíží. SŽDC již začala podávat žádosti o vydání stavebních povolení na jednotlivé stavební objekty.

Stavební povolení - inženýrské sítě
Zahájení stavebního řízení - komunikace
Zahájení vodoprávního řízení - kanalizace


(Příspěvek byl editován uživatelem Miky.)
http://koridory.wz.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: dneska jsem ve Stránčicích postřehl betonový prefabrikát ve stráni nad zdí u 3.SK, blízko technologické budovy, vylézá z něho spousta chrániček. Vypadalo by to skoro jako "výklenek" pro patku sloupu TV, jenomže nová patka i se sloupem jsou hned vedle... Na co to bude?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3719
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 00:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O kousek dál k tech. budově je podobný prefabrikát a navazuje přímo na ten "kolektor", co je zhotoven mezi budovami a 3.kolejí, takže nejspíš se jedná o rozvod kabeláží. Možná kabely povedou za hlavou opěrné zdi, bohužel k tomu nemám ale žádné podklady.
Mimochodem, před návěstidly na říčanském zhlaví byly vybetonovány základy pro návěstní lávku. Dále na záhlaví trolej nad 1.kolejí byla stejně jak na nad 2.kolejí převěšena na nové konzole (celkem 5 konzolí, jedna je už na bráně za mostem k Říčanům).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 11:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, koukam, ze Poborskiii tu podava deno-denni zpravodajstvi. (diky) Jen jsem chtel napsat, ze jsem navstivil Stavedlo ve Strancicich a signalista mi rikal, ze kompletne konci nekdy kolem 20.6. (presne datum uz jsem zapomnel). Doporucuju navstivit, moc hezky dreveny domecek.. :-). Byl pry i druhy takovy, na jizni strane, ale sezrala ho kdysi drevomorka...

Pak mi jest vrta hlavou to hradlo Svojšovice (je to pred Strancicema, ze ?). Jeste je v provozu ? A do kdy asi tak ??
Oběhy Goril 2006    přehled Zpoždění Roberta Babilona    Aktuální poloha vlaku ČD
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 15:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říká se, že ho sežrala dřevomorka, ale nejsem si jist. Především padl za oběť výstavbě nového stavědla při modernizaci senohrabského zhlaví v roce 1994. Ta dvě stavědla jsou od sebe neskutečně vzdálena v čase, to na říčanském zhlaví bych nejraději rozebral a přendal někam do skanzenu, včetně té patiny. Takový Japonci by se strhali to vidět. Myslím, že se jedná o hodnotnou kulturně-technickou památku a její likvidací vznikne nenahraditelná škoda.

Hradlo Svojšovice je stále v provozu a je možné, že bude sloužit i během nepřetržitých výluk (podobně jako Kolovraty-Rybník), tzn. nejspíš do přeložení 1.koleje na jaře 2007. Nicméně jako závorářské stanoviště zanikne už asi teď v červnu se spuštěním provizorky.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Fulín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.32.82
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 15:47:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče dřevomorky na St.1 ve Stránčicích: dlouhá léta tato houba "žrala" veškeré dřevěné konstrukce budovy stavědla. Její výtrusy byly všude jako jemný hnědý prášek, dokonce i v pravítkové skříni stavědlového přístroje. Protože se jednalo o ohrožení zdraví signalistů (vdechování výtrusů a nebezpečí propadnutí podlahy) byla nucena bývalá služba 11 Severozápadní dráhy někdy mezi r. 1980-85 postavit novou budovu stavědla a při této příležitosti i mírně modernizovat zabezpečovací zařízení na tomto zhlaví.
A k hradlu Svojšovice: po spuštění provizorky ve Stránčicích bude fungovat hradlo Svojšovice stejným způsobem jako teď hradlo Kolovraty rybník.
Mladíky zdraví zabezpečovák-pamětník.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si matně pamatuji, tak někdy v tom roce 1982-3 proběhla rozsáhlá oprava částí trati a stanic. Senohrabské zhlaví ve Strančicích bylo kompletně do hloubky odbagrováno, udělán nový spodek (hlavně problematické odvodnění) a také nový svršek. Jenže to bylo uděláno tak kvalitně (jak projektanty, tak stavaři), že po cca 12 letech v roce 1994 se muselo celé zhlaví udělat znovu, protože vše bylo podmáčené a svršek se rozpadal. Všichni jsme tu měli podél trati popraskané domy od těch otřesů.
Jenže si to období pamatuju docela špatně a nedokážu tam zařadit ty hradla. Železnici fotím až od roku 95, takže ani z fotek to nevykoukám, doma v rodinném archivu také nic není.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím pana Fulína. Už jsem vás dlouho neviděl.
Koukám na "grafikon" a na St.1 ve Strančicích je přístroj 5007 z roku 1980, takže předpokládám, že asi v té době bylo stavědlo rekonstruováno. St.2 a řidičák mají datum 1970.
Pro zajímavost: Říčany RANK 5007 St.1 i řidičák z roku 1948, St.2 z roku 1948 - rekonstrukce 1981 (tedy funglovka )
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na základě výzvy Evropské komise z března roku 2006 k předkládání projektů pro spolufinacování z rozpočtu TEN NON - MIP 2006, předložila SŽDC cestou Ministerstva dopravy na Evropskou komisi dne 26.4.2006 následující projekty:

1.Projekt stavby - Rekonstrukce železničního uzlu Břeclav, 1. stavba
2.Projekt stavby - Modernizace trati Votice - Benešov u Prahy
3.Projekt stavby - Optimalizace trati st.hranice SR –Mosty u Jablunková – Bystřice nad Olší
4.Přípravná dokumentace - Modernizace a zdvoukolejnění trati Brno - Přerov. 1.etapa Blažovice – Nezamyslice
5.Projekt stavby - Modernizace západní části Praha hl.n.
6.Projekt stavby - Průjezd žst. Ústí nad Orlicí
7.Projekt stavby - Modernizace žst. Sokolov
8.Přípravná dokumentace - Modernizace trati Praha Hostivař – Praha hl.n.
9. Projekt stavby - Uzel Plzeň
10.Přípravná dokumentace - Ústí nad Orlicí – Choceň, nová trať
11.Územně technická studie - Modernizace trati České Budějovice – Plzeň
12.Územně technická studie - Ústí nad Orlicí – Choceň, nová trať
13.Studie proveditelnosti - Modernizace trati Plzeň – Domažlice.
Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se asi brzy dočkáme začátku stavby Votice - Benešov... Naopak mi není jasné, z čeho bude financována stavba Doubí u Tábora - Tábor, která začne letos v srpnu. Jen z rozpočtu SFDI?
Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z dnešního odpoledne: podjezd a podchod


Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stabilizovaná pláň od přejezdu k hradlu Rybník


Donner au train des idées d'avance...
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: Modernizace Benešov-Votice teoreticky může začít příští rok na podzim. Pokud se projekt stavby začně zpracovávat co nejdřív.
Zdroj financí na modernizaci Tábor-Doubí mi není jasný. V rozpočtu SFDI tato stavba není (ani nebyla během roku přidána) a čerpání z fondů EU je podmíněno mj. zpracováním dokumentace EIA (a ta se nedělala).

Jinak pěkná obloha - skoro jak standardní plocha WinXP
http://koridory.wz.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 09:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: zatím co zemní pláň v úseku Rybník-přejezd je "v pořádku", mezi přejezdem a podchodem je na pláň rozhrnuta jakási "hnusná" směs, vypadá to dost neuspořádaně a zabahněně.... Od podchodu k podjezdu už je to zase OK.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 10:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se tam včera procházel, tak mi připadalo, že mezi přejezdem a podchodem jestě není hotovo. Tam se bude pláň ještě určitě stabilizovat. Naopak trativod v tomto úseku už je téměř dokončen a v brzské době se začnou osazovat základy pro PHS.

Co se PHS týká, tak včera jsem viděl vybagrované jámy mezi podjezdem a podchodem.
Donner au train des idées d'avance...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3746
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 23:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhříněves: dnes probíhala vápenná stabilizace mezi přejezdem a podchodem, ale asi trochu jinak než v přilehlých úsecích, bohužel jsem to komplet neviděl. Část zeminy byla přivežena auty už zřejmě předmíchaná s vápnem. Navíc ta stávající zemina obsahovala hodně kamení z původního štěrkového lože (prostě se zde nebagrovalo tak do hloubky).
V sousedních úsecích (hradlo-přejezd a podchod-podjezd) je už na stabilizovanou pláň auty navážena vrstva štěrkodrti, zatím jen taková slabší vrstva.
Konstrukce podchodu dostává izolaci. Podjezd (mostní pole i závěry) je vybetonovaný, chybí část křídel a zídky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 23:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančice: po dokončení montáže armatur a bednění dnes proběhla betonáž svislé části opěrné stěny u 9. koleje. Jinak dnes nic nového.
Ještě jsem tu zapomněl zmínit, že ve stanici je již celkem osm nových bran TV a na všechny (resp. sem a půl) je převěšeno staré TV. Celý tento týden by měla při nočních výlukách pokračovat stavba dalších bran, nicméně uplynulo noc žádnou nepostavili. Také by měli snad udělat patky u 4.koleje (a zároveň začít stavět PHS). Během týdne by také mělo dojít ke stavbě návěstního krakorce a návěstní lávky (ta má zatím pouze jeden základ u 3.koleje). Jinak EŽ se pokouší dělat další patky u 1. koleje před měnírnou, ale musejí to rubat ve skále, tak to jde pomalu (dělají to ze země). Podél 1.TK ke Svojšovicím pokračuje skrývka zeminy, svahování u silničního mostu naopak bylo přerušeno.
Světice: tam stojí celkem čtyři brány TV a jeden krakorec, poslední brána zatím chybí. Krom toho již stojí dvě brány před vjezdem do Říčan (v místě zamýšlené zastávky Říčany-Jih). V zastávce Světice pokračuje stavba PHS, koukal jsem, že se její trasa potýká se vzrostlými stromy u 1.TK směrem k Říčanům, tak jsem zvědav, co s tím budou dělat, pokácet je by byla značná nehoráznost. Zajímavost: jedna patka PHS se přímo kryje s geodetickým bodem ČD, takže je jedna jáma u nástupiště zatím vynechána.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Omar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes mezi Říčany a Strančicemi dělali EŽ (alespoň to tak tipuju) patky k TV.
Tento člověk je do železnice uplný blázen...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 02:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen v krátkosti: mezi Strančice - Říčany EŽ betonovaly malinko patky a hlavně stavěly další sloupy, ve Strančicích v noci nic nového nepostavily, zato ale na záhlaví již demontovaly staré brány!!
Hradlo Svojšovice dostalo druhá oddílová návěstidla a příslušné předvěsti od Světic a od Strančic. V Agru ještě zbývají dvě nová oddílová návěstidla, která při zapnutí provizorky zřejmě nahradí ta stará.
Vedle staniční budovy se začalo pracovat na nové lávce - zatím jen terénní úpravy + dno jámy je vylito betonem.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Herold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.210.191.189
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 15:17:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k historii 221 - po pravé straně z měcholup do hostivaře cca 500m za zast.měcholupy asi 50m od trati stojí na kraji lesa hrubá stavba jednokol. žel.mostu přes úzkou cestu stará min. 50let, z jedné strany k tomu vede násep od hostivaře (teď čerstvě trochu ubouraný při stavbě PHS), z druhé zemní těleso chybí.

Podle patrných průseků na ortofotomapě (most je již na ofm z roku 1953, ofm z roku 38 tak daleko bohužel nesahá, tenkrát byly HM ještě vesnice:-) tipuju že to měla být vlečka někam do prostoru současného areálu SSŽ. Byť nechápu proč tak vysoký násep...

Nevíte někdo něco blžšího? Dík
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3763
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 16:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už se tu v minulosti několikrát řešilo a nikdy jsme nedošli k jednoznačnému závěru. Osobně tipuji, že se jednalo o stavbu vlečky kamsi do prostoru průmyslové zóny (nyní např. SSŽ), možná tam měla stát nějaká fabrika, to netuším. Doporučuji návštěvu v terénu, protože to těleso od mostu přerušovaně pokračuje až k silnici u zastávky, možná vedlo i dál, jenže v současnosti je to tam už tak převorané, že nelze nic nalézt. Násep je tak vysoký, protože jednak překonává terénní sníženinu a pak niveleta trasy postupně stoupá k Horním Měcholupům (tzn. výše, než je hlavní trať).
Jinak ten most je dle mého názoru kompletní, nic mu nechybí, má i zábradlí. Jo, a ty zbytky tělesa vedou souběžně se současným průsekem lesa, ne přímo v něm.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 08:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém historie mostku a náspu k němu přiléhajícímu byl přetřásán v časopisech zhruba před deseti lety. Snad to bylo v Obzoru, nebo v Zájmech strojvůdce. Bylo tam psáno, že to měla být spojka do nového depa. Je otázka, zda to nebyl kec. Depo zrovna tady?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 09:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Depo snad ne, pokud vím, mělo být nové depo v Praze (náhrada za Masnu i Vršovice) vybudováno v Běchovicích, v prostoru mezi stanicí a areálem výzkumných ústavů (tj. vpravo od trati, když se jede od Kolína).
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3764
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 11:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Běchovicích měl být areál Odstavného nádraží sever (ONS), jako protipól dnešního ONJ. Soupravy z nějakého směru měly pouzet projet hlavním nádražím a končit na následujícím odstavném nádraží. Čili od Plzně a ČB měly otáčet na ONS, od Kolína a Ústí n/l pak na ONJ, atd. Z celé této koncepce zůstalo torzo v podobě ONJ.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3765
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 11:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi 10. a 11. hodinou postavili EŽ ve Strančicích podpěru návěstního krakorce na vjezdu od Senohrab:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22669
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 12:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když odsun depa, tak pořádný!

Někdy se asi budu muset vypravit do lesa za Uhříněvsí, ta traťová kolej je tam úžasně zarostlá, už jen břízky chybí .

Na kdy se v současnosti plánuje začátek prací na TK na úseku Strančice - Říčany?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6266
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 12:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém historie mostku a náspu k němu přiléhajícímu byl přetřásán v časopisech zhruba před deseti lety

A já jsem pořád přesvědčen, že se jedná o torzo nedostavěného jednokolejného přesmyku Hostivař - Uhříněves, navazujícího na trať Malešice - Hostivař. Nějak nechápu, proč by hypotetická vlečka byla tak velkoryse dimenzována s nadjezdem přes nějakou lesní cestu.
Ale celkem nemá cenu se tady o tom znova dohadovat. Chtělo by to nastudovat nějaký archiv, jinak to nemá smysl. Vy mě o vlečce nepřesvědčíte, a já vás o přesmyku taky ne .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace