K-report
 

Archiv do 02.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 02.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vhd sl: to jsou mi novinky, že se na ESE používají rotační měniče... A na nových reléovkách jsou také rotační měniče?. To byl asi trochu úlet ne? Či se spíš zeptám, k čemu slouží rotační měnič na zab. zař. postaveném a aktivovaném v posledních letech...?
Zdraví Martin
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 23:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: ano, rotační byl úlet.. holt jsem do dneška žil v představě, že ještě rotační jsou.. chybama a překlepama se člověk učí.. ;-)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 00:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou jsem rotační měnič viděl a to mezi Zdicema a Plzní a docela jsem se ho bál. Ani se nedivím, že musela mít podlaha pod ním velkou nosnost a ta místnost taky měla dost velkou plochu, jejíž velká část byla nevyužitá... Věřím, že se tam asi točí dodnes.
Zdraví Martin
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 12:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, ale i taková UNZ je slušná "bedna".
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 12:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo...bedna je to slušná, umí toho docela dost...ale zažili jsme i když neuměla vůbec nic a celý uzel včetně dálkoviny, vysílaček, TRSky, atd byl bez proudu :-)))))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26978
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 13:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to si vezmi, že přijde čas, kdy vetřelec (Taurus :-)) nepojede jen za hranice, ale až do Budvarova... :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 13:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo..už se na to všichni těšíme...ale to co jsem popisoval, se nestalo díky brzdění Taurusu rekuperací...:-)
Dnes když zabrzdí Taurus rekuperací v Horním Dvořišti, tak shodí UNZ V HD a Rybníce.
Pokud by se to stalo v ČB, tak shodí ČB a Nemanice...to by byl mazec.
Ale zaslechl jsem něco o tom, že by Taurusy měly mít český ovládací SW, který automaticky rekuperační brzdu vyřadí...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5061
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No např. ve Strančicích se vše ani do technologické budovy nevejde, jak jsem si původně myslel. Hned vedle už totiž postavili další technologický kontejner, ale, co v něm bude, netuším:
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda moc do elektrotechniky nedělám, ale chtěl bych se zeptat, jak je možné, že se v době, kdy se rekonstruovalo ZZ na trati ČB-Horní Dvořiště, tj. koncem 90. let, nepočítalo s možností rekuperace... Přijde mi to, jako by to někdo dělal s klapkama na očích. Vždyť ti lidé z AŽD nebo kdo to dělal, museli o rekuperaci vědět.
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pikehead: Souhlas. U nás tyhle účelové stavby řeší inženýři, nebo jsou to typizované stavebnice. Mrkněte na http://kubuildingtech.org/cooltour/gallery/signalbox/index.html jak to dělají ve Švýcarsku. Bez peněz to samozřejmě nejde, ale mohli bychom to pojmout i ve skromnějším duchu. V Chocni je celé ZZ umístěno v bývalém skladu, takže využít staré budovy jde. Oživování industriální architektury do Čech dorazí bohužel jen vyjímečně.
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5062
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke strančické lávce, jak tu někdo avízoval na neděli její slavnostní otevření, tak ve skutečnosti má k otevření ještě hóódně daleko. Jednak nejsou dokončena schodiště na jejích koncích a ani není na větší části podlaha (jsou tam jen nějaké podlážky), dále není dokončeno zastřešení, není natřené např. zábradlí, z jedné strany není chodník, z druhé je, ale vede od lávky nikam. Atd.

Zastřešení nad 2. nástupištěm je kompletní, dneska začali osazovat zářivky. Na samotném nástupišti začali od senohrabského konce s pokládkou panelů. No, jsem zvědav, jak jim to půjde, když jsem viděl, jak patnáct lidí dumá nad jedním panelem...

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5063
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 1. nástupišti přibyl zajímavý mobiliář - odpadkové koše:
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: bohužel se s tím příliš nepočítalo.
O napájení zabezpečovacích zařízení z troleje se rozhodlo až během stavby, stejně tak jako o jiných důležitých věcech. Proto se z dvořišťské trati stal tak trochu paskvil...
Problémů je však několik:
a) naše trakční síť není uzpůsobena pro rekuperační brzdění, tj objevilo se tam krátkodobě až 45kV!
b) UNZ při ztrátě napětí, přepne na napájení z veřejné sítě, popř z baterek, ale při přepětí na troleji odepne všechny vstupy
c) rekuperační brzdění Taurusů se ošetřilo pouze administrativně, tj. vydal se nějaký Pamflet, na který ovšem rakouští fírové občas pozapoměli...

Pokud vím, tak na bodech b,c se pracuje, aby se nemohly objevit.
Co se týče a, tak se obávám že naše trakční síť (zvláště 25KV) nikdy nebude uzpůsobená pro rekuperaci...
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad a) a asi taky dodavatel nebude chtít elektřinu odkupovat zpět,že....

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.28.48
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:51:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad a) už se dneska řeší na lokomotivě ... pokud to síť nechce (na trati není žádný vlak, který by to využil) pálí se to v odporníku na střeše.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk:
Domnívám se, že a) je dost podstatné, i když UNZky by neměly při přepětích a jiných anomáliích zkolabovat.
Koudy:
Kdo by takovou "zasviněnou" elektřinu asi chtěl, že? A ještě za to platit. Proto lze v ČR rekuperovat jen když je z troleje odběr a lepší to nebude.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 22:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že na Dvořiště to někdy bývá s dalším odběrem na trati docela problematické....

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 01:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 3kV s rekuperaci nejsou problemy, 471 bezne rekuperuje...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 07:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo: další technologický kontejner, ale, co v něm bude, netuším
Je to právě kontejner na napájení zab.zař. z troleje. Bude ve všech stanicích.
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 07:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě poznámku k napájení z troleje: nebere mi hlava, proč zrovna ve Strančicích je napájení řešeno v kontejneru u TB. Málokdo ví, že v Benešově releovka na St.1 a potažmo i St.2 je napájena právě z měnírny. A ve Strančo je měnírna taky...
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč ty UNZky lehaly? Kvůli přepětí při rekuperaci taurusů?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://kubuildingtech.org/cooltour/gallery/signalbox/index.html jak to dělají ve Švýcarsku.

Jo, jenomže to je nějaká OBZ - čili dispečerská řídící centrála. V CH mají být 4.

Osobně mezí tímto a diskutovanými nádražními budovami na 221 žádnou spojitost nevidím.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo ze stavby: Pokud jsem se nepřehlédnul, tak je kolejově položen celý úsek od Říčan až skoro do Světic.
V Uhří sypali štěrk(souprava OKD)

(Příspěvek byl editován uživatelem Koudy.)

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5094
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpoledne se GJW s pokládkou koleje dostali až k začátku přeložky ve Svojšovicích. Zaštěrkováno je od Říčan až k přejezdu před Světicemi, v úseku pracovala podbíječka a pluh.

V Uhříněvsi se už sype štěrk a zřejmě ve středu by měla začít pokládka 3. koleje.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díval jsem se do KJŘ 2006/2007. Doba jízdy Os vlaků v úseku Praha hl.n. - Praha-Uhříněves se zkracuje o 2 min. U rychlíků to bude asi více, ale to se z toho dá těžko vyčíst.

Znamená to tedy, že by se asi od nového JŘ mělo jezdit v úseku Praha-Hostivař až za Uhříněves plnou traťovou rychlostí? Rychlíky by už mohly svištět po trati mezi Hostivaří a Uhříněvsí poprvé v historii 120 km/h v čele s 363.

Ví někdo něco přesnějšího ohledně zavádění nových rychlostí?
http://rail2005.euweb.cz
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slon rekuperuje jen do trakcniho vedeni. A kdyz energii nema co "zrat", tak do odporu. U nas nelze rekuperovat do verejne site. Samozrejme to technicky mozne je a v zahranici to funguje.
A zakaznicky orientovany, pruzne trzne se chovajici CEZ se uz nemuze dockat, aby rekuperovanou energii vykoupil.
Jinak Taurus 1116 (i 1016) nema odpornik, jen rekuperacni EDB.
Vice o rekuperaci: http://www.railvolution.net/czechraildays/index.php?s=cr&r=5&d=seminare&lang=cz
Elektrické lokomotivy Siemens ES 64 U4
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes probíhá pokládka pražců na přeložce a úseku mezi přeložkou a Strančicemi. Před konec přeložky (ve směru od Říčan) byly nasunuty dva Resy s pražci.

Při rekuperaci do veřejné sítě by ČEZu (nebo regionálním energetikám) vadil vysoký obsah vyšších harminických.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je zvýšení rychlosti podmíněno řádným funkčním ZZ, což momentálně není a do nového JŘ asi nebude...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rail2005: letos se asi 120 nedočkáme, pokud bude stejný postup jako do Děčína, tak se AB spustí až nakonec. Dokud nebude spuštěn AB a přenos na mašinku, tak nejvíc 100km/h.

ad Brumla: čistě ze zvědavosti mne zajímá, v jaké zemi je možno rekuperovat do veřejné distribuční soustavy? jak tam jsou vyřešeny různé ptákoviny, které tomu u nás brání?

Zdraví Martin
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 17:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co brání výstavbě a spuštění AB? Musí být zřejmě definitivka v Uhří...(???)

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhříněves 31.10.2006 odpoledne Mám tu pár foto...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://rail2005.euweb.cz
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kouďáku jen píšu jak to probíhalo mezi Úl a DC, tedy stejný stav. Před báboblok po AB. Všechny koleje byly hotové, všude už dost dlouho počítaly počítače a nic. Najednou během krátké doby osadili návěstidla, kolejová trafa a řekl bych, že na trati vložili i izolované styky a provedli aktivaci. Důvod proč to tak proběhlo neznám, snad někdo místní nebo z AŽD...
Zdraví Martin
P.S. je možné, že na to měl vliv taky Děčín, ale řekl bych, že se s AB nečekalo na dokončení Děčína...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5100
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár dnešních střípků ze Strančic:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5102
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 01:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úterý večer jsem se už nebyl podívat, ale předpokládám, že GJW stihli položit kolej i na přeložce ve Svojšovicích anebo na její většině (pražce pokládali směrem od Strančic).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 09:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeložka je to jediné, kde pražce chybí (resp. při průjezdu R632 chyběly, možná tam teď už jsou).
Nad oběma novými kolejemi ve Strančicích visí trolej. Dále je nové zesilovací vedení (nebo co to je, visí na takových malých kladkách na sloupech) mezi hr. Les a Říčany.
Včera dva maníci čistili odvodnění u 2. koleje mezi Měcholupy a Hostivaří!!!
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 09:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Na té fotce s montážním vlakem EŽ na říčanském zhlaví jsem si všimnul jedné zajímavé věci, a to návěstidel. Odjezdová návěstidla z 3. a 1. koleje mají šest světel a ještě pruhy, kdežto náv. z 2. a 4. koleje mají jen pět světel a pruhy nemají. Teď otázka: Toto je definitivní stav nebo se návěstidla budou měnit? Pokud se návěstidla měnit nebudou, to se z 1. a 3. koleje bude moci odjíždět rychlostí vyšší než 50 km/h a z 2. a 4. ne? Tzn. spojka z 3./1. koleje do 2. koleje je na víc jak 50 km/h a spojka z 4./2. koleje do 1. koleje jen na těch 50 km/h? Pokud by se více jak 50 km/h týkalo jen výhybek mezi 3. a 1. kolejí, na co pak jsou ty pruhy na odj. náv. u 1. koleje? Z ní se přece do odbočky jinam než na 2. kolej jet nedá!

P.S. Doufám, že do odboček se nebude jezdit 40 km/h
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 11:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DusanH: napájení z troleje (nejprve jako záložní a posléze jako hlavní) byl/je požadavek SŽDC, kterému bylo ze strany AŽD vyhověno. Vn část UNZ má nějakou toleranci na napětí, do kdy ještě funguje, při jejím překročení pak nějak (definovaně) reaguje. To, že je střídavině zakázaná rekuperace, ale zákaz není dodržován, takže zpětné wattové relé vyráží trafačku a následný nárůst napětí odpojí UNZ, není bordel ani SŽDC, ani AŽD.

GrimReaper: tohle ovšem platí na stejnosměru, na střídavině je to schopno prolézt trafem i zpět. Bohužel se to ale nechce a proto to zpětné wattové relé. Přísně vzato tam to relé není proto, že by se rekuperovat nesmělo, ale proto, aby se odbourala obchozí cesta velké energetiky přes trakci při případném oboustranném napájení. Méně chápavým jedincům doporučuji spojit sekundáry dvou stejných traf (ve stejné fázi, samozřejmě) a pak to jedno vytáhnout ze zdi a měřit napětí na vidlici.

Na 15 kV se rekuperuje celkem snadno, protože vlastní síť.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 11:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc: z 3. koleje přes 1. až na druhou 60, ze 4. koleje přes 2. až na první 50. Vot kak prósto...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5105
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 11:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc: výhybky při vjezdu/odjezdu do/z liché skupiny jsou typu 1:12-500 (max. 60 km/h) - tj. 3, 5, 6, 9, 14, 16 a 17, výhybky při vjezdu/odjezdu do/z sudé skupiny jsou typu 1:11-300 (max. 50 km/h) - tj. 1, 2, 4, 10, 12, 13 a 15.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej, Poborskiii:
Pro tohle byl nějaký rozumný důvod?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se počítá se zajížděním PID vlaků zejména na 3. kolej, ne? (myslím těch, co mají výhledově končit ve Str.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5106
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uf, tak teď si nejsem jistý, jestli jsem to senohrabské zhlaví napsal dobře, vytáhnul jsem nějaký starý plán a tam je vše navrženo 1:12-500. Říčanské zhlaví platí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej: proč se při přepětí v troleji vypne celá UNZeta a ZZ je vyřazeno z činnosti? Nešlo by odpojit jen vstupní část od troleje a přepnout na jiný dostupný zdroj (veřejnou síť, baterie...)? Při jiném aktivním napájecím vstupu to tak snad funguje. Je-li chyba třeba na veřejné síti, tak se odpojí její vstupní část a přepne se na jiný dostupný zdroj, třeba baterky. A jezdíme dál. Tady bych řekl, že to je chyba AŽD nebo zadavatele podmínek...
Zdraví Martin
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ESA11 používá jako náhradní zdroj UNZ3. Je napájen baterií 96V (2x48V). Zdroj vyrábí napájecí napětí téměř pro celé zab.zař. Např. v Říčanech kromě ranžírek. Baterie vydrží asi 4 hodiny, záleží však na tom, jak často jsou přestavovány výhybky. Ano, i elektromotorické přestavníky mají toto náhradní napájení.
 
 
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Senohrabech bude "jakoTB" postavena v prostoru mezi bývalou čekárnou a hajzlíky. O víkendu snad dám na web nákresy budov v Benešově, Čerčanech a Seno. Ta čerčanská se povedla. Fakt.
A něco z posledního harmonogramu. Jen prozradím: v červenci v Seno bude přeložena 2.staniční kolej přibližně do polohy nynější 4.-6.
 
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UNZ1-z troleje, je popsán na stránkách výrobce odkaz
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 16:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jenže Plešoune, aspoň UNZeta na Dvořišti se prý při přepětí v troleji celá zablokuje a nepřepne na jiný zdroj (JČE,baterky) a nejde jezdit. Dojde-li k přepětí u JČE (a zrovna je zdrojem), tak se jen vstup vyřadí a přepne se třeba na baterky...
Tak mi prostě nejde do hlavy, proč se při přepětí v troleji nemůže automaticky přepnout třeba na JČE a fachčit dál, dokud nebude trolej v normě nebo třeba udržující zaměstnanec to znova nepovolí (po kontrole, zda nedošlo k poškození vstupního obvodu z troleje). Místo toho vlaky stojí, dokud ji zabezpečovák znovu nenakopne...
Zdraví Martin
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 19:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, pan kolega Martin2 má velmi dobré informace. Je to přesně tak.
Pouze doplním, že takto se chovají všechny UNZety (HD, Rybník, ČB, Nemanice). UNZ při přepětí v troleji odepne všechny své vstupy a tedy nezachová se jako spolehlivý zdroj napětí pro zabezpečovací zařízení.
Jak už jsem ale napsal výše, je to dáno "živelným" nasazením na dvořišťské trati, kde se za pochodu stále přibastlovaly další a další věci a pak z toho vznikl trochu nesourodý celek. V původnám projektu se nemluvilo o dálkovině, ani číslech vlaků, ani napájení...A tehdy sama ČD nevěděla co přesně chce...
Na výše uvedeném problému, podle mých informací, pracuje firma Elcom...
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 19:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: nechci se Vás dotknout jako kolegy od fochu, ale kolega Martin2 byl na exkurzi UNZ, DOZ i ESy ještě dříve, nežli se ta technika vyskytla u vás...:-) Takže malinko o tom ví...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 19:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk: vždyť jsem ani malinkým slovíčkem neprotestoval proti ničemu, co zde bylo napsáno. Jen přidávám to, co zatím o UNZ nikdo z vás nepublikoval. Já se rád nechám poučit, protože máš pravdu, u nás je to nové zařízení
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 20:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: jasně...u nás bylo také...a pomalu se dělají po 5ti letech UTzety :-)
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 21:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk:
Na výše uvedeném problému, podle mých informací, pracuje firma Elcom...
Není to ta samá, co vymyslela (vyrobila) kompenzátor do TISu? Jestli jo, tak potěš
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 23:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo taky mi to přijde, že AŽD má na silnoproud kooperujicí firmy...
Zdraví Martin
P.S. je štěstí, že ta UNZeta jde po přepětí normálně nahodit, mohlo to být třeba jako na některých lokomotivách, že když přeběhnou, tak se musí rozebrat motor, protože přeotáčková ochrana je rozhozená a nejde normálně nahodit
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 08:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jo, tak potěš

Zasvěcení říkají, že Elcom je jedna z nejschopnějších firem v oboru.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá dnes v Uhříněvsi? Už se tam pokládají koleje?
http://rail2005.euweb.cz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, třetí kolej je už skoro celá položená. Zbývá ještě první kolej a celé říčanské zhlaví. Na kusé koleji v sudé skupině na říčanském zhlaví (mimochodem, neumím si představit, k čemu tahle kolej bude dobrá) stojí Resy s rozloženými výhybkami.

Zato je položená celá kolej mezi Strančicemi a Říčany. Ráno zbývalo spojit kolejnice na konci přeložky u Svojšovic. Někde se nová kolej podbíjí, jinde ještě není zaštěrkovaná. Ve Strančicích složili dvě nová návěstidla - budoucí odjezdová.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5118
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: na tom místě sídlí traťovka (viz dlouhá budova podél), tak předpokládám, že se po nuceném azylu (vlivem stavby) do Uhříněvsi vrátí a bude parkovat na oné kusé koleji.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych se spíš přiklonil k RadkoviŠ...
Zdraví Martin
Dráteník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.71.25
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:19:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta kusá má být na odstavování mašin.TO Uhřiněves má být zrušen.Přebírá Benešov
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 18:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Včera dva maníci čistili odvodnění u 2. koleje mezi Měcholupy a Hostivaří!!!
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace