Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 05. 05. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 05. 05. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 25. dubna 2017 - 09:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4866
Registrován: 8-2012
Zatímco pro vás je neobolševické sociální inženýrství a direktivní nařizování/zakazování naprosto všeho, včetně kouření v prostorech, kam chodit nemusíte a v životě nepůjdete (a "vytažení" kuřáků z hospod do veřejného prostoru, kde budou obtěžovat víc), znakem demokracie... každej jsme holt nějakej.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 25. dubna 2017 - 10:35:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6558
Registrován: 1-2007
Pokud si člověk otevře svou vlastní hospodu a sám se rozhodne, jestli se v ní bude kouřit, či nikoliv, to je demokracie.
Ale když přijde stát a řekne, že se nikde kouřit nebude, co v tom spatřujete za demokracii? Jak už bylo dříve řečeno, stát by neměl svým občanům nařizovat, jakým stylem života, mají žít.
Úterý, 25. dubna 2017 - 12:13:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 4-2003
Borovička: Znakem nesvéprávnosti je, když člověk není schopen rozhodovat sám za sebe a potřebuje, aby mu život někdo řídil a organizoval. Znakem mdlého rozumu je argumentační impotence a ignorace podávaných informací jdoucí ruku v ruce s neschopností je zpracovat. Oba znaky beze zbytku naplňuješ.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 25. dubna 2017 - 14:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7843
Registrován: 5-2002
Já jsem schopen rozhodovat sám za sebe, ale demokracie je i o tom, že mi nemohou svoji svobodou škodit druzí. Každá společnost má nějaká omezující pravidla i z tohoto důvodu.
Úterý, 25. dubna 2017 - 14:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Já jsem schopen rozhodovat sám za sebe"
Tak o tom nejsem rozhodně přesvědčen. Kdo tu neustále opakuje, jak je nucen chodit do kuřáckých restaurací, byť se mu kouř příčí?

Zato neustále dokazuješ, jak bys tuze chtěl rozhodovat za jiné. Nařizovat jim, jak se mají chovat, vnucovat jim své představy. To je rovněž příznakem, jednoznačně pojmenovaným. Jen nevím, jaký je korektní ekvivalent onoho slova.

V zde debatované věci ti svojí svobodou nikdo neškodí. Že jsi natolik neschopný postarat se o sebe, to je jen a pouze tvůj problém.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 25. dubna 2017 - 20:33:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7844
Registrován: 5-2002
Doktor: to že si chci rozhodovat o sobě neznamená, že chci rozhodovat za jiné. Máte v tom chaos. Já jsem naopak schponý postarat se o sebe a proto vítám rozhodnutí občany zvolených orgánů.

Pokud je vaše vize svobody jinde, pak asi ne v pojmu demokracie. Ale ano, kouřit na zastávkách MHD je dnes povoleno, já neschopný o sebe se postarat si mám na čekání najít zastávku jinou...holt demokracie po doktorsku.
Úterý, 25. dubna 2017 - 21:03:46  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Páne doktore, čím větší debil, tím více arogantní. I ten obrázek pod Vaším nickem dává hodně napovědět. Pokud máte psa, tak to asi bude pitbul a auto nic méně než audina. Pár dnů jste tady nebyl, že by návštěva Bohnic?
Jinak ještě 36 dní[proud], ale nebojte se, pan Fiala z ODS prohlásil, že když vyhrají volby, tak zruší zákaz kouření v restauracích. Tak že jako nekuřák budete opět moci chodit inhalovat.
Borovička [ok]
Úterý, 25. dubna 2017 - 21:46:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3952
Registrován: 4-2003
Borovička:
"to že si chci rozhodovat o sobě neznamená, že chci rozhodovat za jiné."
Jenže dle toho, jak se zde prezentuješ, tak nedokážeš rozhodovat o sobě, zato chceš rozhodovat o jiných a za jiné.
Borovička:
"Já jsem naopak schponý postarat se o sebe a proto vítám rozhodnutí občany zvolených orgánů."
Právě jsi dokázal, že nejsi s to se o sebe postarat. Pokud bys byl schopný se o sebe postarat, nemusel bys vítat rozhodnutí orgánů, neboť bys k tomu žádné orgány a jejich rozhodování nepotřeboval. To jako vážně potřebuješ a čekáš až na plošný zákaz kouření v restauracích, abys mohl jít jíst či pít bez kouře? Řada lidí, včetně mě, to zvládala i doposud a bez direktivních nařízení. Pokud to ty nezvládáš, pak netvrď, že se dokážeš o sebe postarat.

Schopnost volby dle svých preferencí bývá vlastní už dětem od útlého věku, tobě je ovšem cizí a potřebuješ pomocnou ručičku v podobě orgánů, která tě povede a bude rozhodovat za tebe. A ty i přesto budeš dál jenom kafrat. Sice se nebude nikde kouřit, ale támhle nebudou vařit, co ty chceš a jinde to zas budou mít moc drahý. Protože nikdy nebudou všechny podniky jeden jako druhý, navíc dle představ Borovičky, vždy se budou lišit a cílit na svoji klientelu a tomu přizpůsobovat nabídku, ceny či prostředí. Což je ovšem fakt, který je mimo rámec tvého chápání.
Borovička:
"Ale ano, kouřit na zastávkách MHD je dnes povoleno, já neschopný o sebe se postarat si mám na čekání najít zastávku jinou..."
V prvé řadě, debata se vede o kouření v restauracích, hospodách či klubech, tedy tahání sem zastávek MHD se nejeví jinak než jako klasický úhybný manévr. A v druhé řadě, když ti tak leží na srdci čistý vzduch na zastávkách, vezmi v potaz, že zákaz kouření v hospodách vyžene kuřáky právě ven, na chodník, do veřejného prostoru. To už ti nevadí, že se bude ve velkém hulit na chodnících? Jaký je rozdíl mezi zastávkou a chodníkem?

--- --- ---
Ladis-63:
"I ten obrázek pod Vaším nickem dává hodně napovědět."
A co že ten obrázek tedy dává napovědět? Jinak pitbull samozřejmě ano, ale Audi fakt ne, jedině Mercedes.
Ladis-63:
"čím větší debil, tím více arogantní."
Vidíš, a zrovna u tebe to neplatí, ty nejsi ani tak arogantní, jen poněkud jednodušší, minimálně co se vyjadřování týče.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
749.243-2
Úterý, 25. dubna 2017 - 22:29:03  
Neregistrovaný host
141.0.14.49
Bobo:nádražka Nymburk do 20h,jídlo do 15h (sotva).Pokud budeš mít čas,navštiv raději jiný podnik,třeba Katovnu, nebo U Gregorů.Ale jestli chceš vidět týpky v 11h našrot, jak si v oblacích dýmu vychutnávají malé pivo, je to tvoje :-/
Středa, 26. dubna 2017 - 10:11:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 4-2005
Kořenov: U krbu je opět otevřeno, mají to bývalí nájemci chaty Říp (řízkovny). Na čepu světlý i tmavý Rohozec, vaří se. Uvidíme, zda se chytí déle než několik měsíců, jako už x nájemců před nimi.
Středa, 26. dubna 2017 - 11:30:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8678
Registrován: 6-2004
Bude znovu otevřena hospůdka hned u nádraží žst. Počátky-Žirovnice? Tam to bylo 2 roky zpátky velmi útulné...

Jinak na Ferdinandce jsou solidní občerstvovací "fleky" jako např. Hranice, Otrokovice (bufet), Staré Město, Břeclav...V Hodoníně jsem už delší čas nebyl..
Středa, 26. dubna 2017 - 12:17:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6561
Registrován: 1-2007
Zákaz kouření trápí třetinu restauratérů. Bojí se odlivu hostů
Bosnak
Středa, 26. dubna 2017 - 13:51:21  
Neregistrovaný host
37.188.134.188
Nechápu o čem se zde kuřáci a nekuřáci hádaj. On existuje nějaký právní nárok na návštěvu hospody? Kde to je? V desateru, ústavě, smlouvě o EU, nebo jiné normě? Já se hloupě domníval, že provozování hospody je zoufalá snaha soukromníka vydělat nějaký peníz poskytováním stravy, nápojů a přístřeší za ceny a podmínek (vstoupit můžou pouze mladí krásní inteligentní prdící výhradně Channel No 5), které si sám stanovil. No a obecenstvo je buď akceptuje (tj. lezou mu tam lidi), nebo ne (má knajpu pro sebe).
A vono to je jinak. Prosím o odkaz na to zákonné právo na hospodu příslušné kategorie dle sociálního původu, stáří, zdravotního stavu, dosaženého vzdělání a zaplacených daní.
749.243-2
Středa, 26. dubna 2017 - 17:08:28  
Neregistrovaný host
37.188.144.217
Občas ten soukromník ve snaze vydělat, třeba i někoho zaměstnává...a taky se dřív div ne povinně hulilo v kancelářích, sborovnách, na chodbách, ba i ve vlacích. A už se drahnou dobu nehulí. Existuje zákonné právo na to, nemuset čuchat smrad z cigaret v kanceláři, sborovně, na chodbě, ve vlaku...? Nebo si má člověk najít takovou práci, kde mu zrovna nikdo nehulí pod nos a počkat si na vlak, ve náhodou zrovna žádný kuřák není?

Úžasná v těchle dobách byla zejména logika kuřáků, kteří třeba z kanceláře chodili hulit na chodbu. Ne snad kvůli nekuřákům, kterých byla v místě třeba i polovina, ale přeci nebudou ten hnusnej smrad z cigaret čuchat oni i potom, co dokouřili. Podobně, jako když někdo vykuřuje v paneláku na balkoně (vajgly samozřejmě hází dolů, aby mu doma nesmrděly, z auta taky přeci vajgla hned vyhodí okýnkem ven) a tři patra nad ním povinně čuchají.

Zajímavé je, že pokud bude člověk zmaštěnej jak dobytek, do stavu, že nebude vědět která bije a bude otravovat své okolí, tak bude vypoklonkován z většiny výše zmíněných míst. Ba i z té výdělku chtivé hospody ho vyrazej, když bude padat na zem, rozbíjet sklenice, padat na ostatní hosty, případně se pobl...e. Kdepak se vzalo zákonné právo na to, nebýt (nejen cestou) otravován ožralou a právo na to, nemuset povinně sdílet opici s každým, kdo neví kdy má dost?
Středa, 26. dubna 2017 - 18:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7848
Registrován: 5-2002
Bosňák: A ono je to u nás jinak. Naštěstí. Ona je taky nějaká právní povinnost jak provozovat hospodu nebo hampejz (od středověku). Stačí trochu dohledat.
Středa, 26. dubna 2017 - 20:12:34  
Neregistrovaný host
88.101.148.169
Doktore, omlouvám se. Audinu si pořizují arogantní blbečci, kteří chtějí být středem pozornosti, hlavně u bab[wink]. Mercedes, to už je jiná kategorie, to už jsou seladoni, kteří si nepotřebují nic dokazovat, kteří už mají svoje jisté. Tak že ještě jednou omluva. Ale rasu psa jsem trefil.
Borovička: opět[ok]
Čtvrtek, 27. dubna 2017 - 18:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 11-2012
Takže na nějakou dobu děláme v přerovském depu, takže se naskytla otázka řešení našeho stravování, zde máte zkušenost za poslední tři dny:

1) RYO - velký výběr jídel, cena kolem 70 kč, docházka od nádru cca 5-10 min., jediná vada na kráse je, že v čas oběda je tam natřískáno, takže zabijete dalších 5+ minut čekáním na jídlo.
https://mapy.cz/zakladni?x=17.4438083&y=49.4502900&z=18&source=fi rm&id=12966365
1b) Asijská restaurace přímo v TESCU vedle RYA - testováno naposledy před rokem, jídlo vynikající, ceny jak v jiných "Čínách", asi testnu zítra, pokud nebude pršet a pojedu na kole, autem se nedá stíhat skrz kolony...

2) Hanoi Bistro naproti přes autobusák - Pokud nejste dobrodruh, nebo pokud vám nedošlo projímadlo, tak zásadně NEDOPORUČUJU!!! Po konzumaci včerejších nudlí a sečuánského vepřového* jsem totálně zesral hajzl 2x, kolega 3x, takže jen pokud vám doktor naordinoval klystýr nebo něco podobného...

*A to nepíšu o tom, že Čínu to vidělo možná naproti přes výlohu, nudle jak ze slané vody a maso jak ze školní jídelny.

3) Nádražní restaurace Přerov - O této "perle" štreky KFB bylo napsáno mnoho, ovšem jídlo jako vždy vynikající. I přes nevábné prostředí se tam prostě nažrat dá, dnešní prejt budiž důkazem. Nekuřácké prostředí, ceny od 40 do 80 Kč.
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Sobota, 29. dubna 2017 - 18:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 641
Registrován: 6-2016
GaborIC: Dneska jsem byl v Nižboru a před hospodou je cedule, že se otvírá 5.5. v 17 hodin.
Neděle, 30. dubna 2017 - 08:01:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6567
Registrován: 1-2007
Včera ve zprávách na Primě ukazovali bytový dům ve Švýcarsku, kde se nesmí v pronajatých bytech kouřit. S tím nemám problém. Pokud si pronajmu byt a majitel nechce, aby se tam kouřilo, proč ne? Je to jeho majetek (podobně jako hospoda je majetek majitele), tak ať si určí pravidla.

Pokud by to však bylo direktivně nařízeno, že by se v žádném bytě nesmělo kouřit (tedy včetně těch, které jsou v osobním vlastnictví), to už by bylo špatně.
Neděle, 30. dubna 2017 - 08:59:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 5-2007
Pavel_Večeřa...
Pavle,do Parníku to taky neni z depa přes nákladiště přece daleko a vařej tam docela chutně.
Koneckonců i to pivo taky [ok].
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Neděle, 30. dubna 2017 - 11:57:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 11-2012
Pivo na oběd je pasé, furt zbývá 2,5 hodin pracovní doby, ale na Parníku jsem byl v pátek po čtvrté na hovězí se šťouchačkama (bomba) a přemýšleli jsme, jak se tam dostat. Dokonce děláme na kulaté hale až na 7. koleji, takže je to fakt vedle "přes plot".
Ovšem já se na příští týden přesouvám o dům dál, takže kantýna nebo domácí zásoby...

PS: Kdy dáme pivo?
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
M_g
Neděle, 30. dubna 2017 - 15:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 798
Registrován: 6-2006
Včera ve zprávách na Primě ukazovali bytový dům ve Švýcarsku, kde se nesmí v pronajatých bytech kouřit. S tím nemám problém. Pokud si pronajmu byt a majitel nechce, aby se tam kouřilo, proč ne? Je to jeho majetek (podobně jako hospoda je majetek majitele), tak ať si určí pravidla.

Kdysi jsme se o tom bavili s kamarády a nějak přišlo k tomu, že omezit u nás kouření v pronajímaném bytě majitelem je nevymahatelné.
Neděle, 30. dubna 2017 - 17:05:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6569
Registrován: 1-2007
M_g: Jasně. Já psal jen osobní názor k této problematice. Jak je to právně řešeno u nás, je věc druhá.
M_g
Neděle, 30. dubna 2017 - 17:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 799
Registrován: 6-2006
O to směšnější je, že v hospodách bude stát vymáhat po provozovatelích/vlastnících nekouření pod hrozbou trestu ale při případném sporu nájemníka s vlastníkem bytu stát osolí za sankce proti kouření v bytě vlastníka.

Ale lid to žádá, lid to chce... [ko]
22michal
Neděle, 30. dubna 2017 - 21:52:01  
Neregistrovaný host
82.117.159.151
Porad mne vrta v hlave to,ze v zakonu proti koureni jsou vyjimky.a tak se ptam militantnich nekuraku-nevadi vam,ze v obchodnich centrech se bude moct kourit?
Pondělí, 01. května 2017 - 07:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4844
Registrován: 5-2007
Pavel_Večeřa
Já se momentálně pohybuju v Žilině,takže na pivko prostě někdy.Ozvu se.A jistojistě se opět potkáme na hokeji.[proud]
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Úterý, 02. května 2017 - 06:39:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6570
Registrován: 1-2007
Ad Nižbor: Hanák končí se svou stylovou hospodou. Podnikatelské prostředí je tu šílené, vysvětluje

Hostinec tak ve stávající podobě čeká poslední sezona.
22michal
Úterý, 02. května 2017 - 09:58:40  
Neregistrovaný host
85.93.96.34
Jen k tomu článku- mám pana Hanáka rád, ale napsat toto: Pocit, že stát, od kterého nechci zhola nic?
Já nevím, ale kdyby po státu nechtěl zhola nic, musel by žít někde v jeskyni...
Úterý, 02. května 2017 - 10:53:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6573
Registrován: 1-2007
22michal: Jako občan určitě něco chce. Ale jako podnikatel možná ne.
Úterý, 02. května 2017 - 11:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 829
Registrován: 2-2006
Ony ty nářky aktuálně vesměs směřují na značnou asymetrii v tom, co by mělo být vzájemně prospěšným vztahem (poplatník stát živí, ten mu za to poskytuje nějaký servis, nebo mu aspoň pokud možno úplně nehází klacky pod nohy). A kterou aktuální Finanzministerium dotáhlo ad absurdum - když občan něco chce, mají na to 30+ dní, ještě na to prdí a když je to špatně, tak "se stalo, no". Zatímco když chce něco dráb, nahlaš nejpozději okamžitě, odpověz/oprav do 5 dní, jinak pokuta, sorry jako.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
22michal
Úterý, 02. května 2017 - 13:48:30  
Neregistrovaný host
85.93.96.34
Mouko, i jako podnikatel něco chce. Jinak by se nedostal do své provozovny, ani by mu nenavezli zboží (cesty se platí z daní), kdyby mu třeba provozovna začala hořet, tak taky nemusí hasičům posílat zálohovou fakturu na hašení (i HZS je placen z daní). A takových příkladů by se našla spousta.
Tím ale nijak nechci rozporovat to, že byrokracie je obrovská.
Ovšem zas tak moc se jejímu vzniku nedivím- když je tady rozšířeno to, že je potřeba stát oj.bat kde se dá.
Úterý, 02. května 2017 - 14:10:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6575
Registrován: 1-2007
Do zákazu kouření zbývá necelý měsíc. Obce řeší, co s hlukem a nedopalky
749.243-2
Úterý, 02. května 2017 - 17:40:20  
Neregistrovaný host
37.188.186.130
22michal: kouření v obchodních centrech? To mi nějak nesedí, už jen proto, vzhledem k tomu, kdy byla u nás vystavěna většina obchodních centrer, mají tato centra povinně požární hlásiče. Požární hlásiče jsou poměrně citlivé, mnohdy jim stačí i menší smrad nebo čmoudek, než z cigarety a rozječí se. První koho tupohlav s nápisem Security, v takovém centru pronásleduje, je člověk s cigaretou v hubě.

Ad Nižbor: každá mince má dvě strany. Provozovat hospodu takovéhle velikosti není žádná legrace a zvlášť když je třeba pokrýt celoroční náklady z tržeb jen v letní sezoně. A teď ještě aby se musely přiznávat tržby a tím nebylo (tak snadné) platit kuchaři bokem k oficiální minimální mzdě...Jeslti on pan provozovatel nezjistil, že být od května do září na place, udržovat koutek pro děti, nocležnu v hytláku a další věci, není tak snadné, jako být celebritou. No a znechucení z příjíždějících majitelů "opuchlých" aut? Nepsalo se takhle náhodou při zahajování provozu restaurace, že podnik není zacílen na "hotovkáře ", ale že by rád přivítal také hosty, kteří tam přinesou mravy (a peníze, ty v první řadě) z lepší společnosti a ocení místní prostředí, čemuž odpovídý cenová hladina jídel v jeho podniku? Takže chtěl, aby mu tam jezdila přípražská honorace a po pár letech mu jeho přípražané nejsou dost dobří?

Stesky na povinný internet už nechápu vůbec. On by snad svým milým přípražanům nechtěl poskytnout WiFi, aby jeho hosté mohli hned od talíře s jídlem sdílet s přáteli fotky ze zakončení báječného zážitkového autovýletu z Prahy do outdorového Nižboru, výletu zakončeného skvělou večeří v jeho podniku? Podnik tohoto typu si bez alespoň "služebního" internetového připojení nedovedu představit, už jen kvůli tomu, že je třeba vyřizovat rezervace míst k sezení a ležení, když se toto inzeruje. Nějak je třeba vyřizovat i objednávky zboží.
Trošku mi jeho stesky připomínají dopravce, který po zjištění, že když nosí lidem zdarma "kafe" až pod nos, musí také mít odpovídající úklid kafem pocintaných vagonů (jinak se mu lidi smějou a ukazujou na internetu obrázky ulepkaných stolků, co 14dní neviděly HaDr), v TV bědoval jaká je to šikana. Když zjistit, že lze ušetřit mzdové náklady za stewardy, vymyslel třídu low-cost a zdůvodnil, že to tak jeho cestující chtějí.
Úterý, 02. května 2017 - 18:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11011
Registrován: 5-2004
Ona ta hospa v Nižboru je takovej divnej kříženec.

Vaří dobře byť i do hloubi peněženek. Z principu ale těžko mohou mít nějaký širší sortiment "lepší hospody vařící do hloubi peněženek"...

Použitelný jen na letní provoz a to ještě při hezkým počasí kdy jde sedět venku. A když je venku hnusně nebo i jen kosa a větrno jako teď tak se ten magacín v podstatě nedá vytopit na příjemnou teplotu pro posezení... A když je venku hezky tak tam je zas nabito a lepší se vyhnout.

Je to taková obdoba turistický linky VHD. Dva měsíce prázdnin a víkendy květen, červen, září. Občas když je hezky to nepobírá a občas to zas zeje prázdnotou. Takže to s nějakou rentabilitou bude bída.

Já tam byl jednou a krom exotickýho prostředí nádražního magacínu a hajzlíků v hytláku bych neviděl lákadlo. To jsou po okolí hospy na třeba jídlo nebo posezení lepší.

Takže se ani nedivím že ho to přestalo bavit. Ta zmiňovaná byrokracie je jen třešinka na dortu.
Mladějov
Úterý, 02. května 2017 - 20:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10217
Registrován: 3-2007
Tak weono hlavně v té hospodě musí být uvázanej, jinak ho okradou, no a zřejmě deziluze jak z úřadů, hygieny, lidí, bohatších zákazníků, co rádi buzerujou..ani se nedivím. Služby bývaj řehole.
Jinak návštěvníky mu především přineslo jeho jméno a trochu snobismus lidí, no jestli toho chce nechat, ani se nedivím, hospoda nění nic tvůrčího a není tam žádná změna - a muset jako hospodský každý dem muset poslochat ty hospodské kecy [proud].
Středa, 03. května 2017 - 06:20:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6576
Registrován: 1-2007
Internet je třeba kvůli EET, ne?

Nepsalo se takhle náhodou při zahajování provozu restaurace, že podnik není zacílen na "hotovkáře ", ale že by rád přivítal také hosty, kteří tam přinesou mravy (a peníze, ty v první řadě) z lepší společnosti a ocení místní prostředí, čemuž odpovídý cenová hladina jídel v jeho podniku? Takže chtěl, aby mu tam jezdila přípražská honorace a po pár letech mu jeho přípražané nejsou dost dobří?

Pokud má někdo blbý kecy, tak to asi nebude zrovna ten vytoužený člověk, který tam přinese mravy.
Středa, 03. května 2017 - 06:51:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4893
Registrován: 8-2012
Stesky na povinný internet už nechápu vůbec
Stejně je zajímavý, jak se nýmandi hned začnou aktivizovat, jak jen někdo promluví o státní buzeraci (dnes až šikaně), to za to máte od Bureše nějaký prachy? Internet samozřejmě musí mít ne kvůli wifině pro hosty, ale kvůli estébákovi, kterému musí posílat účtenky online, protože (jak tento i jiný nýmand naznačuje, jaká vzácná shoda) určitě "o.ebává stát"... No a další klasická socka to zarazí odkazem na "hloubi peněženek".
No tak to třeba příští rok už konečně neotevře a budete mít dobrý pocit.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
projížděč NAD
Středa, 03. května 2017 - 12:38:47  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Petr_vlček" = 11011 (a vlastně i předchozí příspěvek "749.243-2"):
Nemohu si pomoci, ale jako správný minulým režimem vychovaný podezíravý čecháček v tom článku vidím především pokus o jakýsi "PR" text, jehož cílem je v první řadě přilákat další potenciální návštěvníky a zvýšit tržby.
Jde v podstatě o "stylovou hospodu", ale ležící na venkově (přesto úmyslně nepíši "venkovskou hospodu"), byť v rekreační oblasti poměrně hojně navštěvované i movitějšími výletníky, kde jsou ale ceny pro místní klientelu dost vysoké i co do pouhého piva (25 Kč za půllitr desítky je pro venkovany nezvyklé na pražské ceny stále ještě hodně) a najíst se tam nikdo z místních běžně nepůjde už vůbec - a snobové i majitelovi kamarádi se už asi také nabažili zajímavého prostředí vybudovaného a provozovaného "celebritou", takže podnik už asi také neživí v takové míře, jako dřív: je proto třeba získat další klientelu - a bezplatně k tomu využít "poplašné" zprávy zveřejněné v celostátním médiu je řešením přinejmenším velmi výhodným ...

Ad "Mladějov" = 10217:
Naprostý souhlas: "služby" jsou řehole vždycky = vlastně už z podstaty věci (a i významu toho slova) - to si ovšem většina lidí ve "službách" nepracujících neuvědomuje a nemá o tom ani minimální představu (a v případě umělců, kteří jsou navíc většinou "bohémové", to platí tím víc).
A propos: v této souvislosti můžeme vzpomenout třeba i penzionu s restaurací v Roztokách (u Prahy) na rohu ulice vedoucí do Tichého údolí kousek pod nádražím (nyní penzion a restaurace "Koruna"), který od 90. let patřil manželům Viktorovi a Evě Sodomovým - jak jim ten podnik tehdy prosperoval, nevím, protože byl "na můj vkus" příliš drahý, takže jsem jej nikdy ani nenavštívil, ale pak jim jej "vypláchla" povodeň a pokud vím, měli několik let problém se toho objektu s už neobnoveným provozem za aspoň trochu přijatelnou cenu zbavit (a údajně se snad do teď nedostali úplně z dluhů): teď ten podnik už zase asi 3 roky funguje (pod jiným provozovatelem) a žije zjevně právě především z výletníků a návštěvníků protilehlého zámku, protože v blízkém okolí žádná restaurace není, ale proti Nižboru má velkou výhodu v celoročním provozu a v těsné blízkosti Prahy velmi dobře dostupné i VHD, což jeho návštěvnost logicky významně podporuje ...
Středa, 03. května 2017 - 15:39:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 8-2012
jsou ale ceny pro místní klientelu dost vysoké i co do pouhého piva
Tak smysl takového podniku asi nikdy nebyl v tom, že si tam pár místních cenově citlivých "klientů" přijde vylejt kebuli desítkou krýglů levný desítky géčka... a držet kolenovrty v uctivé vzdálenosti cenotvorbou má taky svou logiku. Já teda tak dobře nevím, že jde o PR text, nicméně s pocitem určité disproporce mezi tím, co stát požaduje a co nabízí, Hanák rozhodně není jediný. No a když představitel státu vykládá, že je veškerá ta buzerace nutná proto, že "všetci kradnú" (přičemž on kradne najviac) a lůza mu nadšeně tleská, tak ta deziluze a chuť se na všechno vysrat bude dost silná.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 03. května 2017 - 15:53:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6582
Registrován: 1-2007
Zákaz kouření? Provozovatelé se bojí hromadění lidí s cigaretami před hospodami

Protikuřácký zákon je úlevou pro personál restaurací. Přesto jej zaměstnanci zase tak jednoznačně nevnímají. Například Klára Kamasová pracuje v jednom z blanenských barů. „Vadí mi práce v zakouřeném prostředí. Špatně se mi dýchá, celá jsem cítit kouřem. Ale jako člověku, který si ve volném čase s kamarády v příjemném baru u dobrého pití rád zapálí, mi zákaz kouření zas tak velkou radost nedělá,“ zhodnotila žena.
Středa, 03. května 2017 - 16:04:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11014
Registrován: 5-2004
Tak ona něco signalizuje i nabídka jídel. Když si odmyslíme cenu tak celejch 5 jídel. Přičemž stejnejch dle aktuálního menu jako už předloni. Neboli - jak často si kdo půjde vybrat z 5 léta stejnejch jídel - byť dobrejch?

Spíš byl omyl počítat s tím, že se v Nižboru dá narejžovat na módě Keltů a místního opinda. Mimoto hned naproti přes šraňky jest Keltovna (dříve tuším to byl hotel Praha) kde je asi 4x větší nabídka s cenama někde na 3/4 magacínu. Dá se tam sedět i když je mizerný počasí. A bývá tam i plno.
Středa, 03. května 2017 - 18:22:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4897
Registrován: 8-2012
celejch 5 jídel ... znamená, že to dělá (konceptuálně, nemluvím o kvalitě) dobře. Jistě by mohl mít třicet stránek v jídeláku od pizzy přes steaky a tatarák po suši a patnáct hotovek, ale to je spíš důkaz špatné restaurace, kde bude chutnat všechno úplně stejně.
Jinak třeba na výborný koleno chodím jednou za dva, tři měsíce - že bych 365 dní v roce dával každý den něco jiného, to fakt ne.
Ale je úžasné, jaký vy jste úplný Leonardo, renesanční člověk co rozumí vedle všeho ostatního i restauračnímu byznysu!
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 03. května 2017 - 19:54:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11015
Registrován: 5-2004
No když to dělá dobře (všeználek TH tam je zajisté obtejdenním hostem...) tak buď kecá nebo to dělá dobře dle TH.
Středa, 03. května 2017 - 20:36:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13571
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Neboli - jak často si kdo půjde vybrat z 5 léta stejnejch jídel - byť dobrejch?
A jak často takovej běžnej českej čloujek jede na vejlet do Nižbora...?
Středa, 03. května 2017 - 21:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4903
Registrován: 8-2012
všeználek TH tam je zajisté obtejdenním hostem
Ne, nejsem tam obtejdenním hostem, to už si zase jen něco kompenzujete.
Hele, třeba mu tam nechodí lidi. Rozhodně ale není problém v tom, že nefunguje jako levnej výčep géčka pro kolenovrty a santusáky anebo rozmrazovna polotovarů ze třicetistránkového jídeláku, to jsou jen projekce vašich představ a nenápadný pokus o zatáčku od tématu disproporce požadavků versus nabídky státu těm, které (zatímní) ministr financí označuje za zloděje (aneb zloděj křičí).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
projížděč NAD
Čtvrtek, 04. května 2017 - 12:36:14  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Petr_vlček" = 11014:
Spíš byl omyl počítat s tím, že se v Nižboru dá narejžovat na módě Keltů a místního opinda. Mimoto hned naproti přes šraňky jest Keltovna (dříve tuším to byl hotel Praha) kde je asi 4x větší nabídka s cenama někde na 3/4 magacínu. Dá se tam sedět i když je mizerný počasí. A bývá tam i plno.
No, neřekl bych, že to tvrzení o tříčtvrtinových cenách (jídel) v "Keltovně" proti cenám v "Zastávce Nižbor" je úplně objektivní: zatímco Hanák má v cenách jídel zahrnuty i přílohy, Nejepsovi využívají klasického "optického klamu" a ceny příloh musíte k cenám jídel inzerovaných v jídelním lístku teprve připočítat, takže každé teplé jídlo v "Keltovně" je pak ve skutečnosti o 35 Kč dražší, než vypadá na první pohled - "Keltovna" ale rozhodně vede co do sortimentu jídel (i nabízených druhů mas). A určitou (nemalou) výhodu má "Keltovna" i v situování u silnice a autobusové zastávky, takže je více "na trase", zatímco do hospody na nádraží je i autem třeba odbočit "mimo trasu" či dojít nejméně 300 metrů pěšky - a protože většině venkovanů "G 10° příliš nevadí, je Vaše informace o tom, že v "Keltovně" bývá i plno, asi pravdivá. Pokud ale jde o pivo, já bych ale v případě možnosti výběru volil rozhodně "Bernarda".
Jak už jsem ostatně napsal dříve, podobně jako "Mladějov" soudím, že Hanák spoléhal především na svoji popularitu a jméno (tedy na snoby a kamarády) a běžnou "venkovskou klientelou" (minimálně zpočátku) spíše pohrdal, ale situace se postupně vyvinula jinak, než si představoval, když si začal "ukájet své ego" tím, že mu zákazníci budou spolufinancovat jeho více-méně polosoukromý rekreační objekt, a tak mu začíná být stále více dobrý i ten "plebs" - a zejména proto (podle mě) vyšel ten "poplašný" článek (navíc právě na počátku nové výletnické sezóny): mohu se samozřejmě mýlit, ale troufám si tvrdit, že daleko od pravdy nejsem ...
Čtvrtek, 04. května 2017 - 12:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 5-2003
CHOĎTE VE VŠEDNÍ DEN, nejlépe mimo hlavní sezónu. Vše funguje na 100%, ale v klidné atmosféře. Víkendy bývají (k)rušnější a kouzlo se ztrácí...
Nj, to bude asi ten problém, že tam nechodí lidi...[biggrin]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Čtvrtek, 04. května 2017 - 16:00:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11017
Registrován: 5-2004
Praveze ve vsedni den (snad mimo prazdnin je li hezky) moc ne. No a asi to neni v rezimu "trampska bouda" aby to ty vikendy s movitymi vyletniky behem 5 mesicu uzivily.

No s prilohou to sic je, ovsem tu predstavuje precasto domaci chleb. Cili neco jako bufac "k bucku 2 chleby". Jen jinde cenou.

Jak uz jsem psal - jako zazitkova rarita docela dobry, chybi ponekud duvod k opakovani.
Čtvrtek, 04. května 2017 - 21:24:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3967
Registrován: 4-2003
Pokud se běžná nižborská venkovská klientela rekrutuje ze stejných řad jako zdejší výkvět čecháčkovských buřtgulášových kolenovrtů, tak bych se ani nedivil, kdyby jimi jakýkoliv restauratér pohrdal. Takoví lidé do restaurace nepřijdou, no kafrat budou neustále. Podíval jsem se na menu Hanákovy restaurace a nabídka včetně cen naprosto v pohodě. Pokud se někomu zdá 25 Kč za půllitr desítky a 29 Kč za půllitr dvanáctky moc, nechť je mu souzeno nadosmrti cucat lahváče za 3,90 Kč z Kauflandu. Svůj k svému.

Doba a hlavně systém podnikání, rozuměj tomu střednímu a drobnému, rozhodně nepřeje a apriori pohlíží na živnostníky jako na nejtěžší zločince. Je to hodně smutné a hodné zamyšlení, no jak vidno, masám odkojených nenávistí k soukromníkům to imponuje.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mladějov
Čtvrtek, 04. května 2017 - 21:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10233
Registrován: 3-2007
projížděč:
když si začal "ukájet své ego" tím, že mu zákazníci budou spolufinancovat jeho více-méně polosoukromý rekreační objekt

To zní velmi tak, jako by vás ta jeho hospoda štvala ? Nebo přímo T.H. ?

Jinak jsem zkoukl fotogalerii a docela zajímavá hospoda - ubytování v hytláku, netradiční pohledy, jako tuctový nápad to rozhodně nevidím..
Hezky řešené detaily.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 05. května 2017 - 05:48:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7212
Registrován: 4-2003
V restauraci, kterou provozuje v Nižboru Tomáš Hanák, jsem byl několikrát a vždy jsem odcházel spokojen. Jídla tam jsou dobrá a obsluha je svým přístupem k zákazníkům o několik levelů výše, než v Keltovně. Naposledy jsem v obou podnicích byl minulý rok, letos ještě ne. A přiznám se, že se ani Tomášovi Hanákovi nedivím. Vždy, když jsem tam byl, tak tam pracoval i s manželkou a protože to evidentně nejsou klasičtí čeští hospodští, jejichž hlavní snahou je s co nejmenší námahou odrbat zákazníka, tak bylo vidět, že se oba dva (plus ostatní personál) velmi snaží. Jenže po těch deseti letech provozování restaurace je tato snaha vidět - manželé Hanákovi oba pořád příjemní, ale na jejich tvářích je poznat, že velmi strhaní. A pokud je ještě klasicky české úřady buzerují (a nyní díky EET buzerace určitě skokově narostla), tak se ani nedivím, že s tím chtějí seknout. Jelikož Tomáš Hanák není neznámou osobou, tak si toho média ráda všimla.

Samozřejmě, stojítozahovňáci a dřívbylolípáci v jedné osobě, kteří jdou po gambáči a v hospodě si díky svému kolenovrtství nedají nic jiného, než guláš, budou spokojení, když zase další "šmejd jeden podnikatelskej", co si navíc dovolil (možná???) vsadit i na své jméno, půjde konečně do [zadnice]. Co k tomu více dodat [crazy].

Mne by osobně velmi mrzelo, kdyby Tomáš Hanák se svojí restaurací skončil (nebo hlavní tíhu provozu alespoň někomu nepředal). Rád se tam po výletu vždy stavím a je to vždy příjemné zakončení výletu, nebo i odpolední procházky z Berouna proti proudu řeky. Nižbor by ukončením provozu této restaurace dosti tratil (ačkoliv Keltovna špatná není a funguje celý rok), tak přeci jen stylové a příjemné posezení u nádraží má v sobě prostě něco navíc [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 05. května 2017 - 07:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 652
Registrován: 6-2016
Já bych k té nižborské "nádražce" dodal, že v sezoně o víkendech je tam natřískáno jak pěšími, tak cyklisty, i pár motorek tam stojí a kolem se hemží spousta dětí. Také cedulka vábící brigádníky bývá. Zhusta těmi brigádníky jsou studentky herectví a tak oko žíznivého geronta má při čekání na plný půllitr na čem spočinout[biggrin]
Kromě Keltovny je ještě "pravobřežní" konkurence ve stáncích u cyklostezky a hospodě U lípy (kde rovněž není prázdno).
A pan Hanák (mimochodem bývalý reprezentační veslař) toho šéfa nehraje, on jím je. Jeho nasranost z EET a ostatní buzerace je zcela pochopitelná.
Myslím si také, že provoz "nádražky" v sezoně významně zvedá počty platících cestujících na trase Beroun - Rakovník. Proto držím palce, aby hospoda fungovala dál!
Pátek, 05. května 2017 - 09:08:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11018
Registrován: 5-2004
"Pokud se běžná nižborská venkovská klientela rekrutuje ze stejných řad jako zdejší výkvět čecháčkovských buřtgulášových kolenovrtů, tak bych se ani nedivil, kdyby jimi jakýkoliv restauratér pohrdal."

Ovšem spíš to vypadá na podcenění nedostatku doktorů. Zejména těch nečecháčkovskejch nebuřtgulášovejch. Asi lebzny málo utrácej[rofl]
Pátek, 05. května 2017 - 09:36:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7213
Registrován: 4-2003
Petr vlček:No když to dělá dobře (všeználek TH tam je zajisté obtejdenním hostem...) tak buď kecá nebo to dělá dobře dle TH.

Ovšem spíš to vypadá na podcenění nedostatku doktorů. Zejména těch nečecháčkovskejch nebuřtgulášovejch. Asi lebzny málo utrácej



Vlček se vždy svojí nesnášenlivostí vůči tvůrčím a inteligentním lidem nějak musí projevit. Nejlépe tím, že diskusi řádně zasmrdí osobními útoky jako správný tchoř. Je zcela jedno, zda jde o útoky na místní diskutéry, či Tomáše Hanáka samotného [crazy].
Pátek, 05. května 2017 - 11:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11019
Registrován: 5-2004
Co se týče Hanáka, tak toho pokládám za póvl od momentu kdy se v Berouně na "Zemanovi" producíroval po návsi s transparentem "chudáček hůlčička".

Nelíbit se mi může kdokoliv čímkoliv, leč dělat si prdel z toho že někdo blbě chodí (má 3 nohy, jedno oko etc.) mi přijde eklhaft. A je mi jedno koho se to týká.

No a jsou v podstatě 3 možnosti u toho prohlášení:
1) dělá si reklamu (asi jak výše zmíněným transparentem)
2) koncept nenese předpokládané prebendy (proč toť otázka, nejspíš proto že pár nabitejch vákendů celorok neuživí)
3) zjistil že hospoda není jen zábava a reklama ale tvrdá makačka a to celodenně celotýdenně a přestává ho to bavit

Případně kombinace z předchozích, vzájemně se nevylučují.

Mně třeba daleko víc oslovuje takový bistro na Míšově v Brdech. Dřevěná bouda, funguje léta letoucí, jídlo dobrý, žádný hogo fogo a přesto plno "od čundráků po bavoráky sporťáky". Mch sortiment je podobnej tomu Hanákovi už léta (grill krkovice, kuře, klobásy, udírna, přílohou vesměs chleba). A příjemně se tam sedělo i v říjnu po návratu z hub kdy bylo jen fous nad nulou, mlha a mžilo a kamna topily...

Jenže tam je ta nabídka "univerzální", takže se tam stavěj na dlabanec i autisti kolem poledne v tejdnu. Nejen výletníci o víkendu.
Mladějov
Pátek, 05. května 2017 - 12:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10255
Registrován: 3-2007
Mně třeba daleko víc oslovuje takový bistro na Míšově v Brdech. Dřevěná bouda, funguje léta letoucí, jídlo dobrý, žádný hogo fogo

No dobře, ale prostě docela dost lidí chce třeba ve volnu, na výletě, radši do nějaký relativně slušnější restaurace, než do bufetu v dřevěný boudě na mastný uzeniny a guláš se šesti.

Lidi maj peníze a chtěj si je užít.
Ono to, co píšu, i odpovídá, tedy narvaný víkendy a prázdný týden, místní choděj jinam, není to jejich šálek čaje (nebo Gé desítky :-D )
Pátek, 05. května 2017 - 13:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11020
Registrován: 5-2004
Guláš tam nemaj, zato tam maj cíl cyklisti, motorkáři, autisti i pěší turisti (ti v menšině protože tam pořádně do okolí nic nejede a na vlak to je pěšky moc daleko). Pokud se pamatuju tak tam točej březnickýho Herolda.

Když je hezky o víkendu tak je tam narváno.

Ad G - to G je zajímavý v tom, že je zcela nevypočitatelný. Od hnusu přes pitelný po výborný. Dílem to určitě dělaj i hospodský (na Kladně byla hospa co měla výborný Krušovice oproti nic moc Svijanům vedle) ale zajímavý že že to dobrý G jsem potkal vesměs na západě. Od houmlesstánků Plzeň hl přes třeba penzion u nádraží v Židli až po pajzl před nádrem ve Žluticích. Nějak mi to koresponduje s teorií která pravila že to je tím, že G se nedělá jen v Plzni (ten dobrej) ale i v Kozlu (ten pitelnej) a v Nošovicích (na mytí nohou). Nevím co je na tom pravdy ale taknějak bych čekal právě na západě ten z Plzně...
projížděč NAD
Pátek, 05. května 2017 - 14:03:04  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Doktor" = 3967:
Pro doktory (ať už medicíny či práva) jsou Hanákovy i Nejepsových ceny samozřejmě téměř na úrovni pouhých "trinkgeldů" - problém je v tom, že zdaleka ne všichni občané tohoto státu (a to zejména ti venkovští, přičemž ani oni ani zdaleka nemusejí být /a v naprosté většině ani nejsou/ ti Vaši "čecháčkovští buřtgulášoví kolenovrti") nejsou praktikujícími lékaři či právníky, takže na ty ceny hledí úplně jinak než "doktoři". A pokud jde o ty Hanákovy ceny piva, ty jsou stejné už několik roků, takže v době jejich nastavení byly na místní poměry vnímány jako vyšší, než jak je vnímáme teď - a protože setrvačnost je (i) v této oblasti velká, získá-li nějaký podnik jednou "nálepku" dražšího, trvá často dost dlouho, než ji zase "odlepí", zejména má-li nedaleko a výhodněji situovanou konkurenci. Osobně jsem docela zvědav, jak dlouho Hanákovy ceny piva ještě vydrží na aktuálně inzerované výši (a jak bude "oficiálně" zdůvodněno jejich zvýšení) ...

Ad "Mladějov" = 10233:
To zní velmi tak, jako by vás ta jeho hospoda štvala ?
Mě Hanákova hospoda rozhodně neštve - a je mi docela líto, jestliže to tak někdo vnímá. I mně by pochopitelně bylo líto, kdyby měla zaniknout, i když leží pro mne poněkud "z ruky", takže příležitostí k její návštěvě mám minimum a ani těch většinou nevyužiji. Snažil jsem se jen najít podstatné body ve vývoji situace a příčiny, které (podle mě) nakonec vyústily ve zveřejnění toho textu, který vyvolal tuto debatu: Hanák měl původně určitě poněkud jiné představy o tom, jak se situace vyvine, byl tehdy o cca 10 roků mladší a "svěžejší" (a jako jeden ze "Sklepáků" se navíc tehdy zjevně cítil poněkud "nadřazený"), ale když vývoj v běhu času dospěl tam, kam dospěl, nelze se divit, že jej ta "řehole", jíž poskytování kvalitních služeb je, už nebaví a další pokračování v ní už neláká - je to sice škoda, ale je to, bohužel, "normální světa běh" (na čemž se asi shodneme všichni). Nezbývá než doufat, že (i) díky tomu "poplašnému" článku Hanákova hospoda přežije letošní sezónu tak úspěšně, že nakonec nebude sezónou poslední, a že i případný další provozovatel toho podniku alespoň zachová či ještě vylepší jeho dosavadní fungování a úroveň.

Ad "Petr_vlček" = 11019 + 11020:
Mně třeba daleko víc oslovuje takový bistro na Míšově v Brdech.
Tam to neznám, ale podle mapy ten podnik leží přímo na silnici I/19, takže může logicky a oprávněně spoléhat zejména na klientelu trvale generovanou tou silnicí, z čehož může vycházet - takový výhodný předpoklad ale Hanákova hospoda nemá a nikdy neměla, a ten, z něhož asi vycházel Hanák především, s během času zřejmě značně zeslábl. A pokud na Míšově čepují (i = ?) Herolda, tak to je samozřejmě další dobrý důvod se tam zastavit - ten má sice Hanák v "Bernardu" také, ale ten první podstatný předpoklad jeho hospodě chybí, takže mu teď zbývají už asi opravdu jen ti výletníci.
O "Géčku" by bylo možno debatovat dlouze - údajně se do ČR dováží i polské (kde jej tam vaří, nevím). Pil jsem například teď na 1. máje "G 10°" i "G 12°" v "herna-baru" poblíž nádraží v Klášterci nad Ohří - obojí nebylo "nic moc" (a přitom by mělo být z Plzně) ...
Mladějov
Pátek, 05. května 2017 - 14:06:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10259
Registrován: 3-2007
Ale tak prostě k Hanákovi chodí většinově zřejmě trochu jiná klientela, no. To co jsem napsal přece nepoírá, že maj někde v nějakým pajzlu plno ? Akorát prostě všichni nemaj jako No 1 nějakou lidovku, no.
A že z toho nedělá umatlanou uniformní výčepnu Gambrihnusu, to je jen dobře. Někomu je to drahý..no to je možný. Won někdy i ty dvě-tři kačky za půllitr navíc uměj vystrnadit uřvaný obtížný pivní skauty..a to je celkem plus.

Ad G : No děláš mu advokáta statečně, já si dobrovolně Gambáč desítku nikde nedávám, vodovatý europivo fakt ne. Jo, jednou jsem si ho dal nedobrovolně v Plzni na nádru, když neměli 11, a bylo to pitelný, a i místní tohle tvrdí, že přímo zez Plzně je dobrý..no ale riskovat to fakt kvůli pár korunám nebudu, zase tak nepiju, abych si nemohl dopřát plzničku nebo zkusit nějaké místní pivo - a osobně mi konvenujou spíš 11, než "výčepní" desítky.
Pátek, 05. května 2017 - 15:46:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11022
Registrován: 5-2004
No já jsem už pil i pěkně hnusnou Plzničku a svého času jsme dokonce kvůli nepitelnosti Plzně v dané hospodě stěhovali třídní srazy jinam...

Já si dám pivo tu a tam k jídlu což je obyčejně takový jaký maj v hospodě kde dobře vařej. Abych se někde najed a pak šel jinam na pivo jsem moc línej. No a jindy si dám pivo "jako moučník" večer po vejletě. Naposled loni zrovna v těch Žluticích kam jsem dorazil qečeru na poslední šukafon v 8 (a měl ho v tejdnu až do Lubence pro sebe...) kde jsem ho měl sic k jídlu ale vlastnímu v podobě prozíravě koupenejch rohlíků a vysočiny neb jsem tušil že uprostřed tejdne večer to tam s jídlem zázrak nebude:-D. Jen mám nějakej dojem jestli to tam nebyla 12. Že by ale točili v takový putyce jen 12 se mi zas nezdá.