K-report
 

Archiv do 31.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Archiv do 31.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5386
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autor: bobo - tohle nejsem já
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím zde napsat pochvalu na JHMD-opravdu pěkně zorganizované oslavy.Jízda ve vlaku s U48.001 byla pro mě velmi pěkným zážitkem.Kavalkáda byla také nádherná-nejpěknější byla asi zpáteční parní přípřež.
A ještě musím pochválit krásnou hvězdu na 556.0506.
Toť asi fše,co sem chtěl napsat.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akce loko 475.179 na nastávající víkend
http://www.usteckadraha.cz/rok2006/rijen/plakat.html
Pokud možno jízdní řád dodám.
xicht
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:27:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Valach: Ano, jen mě mrzí, že U 47.0 už je úplně "out". Jaké jsou důvody její klausury? Nevíte? Mmch p. Časované kladivo byl též přítomen, ale "VIP" pozvánku neměl (na sobě?), stejně jako Karel Just (nedostal ji).
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 08:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste třeba získat od ČD a.s. výpis z katastru nemovitostí, že je majitelem věci nájmu a že s tím tedy může nakládat....

Výpis z katastru vyhotoví komukoliv na počkání na jakémkoliv katastrálním úřadě, příp. je dostupný na internetu 24 hodin denně - takže v čem je problém? Proč si ho tedy neobstaráte sami?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.65.15
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 10:07:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hopla: pro připomneutí: "... na rozdíl od Kořenova a Hanušovic se pokud vím o jaroměřský "majetek ČD" starají jaroměřští sami". Bobo tvrdí totéž. Tak v čem je problém?
Pokud ovšem vy osobně nemáte problém s tím, že "... K výtopně ČD přišly díky poněkud svérázné "práci" našich pravicovolevicových zákonodárců, kteří vyplodili zákon 77/2002 Sb., kterým stát odevzdal soukromoprávní ČD a.s. leckteré i docela lukrativní majetky, pořízené z kapes daňových poplatníků, které ČD vesele prodávají a vylepšují si tak své chatrné hospodaření". Což je ovšem holá pravda a za tím si stojím.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 10:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad xicht: V sobotu dopoledne spatřen KZ v doprovodu E. Hrubeše na nádraží v Kamenici-oba ocedulkováni.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba na tom výpisu z katastru nejsou ČD, ale ČSD severozápadní dráha. Jeden takový jsem před 6-8 lety ještě viděl. Třeba jsou stále ještě takové výpisy...
Zdraví Martin
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 18:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to věřím, podobný jsem taky nedávno viděl... To přece vůbec nevadí, jde jen o deklaratorní zápis, i při průměrném právním vědomí lze dovodit, že vlastníkem jsou ČD, a. s. (vytvoření s.o. ČSD v roce 1989 - delimitace na s.o. ČD v roce 1993 - transformační zákon č. 77/2002 Sb.).
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 20:14:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to právě vůbec není pravda. transformační zákon rozdělil nemovitosti ČD s.o. mezi ČD a. s. a SŽDC, přičemž ta dělící čára je v řadě případů velmi nejednoznačná a byla vykládána na různých případech různě. Nemovitosti, vedené v KN na ČD s. o. (není to bohužel žádná výjimka) znamenají velkou komplikaci. Není totiž jasné, který z nástupců je jejich právoplatným vlastníkem a pokud se k vlastnictví deklarativně nepřihlásí (právním úkonem, ne tvrzením nějakého hejhuly ze SDC "to je naše"), žádný katastr neprovede změnu, žádný soud s tím nepomůže a teoreticky vzato, nejste si jisti, u koho jste vlastně v nájmu. Pár soudních sporů běží a běží bez valného výsledku prakticky od transformace. Nic moc.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 22:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No chtěli jsem si koupit domeček, který byl v katastru napsán právě na tu dráhu. Po poradě s právníkem katastru nemovitostí nám bylo doporučeno, ať si nejdřív ČD zajistí změnu zápisu v katastru ze Severozápadní dráhy na ČD a pak ať s nima teprve jednáme. Pro ČD to byl strašný problém si to zařídit, nakonec jsme chaloupku koupili jinde a ne u tratě. No a udělali jsem dobře. Jen mne to docela překvapilo, že v tom mají dráhy takový chaos. To byla ještě doba před vznikem SŽDC, jak to je teď opravdu nevím a ani to raději vědět nechci.
Zdraví Martin
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 22:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S. jsou v transformačním zákoně přímo parcelní čísla, která připadají ČD a.s. a která SŽDC? Pokud ano, tak bych si s tím hlavu nedělal, pokud ne, tak nevím nevím. Jak říkám, nečetl jsem ho a těžko soudit, jak přesně je v něm popsáno rozdělení nemovitostí...
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 00:04:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Transformační zákon pouze obecně specifikuje, co připadne které organizaci. Příklad: SŽDC přiřkl koleje a pozemky pod širou tratí jakož i budovy u tratí, a. s. pak budovy a pozemky stanic (ale železniční svršek a trolej ve stanicích patří SŽDC - bez pozemků, ty jsou a. s.). Potíž - a velká - je v tom, že neexistuje jednotný právní výklad, co je to stanice: postupuje se z pohledu organizačního ve smyslu stanice = výkonná jednotka, nebo z pohledu dopravního (stanice = od vjezdu k vjezdu)? A co zastávky, nákladiště, dopravny na D3? Když se majetek fyzicky inventarizoval a dělil, postupovali někde tak a jinde onak. Prakticky to znamená, že někde jsou a. s. jen stanice s přednostou, jinde všechno, co má výhybky a ještě jinde úplně jinak. Tak se stalo, že se na spoustu parcel (při zmíněném chaosu v katastrech) zapomnělo a zůstaly psané na ČD s. o., takže dnes není možno zpětně ani podle transformačního zákona jednoznačně určit, koho mají být. Hezké, že?
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 07:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin2: dovedeš si představit, jak by vypadal ten zákon, kdyby v něm byla uvedená parcelní čísla. Asi jako Ottův slovník naučný A navíc těch chyb, co by se v něm objevilo. Stačí, jak vypadají zákony teď. Holt ČD vždy budou socialismus s lidskou tváří a nikdy to nebude jinak, protože se tam maj všichni dobře.
A pozemky se řeší, jan když někdo něco potřebuje a ví za kým zajít. Znám to z vlastní zkušenosti, bohužel
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 16:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nemá někdo seznam parních lokomotiv od výrobce Orenstein & Koppel, které byly provozovány na našem území? Nebo i nějaké foto lokomotiv vyráběných v roce 1917? Díky moc
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 18:52:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Státní organizace Správa železniční dopravní cesty je povinna ohlásit katastru nemovitostí vznik, změnu a zánik práv k nemovitostem, s nimiž hospodaří podle tohoto zákona a která se zaznamenávají do katastru nemovitostí, a uvést údaje o nemovitostech, které jsou nezbytné k provedení záznamu."
Ad Poljaq: kdyby si vyhradilo rozhodování co je čí ministerstvo (zřizovatel SŽDC a zakladatel ČD, a.s.) tak, jako si zabralo Nábřeží, mohlo to být jednodušší.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 21:07:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím potvrdit slova p. Kunta. Ani jsem nepostřehl, že se na mé hacijendě změnil soused z ČD na SŽDC a to až při pořízení výpisu. Jinak se nic nezměnilo, když dráha pořeže nahoře na trati klacky a malé stomky, tak skončí dole pod náspem u potoka. Povodeň to odnese nebo lufťáci uklidí. Už aby okolo jela pára, to bude fajrunk. Ale neměla by se ta debata přesunout někam jinam, zde jsou parní lokomotivy pánové. Honem něco o páře.
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věděl by někdo nějaké další poznatky o parní mašince Krauss Linz výr. č. 6518/1911? Jedná se o typ LXIbx, uspořádání Bm2t. Byla dodána r. 1911 výše uvedenou firmou pro "Erste mährische landwirtschaftliche Kunstdünger und Chemikalien-Fabrik in Prerau", tedy přerovské chemičce za 19.300 K. Zajímalo by mě, kde a kdy skončila.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zababa:
"Pro založení akciové společnosti České dráhy se použije majetek státu, s kterým hospodařila ke stanovenému dni státní organizace České dráhy, který slouží k provozování železniční dopravní cesty a železniční dopravy, a ostatní majetek státní organizace České dráhy, s výjimkou majetku uvedeného v § 20 odst. 1, § 20 odst. 5 písm. b) a v § 38a."

"Státní organizace Správa železniční dopravní cesty hospodaří s majetkem státu, se kterým ke dni vzniku akciové společnosti České dráhy hospodařila státní organizace České dráhy. Jde o majetek,
a) který tvoří železniční dopravní cestu,

b) na jehož vydání vznikl nárok fyzické osobě podle zvláštních právních předpisů,

c) který má být vrácen právnické osobě podle zvláštních právních předpisů."

Já myslím, že je to jasné, dále existuje "Příloha:
Majetek určený k úhradě závazků státní organizace České dráhy", kde je vše popsáno i pomocí čp. a parcelních čísel.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Myslím, že Zababa spíš narážel na původní Přílohu č.1 s definicí dopravní cesty, zrušenou nálezem ÚS, kde se konkrétně v géčku jedná o ty pozemky...

"Majetek, který tvoří železniční dopravní cestu: ..., pozemky v obvodu dráhy, s výjimkou pozemků nacházejících se v obvodu stanic a dep kolejových vozidel a pozemků nacházejících se pod stavbami ve vlastnictví akciové společnosti."
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.119.74
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 22:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím dál tím víc se mluví o tom, že zákon 77 bude novelizován. Jde zejména o pozemky v železničních stanicích, které (po nálezu ÚS)lze považovat za součást dopravní cesty (analogicky s pozemky na širé trati). Ono taky už o nic nejde, lukrativní pozemky v železničních stanicích byly už prodány a ostatní pozemky, na kterých jsou koleje SŽDC jsou spíš přítěží.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 23:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jděte s těma zákonama už do p....... Tady se mají řešit parní lokomotivy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 16:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem zahlédnul v Praze z magistrály na hlavním nádraží parní lokomotivu (pravděpodobně řada 464.0/1) s nějakým starším salónním vozem. Neví někdo, o co šlo?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
P. Fajgl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 16:53:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Filmování se 464.102.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 20:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

464.102 přijela v 11:30 od Libně k 1 nástupišti
 
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 00:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mzitka: Doufam, ze ji poslete do galerie zelpage, je tam proste vsechno!!! (Masina zboku, pres ni sloupy, sloupy orezany, slunko zboku, proste co se dalo porusit ze sotouskych pravidel zelpage, to tam je
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 10:51:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to skoro jako kdyby ta scenérie na tom záběru nebyla skutečná, ale nějaká "virtuální" - počítačem stvořená.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26358
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 14:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže proto byl včera večer na Wágusonu ten ukrutně silný a oslňující reflektor?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 21:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Deka a Cogwheel - pánové, já tam na ní nečekal, byl jsem tam čistě náhodou a kde se vzala vyrazila od Žižkova, já byl na druhé straně mostu a fotil mobilem, neb jsem nic jiného neměl.....

Takže se omlouvám, pokud se vás dotkla kvalita fotky... ale lepší to prostě být nemohlo, byl to fofr.....
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 15:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Jejda, nechtel jsem se posmivat Vam, ani nahodou, priznam se, ze mobilem taky obcas neco strefim (nesnasim to, nez se debil rozhodne co chce, je pul dne v ), typicky takovehle nouzoFky, ja jsem se trefoval do zelpejdzovske sotogalerie, kdy ti zmetci meli drzost radit, jak se ma fotit masina, aby to bylo dobre, lepsi, nejlepsi, ba skoro az sovetske.
Jen si dovolim dotaz, je to takove zamzene diky optice telefenu, nebo bylo parmo ten den? Je to tak zvlastne mekke,
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 17:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Deka - bylo to ve čtvrtek zhruba v 11:30, slunce bylo poměrně ostré....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 10:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, potkal jsem v neděli kolem půl čtvrté v Praze na Hlavním Albíka se soupravou.Kampak se vypravil????
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 12:47:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek:

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1442
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 13:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubíček: Děkuji
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:37:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

víte někdo o nějaké akci s 477.043 ?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.P.: Zrovna teď o víkendu byla, a týden předtím taky...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 18:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale dloho zase nebude, co?

Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 21:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přerovská zelená krasavice postává venku.

 
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 21:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to bylo vlastně za tu nedělní akci s papouškem? Viděl jsem to na spojce Běchovice - Malešice s docela pěknou červeno-bílou soupravou...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 21:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu to bylo pro prazske domy deti a mladeze- jelo se do Podebrad, zaroven ten den vyjizdel z Braniku Albatros na Krivoklat. v nedeli se obe soupravy sprahly a papousek pokracoval z rakovnika do luzne
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj Lejdy, v sobotu a neděli bude jezdit zlíchovská zelená malinká BS 200
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: NTM by se mělo nad sebou zamyslet, když už nemaj peníze na opravu ať jí aspoň nechaj dát někam pod střechu. Takhle akorát zrezne a už jí neopraví vůbec nikdo. No aspoň, že jí mám na videu z Lužný a z Přerova.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 15:27:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byste se možná divili, kolik peněz má NTM k dispozici - na rekonstrukci svéhlavní budovy v Praze na Letné. Jen jestli budou smysluplně využity.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:26:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel, však víte:
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovar: Ja vim, nejsem ale v praze... tak ma vytopna smulu, me tam nepotka
Vališ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.17.107
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 22:28:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výtopna Zlíchov si Vás dovoluje pozvat na jízdy historického parního vlaku, které se uskuteční ve dnech 21. a 22. října 2006. V sobotu vlak pojede ze Smíchovského nádraží do Radotína, dále po objetí soupravy přes Most inteligence do Krče, Vršovic a Smíchova. V neděli pak ze Smíchovského nádraží do Jinonic a zpět. Včele vlaku stane parní lokomotiva 213.902.Po oba dny se bude odjíždět ze Smíchovského nádraží vždy v 10, 13 a 15:30 hod. Ve vlaku bude též řazen barový vůz "Pivák" s točeným pivem a s něčím na zub. Všichni jste srdečně zváni.
Více info na www.masinka.cz ¨

 
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 06:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nyní jedna příjemnější zpráva: v Brně se začalo pracovat na zprovoznění 475.101. V dnešní době krapet zázrak, když nejsou nikde a na nic lowe.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 13:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, opět se chci zeptat, zda náhodou někdo nemá seznam parních lokomotiv od výrobce Orenstein & Koppel, které byly provozovány na našem území? Nebo i nějaké foto lokomotiv vyráběných v roce 1917? Díky moc
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železniční muzeum „Výtopna Jaroměř“

oslavuje 28.10.2006

PARNÍM VLAKEM
20 let aktivit na záchraně železničních památek a
10 let expozice železničního muzea Výtopna Jaroměř

JAROMĚŘ - HRADEC KRÁLOVÉ -
HNĚVČEVES - SMIŘICE – JAROMĚŘ
V čele vlaku lokomotiva Velký Bejček 423.0145 z roku 1937.

Jízdní řád:
km stanice km stanice
0 Jaroměř odj. 10,35
7 Smiřice 10,52
17 Hradec Králové hl.n. př. 11,06 0 odj. 12,06
6 Všestary 12,14
17 Hněvčeves 12,35
19 Hořiněves 12,45
26 Sendražice 13,05
29 Smiřice 13,15
36 Jaroměř př. 13,23
Ceník jízdného:
jednosměrné jednotné jízdné dospělí 80,-Kč, děti 6-15 let 40,-Kč, děti do 6-ti let zdarma.

Tarifní podmínky:
Dopravce: Společnost železniční výtopna Jaroměř, Nádražní 227, 551 01 Jaroměř.
Ve vlaku platí pouze zvláštní jízdné. Neplatí jízdenky, slevy a jízdní výhody jiných dopravců.
Omezená možnost přepravy kol a dětských kočárků.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 07:34:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: Bafy
Ten zoznam existuje. Ja som si s neho dal vypísať len mašiny Trnavského cukrovaru (aj úzky rozchod). Pri troche šťastia ti ho možno niekto pošle.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak to vypadá s českolipskou 524.1110?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 16:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo, z jakeho duvodu nejezdi mikado 387.043? Kotel? Naposled co vim, tak byla v provozu nekdy v r. 2003.Diky.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 21:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
opět a stále se ptám, zda náhodou někdo nemá seznam parních lokomotiv od výrobce Orenstein & Koppel, které byly provozovány na našem území? Nebo seznam lokomotiv vyráběných v roce 1917? Díky moc
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 07:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Kotel + možnosti financování opravy
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:47:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte někdo o nějaké chystané jízdě 477.043 ? (filmování, jízdy pro zahraniční turisty atd.)
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

papouskovi konci papiry
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 22:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví náhodou někdo nějaké podrobnosti o 475.1141,a jejím následném působení jako "káčko"??
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:56:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Podle mého názoru "mikádo" 387.043 není schopné provozu hlavně proto, že to je stroj Národního technického muzea.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2272
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze kterého roku může pocházet tato fotka?Jen dotaz?
 
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 06:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manemb: Z letošního! Proč se tak hloupě ptáš?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace