K-report
 

Archiv do 18.dubna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 144 - Loketská místní dráha o. s. » Archiv do 18.dubna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 07:47:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezká myšlenka o zprovoznění, kdysi jsem se na tu trať byl taky podívat, ale proč LMD alespoň se nesnaží trať čas od času pročistit od náletovky... Sám pomáhám čistit občas naši vlečku a už od vedení jsme za odměnu dostali "křoviňák". Líbíl se jim prý náš přístup a ani jsme jej po nich nechtěli-a po nás tuto práci nikdo taky nechtěl, jen sami od sebe ještě s jedním kolegou...a délka je poměrně taky slušná. A času to sice trochu zabere, ale na půl roku je zas pokoj od toho nejhoršího. Tak by i LMD dokázali, že to myslí vážně i s prací a možná by víc lidí i přispělo. Ale dle mého, zatím jen slova u piva-jako většinou... (Ať prominou LMD, ale je to jen můj svobodný názor...)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 10:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zarostlá trať brání svobodnějšímu přístupu zlodějům železa.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 12:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svatá pravda. Zubrnická muzeální železnice asi před deseti lety vyčistila v dobré víře horní nádraží v Uštěku, měli zájem tam odstavit nějaké vozy. Jenže tam vjela s MUVKOU traťovka a nastalo boží dopuštění. I takoví zloději se najdou.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 20:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše zkušenosti jsou takové, že ani sebevzrostlejší zeleň nezabrání krádežím materiálu. Paradoxně zarostlá trať posiluje v místních socialistický přístup, že "vono je to zarostlý, von to nikdo nepotřebuje...". Úštěk se čistil v roce 2003 a to už bylo odpojen od sítě.
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 18:12:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...to si necháme zarůst všechny tratě...!!! a budeme sedět u netu a koukat na mapu zarostlých tratí...Podle Vás asi by to bylo nejlepší. Co vím, tak zarostlou trať na Kralovicku taky rozkradly, a nebo je to lenost něco dělat, pánové "Bram" a "Šimral"... To je jako názor, že souložit znamená se opotřebit a proto raději nebudu souložit...to je mi Vás pak moc líto..!!!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 22:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je třeba zdůraznit, že udržet trať nezarostlou bez podpory kolejového prostředku je při délkách nad 1 km nemožné. Křoviňák i výzbrojí a palivem váží skoro 20 kilo, zádový postřikovač kolem 15 a to nepočítám vracení se pro tankování a pod. Nevím, o jaké vlečce tady píšete, jak je dlouhá a jak je třeba přístupná ze silnice, ale u lokálních tratí v členitém terénu je to sakra o něčem jiném. Neznám aktivity LMD, ale hurá akce typu že teď prořežeme kilometr a on si nás třeba ze SŽDC někdo všimne, za rok dojdou peníze a pracně vyřezaný úsek zaroste ještě rychleji a důkladněji. Problém kralovické trati byl v papírové rovině. Pokud po ní někdo toužil, mohl si ji pronajmout a jezdit tam aspoň s tou muvkou a stříkat ji. Jenže žádný zájemce asi nebyl. V tom případě měla SŽDC svršek snést, dokud se tam ještě dalo zajet. Takhle z toho mohl být aspoň nějaký prospěch. Teď z toho mají prospěch akorát zloději.
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2005 - 09:29:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jednu stranu mate pravdu, ale né v tom, že CHÍT je něco víc, než jen ŽVANIT... Ale Vy osobně, pokud se nepletu, to znáte z vlastní praxe asi nejvíce. Kolik lidí psalo či píše, jak by se mohlo a mělo, ale když máte brigádu, kolik opravdu pomocníků přijde... A VOTOM to vše je..
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2005 - 18:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, je to především o nezájmu o tuto trať ze strany politiků, z ministerstva, krajských i většiny místních.
Na opravy silnice mezi Loktem a H.Slavkovem - Krásnem se penize našli, a trať vesele zarůstá dál. Povinnost udržovat trať, kterou stanoví zákon, se prostě velmi dlouho neplní. A to není určitě povinností brigádníků, nadšenců, bláznů....
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.19
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 08:25:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ajavili: Aniž bych se Vás chtěl nějak dotknout, musím konstatovat, že Vaše názory mi přijdou trošku naivní. Víte, kde je člověku dvacet a něco, tak má přirozeně spoustu volného času běhat po trati a prořezávat, vykopávat přejezdy...S rodinou a dětmi už je to obtížnější. Dále nezapomeňte, že u nás vládne docela právní anarchie a nikdo nebude za své peníze udržovat cizí majetek. SŽDC ani zatím nejspíš sama moc neví co má s tratí dělat.
Proto považuji postup LMD za jediný správný. Nejdříve vyřešit majetkové a další právní záležitosti. Pokud převod trati vyjde, rádi Vás určitě na brigádu pozvou a jsem zvědavý, kolik žvanilů nakonec dorazí.
Mimochodem - na trati Vojkovice - Kyselka je nejlépe vidět, že je skutečně rozumnější jí nechat zarůst, než jí udržovat a bez provozu nechat rozkrádat.
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 11:20:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PROBUĎTE SE...Když budeme čekat na politiky, bohužel, ty které si většina zvolila a volí, nedočkáme se ničeho. Oni jen na oko mají zájem, a nejvíce před volbami se dělají "lidskými"-být jakoby "IDEÁLNÍ". Ale zodpovězte si vážení jednoduchou rovnici=z čeho jsou nejvíce peníze do státního rozpočtu=z daní za PHM a tak co se statu se vyplatí ==co nejvíce kamionu a autobusů. Pro stát je lokomotiva, která veze s max spotřebou 100l/100km přes 1000 tun je neefektivní, lepší je co nejvice kamionu a když veze kamion průměrně 30 tun při spotřebě cca 32l/100km, je to temeř 30x větší zisk-NÉÉÉÉÉ=PRO NÁS BOHUŽEL. A co by nakonec dělali ty lidé, co nic jiného neumí, než totčit tím koláčem. Dokažete si vubec představit, o jakou nezaměstnanost by šlo a jaká ošklivá čísla by tu v ČR byla, kdyby se doprava ve velkém vrátila opět na železnici. Až to vážení snad už pochopíte-mimochodem se to učí i v politické výchově na škole (či jak se ten obor jmenuje)-akoráte, že to ukazují na ošklivém kapitalismu- tak má cenu se o něčem tu s Vámi ještě bavit...???? Tak čekejte všicí, kteří si myslíte o tom, že raději je lepší tu sedět a jen žvanit-je mi Vás upřimě líto, ale tohle je pro mě stráta mého času s takovými zabedněnci tu komunikovat...A co jsem viděl na fotkách, tak prý je taky "TÉ VAŠI ZAROSTLÉ" tratě do Mattonky část nějakého úseku rozkrdeno (nevím, na jakém netovém odkazu to bylo). Teď zase promiňte Vy, kolego "Wikinku" a ostatní, asi se raději věnujte rodičovstvý či něčemu podobnému, protože na nic moc jiného asi nemáte - pardon, než psát jako někteří takovéto o ničem nedělání bludy... Možná by pro Vás bylo nejlepší se nechat zakonzervovat, či zamrazit - pak by se Vám opravdu nic prací nestalo!!!!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 11:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kecání tu rozviřujete akorát vy, nicméně nebojte, jakmile trať budeme mít k dispozici, pozveme vás na brigádu jako prvního. Pokud se dokážete podepsat nebo na sebe nechat kontakt.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.16
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 11:36:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co konkrétně děláte vy ? Mimochodem ta vlečka do Kyselky je soukromý majetek. Nebudete doufám zde zpochybňovat jeho nedotknutelnost ?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 11:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ajavili: Vy jste nám to nandal... A pojem zvyšování produktivity práce Vám nic neříká?
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 12:08:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už se těším, až budu moc přijet a poznat lidi, kteří umějí vzít práci do rukou - k té trati mám taky svůj osobní vztah... Tak už aby jste tu nějakou brigádu zorganizovali a tu stačí dát vědět...
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 12:15:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: teď jste asi opět mimo "mísu"...Vy jste tu zmiňoval tu bývalou vlečku, né já, jen jsem Vám na poukazaní dal odpověď a je jedno čí je...podstata věci v nemožnosti rozkrádání nerozhoduje porost, zloděj si bohužel vždy najde cestu a bohužel i legální...A o to tu šlo - tak si to přečtěte ještě jednou a pak reagujte - ale osobně proti Vám opravdu nic nemám...jen...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 13:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ajavili: vynechám bláboly a poraďte: kde se dá pořídit lokomotiva se spotřebou 1 l od km s vlakem o váze 1000 tun?
Já bych jí hrozně moc chtěl. Byli bychom výrazně konkurenceschopnější.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 17:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add ajavili: pardon, ale jsi vůl. Pochop, že bez podpory politiků - minimálně místních, to s každou tratí, na kterou se ČD vykašlou a prohlásí jí za zbytečnou, dopadne naprosto stejně - časem zaroste nebo bude rozkradena - ať je prořezaná od fanoušků nebo není. Každý provozovatel potřebuje pro provozování osobní dopravy mít cestující. Ty mít nebude, bude-li kraj dotovat souběžné autobusy. Nebo silnou nákladní dopravu. A to prostě na lokálkách možné není. Jinak s tou naftou je pravda to, že stát z daní za PHM žije, stát je tlačen betonovou lobby na stavbu dalších dálnic, silnic. A dokud nezačnou tlačit politici, tak se nic nezmění. Blíží se volby, ptej se těch, co budeš volit, co udělají pro železnici, nebo pro ekologickou dopravu, nebo pro bezpečnější dopravu......
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 08:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochop, že bez podpory politiků - minimálně místních, to s každou tratí, na kterou se ČD vykašlou a prohlásí jí za zbytečnou, dopadne naprosto stejně

nějak nechápu - nejsou to dnes spíš politici, kteří "prohlašují tratě za zbytečné"? Na kterou trať z poslední doby se ČD "vykašlaly"?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 08:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zodpovězte si vážení jednoduchou rovnici=z čeho jsou nejvíce peníze do státního rozpočtu=z daní za PHM a tak co se statu se vyplatí ==co nejvíce kamionu a autobusů.

To Vás zklamu, takhle pravděpodobně nikdo neuvažuje. Naopak poslední dobou byly spíš návrhy snížit dańové zatížení PHM. Co se týče inkasa daní z PHM, tak je to jednak velmi malá položka rozpočtu, jednak její výše je docela stabilní.

Pro stát je lokomotiva, která veze s max spotřebou 100l/100km přes 1000 tun je neefektivní, lepší je co nejvice kamionu a když veze kamion průměrně 30 tun při spotřebě cca 32l/100km, je to temeř 30x

No tak to už jsou neskutečný bláboly.

ostatní, asi se raději věnujte rodičovstvý či něčemu podobnému, protože na nic moc jiného asi nemáte

Já již dvakrát. (-: A Vy se proboha nikdy nemnožte.
ajavili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.114.130
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 14:38:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane RadekŠ, myslím si, že raději se Vy nemnožte, teda už bohužel 2x, protože nevím, proč by to byly bláboly. Rozpočet je bohužel opravdu tvořen i ve velkém z daně PHM-zkuste si někdy poslechnout televizi-pokud jí máte- jakoukoliv politickou stranu a oni to i veřejně přiznávají. Za druhé, s tou spotřebou nevím, ale asi Vy nevidíte na čísla. Já do nedávna-než jsem měl úraz- jezdil brigádně kontejnery a měl jsem normu na Mercedesu (půl roku starým) 31-32(zima)litrů na 100 kilometrů-a bez kradení se do toho dá vejít. A průměrně jsem tahal bedny s 20-35 tunami, ale i téměř 40tunové "mazlíčky". Tak sakra vím, co to je. A ta spotřeba loko je u naší 710 na vlečce cca 0,8 l/1 km při vozbě cca 150 tun-stará mašina. Tak nevím, proč bych nevěřil OKD, že má u těch nových 753.7 spotřebu 100 na 100. To možná může být i o něco víc, ale né zas o moc-pravda, tohle sám jsem neměřil. Tak kolego, pište si bláboly, moc se nerozmnožujte a nepleťte se do diskuzí normálních lidí... Jinak dle mého jste možná zamindrákovanej či - v horším případě malej komunista...!!!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 4561
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 14:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dle mého jste možná zamindrákovanej či - v horším případě malej komunista...!!!

Brzdi příteli.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 15:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně o dikuzích: uvědomme si, že pokud se osobně neznáme, vytváříme si o sobě dojem jen ze svých textů. Jaký lze mít dojem z člověka, který je schopen jen napadat, používat expresivní až vulgární výrazivo, zveřejňovat diskutabilní, či prímo nesmyslné společensko-politické i technické názory, a to vše s pravopisnými chybami, za které se stydí děti na základní škole???
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 15:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ajavilli: spotřeba 100 na 100 je možná pouze strojově. Stačí?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 15:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, proč bych nevěřil OKD, že má u těch nových 753.7 spotřebu 100 na 100.

Což je očividná pitomost. Ledaže by ty mašiny jezdily sólo.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 23:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ajavili: Ne, že bych PŠ a RŠ nevěřil, to vůbec ne. Ale zkusil jsem si spotřebu cvičně odhadnout. Podotýkám, že za ideálních podmínek (po rovině, bez oblouků, rozjezdů a brzdění). No a světe div se, ta vaše 753.7 může mít na plný výkon spotřebu zhruba 350 l/h (~200 g/kWh) a podle zátěžového diagramu utáhne po rovině 1400 tun rychlostí 80 km/h. To dává spotřebu přes 430 l/100 km, tedy cca 12 l/100 km pro "kamionový ekvivalent" 40 tun. A to jsme u plně ložených čtyřnápravových vozů po rovině bez rozjezdů...

Tak už vidíte sám, jaký blábol jste napsal? Kamiony na tom se spotřebou nejsou až tak špatně, když ji mají proti vlaku jen zhruba dvoj- až trojnásobnou.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 00:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati Sokolov - Chomutov měly nejnižší spotřebu Sergeje. 4,5 litru na 1000 tun a kilometr. Pravda, nebylo to po rovině.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 11:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: Tak to jsem se docela trefil. Lišila se spotřeba při jízdě po a proti proudu Ohře, nebo se tankovalo vždy v Sokolově a nedá se to odlišit? Musí se tam na spádu brzdit?

Tuhle jsem totiž jel z Brna a u Humpolce koukám na computer, že mám 7,5 l/100 km místo obvyklých 6,5, ovšem než jsem dojel do Prahy, tak se to srovnalo. V Terstu mám cestou do práce 11 litrů na 100, zato z práce pouhých 3,5. :-)
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 14:15:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_v:Chomutov i Sokolov jsou zhruba ve stejné nadmořské výšce a trať mezi nimi prochází několika vrcholy,takže směr jízdy nebude mít moc velký vliv na spotřebu.
Maximální stoupání a klesání je asi 13 promile,takže při jízdě po spádu se musí brzdit dosti intenzivně.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 18:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo: No jo, nějak mi nedocvaklo, že Chomutov je oproti Klášterci už zase výš a směrem do Sokolova je ještě několik brdků. :-(

Ale abych se vrátil k tématu. Má vůbec smysl při snaze o obnovení loketské dráhy vytahovat ekologické argumenty? Co jsem četl, tak spády jsou tam velké (až 34‰). Aby nakonec ve srovnání v osobní dopravě (SOR proti motoráku 810 nebo 815) nevyšla u autobusu menší spotřeba nafty na cestujícího než u motorového vozu. Ztracené spády tam bude mít už i ten autobus.

Rozhodně tím nechci podrážet chválihodnou snahu trať v nějaké formě obnovit a provozovat jakou turistickou atrakci. Jen mi není jasné, jestli by byla konkurenceschopná i při soutěži o dotaci na ZDO.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 21:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: ty výšky přesně nevím, ale dovoluji si pochybovat, neboť z Klášterce do Kadaně moc velké stoupání není. A Ohře teče v Sokolově i v Klášterci - tedy Klášterec musí být mnohem níž, a za Kadaní zase vedle tratě teče Podkrušnohorský průmyslový přivaděč vody - mimochodem technická památka, která má dokonce aquadukt přes Bezručovo údolí, a ten v Chomutově vede mnohem výš než je nádraží. A pokud si pamatuju z cest na intr, tak před Chomutovem brejlovci vždy dost přibrždovaly i na Os.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 09:50:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mzitka :Sokolov leží v nadmořské výšce 420 m .Ze Sokolova trať stoupá k Chodovu,pak klesá do K .Varů Dvory,pak opět stoupá až do stanice Hájek(470m nad mořem),odtut klesá do Perštejna a pak je rovina ke kláštereckému mostu.Odtud trať stoupá až k zast.Málkov (asi 400 m nad mořem)hodnotou 8 promile(mimo Kadaň 3 prom.),pak je do CV sklon 8 promil.Chomutov nádraží leží v nadmořské výšce 351 m .

Podkrušnohorský přivaděč neteče samospádem,tudíž na aquaduktu přes Bezručovo údolí již překonal nejvyšší bod někde u Málkova nebo Zelené.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 20:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Apollo - přivaděč teče samospádem, jen na začátku je voda čerpána z Ohře - na jeho další trase žádné přečerpávání již není.

Za ty výšky dík, asi to tak bude, i když to odporuje tvé předchozí informaci že Sokolov leží zhruba ve stejné výšce jako Chomutov, to uznej.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 08:14:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odporuje tvé předchozí informaci že Sokolov leží zhruba ve stejné výšce jako Chomutov, to uznej.
Uznávám,že nadmořská výšky není úplňě stejná,ovšem vzhledem ke vzdálenosti by bylo stoupání Chomutov-Sokolov 0.8 promile,což by mělo na spotřebu zanedbatelný vliv.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 11:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Jo, já to tak beru. Proti proudu je to do kopce zhruba 270 m, po proudu je to do kopce 200 m, takže průměrné stoupání 5-6‰. Pokud by to bylo rovnoměrně (jako že není), tak v polovině úseku budu mít "odpor" 3+6 N/kN a v druhé polovině nic (a ještě budu žhavit brzdy). To je v průměru 4,5 N/kN, kdežto po rovině by to byly konstantní 3 N/kN. Z toho je vidět že i relativně malé spády dokážou zvednout spotřebu o polovinu.

A co teprve na loketské dráze? Motoráčky sice mají větší odpor, takže jako ztracené se projeví až větší spády, ale i tak se to při tankování projeví.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.16
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 16:55:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sokolovském muzeu je stále k dostání kniha R. Tomíčka "Těžba uranu v Horním Slavkově". Vřele doporučuji všem voličům KSČM a jejich příznivcům. Jako povinnou četbu.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.16
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 17:20:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco. Cituji :
Nový železobetonový most sloužil pro železniční vlečku, která byla tažena až k jámě 12. ... Bohužel všechny materiály týkající se této vlečky zachované v archivu SDC v Karlových Varech, byly v roce 1998, na příkaz tehdejšího generálního ředitele ČD p. Sosny, skartovány.

Nevíte co dnes dělá ten dobytek ? Já jsem sice papírově podle psycholožky humanista, ale takovým lidem bych velmi rád vylepšil vizáž čubou. }
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 18:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl povýšen, hádej kam ?

Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.18
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 19:01:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šéf podnikového vzdělávání ? UPV trans. SPV trans. na něco co už ani nevím jak se jmenuje...
Sedlik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 10:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať 144 Bečov nad Teplou – Nové Sedlo u Lokte

Ve dnech od 11.11.2005 od 00.00hod do 09.12.2006 do 23:59hod. se bude konat nepřetržitá výluka mezi stanicemi Loket – Horní Slavkov.

Zdroj: aktuální výluky ČD


Co to je? Děje se tam snad něco nebo se vloudila chybička?
http://093.unas.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 11:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi jo. Pan provozovatel dráhy už je asi úplně mimo. Co se takhle vydat vlakem do Ležnice...:-)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 11:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osud ředitelů ČD je zde:
http://logistika.ihned.cz/1-10002800-17458780-B00000_detail-f2
Líbí se mi, jak se dali na poradenství :-)

Sedlik: Vzhledem k tomu, že výluka je psaná na celou platnost GVD, chtěl tím Pan Provozovatel Dráhy vyhovět zákonu o drahách. Dodržení zákona je holt někdy komické, byť tady se jedná o tragikomedii.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 20:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč jen do Slavkova a ne až do Krásného Jezu?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 13:56:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý je naděje, že behem letoška by (nákladem asi 2MKč) mohl být státními drahami opraven kratičký úsek Loket - Loket předměstí. Zde by pak byl výhodnější přestup na autobusy. Eventuální oprava trati směr Horní Slavkov a přes kopec dále směr Krásný Jez je ovšem ve hvězdách.
Jsem opravdu zvědav, zda se od nového GVD v Lokti vrátí vlaky na krátký, ale atraktivní úsek s tunýlkem a mostem na pravý břeh Ohře, nebo zda to jsou jen plané předvolební sliby.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:30:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už tomu věřím i já. Naděje je opravdu vysoká (bez ironie).
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Jaký přestup na autobusy? To tam zase nějaké zavedou? V současném JŘ tam totiž žádné nejezdí.
ICQ -> 21 65 33 068
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:31:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na běžné linky ČSAD do Slavkova. Dnes je totiž nutné při přestupu v Lokti ujít asi kilometr pěšky a autobusovou zastávku složutě hledat. Navíc městečko jako Loket si jistě maličký, ale kvalitní autobusový terminálek jistě zaslouží.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a měli tam hezké MISS PRŮMYSLOVKA :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 09:14:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pracuje ještě pila jižně od zn. Loket-předměstí? Pokud se vzpomínám, mívala i vlečku.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pila pracuje (je-li to pila), vlečku neměla. To byla normální kolej nz. Loket předměstí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tam zase nějaké zavedou? V současném JŘ tam totiž žádné nejezdí.

Odjezdy z Lokte do H. Slavkova, pracovní dny:

5:12
5:35
5:48
5:55
6:45
6:50
7:24
7:25
8:49
8:59
10:25
11:34
12:45
13:09
14:15
14:35
14:50
15:23
15:25
16:24
16:39
17:29
18:34
18:55
20:28
22:32
22:50

V sobotu:
5:55
6:52
7:24
11:50
11:55
14:45
15:43
15:44
18:55
19:28
22:50

V neděli asi o dva méně...

Já bych tam teda další busy nezaváděl, spíš trochu lépe uspořádat tyhle. NAD ČD byla samozřejmě skoro vždy v souběhu s ČSAD.
petras
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.18
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 01:35:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČT 24 v pořadu Regiony ČT 24 dne 19. 1. 2006 proběhla krátká reportáž o současnosti trati Krásný Jez - Loket. Byla uvedena následovně: "Karlovarský krajský úřad odmítl žádost Českých drah zrušit železniční dopravu mezi Loktem a Krásným Jezem. ČD o to požádaly proto, že trať je kvůli špatnému technickému stavu uzavřena a společnost ji nahrazuje autobusy. Představitelé regionu s jakýmikoli snahami, které by vedly ke zrušení tratě, striktně nesouhlasí."
Dále reportér z Horního Slavkova popisoval příčiny uzavření, stav trati, názory co s ní (např. prodej) a zmínil se i o nynějším odhadu nákladů, které činí již cca 300 milionů Kč.
Internetová verze pořadu je zde:
http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/RegionyCT24-190106.asx
(příspěvek byl úplně poslední).
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.16
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:00:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dodám, že zmiňovaný bývalý přednosta, který byl v příspěvku zmíněn je ing. P. Baroch, poměrně vlivná osobnost, dnes na O16 GŘ ČD.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 14:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych vědět (asi do H_k) zda je nějaký posun s převodem/prodejem trati a tak...
Díky
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 17:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě žádný, vlastník na žádost o koupi nepotřebného majetku ani na uregnce nijak nereaguje, kromě potvrzení přijetí.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 21:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak typycké, než to prodat soukromníkovi, tak radši nechat totálně zdevastovat. To je na ránu na čenich pro ministra dopravy.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to trošku jinak. Navrhli jsme v.p.s. - veřejně prospěšnou společnost, kam by vstoupila i SŽDC a jako vklad dala trať. A nebylo to vyloučeno. Ale nějak se pozapomíná, že vždy v projektu šlo o trať celou, tedy již od vjezdového návěstidla žst. Nové Sedlo. To se dnes již zcela veřejně přeslýchá a bez toho by vznikl neprovozuschopný a neufinancovatelný paskvil.

PS: Představa, že by někdo přišel, řekl: My stejně nevíme, co s tím, schrastěte 100 000, my vám to prodáme a alespoň to udržujte v koukatelném stavu je samozřejmě naprosto mimo mísu. A tak se scházejí komise, povídají se hezké věci, jednou je potřeba čtvrt miliardy, jednou 50 miliónů, jednou 37, ale za ten rok kraválu výsledek není žádný. O trať je jeden zájemce. Ten je ochoten, pokud trať dostane za korunu si zbytek zajistit sám a do Slavkova to rozchodit (za podmínky, že dostane i provozovaný kus z NS do Lokte předměstí). Ale o tomto se vůbec nikdy neuvažovalo.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak, ta žádost o koupi se taky vztahovala na celý úsek, tak proto asi to mlčení. Ale slušností by aspoň bylo napsat trhněte si, to by po roce dát dohromady mohli...
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože H_k si tady reklamu neudělá, tak sem dávám odkaz já ;-)http://www.mujweb.cz/www/cip_fotky/144/index.htm
Jsou tam vesměs známé věci, ale studie je celkem novinka...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:32:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se dnes již zcela veřejně přeslýchá a bez toho by vznikl neprovozuschopný a neufinancovatelný paskvil.

Ten finanční plán bych rád viděl.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Viking - neryj, nebo tě tam nepustěj do vlaku

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace