K-report
 

Archiv do 30.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 30.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6475
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb - Z vlastní zkušenosti můžu zavzpomínat na koridorizaci 090ky. Dost dlouho to byl boj, moc sjízdné to nebylo, ale dneska je to naprosto funkční a intenzivně využívaná trať.

Já si myslím, že je využívána úplně stejně, jako byla předtím . A v době koridorizace Praha - Kralupy (2002/03) jsem pravidelně dojížděl do Libčic. To co se tam tenkrát dělo mě dost s..lo, ale proti tomu co čtu teď co se děje na 221 to bývala úplná pohoda. A paradoxně nejlíp to tam jezdilo v období po povodních. To tam jezdily jen zvláštní osobáky, kterým nepřekážely žádné rychlíky a écéčka.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
P-man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.130.74
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:37:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je sqělé, roku 2050 dojedu nedávno modernizovanou lochneskou(ještěři jsou dlouhověcí) do Benešova. I když proč vlastně? Co bych tam dělal? Vždyť už budu mrtvý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych zde viděl dva odlišné problémy:
1. Smysl stavby koridorů. Zde říkám ano. Zamlouvá se mi názor Mašinky o jenom x několikerém výjezdu bagru na trať, který byl popsán výše.
2. Způsob její realizace. Tady se mi nelíbí ani cena nastavená betonovou lobby, ani tempo práce, leckdy ani oraganizace - jako například nezřízení odb.Kolovraty, a kvalita také občas pokulhává. Opět musím zmínit odfláknuté odvodnění.

Bkp:
V roce 2050 si o tom v domově důchodců (pokud všechno dobře půjde ) popovídáme.
Už to mám v diáři.

Mohu se zeptat, kde tento diář prodávají? Že bych si také poznamenal.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mašinka č.652:
Myslím, že stavbě Běchovice - Úvaly rovněž brání maximálně dostatek financí.

ad Mašinka č.653:
K čtvrtému odstavci bych ještě dodal v našem případě muzejní zab.zař..
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
To mohl, jenže nespadl.
Takže z toho plyne dedukce, že přeložky jsou špatné, protože kvůli nim padají sloupy. To je další totální demagogie.

který se prostě potřebuje někam rychle, spolehlivě a civilizovaně dostat
A do Ostravy jezdí snad vlaky s hodinovým zpožděním? Já jen, že jsou tam rozestavěné stavby v délce asi 70 kilometrů... Je to všechno jen o organizaci provozu a stavby. To co se děje na 221 není jednotný problém koridorů, ale lokálkní selhání zainteresovaných stran na jedné ze staveb, které snad povede k poučení. Tak prosimtě neusuzuj na chyby celé idey koridorů.

A útěcha, že "někdy v roce 2020" je mi celkem plat prdná.
A co navrhuješ lepšího? Pověz. Vybodnout se na to, zavřít tratě? Sám si o kus výš uznal, že "jemné opravy" už tuto trať nepodrží. Nebo snad americký model?

A myslím, že dopravní stavby se dají realizovat i finančně efektivnějí.
Tak pověz jak? Jsem opravdu zvědavý. Z odpůrce gigantických staveb nakonec vypadnul názor, že nejlepší je postavit novou trať.

Mmj. dálnice se samozřejmě stavějí v trase starých silnic, ale metodou "zdvoukolejnění", která je k provozu šetrná. Podobně se na koridoru nyní realizuje třeba úsek Kozolupy - Pňovany a mělo by tak dopadnout i cca 70 kilometrů koridoru na Budějice. Ve zbylé části pak přeložky, jejichž stavba provoz na staré trati rovněž neomezí. Kritický je úsek Praha - Bene.

Akorát při tom vynechali ty provozní efekty, které na 221 sledujeme denně. Což je pro tebe nepodstatný detail, ale pro mě dost podstatná vada.
Jsem snad napsal, že to je nepodstatný detail? A neboj, organizace výluk v Rakousku není nijak dokonalá - sám jsem si užil několik hodinových zpoždění. U ÖBB mimo jiné nikoho příliš nezajímá síťový efekt železnice a přípoje si vesele ujíždějí...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6476
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 19:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže z toho plyne dedukce, že přeložky jsou špatné, protože kvůli nim padají sloupy. To je další totální demagogie

Klid. Zatím jediný sloup spadl qůli přeložce. To je prostě fakt.

A do Ostravy jezdí snad vlaky s hodinovým zpožděním? Já jen, že jsou tam rozestavěné stavby v délce asi 70 kilometrů...

Když jsem tam jel naposledy - odpoledne 16.6. - taxme hodinu měli... Částečně qůli pádu troleje u Přelouče (jak je to možné u modernizované tratě nechápu) a částečně průjezdem úsekem Třebová - Přerov. A to tam je ještě tolik vaty.

A co navrhuješ lepšího?

Navrhuju to, aby stavět tak, aby vlaky jezdily včas už teď. Jak to kdo udělá už fakt není můj problém. Ale soucit se současnými Budovateli koridorů opravdu nemám. Je to jejich boj, jaxi to zařídí. Nešťastníci, kteří musí používat železnici ke každodennímu dojíždění nejsou jejich rukojmí.

Tak prosimtě neusuzuj na chyby celé idey koridorů.

Idea koridorů je nechat zpustout a zdemolovat stávající tratě a pak lít miliardy do protihlukových zdí a nesmyslných přeložek.

Z odpůrce gigantických staveb nakonec vypadnul názor, že nejlepší je postavit novou trať.

Ber to spíš jako radu diletantským Budovatelům, kteří nejsou schopni minimalizovat vliv stavby na uživatele železnice. To ať si staví svoje dobře placené bábovičky na jiném pískovišti.

Nebo snad americký model?

To je co? 30 tun na nápravu?

Mmj. dálnice se samozřejmě stavějí v trase starých silnic, ale metodou "zdvoukolejnění",

Jo? A kde? D3 tak určitě nikdo nestaví. A určitě ne tak, že by se někde jezdilo několik měsíců jednosměrně (na semaforky). To by byl mazec.

Ve zbylé části pak přeložky, jejichž stavba provoz na staré trati rovněž neomezí.

Určitě? A co úsek před Zábřehem, kde jsou taky jen samé přeložky? Tam není současný provoz vlaků po starých tratích nijak omezen? To jsem viděl letos už několikrát.

U ÖBB mimo jiné nikoho příliš nezajímá síťový efekt železnice a přípoje si vesele ujíždějí...

Já si právě myslím, že to je důkaz, že je síťový efekt zajímá. Nepřenášejí totiž zpoždění na druhý konec sítě.

A vůbec, už mě to nebaví. Současná podoba stavby tzv. koridorů se mi prostě nelíbí, a jejich přínos považuji (vzhledem k vynaloženým prostředkům) za velmi sporný.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 20:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu byla zmínka o protihlukových stěnách, tak tu u strážních domků mezi Měcholupama a Hostivaří maj už skoro celou natřenou na zeleno . Snad jim aspoň chvíli vydrží, než ji zase nějací dem***i počmáraj.
http://fotodoupe.net
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 20:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ice:
No, to je hezké. Ale lepší je, že obě budky v Měcholupech jsou podrápaný, posprejovaný, politý barvama a poblitý. To asi ještě nikdo u ČD nepochopil, že by se to mělo občas mejt. Jsem zvědavej, kdy to těm modrejm gumám dojde, když DPP už to taky došlo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ale lepší je, že obě budky v Měcholupech jsou podrápaný, posprejovaný, politý barvama a poblitý. To asi ještě nikdo u ČD nepochopil, že by se to mělo občas mejt
Zajímavé, že na většině koridorových zastávek jsou budky celé, nepoblité, nepočmárané, maximálně občas nějaký drápanec a zašlá špína.
Budky v dezolátním stavu sem snad viděl jenom z Brna směrem na Břeclav.
Je to prostě dáno inteligenci obyvatel daných oblastí (hlavně mladších lidí).
ICQ: 202 888 377
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Hezké to je, ale hluk se od těch stěn do sídliště odráží pořád stejně sqěle, jako když byly hnědý . Bohužel je fakt, že budky na zastávce jsou v hroznym stavu na to, jak dlouho tam jsou. Snad jen tam někam nainstalovat kamery, aby se ničení dalo usvědčit a trestat, jenže...

Garfield:
Záleží taky na umístění zastávky, bo zastávky na sídlištích velkých měst budou spíš zničený než zastávky někde v poli, kde široko daleko nikdo nebydlí a vlak tam zastavuje párkrát za den.

(Příspěvek byl editován uživatelem ice.)
http://fotodoupe.net
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom k tomu sloupu. Kolem 221 je nakloněných sloupů TV nespočetně (viz výtky v různých fotogaleriích k uklonění fotek porovnávaného podle svislosti sloupů) - příčin může být více. Na stávajícím náspu u Svojšovic je nakloněno několik sloupů, takže svahy náspu jsou zřejmě nestabilní. Vniřní svah byl zajištěn štětovnicemi a zčásti odtěžen pro stavební jámu opěrné stěny, byla vybudována opěrná stěna a prostor mezi ní a štětovnicemi byl zčásti zavežen, štětovnice byly vytaženy a pokračuje zavážení prostoru. Po vytažení štětovnic byl svah cca ještě do metrové výšky nezajištěn a vzhledem k tomu, že jednotlivé vrstvy zavážky hutní vibrační válec, který otřásá dalekým okolím, tak se nedivím, že se svah dal do pohybu a vzal sebou i patku, posun je dle mého odhadu 30 cm. Zemina svahu připomíná škváru. Patka se sloupem se naklonila, což je typický sesuvný pohyb. Nad patkou vznikla v zemině 20 cm mezera, za hlavami pražců je 10 cm díra. Pohnul se tedy i svršek a jak už jsem psal, osobně bych tam vlak nepustil, dokud se to nezajistí. Dnes jsem přes to jel panťákem a pěkně to tam hodilo do strany. Uvidíme, třeba tam ještě něco vykolejí a bude prča, takový pád z vysokého náspu by byl pěkný.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mcbain:
Jo? A kde? D3 tak určitě nikdo nestaví. A určitě ne tak, že by se někde jezdilo několik měsíců jednosměrně (na semaforky). To by byl mazec.
Ono bohatě stačí, že leckde zprovozní místo čtyř pruhů dva. To je pak horší než původní silnice I.třídy.

Když jsem tam jel naposledy - odpoledne 16.6. - taxme hodinu měli...
Když ty si vybíráš blbé dny a spoje. Já tomu říkám "zákon schválnosti". A můžu říct, že ten je občas neskutečnej prevít.

ad zastávka:
Velké sídliště v sobě hold tyto jedince s nižším IQ v pohodě skryje .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Ano, mohu potvrdit, že u Svojšovic je posunutý i svršek, též jsem dnes okusil jízdu tamo.

Hroch:
Jistěže je vandalismus dán velkoměstem, ale ČD nepochopily, že se o ty zastávky musí teda víc starat a ty častěji ničené také častěji čistit a opravovat a pomoct si přitom i kamerami. Jenže tak se to u ČD nikdy nedělalo.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už tady bylo na podzim jednou. McBain je divný a nevyrovnaný člověk. Už se s ním prosím nebavte. Vždyť je to pořád dokola a nikam to nevede. Akorát to tu zasviňuje diskuzi.

Realita je jaká je, a pokud někdo z vás pracujete na MD či u nějaké z těch stavebních firem, tak se to pokuste svým aktivním přístupem nějak změnit. Jinak opravdu nemá cenu takto diskutovat a řešte skutečně věcné otázky.

Spíš by mě zajímalo, jak to po dnešku vypadá v Uhříněvsi. Ve čtvrtek by se molo začít dle harmonogramu jezdit po 1.TK.
http://rail2005.euweb.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4057
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začít jezdit by se mělo už zítra (středa) k večeru.
V Uhříněvsi to vypadá tak, že je v zásadě zatrolejováno nad 1.TK, jen se dodělávají některé prvky (např.zesilovací vedení bylo zčásti na kladkách) a pak se ještě dodělává zapojení TV na zhlaví. Trať byla vystrojena staničníky (liché stovky jsou kamenné, sudé na sloupech TV), sklonovníky, čísla sloupů TV, stojí návěstidla (předvěsti, vjezd, seřadovací). Výhybky jsou také vystrojeny. Podél 1.TK nadále probíhá stavba PHS.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23402
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Mmj. dálnice se samozřejmě stavějí v trase starých silnic, ale metodou "zdvoukolejnění",

Jo? A kde? D3 tak určitě nikdo nestaví. A určitě ne tak, že by se někde jezdilo několik měsíců jednosměrně (na semaforky). To by byl mazec


Ne? A co třeba úsek Borek - Veselí (mimo)? Tam se pouze dostaví (místy již dostavěly) další pruhy.
A na semaforky se jezdí u Soběslavi - tak dlouhý zácpy se jen tak někde nevidí (mimo špičku to ale na první nebo druhý světla projet lze).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4059
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kdy a proč se na hostivařském zhlaví Uhříněvsi objevila pomalá - padesátka (cedule stojí mezi 1./101. a 3./103. kolejí)? Už delší dobu je vedle na 2./102. třicítka.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té Uhříněvsi: GJW už složili v 1.TK kolejnice pro 2.TK, podél 2.TK od benického přejezdu k rybníku byla vybudována cesta a na louce u rybníku probíhá skrývka.
---



(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:
Zrovna od znalce dálnic mě překvapuje, že třeba nikdy nejel do LBC během stavby R35 mezi Turnovem a LBC... Provoz na semafórky jaxi není třeba, to dá selský rozum.

jsem jel 16.6. a hodinu jsme měli
Tak proč ještě jezdíš vlakem? Při tvé teorii by jsi ho měl už dávno zatratit.

Navrhuju to, aby stavět tak, aby vlaky jezdily včas už teď
Pak si nestěžuj na rok dokončení 2020. Mmj velmi zajímavá věta... Částečně to jde, ale trvá to a stojí to.

pak lít miliardy do protihlukových zdí a nesmyslných přeložek
Protihlukové stěny = NUTNOST vyhovět normě. Obdobně u silnic. Nejedná se o rozmar projektantů. Co se zatím nalilo na 220/1ce do přeložek?

Americký model
Ale ty víš co myslím, tvé oblíbené "jde to na dřevěných pražcích s hřeby".

A co úsek před Zábřehem, kde jsou taky jen samé přeložky?
Na IV. koridoru jsou navrženy přeložky poněkud jiného charakteru, navíc na jednokolejce výluka druhé koleje moc nevadí...

Považuju význam koridorů za sporný
Stále odmítáš pochopit, že během dvaceti třiceti let by ty peníze bylo stejně třeba investovat. Akorát by to znepříjemňovalo život mnohem déle a neumožnilo koncepční rozvoj.

Já si právě myslím, že to je důkaz, že je síťový efekt zajímá. Nepřenášejí totiž zpoždění na druhý konec sítě.
Pokud za síťový efekt považuješ to, že cestující nedojede do cíle, paxe tu asi nemáme o čem bavit...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6477
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 01:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - Ne? A co třeba úsek Borek - Veselí (mimo)? Tam se pouze dostaví (místy již dostavěly) další pruhy.

moment - bavíme se o původní silnici, nebo dálnici postavné v poloviční stopě, a později rozšířené? Já samozřejmě vím, že takto je někde D3 připravena. I třeba úsek Stoklasná Lhota - Čekanice byl takto postaven. Úsek Mirošovice - Benešov I/3 byl původně kdysi dávno také stavěn jako počátek uvažované D3.

A na semaforky se jezdí u Soběslavi - tak dlouhý zácpy se jen tak někde nevidí (mimo špičku to ale na první nebo druhý světla projet lze).

Vždyť říkám, že by to při dlouhodobé stavbě dálnice byl mazec. V Soběslavi je to snad qůli něčemu jinému. Naposledy si tam pamatuju uzavřený nějaký mostek přes potok.

- že třeba nikdy nejel do LBC během stavby R35 mezi Turnovem a LBC...

Jsem nevěděl, že R35 je dálnice. Navíc ani zde nemám dojem, že se jedná o rozšiřování silnice z dob Josefa 2. Původní silnice Turnov - Liberec podle mě vede jinudy.

Tak proč ještě jezdíš vlakem? Při tvé teorii by jsi ho měl už dávno zatratit.

Na trati 220 už tak samozřejmě nečiním. Jinde pořád doufám, že už "to" brzy skončí. Navíc díky zanedbání údržby a rozvoje silniční sítě je do Ostravy cestování po silnici značně nepohodlné. Takže se tam ta hodinka dá ještě vydržet. Což se o Táboru bohužel říct nedá.

Protihlukové stěny = NUTNOST vyhovět normě. Obdobně u silnic. Nejedná se o rozmar projektantů.

Normě, kterou bezpochyby prosadili Budovatelé. Mám dojem, že jsem zde nedávno něco četl o stížnostech obyvatel Uhříněvse, kterým 100 let výhled na mašinky nevadil, a teď budou muset do odporné zdi, která bude navíc velmi brzo "hezky" vyzdobena.

Na IV. koridoru jsou navrženy přeložky poněkud jiného charakteru, navíc na jednokolejce výluka druhé koleje moc nevadí...

Nevadí, a co tam tedy vyloučíš, až budeš muset tu jedinou kolej napojit na novou přeložku? Nebo to snad znamená, že současnému provozu jednokolejka postačuje, takže převod na dvojkolejku bude úplně bezproblémový? A potom se ptám - k čemu ty dvojkolejné přeložky?
O kolik bude vůbec zkrácena jízdní doba Třebová - Zábřeh všemi těmi tunely oproti původní trase? O minutu? Nebo snad o dvě? Nebo DOKONCE o tři?

Ale ty víš co myslím, tvé oblíbené "jde to na dřevěných pražcích s hřeby".

Ano, samozřejmě. Proto jsem psal tu zmínku o 30 tunách na nápravu (na dřevěných pražcích s hřeby). Proti tomu nic nemám.

Stále odmítáš pochopit, že během dvaceti třiceti let by ty peníze bylo stejně třeba investovat

Ale vždyť ten koridor na jih bude budován 20 - 30 let. Já právě chápu, že "je třeba" 20 - 30 let hodně investovat. Skanska potřebuje tržby a revenue každý rok.
Tohle bych všechno chápal, kdyby to opravdu trvalo 2 - 3 roky, a paxme si mohli dalších 25 let říkat, jaxme to provedli razantně, ale chytře. Jenže tahle rozes*rka bude trvat aspoň 20 let!

Pokud za síťový efekt považuješ to, že cestující nedojede do cíle, paxe tu asi nemáme o čem bavit...

Rakouský cestující dojede do cíle. Při nejhorším si třeba najme tágo nebo si půjčí někde v Hertzu nebo Avisu. Akorát jiný cestující, který čeká na vlak někde v Innsbrucku nedojede do Bludenzu o hodinu déle z důvodu, že Skanska Austria GmbH. rozkopala trať Vídeň - Marchegg.

A teď věcné dotazy:

Kdy má být hotov úsek:

Praha - Benešov
Praha - Tábor
Praha - České Budějovice
Praha - Horní Dvořiště st.hr.?

Aneb kdy se po trati 221/220/190 bude dát normálně cestovat? Protože pro mě se tahle trať stává jen hezkou vzpomínkou na dětství s posledními táborskými štokry a Vindobonou VT 18.16. A doufám, že jako důchodce se po téhle trati snad ještě kulturně svezu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6478
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 01:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail 2005 - McBain je divný a nevyrovnaný člověk.

Divný možná, ale nevyrovnaný určitě ne. Nevyrovnaný bych byl v momentě, pokud bych každé ráno musel vstávat s pocitem, že jsem závislý na dojíždění za denním chlebem panťákem po trati 221. To bych byl asi hodně nervní. Možná bych ani večer neusnul. Naštěstí ale na službách trati 221 závislý nejsem a doufám ani v nejbližších patnácti letech nebudu. Takže se tu dobře bavte a přeji vám hodně nových příspěvků o nových pražcích a patkách pro stožáry. Téma, které bude živé aspoň do roku 2020 .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 01:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc díky zanedbání údržby a rozvoje silniční sítě .


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23411
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 01:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím teď přerod ze současné I/3 na D3. Ale i přestavbě z bývalé (nyní vesměs II/603) se některé úseky v témže úseku pouze rozšiřovaly a místy překládaly (u Dynína, Ševětína, průtah Borkem a zčásti Budějcema).

Ty semaforky jsou (a ještě pořádně dlouho budou) kvůli rekonstrukci mostku. Bývají ale dost často i jinde, jen většinou na méně exponovaných úsecích, kde se „jednokolejný” provoz snese.
Jediný rozdíl je v tom, že když se na takovém místě něco stane, tak (narozdíl od železnice) není problém to někudy nějak objet.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4062
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 02:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Hostivař(mimo)-Benešov bude hotov v roce 2009, na to snad hned naváže Vršovice - Hostivař. Zbytek úseků na jih je značně napřeskáčku a jejich termíny neznámé, takže tvůj věcný dotaz je obtížně zodpověditelný. Nicméně až nakonec se nechávají úseky, kde převažuje novostavba trati, takže ten závěr stavby koridoru už výrazně negativně neovlivní provoz na trati.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 08:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: jestli D nebo R, o tom se zde snad nebudeme hádat. Minimálně úsek Sychrov - Rychnov je v trase původní silnice. To zaprvé. Zadruhé, navržená D3 od Prahy na jih je násobně větší betonové peklo oproti koridoru.

Normu jistě prosadila Skanska a KPM Consult . Trpíš asi dojmem, že PHS jsou nějak zvlášť gigantickými a výnosnými stavbami.

Na novou přeložku můžeš napojit právě tu novou kolej, věšina míst toto umožňuje. Jednokolejka postačuje s obtížemi. Na udržované hlavní trati by každoročně nutila cestující přesedat do busů.

Koridor bude budován 20 - 30 let
Oficiální materiály počítají 2005 - 2016, tj. 11 let. I když se to protáhne do roku 2020, je to stále polovina tvého z prstu vycucaného čísla.

O kolik bude zkrácena jízdní doba ČT - Zábřeh
Jednoduchým propočtem každý zjistí, že oproti původnímu průměru cca 85 až 90 km/h bude po dokončení možné jezdit s průměrem cca 120 až 130 km/h, což dává rozdíl 8,8 minuty, pro pendolina až kolem 11,5 minuty. Nikoliv tvých 2 až 3. Další totální nesmysl.

Rakouský cestující dojede do cíle. Při nejhorším si třeba najme tágo nebo si půjčí auto
K tomu nemám co dodat. U nás vlakem cestují obvykle nepříliš majetní lidé, zkus jim tohle říct, až jim necháš o pět minut ujet přípoj.

Jak bude probíhat stavba koridoru ve vztahu k současnému provozu - na to neumím odpovědět. To je otázkou pro projektanty, stavaře a konstruktéry GVD. Snad se ze současnosti poučí, v to doufáme snad všichni. Nezapomínej také, že za Benešovem je zlomek osobní místní dopravy, což hraje v případě trati 221 hlavní roli.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 08:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, samozřejmě. Jde to na dřevěných pražcích s hřeby.
Jo, ale pouze s dálkovou nákladní dopravou a třeba i v soukromých rukou. Chceš tedy přejít na americký model?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 08:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tato diskuse zdá se být velmi plodná. Ono všechno závisí na přístupu každé zúčastněné firmy, ať jsou to projekční firmy, investor, dodavatelé atd. Sebelepší dodavatel nemůže ovlivnit špatně vypracovaný projekt nebo harmonogram prací. A naopak, přípravné práce mohou být dokonalé, když jsou např. špatně vybrány dodavatelské firmy.

Jeden malinký případ: jistě víte, že ve Vlašimi AŽD za 28 dnů postavilo nový přejezd se závorami, rozsah prací veliký, jakoby mimochodem v té samé době ta samá firma ještě komplet rekonstruovala přejezd v Benešově-Černém Lese.
Tak, a v Týnci nad Sázavou rekonstruuje jiná firma přejezd už asi 3 měsíce, a zdaleka není hotovo.

Je to malý příklad toho, že dvě různé firmy, které vyhrály řízení pro toho samého investora, mohou mít rapidně rozdílnou produktivitu a efektivitu práce. A to Vlašim byla podstatně tvrdší oříšek, než Týnec.
Projektanta Týnce znám, takže se asi nikdo nemůže vymlouvat na špatně zpracovaný projekt, tam chyba nebude. Asi jiný přístup dodavatele. Zřejmě byly jiná kritéria pro výběrové řízení. A nebo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Prasman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z anonymního P-mana se stal Prasman, protože tohle téma mne začalo zajímat.
Po ránu tu to pročítám, dnes v podivuhodně dobré náladě, neb do jsem musel jet autem. Chápu, že argumentace všech zúčastněných této diskuze je odvislá od jejich životních postojů a vůbec přístupu ke světu. Já mám kupříkladu železnici rád a na delší trasy bych ji rád zvolil. Ostatně kdys, když měl jsem jednu citovou otázku otevřenou v Brně, tak jsem tam nejel jinak než vlakem (bývala relační sleva), stejně jako tuto neděli jsem místo autobusu na trase Znojmo - Praha zvolil šestihodinovou cestu vlakem (čehož jsem v úseku Havlbrod-Praha litoval, dopokavad jsem se neprobojoval z rekonstruovaného vozu s malým větracím okénkem do klasické koženky, kde jsem se sice lepil k lavici, ale měl jsem vzduch k dýchání)
Tedy dovolte mi můj postřeh.
Proč věci nedělat pořádně a přitom rychle i s výhledem do budoucnosti?
Tedy zde můj názor je, a taky většiny cestujících s kterými jsem se o tom kdy bavil při zábavném postávání na Říčanském nádraží, že by raději vyměnila desetileté? /2005-2009 PhHostivař-Benešov a pak x let PhHostivař - PhVršovice/ cestování mezi Ph -Bn podle podle jízdního řádu dle generátoru náhodných zlých čísel za půlroční nepohodlí (a nepohodlí je třeba přímo na trase Bn-Ph otázkou) v autobusech a poté již opět alespoň na dvacet let klid. Argumenty o nemožností provedení takové rozsáhlé stavby najednou dost dobře nechápu. Existují rozsáhlejší stavby a možnosti typu stavebních konsorcií. Zároveň mi vlasy hrůzou na hlavě stojí, když uvědomím si, že se trať nikterak nerozšiřuje (třeba kolem Vídně, se kterou je tu rádo srovnáváno, narazili prý neznámí svědci na existenci tratí čtyřkolejných), tedy když se po slavnostním dokončení koridoru v trase Bn-Ph, při slavnostní akci páska přestřihne, tak poté ihned vystoupí v tu dobu amtýrující ministr dopravi a na slavnostní tiskové konferenci spolu se zástupcem jediné české stavební firmy Skanska oznámí, že se právě začíná ztrojkolejnění tratě v úseku Ph-Bn. Bohužel to přinese cestujícím určitá omezení, ale výsledkem toho bude, že roku 2050 se zkrátí cestovní čas mezi Ph a Bn o 2 minuty a šest sekund, bez záruky.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4064
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ztrojkolejnění Praha - Benešov se nechystá, ale plánuje se zčtyřkolejnění, ikdyž v podobě veliké rychlostní dvoukolejné přeložky trati tzv. 3. varianta 4.koridoru (trasa přibližně Vršovice - odb.Záběhlice - tunel(cca 8km) - Benice - Lipany - Voděrádky - Otice - Svojšovice (propojení na 221) - tunel(cca 8km) - zastávka Pyšely(propojení na 221) - most přes Sázavu - za Konopištěm a konec je v Bystřici - čili mimo Benešov).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli jedeme na dovolenou a to trasou Praha-Veselí n/L.-Jind.Hradec-Hůrky, jelikož potáhneme zavazadla + pes, chtěl bych se zeptat, zda se bude v neděli konet nějaká výluka, kde bychom výše zmíněné věci museli přetahova VLAK-BUS-VLAK. Pak bych raději jel trasu Praha-HB-Jihlava-JH-Hůrky. Děkuji za informace.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
VerteX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:41:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii:
Existuje někde plán téhle 3. varianty? A ono se o ní ještě uvažuje? Já jsem myslel, že byla zvolená 2. varianta a tohle úplně zavrhnuto. Až doslouží IV. koridor, navrhuju Maglev :-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4065
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli 2.7. není na této trase plánována žádná výluka s náhradní autobusovou dopravou. O víkendu se začínají trhat koleje ve Strančicích a v Uhříněvsi, takže zpoždění je možné, ale NAD nebude nikde.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji.
Se zpožděním počítám a nevadí nám, neb jsme si nechali dostatečnou vatu ve Veselí nad Lužnicí, kterou pokud zpoždění nebude velké využije k procházce v okolí Veselí.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4066
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 11:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VerteX: 3. varianta zavržena nebyla, ale odložena na později - po roce 2020, nicméně termíny jsou z velké části politická rozhodnutí, viz např. tunelová přeložka Praha - Beroun, kterou také nikdo nepředpokládal před rokem 2020. Je to jediné možné řešení jak dále zvýšit kapacitu trati, ztrojkolejnění či zčtyřkolejnění ve stávající trase je neuskutečnitelné (zastavěné pozemky v blízkosti trati, složitý terén). Dále je to jediné řešení jak zvýšit výrazně rychlost, také tato varianta je jedním z důvodů, proč se nedělají při stávající optimalizaci 221 větší přeložky.
Původní 3. varianta počítá s povrchovým čtyřkolejným úsekem Vršovice - Hostivař - Uhříněves - odb. Benice, jenže to je prostorově nereálné (zástavba, Metrans), takže zbývá jedině tunel.
Existují různé podvarianty, včetně propojení/ nepropojení na 221, ale ta mnou uvedená je asi nejreálnější, trať je díky ní možno stavět etapovitě.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 11:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby ČD byly alespoň trochu přemýšlivé, tak udělají jednu velmi jednoduchou věc: Silně zredukují počet osobních vlaků na trati Praha - Benešov během výlukových prací ( ne tu drobnou redukci v současné době ) a nasadí na jeden vlak v ranní a odpolední špičce tři ( klidně i čtyři )spojené jednotky řady 471 a zároveň povolí cestujícím využít oddíl první třídy. Tak by se dosáhlo zachování přepravní kapacity ( zrušil by se půlhodinový takt a nahradil hodinovým ) a zachovala by se přepravní kapcita. Zároveň by se nemusela tolik natahovat jízdní doba v úsecích dotčených stavbou. A zpoždění by také díky značně nižšímu počtu vlaků by značně ubylo.
Cestující by menší počet vlaků se zvýšenou kapacitou pochopili snáze než současný bordel. A kompenzace za malý počet vlaků by byla jejich kvalita.

Jenže tato varianta je nejspíše politicky neprůchodná - 471 musí jezdit přece až do Pardubic, že.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 11:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Protihlukové stěny = NUTNOST vyhovět normě. Obdobně u silnic. Nejedná se o rozmar projektantů.

> Normě, kterou bezpochyby prosadili Budovatelé.


Tak toto bych zrovna do výlučné souvislosti s koridorem nedával, protože i kdyby se koridory nestavěly (s tímto parametrem) tak by si Budovatelé (anebo někdo jiný) něco prosadili. (Např. plošný program odstranění dopadů železniční dopravy na obyvatelstvo.) To není problém pouze na železnici. Ale stávající systém to prostě umožňuje (minimálně tím, že tomu příliš nebrání).
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 12:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobní zkušenost:
přál bych VŠEM odpůrcům těch ohyzdných betonových PHS, aby chvíli bydleli v blízkosti frekventované silnice nebo železnice. Stali by se z nich po pár týdnech, pokud by je neodvezli do ústavu, fanatičtí propagátoři PHS a dalších opatření proti ničení zdraví nadměrným hlukem!!!!
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 12:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bram: se zkušeností téměř denního dojíždění z Říčan do Prahy a naopak Vám tleskám a volám Vivat! Máte naprostou pravdu. A ke kompenzaci snížení četnosti spojů musím říci,že ve vlaku lze slyšet i názory, že "klidně pojedeme jako dobytek v narvaným vlaku (=hodinový takt), jen když budeme vědět, kdy dorazíme."
Fulín ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.32.82
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 12:59:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci jenom podotknout k problému přeložek trati:
pořád počítáte minuty, vteřiny a pod o ktr se zktrátí jízdní doby, ale je potřeba též započítat "provozní ekonomické" hledisko, tj. stálá traťová rychlost v daném úseku bez omezení snížení rychlosti třeba v oblouku, tímpádem úspory při brždění-zdrže, a následném rozjíždění-elektrika, nafta...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4067
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: musím trochu oponovat. Jsem odpůrcem masivního stavění kilometrů dlouhých PHS jen na základě protihlukových studií, neberoucích v úvahu mnohé další faktory (morfologie širšího oblasti, krajinotvorba, další zdroje hluku, graffitti atd.). Přitom sám jsem do stavební dokumentace koridoru ve Strančicích jednu PHS prosadil tam, kde naopak podle původní protihlukové studie nebyla potřeba(byla hodnocena jako neúčinná).
Mnohé PHS jsou neúčinné a mnohdy hluk daleko zvyšují, dálnice D1 je typickým příkladem, např. v Mirošovicích se díky dostavbě PHS dostal hluk tam, kde předtím nebyl.
Např. v těch Strančicích, kdybych si byl jist, že železniční svršek bude udržován na následujících x let v patřičném stavu, tak bych o tu PHS možná tak nežádal, jenže mé zkušenosti ukazují, že údržba traťě je otřesná. A obávám se, že po dostavbě koridoru nebude údržba vůbec žádná, a obávám se toho bez ohledu na to, že bude použit kvalitnější a možná i trvanlivější svršek. Ta trvanlivost je velkou otázkou, mnozí stavbaři mi naznačují, že dnes se již nepočítá s dvacetiletou životností, ale u mnohých prvků pouze s pětiletou až desetiletou. A to z důvodu, aby měly firmy zajištěny v budoucnu další zakázky.
Čili osobně bych dal přednost aktivním prvkům protihlukové ochrany, jako je třeba patřičná údržba svršku.
Zajímalo by mne, zda-li byla někde odborně napadena protihluková studie investora...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4068
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K rozbitým přístřeškům v Měcholupech a podobně: mě by se např. líbil monitorovací a komunikační systém, který provozuje společnost SouthWestTrains.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4069
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 15:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes přivezla do Strančic popovka podvozky vz.53, které ihned začali vykládat lidi od Viamont DSP. Rozeběhly či znovurozeběhly se další práce, vyklízí se prostor před staniční budovou, pokračuje demolice rampy proti stanici, dále pokračuje odklízení trosek zbylých po vodárně, začala demolice opěrné zdi mezi staniční budovou a lávkou, včetně odbagrování zeminy, ve staniční budově začaly práce na přestavbě vestibulu (výdejna jízdenek byla přemístěna do budky výpravčího vedle budovy + dostala přístřešek nad výdejní okénko).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: je tu jeden problém, a sice ten, že pokud 471 koupí ránu bagrem, tak se z toho bude vylízávat podstatně hůř, než žabotlam.

Poborskiii: zrovna nedávno jeden člověk líčil, kterak v Nelahozevsi vzniklo díky PHS jezero chladného vzduchu, které před jejím postavením nebylo, protože to vítr vyfoukal...
Napadlo někohou zkoumat vliv výšky PHS na její účinnost? Občas mi přijdou být trochu přerostlé do výšky...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4073
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: to je hloupá výmluva, ránu bagrem může ešus dostat i na Novém spojení (tudle to schytal jeden 451/2), a až se začne dělat Libeň-Úvaly nebo Kolín, tak i tam, a pochybuji, že je stáhnou z provozu. Na 221 spíš hrozí úraz trolejí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
1) Doba dostavby je závislá na včasném a dostatečně vysokém přísunu peněz.
2) Současný úsek 221 Skanska nestaví.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4074
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: naprosto souhlasím, že např. to, co vyvádějí ČD při výlukách na trati 170, je otřesné. Aby nechaly v provozu rychlíky z Fr.Lázní/Chebu do Břeclavi a podobně, je šílené. Rychlíky mají dennodenně hodinová zpoždění a ta se přenáší přes celou síť, dlouhá ramena rychlíků měly v Praze roztrhnout, stejně velká část jezdí v hodinovém popř. dvouhodinovém taktu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: už ses rozloučil slovy Takže se tu dobře bavte a přeji vám hodně nových příspěvků .
Díky, stačilo
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4075
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 23:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy už několik hodin sedím u počítače a třídím a třídím fotky za poslední tři měsíce(přes 10000 snímků), aby se z toho dala sestavit nějaká fotoreportáž, myslel jsem, že mi to půjde rychleji, ale vypadá to ještě na několik dní. Navíc teď nebudu stíhat ani fotit, dyť jen koleje se budou trhat na třech místech najednou.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4076
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 23:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejkratší etapou - 27 dní (29.6.-25.7.) - bude úsek 2.TK Říčany - Uhříněves, konkrétně od kamenného mostu po novou výhybku č.1 v Uhříněvsi (kolejová spojka 1-2), po jejím dokončení bude probíhat dvojkolejný provoz Říčany - Uhříněves, zatímco práce na sudé skupině v Uhříněvsi poběží ještě další dva měsíce (včetně vyloučení koleje č.102 až k výhybce č.34 u H.Měcholup).
Na tuto etapu naváže vyloučení 1.TK Strančice - Říčany - 36 dní (26.7.-30.8.) - kdy práce budou probíhat pouze v úseku mezi Strančicemi a Svojšovicemi (přitom již delší dobu zde probíhají práce na odvodnění). Již od 29.6. ale budou probíhat práce na liché skupině ve Strančicích (mimo stávající spojku 18-19, nově označena 13-15 a výhybkový kříž na senohrabském zhlaví).
Dohromady to znamená, že směrem ze Říčan bude vždy jeden směr jednokolejný a druhý dvojkolejný. Nestane se tak, že by oba byly jednokolejné.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23420
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 02:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun:
Koleje mám hned přes ulici a PHS bych si rozhodně nepřál, už třeba proto, že pro vyšší patra by to bylo spíš horší než lepší.
Za lepší řešení považuji průběžnou údržbu, případně mírné modernizace (=tedy určitě ne staré kolejnice přidělané hřeby).

Mcb:
Jen tak spíš pro zajímavost jsem si dneska naměřil vliv semaforků u Soběslavi na dopravu - bylo to už spíše mimo špičku; dopoledne z Budějc +18, v podvečer z Tábora +21.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4077
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 08:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde uváznul panťák Os9117, nejspíš na vjezdu, ze Říčan měl +4, ze Strančic +34, do stanice ho zřejmě dotáhla zamračená 749.081. Zároveň musel na vjezdu od Senohrab půl hodiny čekat Os9116. To bude teď asi docela častá koridorová situace - uváznutí na zhlaví ve směru od Říčan. Snad se ale vyhne dopravní špičce. Pokud totiž vlak zůstane stát na vjezdu, je velká šance, že pod stahovačkou do stanice nedojede, při dosavadních denních výlukách liché skupiny, jsem si všiml, že někteří výpravčí to řešili tak, že nechali vlak stát u hradla Svojšovice a na volno měl postaveno zároveň až s vjezdem do stanice.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 11:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: A ja jsem si blahove myslel, ze u nepretrzite vyluky upravi TV tak, aby tam ta stahovacka nebyla tak dlouha... To stani na Svojsovicich je "standardni postup" pri napetovce liche kol. skupiny...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4079
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 13:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem psal vedle, tak překopli kabel, skoro nic nefungovalo, panťák jel na baterky, ale nakonec ho musela vtáhnout zamračená.
Zítra od osmi ráno se ve Strančicích začnou trhat koleje. Dnes zatím rozebírají zbytky nástupiště u 3.koleje a celé u 1.koleje (Viamont DSP, Swietelsky, Dosta). EŽ demontují některé části troleje, hlavně lana vedoucí šikmo přes celé kolejiště. AŽD demontovali návěstidla v liché skupině a všechna stará seřaďovací návěstidla, části výhybek atd.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
absolutní souhlas s tou výškou. Hluk vzniká jen od kolejnic a podvozků, vysoká zeď je snad kdyby si někdo pískal vykloněný z okýnka....:-))
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v Uhřiněvsi začala výluka sudé skupiny + 2 traťová kolej do Říčan.Byly odstraněny odjezdová návěstidla v sudé skupině a vjezdové od Říčan + předzvěst.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 20:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: mám od úterý "D" takže nemám informace, jak se ve Strančicích daří přepínání.
To, co čtu tady, mě přivádí na černé myšlenky. Kdo to ví, odpoví
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 21:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: A jak moc jsou ty myšlenky černé ? Budu držet palce, ať nepřijde nějaká mimořádnost.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4082
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 22:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: jsem se neptal, jestli funguje vše bez problémů, ale zaznamenal jsem např. jízdy proti návěsti stůj nařízenou přes vysílačku výpravčím a tuším i posun proti modré, takže asi vše nefunguje, jak má. Ale možná, že za to zčásti mohl ten překopnutý kabel, taky hledali nějaký jistič, jestli nevypadl apod. Když jsem viděl výpravčího, jak kolem něj neustále drnčí několik telefonů, pořád se kolem motá několik lidí, kteří pořád někam chtějí posunovat atd., tak mi spíš připomínal leteckého dispečera na věži než železničního výpravčího.
---
Dnes jsem se díky nemocnému kocourovi a stržené troleji vůbec nedostal do Uhříněvsi, takže tamní okomentovat nemůžu.
Odpoledne dorazil do Říčan pokladač PKP25/20 TSS v čele s 730.628 TSS, zítra by s ním měli od rána 8 hodin trhat ve Strančicích:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 23:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následujících několik nocí se budou ve Strančicích ještě stavět nové brány a demontovat staré brány a sloupy.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23440
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 06:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sexuolog:
Je třeba ale uvažovat i hluk z druhé koleje... I tak mi ale přijdou PHS značně vysoké :-( - že by kvůli beztlumičovým 749?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace