Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 25. 03. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 25. 03. 2019

dolů
   autor příspěvek
Středa, 13. března 2019 - 16:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12606
Registrován: 5-2004
"Zase jeden chudák, co si není schopen zavčas koupit jízdenku a myslí si, že je jeho svaté právo jí koupit i těsně před odjezdem"

No a v čem je ta výhoda proti třeba ČSAD Klíčov kde se před Plyšákem taky musely kupovat místenky na hory/z hor tejden předem?

No a v tý době - někdy před 12 lety - jsem chytrej foun neměl a hádám že ho měl málokdo. Taky nejeden dopravce místenkoval pomocí SMS...

Jízdní doba toho busu co zajížděl do Boleslavi (a nějak mám dojem že ještě někam - tuším že Hodkovic) byla na Florenc asi 1:45. Což je téměř totéž jako dnes pomocí metra. Ono totiž nám jaksi zhoustnul provoz jak IAD tak kamionů, takže průjezd busu Prahou je loterie od 15 po 50 minut "jak se zadaří, tj kde je co rozkopaný a kdo se kde srazí" a rychlost i sedmistovkový karosy na dálnici byla stejná jako u dnešních stodol. Co ale není dnes u RJ rychlejší je odbavení neb lezení po úzkých schodech jedněma dveřma do věže. Zejména u výstupu to trvá o jednotky minut dýl než u běžnýho linkovýho busu. A vzhledem k stavu silnic a jejich zahlcení nelze v budoucnu čekat jakýkoli zrychlení - spíš naopak. Ostatně takový RTO nestavící nikde mezi zajelo Praha Florenc - Boleslav koncem šedesátých za hodinu - klíčivou serpentinou, Vinoř, Dřevčice, Brandejs, skrz Benátky a kol cukrovaru v Brodcích a hupem v Boleslavi. Dnes to bus jede po dálnici na ČM 40-45 minut.
Čtvrtek, 14. března 2019 - 00:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 443
Registrován: 7-2017
Evidentne niečo RI ľuďom ponúkol, keď sa vykašľali na úžasné služby CSAD Liberec. Hodina cesty síce nie je veľa, ale pokiaľ to platí aj v ČR, tak podobne dlhá jazda po diaľnici znamená zákaz naberať cestujúcich na stojáka kvôli bezpečnosti
Čtvrtek, 14. března 2019 - 01:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 11-2010
Prosím ať se k lince Liberec - Praha vyjadřují její skuteční uživatelé[happy]
Čtvrtek, 14. března 2019 - 06:50:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 922
Registrován: 11-2007
ad Honzalb: Když nemáš co říct k tématu tak raději mlč[wink]Můžem si tu psát co chcem, pokud nikoho zde neurážíme,víš?[wink]
Čtvrtek, 14. března 2019 - 07:57:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3625
Registrován: 5-2002
Ja jsem s CSAD Lbc jezdival koncem 90. let ravidelne a byla to katastrofa. Spoju jezdilo malo a byly porad preplnene. Dostat mistenku par minut pred odjezdem bylo velke stesti. Spoje ve spickach byly vyprodane obvykle tyden dopredu, ale nekdy se stalo, ze nebyly mistenky ani o 14 dni dopredu (obvykle pondeli rano). Jit na spickove spoje bez mistenky bylo cire zoufalstvi, nepobiraly ani k stani. Pokud vubec ridic k stani bral. Jo, taky jsem obcas zustal v patek vecer v 18.30 v Praze a jel az ve 20.20 do Jablonce. Jejich ridici, to byla katastrofa sama o sobe. Zpruzeni dedci, co hledali sebemensi pricinu k tomu, aby si mohli otevrit hubu. S tim branim na stani se to asi taky ridilo z velke casti naladou ridice - jeden bral, jiny ne. Prohlasil, ze "mam dalkovej autobus a neberu" a hotovo. Pritom jablonecka linka brala k stani vzdycky.
Obsluha Hodkovic byla taky hezka. Narvany bus zajel do Hodkovic, ridic kriknul"jsem plnej" a jelo se dal. Cestou z Prahy to bylo sem tam v Boleslavi taky.
Jeste te uz tihle smejdi jsou pryc.
Čtvrtek, 14. března 2019 - 08:06:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8817
Registrován: 4-2003
rychlost i sedmistovkový karosy na dálnici byla stejná jako u dnešních stodol.

Jo, pomalej potupnej stoupací pruh do kopce, věčně zapocený vokna, 5 minut horko, 5 minut zima, randál, poskakování, levný materiály a nekvalitní design všude kam oko dohlédne a ruce došáhnou. Za dob studetských let v půce devadesátek s tím už odmítali jezdit študáci na hory (škola jeden takovej měla a radši jsme si po pár zážitkových cestách pronajali něco jinýho).

Já už jen čekám, kdy se tady dočtu, že defekát na talíři je to samý jako kvalitní steak, protože je to přeci oboje živočišnýho původu.[crazy]

-----------------------
Hele, to fakt nechápete, že pro nemalou část populace je ta sedmistovková dálková Karosa symbolem socky, notabe v podání tehdejšího průměrnýho zapocenžgho a ušmudlanýho ČSAD, což nikdy prostě nebyla líheň manažerských telentů?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 14. března 2019 - 09:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 923
Registrován: 11-2007
ad Brr: V něčem máš pravdu ale zas tak tragický to nebylo. Proč sem nikdo nehodí JŘ z té doby pro srovnání...Nějak si nepamatuju, že bych zajížděl do MB, Hodkovice, ale to bylo zdržení tak 5 minut. Možná bylo pár vymetáků do MB ale ty byli asi v sedlech. Jezdil sem ráno do práce a večer po práci, MB tam závlekem nebyla nikdy.
Čtvrtek, 14. března 2019 - 14:58:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12607
Registrován: 5-2004
"Jo, pomalej potupnej stoupací pruh do kopce"

přičemž jízdní doby z 80-tejch let (a mnohde i starší "předdálniční") jsou dnes stejný nebo delší.
Mladějov
Čtvrtek, 14. března 2019 - 15:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13665
Registrován: 3-2007
Hergot, že lidi nechtěj nosit tesilky..vždyť ty přece vydržely..[proud]
Čtvrtek, 14. března 2019 - 15:30:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 8-2017
Stojím v úžasu s otevřenou hubou neschopen slova, co vše se dnes dá vydávat za přednost v rámci zúčtování s Regiojetem... pohodlný Karosy, rychlý RTOčka, braní na stání na jedný noze, místenky vyprodané čtrnáct dní dopředu (s cedulí v předprodeji ČSAD "místenky na ... nejsou"), zajíždění do Boleslavi (která měla "obchvat" Bezděčín-Chudoplesy jako první na trase už v 70. letech, takže čistá časová ztráta), menší provoz kvůli socialistické chudobě obyvatelstva - to vše se po vhodné lobotomii dá použít jako argument proti Jančurovi. Unglaublich.
Čtvrtek, 14. března 2019 - 16:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2017
Jednim slovem dřív bylo líp. Doporučil bych zajet o trochu na východ a máte to.
Pátek, 15. března 2019 - 00:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2009
Plně se připojuji k KPURPNPM. Je to opravdu úsměvná diskuse na velmi nereprezentativním vzorku obyvatelstva. Ale pánové, VHD je hromadná, takže vítězí většina.

ČSAD Liberec jsem jel párkrát až v době, kdy byli konkurencí Student Agency a ještě jezdili často, tuším někdy okolo roku 2007. (JŘ v PDF mám bohužel ve starém compu, to teď hledat nebudu)

To už ale byli donuceni konkurencí zrušit skoro všechny zajížďky. Předtím to byl jízdní řád plný zastávek a MB znamenala vždy minimálně 20, ale taky i 30 minut ztrátu. (dle JŘ, praxi nevím).

To byl postkomunistický otřes, který lidi vyhnal do aut. Dnes už je obecně větší procento v těch autech, ale právě na takových vybraných linkách se jich určitě spousta vrátila - pro mě je linka bus Regiojetu důvodem nechat auto stát před barákem, ačkoli to s tou babišovskou propagandou už opravdu přehánějí, ke čtení mají jen již koncernový tisk a nebo je něco kvalitnějšího rychle rozebráno...

Jakkoli s Jančurou politicky nesouhlasím, tak na vždy proměnil a pozvedl autobusovou dálkovou dopravu. A na linkách, kde jezdí, nikdy nejezdím Flixbusem. Protože Flixbus je zlo, které co do komfortu přepravy na Jančuru prostě nemá.
Pátek, 15. března 2019 - 10:52:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 636
Registrován: 1-2016
To byl postkomunistický otřes, který lidi vyhnal do aut. Dnes už je obecně větší procento v těch autech, ale právě na takových vybraných linkách se jich určitě spousta vrátila - pro mě je linka bus Regiojetu důvodem nechat auto stát před barákem, ačkoli to s tou babišovskou propagandou už opravdu přehánějí, ke čtení mají jen již koncernový tisk a nebo je něco kvalitnějšího rychle rozebráno...

Jakkoli s Jančurou politicky nesouhlasím, tak na vždy proměnil a pozvedl autobusovou dálkovou dopravu. A na linkách, kde jezdí, nikdy nejezdím Flixbusem. Protože Flixbus je zlo, které co do komfortu přepravy na Jančuru prostě nemá.


Jednoznačně podepisuju včetně toho auta v mnoha případech. A to říkám jako člověk, který na auto nedá dopustit.

K Flixu bych dodal, že na kratší cestě, kde jsem je využil, to bylo v pohodě (ano místa bylo dost, protože nás v tom autobuse bylo asi 10...), ale to co předvádějí jako celek je katastrofa a nevytrhne to ani to, že zrovna na jedné trase problémy nejsou a jsem rád, že to Jančura ustál i přes jejich stálý dumping a neustálé slevy. Flix využiju max jako zálohu, když nic jiného nejede a ještě musím mít lístek koupený taky předem, protože loterii s cenami jejich jízdenek u řidiče opravdu hrát nebudu, třeba Brno - Olomouc za 200 apod. extrémy, když pod jednou značkou jezdí x dopravců a míchají dohromady vnitro a mezinárodní linky.

Před lety jsem jezdil Brno - Praha v 9 z 10 případů autobusem, jak se ale začaly dráhy zlepšovat, tak jsem postupně přesedal na vlak a po nástupu konkurence jsem autobusem nejel už vůbec na Brno - Praha a to ani za nesmyslné ceny Flixbusu, kdy bych si řekl, že už ušetřím opravdu hodně oproti vlaku, nestojí to prostě za to. A žlutej je na kolejích, takže o tržbu ode mne nepřijde místo autobusu.
Nesni
Pátek, 15. března 2019 - 19:52:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 6-2014
co do komfortu přepravy na Jančuru prostě nemá
Autobusem Regiojetu jsem sice jel naposledy už před lety, ale prakticky se na sedačce nedalo pohnout, jak tam bylo málo místa.

na vždy proměnil a pozvedl autobusovou dálkovou dopravu
No pokud jde o linku Praha-Liberec, tak tam mi připadá, že toho mnoho nového nepřinesl. Trasu už jezdilo ČSAD Liberec, způsob nabytí licence vyzkoušel již Hotliner a nácestnou zastávku Liberec,Fügnerova vymyslel DPMLJ.
Pátek, 15. března 2019 - 21:12:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 5-2002
Trasu už jezdilo ČSAD Liberec Ale naprosto otřesným způsobem. Když jsem tady popisoval zážitky s ČSAD Liberec, tak jsem si říkal, že to snad byl zlý sen.
Dnešní doprava mezi Prahou a Libercem je ne o řád, ale o světelné roky jinde.}
Sobota, 16. března 2019 - 07:26:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8818
Registrován: 4-2003
No pokud jde o linku Praha-Liberec, tak tam mi připadá, že toho mnoho nového nepřinesl. Trasu už jezdilo ČSAD Liberec, způsob nabytí licence vyzkoušel již Hotliner a nácestnou zastávku Liberec,Fügnerova vymyslel DPMLJ.

Hele chlape... přemýšlíte aspoň někdy trošku o tom co píšete??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 16. března 2019 - 10:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2017
Kdepak, na žlutého lumpíka je spoleh:

https://zdopravy.cz/regiojet-odlozil-start-vlaku-do-budejovic-o-d va-mesice-kvuli-vylukam-25339/
Nesni
Sobota, 16. března 2019 - 11:25:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 6-2014
Brr, RadekŠ:
Mně prostě není jasné, co nového přinesl p. Jančura na linku Praha-Liberec. Jako pouze příležitostný uživatel si netroufám vynášet kategorické soudy, nicméně už v době monopolu ČSAD Liberec jsem s nimi cestoval autobusem Bova Futura a místo k sezení jsem dostal i bez místenky vždy. Pravda, nejezdil jsem v pondělí ráno. Řidič na mě nikdy neřval, krátký závlek do Mladé Boleslavi mi nevadil. Když jsem jel tuto trasu naposledy s Regiojetem, protože už nikdo jiný nebyl a poslední rychlík byl fuč, nefungoval kávovar, tak jsem nedostal ani to obligátní kafe zdarma. Představu, že by si ČSAD Liberec dodnes udržovalo provozní Karosy a schválně zaměstnávalo, cituji: "zpruzené dědky", jenom aby vyhnalo cestující do aut, snad nemůže myslet nikdo z příznivců p. Jančury vážně.
Sobota, 16. března 2019 - 14:10:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8819
Registrován: 4-2003
prostě není jasné, co nového přines

Nic zásadního, jenom elementární a samozřejmý věci jako čistej a moderní autobus, neusmolenej příjemnej personál a prostředí. Že to vy nevidíte je věc Vašich osobních měřítek, ale nevyvozujte z toho obecný závěry.


schválně zaměstnávalo, cituji: "zpruzené dědky", jenom aby vyhnalo cestující do aut, snad nemůže myslet nikdo z příznivců p. Jančury vážně.

To je ovšem celý Vaše fabulace a obyčejný hloupý hejtování.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 18. března 2019 - 22:57:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 6-2003
Nesni: Mně prostě není jasné, co nového přinesl p. Jančura na linku Praha-Liberec.

To mi připomíná: Vyjma kanalizace, lékařské péče, vzdělávání, vína, veřejného pořádku, zavlažování, silnic, zásobování pitnou vodou, co dobrého nám Římani přinesli? Nic! [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Hradecký.)
Úterý, 19. března 2019 - 21:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 1-2013
už v době monopolu ČSAD Liberec
nejezdil jsem v pondělí ráno


Před mnoha lety v době monopolu ČSAD Liberec jsem jezdil z Prahy do Liberce v pondělí ráno. Jezdila jakási linka (ČSAD Mladá Boleslav) v osm ráno z Florence do Jablonce, z Turnova to jelo přes Frýdštejn (obsazenost busu ani ne 50%), z Jablonce jsem dojel tramvají. Ale jeden čas - a není to zase až tak moc dlouho zpět - byla i linka Liberec - Praha, kterou jezdil DP Liberec, a najednou přestali jezdit, i když frekvence byla. Příčinu, proč liberecký DP přestal jezdil prakticky ze dne na den netuším.
(Jsem si vědom, že jsme v železniční diskusi, ale když už se to tady nakouslo...)
Nesni
Úterý, 19. března 2019 - 22:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 6-2014
Jaroslav_T:
proč liberecký DP přestal jezdil prakticky ze dne na den netuším
Oficiální důvod byl ten, že linka prodělávala 2 mil. Kč ročně kvůli relativně nízké ceně jízdenky.
Úterý, 19. března 2019 - 23:11:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 1-2013
Nesni: Dík za odpověď.
Středa, 20. března 2019 - 08:18:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2010
Žlutý tentokrát šíří stále neurčité informace na stránkách Deníku ..., ale jinak stále nic nového pod sluncem ...

Dopravce na dotované lince nabídne podobné služby jako v komerčních vlacích. „V třídách Business a Relax dostanou cestující kávu zdarma nebo denní tisk,“ zmínil majitel Regiojetu Radim Jančura. V třídě Low-cost získají jen internet zdarma.
To budou mít ale ti stevardi fakt frmol ... těch zastávek po cestě není málo [satan]

Atraktivnější servis se zamlouvá například Michalu Papiernikovi. „Na delší trasy uvítám lepší služby jako kávu zdarma,“ podotkl.

Regiojet plánuje zlepšit také komfort cestování do Bohumína. Počítá s nasazením lokomotiv Siemens Vectron. „Je to nyní nejlepší lokomotiva,“ uvedl Jančura.

Firma dohromady pořídí také padesát vagonů. Konkrétnější Jančura nyní být nechtěl. „Vozy budou klimatizované s wi-fi připojením a umožní přepravu vozíčkářů i jízdních kol,“ přiblížil mluvčí Regiojetu Aleš Ondrůj.

Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Středa, 20. března 2019 - 17:48:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 993
Registrován: 12-2009
Takže soupravy Ampz + Modusy. Po letech se vyplatí na R8 investovat do vyšších tříd.[lol] [happy]
Středa, 20. března 2019 - 18:56:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2018
Jak jsi přišel zrovna na to, že tam budou Ampz? [wink]
Středa, 20. března 2019 - 19:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8711
Registrován: 5-2007
Máš_pravdu: Nikde inde včas dostatočné množstvo vozňov Business+Relax neobstará. A popravde, dávať na tie vlaky Bussiness+Relax nemôže mať iný dôvod, než použitie Ampz.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Středa, 20. března 2019 - 19:13:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2018
Business a Relax je jen obchodní název, který nyní používá u Ampz. Opravdu si myslíte, že se nic nezmění, když i nadále hodlá deklarovat Business=1. třída a přitom splnit podmínku smlouvy, že každý vlak na R8 bude mít 54 míst v 1. třídě? Nikde není řečeno, že tam nenasadí Bmz s kuchyňkou a označí to jako Business. (MD si totiž na R8 jaksi "zapomnělo" stanovit minimální rozteče sedadel. Proto tam může nasadit ty modusy, které si v tomto parametru nezadají nic s Honekry).
Středa, 20. března 2019 - 19:14:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2017
Business + Relax musí být nutně jen modifikace ve vozech Ampz? Já se jen ptám. Nemůže být prostě libovolný vagon v uspořádání 2.třída openspace 2+1 sedačka (jako má třeba pendolino) pojmenovaný stejně?
Středa, 20. března 2019 - 19:15:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2018
nemôže mať iný dôvod, než použitie Ampz

Důvod tam je, deklarovat že Relax je dvojka (aby na to mohl i nadále pobírat státní dotaci na slevy 75 % na komerčních linkách) a zároveň elegantně splnit podmínku, že v každém vlaku bude nabízet občerstvení. ČD ho nyní nabízí ve všech vozech, nově jen ve vozech 1. třídy a části 2. třídy označené Relax. Aneb jak ušetřit na personálu. [wink]
Čtvrtek, 21. března 2019 - 00:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 639
Registrován: 1-2016
Jak ušetří na personálu? U ČD je jeden zaměstnanec JLV nebo koho s minibarem, u RJ jsou to jeho zaměstnanci a i kdyby tam byla jen jedna stewardka a jeden v kuchyňce (+ další "vlakvedoucí" minimálně), tak pořád tam bude mít víc personálu než je dneska ve vlastní režii.
Čtvrtek, 21. března 2019 - 00:12:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640
Registrován: 1-2016
Důvod tam je, deklarovat že Relax je dvojka

Slušelo by se ovšem dodat, že ač "Relax" je uspořádáním nadprůměrná 1. třída proti současnosti u ČD, tak cenově odpovídá spíše dvojce ČD bez IN aplikací, takže stát na tom nijak neprodělává, že proplácí i Relax. A cestující aspoň cestují pohodlněji. Samozřejmě někde je to dražší, někdy levnější ale v globálu v tom žádný problém není.
Čtvrtek, 21. března 2019 - 00:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2018
TN26 - díky prohlášení většiny vlaku za LC nepotřebuje roznos dalším člověkem po soupravě. Stačí vlakvedoucí + max jeden. Však se nechte překvapit. [wink]

Slušelo by se ovšem dodat, že ač "Relax" je uspořádáním nadprůměrná 1. třída proti současnosti u ČD

Však počkejte na to, jak bude vypadat "Relax" na R8. [wink]
Čtvrtek, 21. března 2019 - 08:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 5-2010
Důvod tam je, deklarovat že Relax je dvojka (aby na to mohl i nadále pobírat státní dotaci na slevy 75 % na komerčních linkách) a zároveň elegantně splnit podmínku, že v každém vlaku bude nabízet občerstvení. ČD ho nyní nabízí ve všech vozech, nově jen ve vozech 1. třídy a části 2. třídy označené Relax. Aneb jak ušetřit na personálu.
Také by se slušelo dodat, že pokud je vlak přeplněný, tak minibar nemusí vůbec projet plným vlakem. Zažil jsem i situaci, kdy jsem se vracel v neděli odpoledne v první třídě a tehdy ohlásili v tom rychlíku, že občerstvení je dnes poskytováno výhradně v jednom voze. Projít do něj však bylo téměř nemožné. Nebo naopak nedávno při výluce mezi Brnem a Vyškovem pak služba minibaru pro jistotu vůbec nebyla ve zbylém úseku.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Komis
Čtvrtek, 21. března 2019 - 10:30:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2019
Miropiro:
"Zažil jsem i situaci, kdy jsem se vracel v neděli odpoledne"
Ano, v pátek a v neděli (ne)obsluha minibarem pro přeplněnost celkem běžný stav.
Čtvrtek, 21. března 2019 - 12:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2018
Takže nově to bude dokonce oficiálně. Protože Low - cost se nebude obsluhovat ani mimo špičku. [wink]
Čtvrtek, 21. března 2019 - 20:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 454
Registrován: 7-2017
No tak hlavně, že má pravdu [lol] Že tam ten "minibar" aka 7days pseudopečivo do vesmíru i atomového krytu a kafe v prášku funguje jenom dva roky, když začalo reálně hrozit, že by o tu linku mohly přijít (a do té doby vládlo nesmrtelné heslo, že bar patří na InterCity, ne na rychlík), to už nikdo nezmíní
Čtvrtek, 21. března 2019 - 20:46:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2018
Už jsem se bál, že Matoušek nepřiběhne s nějakou konspirační teorií o tom, že to vše bylo jen víky jeho bohu Radimovi Jančurovi Velikému, jedinému pánu světa, kterému se klanějí od Jaktaře až po Olomouckou za komínem. [wink][biggrin]

Mimochodem, to bylo ve stejnou dobu, co se "třídy" přejmenovaly na "tarify" protože začalo reálně hrozit, že přestane dosyp na študácké slevy ve Standardu a Relaxu že? Nu což, každá strana má něco. [kiss]
Čtvrtek, 21. března 2019 - 20:49:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2018
Ale líbí se mi, jak Matoušek obhajuje oficální zrušení nějaké služby (zavedenímLC) oproti současnému stavu tím, že ta služba není odjakživa, ale byla někdy zavedena. [rofl]
Pátek, 22. března 2019 - 13:17:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 643
Registrován: 1-2016
Prostě žlutej je špatnej a všichni už teď ví, jak to bude stát za houno, když to nebude tak, jak to dneska poskytuje na komerčních vlacích (jejichž úroveň je ovšem vyšší i u ČD než jejich rychlíky). Ale současně to vlastně žlutej dělá blbě i na těch komerčních, protože nemá "hospodu". A když řekne, že na R8 bude Relax/Byznys (čili naprosto nesrovnatelná lepší "jednička" s tím, co tam je teď), tak je to taky blbě, protože zbytek bude (v podstatě) Low-Cost.
Jinak pokud bude poskytovat občerstvení, tak potřebuje minimálně tři lidi, čili moc neušetří (pokud tedy vycházíme z toho, že tam bude stejný model jako dnes, tj. jeden v kuchyňce /ne, fakt ti co lítají po vlaku dneska, si to kafe sami nedělají aby s ním pak letěli k cestujícímu/ jeden na kombinaci obsluhy a minimálně jeden další na zbytek vlaku resp. jako vlakvedoucí resp. team leader.
Takže pořád nevím, kde se ušetří ti lidi oproti dnešnímu stavu u ČD? Jistě že Jančura nebude mít na tom vlaku 5 stewardů,to je snad jasné. Teď jde ale o to, jestli je to zase blbě, protože zlej Radim bude šetřit na službách v běžném rychlíku nebo je to blbě, že tam nebude minibar jako u ČD nebo je to blbě, protože někdo mě bude při cestě pořád rušit, když já chci přece spát aneb oblíbený pseudoargument z autobusů, proč se žlutým nejezdit... Prostě všechno blbě, to je jasný už předem.
Nebojte, oni mu dají cestující sežrat, pokud to bude dělat hodně blbě. Jinak stejně, dokud nebude ta trať do Přerova hotová a dvojkolejná, neudělá tam zázraky nikdo, ale aspoň bude třeba možnost si tam za rozumné peníze koupit lístek do "jedničky", která se neliší nijak od současného "Standardu" RJ akorát bez služeb.
Ale jak říkám, prostě je to žlutý, tak je všechno blbě.
/jinak jsem na to taky zvědavý, jak se s tím popasuje, o moc horší to být nemůže než teď/
Pátek, 22. března 2019 - 13:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2018
Koukám, že běda jak někdo poukáže na nějaký nedostatek RJ a hned se seběhne partičky obhajovačů jako René TN26 a spol...[proud]

TN26 - odkud se bere ta jistota, že tam bude mít kuchyňku s dalším člověkem, když ještě ani nevyjel? Klidně může mít jen tu svou "americkou." O to víc dává smysl většinu vlaku dát jako lowcost bez obsluhy...
Pátek, 22. března 2019 - 13:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2018
Omlouvám se za překlepy. Píšu z mobilu. Myšlen Ernie a ne René.[rofl]
Pátek, 22. března 2019 - 16:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 455
Registrován: 7-2017
Vozy: Nemusím se nikam sbíhat, jsem tady i když nepíšu Jen bych rád upozornil, že nikdo nepoukázal na žádnný nedostatek. Prostě jenom někdo má (svoji) pravdu a trollí tu s ní. On už těch pravd měl hodně. Ta nejlegendárnější byla, že RJ zkrachuje a nikdy víc než těch původních 30 vozů mít nebude. Ale to si ještě říkal jinak... [proud]

A pokud už opravdu chcete předbíhat, i když 1.železniční zákon říká "vždycky to tak bylo", neznamená to, že ho Jančura, ten jeden satanáš, neporuší. A to se týká i tarifu lowcost.
Pátek, 22. března 2019 - 17:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2018
Že vozy Modus mají podstatně menší rozteče oproti současným vozům ČD na této lince je fakt a je to opravdu nedostatek. Stejně jako to, že se dle slov RJ nově na této lince bude nabízet občerstvení jen v určitých vozech. To že ty si to nechceš připustit a neustále RJ obhajuješ na tom nic nezmění.
Pátek, 22. března 2019 - 18:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 456
Registrován: 7-2017
Já o Modusech nikdy nic pozitivního nenapsal a nenapsal jsem ani nic konkrétního o tom co bude na lince R8. Paralelní vesmír tady reprezentuje jistá skupina lidí, z nichž většina je jeden a ten samý člověk. A jen ten ví všechno. Klidně mu to žerte [jidlo]
Pátek, 22. března 2019 - 18:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2018
On tady někdo tvrdí, že jsi něco takového napsal? Ty si bohatě vystačíš s tím, že okamžitě vystartuješ na každého, kdo nevelebí RJ a poukáže na jakýkoliv nedostatek. [wink]
Pátek, 22. března 2019 - 19:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 995
Registrován: 12-2009
"Však počkejte na to, jak bude vypadat "Relax" na R8."

Jaj, trochu smůla. Ty vozy Ampz by se mi tam líbily. No jó, ale není to moje rozhodnutí.[happy]
Pátek, 22. března 2019 - 20:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 457
Registrován: 7-2017
vystartuješ na každého, kdo nevelebí RJ a ...
Startuju jenom na falešné profily a pár známých trollů [lame]

poukáže na jakýkoliv nedostatek
poukážu nebo podepíšu klidně taky. Třeba na Jančurovy vzdušné zámky. Ovšem mě docela překvapuje, že najednou berete doslova a úplně vážně každé jeho slovo (když se to hodí, že?), zatímco jindy ho označujete za snílka a kecala.
Pátek, 22. března 2019 - 21:43:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2018
Co to je "falešný profil"?

Někdo s tebou nesouhlasil víckrát = troll
Někdo s tebou nesouhlasí poprvé = falešný profil?

Co je trollením na faktu, že ty vozy mají menší rozteče nebo poukázáním na výrok, který prohlásil samotný RJ, který ví asi nejlíp co plánuje?
Sobota, 23. března 2019 - 13:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444
Registrován: 7-2017
No humorne je už len to, že nikto tie vozne nepotvrdil na R8. Nepovažujem za problém absenciu servisu, jednoducho ak človek cestuje 20 minút a stevard má skontrolovať lístky, rozniest vodu, urobiť objednávky a ešte ich rozniest, tak to určite nestíha. RJ nemá žiadne rôzne verzie kuchyniek, tak neviem, aká má byť tá druhá? Jednoducho v kuchynke je barista, ten dostane objednávky od stevarda a tie mu pripravi.
Ak keby jazdili tieto vozne na R8, tak do Budapešti posielajú CD Bdpee a označujú ich za vozne 21.storocia, toto považujem za lepší vtip.
Sobota, 23. března 2019 - 14:36:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2018
A v Americe zase bijou Černochy!
Nesni
Sobota, 23. března 2019 - 23:59:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 6-2014
Nepovažujem za problém absenciu servisu
Jenže velká část cestujících se na něj nejspíš těší. Protože Regiojet = kafe zdarma. Běžný cestující nerozlišuje komerční spoje, objednávané spoje a podobné věci.
Neděle, 24. března 2019 - 08:39:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458
Registrován: 7-2017
Běžný cestující nerozlišuje komerční spoje, objednávané spoje a podobné věci.

A proto již avizované dělení tarifu na LC/Relax/Business. Cestující RJ nemusí rozlišovat komerční a závazkový spoj, důležitý pro něj je tarif.
Neděle, 24. března 2019 - 09:20:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10246
Registrován: 12-2009
Cestující neRJ to rozlišovat musí?
Nesni
Neděle, 24. března 2019 - 09:45:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 6-2014
Cestující neRJ to rozlišovat musí?
U Českých drah musí rozlišovat jednotlivé spoje, pokud chce servis. Někdy dostane v 1. třídě vodu a noviny, ale v jiném vlaku na téže trase nedostane. V některých vlacích lze koupit levné občerstvení, v některých drahé občerstvení a v některých žádné.
Neděle, 24. března 2019 - 09:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2017
To jako si veřejnost myslí, že v trase Brno - Ostrava ve spojích "v závazku", které budou všechny rychlíkové spoje na této trase, bude stejný standart a služby, jako v ostatních spojích, které RJ provozuje na vlastní triko ? Na Slovensku byl taky rozdíl ve spojích Bratislava - Komárno (objednaných státem ) a v ostatních spojích.
Neděle, 24. března 2019 - 10:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10247
Registrován: 12-2009
musí rozlišovat jednotlivé spoje, pokud chce servis
Řeč byla o tarifu.
Nesni
Neděle, 24. března 2019 - 10:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 6-2014
Ohl:
"Řeč byla o tarifu."
Ne, řeč byla o spojích. Reagoval jste přeci na větu Ernieho: "Cestující RJ nemusí rozlišovat komerční a závazkový spoj" a ptal jste, zda "Cestující neRJ to rozlišovat musí?". A odpověď je, že i u Českých drah se musí rozlišovat jednotlivé spoje. Tarif je u Regiojetu jen jiné slovo pro vozovou třídu, takže problém není v Tarifu / vozové třídě. V konkrétním spoji je rozdíl v servisu podle Tarifu / vozové třídy jak u Regiojetu, tak u Českých drah (v 1. třídě voda, ve 2. třídě nic).
Dotaz:
"To jako si veřejnost myslí"
Většinu lidí způsob financování dopravy absolutně nezajímá, nemyslí si nic, oni to prostě vůbec neřeší. Pro ně Regiojet = žlutá barva = Regionova = kafe zdarma.
Neděle, 24. března 2019 - 11:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12628
Registrován: 5-2004
Narodni tarif co predpokladam tam platit bude zna-alespon podle toho co kde prosakuje, oficielne jsem neregistroval ze by byl jakkoli prezentovan - tridu prvni a druhou. To bude u rj co? Prvni bude dle nahody bussiness i relax nebo druha dle nalady relax a loukost?
Pondělí, 25. března 2019 - 23:43:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2016
Dotaz:
"To jako si veřejnost myslí, že v trase Brno - Ostrava ve spojích "v závazku", které budou všechny rychlíkové spoje na této trase, bude stejný standart a služby, jako v ostatních spojích, které RJ provozuje na vlastní triko ? "

Nevím jak "veřejnost" (i když pravděpodobně si to "běžná" veřejnost neznalá věci myslí), ale tak nějak to vyplynulo z toho rozhovoru s Jančurou, že Byznys a Relax by tak nějak měly zůstat s obvyklým servisem, jako "jednička RJ". Že by byl stejný servis ve dvojce, což bude nejspíš Lowcost a třída Standard jako taková se používat nebude /spekulace/ to asi nikdo netvrdil (a zřejmě pak i "Standard vagón" s kuchyňkou bude na R8 "Lowcost". Ono v ty špičky by tam ta stewardka se ani neprotáhla...