Diskuse » Archiv 2019 » Automobily, lodě a letadla » Všeobecná silniční diskuse předcházející | další

Všeobecná silniční diskuse

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 01. ledna 2019 - 12:21:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2910
Registrován: 6-2007
Pokud je známo, tak od úmrtí jeho syna a následných sporů
se jakákékoliv práce vč. renovačních zastavily. Údajně se jedná
o možnosti celý sbírkový fond od p. Příhody odkoupit (město, stát?)
a umístit ve vhodných prostorách..kde? není známo....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Heinrich Koehlermann
Neděle, 13. ledna 2019 - 00:19:42  
Neregistrovaný host
Kolegové, po přestěhování do hor, na místo, kam vede jen polní cesta do prudkého kopce, se velmi záhy ukázalo, že můj roční korejský kombík nebude na zimu to pravé. Poohlížím se tedy po nějaké staré čtyřkolce, která mě bude vozit domů bez aspirace na nějaké dlouhé výlety (do zaměstnání to mám 14 km po kopcích a roklích). Máte někdo nějaké zkušenosti s Land Roverem z let 2002/2003? Ten můj vytipovaný by měl mít najeto cca 220 tisíc, bazar za něj chce 170 000 Kč. Bohužel nemám se čtyřkolkami žádné zkušenosti, ale léta promýšlené přání se nakonec ukazuje jako životní nutnost.
Díky všem za objektivní názor.
Martinmarilynmanson
Neděle, 10. února 2019 - 21:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10817
Registrován: 12-2007
s Land Roverem z let 2002/2003
A jaký typ? Defender, Freelander, Discovery?
Be clever - use public transport!
Heinrich Koehlermann
Neděle, 10. února 2019 - 21:42:05  
Neregistrovaný host
Teď je to pár dní, co se mi naskýtá možnost Defendera 110 (takový ten zelený s bílou střechou) po náhle zemřelém majiteli. Trochu koroduje, má nový motor s turbem, mechanicky jinak v pořádku.
Úterý, 08. října 2019 - 16:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361
Registrován: 5-2007
Zdravím pánové, případně dámy,

mohu na Vás prosím mít jeden asi trochu neobvyklý dotaz týkající se něčeho, co bychom mohli nazvat řekněme jakousi "silniční etiketou"? Zajímal by mě Váš názor, případně to, jak postupujete Vy.

Nastíním modelovou situaci. Jedu po dálnici rychlostí plus mínus 130 km/h a dojedu pomaleji jedoucí vozidlo v levém pruhu, dálnice je jinak poloprázdná, dotyčný vedle sebe ani před sebou nemá žádné vozidlo. Zjevně se tak buď zapomněl po předjetí vrátit zpět do pravého pruhu nebo jede v levém záměrně, ať už jsou jeho pohnutky k takovému jednání jakékoli. Abych ho nepodjížděl zprava, přesunu se z pravého pruhu do levé a nějaký čas vyčkávám v bezpečné vzdálenosti a čekám, zda si mě dotyčný všimne. Když se tak nestane, uchýlím se nakonec k něčemu, co dělám velmi nerad, ale dotyčného řidiče v takovém případě krátce probliknu dálkovými světly (jen takové "mrknutí"), abych jej upozornil na svou přítomnost. V drtivé většině případů mi pak dotyčný uhýbá do pravého pruhu.

A teď přijde to pro mě klíčové: vyblikávání dálkovými světly obecně nemám rád a považuji to za výraz jisté arogance, a tak bych rád celou situaci nějak "změkčil", chtěl bych předjížděnému řidiči, poté co ho levým pruhem předjedu, nějak dát najevo něco ve smyslu "Sorry kámo, že jsem Tě probliknul, nic ve zlém a díky za uhnutí". Ale jak to na dálnici udělat? Poděkování zvednutím ruky je špatně viditelné, za deště nebo v noci prakticky vůbec a blikat varovnými blinkry na dálnici mi nepřipadá jako dobrý nápad z důvodu možného špatného výkladu tohoto signálu - obzvlášť na dálnici se varovnými bliká při náhlém břzdění kvůli nějaké překážce a nerad bych tak někomu za sebou přivodil infarkt. [happy]

Jak to děláte Vy? Máte nějaký tip jak celou situaci odlehčit, když už někoho musím trochu probliknout a jak dotyčnému následně poděkovat za uhnutí?
Mauricio
Středa, 09. října 2019 - 12:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9259
Registrován: 4-2005
Pokud se za takovým vytvoří fronta, osobně pouštím jiného (rychlejšího) kolegu za mnou, ať si to vyřeší sám. A pak mě to nemusí trápit.
Čtvrtek, 17. října 2019 - 17:23:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4669
Registrován: 4-2003
Dan_g:
"jak dotyčnému následně poděkovat za uhnutí"
Nevidím jediný důvod, proč děkovat někomu, kdo blokováním levého pruhu brání předjíždění.

Znamení dálkovými světly při předjíždění, mimo obec dokonce i použití klaksonu, není vůbec výrazem arogance a je plně v souladu s pravidly silničního provozu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 21. října 2019 - 16:51:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2007
Doktor: Nevidím jediný důvod, proč děkovat někomu, kdo blokováním levého pruhu brání předjíždění.

Znamení dálkovými světly při předjíždění, mimo obec dokonce i použití klaksonu, není vůbec výrazem arogance a je plně v souladu s pravidly silničního provozu.


To je samozřejmě pravda, přesto vyblikávám nerad. Možná jsem jako řidič takovej trochu naivní idealista, ale snažím se jezdit tak, abych kolem sebe spíš než stres šířil pohodu a dobrou náladu. Proto jsem vznesl takový, z pohledu některých řidičů asi neobvyklý, dotaz. [happy]
Středa, 23. října 2019 - 21:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4676
Registrován: 4-2003
Pokud v někom blikání vyvolává stres, je na pováženou, zda by měl sedět za volantem. A na druhou stranu, pokud je někdo absolutně v klidu, že blokuje dopravu, v něm probliknutí stres rozhodně nevyvolá.

Na dotazu, jak poděkovat na silnici, není nic neobvyklého. Zarážející je, za co chcete děkovat. Jinak na silnici se děkuje pokynutím, je-li oční kontakt, blikačkami či probliknutím směrovek levá-pravá-levá (známé spíše řidičům náklaďáků). Jako odpověď "není zač" se užije právě krátké probliknutí dálkovými, případně přídavnými světly.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Blanka
Čtvrtek, 05. prosince 2019 - 20:14:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 12-2014
Zdravím, neporadil by někdo místo v Praze (ležící mimo pozemní komunikace), kde se kde by se dalo potrénovat do autoškoly? Ráda bych si pocvičila plynulost rozjezdů, řazení a couvání, ale pořád nemůžu najít vhodné místo, které by bylo veřejně přístupné a kde by nehrozila pokuta... Díky za každý tip [auto]
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]