K-report
 

Archiv do 09.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 09.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Greyfin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 20:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun : No přijde mi to, že by ty zatáčky se tedy měly více klopit, ale to jsem u Svojšovic moc neviděl, jedině je to patrný na přejezdu v Uhříněvsi
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Greyfin: he, to je velmi častý omyl, ten oblouk vůbec není ostřejší, ba právě naopak, tím, že se odsune dovnitř stávajícího oblouku, má mnohem větší poloměr. Je jednoduché si to nakreslit: stačí kruh a dvě přímky (samozřejmě tam velkou roli hrají ještě přechodnice). Navíc u Svojšovic je hotova teprve polovina trasy přeložky.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Greyfin:
zatáčky ... ach jo ... OBLOUKY

ZATÁČKY JSOU NA SILNICI!!!

Oblouk na svojšovické přeložce není ostřejší. Ostřejší je pouze místo napojení přeložky na část staré koleje, které je ovšem pouze dočasné.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5149
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: na vlacích EŽ v úseku Říčany - Strančice dnes byly 720.091 a 720.509. V Uhříněvsi by neměl být žádný hektor. V Říčanech, tuším, postává karkule 726.516.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Greyfin: Původní levý oblouk (při pohledu od Prahy) u Svojšovic bude nahrazen lehkým vybočením vpravo od stávající osy kolejí, a pak následuje překřížení zpět přes dnešní osu na novou přeložku o vyšším poloměru.

Prvně jmenovaná část se bude realizovat až příští rok, druhá část bude v 2.TK zprovozněna už za pár dní.

Co se týká převýšení koleje, bude se ještě v budoucnu upravovat, aby vyhovovalo ve finálním stavu rychlosti 100 km/h pro klasické soupravy. Větší převýšení by v současné době nebylo možné kvůli provizornímu ostrému napojení na stávající trasu.
http://rail2005.euweb.cz
Greyfin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 22:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, tak oblouky
To víte, nejsem železničář a tak váš žargon se teprva učím.Ale máte zajímavý výrazy. Jinak ta svojšovická přeložka mě právě zmátla tou nedokončeností.Proto se taky vysvětluje ten nedodělaný úsek za přeložkou směrem na Prahu.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 07:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stranger (Pondělí, 06. listopadu 2006 - 12:08:22):
snad už jedna z posledních, i když měl jsem za to, že se na to silně upozorňovalo "už" v Zábřehu a tenkrát byly i jednání k tomu, aby se to dávalo na jeden sloupek.. otázka je, jak se k tomu staví dodavatelé - nevim, jestli to není odchylka od projektu proto, že se nejsou schopni dohodnout a zkoordinovat to mezi sebou..
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Svojšovic vyrostla nová návěstidla. Jsou trojsvětlová, jedno dokonce s bílým pruhem. Jedno je ve před přeložkou na Strančickém konci (odhaduju, že zatím to bude předvěst Svojšovic, u hr. Svojšovice je jedno pro lichý směr - to má ten pruh, poslední je u zastávky Světice.

Nástupiště ve Strančicích: jsou položené skoro všechny panely, uprostřed zbývá vydláždit asi 2/3 délky. EŽ na přeložce. Zastávka ve Světicích má skoro hotové přístřešky a položené panely, zbývá dodělat dláždění a přístupové cesty.
V Uhříněvsi jsou položeny všechny koleje a výhybky. U 5. koleje (ta je ještě původní) má Ch+T už připraveny podvozky.

Na "mnichovickém" konci nástupiště ve Strančicích kouká ze země taková jasně modrá "hadice". Co to je?
Na místě rozbitého skla na 1. nástupišti je deska ze sololitu nebo podobného materiálu.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 09:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Jaký bílý pruh myslíte? Svislý na stožáru - označení návěstidla autobloku?

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 10:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo. Překvapilo mě to. Nebo se snad budou Svojšovice rušit bez náhrady a návěstidla zůstanou neplatná do aktivace AB, což bude za dost dlouho?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Proč by nemohla zůstat zneplatněna. Autobloková návěstidla mezi Uhříněvsí a Hostivaří už stojí pěkně dlouho a zprovozněny budou nejspíš současně s těmito...
A je to tady: Příspěvek číslo 2000.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 16:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, to si na tu rundu po spuštění AB asi ještě chvíli počkám...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase jsme o něco chytřejší...
 
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5153
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Svojšovic jsou normálně oddílová návěstidla a k nim předvěsti: ve směru od Říčan za zastávkou Světice a ve směru od Strančic těsně před přeložkou u Svojšovic. Dále je tam ještě předvěst Př2S k vjezdu do Strančic, ta se nachází těsně před přeložkou (její první částí) - to je to návěstidlo s bílým pruhem. Na většině návěstidel ještě nejsou pruhy a štítky, tak bych těm označením moc nevěřil. Nicméně zajímavé je, že všechna postavená návěstidla jsou třísvětlová (v úseku Světice - Strančice), tedy krom vjezdového - to je stejné jako před demontáží.
Čili žádný autoblok.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo: Benešov-Strančice bude tříznakový AB - stůj, volno, výstraha. A dál ku Praze asi taky.
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potom je ale divné, že by klasická předvěst byla 3světelná? Vím, že se někdy nechává prostřední svítilna neobsazená, ale přijde mi to divné. Nebo že by ty předvěsti se pak při spouštění AB přeply na návěstidla AB?

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5154
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš myslím, že AŽD tahle provizorní návěstidla posléze demontují a buď je přemístí do polohy definitivních návěstidel autobloku nebo je nahradí zcela jinými návěstidly. Nejspíš mají nadbytek třísvětelných návěstidel.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Xjohn_cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 18:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ohledně přejezdu v Mnichovicích:

Bývalý starosta Mnichovic (Ing. Žvejkal) byl jako snad jediný z kandidátů pro podjezd. Vzhledem k tomu, že bydlím na Božkově rozhodně bych byl pro jakoukoli jinou variantu, než je nyní. Ovšem ten tak jediný sdílel názor s občany Božkova, ostatním jde pouze o prachy, takže možnost pozjezdu definitivně padla (alespoň co vím). :'-(
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to asi není otom, že by měli dostatek třísvětelných návěstidel. AŽD návěstidlo je stavebnice. Ale asi budou opravdu použity v budoucnu jako návěstidla AB. Když se podívám na polohoplán okolo Benešova, tak jsou návěstidla AB docela hustě - vychází mi to zhruba něco málo přes 1000 metrů a to je zábrzdná vzdálenost při uvažovaných rychlostech. Proto použití rovnou třísvětlových klacků mi připadá celkem logický, než je někdy potom předělávat
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to je
 
edit: no koukám, že tady jsem se zrovny trefil na zábrzdnou 700m

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 22:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: ta modrá "hadice" kouká ze šachty kabelovodu a to už několik týdnů, byla tam již před stavbou nástupiště. Podobné "hadice" jsou natahané skrz všechny kabelovody.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počítá se v některých stanicích s výstavbou parkovišť P+R? Dost lidí by to asi ocenilo.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch 7.11. 15.33: to by sice šlo, ale znamenalo by to zrušení Svojšovic už teď.

Strančice: návěstidla už svítí.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 09:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, nejsem zabezpečovák. V Senohrabech a okolí bude definitivní ZZ automatické hradlo? (viz. obrázek od Plešouna)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 09:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Definitivní bude 3znaký AB - čtěte předešlé příspěvky...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: je rozumné směrovat prostředky na koridory do P+R a šetřit na to koridorových stavbách? P+R musí jít z jiného měšce..

ad. modré hadice - není to na protahování kabelů?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že ano. Množství cestujících, kteří přijíždí autem k nádraží, je dost velké a mohlo by být větší. Je to asi jediný způsob, jak dráhu přiblížit lidem, kteří nebydlí v docházkové vzdálenosti od hromadné dopravy. Pokud ti nedojedou autem k nádraží, tak s ním dojedou až do cíle a dráha nebude mít nic.

Myslím, že by se leckde ušetřit dalo. Nevím, jak na 4. koridoru, ale na těch hotových je mnoho stanic, kde se (zřejmě jen ze strvačnosti) obnovily manipulační koleje u dávno nepoužívaných skladišť a podobně. Místo nich by se parkoviště postavit dalo, možná ne jedno. Skoro bych řekl, že by to někdy bylo užitečnější i než generální rekonstrukce staničních budov ve stanicích jako Senohraby. Tam stejně bude dálkovina, takže stačí jen bouda s nějakým provizorním ovládacím pultem, kde se bude někdo vyskytovat jen jednou za čas. Ta může být klidně někde u zhlaví. Jízdenky prodává automat.
Sci-fi? Ne, podívejte se do zemí, kde dráha funguje. Mimochodem, z jakého měšce byste to financoval vy? Z toho na výstavbu silnic?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lávka ve Strančicích by měla být zprovozněna kolem 21.11. - současně se skončením výluky 2.TK Strančice - Senohraby, kdy začnou do sudé skupiny jezdit vlaky od Senohrab. Do té doby bude v sudé skupině obracet jen několik vlaků od Prahy a přístup ke 2. nástupišti bude přes úrovňový přechod. Důvodem k odložení otevření lávky je především čekání na dokončení výtahů.

Jak jsem se díval před chvílí, tak právě natírají zábradlí na schodištích, montují osvětlení v podlaze a k lávce pokládají chodník. Výtah na 1. nástupišti vypadá jako jediný dokončený.
Na nástupištích přibyl další "mobiliář": informační panely (nástěnky) a lavičky z nerezové oceli (síta), to jsem zvědavý, kdo se na ně bude chtít v mrazu posadit. Na druhém nástupišti jsou umístěny dva samostatné označovače na jízdenky PID oproti jednomu na 1. nástupišti.
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 14:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: sice je napsáno ZV=700, ale mezi návěstidly jsem napočítal jedenáct puntíků, tedy něco mezi 1000 a 1200 metry.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 14:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: o něco míň: Senohrabské vjezdové 1S km 141,436 a poslední návěstidlo AB km 152,508. Je to víc než zábrzdná, ano (1072m)
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Hela
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.106.152
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:13:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Plešouna a Hajnýho:
Pánové, jedná se o provizorku v době, kdy nebude ještě v úseku Senohraby Strančice ABE, ale ve Strančicích již definitivní SZZ (ESA11).
U ABE pak jsou zábrzdné vzdálenosti jiné.A Hajnej, ty puntíky nepočítej. Ty u toho obrázku nejsou směrodatný.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hela: jasně, bral jsem jako samozřejmost, že to nemusím psát.
I na tom obrázku je vlevo napsáno Platí při definitivním zabezpečovacím zařízení v žst. Senohraby (AHr).
Pokud všichni čtete i ostatní příspěvky, bylo tady několikrát řečeno, že v definitivním stavu bude AB-1 a ne AHr. Tím pádem nemůže být žádná Př1S, ale na jejím místě bude potom asi poslední návěstidlo autobloku.
Nechci se nikoho dotknout ale musíme víc číst, kromě prohlížení obrázků, potom to vede k mylným závěrům
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Hela
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.106.152
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:41:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou já
Včera 7.11.2006 odpoledne postavilo AŽD u Svojšovic označení pro předvěsti do Strančic. (D1 č.210 - "mlhovky" - 2 sady(6ks) a č.973 - "psaníčko"- 2 sady (2ks). Do rána zbylo pouze 1 "psaníčko", druhé bez sloupků v blízkém poli a "mlhovky" všechny pryč. Dotyčný asi oplocuje barák. A protože jsou tyto sloupky (8 ks)trochu jiné než klasické plotové sloupky třeba je někdo někde uvidíte. Napište. Dík.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já naposled: tady je důkaz - DEFINITIVNÍ stav s AB
 
Hela: no co bychom chtěli v Čechách. Dobytek, a potom řvou, že mají třeba zamčené čekárny.
4.koridor-2.etapa aktualizace 5.11.2006
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě o tom P+R.Nějaké parkoviště by se určitě hodilo v Říčanech!Kolikrát tam neni ani kde zaparkovat!Nebude se tam nějaké budovat??
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svahy potažené sítěmi - Horní Měcholupy

 
 
http://rail2005.euweb.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5164
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hela: okolo Svojšovic se krade o 106, mě už třikrát oholili kolo o různé doplňky (naštěstí jsem ho měl pokaždé zamčené ke stromu, jinak bych byl asi bez kola), většina značek vyznačujících trasu objíždky (kvůli uzavírce mostu ve Svojšovicích) je už také rozkradená - zbyly jen podstavce a ty velké desky a řidiči mnohdy bloudí nevědíc kudy jet.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhříněves 7.11.2006 - odpoledne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://rail2005.euweb.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5165
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havrda: v Říčanech je v jednání parkoviště v místě bývalých uhelných skladů - čili s příjezdem shora od Radošovic. Několikrát to probírali v diskuzi na ricany.cz a tuším i v Říčanském kurýru. Určitou komplikací je, že se jedná o soukromé pozemky. Ale jiné volné místo kolem nádraží už není.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr (Středa, 08. listopadu 2006 - 13:17:27):
Rozhodně ne z peněz, které jdou do železniční dopravní cesty.. P+R jsou záležitosti kraje, popř. dopravce - stavby ve veřejném zájmu, resp. v zájmu dopravce, který z toho bude mít určitý zisk, možná i návratnost (viz Viamont a autobusové nádraží v Kraslicích) -, rozhodně však ne SŽDC, protože ty prostředky jsou vyhrazeny výhradně na dopravní cestu, která je nutně potřebuje k tomu, aby se byla schopná samofinancovat alespoň v úrovni řízení provozu, když už ne v úrovni provozuschopnosti..

v případě, že by se vyšetřilo (i snesení je investice, která je bohužel mnohdy podstatně dražší než zamčení s výsledným klíčem v EZ..), je po republice na železniční dopravní cestě hafo projektů s podstatně zajímavější návratností, které jsou v souladu s aktuální Dopravní politikou ČR (náhrada zabzař 1.kategorie a tratí podle ČD D3 zabzař vyšší kategorie stažených do DOZZ), z nichž by se (z uspořených financí na řízení provozu) po splacení investice daly platit další racionalizace, na které nyní není..

opravdu není dobrý nápad tímhle měšcem v tomto okamžiku hýřit na věci, které se nevrátí do zpátky na stejnou hromádku.. v těch hromádkách je možná důvod, proč dnes železnice u nás vypadá tak jak vypadá.. :-(

v zahraničí je stav infrastruktury, nebo financí jdoucích do infrastruktury, možná jiný, ale to není důvod k tomu, aby se to málo, co tady u nás na dráhu je, rozmělnilo na záležitosti pro 50 lidí denně..

ano, bylo by to pěkné, ale z jiného rozpočtu.. ;-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5168
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem tu byl dotaz na budovu Selekty vedle strančického nádraží:
Návrh na prohlášení objektu čističky obilí / Selekta / za kulturní památku
Jinak na budově se před nedávnem objevil nápis, že je na prodej.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5169
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl, Brr: možný zdroj financí je nadohled: Deutsche Bahn připravuje velké investice, myslí i na Prahu
---
Jinak, pokud je mi známo, se zázemím pro PID ve Strančicích (městské linky, odstavné koleje, 5. nástupištní hrana, P+R a nevím co ještě všechno) se původně počítalo v rámci stavby koridoru, ale po vzniku krajů a SŽDC se od toho nějak upustilo.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5170
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: jak už tu bylo tak nějak zmíněno, dokud ale nebude řízení provozu převedeno pod SŽDC či nějakou instituci nezávislou na ČD jakožto dopravci, tak se vzniklé úspory rozpustí možná tak v platech na GŘ ČD, ale na další racionalizace a investice se jimi nevydělá.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Ano a ne.. je fakt, že se úspory plynule přelévají do provozuschopnosti, což je problém (spíš ale v účtování SŽDC, která tím ztrácí motivaci racionalizovat), ale převod řízení provozu v tomto okamžiku to neřeší..

jak jsem psal už několikrát, pokud by byli výpravčí SŽDC, přitvrdí ČD, coby vlastník budov, v nájmech a vysají to stejně.. v okamžiku, kdy se pojede na dálkovinách a povětšinou z vlastních prostor SŽDC je to o něčem jiném.. tam jsme se ale ještě nedostali, protože dálkoviny, s výjimkou koridorů a pár drobků, stojí kvůli nedostatku peněz v rozpočtu SŽDC na investice..
http://praha14.vhd.cz
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hela a Poborskiii: Bohužel se nekrade jen okolo Svojšovic. Jinde mizí drátovodné (i jiné) poklopy, zábradlí,... Asi by chtělo připomenout, že existuje něco jako obecné ohrožení...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5171
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 01:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč: jj, ve výkupně kovů ve Strančicích mizí kradené věci neuvěřitelnou rychlostí, mám fotografiemi doloženou krádež kolejnic a vodní jeřábu přímo ze strančického nádraží, jenže bohužel než výpravčí zaktivizoval policii a ta než se dostavila, tak to stačili naložit na Eas a ten byl odvezen manipulákem, takže policie ve výkupně nic nenašla a případ odložila. A to nemluvím detailně o tom, kolik drážního šrotu prodali do toho výkupu přímo koridorový stavbaři, holt když to tam traťovka nechá válet.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 08:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Říčanech je v jednání parkoviště v místě bývalých uhelných skladů Kde to přesně je - někde u pražského zhlaví?
Od DB bych si investice tohoto typu nesliboval - to spíš lepší vozidla. Ostatně, je to jen takový nástřel, něco podobného tu už bylo před pár lety.

Vhd_sl: stavba P+R je podle mě stejná věc, jako stavba bezbariérových přístupů na zastávky nebo stavba protihlukových stěn. Ono je hezké, na co byste ty peníze použil, ale nejdřív je potřeba do vlaků dostat co nejvíc lidí. Konečně náhrada ... a tratí podle ČD D3 zabzař vyšší kategorie stažených do DOZZ Co se tím ušetří? Navíc, v cizině mají dobré systémy příměstské dopravy možná právě proto, že z tratí, na kterých my máme D3, už dávno udělali cyklostezky, a neplýtvají na ně drážními penězi.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 09:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže když jsem neuspěl s P+R, tak mám druhý dotaz: nepočítá se u nových zastávek a stanic s kamerovým dohledem? Obávám se, že bez něj nové stavby, včetně luxusní lávky ve Strančicích, skončí jako zastávka v Měcholupech.
Je úsměvné, jak si někteří myslí, že jsme nějací horší, než cizinci. Já si myslím opak - jsme úplně stejní. I stejní vandalové. A tak když třeba v Británii zjistili, že bez kamer se za chvíli zlikviduje úplně všecko, tak je prostě úplně všude namontovali. U nás to bude muset být taky tak.
Lucka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.41.2
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 09:31:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak souhlasím. Kolikrát už mě napadlo, co s tím. Buď strážníky - to je asi nereálné, je jich prý málo - , anebo kamerový systém. Po tom co provedli vandalové v Horních Měcholupech by se ta investice určitě vyplatila.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
stavba P+R není povinností podle legislativy.. pokud by to tak nebylo s PHS nebo bezbariérovým přístupem, nedělaly by se.. prosaďte povinnost do legislativy a dočkáte se.. když už budete prosazovat, přimluvte se za povinnost vlečky u každého logistického centra..

tratě podle ČD D3 a cyklostezky? ano, i to je způsob.. pak si započítejte náklady na snesení trati a odstranění ekologických škod + ztráty, resp. náklady vzniklé tím, že tam ta trať není.. (vyšší zátěž na silnicích, větší podíl IAD, pokud se nepřesunou cestující do autobusu, nepoužitelnost regionu pro firmy, které mohou přepravovat po dráze a chtějí mít při výběru lokality pro umístění investice tuto možnost, vysídlování regionu atp. ...)..



btw. právě to, že se nezařízly, ale ani se do nich neinvestovalo, protože se myslelo, že se zaříznou, na mnoha D2 po léta zajišťuje zbytečné finanční krvácení na řízení provozu..

ano, pokud by byly provozovány pouze koridory, mohou se z peněz na dopravní cestu stavět i P+R, protože ta cesta bude zisková.. je to ale rozumným cílem nadělat v okamžiku, kdy nejsou jasné budoucí potřeby, z ostatních tratí v ČR cyklostezky? budete tím, kdo rozhodne, že právě trať Olbramovice - Sedlčany není a nikdy nebude potřeba? dopravní politika je v plenkách, její realizace teprve čeká..

kamerové systémy by snad měly být technologické ve stanicích.. jsou vyžadované u DOZ..

od konzorcia dopravců a kraje/města bych takové investice očekával - Kraslice jsou příklad, že to jde, a DB možná uvažujícím dopravcem, který bude chtít nabídnout více než ČD, aby měl poptávku.. vozidly to nevytrhne - v rámci konkurenceschopnosti ceny a návratnosti investic, sem naveze šrot a nové dá doma -, přístupem může..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
http://praha14.vhd.cz
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 11:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak když třeba v Británii zjistili, že bez kamer se za chvíli zlikviduje úplně všecko, tak je prostě úplně všude namontovali.

JJ, jsem kdesi četl, že asi na 13 Britů připadne jedna kamera a že průměrný Brit může být až 200x za den natočen :-)

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P+R by se měly stavět proto, že ve 21. století to je potřeba, stejně jako PHS. Domnívám se, že jejich výstavba by měla příznivý vliv na množství IAD: místo toho, aby jelo auto třeba z Neveklova do Prahy, tak pojede jen do Benešova; z Nespek by stačilo jet do Čerčan; z Pyšel jen do Senohrab... Takových aut by bylo podle mě podstatně víc než těch, které by přibyly mezi Olbramovicemi a Sedlčany. Navíc by se ulehčilo komunikacím v okolí Prahy, zatímco na venkově problémy způsobené dopravou nijak vážné nejsou.
vysídlování regionu to na dráze nezávisí, lidi přibývají v okolí velkých měst, a to nejen v místech, která mají zastávku v docházkové vzdálenosti. Co s nimi? je to ale rozumným cílem a je rozumné cpát peníze do tratí, kde se třeba za pár let nehne ani kolo?

od konzorcia dopravců a kraje/města bych takové investice očekával Od měst ano, od dopravců ne. Myslíte, že DB Regio někde staví P+R, na které nepouští lidi cestující třeba s Connexem? Ne, to patří k infrastruktuře.

Mimochodem, co bude třeba s těmi rampami u skladišť (ve všech stanicích na 221 vypadají naprosto nepoužívaně)?

Kamery jsem myslel, podobně jako Lucka, pro boj s vandaly. Tj. kamery umístěné tak, aby zabraly celá nástupiště, podchody atd., situace by byla monitorovaná někým, kdo je zodpovědný za včasné zavolání policie atd.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo: jenže bohužel než výpravčí zaktivizoval policii a ta než se dostavila, tak to stačili naložit na Eas a ten byl odvezen manipulákem, takže policie ve výkupně nic nenašla a případ odložila
A tomu manipuláku s tím Ease povolil odjezd kdo? Ten samej výpravčí?
Trochu mi to připomíná ten špatnej vtip se znásilněnou uklízečkou, co nemohla utýct dopředu, protože na čerstvě vytřený se nešlape...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5175
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně: v sudé kolejové skupině ve Strančicích se pohybují dráteníci - chystají se na zapnutí proudu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5176
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: mám zpětné informace jen od výpravčího, které ho jsem na krádež upozornil a předal mu fotky, on slíbil, že to zařídí. Jak moc se tomu věnoval, netuším, ale ta procedura trvala evidentně několik dní (navíc, pokud si pamatuji, bylo to v nějakém období, kdy říčanská státní policie tvrdila, že nemá na benzín). Mezitím normálně přistavili Eas, naložili a odvezli.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dráteníci se ve Strančicích pohybují v posledních dnech pořád.
Světická zastávka má dost nehotový přístup. Sloupy v zářezu před Říčany dostaly takové zvláštní desky - v místech, kde by se možná mohla osoba stojící na horní hraně zdi dotknout živých částí. Divné je, že jsou ze dřeva. (Tedy ráno to tak bylo.)
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s uvedením 2.TK Stránčice - Říčany do provozu? Oficiální termín byl včera, pak to bylo prodlouženo tuším do dneška. Bude se jezdit alespoň zítra ráno?
--------------------------------------------------
Pro zájemce, na mém webu je teď ke stažení video z jízdy TGV rychlostí 300 km/h (80 MB)
http://rail2005.euweb.cz poslední aktualizace: 9.11.2006
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mělo by se začít jezdit už dnes večer, předpokládám kolem osmé.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 20:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
vysídlování
tratě podle ČD D3, které jste chtěl v rámci úspor spíš rušit než zabezpečovat, povětšinou nejsou v okolí velkých měst..

je rozumné...?
ano, pokud je stávající stav dražší než ostatní varianty a dráha supluje sociální síť státu.. to je ale téma pro politiky, tak jim ho nechme..

rampy..
majetek ČD.. co s nimi udělají, jejich věc.. SŽDC by neměla ani investovat do demolic cizího majetku, pokud se tím nezmění např. rozhledové poměry na přejezdech.. rozpadnou se, budou rozpadeny (viz debata o sběru a zahrádkářích..).. nikdo vlastníka k odstranění stavby nepřinutí, pokud nebude okolí nebezpečná, což není tento případ..
http://praha14.vhd.cz
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 20:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám informaci od jedné pokladní ze Strančic, že je tam budou všechny rušit (nevím ale od kdy), a prodej jízdenek (a snad i nějaké jiné činnosti) převezme JLV. Prý už tam mají nějakou "budku". Co si o tom mám myslet? Vůbec se mi to nezdá

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace