Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 16. 03. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 16. 03. 2017

dolů
   autor příspěvek
Mirek Zv. mob
Pátek, 10. března 2017 - 00:12:12  
Neregistrovaný host
37.48.49.121
Chapu, ze Jancurovi vadilo jezdit 45 min ze Zlicina na Florenc, ale mohl to napr. zkratit na Hradcanskou - jasne, kdyz byla rozhrabana Blanka, tak to fakt neslo, ale dnes uz by se dalo. Podobne pro Liberec a Boleslav by se situace trochu zlidstila, kdyby busy jely po privadeci pod Letnany a pres Prosek na Palmovku. Tedy aspon nouzove reseni, kdyz uz neni sebemensi koncepce, jak slusne resit dalkove busy.
StarMaster
Pátek, 10. března 2017 - 01:39:52  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
To víte, někteří prostě žijí v tom, že postačuje, když z Liberce jezdí autobus s pěkným interiérem (ale jo, na busové poměry je Jančura nadprůměr, to nejde popřít) na předměstí Prahy a k tomu pár dálkových busů do Jablonce a Harrachova, nic víc není v rámci VHD v kraji potřeba.

Ti samí vyčítají i objednání expresů do Budějovic s argumentem, že se zbytečně vyhazují peníze daň. poplatníků, když tam dokážou za podobný čas dojet nedotované autobusy.

Proč vlastně stavíme takový 4. koridor? Dyť do Budějovic budeme mít hned 2 dálnice a vlakem do Linze nikdy nebudou jezdit davy a nějaká představa pražáků, jezdících vlakem přes Linz k moři do Chorvatska je k smíchu.

Až bude D3 hotová, tak expresní - nikde nestavící busy, dokážou Prahu-ČB a tuplem Prahu-Krumlov za stejný, resp. lepší čas než vlak po koridoru.

A ty nedotované busy, nejenže by nic nestály státní rozpočet, ale ještě z nich jsou další daně, na lepší školství a zdravotnicví, hej!

Železnice a její rozvoj je prostě totální nesmysl v dnešní době. Pojďme stavět obchvaty a dálnice, vždyť "zhruba 90% obyvatelstva je naprosto v pohodě smířeno s tím stigmatem, že do Liberce vede celkem dobrá dálnice a mizerná dráha, spíš než aby to bylo naopak". K čemu mít k dálnici i železnici a nahrazovat nedotované místenkové busy nějakými zbytečně kapacitními vlaky, které dokáží za stejný čas jako ten nikde otravně nestavící bus, zastavit v 1-2 největších městech po cestě.
Pátek, 10. března 2017 - 06:29:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 9-2009
Zapomněl jste dodat, že nějaké "špatně na vedení rychlíků nebo přímých vozů od R do Harrachova" jste mi akorát podsunul
Nikoliv. S termínem "howadina" doplněno o "podsunuté" 750.7 (jako kdyby to bylo jediné poptávané řešení a snad i smysl celé akce) jste tu přišel Vy. Já jen chtěl rozklíčovat smysl Vaší výtky. Ale to jsme si vysvětlili.
My netlačíme 750.7, Vy nepovažujete R do Harrachova za špatný. Tím bych diskuzi na toto téma ze své strany uzavřel.
Já na nějaké hrátky "kdo tady komu co podsouvá" nejsem zvědavej.[wink]

Podobne pro Liberec a Boleslav by se situace trochu zlidstila, kdyby busy jely po privadeci pod Letnany a pres Prosek na Palmovku.
A to polidštění spočívá přesně v čem? (Krom toho, že by bus minul obchodní centrum, jel přes více semaforů, měl by větší šanci popojíždět mezi auty, stejně tak by autobusy zahustily dopravu ve městě. A to jen proto, aby přijel o 15-20 minut později přijel k té samé lince metra o kus dál - stále mimo centrum a pro lidi do centra se ještě celková doba přepravy prodloužila.)

Často tu píšete, jak se snažíte přimět MD k lepší objednávce na tanvaldech. Což vám rád věřím, ale plody to nenese (nebo ano? bude aspoň zaplněna ta dopolední díra?)
Nevím, ještě jsem neviděl poslední odpověď MD na naši připomínku na toto téma.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Nechic
Pátek, 10. března 2017 - 09:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 4-2010
StarMaster, Mirek: Jančura si nevymyslel Zličín ani Černý Most, někdo to tam musel takhle postavit. Někdo při tom návrhu považoval železnici za zvláštní svět sám pro sebe, který se pro příměstkou dopravu nevyužije, nedej bože aby někdo přestupoval z autobusu na vlak, případně nejel do Prahy, ale až dál. U Zličína to asi o moc líp udělat nejde navíc paraelní vlak v relaci centrum-centrum nebo tranzit celkem zdatně konkuruje a bus je volbou pro studenty a bydlící v té oblasti Zličína a Řep.

U ČM však železniční alternativa dostatečná není, proto je ta cesta přes Prahu nebo na jinou stranu Prahy taková pakárna. Snad až (a jestli vůbec) postaví tu slibovanou stanici Rajská Zahrada, tak by byl potenciál na celkem dobrý přestup na esko. Projet autobus po Ciglerově ulici, zastavit a dojet na Černák odpočívat bus a řidiče už by snad tolik času a paliva nestálo. Jízda do Letňan nic moc nepřinese, tam snad nějaké přímé MHD jede.
Mladějov
Pátek, 10. března 2017 - 09:27:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9799
Registrován: 3-2007
Někdo při tom návrhu považoval železnici za zvláštní svět sám pro sebe, který se pro příměstkou dopravu nevyužije, nedej bože aby někdo přestupoval z autobusu na vlak, případně nejel do Prahy, ale až dál.

No ono to zase tak složité na pochopení není : Bus terminály se dělaly u konečných stanic metra už dávno za bolševika především proto, aby se u nich ukončila řada linek MHD i ČSAD, a nezajížděly do vnitřního města, odstranily se exhalace, klesla potřeba vozidel i řidičů. Byly vybudovány nové, s dostatečnou kapacitou a zázemím. 99% cestujících bylo maximálně spokojeno, když na Čerňáku/Knížecí/Smíchově/Želivského vklouzlo do metra a jeli rychle a spolehlivě dál.

Někteří hodně zapomínáte, nebo jste nikdy neznali tehdejší reálie třeba z 80. let, kdy stály trasy A,B,C, jely busnádry na jejich konečných, ale vlaky končily např. ve Vysočanech (s prudivým a zdlouhavým mlácením se tramvají na nejbližší metro), na Smíchově dtto (a kde si otevření metra pod centrem 1985 cestující mooc pochvalovali) a na hlavní jezdily komplet osobáky akorát z 221, které dodnes přímé napojení na metro nemá.

Pokud přijedu do Prahy vlakem a potřebuju na Čerňák, tak malinko pruda je to akorát od východu, kdy se vlastně vracíte, ovšem je to jedna (!!!!!) stanice autobusu (Nádr Libeň- Vysočanská). kde jezdí 183,177,136,195 atd. a jízdní doba k metru je 2 minuty (!), tak z toho zase nedělejte těžký problém.
Jinak je Čerňák napojen na vlaky ze všech směrů metrem.

Jestli ono není to požadování busů do centra dáno kolenovrtnou snahou řady lidí neplatit 24.- /32.- za MHD.
Babilon
Pátek, 10. března 2017 - 10:28:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3393
Registrován: 12-2007
proto je ta cesta přes Prahu nebo na jinou stranu Prahy taková pakárna
Zajímavé, že když vlak schováte do tunelu, tak je z něj najednou nenáviděný dopraní prostředek.[crazy]
Pátek, 10. března 2017 - 10:38:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 702
Registrován: 11-2004
Jestli ono není to požadování busů do centra dáno kolenovrtnou snahou řady lidí neplatit 24.- /32.- za MHD.

Coz by bylo uplne jedno kdyby fungoval integrovany dopravni system s jednotnym jizdnym do ktereho budou zapojeni vsichni dopravci. To by pak cestujici platil stejnou cenu at uz jede busem celou trasu nebo nejakou kombinaci dopravnich prostredku.
Mladějov
Pátek, 10. března 2017 - 10:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9806
Registrován: 3-2007
No. Akorát ta jednotná cena bude nejen na Liberec-Praha co, Kefalín ? No vyšší..

"Nechci slevu zadarmo, pravil protřele" (citát). [proud]
Pátek, 10. března 2017 - 10:59:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 5-2014
No, uznávám, že Praha je nejdůležitějším centrem ČR. Na druhou stranu mě nepřestává překvapovat, jak se razí teze, že "z každého města musí vést rychlá železnice do Prahy". Co třeba Brno - Olomouc, Brno - Ostrava, Brno - Jihlava? Stačí se podívat, kde se v posledních letech investovalo.
Mladějov
Pátek, 10. března 2017 - 11:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9807
Registrován: 3-2007
>Na druhou stranu mě nepřestává překvapovat, jak se razí teze, že "z každého města musí vést rychlá železnice do Prahy".

Jste tady na železničním DF, s lidma, co jich docela dost neřeší poměr cena/užitek, žije jen vláčkama, ekonomie a ekonomika jsou pro ně synonyma zlých kapitalistů a podvodů a protlačovali by je všude za každou cenu, tak se nedivte.

Obecné mínění je jinde..viz třeba ta trať Praha-Liberec.

Prostě někteří nejsou s to nikdy uznat, že někam je nejlepší vlak, jinam autobus a jinam je nejlepší jezdit autem a požadujou miliardy do svojí hračky jako děcka.

To je tak všechno [wink]
StarMaster
Pátek, 10. března 2017 - 16:43:20  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
s lidma, co jich docela dost neřeší poměr cena/užitek, žije jen vláčkama, ekonomie a ekonomika jsou pro ně synonyma zlých kapitalistů a podvodů a protlačovali by je všude za každou cenu, tak se nedivte

Překrucujete si to tak, jak se vám to hodí.

Ekonomika v reálu hraje roli o dost menší, než jí přisuzujete. Kdyby hrála větší roli, tak nejezdí osobka nejen někde kolem Chornice a Žlutic, ale nikoho by nenapadlo vlakem vozit lidi z Neratovic do Kralup, když průměrná obsazenost je tam stěží 20 na vlak. A to samé se zruší polovina rychlíků prostě proto, že bus to zvládne za stejný, nebo jen o nějakých 10-20% pomaleji a přitom by měl oproti vlaku nulové či jen minimální dotace.

Kdyby ekonomika hrála prim, je spousta tratí dneska zavřených a nejsou z nich cyklostezky, ale místy obnovené pole (tam kde se zemědělcům vyplatilo to odkoupit a vyčistit), jinde zarostlé tělesa s odmontovanými kolejnicemi a nechanými pražci (pokud jsou dřevěné a tedy nemají velkou cenu) a ve městech a obcích jsou jejich tělesa použita k stavbě domů, garáží, rozšíření silnice atd.

Takže když chcete vytahovat ekonomiku, tak ji vytáhněte se vším.

Jinak si nevidíte do huby, protože se smějete lidem, kteří nikoli ignorují ekonomiku, ale berou v potaz politiku. A u dnešní dopravní politiky ČR (a v podstatě celé EU) má ekonomika váhu stěží 1/3. (to také vysvětluje ten rozdíl ve VHD v EU a USA, že)

Můžete tu polemizovat o tom, zda je to dobře či ne, ale nemůžete popírat jasná fakta.
Mladějov
Pátek, 10. března 2017 - 17:10:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9812
Registrován: 3-2007
Žvásty. Prosím vás, opěvujte si lokálky a mšenku a nekomentujte ekonomii a ekonomiku jako Stropnický.

A obraty "nevidíte si do huby" si nechte pro svoje rodiče nebo vaši přítelkyni, když vám to budou trpět, buďte tak laskav.

A svoje hysterické reakce plné nadávek si nechte taky tam, nebo pro ty, co je baví taková "diskuse".
Vy nediskutujete, vy jen nadáváte každému, kdo se vám nezdá.
Takže si "povídejte" třeba s T.H., něbo s někým, kdo se s vámi bude ochoten hádat, protože vy máte zmatek ve všem a spojujete vyřvávání všeho od státu ala "mám nárok" s bezargumentovými urážkami, takže vás poprosím : Na mne nereagujte, debata s vámi mi nic nedá.

Děkuji.
StarMaster
Pátek, 10. března 2017 - 17:31:31  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Dehonestováním oponenta realitu nepopřete.

Politika hraje zhruba 2/3 roli v rozhodování o dopravních stavbách a ekonomika stěží 1/3. Tak to prostě je a kdo to chce vidět, vidí to.

Nebo jste si stále nevšimnul, že ta "slavná" ekonomická kritéria o společenském přínosu jsou přesně ta bulharská konstanta sloužící k upozadění ekonomiky na úkor politiky?

Že přes tu bulharskou konstantu neprojdou totální megalomanie a nápady na krkonošské metro nijak nezamaskuje, že jejím primárním cílem je nějak ospravedlnit kvanta neekonomických investic státu, které by trh nikdy nedělal ani kdyby mohl neomezeně vyvlastnit pozemky použitím násilí.

A tam, kde se nikdo moc neptá (dotování provozu) se buď jede setrvačností (lokálky, kvanta rychlíků s 854), nebo udělá zákon o umožnění lidem dostat se do škol, na úřady a k lékaři (ospravedlnění pro busy na venkově převážející 1-2 člověka a tuny vzduchu).

Za poznámku o hubě se omlouvám, ale vaše výroky tak působí. Příště ale použiji mírnější přirovnání. Buran jako Bram nechci být, tady mi to ujelo. Reagovat ale musím, protože nejde o vás, ale o to téma samotné a k tomu se vyjádřit prostě chci. A bohužel pro vás, v tom co jste napsal v předposlední příspěvku jsou i další body, co stojí za komentář. Nemusíte to brát jako reakci na vás, berte to tak, že když jste hodil své postoje do pléna, lidi to komentovat budou, když můžou.
Mladějov
Pátek, 10. března 2017 - 17:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9813
Registrován: 3-2007
Já jsem v 9807 něco napsal a ty vaše všeobecné anarchistické bláboly nejsou žádná realita, jen naprosté nesmysly. Vy totiž jedete pořád "ode zdi ke zdi" jako nějaký bolševický ideolog, který nerozumí mnoha jevům, zato je radikální, když něco nemá rád, třeba vy s vaší hysterií a nadávkami jakýmkoli soukromníkům od Jančury po Šimrala.
Copak s někým takovým má smysl nějaká diskuse, která někam povede ?

Nezlobte se, když už potřebujete trolit, trolte si, ale reagujte na někoho jiného, mne ideologické bezobsažné neomarxistické bláboly nezajímaj a to vám píšu už podruhé.
Nic proti vám.
Asi jste si spletl diskusní fóra, tady nejsou Novinky.
Pátek, 10. března 2017 - 18:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13353
Registrován: 10-2004
Mladějove, když tě něčí bláboly nezajímaj, tak na něj nereaguj. Je to lepší, než se hádat, kdo je větší troll nebo cokoliv jiného. To vede jenom k tomu, že je z diskuse žumpa. Žádná odpověď je taky odpověď a tady znamená, že s tím dotyčným nechceš dál bavit.
StarMaster
Pátek, 10. března 2017 - 19:44:17  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Přesně jak vám řekl Orky... v první řadě si uvědomte, že silné výroky o Liberecku a těch co tam chtějí vlak tu vynesl kdo? Vy... a teď se tu čertíte, když následovala reakce?

1) nejsem jediný kdo tu tvrdí, že busy nedostačují, takže k trollení mám daleko, ostatně tu se mnou i někdo souhlasí (že by spolutroll nebo spolubolševík nebo další dvojče Stropnického? [biggrin])
2) říct o celém kraji, že mu stačí do hlavního města jako páteř autobus je silný výrok a nečekat na to reakce je absurdní
3) prostě se smiřte s tím, že někde se se mnou shodnete, jinde ne a může vám lézt můj názor na nervy, já ale nijak cíleně vás tu nevyhledávám ani nereaguju na vše co, kde píšete, takže klid

Pokud nechcete na mě odpovídat, tak přece nemusíte. Vy jste tu zmínil řadu výroků, které mi přijde lákavé okomentovat tak jako tak "do pléna", ne s cílem, že musíte navazovat. Rozhodně se té možnosti nehodlám vzdát. Pokud jste mi ji nechtěl dát, neměl jste sem ty výroky vůbec psát. Takže se uklidněte, neočekává se od vás žádná reakce a za výrok o hubě jsem se vám omluvil, na rozdíl od jiných, co se tu urážlivě vyjadřují o mě a omluvy se nedočkám.

A jak tu napsal Orky, rozmělňujete diskuzi v žumpu - reagujte věcně k tématu, ne osobními poznámkami. Nebo nereagujte. Nebo tu nahoďte jiné téma, které mě třeba vůbec nezajímá. K tomu co mě zajímá si ale komentář napíšu.
Sobota, 11. března 2017 - 11:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 5-2014
http://ekonomika.idnes.cz/prime-vlaky-liberec-sklarzska-poreba-v- ohrozeni-ftv-/eko-doprava.aspx?c=A170310_115942_eko-doprava_suj
Sobota, 11. března 2017 - 11:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 12-2007
Boh: Poláci jsou blbí, možná, že je to odveta za podporu Tuska jako evropského prezidenta. Měli by si uvědomit, že do Polska jezdí především čeští lyžaři běžkaři do Jakuszyc a sjezdaři možná do Sklarzske Poremby. Pokud se bude v Harrachově nebo Kořenově přestupovat v Kořenově nebo v Harrachově, tak počet turistů z Česka ubude.
Sobota, 11. března 2017 - 11:39:32  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
Podle Pistoriusové je na trase největší frekvence cestujících z Liberce do Harrachova a v opačném směru v úseku Szklarska Poreba Gorna – Harrachov. Trasu si oblíbili zejména polští turisté.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/prime-vlaky-liberec-sklarzska-poreba-v- ohrozeni-ftv-/eko-doprava.aspx?c=A170310_115942_eko-doprava_suj


A Wagon neumí číst a do všeho tahá přiblblou bruselskou politiku.
Jestliže je lom frekvence v Harrachově, tak hol Poláci chtějí jezdit svými náležitostmi na svém úseku - a vybírat jízdné. To, že předtím neměli zájem na obnově provozu a iniciativa a počáteční náklady šly za LBK a ČD nehraje roli. Normální byznys.
Nesni
Sobota, 11. března 2017 - 11:46:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 6-2014
Problém u spojení Praha (centrum)-Liberec, Praha-Jelení Hora i Liberec-Jelení Hora veřejnou dopravou je stále stejný - množství přestupů, teď by tedy přibyl další v Harrachově. Není mi jasné, proč by nemohly jezdit vlaky Harrachov-Jelení Hora, jako tomu bylo do r. 1945, proč musí zůstat i přestup ve Szklarské.[sad]
Sobota, 11. března 2017 - 11:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 12-2007
SŽ: Každý zbytečný přestup jenom odradí cestující, zvláště když jsou lidé nabalení a tahají lyže. Poláci se s Čechy mohou domluvit na společné dopravě, popř. na podílu z tržeb.
Sobota, 11. března 2017 - 12:31:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4669
Registrován: 8-2012
Poláci jsou blbí, možná, že je to odveta za podporu Tuska jako evropského prezidenta
Smlouva byla vypovězena už na konci února, ignorante (jinak by dvouměsíční výpověď nemohla uplynout 1. května, že). Krom toho mi zkuste popsat model vlivu Kaczyńského na Sejmik Dolního Slezska, kde je PiS v opozici?

předtím neměli zájem na obnově provozu a iniciativa a počáteční náklady šly za LBK a ČD
Další blábola, co o věci neví vůbec nic, ale o to kategoričtější závěry dělá...
Počáteční náklady šly především za EU (OP Cíl 3/Cel 3), dolnoslezským vojvodstvím reprezentovaným DSDiK (doplatek do 100% na PL území), ČR reprezentovanou SŽDC (doplatek do 100% na CZ území).
ČD nikdy žádnou iniciativu neprojevovaly (proto tam jezdil Viamont/GWTR), do role spasitele se stylizovaly, až když bylo vidět, že se to chytlo. Natož aby do toho daly nějaké "počáteční náklady"...

Poláci se s Čechy mohou domluvit na společné dopravě, popř. na podílu z tržeb
Co si představujete pod "společnou dopravou"? Jeden vlak pojede souprava CZ, jeden PL? A opravdu si myslíte, že se tržby neklíčují (ale to může být asi další z problémů - dřív to bylo "každej za svý")?

P.S. Ono to celkem pravděpodobně taky může skončit tak, že až Polákům v nějakém RPO zbydou peníze, tak to dodrátují na Jakuszyce a nazdar bazar.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Z F J
Sobota, 11. března 2017 - 12:39:26  
Neregistrovaný host
109.80.18.6
A propos, ví někdo proč se od prosince 2016 přestupuje v Lichkově či Miedzylesie v relaci Ústí nad Orlicí-Klodzko-Wroclaw ? Slyšel jsem že důvodem je tristní stav předpotopních polských elektrických jednotek, a že se čeká až budou k dispozici nové soupravy (pak se zase bude jezdit bez přestupu). Je to tak ? Nebo je v tom něco jiného ?

Děkuji předem za relevantní informaci (bez urážek, ironizování atd.).
Sobota, 11. března 2017 - 12:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 12-2007
T . H .: Železniční trať Liberec - Tanvald - Harrachov - Sklarszka Poremba nejvíce využívali turisté nebo lyžaři. A ti zase moc ty přestupy nemilují, takže přestup znamená nižší počet cestujících i nižší tržby. Pokud se týká souprav, proč by nebylo možné, aby některé soupravy byly české a jiné polské? Např. ráno by soupravy vyjížděly ze svých domovských stanic na území své země. A tržby si samozřejmě mohou rozdělit. Mně obecně štve to, že řada osobních vlaků je rozdělená podle krajů. To zhoršuje komfort cestujících. A podle mne je to ještě horší, pokud někdo veze sebou sportovní vybavení - lyže, snowboardy, saně, jízdní kola apod., jejichž přeprava se právě na zmíněné přeshraniční trati nabízí. Takže než dopravci něco navrhnou, tak by se měli dobře zamyslet nad tím, komu takové rozdělení vlaků prospěje. A pokud se týká elektrizace úseku ze Sklarzske Poremby do Jakuszyc, nejsem si jist, že byl pořádně provozován předtím, než došlo k propojení železnice Tanvald - Harrachov a Jelenia Góra - Sklarzska Poremba. Kdysi dávno v šedesátých letech, když byl malý pohraniční styk s Polskem, tak co si pamatuji, tak nic moc nejezdilo ze Sklarzske Poremby do Jakuszyc, jezdily tam autobusy. Elektrizace úseku Sklarzska Poremba - Jakuszyce bez pokračování až na naše území je ekonomický nesmysl. Samozřejmě, pokud snad náhodou někdo postaví tzv. 5. koridor do Liberce z dvoukolejné elektrizované tratě, tak potom bude mít asi význam elektrizace odbočky z této tratě asi u Příšovice do Turnova, Železného Brodu, Tanvaldu, Kořenova a Harrachova, a pak by elektrizace polské tratě měla význam. Ale tzv. 5. koridor v nejbližších 30 letech nehrozí.
Nesni
Sobota, 11. března 2017 - 13:12:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 6-2014
Harrachov - Sklarszka Poremba nejvíce využívali turisté nebo lyžaři
Kolik peněz nechá v Polsku turista, který za 20 Kč přijede do Jakuszyc a pak pěšky nebo na lyžích vrátí se do Harrachova? Nejspíš se Polákům příliš nechce takovým lidem dotovat dopravu.
Sobota, 11. března 2017 - 13:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4671
Registrován: 8-2012
turisté nebo lyžaři. A ti zase moc ty přestupy nemilují
Naopak, turista si přestup nechá líbit ze všech cestujících nejvíc. I to je turistika [happy]
proč by nebylo možné, aby některé soupravy byly české a jiné polské?
Protože to zhoršuje proběh obou (čili to je ten váš "ekonomický nesmysl"). Navíc do SPG žádná motorová souprava KD nazajíždí, čili by nějaký návoz vystřelil náklady do ještě větší absurdnosti.
v šedesátých letech, když byl malý pohraniční styk s Polskem, tak co si pamatuji, tak nic moc nejezdilo ze Sklarzske Poremby do Jakuszyc
No nepovídejte [happy]
Elektrizace úseku Sklarzska Poremba - Jakuszyce bez pokračování až na naše území je ekonomický nesmysl
Já taky v souvislosti s RPO (totéž co český ROP) nemluvím o ekonomickém smyslu [happy]. Nicméně dnes má elektrizace úseku SPG-Jakuszyce větší logiku než konec drátů v SPG (vezl byste právě ty chudáky turisty, co nemůžou přestupovat, bez přestupu a ještě by to mírným pokrokem vyšlo na systémovou hodinu Piechowice-Jakuszyce), takže když "zbydou" peníze, které se budou "muset" utratit...
pokud snad náhodou někdo postaví tzv. 5. koridor do Liberce z dvoukolejné elektrizované tratě, tak potom bude mít asi význam elektrizace odbočky z této tratě asi u Příšovice do Turnova, Železného Brodu, Tanvaldu, Kořenova a Harrachova, a pak by elektrizace polské tratě měla význam
[biggrin][rofl] A pak tu budou jezdit Expresy Praha-Wrocław, že? Íá, íá...


P.S. Vy o historii ani současnosti té tratě "nic moc" nevíte, že? Ale o to kategoričtější závěry o tom, jak by to tu mělo vypadat, děláte. OK, já chápu, že v současnosti nejsou důležitá fakta, ale dojmy a pocity; tak ale přestaňte prosím aspoň psát Poremba [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 11. března 2017 - 13:47:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 8-2012
Jen závěrečná pro Otíka:
S termínem "howadina" doplněno o "podsunuté" 750.7 (jako kdyby to bylo jediné poptávané řešení a snad i smysl celé akce) jste tu přišel Vy
No tak si to kvůli vaší počínající skleróze připomeneme od začátku:
"OK, když to nevzniklo na KORIDu, tak se Otíkovi omlouvám. Vzhledem k tomu, že tam vznikají různé howadiny (např. Praha-Harrachov se 750.7 a syslem), tak to byl přirozený zdroj."
Jestli z toho jste schopen vypreparovat akorát to "např. Praha-Harrachov", tvářit se, že tam to "se 750.7 a syslem" je dodatečně podsunuto a udělat z toho kauzu "T.H. je proti přímým vlakům do Harrachova", tak samozřejmě můžete - já vám nedokážu a ani nepotřebuju zabránit ve vytrhávání kontextů a psaní vysírek jen proto, že to nedokážete vyargumentovat věcně. Prezentujete tím sám sebe, nikoli mě.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 11. března 2017 - 16:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 12-2007
Ad Harrachov - Szklarska:
Věc má několik rovin
a) cestující - je vhodné, aby když už musí být přestup, tak aby se týkal co nejmenšího počtu cestujících. Asi se shodneme, že přímé vlaky Liberec - Jelenia Góra jsou v mnoha ohledech utopie (navíc tranzit přes JG asi taky nebude úplně zanedbatelný). Takže přestup někde být musí. Kde je tedy největší lom frekvence? Logicky odhaduju Jakuszyce.
b) technologie - z české strany je to jasné: jakmile pojedete někam za Harrachov, generujete tím jednu soupravu navíc. A stíháte dojet nejdál do SPG. Oproti tomu Polák jezdí tak, jak jezdí. Pokud by hypoteticky jezdil v taktu s Piechowicemi v x:00, tak by pak šlo pouze o to, kam stihne dojet na obrat v x:30. Jestli až do Jakuszyc (zadrátovaných!), tak je to celkem jasné [happy]

A propos, ví někdo proč se od prosince 2016 přestupuje v Lichkově či Miedzylesie v relaci Ústí nad Orlicí-Klodzko-Wroclaw ? Slyšel jsem že důvodem je tristní stav předpotopních polských elektrických jednotek, a že se čeká až budou k dispozici nové soupravy (pak se zase bude jezdit bez přestupu).

Myslím, že odpověď, co bude dál, nikdo pořádně nezná. Jenom upozorňuju, že od Jablonného na sever jsou hlavním zdrojem cestujících Králíky, které generují násobně více cestujících než směr z Polska. Bylo by tudíž velmi nešťastné jezdit přímo do Polska a do Králíků přestupovat!
(jasně, dráty, ale tady je frekvence stejně většinou na sólo motorák, takže tahat pětičlánkový impuls je akorát mrhání penězi)
Sobota, 11. března 2017 - 17:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 5-2002
TH - No asi by bylo poctivé přinejmenším na okraj toho rozboru přiznat, že jsi celé roky patřil (tady i na DF ČD kdysi) k těm, kdo se jakýmkoli nápadům na prodloužení R do Harrachova v lepším případě vysmívali coby šotonesmyslům, v horším případě v tom hledali "pražáckou rozpínavost".
Každopádně mě těší, že teď už je proti vlastně "jenom" to MD. [happy]
Sobota, 11. března 2017 - 23:58:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 12-2007
T . H. : Pokud je mi známo, tak někdy v šedesátých letech minulého století Poláci odstoupili ve prospěch Česka kus území prakticky od soutoku Jizery a Mumlavy na sever až k železniční trati, takže až poté mohla vzniknout stanice Harrachov. Za Německa byla trať elektrizovaná z Jelenie Góry až snad do Kořenova. Na trati Tanvald - Kořenov jezdila v šedesátých letech pravidelně zubačka. Trať občas byla v provozu, někdy ne. Jeden čas jezdil v neděli odpoledne přímý vůz Harrachov - Praha, který se připojoval k rychlíku. Propojení osobní dopravy mezi Českem a Polskem došlo až po sametové revoluci. Do té doby cesty do Polska byly dost omezené, v rámci malého pohraničního styku to byla právě oblast Krkonoš. Jinak do Polska mohli jezdit buď turisté s cestovní kanceláři a pak místní lidé. Je zajímavé, že první měsíce od sametové revoluce se snadněji mohlo jezdit do Rakouska než do Polska. Trať Tanvald - Harrachov jsem projel mnohokrát v životě a po revoluci také párkrát z Harrachova do Sklarzske Poręby. Myslím, že tato trať je nejzajímavější tratí ze všech příhraničních tratí mezi Českem a Polskem. Umožňuje se dostat do běžkařského areálu v okolí Jakuszyc, který je možná v letní sezóně využít také pro cyklistiku. Pokud se týká Szklarske Poręby (uvedl záměrně Poremby, protože ę se čte jako em a nechtělo se mi hledat to specifické písmeno), tak pro cyklisty může být zajímavá lanovka na Szrenici, odkud myslím mohou sjet dolů do Harrachova. Jinak je to trať velmi krásná mezi lesy. Ale v Jakuszycích toho moc pro turisty není. Pokud se týká elektrizace tratí, pokud by opravdu náhodou, což ale nepředpokládám v nejbližších 30 letech, se postavil tzv. 5. koridor do Liberce založený na dvoukolejné elektrizovaní trati, tak pak by opravdu mělo význam elektrizovat jednokolejnou trať v úseku Příšovice - Turnov - Železný Brod - Tanvald - Harrachov státní hranice. Obecně myslím, že lidé do Polska tak moc nejezdí. Do Polska se jezdilo za nákupy, především autem. Trať 036 má spolu s tratí 322 nejvíce spojení mezi Českem a Polskem. Nemyslím si, že by někdy rychlík z Prahy do Wroclawi jel někdy přes Harrachov. O to by totiž museli mít zájem Poláci. V současné době by tím ale nikdo nejel, protože lepší spojení z Prahy do Wroclawi je přes Lichkov.
Nechic
Neděle, 12. března 2017 - 08:03:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 4-2010
Wagon: Jakuszyce mají výhodu nejvyššího bodu kam se nemusí vracet. Vlak tu plní funkci lanovky.
Neděle, 12. března 2017 - 09:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 8-2012
Na trati Tanvald - Kořenov jezdila v šedesátých letech pravidelně zubačka
Ne, opravdu?
Já bych se od tohoto "objevování Ameriky" vrátil k věci: problém tu není v lomech frekvence, v důvodech ježdění do Polska ani že Praha je jediné místo v ČR, odkud se tam jezdí; problém s vypovězenou smlouvou je čistě finanční - pro KD/UMWD je dnešní model moc drahý. Hrubě spočteno by se jim tam ve střednědobém měřítku opravdu vyplatilo dát tu SA134 než platit ČD kompenzace za štádlery (nezapomínejme, že ceny ČD jsou buď extrémně dumpingové nebo naopak nesmyslně přestřelené). No a v dlouhodobém horizontu holt dodrátovat "zadarmo" (85% EU) ty Jakuszyce a točit si tam elfy, co jinak plonkově stojí v SPG.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Z F J
Úterý, 14. března 2017 - 11:49:20  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Ještě k těm přímým vlakům Liberec-Szklarska Poreba - o té hrozbě opětovného přestupování v Harrachově píšou i na Rynku Kolejowym (http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/kd-potrzebna-racjonalizac ja-kosztow-polaczen-do-czech-80775.html), a polští diskutující pod tím článkem svého dopravce nikterak nešetří... Uvidíme jak to dopadne.
trat_341
Úterý, 14. března 2017 - 13:34:48  
Neregistrovaný host
178.72.247.178
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/2055096-kazdodenni-loter ie-prestup-mezi-vlaky-do-dvou-minut-nebo-dve-hodiny-cekani
zastávkové R
Úterý, 14. března 2017 - 15:30:16  
Neregistrovaný host
88.101.106.91
Dle ČT budou opět zastavovat R v Křižanově. Dále R Plzeń-Brno-Plzeń nově v Dol.Cerekvi a Batelově. Zast. jižních Ex ve Veselí n.L. asi neuspěje.
Úterý, 14. března 2017 - 16:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3663
Registrován: 6-2008
Ještě ad prázdná pendolina.
Právě jsem doplatil k zpáteční jizdence mistenku do pendolina národním zlodějům 3 éčka za úsek Ružomberok Těšín. [ok]

Zdravím všechny z místní nádražky a foto dám z dnešní lyžovačky na Malino brdu časem do sekce Slovensko... [wink]
Úterý, 14. března 2017 - 16:52:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 4-2007
Ic540 : No to ses prohnul...... měl sis dát 3 piva a jet něčím jiným......[lol]
Piva3
Úterý, 14. března 2017 - 17:46:26  
Neregistrovaný host
178.72.247.178
Mirek2: souhlas
Úterý, 14. března 2017 - 18:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 6-2008
Jindy bych jel. Ale jedu sám, respektive s kolegy. Jet rodině( 15 euro) , tak nikoliv. Teď jsem to prošel a z Žiliny jede cca 60-65 lidi. Tedy více než jindy v úseku Žilina Těšín...

PS: Tři piva plech Zlatý bažant jsem si koupil... [wink]
Úterý, 14. března 2017 - 18:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 4-2004
Ic540: a po návratu na domovskou trať byste ještě měl vysvětlit Výškovickým, ať neblbnou: Železniční zastávka pod okny? Ne! – deník.cz
Úterý, 14. března 2017 - 21:39:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3665
Registrován: 6-2008
Walbrzych : [ok]
Dnes jsem byl mimo jako avizuji. Ale v diskuzi pod Článkem se vyjádřuji. Jméno Radek Kohut. Na nezodpovězené připomínky odpovím do dvou dnů. Myslím ty pod článkem... [happy]

Zastávka Havířov Střed se již staví. Foto dodám na domovskou stránku jak se k tomu dostanu... [wink]
Priapos
Úterý, 14. března 2017 - 21:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 10-2012
Wałbrzych:
"Ic540: a po návratu na domovskou trať byste ještě měl vysvětlit Výškovickým, ať neblbnou: Železniční zastávka pod okny? Ne! – deník.cz"


Moji dědové i otec, když se bavíme o obstrukcích zejména při výstavbě liniových staveb, vždy ihned začnou adorovat totalitu.
Úterý, 14. března 2017 - 21:58:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 4-2004
Pripaos: ano, to znám a nesdílím. Ono kdyby se s těmi lidmi včas někdo ze strany investora bavil, vysvětlil přínosy a uvedl na pravou míru údajné hrozby, mohlo být leccos snazší, stejně jako u té tramvajové trati v Porubě nebo několika podobných případů v Praze.
Úterý, 14. března 2017 - 22:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 11-2009
Moji dědové i otec, když se bavíme o obstrukcích zejména při výstavbě liniových staveb, vždy ihned začnou adorovat totalitu.

Ono si myslím, že by stačilo referendum v dané oblasti (např. sídliště). Pokud by to dopadlo, že oněch 6 vchodů ne, zbytek ano, tak smůla, menšina se holt přizpůsobí většině.
Středa, 15. března 2017 - 07:21:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2006
Ic540: ta debata pod článkem je vskutku výživná. Osobně se domnívám, že tam rozhazujete perly zvěřině, ale pokud máte pocit, že je to k něčemu, tak jen do toho :-)
Středa, 15. března 2017 - 09:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3666
Registrován: 6-2008
Kajman : Jednoho člověka z toho domu znám a tak je domluvena mini schůze v jednom ze vchodů. Doufám že nedostanu do držky... [happy]
Když už se o to nepokusil investor jak poukazuje Priapos...
Nebude to poprvé co něco takového dělám. Ale o zastávku jde tedy poprvé. Většinou šlo o jízdní řády...
Víc ani udělat nejde. A na Deníku se budu snažit ještě něco napsat. No psané slovo není mluvené. Raději diskutuji slovem než písmem... [happy]
Středa, 15. března 2017 - 11:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8798
Registrován: 12-2009
Mi se moc líbí tohle:
Proč budovat stanici Ostrava-Zábřeh pod okny paneláku, když hned za mostem směrem na východ vede železnice neobydlenou částí Polanecké spojky?"
Ano, nejlepší je postavit zastávku tam, kde na vlak nikdo nebude chodit. Potom ti stejní začnou řvát, že se zastávky mají stavět tam, kde je lidí dost.[proud]

V Třinci to bylo podobné, vždy se najde nějaký prudič. V Třinci to byli i někteří zastupitelé. Po tom, kdy má zastávka úspěch, se bijí v prsa, jak přispěli k ekologizaci dopravy...
Počítám, že i v Havířově se pár takových najde.
Středa, 15. března 2017 - 12:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3667
Registrován: 6-2008
Ohl :[ok]
Možná najde. Člověk nikdy neví. Ale už se Chvála panu bohu staví... [happy]
Byli jsme co by spolek osloveni Deníkem.
Tak asi po čase zapracuji zase na nějakém článku. [wink]
Středa, 15. března 2017 - 13:35:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2014
Ohl: A Vy se jim divíte? Líbilo by se Vám, kdyby každou chvíli před Vaším bytem pískaly brzy a nadávala plechová huba? Tím neříkám, že se má stavět zastávka jinde, ale naprosto chápu, proč jsou místní naštvaní.
Nechic
Středa, 15. března 2017 - 13:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 4-2010
Podobná debata byla i v Bašce, tam bylo argumentů víc:
- brzdění vlaků, rozhlas rovnou za plotem, zastávka měla vyrůst fakt mezi zahradama
- u některých zahrad čekající lidi a dojíždějící omladina rovnou za plotem
- výhrady Starého Města, které by to mělo o dost dál

proti tomu ten Zábřeh to má ještě v pohodě a v zářezu. A vůbec s "koridorizací" 323 se o posunu zastávky v Bašce zas uvažuje nebo ne?
Středa, 15. března 2017 - 16:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8800
Registrován: 12-2009
kdyby každou chvíli před Vaším bytem pískaly brzy a nadávala plechová huba?
V tom případě měli zrušit všechny zastávky, kde se plechová huba nově objevila. [proud]
Tam je taky plno baráků.

Odpor proti všemu novému je vlastní některým lidem, je jedno, proti čemu protestují.
Jinak jste si možná nevšim, ale novým vlakům jaksi zdrže pískající chybí. A těch tam jezdí většina.
V článku si stěžují na auta a tramvaje. V tom případě by ta auta ani tramvaje neměli používat. Vsadím se, že 90% stěžovatelů to auto před barákem má a tramvaj určitě už použili také.
Klasický případ-chci všechny vymoženosti civilizace, ale nesmí se postavit nic u mého baráku.
Středa, 15. března 2017 - 17:13:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 3-2017
Dobrý den, prý má nějaké vlaky koupit regiojet. Které vlaky jsou ve hře a kdy se tak má cca.stát?
StarMaster
Středa, 15. března 2017 - 17:54:07  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Já si teda myslím, že s tak silným odporem je ta zastávka v Ostravě už odpískaná, stejně jako ta v Písku.
Středa, 15. března 2017 - 19:16:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 5-2014
Ohl: Naopak. Většina zastávek / nádraží nebývá v přímé blízkosti domů [happy] ... Ne vše nové musí být nutně lepší. V tomto případě to platí dvojnásobně, protože nová zastávka nepřináší žádný technologický pokrok. Dokonce bych si dolil říci, že přináší především zdržení. Kolik lidí ji využije je samozřejmě otázkou [happy]
Středa, 15. března 2017 - 23:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8802
Registrován: 12-2009
Na Ostravsku by zastávky či nádraží bez přítomnosti domů v blízkosti spočítal na prstech jedné ruky.
Zastávka přináší zdržení-tak to měli všechny zastávky na doteď rekonstruovaných tratích zrušit,ne? [lol]
Kde na to chodíte?
Úsek se zastávkou O.Zábřeh má být opraven a zvýšena rychlost na min.100.
O tom, kolik využije nové zastávky Stodolní, T.centrum a další měli někteří jasno(je to na hovno) od chvíle, kdy se dověděli o jejich stavbě.
Asi se teď musí dost vnitřně užírat.[proud]
Čtvrtek, 16. března 2017 - 06:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 6-2008
Ohl : [ok]
Ano. Musí se opravdu užírat... [ok]
Ještě že tam je v plánu budka na lístky. [crazy]
Jinak by to byl opět po akci Třinec centrum vrchol magorismu některých kompetentních komponentů... [happy]
Pokud bude z Havířova zajíždět vlak v pracovní dny každou hodinu ne jak nyní co dvě do centra Ostravy. A víkendu alespoň co dvě hodiny. Tak se zase bude řešit kam s boudou na jízdenky. Zatím se mi totiž nepodařilo zjistit zda tam bude nebo ne...

BoH : Ke vší účtě k vám. Jste opravdu co se týká Zábřeh zastávky mimo mísu. Zastávka je v dostupné vzdálenosti pro více jak 20 tisíc lidí a ti popojedou pár zastávek tramvají tak jednou tolik...

Jestli má něco na 321 význam, tak nejvíc Zábřeh. Hned za ním Havířov Střed. V plánu je stále zastávka Vratimovská. Mezi Kunčicemi a Bartovicemi. Nyní je však plán u ledu. Co by mělo ještě velký význam a v plánu kraje to i je. Je posun zastávky Šenov. To bych dal jako bod tři...
Nechic
Čtvrtek, 16. března 2017 - 07:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2003
Registrován: 4-2010
Vždyť v tom Zábřehu to není tak blízko a navíc je trať v zářezu (v Bašce tam by to bylo hned za plotem dvou zahrad a přes koleje by byly další zahrady, přímo na hraně, to už odpor je pochopitelnější)

Jediné co bych řešil je ten rozhlas. Na některých zastávkách fakt řve do polí a domů a o vlaku víte i z půl kilometru. Proč nemůže být nějaká light verze co jen oznámí linku a směr, Případně zpoždění? A pokud možno směřované tak aby to co nejvíce zůstalo na nástupišti.
Čtvrtek, 16. března 2017 - 07:11:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 5-2014
Ohl: Tak Ostraváci jsou zvyklí na ledacos, to je pravda [happy] Spíše mi jde o trend, kdy se zastávky začínají stavět jako u MHD, aby vlaky zastavovaly co kilometr a to mi přijde dosti úchylné, ale třeba to není tento případ. Já jsem jen konstatoval, že těmto lidem naprosto rozumím a že bych chtěl vidět Vás, kdyby Vám pod okny vyrostla zastávka [happy] Úplně vidím, jak tomu tleskáte a říkáte "tlač, tlač" .... ach, pardon, to sem nepatří [happy]

Ic540: Neznám místní poměry. Abych řekl pravdu, ani mě to příliš netrápí. Jen jsem si potřeboval odfrknout k tématu "jak se může někomu vůbec nelíbit, aby mu pod okny vyrostla zastávka" [happy] Nicméně abych přispěl alespoň trochu konstruktivně i ke svému trollování: Jestli dobře chápu, tak ta zastávka má vyrůst tady: https://tinyurl.com/hn4a5os ... Řešení uspokojující (snad) všechny - zastávka tady: https://tinyurl.com/hy4rfvg. A tím moje konstruktivní vsuvka končí. Děkuji za pozornost [happy]

P. S.: Na druhou stranu musí uznat, co napsal Nechic, že ten panelák není "až tak blízko trati". Takže dá se pochopit, když bude odpor marný [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Čtvrtek, 16. března 2017 - 07:21:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 6-2008
Po včerejším podvečerním setkání s dvanácti lidmi z dotyčného paneláku mě přepadlo totální zoufalství. I když známý co v něm bydlí mě na to co se bude dít upozorňoval.
Byli tam teda jen důchodci. No přes jejich přesvědčení o zločineckém spiknutí všech úřadů se nešlo posunout dál to za prvé. Za druhé jsem nabyl dojmu po diskuzi o vlacích, že kromě strašných a odborných železnic, které provozují ty staré odporné pomalované vlaky(460) tam očekávají i vlaky parní...

Když se diskuze odklonila k psům, protože štěkají když páníček není doma. Ztratila diskuze význam a s kolegou jsem se odebral na dve piva...
Známý mi sdělil, že ne všichni jsou proti.
Ale to, že nikdo nebyl informován, že po okny bude probíhat stavba za desítky milionů se cítí dotčeni všichni...

Kdyby se s těmi lidmi jednalo a mluvilo. Tak by z toho nemusel být takový humbuk...[happy]
Čtvrtek, 16. března 2017 - 07:41:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 6-2008
BoH : Tak na uvedeném místě by neměla význam opravdu vůbec. Byla by bez napojení na MHD. Ty koleje od tramvají co tam sice kousek vedou, ale jezdí tam minimum linek.
V diskuzi Ostravsko se to již probíralo. Kromě zastávky Zábřeh totiž existuje plán i postavit zastávku po mostem Plzeňská. Byly by od sebe kilometr asi. A pak kousek Vítkovice...

Paradoxně si myslím, co se Ostrava rozhodla nepouštet autobusy z okolních měst dál jak na terminály. By svým způsobem i ten význam měly i obě ty zastávky...
Jestli vznikne terminál Jeremenko pro bus rychlíky z Havířova a autobusy od Frýdku Místku. A časem začnou zajíždět vlaky i na Svinov od Frýdku Místku a budou se střídat z vlaky od Havířova,který také chce více vlaků do centra.
Tak by vlakem začalo jezdit ještě více lidí a každý by si vybral kde potřebuje. Směr centrum nebo směr Ostrava Jih a Svinov...
Platí li zejména to, že se bude jezdit od Frýdku i Havířova četněji než dnes časem...