K-report
 

Archiv do 28.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 28.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:21:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodělávky Omlenice - ČB (zdaleka ne souvisle, něco už je z dob elektrizace, něco vypadlo úplně) mají být v S49, ale na pružném bezpodkladnicovém upevnění.
Zahájení stavby je ale ve hvězdách...
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 23:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v měcholupech na jedné PHS

 
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5023
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 01:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek přeložka Svojšovice - říčanské zhlaví Strančic:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5024
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 01:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek stanice Říčany až přejezd v Olivově ulici:
 
 
("nahánění" karkule)
 
 
 
 
 
 
(práce na přejezdu od 23.10. 7:00 do 23.10. 19:00)
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 08:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K fotce toho vjezdového návěstidla od V. Popovic, všimněte si jaký má kvalitní a pěkný nátěr. Že nevíte kdo ho asi před 8 lety natíral? No neni škoda ho bourat.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 08:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to už někdo zaznamenal, ale mezi mostem přes silnici ve Svojšovicích a začátkem nerekonstruovaného úseku před přeložkou bylo již před delší dobou položeno několik starých kolejových polí.

Mezi Lesem a přejezdem v Říčanech leží skoro po celé délce kolejnicové pásy.
Na některých místech, například u bývalého hradla Les, je vidět konec oranžové trubky pro kabely. Tam budou oddílová návěstidla?

U 1. koleje mezi Čerčany a Benešovem jsem napočítal dvacet nových patek, krom toho tam jsou asi tři výkopy. První skupina je u hradla Tužinka, pak u mostu poblíž předvěstí a pak u vjezdu. Ve stanici je nový výkop před bývalou vodárnou (nebo co to je naproti staniční budově), jinak jsem si všiml jen nově vyřezaného křoví na některých místech. Opravdu se všechny výluky uskutečnily?
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 08:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U těch Svojšovic je to z důvodu tý přeložky, mělo by to vypadat asi takhle:
 
Teď se dělá to oranžový, pak se bude dělat to fialový a nakonec to šedivý.

U bývalého hradla Říčany Les opravdu budou návěstidla a ještě k tomu přejezd, tam kde byl ten původní mechanický - ovládaný z hradla.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5026
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 11:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu předchozímu plánku jen doplním, že zcela nový most v km 159,827 byl z projektu nakonec vypuštěn.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: výluky byly od pondělí do pátku 8:50-14:30, v sobotu celý den 1.TK BN-Čerčany.
V neděli začaly práce u 6.koleje v BN, hned první dírou našli telefonní kabel mezi DK a St.1. Ještě že jsou vysílačky, jinak by se dorozumívali kouřovými signály.
U té vodárny je to výkop silového kabelu.
http://4koridor.wz.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7632
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem byl dnes po delší době nucen využít "služeb" příměstské dopravy na trati 221, jel jsem z Měcholup do Strančic a pak z5 do Vršovic. Doufám, že to zas nebudu muset nějaký čas podstoupit.
Nebudu to tady všechno rozpitvávat , ale asi nejhorší dojem na mě udělala zastávka Horní Měcholupy. Počmárané přístřešky, počmárané odporné betonové protihlukové stěny a hlavně všudypřítomný plevel, který roste prostě všude včetně prorůstání mezi deskami na perónech. Tohle už je hotový stav za x-desítek milionů?? Všude beton, "vyzdobený" čmáranicemi (upřímně řečeno se nedivím, že ta obludná šeď nutí některé lidi "qýtvarným" výbojům) a do toho ta všudypřítomná džungle. Až by tam člověk chytil podzimní depku...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:57:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měcholupy jsou opravdu strašné, chtělo by to, aby se na tento stav v předstihu myslelo. Co takhle nechat porůst ty protihlukové stěny něčím zeleným, popř. je pokreslit jánevím motivy hlavního města nebo železnice, pop-art by taky neškodil... Rok jsem strávil v Německu, trochu jsem se tam projížděl a něco takového, co popisuji, není ojedinělé. Ale už slyším modré gumy, že se to tak "přece nikdy nedělalo"
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Jj. Také jsem se dost divil, že toto má být konečný stav. A to jsem se na stavbu (,blbec,) docela těšil...
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.42.54
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 23:33:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase se musi nechat, ze uz konecne natahli site na svahy mezi Uhrineves a Mecholupy :-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5034
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 00:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích od pondělí: přijel pluh SSP 2005 SW a zpracoval 2.kolej do profilu, dále se do Strančic ze Říčan vrátil pokladač TLP 550 Typ T28, v úterý dopoledne také přivezli jeřáb EDK300. Odpoledne v 2. koleji a na senohrabském záhlaví v obou kolejích skládali kolejnice. Večer pak opět od Senohrab přivezli štěrk a sypali do 4.koleje. Přes den ho do ní ho naváželi také auty.
Dále pilně pracovali na výhybkách č.3 a 4. (montáž pohyblivých částí, svařování atd.)

Nástupištní hrany i schůdky na senohrabském konci jsou hotové, dnes dělali rampu na říčanském konci a upravovali těleso nástupiště, panely zatím pokládány nejsou. Možná bych měl zmínit, že 2. nástupiště staví firma ŽPK Plzeň (a to i ve Světicích). První stavěla Dosta Tábor. No, jsou mezi nimi vidět drobné rozdíly v konstrukci spodku, tak jsem zvědavý na provedení povrchu a životnost.

Výtahová věž na 2. nástupišti dnes dostávala skleněné opláštění. Ve věži na 1. nástupišti je již namontován elektromotor pro výtah (P=4,2 kW).

V technologické budově montují nějaké nejspíš silnoproudé zařízení, v jedné z místnůstek to vypadalo na nějaké trafo.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 08:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: ale je nutné uznat, že počmáraná stěna, rozmlácená zastávka a odporný plevel k sobě perfektně ladí.
Taky bylo možné si při čekání všimnout betonového bloku, který je tam očividně zapomenutý - takové se dávaly okolo některých patek stožárů ve svazích. Okolo trati stojí za pozornost odvodnění - místy je žlab zcela zaplněný blátem a kamením a začíná v něm růst plevel. Zanedlouho nebude nikdo věřit, že se tam nějaké odvodnění stavělo. (Ostatně, třeba u Českého Brodu už odvodňovací žlaby nejsou pod mohutnou vrstvou sajrajtu skoro vidět, tady se asi historie bude opakovat.) Mimochodem, to odvodnění bylo jistě pěkně drahé.
Trať je lemovaná mladými akátky rostoucími těsně u kolejí - ještě tak tři roky, a budou to pořádné klacky, za další tři roky budou dosahovat až k zesilovacímu vedení - jako dřív. Zřejmě si nikdo na ČD/SŽDC nepovšiml, že "bezúdržbovost koridoru" neznamená, že se plevel sám poseká a odvodnění samo sebe vyčistí. Všechno tohle potvrzuje můj názor, že dávat sebemenší množství peněz do našich současných drah je plýtvání, právě kvůli dlabání na nejzákladnější údržbu.
Scyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: Ve stránčicích se stavějí 2 nástupiště, což se mi zdá, že je jen pro Os vlaky moc(stačilo by jedno a 2 koleje průjezdné) nevíte proto jestli tam budou stavět rychlíky???
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5036
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Scyl: Rychlíky tam stavět nebudou, ale bude tam končit městská linka. Takt bude ve špičce čtvrthodinový. Možná tam v budoucnu budou stavět i taktové spěšné vlaky, pokud taková doprava někdy vznikne, těžko říct. V Říčanech budou také dvě ostrovní nástupiště.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona údržba odvodňovacích kanálů a starání se o stráně je sice finančně náročné, protože to musí dělat lidi, ale asi největší problém je v plánování finančních prostředků k tomu potřebných, ochota se tomuto věnovat i ze strany vedení, které se asi hodně vozí auty a tudíž ani neví, jak to kolem trati vypadá. Prostě je to ignorace ze strany drah.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5038
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že by extrémně pomohlo nakoupit pořádnou techniku (ta existuje) a že by se dala pořídit už v rámci stavby koridoru za jedny peníze. To, kdo by jí vlastnil, provozoval popř. pronajímal, by pak asi bylo na podrobnější diskuzi.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zřejmě si nikdo na ČD/SŽDC nepovšiml, že "bezúdržbovost koridoru" neznamená, že se plevel sám poseká a odvodnění samo sebe vyčistí.

Na 090 se okolí tratě pravidelně seká(Unimogem).
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takt bude ve špičce čtvrthodinový
To je jak dopis Ježíškovi. Ano, bude, po dokončení koridoru do Bene, sehnání peněz na soupravy, protože žbtl to neobsáhnou.
Ale máš pravdu, Čd to mají ve svých přáníčkách. I cestující by si to přáli. Znovu: penízky na soupravy a lidi okolo...
http://4koridor.wz.cz
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protihlukové stěny mě taky pěkně štvou. Hlavně by mě zajímalo, proč se musí dělat tak vysoké. To by nestačilo je udělat jen zhruba do výšky oken, aby bylo něco vidět z vlaku? Na západě jsou protihlukové stěny taky časté, ale řekl bych, že lépe zapadají do krajiny a často jsou něčím porostlé nebo mají různou podobu a ne jako u nás stejné betonové bloky.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5039
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: ale to vůbec nemusí vozit ČD, klidně to může provozovat i jiná firma, ale Ropid(Praha) a Středočeský kraj by se museli dohodnout a museli by chtít. StČ. kraj jeví o železnici minimální zájem, přednost dává autobusům.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 19:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani se nedivim,že někteří občané na ty protihluchové stěny různě čmárají.Aspon to nevipadá tak hrozně a člověk si kolikrát i při jízdě vlakem pěkně počte.
Zastávka Měcholupy vypadá fakt hrozně.Snad to nebude takhle vypadat i v dalších stanicích!?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
S tou bezúdržbovostí jste to, bohužel, vystihl naprosto přesně.

Co se týče sítí, tak to teda valím . Teď tam jezdím jen Os 9100, tak toho moc nevidím.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5043
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 01:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích se asi někdy z úterý na středu objevil pokladač PKP 25/20. Dnes jsem ho našel zaparkovaný u měnírny a odpoledne už stál na senohrabském zhlaví u výhybkou č.4 nasměrován na 4.kolej, za ním několik kolejových polí se hektorem 720.509. Ještě večer se pokládka 4.koleje nejspíš rozeběhla. Na opačné straně - na říčanském zhlaví byla odpoledne jeřábem EDK300 do volného prostoru (nikam nenapojena) položena výhybka, ale teď si nejsem jistý která, jelikož byla betonová, tak zřejmě č.10.
Během dne probíěhla ve 2.koleji pomocí MHS výměna transportních kolejnic za definitivní.
Na čtvrté koleji probíhalo během dne navážení štěrku. Na nástupišti byly postaveny sloupy lamp. U přejezdu na popovce zapojovali technologický domek. Po celé stanici nadále tahají AŽD kabely.

Ke Svojšovicím dodělávali část trativodu a podkladní štěrk. Na přeložce zřejmě dokončili vrstvu štěrkodrti, tedy asi až na její zhutnění vzhledem k pádu válce do příkopu.

Od hradla Svojšovice k mostu přes silnici Světice - Otice byla z pražců (předtím složených v balících u hradla) a z kolejnic S49 (tamtéž) je sestavena kolej. Na portálu mostu ještě budou nějaké práce. Pak následuje podkladní štěrk až do Říčan, válcován byl ve středu na rovince ve Světicích (včetně zastávky). V zastávce byla vybetonována základová deska pro přístřešek. A směrem k podchodu budují ve výkopu jakousi zeď, či co to je. Vlastní podchod má již sundané bednění z křídel, svrchu je zasypán už i štěrkem, probíhají nějaké práce uvnitř. Zhruba od mostu přes silnici až do Říčan jsou složeny kolejnice UIC60 pro drážku pokladač Donelli, ta je sestavována pomocí MHS ve směru opačném od Říčan.

V Říčanech rychle proběhly práce na přejezdu a ve středu byly na podkladním štěrku již koleje, na kterých vyměřovali značky pro přejezdovou konstrukci. V zářezu jsou položeny výhybky č. 1. a 4 a zčásti svařeny. Od od nich přes přejezd až k začátku PHS byly položeny nové pražce a na ně pomocí takové té zvedací stolice upevněny kolejnice. Výhybky již jsou také zaštěrkovány a částečně podbity (podbíječka od TSS je odstavena v Říčanech). Kolejnice mezi výhybkami byly také vyměněny za UIC60.

No a zajímavost ze Říčan. Tam se nastěhovala jedna skupina patřící pod Viamont a začala z budováním kabelovodu (stejně jako ho stavěla ve Strančicích). Odpoledne měli ve vytrhané 5.koleji, přímo u budoucí technologické budovy, vyhloubeny tři jámy a v nich už uloženu jednu šachtu. Oproti Strančicím mají v Říčanech ale obrovskou výhodu - žádnou spodní vodu, tak jim to snad půjde rychleji.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 01:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky mám, ale nemám čas je zpracovat, ještě jsem je ani neviděl. Zahlédl jsem také někoho natáčet si stavbu z vlaku na kameru.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
KuK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.27.195.193
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 06:33:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích je už část nového zábradlí podél nádražní budovy (mimochodem ženský si hned všimly, že stylově ladí s lávkou). V neděli má být slavnostní otevření lávky pro veřejnost. Přejít už se přes ni dá, ale bude do té neděle opravdu opravdu schopna veřejného provozu?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5045
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 11:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli k ní stačí udělat chodníky a dokončit na opačné straně schody, tak by to stihnout mohli, ale bez výtahů. Mohl by tedy fungovat i přístup na 1.nástupiště po schodech.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 17:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická otázka: proč se vlastně ve stanici, kde jsou všeho všudy 4 dopravní koleje staví 2 ostrovní peróny? Kvůli možnosti odstavit náklad bokem a předjet ho s Os aniž by musel křížem?
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny vás zdraví uživatel ČD4ever :-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5049
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever/Scyl: na co dva nicky, že by schíza? A hlavně žádný flame.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: Mno jestli sleduješ rozhovory na ŽP tak sem zde chtěl zůstat v jisté anonymitě :-) (buhužel mě následně odhalili :D)ale jinak děkuji všem, že zde ukazujete, jak moc se to na české železnici mění....Koukejte fotit do vlastních sbírek také ňejaké gumokoly za chvíli už to bude vzácnost....
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever: Ty seš už i tady?! A jakým autem, že to jezdíš.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdou je, že se tať mění mění přímo před očima. Když si některý úsek porovnáte třeba se stavem před rokem.Tak jsem stejně jako mnozí další zvědavý na novinky, které se dějí.A ještě se dít budou.
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirko: Jezdím takovým velikým náklaďákem, kterým hodlám vjet na dálnici do protisměru a srazit se čelně s autobusem SA......(Autem bych v životě nejel samozřejmě řidičák nemám a nikdy mít nebudu - je to známka slabosti!!!)
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuju se podívat na archiv http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/24.10.2006/1097177297-vecernik-z-cech/26125.html je tam toho spoustu o železnici......mimochodem i o koridoru z ČB do Rakouska...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5053
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever: podrobněji o 4. koridoru je to v Regionech ČT24 http://www.ct24.cz/porady/regiony/index_view.php?id=189237 (video pod článkem).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou ted v týdnu nejaký napětovky??
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skromný dotaz:
Kdo vyhrál VŘ na Strančice - Benešov?

Jinak k Měcholupům - doufám, že budovatelé neopomenou svahy pokrýt travou a před závěrečným rautem vyčistit odvodnění a alepoň nastříkat PHS na zeleno, jako nedaleko u lesa... Vypadá to vskutku poněkud béčkově
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26903
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdou je, že se tať mění mění přímo před očima. Když si některý úsek porovnáte třeba se stavem před rokem.Tak jsem stejně jako mnozí další zvědavý na novinky, které se dějí.A ještě se dít budou.

Jo, hlavně se pak podívejte, jak de facto nové úseky vypadají po pár letech (ne-li občas měsících) „údržby”. A za patnáct let se korytorizace rozjede nanovo, to bude vejvar
Zase se mi chce zvracet
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.65
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:04:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje rec, Martine. Btw. dnes jsem jel Cesky Brod-Kolin a utesene se jim tam droli 5-10 let (?) stare patky stozaru. Do 5 let je bude asi nutne vsechny prebetonovat, prestavet stozary...

Jo a nevi nekdo, proc na rekonstrukci nespolupracoval nejaky architekt? Design vsech prvku je zcela primitivni (nastupiste, podchody...). Takhle trapne se stavelo za totace (kde se k tomu pridaly jeste primitivni materialy a provedeni).

Treba ty "technologicke budovy" postavene vedle starych stanicnich budov pusobi jako pest na oko a jejich davno mrtvi stavitele moralne vitezi nad dnesnimi blbecky. Navic se mi zda, ze tato technologie by se ve vetsine pripadu vesla do stavajicich objektu (stan. budovy, nevyuzivane sklady, vodarny...) jen by nekdo musel trochu vic premyslet.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26915
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jde ale o to, co je levnější (pro stavební firmy jednodušší). Architekti, ti se „vyřádí” dostetčně jinde...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 09:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: SKANSKA, stejně si najmou další firmy, např. v BN dělá METROSTAV.
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 09:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pikehead: v Benešově bude TB stát naproti výpravní budově. Sklady, v Čerčanech celý přístavek hospoda+WC a další "umělé" stavby se budou bourat. A další věc: ty staniční budovy patří jednomu odvětví ČD, zab.zařízení dalšímu atd. Vzájemně si přeúčtovávají náklady, nehledě na to, že je asi jednodušší postavit novou budovu, než draze přizpůsobovat útroby starých baráků. Třeba v Uhříněvsi se do nového budou stěhovat i kanceláře z nevyhovujících prostor.
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 09:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pikehead: s tou technologií je to trošku složitější..

zaprvé prostorově - do vodárny se to povětšinou všechno nevejde -,
zadruhé vlastnickými vztahy - stávající budovy jsou ČD a ty je povětšinou nevyklidí nebo nevěnují v okamžiku, kdy si SŽDC vzpomene (jejich stav nekomentuju - mnohdy je levnější postavit nové než rekonstruovat stávající..) -,
zatřetí zatížitelností podlahy - problém je s podsklepením, do patra u stávajících budov to taky nejde (UNZ potřebuje 1100 kg/m2, SÚ tušim 500 kg/m2) -,
a hafo dalších problémů jako výška místnosti nad 3m nebo fakt že ESA je hlučná a ruší to v bytech atp. ..

=> tím, kdo by měl víc přemýšlet pravděpodobně nebude projektant/investor - ten to má promyšlený poměrně dost a ví proč to dát radši do nové budovy nebo do kontejneru v případě menších stanic.. ;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 09:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: zabzař ČD nepatří.. ;-) možná část sdělovačiny, co spravuje ČD-T, ale zabzař ne..
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 09:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: "ČD a.s., SDC Praha západ". Například
4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlastníkem zabzař je SŽDC, "ČD a.s., SDC Praha západ" to POUZE provozuje na základě tříleté smlouvy o zajištění provozuschopnosti mezi ČD a SŽDC.. mezi sebou si to účtovat mohou, ale tím, kdo to ve výsledku platí, je SŽDC v rámci platby na zajištění provozuschopnosti dopravní cesty.. ;-) v případě, že by zabzař patřilo ČD, nemohla by SŽDC do něj investovat..

zajímavá je otázka, co by se stalo, kdyby výběrové řízení vyhrál někdo jiný než ČD.. musel by asi ČD platit nájem, který by si ČD stanovily.. :-P i proto je líp dát to do budovy nebo kontejneru SŽDC..
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje rec, Martine. Btw. dnes jsem jel Cesky Brod-Kolin a utesene se jim tam droli 5-10 let (?) stare patky stozaru. Do 5 let je bude asi nutne vsechny prebetonovat, prestavet stozary...
Zcela hranaté patky (tj. i bez skosených hran) se dělaly naposled právě na Poříčí - Kolín, ve spojení s ještě obstarožnějšími na Úvaly - Poříčí to vypadá zajímavě - část už "přešalovali", několik jich zrovna betonují nových. Ovšem patky od té doby (cca 98) působí výrazně trvanlivěji.

Jo a nevi nekdo, proc na rekonstrukci nespolupracoval nejaky architekt? Design vsech prvku je zcela primitivni (nastupiste, podchody...).
Ono to taky něco stojí... Myslím že je lepší používat typizovanou vlašťovku (a navíc docela pěknou) a jen jednou za čas vyvést něco mimořádného (Strančice, Děčín).

Treba ty "technologicke budovy" postavene vedle starych stanicnich budov pusobi jako pest na oko a jejich davno mrtvi stavitele moralne vitezi nad dnesnimi blbecky.
Tak to si fakt nemyslim - snažej se to stavět většinou v nějakém neutrálním stylu, případně dokonce ve stylu původní budovy (např. Hodonín a v budoucnu Praha - Plzeň), často to umísťují i do původních skladišť. Samotné VB se často také vracejí do původní podoby z dnešní "upravené" před rokem 89. Viz Přerov, Svinov, Libčice, Zábřeh, Štěpánov a další.

Nemám rád lidi, co furt jen nadávaj a nic o tom nevěděj .
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: Praha - Plzeň je to na místo skladiště jen Kařízek, kde to bude defacto novostavba (do té doby spadne samo), a Holoubkov, kde je to tak malý, že by se to do baráku nevešlo a skladiště příhodně na barák navazuje.. Jinak nový budovy (Beroun, Zdice, Rokycany) namísto Omeg, resp. Hořovice tušim využití stávajících prostor.. i když možná si to už nepamatuju.. ;-) ale to je jinam..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 11:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doufám, že budovatelé neopomenou svahy pokrýt travou

Doufejme. To že tam raší ten plevel je úplně normální - protože se při přehrabávání země dostanou na povrch semena plevelů (která v té zemi vydrží fpohodě klidně 10 let). Teď se s tím samozřejmě nedá dělat nic, páč jsme asi tak 2 měsíce po konci vegetačního období. Leda pokud někdo neví co s penězma a nechce to nechat na přírodě, tak pokosit. Krom toho bych si tipl, že ten úsek není furt převzatý, takže je to záležitost zhotovotele. Osobně to považuju za málo podstatný detail.

pusobi jako pest na oko a jejich davno mrtvi stavitele moralne vitezi nad dnesnimi blbecky.

No nedá mi to - já bych spíš řekl, že design je něco, co se vyvíjí, požadavky na nádražní budovu byly taky v roce 1880 úplně jiné než dneska. A k tomu mobiláři - jakýkoliv atyp stojí šílené prachy.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 12:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to taky něco stojí... Myslím že je lepší používat typizovanou vlašťovku (a navíc docela pěknou) a jen jednou za čas vyvést něco mimořádného (Strančice, Děčín).

Lepší jak kdy. Nebo to dopadne jako v těch nešťastných Měcholupech, kdy na nástupiště byly dány unifikované budky, navíc dost nešťastným způsobem blízko PHS, a vydržely tam nepoškozené jak dlouho? Týden?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5055
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 13:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna aktualita ze Strančic: na 2. kolej se dnes dopoledne nastěhovala montážní souprava EŽ (která byla dlouho odstavená v Říčanech s loko 720.091).
4. kolej je již také položena, z většiny zaštěrkována, podbita a projeta pluhem.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5057
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 15:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teprve včera jsem se znovu dostal k pokladači TLP550 (nyní je zaparkován ve Strančicích). Tady je ta vlastnická značka N+N – konstrukce a dopravní stavby Litoměřice, s.r.o.:
 
Mám takový dojem, že je to tedy ta firma, která v roce 1994 dělala rekonstrukci senohrabského zhlaví Strančic (pokladač provozují právě od roku 1994).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 19:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo: máš pravdu, už jsem to psal: patří to opravdu VIAMONTu, koupili ho od fy. Novák. Je tam taková malá samolepka s firmou.
Chvíli makal v Turecku, předtím dělal 1.koridor-Lovosice, Ústí...

4.koridor-2.etapa aktualizace 26.10.2006
Pikehead
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.70
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 21:24:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toz pratele, jeste k te architekture: co se kam vejde a nevejde je opravdu vec technicka, ale nechce se mi verit, ze v obecne nesmirne redundanci draznich prostor by se nekam nevesla technologie SZZ. (Btw. ja mel pocit, ze SZZ je pocitacovy rack, z vasich popisu to pusobi jako elektrarenska turbina...).

Pozadavek, aby prostredi, v nemz ziji lide, melo nejakou myslenku, je jednim prvku obecne kultury. Jinak samosebou domy muzou byt krabice (z brizolitu) s dirami na okna, auta muzou vypadat jako Favorit a vlaky jako 810 a technicky je to ok. Jen jsem myslel, ze uz bychom se pomalu z teto etapy meli vracet do te predchozi...

Dostavba noveho ke staremu prinasi tri moznosti, jednou je stavba ve stejnem slohu, druhou je slohove neutralni vec (objevil se tu omyl, ze nyni stavene tech. budovy jsou neutralni: nejsou, jsou zcela jalove a tim s puvodnimi stavbami zasadne neladi), nebo neco soudobeho (Svinov, Zabreh).

Namitky na nehoraznou nakladnost neberu, v te mnohamiliardove stavbe je to zanedbatelne (navic na to byly prachy pred 100 lety, kdy relativni ceny vseho byly vyrazne vyssi, proc by to neslo dnes). Je to spis projev obecneho upadku architektonickych standardu, ktery se netyka jen zeleznicnich staveb (viz satelitni vystavba, vetsina obchodnich zon...)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 22:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pikehead:

njn, jenže ten počítačový rack má krom technologických počítačů a kabelových stojanů (na konkrétní počty žil k jednotlivým prvkům) ještě výkonou část, která je reléová, což znamená jeden stojan (event. skříň) 500x1000x3000 na čtyři výhybky ve stanici (a normované odstupy 80 cm mezi nimi a čímkoliv okolo), plus několikrát zálohované napájení s baterkama na 15 minut téměř plného provozu, rotační měniče pro výrobu různých frekvencí pro různé prvky, trafa atp. ... zabzař musí být, narozdíl od Vašeho počítače, z bezpečných prvků..

co je "obecne nesmirne redundanci draznich prostor"...? když už jsou nějaké prostory, pak díky jistému zákonu patří ČD a ne SŽDC (vlastníku zařízení, které se do těch prostor chce dát) a ČD jako majitel s tím má jiné plány... tak o čem píšete?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 22:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pikehead, Vhd_sl:
...pocitacovy rack...
První vlašťovky - plně elektronické ESA11-s-EIP (budoucí ESA33?), jejichž stavědlové ústředny se zbavují relátek, by se právě měly rozjíždět na Hluboké (26.10. nebo 30.10?), avizovány byly Jeřmanice a tento týden někdo zmiňoval začátek přepojování tunelského zhlaví na hlaváku (budoucí stavědlo zahrne Vítkov i Balabenku).
Je to - třeba na Hluboké - vidět i v úspoře místa?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 22:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že jsme se oproti typizovaným hrůzám typu "OMEGA" posunuli o dost velký kus dál. A propos, nějak jsem si ani v zahraničí nevšiml, že by se na moderních dopravních stavbách (budovách) nějak promítal místní folklór... Já osobně jsem spokojen s budovou se sedlovou střechou, která je (budova) přiměřeně dimenzována vůči okolí, resp. do toho okolí tak nějak zasazena. Na druhou stranu jsou tady technické požadavky a potom, třeba ve Stránčicích si neumím dost dobře představit, kam TB jinak dát. A když se podívám do Chocně, tak tam byla staniční budova, resp. její fasáda, zachována. A ty náklady rozhodně nebudou malé. Dnešní "rychlé" stavební technologie nejsou, co se týče pestrosti vzhledu budov, zrovna dvakrát variabilní. Takže každý atyp je drahý jak sviňa. Kdybych měl hlasovat, jestli ušetřit třeba 500tis. Kč levnějším typem odvodnění nebo levnější fasádou, volím levnější fasádu.

Jak píšete: "prostředí, v němž žijí lidé..." Že by ESA byla založena na HAL9000?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace