Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Lipenka, Bechyňka, šumavské lokálky (ŠED) » Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 25. 09. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 25. 09. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 22. září 2017 - 10:23:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2017
Honzaklonfar: Jj, já neříkám že se na o ty vagony třeba nehodí, ostatně jsou kryté a nákladní. Tím se vlastně z osobního vlaku stává vlak smíšený (to by byl myslím jediný smíšený vlak v republice).
Jihotrans obecně dělá všechno za nejméně peněz.

Myslím že to vzniklo nějak takhle:
"Tvl Roberte, jsme ti tam dali těch 18 kol nebo kolik má ten motorák, tak to splňuje, ale..."
"Co ale, dyť sme domluvený."
"Jsme, to je jasný, ale byl si se tam podívat? Tam je kol jak v cikánským sklepě, moh by z toho bejt průser, tohle by se mohlo rozmáznout a o ty my nestojíme"
"Jo byl jsem tam cestou na Lipno na chatu, viděl sem to a mám plán. Daly by se tam zadotovat cyklobusy, ne?, nějaký vleky ještě máme..."
"Krucinál, my ti přihrajem takový prachy a ty vymyslíš autobus. Vymysli něco ať se to do toho vláčku vejde, dejte za to vagon na kola, co já vim"
"Něco jako vlek za autobus na kola, jo, to by snad šlo.."
"Neboj, na to ti samozřejmě přisypem, ale nemůže to zůstávat na peroně prostě"
"To je jasný, hm, něco s tim udělám, řeknu tomu famfulovi, někde se bude něco válet, natřem to, nějaký háky na kola, dáme tam brigoše a hotovo dvacet."
"Jo tak nějak jsem si to představoval, to bude dobrý a zavře to tlamu těm rejpalům."
"Hned famfulovi volám, takhle neschopný lidi já mám že to musím vymejšlet za ně sakra..."
Pátek, 22. září 2017 - 10:49:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2012
Opravdu se cítíte duševně v pořádku?
Pátek, 22. září 2017 - 10:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 6-2016
Pan_Chytrej: Ohledně smíšeného vlaku - nebude jediný. Na JHMD takové jezdily a vozily i moje kolo (a snad ještě občas jezdí). Ostatně i ty slovenské pošťáky "jdou" přes Ing. Šatavu, takže to "úplně blbě" nebude.

K tomu hypotetickému rozhovoru - obávám se, že je hypotetický bohužel jen z malé části...
Pátek, 22. září 2017 - 13:52:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2017
Pan Chytrej: [ok]
(Kdo nezná jihočeské reálie, postavy a účinkující, tak mu rozhovor připadá poněkud mimo. Ale bohužel, v tomto duchu probíhala i soutěž s druhým kolem formou přátelského pohovoru, kde "náhodou" šel GW až poslední.)

honzaklonfar: Šatava vybral velmi vhodné vozy, ale jinak bych ho s celou jihočeskou šaškárnou nespojoval. Podniká a dostal kšeft sehlat vozy. Jestli je objednal vepř domácí nebo svině divoké z Hluboké + jejich krajští kamarádi mu může být jedno.

Věcná poznámka: Řazení nákladního vozu na kola mezi dva motoráky není není nic neobvyklého. Podobně jezdí mezi dvěma Stadlery nákladní cyklovůz třeba na Naturpark Expressu z Ulmu podél horního toku Dunaje do Tuttlingenu a dál do Blumbergu.
Nevadí vozy, nevadí ani GW jako takový, vadí jihočeská zlodějina, které tady mnozí z ideologických důvodů fandí.
Pátek, 22. září 2017 - 14:07:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2010
V rámci Seidelovského vlaku budou zveřejněny přejezdy M131 s vlekem a bude možné se svézt...
application/pdf
NCB_S_Hurvinkem_na_Sumavu_2017_A3_297x420_v03.pdf (655.0 k)
Pátek, 22. září 2017 - 14:13:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7737
Registrován: 4-2003
neregistrovat je normální:Nevadí vozy, nevadí ani GW jako takový, vadí jihočeská zlodějina, které tady mnozí z ideologických důvodů fandí.


Pořád nechápu, co to je za zlodějinu, když vyhrálo výběrové řízení s nejnižší cenou GWTR. Takže kraj ušetří a co se s těmi penězi bude dít v GWTR, může každému být šumák v případě pokud lidi slušně zaplatí, vozidla budou spolehlivá a vlaky dostatečně kapacitní. Pak tak by mne zajímalo, na co se to vlastně bude nadávat. Však do začátku GVD 2017/2018 je to v podstatě pár dní, tak brzy uvidíme [wink].


A šotouši by hlavně měli zatlačit na jistá místa, aby mohli fotit i nadále brejlovce (občas zamračenou) i mezi Kájovem a Novým Údolím. Pak bude spokojenost na všech stranách. Ať je tam ta pestrost - GWTR, Arriva a i nadále ČD [biggrin].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 22. září 2017 - 14:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2017
Bram:
- šotouše a brejlovce si nechte do jiné diskuze
- výběrko bylo transparentní jako karlovarská losovačka, taková česká cesta...
- že bude GW fungovat dobře a nebude na co nadávat se může stát, to bude ta lepší variata, ale bude to zásluha lidí z provozu, ne krajských zm.dů, kterým tu z naivity sobě vlastní děláte advokáta
- s ušetřenými penězi se stane totéž, co u autobusové dopravy nebo vltavské vodní cesty z Č.B na Hlubokou
- Vlastně je všechno v pořádku, protože strojvedoucí Bram to tak ideologicky schválil.[happy]
Pátek, 22. září 2017 - 14:48:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2017
Tím se vlastně z osobního vlaku stává vlak smíšený (to by byl myslím jediný smíšený vlak v republice).

V čem smíšený? On se v těch vozech bude vozit náklad nesouvisející s přepravou cestujících?
Pátek, 22. září 2017 - 15:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2016
P. Ch.:[ok]
Hlavně aby v dodávce tramvají nenastaly "nepředvídatelné okolnosti" typu druhotné platební neschopnosti. Tím že vnikly i do žel. d.o. praktiky známé z fungování taxislužeb, či bývalých ČSAD, tak na tom možno hledat i něco pozitivního - mafián s motivovaným (podplaceným) úředníkem si penězovod uhlídají lépe, nežli za časů ČD. Pro milce železnic by to mohlo mít ten důsledek, že se náhle přestane na privatizované trati oproti dřívějšku "vozit vzduch", náhle budou mít i vlaky obsazené několika cestujícími "strategický význam", to si tandem státní kasa - soukromá kapsa mocipána ohlídá, aby nějaký tlachalovitý moula z JIKORDu, či úředníček z KÚ dával do novin výše uvedené nesmysly. Třeba náhle bude mít smysl jezdit do Netolic, či Týna...
Zhášecí komoru
odejmout, neb zasadit
na vypinači bez
napětí v poloze
zapnuto
Pátek, 22. září 2017 - 15:57:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2017
Bram: Když se na to podívám čistě sobecky: Mně se cesta z/do JČ prodraží, protože už nebudou VJČ z Horní Plané [sad]
Pátek, 22. září 2017 - 16:58:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2017
Na některé "spisovatele" není třeba ani reagovat. Je u nich evidentní absence relevantních informací. Jejich spekulace a výmysly nestojí ani za nějakou reakci. Těžko říct, kde se to bere, protože takových lidí je tu více a používají obdobné provokativní nesmysli, asi se to šíří jako vir v počítači. Nějak mě to nechává v klidu, hloupých lidí je všude dost a prostě těm se člověk v životě nevyhne. Je zajímavé, že někteří bijci se stále opakují. Stejné kecy jako před zhruba rokem, když se měli rozjíždět rychlíky Plzeň - Most, jen na jiné diskuzi. Dnes už se tam nic nepíše, ti samí jedinci zde na této diskuzi, s pocitem ublížení, musí opět oprášit co již zapadlo, pro příklad pan DHaK by nám o tom mohl povyprávět. [biggrin][biggrin][biggrin][satan]

(Příspěvek byl editován uživatelem Toff.)
Pátek, 22. září 2017 - 16:58:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 6-2016
neregistrovat_je_normální: Ani já ho s šaškárnou nespojuju. Je to jen dodavatel, podle mého mínění slušný a inteligentní.
Sobota, 23. září 2017 - 01:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2017
Drahý Toff(e), jako bych četl Jihočeskou Pravdu nebo Rudé Právo. SROVNEJTE SE!
Sobota, 23. září 2017 - 01:52:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2017
Pan Chytrej[ok][ok]
Sobota, 23. září 2017 - 02:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2017
Toff: ...provokativní nesmysli...podle vzoru "hrad", nebo pán, nebo muž, nebo stroj, nebo předseda, nebo soudce? Nebo tam je někde shoda? Ostatním se omlouvám za nesociální inteligenci vůči hlupáčkovi pod nickem Toff. Škoda, že se nedají sebrat jeho příspěvky. Byly by to hezké sebrané spisy. Ale, nebudu rušit při práci na obohacení železniční VHD na prostoru jižních Čech. Snad nás obohatí
Sobota, 23. září 2017 - 02:32:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2017
neregistrovat je normální[ok][ok]
Sobota, 23. září 2017 - 06:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7738
Registrován: 4-2003
neregistrovat je normální: Vlastně je všechno v pořádku, protože strojvedoucí Bram to tak ideologicky schválil.


Jasně [biggrin].

Jenže situace je trochu jiná: Kdyby kecálkové typu neregistrovat je normální, Pan chytrej a DHaK v ruce cokoliv měli proti GWTR, tak by měli správně jít na policii a oznámit to. Policie by pak měla začít vyšetřovat. Nic ovšem nemají, tak jen blbě kecají.

Mne jako uživatele služeb železničních dopravců zajímá to, co za danou cenu dostanu. A pokud v případě lokálek na Šumavě dostanu to, co předpokládám (Regiosprintery se zálohou v podobě 810 + 010, případně 628), tak budu spokojen [wink]. Vzhledem ke spolehlivosti Regiosprinterů je předpoklad nasazení zálohy 810 + 010 minimální a vůbec bych se nedivil, kdyby případné letní posily vlaků byly v podobě 628, která by jezdila na některých vlacích společně s Regiosprinterem. Vlak by nízkopodlažní byl, tak co?


Ostatně ty regionovy, co se uvolní z šumavských lokálek, uvítám rád třeba na trati Čerčany - Světlá nad Sázavou, kde se dodnes prohání osmsetdesítky pravidelně [wink].


- že bude GW fungovat dobře a nebude na co nadávat se může stát, to bude ta lepší variata, ale bude to zásluha lidí z provozu, ne krajských zm.dů, kterým tu z naivity sobě vlastní děláte advokáta

Ukázkový koncert hlouposti - mne totiž zajímá výsledek, tanečky okolo jsou pro mne nepodstatné. Ale tanečky odborářské vždy dobře pobaví, inzerují se jako největší tragédie a po zhlédnutí jsou to vždy ty nejlepší komedie [biggrin].


(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Sobota, 23. září 2017 - 08:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19434
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně nasazena 814 027

Os z ČB do Volar 814 146, 754 078, 842 024 ,754 022
Os Rybník - Lipno nad Vltavou - 210 057

Ex 531 - 754 074

Mn dnes ...
ICQ 191300062
Sobota, 23. září 2017 - 09:53:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2017
"GW dělá vše za co nejméně peněz" a to je špatně? Je to možná taková nízkonákladovka, proč ne. Jestli ovšem chcete, aby nějakej vlak za pár let vůbec jezdil, tak by se na ekonomiku provozu mělo trošku hledět. Těžkej služebák s velkou lokomotivou není dobré řešení, to jsou jen šoto sny, některých chudáků.

"Ojetiny z Německa", asi nemá cenu připomínat, že i takové ČD nakupují ojetiny a tady z nich dělají bůh ví co. A to za mnohem větší prachy, nebo takové rychlíky vyšší kvality, to je úplná šaškárna.
Sobota, 23. září 2017 - 10:17:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2017
zbraslavický_sládek:
"Drahý Toff(e), jako bych četl Jihočeskou Pravdu nebo Rudé Právo. SROVNEJTE SE!"

Jak vidno, nově registrovaný uživatel, který se tak prapodivně bije za pochybné názory jedinců, které jsem tu již zmiňoval. Co za tím asi bude ? [biggrin][biggrin][biggrin][satan]
Sobota, 23. září 2017 - 10:37:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2017
Knorr:
""GW dělá vše za co nejméně peněz" a to je špatně? Je to možná taková nízkonákladovka, proč ne. Jestli ovšem chcete, aby nějakej vlak za pár let vůbec jezdil, tak by se na ekonomiku provozu mělo trošku hledět. Těžkej služebák s velkou lokomotivou není dobré řešení, to jsou jen šoto sny, některých chudáků.

"Ojetiny z Německa", asi nemá cenu připomínat, že i takové ČD nakupují ojetiny a tady z nich dělají bůh ví co. A to za mnohem větší prachy, nebo takové rychlíky vyšší kvality, to je úplná šaškárna."

Jako nízko nákladovou společnost bych GWTR tak úplně nepovažoval, rozjetí takového provozu opravdu není nic nízko nákladového. Jen prostě musí pokrýt mnohem menší náklady na provoz, než státní firma jako je ČD a tudíž mohou jezdit i levněji. Ty řeči co se tu vedou, jsou jen kecy jedinců, kteří si ty své bludy povětšinou vymýšlí, nebo papouškují různé pochybné články třeba z Obzoru. Mnozí z nich to dělali loni a dnes pár měsíců před spuštěním šumavských lokálek naší firmou GWTR se vrátili jako spravedliví bijci proti špatným soukromníkům. Někteří dojdou tak daleko, aby se stali nenápadnými, že se zaregistrují pod novým nickem. Je to občas dosti veselá taškařice, jak se snaží, ale člověk se nesmí nechat vykolejit. Hlavně proti nepodloženým lžím se těžko argumentuje, tudíž asi nemá cenu se s nimi ani moc zaobírat. [biggrin][satan]
Sobota, 23. září 2017 - 16:16:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 7-2011
Nechci se úplně vněšovat do vaší rozjeté debaty. Patřím zrovna mezi lidi, kteří jsem napsali více příspěvků než jeden, dva, tři... A vycházím z toho, co vidím. Na trať 194 v dopravní špičce/v létě nejezdí opravdu 20 jízdních kol, ani třicet nebo kolik bylo napsáno ve výběrku. Dle mého odhadu/mohu doložit fotkami a zároveň jsem se ptal vlakvedoucích. Kol bývá okolo 60 kusů, ano klidně 60 kusů. Pokud chcete za vzor brát JHMD, tak se tam jeďte někdy podívat, jak to vypadá tam. Mohu též doložit fotkami. Loko + 2x Balm na Bystřici + 1x Zetka. Zetka plná kol a nakládá/vykládá jí personál vlaku. Na základě toho dochází ke zpoždění vlaku, místo pobytu 2 minuty je najednou 5 i více minut. Obraťme list. Na Šumavu jezdí kol více. Ta efektivita (která "ne"nastane) je tedy, aby personál vlaku vykládal kola z nějakého reko pošťáku?? Pořád vidím ten ideál loko + 2x patra + co se nevejde tak do Ds. Kdyby tam tolik kol/lidí nejezdilo, tak by dráhy tyto soupravy na tuto trať ani nepoužívaly a jezdily by něčím podobným jako RS.
Maršál
Sobota, 23. září 2017 - 19:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5920
Registrován: 1-2010
Lukyss: ano, určitě jezdí na každém vlaku 60 kol? Já myslím, že je to zase šotopřelud[proud]. Vím, že MB n.p. vozí i vzduch a určitě na všech vlacích to Ds potřeba není. Jenže když MB n.p. nemá nic lehčího? Pokud pojede 60 kol a bude to nahlášeno dopředu, nevidím problém ani u new dopravce. To, že MB n.p. neumí postavit jízdní řád tak, aby se kola dala v klidu nakládat a vykládat netřeba komentovat. Ono těch vlaků do cíle stejně moc ne dojelo. [proud]

A dnes jsem se jel projet po 198 a musím konstatovat, že zde jsou takové pobyty ve stanicích, jako by se mělo nakládat 100 kol. Jízdu v šukafónu zapáchajícím po hovnech ani komentovat nebudu.[sad]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Maršál
Sobota, 23. září 2017 - 20:10:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5921
Registrován: 1-2010
A s nástupem nového dopravce se budou asi dávat i koleje do cajku. V Protivíně stojí halda new pražců z Nových Hradů do Volar. No konečně. Jo hold soukromník si nenechá likvidovat HV tím strašný svrškem. [biggrin]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Sobota, 23. září 2017 - 20:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 6-2016
"Pokud pojede 60 kol a bude to nahlášeno dopředu" - to je klasické nádražácké uvažování...
60 kol je např. 15 zcela nezávislých rodin, které se rozhodly v pěkném počasí jet na výlet. A ty svoje 4 kola nemusí nikomu hlásit, že? Navíc by neměl být problém "vysosat" např. z POPek, kolik těch kol ve špičkově obsazených vlacích OPRAVDU jezdí...
Sobota, 23. září 2017 - 21:04:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4992
Registrován: 5-2007
No konečně. Jo hold soukromník si nenechá likvidovat HV tím strašný svrškem.
Prosim tě Luboši,co to s prominutím meleš za pitchoviny?! To myslíš,že je to jen o pražcích? Jsou-li např.propadlý styky,sjetý koleje,blaťáky,tak ti i zlatý pražce jsou k ničemu. Ostatně jakou souvislost má soukromník (GW),kterej notabene na Šumavě ještě netahá,se stavem místního svršku? [uhoh]
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Sobota, 23. září 2017 - 21:15:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 6-2017
Paveldacicky:
"No konečně. Jo hold soukromník si nenechá likvidovat HV tím strašný svrškem.
Prosim tě Luboši,co to s prominutím meleš za pitchoviny?! To myslíš,že je to jen o pražcích? Jsou-li např.propadlý styky,sjetý koleje,blaťáky,tak ti i zlatý pražce jsou k ničemu. Ostatně jakou souvislost má soukromník (GW),kterej notabene na Šumavě ještě netahá,se stavem místního svršku? [uhoh]"

Asi tak, těžko tohle může soukromník ovlivnit, ale je jen dobře když se tratě opravují, ať už po nich jezdí kdokoliv [wink][biggrin][satan]
Sobota, 23. září 2017 - 21:22:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2017
Maršál:
"Lukyss: ano, určitě jezdí na každém vlaku 60 kol? Já myslím, že je to zase šotopřelud[proud]. Vím, že MB n.p. vozí i vzduch a určitě na všech vlacích to Ds potřeba není. Jenže když MB n.p. nemá nic lehčího? Pokud pojede 60 kol a bude to nahlášeno dopředu, nevidím problém ani u new dopravce. To, že MB n.p. neumí postavit jízdní řád tak, aby se kola dala v klidu nakládat a vykládat netřeba komentovat. Ono těch vlaků do cíle stejně moc ne dojelo. [proud]

A dnes jsem se jel projet po 198 a musím konstatovat, že zde jsou takové pobyty ve stanicích, jako by se mělo nakládat 100 kol. Jízdu v šukafónu zapáchajícím po hovnech ani komentovat nebudu.[sad]"

Na každém vlaku to není, ale v sezoně není problém, aby těch šedesát kol jelo, což je fakt. Jednou jsem to tu už kdysi psal, nikdo nemá zájem na tom, aby se cestující s koly nechávali na peróně, protože by je vlak nepobral. Vše se mapuje do předu, tak že i soukromník má přehled, kolik lidí a cyklistů tam může jezdit a určitě nebude od věci napsat, že GWTR se bude snažit uspokojit všechny zákazníky. Jak se nám to povede, se teprve uvidí. [satan]
Neděle, 24. září 2017 - 10:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19437
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně nasazena 814 027

Os z ČB do Volar 814 146, 754 063, 842 020 + 024 ,754 022
Os Rybník - Lipno nad Vltavou - 210 045

Ex 531 - 754 078 ???

743 005 + 008 dnes na Mn Protivín - Volary a zpět.V úseku Protivín - Volary + 708 013. Před 10 hodinou vyjel z Volar zpět do Protivína. [fotic]

(Příspěvek byl editován uživatelem Pépa_Rákos.)
ICQ 191300062
Maršál
Neděle, 24. září 2017 - 11:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5923
Registrován: 1-2010
Pavlíku: to já vím taky, že to není jen o pražcích. Je to myšleno obrazně, že konečně něco se s těmi kolejemi bude dělat. Ještě není jasný, jestli to třeba nebude na výměnu kolejí staničních ve Volarech. No v každém případě jsou traťové koleje v katastrofálním stavu. Škoda, že se nepoužily oceláky všude. Ty alespoň neshnijí a nehnou se.[proud]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Maršál
Neděle, 24. září 2017 - 11:38:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5924
Registrován: 1-2010
"Pokud pojede 60 kol a bude to nahlášeno dopředu" - to je klasické nádražácké uvažování...

Já to říkám pořád. Že cyklo... mají jezdit na kole a ne vozit kola vlakem.[proud] Pokud kraj objedná nedostatečnou kapacitu na kola a do vlaku se cyklo... nevejdou, hold budou muset na těch kolech jet. Pokud se bude chtít GWTR zachovat solidně a jezdit s místy na kola nad rámec objednaných míst, je to jen ku prospěchu věci.[ok][wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Maršál.)
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Neděle, 24. září 2017 - 12:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166
Registrován: 7-2011
Zkrátka to kraj má objednat tak, aby se vše vešlo. Od toho by měl provádět "řádné" průzkumy a měl by to řádně vyhodnotit. Zrovna to není tak složité, když se každý rok situace opakuje. Považuji za velký nesmysl, aby objednal nižší kapacitu a kola se tím nevešly. To je jako kdyby objednal kapacitu na frekventované trati a lidi se nevešli do vlaku, když jedou do práce/úřad apod. Toto je šetření na nepravém místě a neříká se tomu úspora, jak to kraj bude zanedlouho "nazývat". [uhoh]
Neděle, 24. září 2017 - 13:26:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3398
Registrován: 1-2010
Maršál:
"Pokud kraj objedná nedostatečnou kapacitu na kola a do vlaku se cyklo... nevejdou, "
tak pojedou buď autem, nebo vůbec. To znamená mizerné příjmy pro okolní instituce na ně zaměřené, což zas znamená propouštění lidí.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1510015.)
Neděle, 24. září 2017 - 14:07:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2017
Tady se toho sešlo hodně a to je dobře. Děkuji všem co mi rozumí a vědí o co jde.
Někdo tady píše o co jde, tak jsou nejlevnější a vyhráli "karlovarskou losovačku" tak v čem je problém. No právě v tomhle. A věřím že provoz zajistí tak nějak, nakonec vyslat motorák za takový prachy by uměl každej, hlavně že potěčou prachy na správný místo.
A TOOFE, sakra za co tě starej platí! Neodpověděl jsi na otázku co umí Gw/jihotrans za svý kromě braní dotací a kámošení z klukama z kraje. Tak se ukaž Krigarovo poskoku. To neni tajný a neuvidíme, řekni nám to. Protože pokud vím tak vůbec nic. Jedno velký nic. (O tom že píšeš s hrubkama se zmiňovat nebudu, každej máme nějak dáno shůry)
Neděle, 24. září 2017 - 14:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7746
Registrován: 4-2003
Pan chytrej: nakonec vyslat motorák za takový prachy by uměl každej

Určitě by to zvládl i Pan chytrej. Tak proč se do výběrového řízení nepřihlásil? Nebo že by to tak úplně jednoduché nebylo???
Neděle, 24. září 2017 - 14:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 5-2007
Pan chytrej:
Bram byl rychlejší, na totéž jsem se chtěl zeptat také. Bohužel nepatřím ani do té skupiny co mi rozumí a vědí o co jde, takže se musím zeptat: Máte nějaké důkazy pro tato tvrzení? Pokud ano, lze je doložit?
Nemám nic společného s krajem, Jihotransem apod., pouze mne to zajímá
Maršál
Neděle, 24. září 2017 - 16:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5925
Registrován: 1-2010
Taky pořád nerozumím té "karlovarské losovačce"? Pokud vím, tak všichni zúčastnění ve výběrovém řízení měli podmínky stejné a mohli se dostatečně připravit. Nebo kraj zadal výběrko na železniční dopravu šumavských lokálek a nároky na dopravu zveřejnil až po výběrku?[proud]

Zkrátka to kraj má objednat tak, aby se vše vešlo.

A nejen to. Měl by podle toho být i udělán JŘ, aby se jezdilo včas a přípoje neujížděli. To, co letos předvedli ČD na Šumavě a předvádí dál třeba s nosnou řadou 650, která hnije v kopřivách jen doufám, že brzy bude i výběrko na Os pod drátem.[proud]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
BmbČ
Neděle, 24. září 2017 - 16:37:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7552
Registrován: 1-2007
Každej by motorák za takový prachy vyslat nemohl, ale za zády se zavedenou firmou s 25 letou zkušeností v podnikání a příjmu krajských dotací, která si bude s největší pravděpodobností sama zajišťovat i NAD, ano. [wink]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Neděle, 24. září 2017 - 17:29:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2017
Maršál: Samozřejmě, že kraj zadal všem stejné podmínky. Jenom zhrzené ČD, n. p. teď kolem sebe kopou, protože nabídli předražené služby a jízdné vyšmelené do astronomických výšin.
Maršál
Neděle, 24. září 2017 - 17:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5930
Registrován: 1-2010
To si myslím také. A dokonce věřím, že by se tam uživilo i to Qatro za rozumnou cenu. Jenže to by museli ti papaláši zmizet z toho aparátu.[proud]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Neděle, 24. září 2017 - 18:19:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2017
Pan_Chytrej:
"Tady se toho sešlo hodně a to je dobře. Děkuji všem co mi rozumí a vědí o co jde.
Někdo tady píše o co jde, tak jsou nejlevnější a vyhráli "karlovarskou losovačku" tak v čem je problém. No právě v tomhle. A věřím že provoz zajistí tak nějak, nakonec vyslat motorák za takový prachy by uměl každej, hlavně že potěčou prachy na správný místo.
A TOOFE, sakra za co tě starej platí! Neodpověděl jsi na otázku co umí Gw/jihotrans za svý kromě braní dotací a kámošení z klukama z kraje. Tak se ukaž Krigarovo poskoku. To neni tajný a neuvidíme, řekni nám to. Protože pokud vím tak vůbec nic. Jedno velký nic. (O tom že píšeš s hrubkama se zmiňovat nebudu, každej máme nějak dáno shůry)"

Jak už jsem psal, na tyhle slátaniny od nicky jako si ty, nehodlám odpovídat. Vždy se tu takovej objeví a časem zase zmizí, rok od roku stejné .... [biggrin][biggrin][satan]
Neděle, 24. září 2017 - 19:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7748
Registrován: 4-2003
Bmbč:Každej by motorák za takový prachy vyslat nemohl, ale za zády se zavedenou firmou s 25 letou zkušeností v podnikání a příjmu krajských dotací, která si bude s největší pravděpodobností sama zajišťovat i NAD, ano.

Stejnou šanci přeci měly v podnikání i příjmu krajských dotací daleko zkušenější ČD, tak nechápu ty nářky [nene].
Neděle, 24. září 2017 - 21:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2013
Tady ta odborářská diskuze se začíná hezky ustalovat.
1) soukromník je špatnej, protože bude brát dotace
2) soukromník je špatnej, protože nic neumí za svý

Já nevím jak se to prezentuje na odborech, ale není to tak, že ČD teď taky dostávají dotace (a tak 3x vyšší?) a za svý nedělaj nic (možná nostalgický jízdy, kde je ale jízdný taky o dost jiný než je tarif)?
Nevím co vadí odborářským bossům na penězovodu soukromníkovi (kromě toho, že ty peníze nebude již dostávat ta jediná správná odbory-friendly company), když ten penězovod má bejt menší než doposud (což by je jako občany kraje mělo spíš těšit).
A stejně tak kritika vůči připravovaným vozidlům mi přijde úsměvná. Třeba ta údajně nedostatečná klima v motorácích - to je pěkný, ale myslím, že ten kdo někdy jel patrem v létě nějakou kochací tratí (Pacifik, ČB-Černý Kříž), tak se tomu může jen pousmát.
A v kontrastu s letošní sezonou se vůbec vkrádá otázka, jestli náhodou není lepší cokoliv co jezdí [wink]
BmbČ
Neděle, 24. září 2017 - 23:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7554
Registrován: 1-2007
Bram: Jaképak nářky. [blush] Ano, stejnou šanci měly v podnikání na Šumavě a příjmu krajských dotací i ČD, ale musely by např. co se týče technického vybavení vozidel podle požadavků VŘ, rychle zareagovat, což ve státním podniku sešněrovaném různými předpisy, nařízeními, schvalovacími kolečky, které soukromá firma nezná, zřejmě v nějakém "rozumném" čase nejde. Možná by šlo, nevím... Pak by byla cena také jinde. Soukromník je pružnější a má víc možností. Obdobný případ je třeba vznik společnosti Jikord s.r.o., kde figuruje tato "soukromá společnost" v oblasti veřejné dopravy jako prodloužená ruka předpisy svázané státní správy.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pondělí, 25. září 2017 - 07:52:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2017
Hurvínka M131 právě vezou na Šumavu za 814 na Os 18002. Jedou bez zpoždění, před chvílí odjezd z Vodňan [jidlo][fotic]
Pondělí, 25. září 2017 - 08:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 488
Registrován: 12-2007
BmbČ: Přesně tak, státní podnik nikdy z principu nemůže vyhrát, pokud se VŘ šikovně vypíše. Též Prcek se o tom nedávno zmínil. Takže pravdu mají i obhájci GWTR, výběrko bylo křišťálově čisté a nenapadnutelné. Což budějckej busník věděl, využil (jinak by takovou investici těžko risknul) a aktivní moula Zimola mu ještě připravil půdu - díky jeho naivitě věřím, že i zadarmo. Takže všechno v pořádku, plácáme se po ramenou, jak daňový poplatník ušetří, cestující dostane wifi, busník má další zdroj krajských peněz - komu to sakra ještě nevyhovuje?
Pondělí, 25. září 2017 - 08:54:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2017
Já sem prostě zvědavý jak budou fungovat přípoje ve Strakonicích a Číčenicích a potažmo Budějovicích, když různa katogorie × různy obejdnavatel × různý dopravce. Myslím si, že ty 4 km mezi Vodňany a Číčenicemi mohli nechat pendlovat motůrek ČD vyloženě jako vazby k rychlíkům s respektováním jejich zpoždění.
Pondělí, 25. září 2017 - 09:49:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7750
Registrován: 4-2003
Bmbč:Jaképak nářky. Ano, stejnou šanci měly v podnikání na Šumavě a příjmu krajských dotací i ČD, ale musely by např. co se týče technického vybavení vozidel podle požadavků VŘ, rychle zareagovat, což ve státním podniku sešněrovaném různými předpisy, nařízeními, schvalovacími kolečky, které soukromá firma nezná, zřejmě v nějakém "rozumném" čase nejde. Možná by šlo, nevím...

Když to šlo u ČD v kraji libereckém, tak stejně mohly ČD zareagovat i v kraji jihočeském. Ale posílat na trať brejlovce a olezlá patra, občas to proložit nějakou kombinací 842 a 054, je jednodušším řešením, než se zajímat o nová vozidla, či ojetá vozidla ze zahraničí, která jsou na tom po všech stránkách lépe, než to co pro neelektrizované tratě ČD mají, tj. vše vyjma řad 840, 841 a 844. Mám za to, že ČD do poslední chvíle nějak doufaly, že to zde různými obstrukcemi uhrají tak, že na šumavských lokálkách budou v nezměněné formě fungovat a výběrko se nakonec zruší. Jenže to nějak nevyšlo.

Já jsem tomu rád i z těch důvodů, co už jsem tu nejednou psal: ČD svá vozidla, která jakžtakž dnes ještě vyhovují, tj. 842, 054 a 814 mohou přesunout jinam, kde ještě budou dobře sloužit. Ostatně, teď krom dodávek regiopanterů pro plzeňský kraj (což je ale z podstaty věci stará záležitost) a výběrového řízení na motorové jednotky pro trať Praha - Kladno (kde je situace už tragická), se v tomto směru moc neděje. Nakonec jsou možná ČD rády, že tu nemusí řešit problém, kde by musely nějak splnit požadavky kraje.
Pondělí, 25. září 2017 - 10:37:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19440
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně nasazena 814 027

Os z ČB do Volar 754 074, 754 015, 842 020 + 034
Os Rybník - Lipno nad Vltavou - 210 057

Ex 531 - 754 078 ???

801 487 Nové Údolí - ČB [fotic]

708 701 Horažďovice - Malonice - Strakonice

bez záruky ...
ICQ 191300062
Pondělí, 25. září 2017 - 11:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596
Registrován: 10-2011
ale není to tak, že ČD teď taky dostávají dotace (a tak 3x vyšší?) a za svý nedělaj nic

Pokud vím, ČD dostávají okolo 120 Kč/km, výherní nabídková cena je 88 Kč/km. To rozhodně není třikrát tolik (ani přibližně).

Já jsem jen obyčejný substrát, který tu trať (197) používá denně, ale pro mne v podstatě za současného stavu je soukromník spíš velká prohra.

Protože minusy:
Vyšší nepřestupní tarif, integrace v nedohlednu (plán 2029).
Nutno zajišťovat při přestupu více jízdních dokladů (např. i na cestu ČB - Vodňany), protože dopravci si je navzájem neprodávají.
Otázka přípojů v Číčenicích a Černém Kříži - nejasná.
Otázka přepravy skupin a kol - nejasná.
Otázka zakoupení jízdenky na internetu (spíš to asi nepůjde), ve vlaku - nejasná (není-li průvodčí?).
Vlaky nebudou na Babitronu a poloha v idosu, takže operativně nezjistím polohu.
Ztráta bodového bonusového programu ČD.
Neplatnost skupinové víkendové jízdenky.
Jízdní řád je řidší (není to sice o tolik horší, jak tvrdil původní plán, ale horší to je). Údajné ušetřené peníze tak zmizí neznámo kam.

Plusy:
Možná wifina.
Možná větší spolehlivost (to je ale otázka).
Pondělí, 25. září 2017 - 14:35:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271
Registrován: 2-2016
Babitron je pro děcka, v GRAPPu určitě budou. V ostatním se samozřejmě nemýlíte. Což jsou spíše otázky na podmazané podvodníky na kraji, proč Vámi zmiňované nepožadovali a s předstihem. Nelze nežli napsat přes podatelnu KÚ dotaz. V papírové formě, aby to bylo dohledatelné, s číslem jednacím, maily se ta verbež nezabývá. Situace se opakuje, opět je zde jistá paralela se špitály&chatkami - penězovod by se nerozeběhl dostatečně rychle, dotažení jednotlivostí zajímajících cestující veřejnost je podružné, tady jde o balik. Nedávno jsem byl účasten jednání o výstavbě nového depa ve Volarech. Rozhazovalo se tam rukama o 106 "tady to prodloužíme, tady bude díra na kolák, zde bude stát nová, krásná, světlá hala s kanály de luxe polstrovanými". Jsem zvědav, kolik klukům usmrdí na pásce, sliby vypadaly podobně jako to jednání o novém depu z navýšených krajských penězí..
Zhášecí komoru
odejmout, neb zasadit
na vypinači bez
napětí v poloze
zapnuto
Pondělí, 25. září 2017 - 14:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7756
Registrován: 4-2003
DHaKu, proč s tím nejdeš na policii? To se jako bojíš? Spíš asi krom řečí fakt v zásobě nic nemáš. Ale neboj, prosinec se blíží a s ním i změna GVD a pak už budeš mít pokoj. Teď si ale vezmi pilulku na uklidnění a nějak se to snaž do začátku nového GVD vydržet [proud].
Pondělí, 25. září 2017 - 15:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 2-2016
Teď je řada na Vás. Neb jsem s dotyčnými protekčními jednu zkušenost učinil. Čekám kterak se jejich slova promění v činy. Třeba v případě podpisů pracovních smluv je zatím tiše a slovům tedy neradno věřit. Pokud ale jenání s pracovníkem započne úvod stylu "tady podobnou práci za stejné peníze neseženete", tak je jasné, kterým směrem se bude konat pohyb superhrubé mzdy. Navíc všude jinde dostanou přidáno. Aby pak nebyl na pilulky někdo jiný.
Zhášecí komoru
odejmout, neb zasadit
na vypinači bez
napětí v poloze
zapnuto
Pondělí, 25. září 2017 - 15:15:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7757
Registrován: 4-2003
DHaKu, ale to je pořád dokola a pořád to nejsi schopen pochopit: Běž na policii a oznam to, co víš a považuješ za důležité [wink].


A toto:Neb jsem s dotyčnými protekčními jednu zkušenost učinil.

........mám chápat tak, že jsi u GWTR chtěl pracovat a nebyl jsi přijat? [biggrin]
Pondělí, 25. září 2017 - 15:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2012
Proč by se nestíhaly přípoje? Copak JHMD nečeká na přípoje ČD? Vždyť sou to zákazníci? To si myslíte, že bude chtít jezdit soukromník prázdnej?
Obhajovat cenovou politiku ČD, to je opravdu úlet. Protože pro většinu obyčejných cestujících jsou ČD dost drahé. Já, když můžu, jedu raději se soukromníkem, neb jezdí za cenu cca 75% ceny ČD a bez nějaké drahé IN-karty! A nakonec, v motorácích má být automat na jízdenky, takže asi tak...
Pondělí, 25. září 2017 - 15:43:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7758
Registrován: 4-2003
Jojo, IN karta. Tu už popsal dávno před jejím vznikem Šimek s Grossmanem: Nechci slevu zadarmo [biggrin].

IN kartu 25 mám také, na to jsem prostě musel přistoupit, když chci vlaky ČD používat často a neprodělat kalhoty [crazy].
Pondělí, 25. září 2017 - 16:45:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2017
Tak se tu naši milí odboráři a režijkáři zase uklidníme a připomeňme si fakta. Společnost GW Train Regio vyhrála v nabídkovém řízení s cenou 88,7 kč/km. Vaše milovaná národní společnost ČD nabídla neuvěřitelných 163,8 kč/km. Více není třeba dodávat. Ostatní argumenty jdou stranou. Jděte se raději hádat o zachování režijek z Prahy do Ostravy, ať může Váš dopravce nabízet stejnou cenu i v dalších nabídkových řízeních a zachovávat tím rostoucí trend podílu soukromých dopravců v železniční dopravě.
Pondělí, 25. září 2017 - 17:48:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19444
Registrován: 1-2006
Noční Mn Protivín - Volary a zpět poveze 743 003 + 005 [happy]
ICQ 191300062
Pondělí, 25. září 2017 - 19:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2017
Bram: Dlužno dodat, že to je standard u všech velkých železničních dopravců, DB počínaje (platit za slevu)... A kdo jezdí aspoň trochu, tak těch 200 bodů ročně na tu IN25 najezdí (možná to je u 26+ za víc, potom pardon). Padá taky skupinová sleva, což je sice výrazně menšinová záležitost, ale i tak nemilá... Nemluvím o jízdence na léto, kterou jsem tam letos využil (žel naposledy) hodně.
Jinak s vámi obvykle souhlasím, ale tady mi je sobecky milejší státní dopravce, který má pro mě výhodnější nabídku (v jižních Čechách fakt nevěřím tomu, že na kraji ty ušetřené peníze někdo využje na něco užitečného [sad], ale třeba jsem jen příliš negativní. )

6540131: Můžete mi prosím říct, kde se ta úspora GW oproti ČD realizuje? Není to třeba i na úkor výše mezd? Ptám se, nenadávám, ale styl „srazíme náklady tím, že snížíme mzdy" se mi hrubě nelíbí, takhle se jako republika s těmi mzdami neposuneme. [crazy][uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Pondělí, 25. září 2017 - 20:00:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11024
Registrován: 4-2003
Dotaz trošku mimo,ale zkusit to mohu ....

Nevíte o nějakém šotoubytování ze středy na čtvrtek v lokalitě Nová Pec - Stožec ...
Klidně max punk ... hlavně nízká cena a budeme mít kola tak,že do 10km od kolejí není problem ... na webu je toho plno ,ale třeba prostě někdo víte něco "lepšího"...
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd