K-report
 

Archive through 14.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Eurosprinter, Eurorunner a další mašinky od Siemensu » Archive through 14.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 19:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pomůcky se samozřejmě musí zpracovat a tisknout jaksi s párměsíčním předstihem a to se u takových věcí skutečně těžko ví, co skutečně bude, resp. může prostě jít o zbožné přání.
Bude v ČB přepřah na laminátku a v HD na Tauruse. Český personál si na nich zajezdí aspoň mezi HD a Summerau, resp. bude pokračovat zácvik a pod.

Ad Břeclav ... Hodonín - netuším, kde jsou v této lokalitě dělící úseky, což je právě to podstatné...
Jinak si myslím že je naivní si myslet, že kdyby Pendolino někdě něco zvedalo, přestavovalo a pod. že se to nepodaří (aspoň někdy) ututlat. Naopak o podivnostech na 260 se leccos skutečně povídalo. Ohrané brblání vůči DÚ je trapné, když prostě něco neodpovídá, neyvhovuje.. tak je jeho povinnost nenechat tomu volný průběh. A v situaci, kdy se VUZ zajistilo "personálně" a ČD nepujde samo proti sobě, tak tu jiná aspoň potenciálně nezávislá instance není...
Jinak je ale fakt, že se nikde oficálně nepovídá, jaktože mužou Taurusy do Břeclavě - je totiž možné, že je to prostě proto, že (hodně stará) smlouva mezi ČSSR a Rakouskem o přeshraničním provozu určuje že do PPS prostě musí být umožněno jezdit všemu. A ony tamty taurusy skutečně jezdí tak trochu ilegálně , s ohledem na ty asi dvoje závory mezi Břeclaví a státní hranicí.

Samozřejmě se nabízí vysvětlení, že normy jsou hodně nadhodnocené (teda byly...) a ve skutečnosti je pravděpodobnost průseru stále mizivá.

Jinak taurus v ČB byl asi před hodinou, Slovinský 541 101 na cestě z okruhu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 21:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: Poněkud zvláštní to je. Nikdy jsem neslyšel, že by Maxwellovy rovnice braly v úvahu mezistátní smlouvu mezi ČSSR a Rakouskem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell's_equations
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 21:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se podívej na server MD a najdi si to tam. Kade má pravdu.
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 22:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri testovacich jizdach bejka i pindolina bylo ZZ vypnute a prejezdy pod dozorem modre armady.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 23:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Já na to kdysi koukal. Myslím, že Quex tu smlouvu zmiňoval. Ale když je možné "zakázat rušení" v Břeclavi, mohli bychom jiným dekretem prostě zakázat rušení v ČB. No a pokud jsou v Břeclavi učiněna nějaká technická či organizační opatření, dala by se uplatnit i v ČB, obzvlášť když by ČB měly být jednodušší (kolejové obvody až kdesi za stanicí).

A taky by mě zajímalo, jestli se na SŽDC/ČD přistoupí ke změně regulace KO. Jak vyplynulo na DF ČD, pro zkušební provoz Pendolin do Děčína se za předpokladu menšího svodu dosáhlo se stávajícím hardwarem limitu rušení 200 mA. No a jestli je pravda, že Siemensové jsou s OeBB 1216 na 130 mA, tak na mnoha úsecích by to stačilo. Nebo to snad má být nějaká odveta typu: "Až nám pustíte Pendolino do Vídně, my vám pustíme Tauruse do Budějovic?" Já bych se nedivil už vůbec ničemu. :-(
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 10. prosince 2005 - 09:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Ano, je to přesně tak jak naznačujete v předposlední větě...Největším problémem je totiž vyrovnávka výkonů mezi ČD a ÖBB, což by se mělo údajně zhruba pokrýt pendoliny do Vídně. Takže věřím, že jakmile budou pendolina ve Vídni, tak budou Taurusy v ČB. Technicky je skutečně problém pouze v rekuperačním brzdění, které na všech SZZ ESA11 schazuje UNZ...Všechny technické problémy (UNZ, i KO) se však intenzivně řeší. AŽD má těsně před nasazením nový typ KO, který je mimo jiné daleko více odolný vůči rušení zpětnými trakčními proudy a využívá maximálně stávajícího venkovního zařízení. Generální ředitel SŽDC se vyjádřil v tom smyslu, že do budoucna se velmi vážně uvažuje o náhradě stávajících KO na 1 a 2 koridoru v rámci dosažení interoperability...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 10. prosince 2005 - 09:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk: AŽD má těsně před nasazením nový typ KO, který ... využívá maximálně stávajícího venkovního zařízení
Zapomněl jste dodat, že pouze u AB s centralizovanou výstrojí (kterých je odhadem menšina).
Generální ředitel SŽDC se vyjádřil v tom smyslu, že do budoucna se velmi vážně uvažuje o náhradě stávajících KO na 1 a 2 koridoru v rámci dosažení interoperability
Takže to bude znamenat vybudování nového AB (pokud se použije KOA1) - na 1.koridoru minimálně v úseku Praha-Ústí, Záboří - Přelouč a Brno - Břeclav ( decentralizovaný typ AB 3-74) a Libeň - Úvaly mimo, Kolín, Parník - Zádulka (50 Hz KO), možná je toho ještě víc. A to nebude hned.

Neví někdo, jak je napájena Břeclav (jak už se ptal Kade)? To je dost podstatné.

Kade: A ony tamty taurusy skutečně jezdí tak trochu ilegálně , s ohledem na ty asi dvoje závory mezi Břeclaví a státní hranicí
A jak jsou ty závory spouštěny? Přes KO nebo PN? Místní TZZ je totiž založeno na PN. Kdyby bylo na PN, není co řešit, ty Taurus neruší.

(Příspěvek editován uživatelem Desiro prosinec 10, 2005)
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 20:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na této stránce jsou obrázky hlavně Taurusů http://www.railfaneurope.net/liveries/EuroSprinter/pix.html . Úplně dole jsou i tři Taurusy u barvách ZSSK.
Do reality to má hodně daleko, ale bylo by pěkné vidět Taurusy ZSSK v čele ÉC-ček, nebo ÍC-ček z Bratislavy do Prahy, popřípadě z Košic do Prahy.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 22:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jak autor těch obrázků přišel na ta označení 164 a 264. To jako že by slováci měli čistě stejnosměrnou nebo střídavou variantu??
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 12:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I s mymi minimalnimi znalostmi anglictiny se da pochopit: 164-stejnosmerka pro osobni a lehkou nakladni dopravu Tatrach...
264-stridavka, pro zapadni Slovensko
364-pro primou mezinarodni dopravu,4systemovka

Jinak zjevne barvy ala 350 001+2 a kakadu :-)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 13:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejnosměrnej Taurus, ještě k tomu pro "lehkou nákladní dopravu"? Větší jsem už dlouho nečet/neslyšel.

Zřejmě je to myšleno jako nějaká podivná šoto-fantazie.

Buďme svorni!
Koridor je barva naše!
Koridory chrání nás!
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 15:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prokaž své anglické znalosti a zkus to přeložit lépe :-)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 15:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebylo na tebe, jasně že to tam je...

Buďme svorni!
Koridor je barva naše!
Koridory chrání nás!
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 19:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o ten překlad, ale o toho jednosystémového tauruse. Nechápu, proč by slováci něco takového chtěli mít. Jako samozdřejmě čistě teoreticky, páč tam bude řada 350 dlouho dominovat.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 11:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co, jak to vypadá s Plečkou? Jezdí s ní Taurus do Budějek? Asi né, co? Prozraďte to nám, co máme Budějice trochu z ruky... Ď.
ICQ: 155-617-186
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17946
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 11:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, pěknej Taurus :

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17947
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 11:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víc fotek (a v lepší kvalitě) hodím do ČB a okolí.

Ono je možná pro cestující i dobře, že Taurus nejezdí, protože AntiPlečka jezdí (snad jen dočasně, kvůli počasí) teď z Rajchu neustále zasekaná (na příjezdu do HD od minulé soboty: +2, +17, +18, 0, -1, +35, +153, +58), takže by pak v ČB nebylo co dát na Plečku, leda by nám sem z Rakouska poslali Tauruse navíc (jistě jim stojí v každé stanici dva...).

Včera tak na Plečku vyjel plecháč od Os 8003, dneska tam možná poslali dokonce žehličku od zálohy (nestíhaly se JD, v HD tak +6).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 13:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty bláho, Martine, cos to tam měl kolem sebe při tom focení za ansámbl? Fotograf, režisér, osvětlovač, vizážista...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 14:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a co klapka?
Arbeit macht bleifrei!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 4960
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 14:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změň si prosímtě ten podpis. Dík.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 14:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, kdo ty stíny jsou :-)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešním Nádražníkovi je krátký článek o zajíždění Taurusů do Budějic, prý se čeká (jako vždy ) na DÚ, fírové jsou už zaškoleni.
ICQ: 155-617-186
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 01:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, jak jinak, ale nechtěl bych to zde pitvat.
mike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 128.208.37.177
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 03:12:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, hezky. naco je vlastne nejakej taurus, kdyz existuji fesne laminatky repasovane sadou na opravu kanoji.

je to tady trochu OT, ale napada me v teto souvislosti jak to dopadlo s temi kozenkami ze Zr Plzen-Viden, ktere rakouskym cestujicim prisly eklhaft? odhadl bych to, ze se ty vlaky zrusily.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 12:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud vím, tak problém byl v čalouněných Bmee, resp. s jejich (ne)údržbou/(ne)čistotou.
Tyto vlaky zrušeny nebyly, jezdí stále a se stejným řazením.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18590
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 12:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém byl zejména s EC od Prahy. Tohle byl jen takový manévr, kdo by si nechtěl rozšířit vozbu, že (a že ÖBB to chtěly vozit docela dost) .
Řazení se drobet změnilo, do Vídně teď místo Bmee+Bmee+BDbmsee+AB jezdí Bmee+Bmee+Bmee+BDbmsee. Koženky tam jezdily pouze ve velmi výjimečných případech (i AB koženkové snad nikdy nebylo).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
mike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 128.208.37.177
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 08:23:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok, dik za informace. snad se to povede udrzet a zlepsit.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 08:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle byl jen takový manévr, kdo by si nechtěl rozšířit vozbu, že
Vážně? A co když opravdu Rakušáci nejsou na humus ČD-made zvědaví? Ony ty Bmee vypadaly občas fakt hrozně.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18688
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
A proč by jim ty Bmee vadily na Sp a na EC ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18689
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně - proč jim vadí do Vídně a do Lince ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktický výstřel OeBB, ke kterému ČD dodaly munici...
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Pépa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.80.83
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:30:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od února by měl Taurus jezdit již do Č.Budějovic. V případě zpoždění R 206 ( bude zjišťováno telefonicky )bude na IC 101 nasazena náhradní loko a přepřah bude uskutečněn v H.Dvořiššti. To platí i o obratu IC 100/R 207
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 21:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taurus 1116.141-1 v barvách CAT. Kteří další býci mají tento nátěr? Foceno včera 30.1., Wien Mitte, kolem poledne.

ICQ: 155-617-186
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 23:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taur 1116.236-9 stále v barvách ÖBB na EC 101 Jóže Plečnik dnes v 10:10 ve stanici Horní Dvořiště.Do HD vlak z ČB přivezen Taurem 230.071ČD

http://tkanlokopage.ic.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19213
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A další Taurus:

:-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud nemusí zasahovat žehlička, tak je to pořád dobrý...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Milan Krkonoše
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.183.205
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 20:50:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

idnes.cz
Tisícikoňový veyron poražen. Porsche DB: 8 704 koní

Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 22:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný. Ale tenhle nátěr už byl (stále je?) od roku 2001 na 152.041.

Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 15:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

která se díky motoru o výkonu 6 400 kW rozjede na - pro porsche obligátní - dvoustovku za 20 sekund

Tak pokud by to zvládnul i na rychlíku, to bych teda nechtěl stát při rozjezdu v uličce.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 23:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cca od počátku roku 2005 už zase neni, viz http://www.br146.de/fahrzeugbilder.php?F=152+041-0
A Taurus je Taurus :-)
Při troše fantazie by mohli po schválení 189 u nás jednu takytak natřít a nasadit na Porsche Cayenne pendly Leipzig - D.N.Ves (na jih díly, na sever kastle, ale navenek obyčejné špinavé hnědé skříňáky, jen trochu velkoprostorovější)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co byste,drazí spoludiskutující, říkali na přejmenování této diskuze na diskuzi "Elektrické lokomotivy Siemens"? Proč:
Chybí zde diskuzní chlíveček o řadě 189.Například dnes vznikla situace, kdy se o 189 diskutuje v "371" namísto "taurusů", přitom 189 k taurusům neodmyslitelně patří.
Když už nám tu 189 jezdí, tak informací a diskuzí o ní bude přibývat a je nešikovné je hledat mezi "380", "Taurusy", " 371" a kdovíkde ještě.

Co vy na to?

(Příspěvek editován uživatelem Desiro únor 11, 2006)
"... tak jsme si s ženou říkali,že když nám tak zmastili kádrovej profil,tak je využijeme aspoň devizově."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co třeba "Moderní světová hnací vozidla"? Přece jenom, nediskutuje se zde o nich neustále a při zvolení názvu "Elektrické lokomotivy Siemens" by vznikl problém, kam s produkty jiných výrobců a jiných typů.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 07:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už by bylo zase moc obsáhlé a nepřehledné.A mně jde o diskuzi o typech Siemensu,které tu budou jezdit (1116/1216/189). Název diskuze dle mého návrhu je přitom otevřený i pro jiné Siemensácké stroje.
"... tak jsme si s ženou říkali,že když nám tak zmastili kádrovej profil,tak je využijeme aspoň devizově."
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 11:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslim že bez ohledu na název se mužem interně domluvit , že 189 bude propírána rovněž tu, taky mi to v tématu pojmenovaném podle ostatních símensích moderních elektrik přijde samozřejmé. Přecijen produkty tohoto výrobce mají u nás poněkud výsadní postavení díky tomu, že tu má zastoupení a že od ostatních zatím nevyvstaly žádné aktivity ke schválení u nás, a zatím vlastně ani k výrobě loko vybavené pro provoz u nás. (uvidíme, zda nejnovější objednávky půjčoven CBRail nebo Mitsui od Bombardieru nebudou v tomto konečně nějakým pokrokem).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19572
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tedy třeba "Lokomotivy Siemens (Taurus, ...)"?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 17:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Takhle do toho zahrneš i Simensácký diesely, tj.Eurorunnery. I když vlastně proč ne...
"... tak jsme si s ženou říkali,že když nám tak zmastili kádrovej profil,tak je využijeme aspoň devizově."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19585
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 18:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ba právě!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 18:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to přejmenujte na "Eurosprintery a Eurorunnery" a je to. Zahrnuje to komplexně vývoj těch lokomotiv.
(Qěcy - autor této diskuse)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19605
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to moc „odborný” a pro většinu nečitelný název?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není. Napiš:
"lokomotivy Eurosprinter a Eurorunner"
nebo
"lokomotivy Eurosprinter a Eurorunner (nové mašinky od Siemensu)"
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč se omezovat na lokomotivy Siemens? Kde se bude diskutovat o lokomotivách Vossloh, anebo jednotkách Bombardier?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19617
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, dám na radu zakladatele
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych tedy taky přispěl: Co kdyby se to tu prostě pojmenovalo "Taurusy a spol."???
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak vidím, že jsem přišel pozdě. Jenže tenhle název je podle mého nepřehledný... Bohužel...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19620
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě také, Tvůj návrh se mi zdá blbuvzdorný :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle to alespoň vzbudí u někoho zvědavost a pak se třeba i něčemu přiučí...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 09:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak zdá se, že formu (název) diskuze jsme vyřešili, teď už to chce "jen" vyladit obsah...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 18:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle je to dobrý.
"... tak jsme si s ženou říkali,že když nám tak zmastili kádrovej profil,tak je využijeme aspoň devizově."
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 08:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zdá se, že 189ky začínají pronikat na naše území. Včera 189.007 s nákladem v Děčíně.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 09:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem měl takový sen

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace