Diskuse » Železnice » Německo | « předcházející | další » |
Německodolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3194 Registrován: 11-2009 |
Přestávají fungovat appky, ale přes internetové stránky v plné (nikoliv mobilní) verzi tyhle věci vyřešíš stále. Jen to jde trochu pomaleji. Zatím. V Česku už je první banka, která webové bankovnictví vůbec nemá, pouze aplikaci. A do budoucna to bude jen horší - pro banku je jednodušší udržovat pouze jeden kanál (aplikaci). Stejně tak očekávám, že banky do budoucna začnou silou tlačit platby mobilem, protože vyrábět a distribuovat platební karty stojí peníze. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3996 Registrován: 12-2020 |
Bram: Většina lidí (včetně mne) leze na internet i v práci. A kdyby nic jiného, vlezu na datoffku právě tam A víte, že je to výslovně v zákoně zakázáno, používat zařízení zaměstnavatele k soukromým účelům? Výjimku může udělit pouze samotný zaměstnavatel. Navíc v pracovní době máte pracovat a ne vyřizovat si osobní záležitosti. Pak to má s tím kapitalismem k něčemu vypadat, když si každej sjíždí v práci internet. To už je jak za socíku, když skoro každej chodil v pracovní době po nákupech |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2717 Registrován: 4-2014 |
Bram: Manipulace s hotovostí není zadarmo, jen se někteří tak tváří. "Nejsou a jejich údržba stojí docela dost . " Zkuste třeba u pánů podnikatelů, co si věčně stěžují na karetní poplatky, zaplatit třeba natrženou bankovkou nebo bankovkou s chybějícím růžkem, jestli ji vezmou (i když podle zákona právnické osoby ji musí přijmout).
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8321 Registrován: 6-2015 |
A mám snad internet jen kvůli datovce? Kdybych neměl a nechtěl mít internet, asi si nebudu datovku jako fyzická osoba ani zřizovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1544 Registrován: 8-2011 |
K tomu abych měl papírové peníze nepotřebuju ani účet Vám dává zaměstnavatel peníze na ruku ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 403 Registrován: 8-2017 |
Vážený pane J.M., mohl by jste si laskavě nastudovat pravidla diskuze a přestat s tím spamováním mimo téma Německo? Stejně tak dle pravidel tu nemají co dělat vulgární výrazy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4002 Registrován: 12-2020 |
Vážený pane 749.258 obraťte se na pana Mladějova, který s tím v příspěvku 22166 začal. Cituji Jo a šetřete na chytrý telefon, 2028 vypnou 2G, takže si se starými tlačítkáči už nezavoláte. Což jaksi s tématem železnice v Německu nesouvisí, že? Takže pláčete sice dobře, ale na špatné adrese. A jestli se redakci zdá můj příspěvek vulgární, ať ho klidně smaže. Já tam tedy žádné sprosté slovo nevidím. A ve zdejší diskuzi se objevuje mnoho výrazně horších slov než jen rozjebaný přípoj. S pozdravem hezkého dne J. M. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22172 Registrován: 3-2007 |
Bonzáku, ono je to taky o množství a vaší inteligenci - aneb na v žertu míněné upozornění (mám tam pro jednodušší i ironický smajlík) nebylo povinné reagovat, navíc vašimi klasickými DBL STZH litaniemi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4007 Registrován: 12-2020 |
Já jen hlásím pravdu. To je rozdíl. Nenechám se neprávem osočovat. Ono při vaši inteligenci jste tam tu větu taky nemusel vkládat. Ten příspěvek by o ní nezchudl. Takže si nejdřív zameťte před vlastním prahem. Když mě schválně poštuchujete, tak holt můžete čekat reakci. Mě to nevadí, ale tady pánovi asi ano. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22174 Registrován: 3-2007 |
Tady přece nezáleží kdo začal, pánovi vadíte vy (asi tím množstvím a těma kecama). Logika vám teda fakt nefunguje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4010 Registrován: 12-2020 |
Ne, ne píše, že mu vadí že debatuji mimo téma Nebo, že by ne a byla jenom taková stínohra |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4091 Registrován: 12-2020 |
https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/chceme-naspat-vlak-aj-nemco v-trapi-rusenie-dopravnych-spojov |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 717 Registrován: 8-2010 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5185 Registrován: 6-2019 |
V pondělí je jedna z mála možností sfárat do dolu ve Schneebergu (Erzgebirge) a projet si povrchovou úzkou: odkaz (auto z východní části hor vyjíždí po snídani, cca 8:00, tři místa volná)
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 722 Registrován: 8-2010 |
Posledně šestka, teď sedmička: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7617 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/vlak-zeleznice-doprava-nem ecko-jizdni-rad-zpozdeni-opravy.A240819_113020_eko-doprava_jla Proč mi to, sdílená ženština (vulg.), něco připomíná??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7618 Registrován: 6-2016 |
V rámci oddechu po revitalizaci pedálů nákupního velocipédu jsem nahlédnul zase do těch internetů. A jedna drážní informace mě "dost zaujala"... "Spolková policie zaznamenala na německých nádražích celkem 1012 trestných činů spáchaných nožem, nejvíce postižen byl Hannover (46) a Frankfurt nad Mohanem (44), dále Dortmund (40), Düsseldorf (40), Kolín nad Rýnem (38), Brémy (28) a Norimberk (23). Zbylých 719 trestných činů se odehrálo po celém Německu." https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nemci-se-ve-sve-z emi-boji-kriminalita-stoupa-40484598 Že by se Adolfína Makrelová s tím šafnutím "trochu spletla??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4334 Registrován: 12-2020 |
Ukázka toho jak z bezpečné a civilizované země s ordnungem udělali uprchlíci a přistěhovalci zem nebezpečnou s balkánským bordelem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9112 Registrován: 8-2007 |
z bezpečné a civilizované země s ordnungem udělali uprchlíci a přistěhovalci zem nebezpečnou s balkánským bordelem No očekávání splnili. Příznivci migrace chtěli obohacení kultury(multikulti). Tak teď mají balkánskou, blízkovýchodní, africkou kulturu bordelu a násilí ve svých ulicích. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1779 Registrován: 5-2002 |
Dotaz pro znalé. Letos jsem jel už opakovaně přes Německo vlaky ICE. Při tom jen jednou soupravou, která měla vmax 300 km/h (přesně 330). I na tratích, kde je technicky možné jet tou třístovkou (Leipzig-Erfurt, Brusel-Köln, Nürnberg-München), jezdí soupravy s vmax 250, 265, 280, i "pouhých" 230 jsem zažil. Je tak významný technický / cenový rozdíl v požadavcích na 300 km/h, že se objevuje mnoho těchto "pomalých" ICE? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2091 Registrován: 2-2010 |
ad Chomutovák: Jen můj odhad, ale těch 300kmh spíše bude využívat při zpozdění, jinak bude jízdní řád stavěn spíše na nižší rychlost.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/ Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3695 Registrován: 8-2010 |
Trs2004: Taky myslím, že to s těmi rychlostmi na VRT versus skutečné rychlosti vlaků v praxi nebude zase až tak moc "horké" - viz níže: "ad Chomutovák: Jen můj odhad, ale těch 300kmh spíše bude využívat při zpozdění, jinak bude jízdní řád stavěn spíše na nižší rychlost." Zdroj: CS 2018/19 - Zvláštní zpráva: Evropská vysokorychlostní železniční síť: nikoliv realita, ale nesouvislý systém (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 726 Registrován: 8-2010 |
Něco na ochlazení: vzpomínka na kalamitu 2.12.2023 v Mnichově |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7649 Registrován: 6-2016 |
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-cestujici-v-nemecku-aktivov al-ve-vlaku-zachrannou-brzdu-kvuli-nefunkcnim-toaletam-40486141 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4389 Registrován: 12-2020 |
Takovej švajneraj v Německu? A když nejde v Bádu klimoška, tak je vlak jako nezpůsobilý odstaven a zrušen. Nemají oni tam dvojí metr? Jestli fakt musel a žádný WC nebylo přístupné, tak ho plně chápu. Měl to snad udělat před cestujícími na podlahu? Lepší ve stanici (nebo na trati), než v nohavici Není náhodou vlak bez WC nezpůsobilý provozu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1781 Registrován: 5-2002 |
Ad Trs2004: TO bych chápal. Ale se soupravou, která má vmax 250 nepojedete 300 :-) Ad Paul: Ta tabulka je asi dost zastaralá, ne? Na Leipzig-Frankfurt se běžně jezdí 250 km/h (i když trať umožňuje 300 km/h). |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4099 Registrován: 3-2011 |
Pokud cestující cestuje do 60 minut, tak vlak nemusí být vybaven toaletou. Snad jeho "špás" bude náležitě potrestán.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 325 Registrován: 4-2020 |
J.M.: Tradičně dělaj problémy jenom nabubřelí východňáci |
Špáňa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4909 Registrován: 9-2007 |
Překvapení ve šturcu na druhé straně Šumavy |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 327 Registrován: 4-2020 |
Jezdí nějak pravidelně ty 393 i v Česku nebo spíš nárazově? Že bych si na ně počíhal třeba v ČB, Břeclavi nebo Plzni |
Dan_od_mun
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 529 Registrován: 6-2005 |
O plánech (a jejich popírání) DB Infra na zpomalení digitalizace... https://www.swr.de/swraktuell/rheinland-pfalz/koblenz/bahn-schnel lstrecke-montabaur-digitalisierung-100.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7666 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/nemecko-zeleznice-vlaky-te chnicka-porucha.A240907_160147_eko-doprava_vajo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3705 Registrován: 8-2010 |
V Německu se zkoumá - v rámci samostatné studie - možnost zvýšení nejvyšší traťové rychlosti na dvou "starých" VRT-kách (aSFS = alte SFS), a to: - VRT Würzburg - Hannover (délka 327 km), - VRT Mannheim - Stuttgart (délka 99 km). Stávající projekční rychlost V = 250/280* km/h (* - omezení v tunelech) by se zvedla v cílovém stavu na V = 280 km/h s tím, že by se současně prozkoumala i možnost zavedení V = 300 km/h - viz screen níže: Současně se naopak prověřuje, zda by na: - VRT Nürnberg – Ingolstadt (délka 78 km), - VRT Ebensfeld - Erfurt (délka 107 km) nešlo naopak snížit stávající V = 300 km/h na novou hodnotu V = 250 km/h, což by nově umožnilo zavedení nákladní dopravy na těchto dvou VRT v noci, což dnes nejde. Řeší se mj. průřezy stávajících tunelů (stávající hodnota nominálního profilu 82 m2 versus potřebných 92 m2). Rychlosti V = 280 km/h i V = 300 km/h jsou v zásadě realizovatelné - stávající trasování na tyto rychlosti vyhovuje - pro V = 300 km/h ale je potřeba vyřešit trolej, dynamické rázy, ochranu okolí proti hluku apod. Hrubá stavba VRT z pohledu infra vyhovuje pro V = 280 km/h, pro V = 300 km/h je třeba prozkoumat další opatření a omezující podmínky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 7-2020 |
Taková absurdita: https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/niemcy-pociagi-wodorowe- stoja-bez-paliwa-jak-dlugo-120493.html?fbclid=IwY2xjawFQBbFleHRuA 2FlbQIxMQABHeNAc9xGNRYD_bXyQZZJ-n8InEv2tj75lkmYqlVuyrzWZ4Z2q-7D4- W8iQ_aem_2XvkHNJ4uttVRmlS6trdQQ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 495 Registrován: 11-2018 |
|
Vlarsky
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 129 Registrován: 2-2023 |
Nová provozní zajímavost v nezávislé trakci na severu Německa. odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4634 Registrován: 11-2007 |
Přátelé, někde jsem viděl fotku, kde je zrušená veksle, ale je demontován pouze přestavník, jazyk a srdcovka, ale za boha si nevzpomenu kde. Je to na hlavní trati 🤔 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11274 Registrován: 5-2007 |
Skúste prebrať vlákno Slovensko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5281 Registrován: 6-2019 |
Málo známá lanovka v Krušnohoří. Není ani v atlase, v provozu jen pár let. Dochované základy horní stanice coby vyhlídka na město a hory.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16418 Registrován: 4-2003 |
Včera jsem využil pro návštěvu Innotransu v Berlíně vlaky NJ 456 a NJ 457. Z Prahy byl odjezd ve 3:05, tedy bez zpoždění, příjezd do Berlína taktéž včas, v opačném směru taktéž. Jel jsem ve voze Bmz, v mém kupé z Prahy celkem čtyři osoby, opačným směrem celkem pět osob. Abych se vyhnul cestování noční dopravou, tak jsem nechal svého koncernového Sněžného muže na P+R vedle stanice metra Nádraží Holešovice. Jediné mínus byl kvůli stavebním pracím fakt, že vlaky z Prahy nejezdí na berlínské hlavní nádraží, ale to snad už při příštím Innotransu nebude platit a bude se jezdit na hlavní nádraží nově zprovozněnou krátkou trasou přes Mahlow. Za sebe takovou dopravu na Innotrans mohu doporučit, pokud je zájem ho realizovat jako jednodenní akci a není zájem jet autem . Na minulý Innotrans jsem jel s kolegy autem, ale byl jsem jak spráskaný pes a chtělo se mi pak během dne neustále spát. Takže jsem tentokrát využil raději vlak a když jsem vystoupil na Lichtenbergu, tak uvítání trvale odstaveným Delfínem také nebylo špatné a během dne jsem i přes vstávání ve čtvrt na dvě ráno byl zcela v pohodě . (Příspěvek byl editován uživatelem Bram.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 497 Registrován: 11-2018 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 455 Registrován: 7-2007 |
Ahoj, plánuji cestu v úseku Norimberk-Frankfurt-Offenbach-Štrasburg-Paříž. Nevíte někdo, jestli jsou lístky koupené přes bahn.de levnější, než na místě? Chtěl bych se projet rychlovlakem alespoň kolem 300 km za hodinu. Jezdí tak rychle v tomto úseku? Je něco dalšího, co bych měl vědět? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5700 Registrován: 9-2003 |
Lístky jsou vždycky levnější, jsou-li zakoupeny předem a vždycky dražší, když jsou zakoupeny v kase (tem DB účtují nějakou přirážku za personální péči).
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 185 Registrován: 4-2019 |
Jonnyq: na takovou cestu jednoznačně Interrail, jinak se nedoplatíte |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5288 Registrován: 6-2019 |
V konkrétním případě jednosměrné cesty je s vysokou pravděpodobností nejlevnější nějaká "včasná" nestornovatelná jízdenka DB, zakoupená buď z první německé stanice nebo ze stanic jako Děčín, Domažlice, Cheb, Frantovky, Aš, kde DB nabízí Europa Special. Ten cenový rozdíl mezi jízdou z první stanice (a pak nutné další jízdenky z ČR) nebo z poslední české není výrazný. Pokud opravdu budete vyjíždět z Norimberku, pak stačí srovnat ceny na webech SNCF a DB a vybrat tu výhodnější. Interrail v tomto případě bude dražší.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7747 Registrován: 6-2016 |
To nevymyslíš, to se musí stát https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-balonek-z-oktoberfestu-zpus obil-v-mnichove-chaos-kdyz-vyzkratoval-zeleznicni-tunel-40491049 |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2820 Registrován: 4-2014 |
Jenže to nebylo poprvé, to jen poprvé si toho všimli čeští novináři.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2251 Registrován: 11-2005 |
Jonnyq: myslels Offenbach nebo Offenburg? Eventuálně se dá dost ušetřit tím, že se přes hranici z Kehlu do Štrasburku přejede tramvají. Pak stačí na německý úsek Norimberk-Kehl nějaká vnitrostátní Sparsheine (nebo mezinárodní rovnou z Česka) a Štrasburg-Paříž třeba vzít nějaké Ouigo, pokud ti jde o dosahovanou rychlost a ne o pohodlí (bacha, je tam povinnost čumákovat na peroně s předstihem před odjezdem). Každopádně lístky kupovat vždy na webu předmětného dopravce a co nejvíce s předstihem.
Speed is your discretion.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9935 Registrován: 1-2007 |
Strach z viru marburg v Hamburku. Kvůli dvěma cestujícím uzavřeli část nádraží |