Diskuse » Archiv 2018 » Hry a simulátory » Brno předcházející | další

Brno

dolů

   autor příspěvek
Sobota, 03. března 2018 - 08:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2013
Pro opravdové fajnšmekry této hry jsem se rozhodl zveřejnit upravenou verzi GVD.

Co je v ní odlišného?

1. Výrazné zesílení osobní dopravy ze směru Kuřim. Každou hodinu v taktovém režimu vlaky kategorie R, IC a EC

2. Od každého nákladního vlaku, na který se přidává postrk nebo přípřež se cca po dvou hodinách vrací Lv na seř. nádraží z Kuřimi.
( Poznámka: Cílová stanice lokomotiv je BHL. Cílovou stanici Brno-Maloměřice u lokomotiv nelze zadat. Simulátor to vyhodnocuje jako chybu. Lokomotivu zajedete na jakoukoliv kolej na seř. nádraží a manuální volbou změníte na posun )
Lokomotivu můžete použít na jakýkoliv následující nákladní vlak. V jednom případě se jedná o lokomotivu ř. 240, zbývající jsou ř. 230

3. Na konkrétních vlacích jsou použity lokomotivy ř. 1116, 1216 a 380

4. Zkrácení jízdní doby ze stanice Moravské Bránice do stanice Střelice. V simulátoru je chyba, která způsobuje, že vlaky zkracují jízdní dobu na polovinu a přijíždějí do stanice Střelice s velkým náskokem. Způsobuje to i chybu, kdy osobní vlak z Moravských Bránic přijíždí do Střelic současně proti rychlíku z Brna. Tato chyba je tak odstraněna.

5. V textových souborech, kde je časový plán deponování souprav, jsem přidal spoustu informací k probíhajícímu GVD. Nejenom nástupy vlaků na kolej v BHL, ale upozornění na některé chyby v simulátoru a upozornění na některé zvláštnosti GVD ( zejména mimořádná jízda po jiné traťové nebo staniční koleji ).

Součástí tohoto příspěvku je příloha, která obsahuje vše potřebné. Složku "Brno - upravená verze GVD" dekomprimujete a je nutné nahradit některé soubory a složky.
Vše vysvětlím a je to jednoduché

1. 001 - bez vlivu zpoždění - uložená pozice, která umožńuje začít hru už s deponovanými Sv
Tato verze nezpožďuje vlaky
2. 002 - s vlivem zpoždění - uložená pozice, která umožňuje začít hru už s deponovanými Sv
Tato verze zpožďuje vlaky
( Hned po spuštění této uložené pozice můžete smazat klávesou DEL zpožděné vlaky.
Najdete je přímo ve hře v horním řádku - ZPRÁVY

3. Pomůcky GVD - složka obsahuje všechny potřebné údaje a návody pro aktuální GVD

4. Ve složce DATA smažete složku "vozy" a nakopírujete složku "vozy" z mé přílohy

5. Složku GVD smažete a nakopírujete složku GVD z mé přílohy



CHYBY Simulátoru: Přípomenu některé chyby v simulátoru pro bezproblémové hraní

1. Ve stanici Střelice, ve směru na Brno, stavte odjezdové návěstidlo, až když dojde k načtení vlaku na koleji. Samozřejmě u vlaků, které jsou ve stanici pravidelně zastavující.

2. V traťovém úseku BHL - židenice nestavte za vlakem směr Kuřim následný vlak směr Adamov nebo Šlapanice. Dochází k chybě přenosu čísla. Číslo vlaku, např. směr Adamov se přenese směr Kuřim.
V tomhle případě musíte počkat, až vlak směr Kuřim projede celý mezistaniční úsek a až pak teprve stavět vlakovou cestu pro následný vlak směr Adamov nebo Šlapanice.

3. Při jízdě na obsazenou kolej, dochází u některých vlaků k chybě, kdy souprava přechází na jiný vlak a nedojde k načtení nového čísla vlaku nebo soupravy. Stačí odvěsit vlakovou lokomotivu a nová Sv se načte.
application/octet-stream
Brno - upravena verze GVD.zip (1794.0 k)
Antonio
Pondělí, 12. března 2018 - 19:06:01  
Neregistrovaný host
194.228.79.181
Tak to zní dobře, hned to zkusím.
o první chybě vím ale ty další dvě jsou nové nebo stávající chyby a nikdy jsem si jich nevšiml?
Občas se mi stane nepříjená věc a to ta, že když dám PN z 4a. koleje na 6. kolej tak mi potom nejde stavět VC na 6. kolej a to ani ze směru od Židenic. Vím že už se to tu párkrát řešilo ale už tu nebylo řešení. Je to bug ve hře nebo se tá nějak vyřešit během hraní?
Úterý, 13. března 2018 - 06:36:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2013
Druhá chyba nenastává pokaždé, ale je dost nepříjemná, protože nejde odstranit. Je nutné pak hru vrátit na uloženou pozici, kde ještě k chybě nedošlo.

Naopak chybu, kterou popisuješ ty, jsem nezaznamenal nikdy. Občas se stane, že pokud jedeš na PN od Židenic, zmizí v menu volba RNZ a je pak nutné závěr výhybek provést manuálně a po jednotlivých výhybkách ( samozřejmě ty, které jsou pod závěrem )

Napadá mě jenom, když zajedeš vlakem na kolej volbou PN, provádíš potom funkci RNZ? Ta je nutná pro zrušení postavené nouzové vlakové cesty. Dokud máš výhybky po závěrem, nelze na kolej stavět jiná vlaková cesta a samozřejmě nejde stavět vlaková cesta ani z opačné strany.
Úterý, 13. března 2018 - 10:10:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2017
Zdarec,
neumíte někdo programovat na android?
Hledám po netu už dost dlouhou chvíli nějaký simulátor na řízení vlak nádraží a bohužel nic :-(
Tohle by bylo fajn, ale uznávám, že Brno je dost problematické na mobil. Ale klidně i něco menšího [wink][andel]
Středa, 28. března 2018 - 06:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2013
Antonio

Jak jsme se tu bavili o chybě přenosu čísla na Kuřim, tak jsem to ještě znova zkoušel, abych neuváděl nějaké nesmysly. Je to přesně tak, jak to popisuji i ve svém návodu.
Za vlakem 4922, když postavím vlakovou cestu hned pro 4744 a nepočkám až 4922 projede celý mezistaniční úsek BHL - Źidenice, přenese se číslo 4744 i ve směru Kuřim.
Zkoušel jsem to dvakrát za sebou a pokaždé k došlo k chybě přenosu.

Dávám sem i screen ze simulátoru.
Antonio
Pátek, 30. března 2018 - 20:17:55  
Neregistrovaný host
Bardotka:
k mému problému - vyhýbky pod závěrem nemám i když se musím přiznat že jsem neznal funkci RNZ a vše prováděl ručně. raději se už vyhýbám funkci PN pokud to jde.
k problému s čísly vlaků - dávám si na to pozor ale už jsem se asi dvakrát nebo třikrát zapoměl a naštěstí se nic nestalo ale dávám si na to pozor stále.

Nová verze jízdního řádu je celkem supr. Nebylo by lepší udělat rovnou celý nový GVD než upravovat starý? Vím, že to není nic jednoduchýho
Neděle, 01. dubna 2018 - 09:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2013
Funkce RNZ ( rušení nouzové cesty ) se samozřejmě používá v reálném provozu.
Když máš zhlaví, kde ti nouzová cesta zazávoruje spoustu výhybek, včetně výkolejek, bylo by manuální odzávorování po jednotlivých výhybkách a výkolejkách zdlouhavé.

Používání PN se nevyhýbej. Například ve směru od Židenic, ani jiná volba není možná. A pokud simulátor umožňuje postavit posunovou cestu na vjezdových návěstidkech, kdekoliv v řízené oblasti, je to chyba. Vjezdová návěstidla mají pouze označovací pruhy stejné šíře a stavět na nich posunové cesty v reálném provozu nelze.

Jiná situace je na cestových návěstidlech. Pokud jsou na nich označovací pruhy nestejné šíře, jsou určeny i pro stavění posunových cest a v reálném provozu se vjezd na obsazenou kolej, formou posunové cesty, používá.

Ale i tak v simulátoru používej PN z obou stran při vjezdu v BHL na obsazenou kolej. V lepším případě se souprava automaticky přihlásí pod novým číslem, v horším případě odvěsíš lokomotivu manuálně a nová souprava se načte.


Vypracovat nový GVD je časově hodně náročné. Navíc by musely být podklady pro oběhy souprav a lokomotiv + další informace ke GVD.
Takže v takovém rozsahu, v jakém teď hraješ simulátor, ho už nikdo neudělá.

Já jsem provedl v podstatě už jenom improvizaci, která obsahovala jednak spoustu oprav k poslednímu zpracovanému GVD a jednak vypracování technologie odstavení souprav pouze v řízené oblasti, aby se plně využila hratelnost a obtížnost simulátoru. A také se nejvíc přiblížila skutečnému provozu v uzlové stanici většího rozsahu. Hráč simulátoru má tak plně v režii obsazování kolejí v BHL a obsazení kolejí může přizpůsobovat dopravní situaci.

Nová úprava GVD, kterou jsem vložil na tyhle stránky před několika dny, je fiktivní improvizace, která zatraktivnila trať Brno - Havlíčkův Brod a obsahuje ještě další nové opravy + nasazení lokomotiv 380 a taurusů.

Ale i tak, tahle celkem jednoduchá úprava zabere neskutečné množství času a já osobně už bych do toho nešel. Už jsem u toho strávil opravdu spoustu hodin a taky mám spoustu jiných zájmů.

Každopádně jsem ( aspoň doufám ) i poslední fiktivní úpravou, opět poslední GVD trochu více zatraktivnil, ale to už si musí každý vyzkoušet sám.
Tony 221
Středa, 11. dubna 2018 - 20:49:47  
Neregistrovaný host
Zdravím Zajímalo by mě kde odstavím soupravy které dojedou do Brna například ve
22:10 a mají odjíždět ve 3:00 ráno hnací vozidlo odstoupí a když to odtáhnu zálohou tak by mě zajímalo jak tu zálohu přivolám zpět popřípadě na kterou kolej to mám od posunovat
Čtvrtek, 12. dubna 2018 - 07:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2013
Stejně jako kompletní simulátor, který si stáhneš na stránkách brnosim.wz.cz, tak i upravená verze GVD, kterou jsem na tyhle stránky vkládal 1.4. obsahují návod pro deponování souprav.


Stačí ho jenom otevřít a postupovat podle toho návodu. Ten který jsem vypracoval k upravenému GVD obsahuje i spoustu důležitých informací ke změně jízdy po traťových kolejích atd.

Vše máš ale popsáno v příspěvku, který jsem vkládal na tyhle stránky současně s přílohou.
Stačí jenom číst a hlavně projít si důkladně všechno, co složka obsahuje.

Zálohou nic neodstavuješ mimo řízenou oblast. Pouze v SOBOTU se odstavují dvě soupravy na ONA a ONB mimo řízenou oblast a to z důvodu špatného načítání další simulační den.
Mimo řízenou oblast ještě budeš odstavovat soupravy nákladních expresů, tzv. pošťáků.
Ty můžeš zálohou odstavit třeba na ONA, To je celkem jedno, kam je odstavíš, ale musí opustit řízenou oblast. Samozřejmě kromě Nex 53255, který naopak nesmí řízenou oblast opustit.

Záloha nezávislé trakce ř. 731 je jinak naprogramovaná tak, že se vždy po několika minutách přihlásí na vstupu do řízené oblasti. Pokud s ní odstavíš soupravu mimo řízenou oblast ( opět ONA nebo ONB ), simulátor ji opět znovu vygeneruje.

Naopak, pokud se ti v řízené oblasti objeví záloha závislé trakce ř. 210, ta je určená pouze pro jednorázový vstup do řízené oblasti. Tak tu vrátíš zpět, mimo řízenou oblast a simulátor ji už znovu nevygeneruje. Až opět s nějakou další soupravou.

Stává se to hlavně, když hraješ simulátor s vlivem zpoždění vlaků a stane se, že 30 minut před pravidelným odjezdem, chybí v řízené oblasti souprava vlaku z obratu jiného vlaku, který má na příjezdu velké zpoždění ( i když u ostrých obratů rychlíků ADAMOV / ŠLAPANICE stačí i 5 minut zpoždění )

Hlavně simulátor je tak naprogramovaný a provádí každou minutu kontrolu souprav v řízené oblasti. Pokud nějaká chybí 30 minut před odjezdem, vygeneruje ji na vstup do řízené oblasti, i když samozřejmě ji nepotřebuješ a vlak budeš "točit" z pravidelného obratu zpožděného příjezdového vlaku.

V takovém případě na vygenerování nové soupravy z ONB nebo ONA nereaguj. Pouze soupravu i se zálohou závislé trakce ř.210 vytáhneš do řízené oblasti a vrátíš ji zpět na ONA nebo ONB.

Zpravidla ale musíš počkat, až se v řízené oblasti objeví zpožděný vlak jehož souprava přechází na další soupravu vlaku, která se ti jinak bude pořád objevovat na vstupu do řízené oblasti, pokud ji vrátíš na ONA nebo ONB moc brzy. Jinak ji bude simulátor pořád vracet na vstup do řízené oblasti.

Já to dělám tak, že nechám vygenerovanou soupravu pořád stát na vstupu do řízené oblasti a až když vstoupí zpožděný vlak do řízené oblasti, pak teprve vytáhnu soupravu z ONB nebo ONA a hned ji zase vrátím zpět na ONA nebo ONB.

Pak už simulátor soupravu znovu negeneruje, protože nový vlak na odjezd, je zapsán číselně na vozech zpožděného příjezdového vlaku.
Tony 221
Čtvrtek, 12. dubna 2018 - 11:48:07  
Neregistrovaný host
Diky moc dost užitečné rady
Úterý, 17. dubna 2018 - 17:53:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2008
Ahojte - díky za řádky, které zde píšete - ten nouzák na Kr. Pole - proč mě to troubu nenapadlo už dávno [angry] a k těm obratům židenice / 340 - tam stačí klasik otočit - v reálu to probíhalo úplně stejně - couvačka buď na HL nebo couvák na židenice - na HL pokud není střídač, obrat mašiny - jinak díky za cenné poznatky - ze zásekem návěstidla jsem se též už potkal - škoda jen, že není k mání nějaký novejší grafikon
Pátek, 20. dubna 2018 - 11:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2018
Zdravím, tento simulátor som objavil pred niekoľkými rokmi, stál ma mnoho bezsenných nocí a dal mi pár krásnych rán, keď slnko vychádzalo a ja som ešte hral. Presvedčil som preto známeho, aby sme vo voľných chvíľach vytvorili hru inšpirovanú hlavne ním. Zaujíma nás, čo si o nej myslíte, preto som otvoril vláknu tu: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3900981

Video z hry: https://youtu.be/6cKn2X7FPI8
Pondělí, 28. května 2018 - 22:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2009
Vzhledem k tomu, že jsem nemohl najít Gregorův pack (už jsem ho našel [proud]), rozhodl jsem se vytvořit si vlastní a když už jsem si s tím dal práci, byla by škoda se nepodělit. Použil jsem především upravené obrázky z Trafficu, doplněné dalšími z Želpage a vagonWebu a přidal jsem i některá Gregorova vozidla, přizpůsobená tak, aby seděla k ostatním vozidlům v packu. Všem vozidlům by měly sedět nárazníky a měly by být +-ve stejném měřítku. Pack je připraven na všechny grafikony od GVD 2005 po Vojtíkovu úpravu GVD 2007. Nachází se zde několik vozidel, která časově nesedí (např. 560 retro - navíc v podobě, jak by pravděpodobně vypadala v té době, 380 Kometa expres nebo 363.001 v prototypovém nátěru), ty je samozřejmě možno odstranit před započetím hry. Některé nákladní vozy byly nahrazeny jiným typem vozu (místo chlaďáku Gags, místo vozů na ocelové svitky Es apod.), což má pravděpodobně u většiny z vás nulový vliv na hratelnost. Doporučuji původní složku smazat nebo přejmenovat, původní lokomotivy byly poměrově větší než vagóny a nebudou k vozům sedět (jediná textura bez úprav zůstala 741 Viamont). Celkem jde o 274 nových textur s průhledným vrškem, který tím nezakrývá nápisy.

application/octet-streamBrno pack 2018
vozy.rar (898.5 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem rt6n26.)
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)

Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill)