K-report
 

Archive through 09.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archive through 09.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: až se někdy zase dostaneš do dopravy v Říčanech, nech si ukázat, co je ve stole výpravčího, v dolních pravých dvířkách. Jako fandu by tě to zajímalo . A je to taky nové zařízení, dodané s provizorkou.

Qěci: My, kteří se okolo zabezpečovačiny motáme už moc a moc let, jsme rádi, že se to dělá najednou a ne po kouskách jako jinde. Těch mechanik, elektromechanik a jejich různých vývojových stupňů je na trati 220/221 tolik, že je někdy problém se rychle orientovat když někam při pohotovosti přijedeš. Ony totiž ty mechaniky nejsou nic špatného. Horší jsou různé paskvily mezi mechanikou a releovkou

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun březen 30, 2006)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: sorry, blbě jsem napsal tvoji přezdívku ( Qěci)- ono by to bylo tak, jak jsem to napsal, víc podle pravidel českého pravopisu, ty to asi máš schválně nespisovně.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: tady na tý trati jsou mnohem horší věci, např. minimální údržba.
---
Rob atd.: prosím, brzděte v nadšení. Nějaké fotky z demontáže mám, ještě je chci doplnit o nová upozorňovadla a přestavníky apod. To už jsem dnes nestihl. A krom toho už zase nestíhám fotit celou trať. Taky už se občas musím neželezničně odreagovávat. Voni až mi pod barákem udělají PHS, tak bude po podrobném sledování provozu a budu mít klid. Ikdyž už jsem preventivně zvažoval umístit na PHS webkameru, no pak ještě vymyslet software na rozpoznávání mašin... - to je úplný superšotoušství, trochu přehánim.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 22:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, během té demontáže jsem nevěděl kam dřív natočit foťák, jestli na mechaniky nebo na to malé sluneční halo:

Teprve až dodatečně mne napadlo, že by to šlo udělat obojí najednou.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 22:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun:
To máš jistě pravdu, jsem taky rád, že se to dělá celé stejné a ne co stanice to něco jiného.
Jenže takhle jednotně se to mělo dělat už dávno, tedy i mne by štvalo, kdyby na každé trati byly zbastlené dálkoviny a každá jiná. Typickým odstrašujícím příkladem je pro mne Plzeň - Cheb, i když to tehdy bylo něco úžasného.
Přezdívku mám takhle schválně.
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: právě ten můj příspěvek měl i tak vyznít, že je úžasné, že k výměně došlo až teď... Mechaniky mám určitě rád, ale samozřejmě, že jsem čekal každým rokem, kdy v Říčanech dojde k modernizaci. Když se v letech 1988-90 předělávala P-Hostivař, říkal jsem si, že vletí na Říčany. Stalo se tedy až letos - pouhých 16 let po Hostivaři. Bohužel, tato trať jak se mi zdá, byla dlouho přehlížena.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Nádhera
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčanská vjezdová mechanika L dnes odpoledne, částečně demontovaná - bez lampy:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 09:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám všem předchozím informacím o AHr a provizorce rozumět tak, že regulérní AB bude spuštěn až v okamžiku, kdy ve Stránčicích, Říčanech a Uhříněvsi bude trvalé SZZ?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 09:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: velmi pravděpodobně ano, pokud se něco nezměnilo.. v únoru to stálo tak, že buď se budou nové definitivní SZZ uvazovat na staré TZZ nebo se prodlouží provizorka ve stanicích a spustí se to až všechno najednou.. AB jde každopádně naposledy..
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3201
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 10:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si všiml, že v zářezu před novým vjezdem do Říčan jsou patky sloupů TV umísťovány do vzdálenosti cca 6,50 m od osy koleje (zatím podél 2.TK, ale údaje na kolejnicích říkají to samé i pro 1.TK), takže tam budou muset být brány TV, také výška patek dosahuje více než metr nad temenem kolejnice. To zřejmě znamená vytvoření prostoru pro budoucí zastávku Říčany Jih, jiné vysvětlení mne nanapadlo.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii duben 01, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 16:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ve Strančicích začaly práce na opěrné stěně. Firesta ji čistí tlakovou vodou - no pěkně ty kameny prokoukly bez toho mechu a hlíny, a GJW dokončují demontáž nástupiště u 3.koleje - pomocí MHS odtěžují jeho těleso (převážně hlína a na vrchu asfalt). Materiál nákladají do vozu Ua, který pak loko 721.172 odveze k nákladní pokladně a vysype.
A nenápadně zevnitř se rozeběhla demolice skladiště na rampě u 6.koleje přímo proti staniční budově.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 16:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem bych zapomněl - zázraky se občas přeci jen dějí:
Na zemi nad 2.TK mezi hornoměcholupskou zástávkou a strážními domky jsou složeny odvodňovací žlaby

S tím zanešením žlabů u 1.TK to naštěstí zatím nevypadá tak nejhůř, jak jsem to viděl ve středu, ale zajistit ten svah proti erozi by se rozhodně v brzké době měl. Pár let na úplné zanešení bude jinak bohatě stačit. Za tu dobu se nedostaneme s koridorizací ani někam k Veselí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 19:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo co dělají s přejezdem v Říčanech?Vlaky tam jezděj strašně pomalu a kolikrát před ním úplně zastaví!!Taky tam strašně troubí!!Dneska sem tam dokonce viděl,že byli závory nahoře a vlak tam v pohodě projel!!Asi tam s tim zase blbnou!?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3216
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 19:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš je přejezd vypnutý a přepojují ho na provizorní SZZ (na JOPku v dopravní kanceláři resp. na snímače směrem od Světic), do teď musel být provizorně ovládán tlačítkem ze stavědla č.1.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 08:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh:
On pojem trvalé SZZ je trošku zavádějící. Provizorka je provizorkou v tom smyslu, že je zařízení umístěno v provizorních prostorách. Softwarově i provedením jde o regulérní zařízení, "definitivka" bude skoro úplně stejná.

AB bude spouštěn postupně, tak jak se bude dodělávat traťovina. Např. teď ještě funguje Hr. Svojšovice, takže v Říčanech výpravčí dává předhlášky na hradlo - klikne na ikonu zvonečku na monitoru. V Říčanech jsou nové mech. závory (viz. foto Poborskii), jsou vázány elektromechanicky do JOP.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 09:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vázané závory na SZZ jsou ty stávající od Strančic před stanicí, mechanické směrem na Uhříněves byly nahrazeny obyčejnou závorou na klíč, který je u výpravčího.
Výpravčí v Říčanech mi říkal, že ta provizorka neumí ohlídat jednoznačně konec vlaku, takže má obavy. Naštěstí v Říčanech zatím prý zůstanou signalisti, ale v Uhříněvsi už ne, tam by měl být snad jeden dozorce výhybek (nebo tak nějak), ale jak bude hlídat dvě zhlaví?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 09:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam je taková malá potíž v tom, že zatím nejsou staniční KO. Počitadla náprav sice fungují, ale jsou jen na zhlavích takže jakoby nahrazují staré IK. Výpravčí musí stále zjišťovat volnost koleje pohledem, než bude mít staniční KO.

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun duben 02, 2006)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 09:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jak to budou zvládat v Uhříněvsi? Na hostivařském zhlaví je hromada výhybek, ty šíleně dlouhé nexy někdy zůstávají při prvním zastavení stát přes výhybky, teprve až popotáhnutím za odjezdové návěstidlo se dostanou za námezník. Výpravčí tam od staniční budovy neuvidí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 09:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto jsou tam ty počítadla náprav. Když jich např. 100 vjede na začátek (na zhlaví), musí jich 100 zase opustit počítaný úsek. Těch úseků je několik za sebou, navzájem se kontrolují. Když napočítají míň, musí někdo jít a zkontrolovat celý úsek. Ale je to zařízení spolehlivé, máme je na přejezdu a za ta léta ani jedna porucha. Když se toto stane, musí přijet zabezpečovák a počitadla vynulovat.
Poborskiii: posílám ti mail
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 12:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zjistovani celistvosi vlaku v Ricanech je proto, ze pocitace naprav nejsou na trati, ale jen ve stanici. V mezi Uhrinevsi a Hostivari uz bude AHr a tak se tam konce nebudou muset zjistovat.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 13:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám teď lehce povznášející pocit, takže vyhlašuji následující akci: v okamžiku spuštění prvního úseku AB někde na trase Hostivař-Stránčice navrhuji slezinu (místo bude jistě v daném okamžiku pochopitelně ještě upřesněno, bůhví, kdy to vlastně bude), platím rundu!! (PS: už jsem to vlastně kdysi avizoval, v případě zájmu můžete na můj mail posílat návrhy hospod , které jsou podle vašeho mínění dostatečně důstojné na zapití AB )
Důvod: první krok při povýšení tratě 220/221 na stav hodný začátku 3. tisíciletí!!
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 15:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: Nevím proč si myslíš, že AB je tak nutný krok ke vstupu no 3.tisíciletí? Ono těch AB na 220/221 asi tolik nebude, automatické hradlo je taky TZZ a funguje to samo, je to vlastně jakoby bod AB?
Třeba Říčany-Uhři je, nebo hodně brzy bude (on fyzicky je, ale nevím jestli už byl spuštěn) RPB s vazbou na ESA.
Má někdo jiný názor? Poslouchám.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 18:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já samozřejmě nevnímám AB jako samospasitelný krok, ale po nekonečně dlouhé době bábobloku to je výrazný pokrok. Navíc má (resp. bude mít) nové ZZ na propustnost tratě mnohem větší vliv, než má nový svršek, proto jej (ZZ) považuji za tak důležité. (aby mě nikdo nechytal za slovo, pochopitelně zdvojkolejnění Bene-ČB bude mít vliv ještě větší, ale to je jiný případ a já to myslel obecně)
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 19:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AH je zařízení 3 kategorie a potřebuje mít kontrolu volnosti koleje (KO klidně s použitím počítačů náprav).
To AH mezi Říčany-Uhří je jen provizorka, na celé 220/221 nebude žádné AH, budou pouze AB...
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ricany-Uhri nebude AHr, ale RBP. AHr bude mezi Uhri a Hosti jako provizorka.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk: ten Michal_novotny má pravdu, předsedo.

Michal_Novotny: jsi asi nejblíž u zdroje kromě Zdeňka H. (z distance), můžeš všem ostatním popsat zamýšlené TZZ od Stránčic až po Hostivař? Máš-li ovšem chuť
Vyhneme se tím nějakým spekulacím o tom, co kde vlastně bude.
Ď.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obousměrný RPB Říčany - Uhříněves bude spuštěn až spolu s Uhříněvsí, která se bude přepojovat na provizorní SZZ ESA 11 od středy 5.dubna 7:25 do neděle 9.dubna 18:00.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii duben 02, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 00:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nad kolejí 103 v Uhříněvsi je již zavěšena trolej (postupně od úterý), od soboty se provádí její montáž na výhybkách č.32-34 a v Uhříněvsi u stavědla č.2. To skončí zítra.

U již kompletní výhybky č.31 byl doplněn základ pro návěstidlo 103L (to zatím leží u traťovky), akorát že dosti brutálně do již hotové tělesa, doufám, že ten základ leží na pláni a že nehrábli hlouběji:

---
Na 9. koleji jsou položeny panely, zřejmě pro jízdu aut pro stavbu PHS. Příjezd je vybudován násypem kolem stavědla č.2. Na opěrné zdi bylo odřezáno zábradlí.
---
V Uhříněvsi u 3. přejezdu v ul. Fr. Diviše přibylo u 1.koleje nové PZZ (výstražník se závorou), je v odsunuté poloze a vůbec trochu stranou, spíš to vypadá jak na přechod pro chodce, závora mi připadla krátká, ale foto zatím nemám.
---
U 2. zrušeného přejezdu jsou z obou stran trati jámy, kolem (někomu přes zahradu hned vedle silnice) se překládá kanalizace, která doteď procházela skrz jámy:

---
Podél 2.TK roste protihluková strana (již přes 20 sloupů a několik dalších patek).
---
Fotoreportáž na webu: snad bude hotova v noci z pondělí na úterý.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 05:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_novotny: oki..pak tedy zůstává Hr Kolovraty Rybník...myslel jsem že tam doplní počítače náprav a zřídí KO vůči Říčanům a Uhří a tím to bude moci být AH.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: Takže jestli to dobře chápu, tak ty počítače náprav zatím nejsou ve staničních kolejích (kolejový úsek zhruba od odjezdu k odjezdu) ? Jo a v definitním stavu tam pak budou jen KO? Nebo kombiance PN a KO (to mi přijde dost nelogické)? Předem díky za odpověď.
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 15:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: ve staničních kolejích budou JEN KO, dtto. výhybkové, počitadla náprav budou jen někde (můj názor je, že asi od vjezdu někam k první výhybce?). Bude to řešení definitivního SZZ, konečný stav zatím neznám, budu se snažit zjistit. Ale ty KO ve staničních kolejích jsou jisté.

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun duben 03, 2006)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 19:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem koukal do vylukoveho rozkazu zab. zar. na tu Uhrineves a tam pisou ze mezi Uhri a Hosti bude obousmerny RBP. To je ale zase v rozporu s tim, co mi rikali ti co to zapojuji, ze tam nebudou muset zjistovat konce...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 20:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna idylická u vjezdu do Říčan z dnešního odpoledne:

---
Tu reportáž pro web dneska nestíhám dodělat. Teprve teď jsem se dostal na delší chvíli ke kompu a mám ho už plný voči. Za chvíli asi padnu na klávesniciiiiiiiiiiiiiiii
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 20:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se pokusím vysvětlit, co že to je za pojem "obousměrný RPB". Je to zařízení, které slouží k výměně souhlasů k jízdě MEZI DOPRAVNAMI, k zajištění následné jízdy vlaků MEZI DOPRAVNAMI.
To znamená v praxi: výpravčí stanice A musí mít udělen souhlas k jízdě od stanice B. Při postavení odjezdové vlakové cesty ve stanici A dojde k tzv. obsazení trati, po vjezdu vlaku do stanice B vlak ovlivní zařízení pro vybavení vlakové cesty na vjezdu, dojde k samočinnému uvolnění traťového oddílu. Výpravčí B udělí odhlášku za vlakem do stanice A. Odhlášky se mohou udělovat např. povytažením tlačítka, nebo jiným způsobem. Ze stanice A může jet další vlak. Pokud po stejné koleji chcete jet opačným směrem, musí si dopravny vyměnit souhlasy - A udělí souhlas do B.

Z toho vyplývá: RPB nemá vůbec žádný vliv na to, jakým způsobem je zjišťována volnost vlakové cesty a celistvost vlaků. Tam jde o to, jak je ve stanici toto zajištěno a vazba tohoto na STANIČNÍ ZZ. Proto tam mohou být KO, PN, IK....

RPB je součást TRAŤOVÉHO ZZ. Je to reléový poloautomatický blok - poloautomatický proto, že vyžaduje nějakou obsluhu od člověka.

Je to podobné jako na elektromechanice až na to, že nepotřebuješ hradlové závěry a něco se dělá samo. Kdo sloužil někde na jednokolejce, zná i souhlasy z elmech.
RPB je např. Bystřice-Tomice-Olbramovice a Heřmaničky-Ješetice-Střezimíř. A jsou tam různé typy SZZ a všude je stejný RPB.
Neumím se vyjadřovat psanou formou, není-li to jasné, vysvětlím.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 21:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto je výpis z realizační dokumentace TZ provizorního SZZ Říčany:
"Jako traťové zařízení v obou přilehlých mezistaničních úsecích bude použit reléový poloautoblok RPB typ AŽD 71. V obou úsecích bude zřízeno 1 hradlo v místě hradla stávajícího. Traťové zařízení bude v obou kolejích obousměrné. Zařízení RPB bude obsluhováno z pracoviště JOP staničního zařízení. Vzhledem k tomu, že mezistaniční úseky nebudou plně kontrolovány počítači náprav, je nutné zjišťovat v obou směrech konce vlaků. Do zahájení obnovy budou pracovníci zjišťující konce vlaků umístěni na stávajících stavědlech. Po zahájení obnovy sudé skupiny bude budova st.2 zrušena, pro pracovníka bude zřízena stavební buňka na konci koleje č.5. Pro toto stanoviště bude nutné zřídit elektrickou přípojku (není řešeno v projektu stavby). Budova st. 1 zůstane zachována, případně bude dojednáno jiné řešení. "
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 21:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prave ze TZZ ma co do cineni se zjistovanim celistvosti vlaku na trati. Pokud neni trat vybavena KO popr. pocitaci naprav, tak se musi zjistit konce pohledem. A pokud uz ta trat prostredky na kontrolu volnosti vybavena bude, tak proc tem nedat rovnou AHr (jediny duvod me napada - RPB potrebuje 2 draty, AHr 8)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 21:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I to může být jeden z důvodů, proč je použito RPB, traťovina bude zatím chodit po stávajím DK, který nemá volnou kapacitu. Ale AHr nejde použít i z právě z toho důvodu, jak píšeš - absence KO.
Ale i kdyby byly, a ve stanicích KO a PN nebudou, na boudách zústanou signalisti. A opačně.

Až se to trochu v Říčanech uklidní, dojeď se podívat na pár hodin a uvidíš sám, že RPB funguje aniž bys o tom věděl. Určitě jsi tam byl před spuštěním a zkusil sis obsluhu nanečisto.

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun duben 03, 2006)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 22:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasne, s tim souhlasim... Ale prave St.2 v Uhrinevsi se zrusi a konce se nebudou muset hlasit...
Tu poznamku o tom ze RPB funguje aniz bych o tom vedel nejak nechapu... To ze zapojovali a zkouseli v Ricanech vim, videl jsem to... Ale v ostrem provozu se vecer vyskytl problem - nejak to nechtelo davat odhlasky ze Svojsovic do Rican..
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 08:48:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou od pátku do neděle mezi Prahou a Strančicemi nějaké napěťovky?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 09:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M4: kdybys specifikoval, proč se ptáš, jestli jako chceš fotit přípřeže, tak by ti bylo odpovězeno lépe. Napěťovky jsou tu téměř každý den, jenže trať je dvojkolejná, takže se většinou jezdí po druhé koleji nebo ve stanicích po opačné skupině, tzn. bez přípřeží. Výjimkou jsou souběhy výluk a výluky liché skupiny v Uhříněvsi, kde je nutno vytahovat/vtahovat kontejnerové Nexy pomocí dieselů.
Tento víkend bude v neděli 9.4. napěťovka 5., 7. a 9. koleje v Uhříněvsi 7:50-15:30 (devátá je ale vyloučena trvale, takže jen 5. a 7.) z důvodu převěšování a montáže troleje, takže (a jen) některé kontejnerové Nexy budou s přípřeží Hostivař-Uhříněves a zpět.
Čili na focení přípřeží nic moc, nicméně z Hostivaře (Malešic či Libně) do Uhříněvsi jsou dieselové přípřeže i pod trolejí s napětím běžnou záležitostí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 12:44:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Díky.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 17:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_novotny: Mezi Uhři a Hosti je položeno definitivní kolejiště. Pravděpodobně bude definitivní i TZZ, takže bude hlídat jízdu vlaku v celém úseku. Ale co tam bude fyzicky, to nevím jistě, zeptám se. Nebo někdo ví? Napiš.

Jestlipak víte, že Uhříněveská JOPka má jednu zvláštnost - má funkci PODJ z Hostivaře
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O konkretnim TZZ z Hosti do Uhri toho moc nevim, akorat to co je napsano ve vylukovem rozkazu...

Ten PODJ z Hostivare je zrejme priprava na prenos cisel... To umi i Ricanska JOPka, jenom je to tam vypnuty (na simulatoru jsem si to zapnul...)
kluk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 02:57:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Uhři dnes opět míří z Lovosic EDK 300. Už se to začíná houfovat na pondělí.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 07:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hostivařské zhlaví v uhří už jede na nové zab.zař., signalista hlásí jen že vlak vjel-odjel do jeho obvodu celý, na stavědle 1 signalista ještě připravuje vlakovou/posunovou cestu pro vjezd i odjezd, na vjezdu obsluhuje přivolávačku, na odjezdu se přivolávačka již obsluhuje z PDK, včera ještě před odchodem domů cca v 19 hod. zprovoznilo AŽD ranžírku před ST1, tuším Se1, odjezdové vlaky směr Hostivař z kolejí 3,5,7 odjíždějí po 101 a v Měcho pak na 2tk
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na každém volném místě v Uhříněvsi si Chládek a Tintěra připravují k montáži výhybkové pražce. Dále tam mají osm kolejových polí, dvacet jich je v Hostivaři, dohromady cca 600 metrů.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 11:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak koukám na grafický rozpis výluk, napadá mě: kdy začne stavba nových nástupišť v Uhříněvsi? Na to nové ostrovní se tam bude muset nějak udělat místo. Kdy začnou destrukční práce v současném kolejišti?
Donner au train des idées d'avance...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v kolejišti na hostivařském zhlaví jsou už značky, zřejmě kde se bude řezat.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3286
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 11:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: místo pro ostrovní nástupiště vznikne posunem sudé skupiny (současné koleje 2,4,6) blíže ke staniční budově a zároveň její redukcí na dvě koleje (0 a 2). Sudá skupina se bude dělat od 29.6.2006. Do té doby se budou dělat výhybky na liché půlce hostivařského zhlaví (na kolejích č. 1-5) a 1.TK k Říčanům (včetně její drobné přeložky u obou zbývajících přejezdů a vložení výhybek č. 2 a 3).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Ghola
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.71.1
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:27:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, měl bych takovej dotaz momentálně asi trochu off-topic, ale přeci jen, až se cca v roce 2009-2010 dostane koridorizace až do Benešova, netušíte někdo, jestli bude jenom vystavěný druhý ostrovní nástupiště a upravený kolejiště, nebo se něco bude dít i s vlastní nádražní budovou? Protože nedávno jsem se v MFDnes dočet, že projekt Živá nádraží se ve středních Čechách týká jen nádraží v Nymburku, Rakovníku, Kralupech nad Vltavou, Kolíně, Poděbradech, Kladně a Českém Brodě. Je sice pravda, že BN nádraží má novou fasádu a zrekonstruovaný záchody a lavičky, ale interiér je dost zašlej a hlavně stísněnej a ani ta zahulená nádražní hospoda se mi nezdá zrovna moc reprezentativní - klidně by ji mohli zlikvidovat a přestěhovat tam odbavovací halu. Takže jestli někdo máte nějaký informace pište. Díky
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 23:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera začala ve Strančicích demolice přístřešku před staniční budovou (to budou mít cestující radost až budou v dešti čekat na zpožděný vlak). Tento přístřešek dostala budova až za minulého režimu v rámci Akce Z, čili si ho postavilo místní obyvatelstvo. To také napovídají pěticípé hvězdy vytesané do kamenů v podpěrných sloupech. Dnes byla sundána krytina, zbořen jeden sloup, boční stěna a rozebrána část střechy:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3299
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 23:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera začaly a dnes pokračovaly EŽ s montáží nových stožárů TV podél 1.TK Strančice - Říčany, konkrétně stojí dva před měnírnou, tři DS stožáry u mostu přes silnici II/107, pak odjely k Říčanům, tak jestli něco nestavěly v zastávce Světice, jinde u 1.TK totiž už patky nejsou.

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 10:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na obrázku je Světelná předvěst typu AŽD s nejmodernějším doplňkem - mechanickým terčem pro případ totálního selhání napájení JOP.
Bude to v novelizaci návěstního předpisu ČD platné od 1.5.2006.

Pro neznalé doplňuji, že jde o předvěst oddílového návěstidla.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.247
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 10:40:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tam bude dalšího, třeba že umí autohradlo kódovat?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 10:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: konkrétně je to předvěst Př Lo k oddílovému návěstidlu u hradla Svojšovice. Stavbaři mi na podzim řekli, že ji musí na tři týdny odpojit kvůli přerušení kabelu při stavbě přeložky. Pak jsem myslel, že to bude asi na tři měsíce, ale jak vidím, tak je to na furt. Když při provizorce tahají kolejemi kilometry kabelů, tak by snad nebyl problém tady taky natáhnout jeden. Ta vypnutá předvěst naprosto zbytečně narušuje plynulost dopravy, protože je oddílové návěstidlo až za obloukem (a za lesíkem), tak každý vlak musí pomalu dojet téměř až k němu, než uvidí, že má postaveno na volno.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3302
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 10:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale možná k zapojení brzo dojde. Budou se totiž doplňovat opačná návěstidla a tedy i předvěsti. Vedle této předvěsti je již připraven výkop pro Př 1Lo, takže pro tu stávající snad nezapomenou natáhnout kabel, červená trubka mezi pražci už k ní vede.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase pár srovnání
Předvěsti do Hostivaře od Uhříněvsi:

18.9.2005

2.2.2006
Zastávka v Měcholupech:

27.9.2005

4.10.2005

5.4.2006
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3303
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už mi třetí den pod zahradou ve Strančicích u druhé koleje malým bagrem hloubí nějaké jámy, konkrétně tu jednu už dělají druhý den a furt u toho něco řeší, někam telefonují, pořád ji vyměřují, bagrem ji objíždějí dokola. Asi se budu muset dojít podívat, co v té jámě mají, jestli tam narazili na nějaké kabely či co to tam vyvádějí.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii duben 09, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: nejsem si úplné jistý, ale možná to něco takového bude - dneska jsem na to koukal z jedoucího vlaku a přišlo mi, že v tom výkopu "něco je", ale spíš než na kabely bych to tipoval na nějakou zakopanou kolejnici či traverzu... Ale jak říkám - jistý si tím teda rozhodně nejsem...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace