K-report
 

Archiv do 28.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Archiv do 28.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_voženílek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

deka:
Vy ten film máte? S českým dabingem nebo titulky?
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplňování vody do tendru za jízdy byla především britská a americká specialita. Vodní žlaby v traťové koleji měly délku cca 500m, hloubku cca 6 cm a mnoho plnicích míst s plovákovým uzávěrem z přilehlé vodárny. Na začátku žlabu byla vedle koleje návěstní deska (bílá s tmavou vodorovnou "pilou"). Na tendru byl spouštěcí "nabírací chobot" nahoře zakončený bubnem, ovládaný vřetenem z budky. Nájezdová rychlost musela být 40km/h a vyšší, aby nabíraná voda překonala výškový rozdíl kolej - tendr. Takto bylo možno dobrat cca 6 kubíků vody z jednoho žlabu při rychlosti 40km/h. V Británii bylo takových žlabů zřízeno 141. Tolik kniha " The Railay Vanishes" - je zde i spousta obrázků celého zařízeí v akci, přepočty měr jsou přibližné.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Petr Voženílek: Mám to v původním znění, a bohužel nemám titulky. Takže nezbývá než se začíst do Zoly, a zjistit, o čem to je, a/nebo naučit se žabožroutštinu.

Jinak k tomu doplňování vody do tendru - myslel jsem si to, ale připadalo mi to příliš nepravděpodobný...

Kdyby měl někdo tip na nějaký podobně akční film, který potěší oko parního šotouše, jako jsem já, budu povděčen. Jinak děkuji všem!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5646
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 07:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bitva o koleje. na své si přijdou i elektrikáři :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:11:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a taky partyzáni
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Systém dobírání vody do tendu za jízdy vlaku byl poprvé vyzkoušen v roce 1860 ing.Ramsbottonem v Anglii.Ve Francii byl rozšířen od roku 1914. Používán byl na tratích Paris-Calais a Paris-Jeumont (NORD), Paris-Dijon (PLM) a u Etat na tratích Paris-Bordeux, Paris-Brest, Paris-Cherbourg a Paris-Le Havre a poslední fungovaly do roku 1965. Možnost dobírání vody byl i při rychlosti 80 km/hod.Proto i ve filmu Člověk bestie je toto zcela možné.
Ad Deka: Máš možnost film Člověk bestie přepsat na DVD. Měl bych zájem, cenu respektuji.Odepiš na můj mail. Předem díky.Past
Heracek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.65.110.48
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:05:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejake podrobnosti k filmu Clovek Bestie:
Film byl tocen v roce 1938, k filmovani byly pouzity dve lokomotivy typu " Pacific Etat ", 231.559DD z depa Le Havre, ktera je vetsinou viditelna po cely film a lokomotiva 231.632W z parizskeho depa Batignolles, ktera neni nikdy viditelna cela, ale ve ktere se tocili nektere zabery a to zejmena na zacatku filmu dobirani vody za jizdy. Pri nataceni byla lokomotiva sice pod parou, ale se snizenym tlakem tlacena lokomotivou 140.100, mezi nimi byl umisteny plosinovy vuz s nakladnim automobilem se zvukovou technikou ( nahravani). Nataceno bylo na leve koleji ctyrkolejneho useku mezi stanicemi Vernon a Gaillon a pak v miste nabirani vody. v Lery Poses. Delka zlabu je 586 metru, z toho je nutno odpocitat dvakrat 48 metru se sklonem tri promile na konci a zacatku. Voda byla odebirana v rychlosti 60 - 80 km/h, pri vetsi rychlosti dochazelo k prilis velikemu strikani vody ven ze zlabu. Vlastni zlab byl siroky 500 mm, vysoky 160 mm s hloubkou vody asi 135 mm. Naberka ( francouzsky Ecope ) byla 310 mm siroka, zabirala do vody 85 mm. Bezne se nabiralo 8 - 10 m2, tendr byl typu 22xxx, tedy obsah 22m2, coz nestacilo na ujeti 160 km trati. Dodnes existuji zachovane tri tendry takto vybavene. Podle svedku bylo dobirani vody znacne sportovni, rucne spousteny "Ecope" bylo nutno vcas vytahnout, pri preplneni tendru voda strikala jako gejzir vrchnimi otvory. V zime pri velkych mrazech mely rychliky provozni zastaveni ve stanici Conches na klasicke dobrani vody.
Zitra zkusim zkanovat planek a foto a poslat do diskuze. Vzhledem k tomu, ze ziju uz ctvrt stoleti ve Francii, jsem docela zdokumentovan.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já bych s dovolením pro ctěné obecenstvo přidal obrázky z knihy The Big Four Remembered. Je na nich lokomotiva No.2950 Taplow Court společnosti GWR na vlaku z Paddingtonu do Swensea při dobírání vody za jízdy ze žlabu do tendru. časem doma vypátrám obrázek řezu tedrem s tímto zařízením.
 
 
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 20:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původní návrh systému.
http://www.memoriallibrary.com/Trans/1899/64.htm
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by vyšlo slušnější počasí, pojedu na sobotní Rosničku Jeseník-Glucholazy. Mám v autě 2 místa zatím volná, kdyby se chtěl někdo přidat. Odjezd z Prahy v pátek cca 16:00, návrat v neděli s možností nějaké zajímavější zastávky na cestě. V sobotu počítám s focením z auta asi od Ostružné po hranici a pak zpět do Jeseníku. Cena za dopravu včetně 2 noclehů 500,- za osobu nebo 900,- za dvě. Jelikož s sebou budu mít 5letého syna, tak bych uvítal případně i dospělého s dítětem, v tom případě by dítě (do 10 let) jelo zdarma. Chcete-li se někdo za těchto podmínek přidat, ozvěte se na 604657192.
Filnorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozorovatel: Přiznám se, že si nevzpomínám, co přesně autoři knihy v popisku u takového výkazu uvedli, ale byly v něm graficky (tmavou čarou) vyznačeny dny v měsíci, kdy byla lokomotiva v provozu. Zdraví Filip Vojtášek
*** Blog o hloubkařích: http://hloubkari.bloguje.cz ***}
Český_pivo_1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem při návštěvě ČD centra Pardubice objevil jak se již stalo tradicí od SAXI velmi pěkného nástěného kalendáře s pěknými fotografiemi R.Říhy. Letos mě vedle několika pěkných fotografií potěšila fotka v únoru "kremáků"....

Fakt dost pěkná "úchylárna"

P.S.: Snad SAXI omluví "copyrait"
 
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 18:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje poměrně dost anglických filmů na DVD, z období provozu parní trakce, kde je dobírání vody ke spatření. Většinou je to provázeno pěknými gejzíry vody tryskajícímí z tendru. Čumilové v prvních vozech si tak alespoň mohli opláchnout obličeje od sazí a prachu. Celá akce vypadá velice efektně.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 18:17:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, že u nějakých amerických strojů byly poddimenzovány stěny vodojemu tendru a při dobírání vody za jízdy se tendr tlakem proudu roztrhl. Kdesi jsem to četl.
Je kultovmí šotosnímek Bitva o koleje někde k mání v digitalizované podobě?
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud pochází obrázky, naskenované na stránce http://usteckadraha.cz/nostalgie/nazvycastiloko/kotel.html ?? Dle úvodu na těch stránkách předpokládám, že z Příručky strojvůdce ...
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:58:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J.Černý: Ano.
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 20:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden příspěvek na téma "dobírání vody za jízdy": V Angličtině se používal terminus technicus Water troughts, určitě se na toto téma dá vygooglit nejeden zajímavý odkaz.


Vzpomněl jsem si, že toto zařízení jsem loni viděl na tendru jedné lokomotivy SNCF v muzeu v Mulhouse a po chvíli hledání jsem našel i tehdy pořízené foto.

 

Příště možná nascanuju foto z Anglické obdoby Parní symfonie, představující dotyčné zařízení v chodu.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 20:42:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi žel. fandy je mnoho dokladů o parních lokomotiv. Nemá někdo doklady od 434.2256, aby v nich ověřil jednu skutečnost. Dne 22.12.1939 se stala ve stanici Úvaly nehoda. Nákladní vlak v čele s touto lokomotivou najel na konec vlaku před sebou. Snad to nebyla taková velká železniční katastrofa, ale přesto by mě zajímalo zda ona lok. u toho byla. Jednalo se o selhání vlakové brzdy. Pokud někdo tyto doklady máte, mohli by jste se podívat, zda tam není nějaká poznámka. Děkuji.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zařízením na dobírání vody za jízdy byly vybaveny i anglické motorové lokomotivy třídy 55 Deltic.Do doby než byly předělány na elektrické vytápění vlaku,si tímto způsobem doplňovaly vodní nádrž pro parní topení.
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 23:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu jsem viděl na hl.n. v Praze Zvl. R 10378 Praha - Dresden HBF s lokomotivou 475.1(25) asi.
 
 
 
 
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 07:22:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotiva 475.125 to má za sebou 28 let. Sešrotována byla v Modřicích v roce 1978.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 08:14:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel-li vlak tímto směrem, pak ho určitě táhla provozuschopná 475.179 DKV Ústí nad Labem, PJ Děčín.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 08:25:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně že je to děčínská Líza 475.179. Považoval jsem za samozřejmost, že ji každý pozná, tak jsem to dále nerozváděl.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 08:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla to děčínská 475.179. Někdo tady tu jízdu dokonce avízoval, ale pak už jsem nenašel časy a tak jsem se věnoval Albíkovi, i když byly trošku problémy se světlem...
 
 
 
 
Jaké počasí bylo v Glucholazech?
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, spletl jsem si to. Je to 475.179.
Díky za připomínku Vám všem
Ales
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.16.126
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 11:21:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný fotky!Při jaké akci to bylo focený?
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ales: Jestli myslíte toho Albíka, tak fotky za moc pěkné nepovažuju, počasí se na nich hodně podepsalo. Ale každopádně děkuju :o) Byl to sobotní Advent na Křivoklátě, tedy Praha-Beroun-Křivoklát a zpět.
Šlechtična
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:30:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prosim nemá tu někdo nějaké fotky parních lokomotiv z tratě 140 Chomutov - Karlovy Vary? Jde mi zejména o 475.1 ale co bude to bude děkuji
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 13:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŘEMÝŠLÍTE JAK SI SNÍŽIT DAŇOVÝ ZÁKLAD??

Blíží se konec roku a s ním i daňové přiznání. Mnoho lidí přemýšlí jak na daních ušetřit, případně komu pomoci. Společnost železniční výtopna Jaroměř organizuje druhé kolo sbírky na financování opravy parní lokomotivy ONWB 340 Conrad Vorlauf z roku 1873.
Z výtěžku první sbírky bylo vyrobeno 8ks nových obručí pro lokomotivu a provedena jejich výměna.Bylo provedeno očištění rámu od starých nátěrů a jeho nátěr. Hodnota provedených prací v současné době dosahuje 500tis. Kč.
Druhá sbírka je zaměřena především na získání prostředků na opravu lokomotivního kotle a případně tendru.
Jak můžete pomoci??
Darováním jakékoliv částky na zvláštní sbírkový účet 4001100044/8040 vedeného u Oberbank AG.
Při částce daru 3500,-Kč získáte speciální "Certifikát na jednu trubku kotlovou". Certifikáty jsou omezeny počtem skutečných trubek v kotli - 192ks.
Jakou souvislost má tedy sbírka s vašimi daněmi??
Na základě uzavřené darovací smlouvy si můžete finanční dar odečíst od vašeho daňového základu z dani z příjmu.
Chcete Conrádovi pomoci??
Kontaktujte nás na e-mailu: conrad.vorlauf@spolecnost-zeleznicni.cz nebo na tel. 775 171 090. Příp. přímo v železničním muzeu Výtopna Jaroměř.
Průběh opravy můžete sledovat na www.spolecnost-zeleznicni.cz.
Děkujeme.
Bohuslav Škoda, koordinátor sbírky
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nic proti oprave Conrada, ale docela by mne (bez rejpani) zajimalo, jak to vypada s policajtkou 423.0145. Byla, jak dopadla? Bude, kdy?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 22:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Nejen) Mazanov: Co je to za tu červenou soupravičku za Albatrosem? Ze kdy to pochází, od kdy je to historické, kde se to deponuje a na jaké historické jízdy vyjíždí? Já jsem to nikdy předtím neviděl
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 14:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty BAMy??? ty sou plzensky
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 17:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsou to náhodou ty vozy, kterými jel pan Marvan na hory ve filmu Anděl na horách?
Uvezu to, pane Lorenc?
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 20:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jedná se o stejný typ vozu - přípojné k motorovým vozům M 284.0 a 1. Z výroby označeny řadou Calm a po roce 1957 přeznačeny na Bam.
Škoda že s motorovými vozy toho mnoho nenajezdily - problematické vytápění (několik požárů)

(Příspěvek byl editován uživatelem Kulík.)
jenda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.210.1
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 23:35:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prosim vás může mi někdo říct jen tak pro zajímavost jak se dnaska může někdo stát topičem na parní lokomotivě
děkuji
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 11:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíš se hoodně učit,mít samé jedničky a pak se dostaneš do výběru.Pokud máš červený diplom dostaneš lopatu do ruky ihned a k tomu ty nejpěknější konve s olejem,s vlasnoručním podpisem pana Zababy.

Teď vážně.Pokud chceš topit na lokomotivě,kterou provozují ČD,musíš být zaměstnancem s náležitými zkouškami.Pokud chceš topit u nějakého spolku,který se přiživuje na ČD (např.KHKD či Jaroměř)je to jedno,protože vás na stroji stejně bude víc a někdo ty zkoušky bude mítTakže se netrap a házej s radostí lopatou.
Zaměstnanci ČD by totiž neměli zkoušky,které vykonali a zaplatili jim je ČD(ČSD),zneužívat pro jinou organizaci.To odporuje zákoníku práce.
Ale myslím,že svět tím ani nestojí ano nepadá,takže ať to čoudí,když to má komín.
Hezké Vánoce všem zde.
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.97.147
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:43:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Strojník to bere hodně s nadsázkou, takže vážně: topičem se stát lze, ne ovšem úplně snadno. Je potřeba mít příslušné zkoušky a hlavně zácvik, u páry dost dlouhý, většina provozovatelů chce, aby topič stroj opravdu poznal, u nás se požaduje praxe při opravách řádově ve stovkách hodin. Pokud si jen tak chcete zkusit hodit lopatou, obraťe se na Strojníka :-), myslíte-li to vážně, obraťte se na Jaroměř (co se přiživuje na ČD :-)))

Strojník: ... stejně nikdy nepochopí, kdo na kom se vlastně přiživuje .... kdyby pochopit chtěl, to by se to Jaroměře musel obtěžovat osobně, což doporučujeme každému - nejen pochybovačům.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28635
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojník:
Příspěvek tu byl třikrát a při mazání těch dvou navíc jsme se potkali hned dva, takže nezbyl nakonec ani jede. Text byl naštěstí zachráněn a vložen do předchozího příspěvku.

Redakce se mými ústy omlouvá za tento politováníhodný omyl, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let. Děkujeme za pochopení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


pozorovač
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 18:10:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. strojník: pokud je mi známo, tak KHKD si četu (strojvůdce určitě!!!) najímají u ČD, a.s. a to za plnou a ne malou cenu. Vím to od souseda, který je strojvedoucím ve Vršovicích.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 08:50:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslušně hlásím, pane strojníku, že jsem si vzpomněl na Wernera von Brauna. Kde získal zkušenosti a komu sloužil jako mladý inženýr? A pro koho pracoval "na stará kolena"?
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v únoru v Kunovicích
 
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 11:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz ohledně kotle v České Třebové.Ví někdo přesně z které lok.pochází??Předem dík za odpověď.
 
 
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 19:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach:mělo by to bejt z 354.1,ale z který přesně netušim
Dnes jedeme naposledy,9.12.2006 Ex 532 Budvar
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 20:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotel pochází opravdu z 354.1 snad čísla 119. K bunkru se válí už několik let.
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 20:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já do toho bunkru jednou slít jak hruška.Kuva z toho se lezlo blbě
ICQ:450 504 903
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 11:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to tu.Dnes chvilku po osmé hodině vyrazil z Přerova konvoj ve složení 110.007+Bcm+475.1142+753.127 do Chomutova.Posílám i nějaké fotečky.
Kdyby se někomu podařilo je někde vyfotit,budu vděčný za každou fotos(klidně i na email!!).
 
 
 
 
 
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 11:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a ví se alespoň přibližně nějaký jízdní řád?
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 12:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mazanov:ne,bohužel.Jsou omezeni rychlostí,takže se ani neví v kolik budou v Chomutově!!
Aktuální poloha je Česká Třebová-depo!!
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
Ales
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 13:48:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to tam na těch fotlkách čoudí?Snad ju nevytopili?Chudák 475.1142!Vypadá fakt zuboženě.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28794
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš ano, aby mazala...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální poloha konvoje s 475.1142 je Kolín,trasa je přes Všetaty,Mělník,Ústí n.L.
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určite nikdo nezatopil přímo v 475.1142. Má propadlý kotel tak by si to podle mne těžko někdo mohl dovolit! Zdrojem páry bude ten brejlovec, pokud se nepletu, tak 753.127 má funkční pegas. A na jedné fotce u depa je vidět propojená parní topná spojka mezi brejlovcem a šlechtičnou. Takže asi páru z brejlovce nějak přes topnou spojku berou pro mazání šlechtičny. Jestli je to takto možné by zde mohl potvrdit nějaký parní strojvedoucí nebo topič.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je vidět, že i z druhého čela brejlovce vychází pára, takže je to jasné
Uvezu to, pane Lorenc?
Ales
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 22:00:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kéž by nám ji brzo vrátili v provozuschopném stavu!I když to asi těžko.Sbohem parní krasavice!!!!!!!!Nikdy nezapomenu!
BDlm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.130.253
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 23:14:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta 753 tam byla,aby fungovaly rozprašovače na mazání válců a šoupátek.Můžeš i pískat píštalou a spustit i kompresor. Takhle by se měla přepravit 498.106
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 03:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočka Hradištko:
 
 
Ales
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 08:33:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BDIm:A ta se bude převážet kdy?
Ales
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 09:53:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panstvo:Nevíte,jestli má depozitář v Chomutově své webové stránky?Jestli jo,tak je zde prosím napište,dik!
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 10:53:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podívej se na stránky NTM, určitě tam najdeš spoustu zajímavých fotek a aktuálních informací
get
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 13:22:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MaS: No ze zvědavosti jsem to zkusil, co kdyby ten příspěvek zcela náhodou nebyl ironickej.
No a jak se dalo předpokládat... No je tam snad něco o masaryčce, no ....
Chomutov chválim, lepší než kdysiprovznímuzejní páry rezivějící porůznu po depech. Takhle alespoň budou pohromadě. Třeba se to někdy zpřístupní

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace