K-report
 

Archive through 08.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 814+914 » Staré archivy » Archive through 08.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18191
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 23:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem to našel, psal to Beneš:

814.001+914.001 je původně z vozů 810.225+010.522
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 23:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč tady furt dokola omíláte házení? To je problém tratí, ne vozidla. 81X jede na normální trati klidně

Inu proto, protože je to problém. Tratě se asi neopraví a opravit všechny tratě, kde jsou provozovány vozy 810 (do budoucna vozy 814+914) do stavu, kde by nabídly odpovídající úroveň cestování, je nemyslitelné.
Pochopitelně vím, že je to problém tratí a ne vozů, ale tratě jsou jaké jsou, tak to chce odpovídající vozidla. 814+914 je hodně muziky za slušný peníz, ale neřeší to, to podstatné.
Je to ale můj názor, nemusí každý souhlasit.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 23:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík Martine
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 23:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Letos jsem tam ještě nejel a dřív jsem se snažil jezdit 843/043 - doufal jsem, že nebude náhrada. Ráno jezdili o víkendu z Prahy tři vlaky bez 021. Ale jinak na cestu z Dejvic na Masnu je tento vůz postačující
Proč???
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18196
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 00:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak na cestu z Dejvic na Masnu je tento vůz postačující

Jistě, taková lepší tramvaj . Ostatně jako z Mrkvanova do Budějc. To mi taky nějak extra nevadilo (spíš vadilo nahrazení čtyřvozovky různými paskvily složenými z 021, 01x a pod.). Když tím ale má jet člověk půl hodiny, tak už to začne vadit, a když jsem tím musel jet z Rakovníka, tak jsem měl chuť (aspoň že to bylo služebně, tak jsem za to neplatil).


Vladass:
Otázkou je, jak dlouho se ty tratě budou v takovém stavu provozovat. Jezdit po svršku z Rakouska-Uherska nelze věčně...
Nechci ale 814 soudit, dokud se s ní nesvezu třeba na 197 nebo 194, případně pak ještě na 199.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.107
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 01:09:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... Zábřeh - ČT, většinou mi dráhy nabídnou nevídaný luxus, že mám celé Bdt/Bt jen a jen pro sebe. "Pěkně" s tím kontrastují 810ky do Lanškrouna, resp. Šumperka, většinou narvaný po střechu. Úsek ČT - Z je z hlediska vytíženosti osobních vlaků čistá lokálka (obě výše zmíněné "lokálky" zas hlavní tratě), proto bych se na ní 814ky vůbec nebál."

Kdyby se zavedly přímé vlaky ČT-Lanškroun, tak by na trati ČT-Zábřeh stačila sólo 810! Na co tady 814+914? Ta dnešní elektrická klasika je naprostý výsměch ekonomickému uvažování.

S teorií, že 810 či 814 nepatří na hlavní tratě, hrubě nesouhlasím. Záleží na délce vozebního ramene (resp. na tom, jak daleko tím lidi jedou) a na počtu cestujících.}
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 12:06:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Přesně tak, je-li malá frekvence cestujících, a nízká dovolená rychlost, samotný status celostátní tratě provozu této řady nebrání. Spíše jde o to, zda by postačovala kapacitně. Např. z Kralup/V do Slaného jezdí podstatně více cestujících, než dál přes krajskou hranici do Loun.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 15:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: ono to tak jednoduchý není. Jedna kWh stojí jen pár šupů(2Kč/kWh?), zatímco sólo 810ka žere 0,3-0,5 l/km. Spočítej si sám, jak to přesně vychází, nemám dneska náladu tady něco počítat. Ale myslím, že zjistíš, že se potom dá posílat při podobných nákladech jeden peršing s třemi vozy, pokud je zadrátováno.

V našich podmínkách by bylo nejvhodnější nasazení lehkého a zároveň elektrického vozidla, které by spojilo výhody obou souprav (malá hmotnost, elektrická trakce), ale to se zatím jaxi nepodařilo. Kapacitně a váhově je nejvhodnější trojtlama (451+051+451), což je dost šílený fakt. Chtělo by to nízkopodlažní jednotku, např. elektrická Desira, ale púrotože vím, kolika z Vás tohle nevoní, tak by klidně stačil i nějaký elektrický vůz, buď novostavba na bázi Dm12/843, nebo rekonstrukce těch dvou 860ek...nakonec to skončí tak, že se narve jeden trakčák z Brejly do 814 a bude to o5 luxus po česku...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 15:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s vozem Dm12. Já nějak nedokážu pochopit, proč ho ve Vagónce už nemodifikovali s té arktické verze na verzi "normální", proč není nízkopodlažní?

Já vím, bylo by to dražší, ale nebyl by takový vůz lepší, než 814+914? Soukromí dopravci by měli dostupné domácí vozidlo a lidé práci!

Stejně tak, i kdyby ten vůz nízkopodlažní nebyl a jezdil v soupravě s řidícím vozem, který by nízkopodlažní byl. Třeba třívozová souprava motor, vložák, řidičák a v elektrice, to by byla atraktivní souprava!
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 15:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: Soukromí dopravci by měli dostupné domácí vozidlo a lidé práci!

No, tohle uvažování je trochu mimo. Pokud bych byl dopravce, zajímaly by mne pořizovací náklady - podle toho, co vím je Dm12+řidičák nastejno s Desirem, náklady na provoz a PHM. Po zkušenostech s 843 bych osobně volil osvědčenější, modernější a rozšířenější vozidlo.

Co se argumentu s pracovní silou týče, když jsme u těch Desir, kde si myslíš, že se ta pro BDŽ kompletovala? V Bulharsku, protože si to vymínil zákazník. Tuhle možnost by měly i ČD, nota bene když tu máme SKV...

Podíl externích (tj. často zahraničních) dodavatelů bude na Dm12 taky vysoký, fakt bych v tomhle problém neviděl. Nehledě na to, že uvažovat v národních dimenzích v dnešním světě už taky není to pravé ořechové.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 16:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: No dobrá. Sice tomu nevěřím, že nearktická verze Dm12 s řídicím vozem by stále jako Desiro, ale je to možné. Mě asi ale ani tak nešlo o dva vozy, jako o jeden.
Motorový vůz v sólo provozu. Tam je také v zahraničí na výběr. Proto vidím, jako absenci tohoto vozidla v nabídce Vagónky jako slabinu.

Ano, je možné, že i takový vůz bude stejně drahý jako zahraniční. Je ale dost možné, že může být levnější.
Pak je tu politický pohled. ČD těžko budou nakupovat takovéto vozy ze zahraniční. Ač je můj názor na regionální dopravu jaký je, ČD zde jezdí a někde jezdit budou. On totiž někdo z vlády může prohlásit, že se budou kupovat nízkopodlažní vozy a přiznejme si, budou to muset být domací vozy. Nejde jen o samotnou výrobu, ta se dá přesunout kamkoliv, ale i o vývoj a dlouhodobou strategii výrobce. Smontování pár vozů zahraničního výrobce u nás, asi ze střednědobého hlediska pro zaměstnanost moc neznamená. A vše je politika!!
U soukromníků toto pochopitelně neplatí. Opět by ale Vagónka mohla přijít se zajímavým leasingem, dostupnějším servisem apod.

V národních dimenzích neuvažuji. Produkt musí za hranice, aby se uživil. Jenže to nenízkopodlažní vůz asi těžko může. Dm12 uspěl spíše tím, že se dokázal za rozumnou cenu přizpůsobit náročným podmínkám.

Mě osobně je jedno, kdo co koupí, kde to koupí, a kdo to vyrobí. Já spíše kritizoval flexibilitu Vagónky.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 21:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: informace o ceně za jeden Dm12 tu už několikrát byla, mluvilo se o cca. 48 milionech Kč. Do toho nám zasáhne inflace, dodatečné úpravy a máme, řekněme, 50 milionů za AC/AC motorový vůz. Přípojný vůz by stál cca. 25-30 milionů, pokud by se dělal úsporně a bez nějakých výstřelků. Jdi na želpage a podívej se, kolik stálo jedno Desiro pro BDŽ.

Ale hlavně se takových vozidel, třebas hybridů 843 a Dm12 vyrobí dokonce pár desítek, což je na poměry ČD nevídané číslo, ale stejně nastanou problémy s jejich díly, protože to bude unikátní vozdilo. A konkurovat bude muset třeba Desiru v barvách VGB s fantastickými čísly o disponibilitě.

S tím montováním-třeba Siemens je dávno nadnárodní koncern, který u nás má jednu továrnu a část vývoje.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 21:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Já s tím vším souhlasím. Asi to tak nevyznělo, ale souhlasím.

Mě napadlo, že je nelogické (pro mě a asi špatné pro Vagonku), že DM12 nenabízejí v nízkopodlažní verzi. Pro ně chyba. Kdyby to představili veřejně, před politiky, hned by měly zakázky!! Všechny koncerny jsou nadnárodní, ale v ráci ČD je to politické rozhodnutí. Těžko, těžko budou ČD nakupovat motoráky ze zahraničí. Vagonka je Czech, proto její produkty jsou politicky průchodné! O to mi jde.

Já jsem, řekněme také ekonom, tak také vidím, že je lepší mít vozy, které jsou vyráběny v mnohakusových sériích, známé, moderní. Díky mnoha kusům vychytané a osvědčené s dostupnými náhradními díly. Na rovinu říkám, raději Desira, než motorák s řídicím vozem, raději německé motoráky (ty čtyřnápravové nízkopodlažní) než něco nového vyvíjet. Pro ČD jedině dobře.
Jenže k tomu všemu tady je právě ta politika.

A pokud bych byl soukromí dopravce, asi bych se chtěl obrátit na domácího producenta. Jenže ten mě nevyhoví, nemá čím nebo by se musel hodně snažit.

A asi zpět k tématu diskuse!
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 12:31:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass, Jtb: Pokud vím, Vagónka projektuje jakousi řadu x44, dokonce je tu taková diskuse Jednotky x44 ... ale nevím ani základní fakta, jako zda to budou jednotky rozebíratelné, nebo s Jakobiho podvozky, a zda Appian vyrábí podobná vozidla v jiném ze svých závodů.
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 18:02:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: DM12 v nnízkopodlažní verzi? :-)) A co by to jako mělo společného s DM12 pak? Arktické provedení? :-) On ten vývoj taky není zadarmo, víme, pane ekonom? Když by byl zájem, mohlo by se vyvinout, ale pokud se podíváte na tempo nákupu 471 a priority ČD (814) + ještě k tomu přičteme nástup soukromníků, tak to pro nějaký český nízkopodlažní motorák nijak růžově nevidím. Nehledě na to, že by byl minimálně stejně drahý jako stejný zahraniční (+by se v malém počtu kusů musel umořit nákladný vývoj).
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:27:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web: Pokud by nebyla šance jej prosadit do dalších zemí. Např. Stadler také prorazil na Slovensko.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: prosím, méně snění a více rozumu. Další 830 už tu prostě nebude, není rok 1950. Pokud se o to někdo pokusí, bude to pokus na české železnici asi poslední, protože to definitivně zazvoní na hranu ČD...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.40
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:34:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Klasická elektrická mašina s jedním vagónem mají dohromady výrazně vyšší odpisy než sólo motorák. Čili by si na sebe po odečtu provozních nákladů měly za jednu jízdu vydělat více než motorák. U klasiky navíc prakticky není možnost S-provozu. Myslím, že vzhledem k těmhle dvěma ekonomickým aspektům jsou celkové náklady 810 s S-provozem výrazně nižší než elektrické klasiky s jedním vagónem.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 23:35:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Záleží na Appianu, bude-li se chtít prosadit ...

Bručoun: "kasičková" 810 jezdí max 80 km/h, to se s koridorem těžko slučuje
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 23:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Děkuji.

Web: Dobrá tedy. DM12 bylo pro ilustraci. Tedy čtyřnápravový částečně nízkopodlažní motorový vůz s kapacitou přibližnou dnes vyráběnému vozu typu Dm12.

Ano vývoj něco stojí. Evropský trend je jaký je a takové vozidlo Vagonka (nejen v ohledu ČD a ČR) ke své smůle nenabízí!! Je to chyba.

Ekonomika je hezká věc, ale politika je v určitých ohledech ještě důležitější! Jsou i jiné zájmy než nejnižší cena apod.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18313
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 23:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"kasičková" 810 jezdí max 80 km/h, to se s koridorem těžko slučuje

A to proč? Dva (tři) osobní vozy s mašinou občas taky mají brzdící procenta sotva na 85... Záleží samozřejmě na výškové členitosti tratě. Jaký by ale byl rozdíl v JD mezi 809 (814+914) a 163+3 ks Bdmtee třeba zrovna mezi Zábřehem a MuNem? Odradilo by to vůbec někoho od jízdy vlakem? Zrovna zde silně pochybuji... Na 220 814+914 ano, 810+010 v žádném případě, to snad už radši ty šílenosti, co tam jezdí teď a mají 85...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.88
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 01:18:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š.David: Máte vůbec představu, pro jaké cestující jsou určeny osobáky mezi ČT a Zábřehem, a jací cestující je reálně využívají? Na to, aby se lidi dostali z Lanškrouna do Zábřeha (naprosté minimum lidí), či z některého z koncových měst do nějaké vsi na cestě (většina z toho mála, co zde jezdí courákem), klidně stačí 80 km/h. Už jen proto, že ten courák staví na každé mezi.

Na Vašem místě bych spíš řešil, jak zrychlit a zkulturnit spojení Ústí n.O.-Lanškroun a Olomouc-Šumperk. To se týká nejméně desetinásobně většího počtu lidí.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 02:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: ono jde o to, že 163 stály v roce 1993 horentních 30 milionů...a ostatní el.lok. ČD jsou dávno odepsané, tudíž je zde krapet mimo argumentovat odpisy, které by se ovšem u nového vozidla počítaly...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb, Bručoun: Jak dlouho se odepisují lokomotivy/vozy? Vždy jsem si myslel, že 10, popřípadě 12 let... To už by byly ty 163 odepsané...
Proč???
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:Délka odpisů je směrodatná u vozidel pořizovaných z vlastních zdrojů. U leasingových vozidel je směrodatná délka leasingu, tento případ bude v blízké budoucnosti asi v Čechách nejčastější.
Co se odpisů týče, nepletu-li se, železniční vozidla by měla spadat do skupiny 8-letých, možná ale i do těch 12, ač je jejich fyzická životnost úplně jinde.

Ty peršingy jsem uváděl jako dokreslení toho, kolik stálo nejdražší vozidlo, které jezdí na oněch diskutovaných Os pod trolejí. V době, kdy se styl 163+3/4*Bt/Bdt/Bdtmee zaváděl, odepisovaly se. A protože do této kategorie vozidel odpisy již nezasahují, je směrodatné pro ekonomiku provozu jen toto:
-a)energie
-b)mzdy vlakové čety
-c)náklady na údržbu
-d)poplatky za dopr. cestu

a) neznám přesnou spotřebu 810+010 ani 163+3*Bt, ale jsem schopen věřit tomu, že při nepoměru kWh z nafty a z elektřiny to vyjde nastejno.
b)dnes se všechno jezdí ve dvou lidech, fíra a průvodčí. Samoobslužný provoz je otázkou sólo 810 někde na lokálce.
c)údržbovou náročnost neposoudím, to by chtělo někoho kompetentnějšícho.
d)810+010=35t, poplatky za řízení provozu a použití dopr. cesty 7Kč/km
163+3*Bt=140t, poplatky za totéž 12 Kč/km.

Kultura cestování, prostor, kapacita, to vše na straně klasické soupravy. Náklady jsou imho nastejno...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.17
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
1) Nejde jen o odpisy jako takové. Dražší vozidlo obecně má svému majiteli vydělávat více než levnější vozidlo.
2) U ČD obecně existuje nedostatek vagónů, přebývají prakticky jen 810.
3) Nepíšu o 810+010, ale o 810.
4) Pokud někde jezdí courákem pět a půl člověka, tak tam má být S-provoz, ať je to koridor nebo ne.

Právě proto, že kultura, prostor a kapacita jsou na straně klasické soupravy bych je nasazoval tam, kde jezdí hodně lidí. Nebo kde by mohlo jezdit hodně lidí, kdyby bylo čím jezdit. A ne tam, kde je to nominálně hlavní trať, ale frekvencí lokálka zralá na zrušení "courákové" dopravy.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Záb-ČT. Tak včera sem třeba jel zas osobákem tuhle trasu a až do Rudoltic obsazenost víc než slušná (163+3xBt nebo Bdt). Jindy je to fakt slabý. Mám jen strach, že pokud by tam ČD nasadily skutečnš 81x, tak zas na všechny vlaky, bez ohledu na jejich využití. Čili ode zdi ke zdi, jak už to dráhy umí. Lehká elektická jednotka by byla třeba, ale priority ČD jsou jinde (sešrorotvatr co nejrychleji to, co se ještě samo nerozpadlo).
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
1) Ano, bylo by to logické, ale realita ČD je někde jinde.

2) Nesmysl. Přebývají desítky vozů řad Bt277, B250, Bc, Bmo, v plotech se začínají objevovat i první Bt ze Studénky. Ač se nejdedná o nějak luxusní vozidla, ve srovnání s druhou nejlepší alternativou - 810/010 - je to luxus. Problém ej spíš v jejich hmotnosti, třeba Bt277 má tabulkově asi 42 tun prázdný (kde to proboha nahnali?), ale hmotnost u couráků na hlavním tahu nehraje zas tak velkou roli, jak jsme si ukázali. Takže pokud by neměly jezdit stávající soupravy, zřejmě by se vzalo něco z kopřiv a jezdilo by se dál stejným způsobem. A bylo by to správně, viz můj náznak výpočtu nákladů.

3)810 má reálnou kapacitu cca. 30 míst. To by na ty osobáky fakt nestačilo. Pokud bude přepravní proud opravdu velmi slabý, není to špatně, ale případ koridorových osobáků to fakt zatím naštěstí není. Na pár nočních spojů, prosím. Ale při velmi podobných nákladech je to zbytečné odrazování lidí. Nehledě na to, že ani ty 810ky si nikdo z prstu nevycucá.

4)S-provoz je fajn věc, ale nějak se v dvouvozové soupravě blbě zavádí. 814/914 prostě dvouvozová bude a i hypotetické nasazení 810 by se bez přípojáků neobešlo.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém ej spíš v jejich hmotnosti, třeba Bt277 má tabulkově asi 42 tun prázdný (kde to proboha nahnali?),

Nevím čemu se divíte,když podobnou hmotnost mají všechny vozy obdobné konstrukce (ta hmotnost je skutečná,ne jen tabulková).Luxus je vykoupen i větší hmotností.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud mne paměť nešálí, Bt/Bdt/Bp jsou podstatně lehčí, zajímá mne proč. Goerlitzské skříně a podvozky vždy vedly k hmotnostem nad 40 tun, ale ví někdo, kde přesně je ten největší hmotnostní rodíl?
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych pány diskutující upozornil, že kromě odpisů účetních (pro daňová přiznání, etc.) existují také odpisy manažerské, neboli že vozidlo by si mělo vydělat za svou životnost na nákup svého ekvivalentu, to je o co tu jde :-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Díky za ty odpisy.
Proč???
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
Vozů Bt277, B250 ad. by bylo dost pokud by neměly prošlé revize. Momentálně moc k dispozici nejsou.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.177
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Měl jsem na mysli nikoli koridorové tratě obecně, ale konkrétně V.Osek-Chlumec a Rudoltice-Zábřeh. Tam jsem ještě neviděl courák s větším množstvím lidí než je na sólo 810.
(Mimochodem kapacita 810 je 40 normálně sedících lidí, tabulkově 55 (nepohodlně) sedících. Panťáky vozí daleko víc lidí než 810 a pohodlnější rozhodně nejsou.)

Přijde mi neuvěřitelné, že by klasika+3 vozy o celkové hmotnosti soupravy cca 210 t měla nižší provozní náklady než sólo 810 o hmotnosti 20 t. (810 žere, pokud mě paměť neklame, cca 40 l/100 km.)
Pak ještě připočtěte plat průvodčího a rozdíl v ""manažerských odpisech"" ...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Panťáky vozí daleko víc lidí než 810 a pohodlnější rozhodně nejsou
Co to meleš?
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.177
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:36:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Delší nohy než do 810 se do panťáku rozhodně nevejdou!!! Možná, že na tohle je panťák skoro ještě horší než 810.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že se tady nehodláte dohadotat, jestli je horší 810, anebo 451?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:24:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že jsou nezanedbatelné taky náklady na údržbu a opravy, které budou diametrálně odlišné...

Tady by to chtělo spíš nějaký malý, rychlý motoráček...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 02:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náklady na údržbu? No jistě, ale ona 810 n avýkonu, na nějž není stavěná taky docela dost údržby poptá.

Jinak je samozřejmě v principu myšlenka co nejlehčích vozidel pro takto málo frekventované výkony správná. Jenže chybí vhodná vozidla a já jsem tu nastínil faktory, které vedou k tomu, že rozdíl v nákladech mezi oběma pojetími není příliš viditelný. Optimální by bylo, jak jsme již řekli, nějaké elektrické Desiro či elektrický motorový vůz, samozřejmě novostavba. Rozumně rekonstruovat pro tento účel by se daly jedině 860ky a to je trochu málo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 14:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: snad ne

Bručoun: já mám na mysli 460 X 810. U 451, to je jiné.... To už asi fakt to pohodlí vyjde na stejno.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.44.242
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 17:05:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak podle mých pozorování v X platí:
7706/Lv/7855/19911/19908/7711/2519/2516/7723/7703. Celkem 482km. Potvrdí nebo vyvrátí někdo. Předchozí 2 dny byla odstavená kvůli dveřím a nejela tedy vždy 7706 až 7711.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 05:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo zhruba tak to sedí, v 6 a + to dopoledne dělá 7723/2507/2508/7710 a dále již stejně 7711/2519/2516...
PeS
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 11:08:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvažoval jsem nad nastíněnými skutečnostmi, a došel jsem k závěru, že naše elektrifikované tratě potřebují nová vozidla. Mně osobně by byly bližší Stadlery, elektrické obdoby slovenských 840, než Desira. Jsem pro jejich nasazení na relacích Velký Osek - Chlumec nad Cidlinou (večer až do HK), Zábřeh na Moravě - ČT, Vsetín - Púchov (večer až do Hranic na Moravě) a Poříčany - Nymburk (kde jezdí 810, ovšem pouze v dopravním sedle), případně na trati Olomouc - Nezamyslice (pokud by kapacitně postačovaly)

Stále zůstávají otevřené dvě otázky, na které dosud nikdo neodpověděl.
1. Které závody Appianu se věnují výrobě motorových vozů a jednotek? Pouze Vagónka ve Vítkovicích?

2. Nabízí DB k pronájmu, nebo odprodeji nějaké novější motorové jednotky, např. 628?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 12:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvažoval jsem nad nastíněnými skutečnostmi, a došel jsem k závěru, že naše elektrifikované tratě potřebují nová vozidla.

No tak teď jste na to kápnul. Ano, to je slovo odborníka. Bez vás bychom na to rozhodně nepřišli...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 01:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: taky si myslím, že je to fakt převratný závěr. No, aspoň jsi učenlivý a otevřený argumentaci. Jinak ovšem nevím, čim máš podložený ten závěr o vhodnosti Stadlerů, subjektivně hezčím čumákem???

Ad otázky:
1. nevím a do struktury Appianů ani nechci vidět.

2. pokud vím, ne. Ještě nedávno se prodávaly FerkelTaxiky, u nás ř.815. A všechny straší motorové jednotky se lifrují do nových spolkových zemí, kde pořád jsou výkony, na nichž mohou nahradit horší a méně efektivné vozidla. Takže o tom dost pochybuji, i když nějaké zvěsti právě o oněch 628 už probleskly.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 01:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

panebože!!!můžeme mít aspon jednou nějaké nové vozidlo dieslové trakce??814+914 je dobrá varianta pro lokálky,kde by se nové nezaplatilo.A to že něco použité je dobré ste vzali kde???Kde by se brali náhradní díly??Znamenalo by to ty samé procedury jako při schvalování nového vozidla a výsledek by byl nejistý.Já sem zásadně proti kupování zahraničních ojetin-nejsme žádnej bazar Evropy
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 18:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejsme žádnej bazar Evropy

Být kovošrotem je snad lepší?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 19:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ferkel taxi je řada 771, 772 DB, to jsou motoráčky z východní Evropy a není to řada 815. Na prodej již nejsou, všechny jsou již v Rumunsku. Technicky odpovídají řadě 810, navc mají kotoučové brzdy a samočinná spřáhla a mnohočlenné řízení a řídící vozy.
Vozy 815 jsou zápodoněmecká konstrukce, mají vyšší výkon, dva motory, neoddělené stanoviště strojvedoucího a v Čechách jsou schválené.
Na prodej u DB brzo budou vozy 628, jednotky 614. Zatím je prodávat nechtějí, mají obavu, že by se jim pod jiným vlastníkem vrátili zpátky.
Jinak Bulhaři a Rumuni se na rozdíl od nás nestydí kupovat a tím výrazně snižují své náklady na osobní dopravu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18452
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 19:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S-provoz je fajn věc, ale nějak se v dvouvozové soupravě blbě zavádí.

To je zajímavé, že (asi nejen) na Blatence takové soupravy jezdí...

Ale mívám teď možnost vídat soupravy 810+010 mezi Táborem a Benešovem a otevírá se mi kudla v kapse, když vidím, jak to jezdí nechutně napraný . Pánové (grafisti ) jaksi nasadili tuto úžasnou soupravu na ty snad nejméně vhodné vlaky (jako třeba na sedmou ráno do Tábora a ve tři odpoledne z Tábora...), zbylé vlaky většinou jezdí v klasice (polo)prázdné
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 20:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji: na 203 jezdí 810+010 jako 0-0-S již téměř deset let. Dokonce jezdilo i 810+010+810.

Po těch letech na samoobslužné trati mi před týdnem přišla sólo 810 ze Zdic do Březnice s průvodčím, který se ústně ptá na zastávky na znamení, jako nakouknutí zpět do historie. To v Rakovníku nemají žádné 810 připravené na 0-0-S?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18460
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 21:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono v ČB je jich nejspíš stále ješzě na pkrytí málo, takže na 200 údajně jezdí cvakači. Martin snad doplní/opraví, měl by to mít z první ruky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 21:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Tak jsem na to kouknul a je to vážně na zabití. Naprosto nechápu. V sedle BDs+2*Bdt279, ve špičce 810+010. Nějak jsem si dřív těchto 810-kových vlaků nevšiml.
Zajímala by mě vytíženost třeba 8268,8285. Vůbec největší hovadinou je 1835. Lepší polohu si fakt nemohly pro 5,5-vozovou soupravu v prac.dny z Benešova do Tábora vybat nemohli. Leda snad ta sobota.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 23:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono v ČB je jich nejspíš stále ješzě na pkrytí málo, takže na 200 údajně jezdí cvakači. To je jih 200, ale sever vozí Rakovník a tam už nemám vůbec tušení o jejich vybavenosti pro 0-0-S.

A abychom se dostali zpět k tématu: Myslíte, že alespoň některé 814+914 budou vybaveny na 0-0-S? Na tratích s TRSkou mě osobně přijde průvodčí v podstatě nadbytečný. Akorát otravuje a chce jízdenku .
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18468
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 23:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Mně to nepovídej... Ale taky jsem si to uvědomil až v okamžiku, když jsem tu neprůhlednou 810+010 poněkolikáté potkal. Na Sibiři obvykle spím, ale tři šukovlaky v Táboře mi nějak nevyházely, tak jsem zjistil, že tahle nádhera jede na Benešov.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18476
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 00:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
U 814 ale asi nepůjde zavést nástup kolem kukaně ze stanoviště... Nicméně vybavení pro 0-0-S by tam snad mělo být (mimo automatu na jízdenky) už v základu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sandfinger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.43.114
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 00:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tu tak čtu, říkám si proč nenasadí dráhy nákladní vagóny do osobní dopravy, třeba takový Eas, to by ty cestující vyhnaly ještě rychleji. Třeba na to taky dojde, až se ukáže, že 810 nezabírají.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 01:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U 814 ale asi nepůjde zavést nástup kolem kukaně ze stanoviště...
Ano, Martine, přesně tohle jsem měl na mysli s tím S-provozem. Pokud někde jezdí 810+010 v samoobslužáku, je to další krok směr Kocourkov. Jinde jezdí sólo 810 s cvakačem, tady jezdí dvojvozová souprava sólo.Jinak je skvělá představa, že se zamknou nástupní dvěře na 914 a jedny na 814 a bude se tam lízt kolem stanoviště. To by byla nízkopodlažní jednotka...

Jinak když jsme u těchhle šoků, nedávno tu někdo tvrdil, že je nedostatek Y-čkových vozů. No, pokud by tomu tak bylo quli propadlým revizím, bylo by to asi spíš proto, že není potřeba je udržovat. Ale třeba mé domovské DKV UL taky občas na R77* zkrátí soupravu o jeden vůz, prostě proto, že není nic na vmax=140km/h, ale před remízkou na Západě jsou 4 udržovaný Bc, čekající na svůj letní výlet s Dušek travel. Ale to jsme odbočili...

(Příspěvek editován uživatelem JTB leden 08, 2006)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18481
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 01:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
Ideální stav by byl, kdyby průvodčí neplnil fci policajta, bez něhož by lidi neplatili (za rohlíky v obchodě přeci taky platí jen kvůli té pokladně, co jim stojí v cestě ).
I v těch samoobslužných 810+010 bohužel musí chodit vlakový revizor, aby tam existovala alespoň částečná platební morálka :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 11:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jde spíš o to že je strašná spousta tratí kde se jezdí sólo s průvodčím a jinde soupravy S. Třeba zrovna nevím proč na té 200 do Písku to S je - tam se snad nejezdí u všeho sólo, ne? Že někdejší 7900 842+021 dojížděla do Písku obsazená tak na 70%.

Ještě jsem neviděl Raqovnickej šukoafon na 0-0-S, zato jsem jel takovým 010 na vlaku 7941 což by měl být též Raqovník. Zrovna Raqovník má tratí pro 0-0-S hafo - Kralovice, Asi i Bečov (010 jede do Bahna a to jen občas), možná i Louno a určitě Koulešovice
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18483
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 11:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na „jižní” 200 se vleky kvůli JD (hlavně kvůli dodržení modly - taktu) až na výjimky neuplatňují, takže jezdí buď sólo 810 nebo s postrkem. Ale zrovna tenhle osobák a ještě jeden jsou výjimkou (a pak asi i něco v pátek, protože 810 je jen omezené množství, byť to tak mnohdy nevypadá ).

Proč do Kolešojc vlastně ještě není samoobsluha taky?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace