Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 11. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 11. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 12-2007
Bram: Souhlasím s Vámi, ale myslím, že ti, kteří jezdí např. na vlečce do Kyselky tam nejedou pouze proto, aby se tam napili matonky.[happy][jidlo]
Mladějov
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11233
Registrován: 3-2007
>Na sever od Sázavy je dost velký a zajímavý lesní areál - Vlková, Gryble, který je zajímavý pro cykloturisty (těch je více než pěších). A cyklisté mají problém dostat kola do autobusů, pokud autobusy nejsou pro cyklisty upraveny.

Hm, vy zastupujete nějakou odnož chromých cyklistů, co se musí tím vlakem dovézt až přímo na místo a nejsou schopní z těch Stránčic těch pár km dojet ? Naco teda tahaj pořád ssebou to kolo ?

Já teda nemám naprosto nic proti rozhodnutí pivovaru si tam vozit po vlečce lidi (třeba o sobotách či dnech Kozla), ale to, co činíte je přesně a úplně typicky šotoušské - na každém kousku železnice zavést osobní dopravu a pak ji z veřejných prostředků léta dotovat, bez ohledu na to, jestli to má vůbec smysl..a používat zase typických "argumentů" s cykloturisty.
Ještě chybí "by se vyplatilo" [wink]

Mmch ta vlečka má pro osobní dopravu několik úskalí, jednak problémy s objížděním ve Strančicích (to se dá ovšem odstranit vratnou soupravou), velmi prudké stoupání s obloukem ze stanice, kde už se s nejen párou párkrát uvízlo, a pak minimálně dva velmi ošklivé a nepřehledné přejezdy trati.

Edit: Koukám, že Bram mne předběhl.
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 12-2007
Mladějov: Kdybyste si tak přečetl příspěvky nade mnou, tak byste možná pochopil, že mi nejde vůbec o nějakou státní dotaci na provoz vlečky do Velkých Popovic. Dokonce to ani není moje iniciativa, ale iniciativa Plzeňského Prazdroje. Já jsem jenom uvedl, že kromě návštěvníků pivovaru by vlak mohl být také využit pro turisty, zejména cykloturisty. Je věcí majitele vlečky a investora do osobní dopravy do pivovaru, zda ten zamýšlený provoz zavede i pro turisty. Tak raději přijměte závěr Brama, protože nemá smysl o tomto tématu dále diskutovat.
Mladějov
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:36:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11235
Registrován: 3-2007
Nicméně turisticky je to docela zajímavá lokalita a určitě by se tam uživila lokálka Strančice - Velké Popovice, která by měla dost prostoru pro jízdní kola o víkendech od Velikonoc do 28. října. Ale asi by bylo vhodné příspěvky nasměrovat na vlákno o vlečkách, kde by mohla být rozvedena zajímavá diskuse o tom, které provozuschopné vlečky by bylo možné využít např. pro sezónní víkendovou dopravu.

Já se přiznám, že jsem tenhle váš příspěvek přehlédl (nečtu pozorně, dělám ještě něco jiného), ale máte pravdu, "by se vyplatilo" tam je a požádat obec (kraj) o dotace taky jde.
No a udělat to všude, kde je delší kousek vlečky, plánujete také v tomto článku.

Takže jsem se trefil [proud]

V pohodě, akorát se trochu směju vždy a vždy stejným šotoargumentům, nic ve zlém.
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 12:00:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 12-2007
Mladějov: Rozhodně nepodporuji dotování víkendových vlaků na tratích, kde se jezdí jenom o víkendu. Na straně druhé, pokud to někdo chce zavést, tak proč ne, pokud nechce peníze ze státního rozpočtu. Samozřejmě nic nenamítám, pokud obce, kde ty víkendové jízdy budou, tak přispějí na provoz, popř. jakékoliv soukromé zdroje. Pokud soukromník podporuje takovou dopravu (zmínil jsem dopravu do Kyselky), tak asi ví, co dělá, prostě chce si zlepšit svou image, návštěvnost, konzumaci jeho produktu. A pokud bych byl podnikatelem, a opravdu bych uvažoval o dopravě osob po vlečce do pivovaru ve Velkých Popovicích, tak bych samozřejmě přemýšlel nad tím, pro koho jiného by taková vlečka mohla mít význam. A mezi nimi jsou i cykloturisté. Samozřejmě je jenom málo vleček, které mají turistický potenciál, řada z nich, např. k Orlické přehradě byla zlikvidována. Jinak já obecně jsem proti poskytování dotací do dopravy, která bude těžce prodělečná. Proto jsem proti provozu vlaků z Masny do Čakovic anebo proti obnovení provozu z Čelákovic do Mochova. To je opravdu vyhazování prachů. Ale jinak nic ve zlém, opravdu. [happy]
Mladějov
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 12:10:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11238
Registrován: 3-2007
>Samozřejmě nic nenamítám, pokud obce, kde ty víkendové jízdy budou, tak přispějí na provoz,

To nejsou peníze ze státního rozpočtu ???

Jinak ona ta vlečka musí na té druhé straně začínat v nějakém uzlu, nějaké dobře doistupné lokalitě.
Takže si dovedu představit ty Stránčice, kam jezdí panťák každých 20 minut, ale už ne tu na Orlík.
Čísla o Kyselce neznám, ale jako nějaká bomba mi to teda na každovíkendový provoz moc nepřipadá. Bylo jsem tam tedy akorát jednou a lidi nic moc.
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 12:20:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7991
Registrován: 4-2003
Wagon:Samozřejmě je jenom málo vleček, které mají turistický potenciál, řada z nich, např. k Orlické přehradě byla zlikvidována.

Nerad to říkám, ale turistický potenciál vlečky na Orlík by v případě její existence byl nejspíš NULA. Ta vlečka končí sto výškových metrů nad korunou hráze, což samo o sobě většinu lidí dost odradí při cestě zpět. Pak by tu byl další problém: Vlečka začíná v místě, kde doopravdy nic není (Tochovice) - ani lidi, ani nic zajímavého.

Jinak mne kdysi štvalo, že vlečka byla zlikvidována, protože o její další využívání byl zájem. Ale je to právě dvacet let nazpět, co byla zlikvidována a už jí nikdo neobnoví [nene].


A pokud bych byl podnikatelem, a opravdu bych uvažoval o dopravě osob po vlečce do pivovaru ve Velkých Popovicích, tak bych samozřejmě přemýšlel nad tím, pro koho jiného by taková vlečka mohla mít význam.

Jenže podnikatel (majitel pivovaru) si provoz na vlečce do Popovic uhradí ze svého a jestliže by mělo docházet k tomu, že se mu pro samé cyklisty nevejdou do vlaku návštěvníci pivovaru, tak cyklistům do vlaku vstup odepře. Proč by měla banda zablácených smraďochů na zpáteční cestě odpuzovat návštěvníky pivovaru a zabírat místa? A na cestě tam by jim měla akorát zabírat místa?

Vzhledem k tomu, že pro pivovar budou náklady na provoz v podstatě drobné na propagaci, tak nějakou nízkou obsazenost nikdo řešit nikdy nebude [nene].
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 12:29:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6076
Registrován: 8-2012
ilustrace současného stavu v českomoravskoslezské kotlině
Především je hluboce pravdivá tato pasáž: "Když to jde u dopravního podniku, proč dělají problém na Správě železniční dopravní cesty? Porušuje snad zákon dopravní podnik? Podle radního pro bezpečnost Libora Hadravy v tom bude jen lidská lenost". I když trošku bych to poopravil: důvodem je hlavně "nejdetosmus" - smyslem existence úředníka je hledání důvodů, proč to nejde, nikoli způsobů, jak by to šlo.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 13:34:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7994
Registrován: 4-2003
T. H.:I když trošku bych to poopravil: důvodem je hlavně "nejdetosmus" - smyslem existence úředníka je hledání důvodů, proč to nejde, nikoli způsobů, jak by to šlo.

Ty úředníci nám ostatně chodí i na k-report a je to na jejich příspěvcích i pěkně vidět. V jejich příspěvcích se objevují obraty: K čemu by to bylo dobré, to je zbytečné, bylo by to velmi problematické, kdo by to zaplatil, kdo by to využíval atd. Samozřejmě opačným extrémem jsou VRT blouznivci [proud].

Jeden úředník (reduktor a brzdič rozvoje [biggrin]) odkudsi z ašského výběžku tu napsal několik zapálených příspěvků na téma: Proč mezi Bílinou a Českými Zlatníky by bylo přínosem odstranit jednu traťovou kolej ze tří.

O přínosu (nejspíš pro celé lidstvo) ale lze s úspěchem pochybovat [nene].

Ale když se mu napíše něco na téma: Nejezdí náhodou osobní vlaky mezi Ašem a Ploessbergem tak trochu zbytečně? Přičemž když se mu ještě připomene, že to zároveň s českým přístupem k věci znamenalo celkové zhoršení železniční dopravy mezi Chebem a Ašem, tak vyskočí jak čertík z krabičky [rofl].
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 14:11:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 1-2012
mot: Ad Kostomlaty. Oprava výhybek pokračuje, vytahují se celé koleje i s pražci (stav k minulému víkendu). Přejezd Kamenné Zboží - Nymburk již přes týden otevřen. Aktuálnější info a možná i foto budu mít o víkendu.

Výluka se, jak je asi známo, prodlužuje do 9.12.2017. A můj dotaz zní, jde o prodloužení výluky 2. TK nebo se přesunou práce na 1. TK? Díky.

Vedlejší úsek (směr Lysá) zatím pustne. Podle schváleného GVD 2018 bude asi pustnout ještě dlouho, neboť prošlo prodloužení jízdních dob v tomto úseku (nepochopitelně ovšem ne všech vlaků), tzn. že pomalá odtamtud asi hned tak nezmizí.
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na Facebook MAči na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru. <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/wink.gif" border=0>
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 15:14:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 3-2010
Tom225: Presunou se na 1.TK, reko vyhybek liche kolejove skupiny....
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 20:20:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 12-2007
Bram + Mladějov: I cyklisté mohou být návštěvníky pivovaru. Po jízdě by si třeba rádi dali jednoho Kozla a něco by popila a pojedla i rodinka. Ale jinak je to diskuse o ničem. Závisí to na majiteli vlečky. Pokud se týká obecního rozpočtu, taková věc může přilákat více návštěvníků obce, což znamená, že se víc lidí nají a napije a třeba z toho bude něco mít i obecní rozpočet. Vlečka na Orlíka mne napadla jenom proto, že myslím byla dost dlouhá a snad vedla zajímavou oblastí. Valná většina vleček není dlouhá ani jeden kilometr a okolí, kterým vede, je naprosto nezajímavé. Obecně, já vždy zvažuji u lidí, lokalitách, věcech a např. i dopravní infrastruktuře, jaký mají potenciál. To znamená, jaké všechny možnosti lidé nebo věci mají. Samozřejmě kalkuluji, do jaké míry jsou moje náhledy opodstatněné, ekonomické, přínosné apod. A myslím, že tak uvažuje i řada podnikatelů. Zhruba před 25 lety se lidi, kteří cestovali vlakem považovali za socky. Teď se ta situace dost výrazně změnila. Vůbec jsem uvítal, když majitel pivovaru v Varnsdorfu otevřel zastávku Pivovar Kocour. Rovněž tak jsem uvítal otevření vlečky pro osobní přepravu u Kyselky majitelem Karlovarských minerálních vod. Je docela možné, že majitelé řady vleček budou uvažovat o tom, jak vlečky, často nepoužívané, využít. Pokud jejich aktivita opravdu nezatíží státní rozpočet a přispěje k zatraktivnění dané lokality, možná mnohem více než např. dotované rozhledny, tak si myslím, že bychom těmto podnikatelům měli držet palce.[ok]
Pátek, 03. listopadu 2017 - 05:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 12-2007
Je docela možné, že majitelé řady vleček budou uvažovat o tom, jak vlečky, často nepoužívané, využít.
Može tu byť súvislosť s novým zákonom o dráhach a možnosti čerpať príspevok na údržbu vlečky ak je na nej prevádzkovaná osobná doprava?
Mladějov
Pátek, 03. listopadu 2017 - 08:33:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11251
Registrován: 3-2007
>Zhruba před 25 lety se lidi, kteří cestovali vlakem považovali za socky. Teď se ta situace dost výrazně změnila.

??????????????????????

Jako proč se výrazně změnila, jak se změnila a jak jste na ten váš výrok obsažený v první větě vůbec přišel ?
Pátek, 03. listopadu 2017 - 09:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 12-2007
Mladějov: Dost často jsem se v devadesátých letech setkat s výrokem. Ty cestuješ sockou, do ní bych nikdy nevlezl, je tam špína apod. Situace se změnila jednak díky železniční infrastruktuře, přece jen WC není odporné jako kdysi, je více laviček, lepší nástupiště, a dále díky novým vlakům - ešusům, panterům, novým rychlíkovým vlakům apod. Konečně skladba cestujících se dost změnila, teď nevadí ani středně příjmovým cestujícím jezdit vlakem a ve vlaku jezdí mnohem více cizinců. Je to ale můj subjektivní pocit, nemám to ověřeno nějakým reprezentativním průzkumem.
Viados
Pátek, 03. listopadu 2017 - 09:42:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2003
Co to dnes ráno zdechlo na 171? [crazy]
https://pid.cz/mimoradnost/?id=2238-2
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 11:22:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 1-2007
Náklad projel stůj na oddílovém návěstidle Hr. Tetín
Pátek, 03. listopadu 2017 - 12:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8476
Registrován: 10-2003
Pershink: A bylo to na Tetíně? Omezení bylo mezi Radotínem a Dobřichovicema. [wink]
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Pátek, 03. listopadu 2017 - 13:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14823
Registrován: 5-2002
Zapa: bylo to na Tetíně? Omezení bylo mezi Radotínem a Dobřichovicema.
Asi si pan kolega spletl sestry a bylo to na Kazíně... [wink]
Viados
Pátek, 03. listopadu 2017 - 14:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2003
A to ho museli vyprošťovat a odtahovat? Na cd.cz/mimo se psalo o uvíznutí soupravy cizího dopravce.
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 14:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 1-2007
Jo Tetín se dá 100% vyloučit, pak jsem zaslechl, že by to mělo být Hr. Horní Mokropsy [proud]
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 6-2016
"Jako proč se výrazně změnila, jak se změnila a jak jste na ten váš výrok obsažený v první větě vůbec přišel ?"

Odpovím i já, ač jsem nebyl tázán - ukazuje to praxe denního dojíždění do práce. Já Černošice - Praha, a mohu konstatovat, že po dramatickém nárůstu počtu aut mezi domorodci a dramatickém zvýšení počtu obyvatel Dolního Poberouní se i "progresivní manageři" dovtípili, že poskakování po II/115, D4 a poté po Praze je šílený vopruz a tím autem si dojedou k vlaku a dál jedou tou "sockou". Zájemci si mohou spočítat po 9. hodině v pracovní den auta od Karlštejna po Černošice. A odpoledne číhat, kdo do těch "lepších" vleze[biggrin] V ešusu stojí zato nahlédnout (pravda, nevychovaně) na displeje notebooků cestujících. Excely a Powerpointy jedou na plný plyn!
Mladějov
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11253
Registrován: 3-2007
Nojo, ale to je jedna trať, resp. pár příměstských tratí, z toho je chybé usuzovat, že tomu tak je v celé síti, na lokálkách a podobně, jak usuzuje Wagon, když argumentuje takto pro příliv lidí na vlečku do Popovic.

Mně to připadá spíš jako taková klasická šotomantra, jakkoli takt a moderní vozidla zabraňují spíš útěku z vlaku [proud].


Pokud "progresivním manažerům" nic jiného nezbývá, protože by jinak stáli zaseklí v koloně, tak za ten nárůst může ta kolona a ne přestání vnímání vlaku řadou lidí jako socky.
Já už kolikrát někam přijel vlakem a následoval docela podiv.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:44:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 12-2007
včerajšia adnešná 074:

Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 6-2016
Mladějov: Po zbytku sítě jezdím jen málo a náhodně. Takže nemohu dalšími údaji sloužit. Ale když pojedu někam dál, tak budu situaci bedlivě sledovat, a s výsledkem seznámím plénum[biggrin]
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:50:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 6-2016
Tratovak: Měl bych dotaz - ten stroj, co pokládá pražce se pohybuje po kolejích velmi širokého rozchodu (což chápu). Ale vrtá mi hlavou, zda se ty kolejnice pak přenesou na ty položené pražce (jiným strojem), nebo jsou jen pracovní a přivezou se úplně jiné?

Dík!
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:50:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14824
Registrován: 5-2002
ML: vnímání vlaku řadou lidí jako socky
Jest otázkou, nakolik to bylo skutečné vnímání neutěšené reality a nakolik pozérská snaha zlepšit si společenský status zvedáním frňáku nahoru.
Spousta lidí se totiž domnívá, že když (v nadsázce) budou označovat Mercedes za střep, tak je lidi budou považovat přinejmenším za majitele Bentleye...
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 12-2007
honzaklonfar: je na to taký "pavúk"


http://kzs.fsv.cvut.cz/7/150521/05.jpg

A dá sa o celej pokládke vygůgliť aj video pod heslom napr. "pokládka roštu PTH 350"
Mladějov
Pátek, 03. listopadu 2017 - 15:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11254
Registrován: 3-2007
Stejně si furt myslím, že ani rapidní změna myšlení lidí nenaplní vlaky na vlečce do Popovic..což bylo to téma, ale opusťme ho tedy [wink].

Mně spíš připadá poctivější s tímhle socka/nesocka vůbec neoperovat, mít všude ve vlacích nějaký minimální (a podobný) standard, nejezdit s nefční klimou a nedusit tam lidi (471, Jančura) a s nefčním jedním WC na celou soupravu (Arriva a její hromadné návštěvy na "odpočívadle" v Olomouci) + uklízet, uklízet, uklízet..i ty blitky po ožralech a smrad po prasatech.

Většina lidí nejsou šotouši a berou vlak jako dopravní prostředek odněkud někam a jestli má lokomotiva takovej nebo makovej anstrich, říkaj jí Zátopek a cestu překoná o 12 minut rychleji, je jim dost buřt.
Chtěj čisto, spolehlivost, včasnost a studený pivo v jídeláku.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 16:45:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 6-2016
Tratovak: Dík, trochu jsem to čekal[biggrin]. Moc šikovná věc!
Pátek, 03. listopadu 2017 - 17:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11898
Registrován: 8-2004
Bram:
"Jenže podnikatel (majitel pivovaru) si provoz na vlečce do Popovic uhradí ze svého"
No v dnešní době bych to neviděl tak automaticky. Kdo si dnes nepožádá o nějakou tu dotaci jako by skoro ani nebyl... [crazy]
Tom225:
"Výluka se, jak je asi známo, prodlužuje do 9.12.2017."
Pokud je mi známo, prodlužuje se opatření ČD s odklonem rychlíků, nikoliv výluka.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 03. listopadu 2017 - 19:16:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11081
Registrován: 4-2003
Viados
Pershink

V Mokropsích stál náklad cisteren vzadu byla 730 šauerka a vepředu myslím IDS 742,ale to ted nevím .. každopádně muj R na Plzeň kuli tomu stál v Radotíně tak 15minut ...
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
Sobota, 04. listopadu 2017 - 10:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7443
Registrován: 4-2003
s tímhle socka/nesocka vůbec neoperovat,

Přesně. Krom toho myšlení a používání pojmu socka vidím téměř výhradně u lidí, kteří kulantně řečeno nikdy manažery nebudou a spíš trpí nějakou formou sociálního handicapu a s tím spojenou nutkavou potřebou toto nějak eliminovat.

To že ti co mají ve vlaku notebook jsou manažeři a dělají něco v PowerPointu mi málem přetrhlo bránici, to je fakt ve velké většině případů jinak.

včerajšia adnešná 074:

Jste nenapsal to podstatný - totiž že "podbíjet a plužit" se předevšírem konalo do včera do dvou do rána a i včera v noci se makalo.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 04. listopadu 2017 - 10:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6000
Registrován: 8-2006
V prosinci bude částečně zprovozněno ostrovní nástupiště v Čelákovicích. ( Viz Zpravodaj města Čelákovic, strana 7.)
Mladějov
Sobota, 04. listopadu 2017 - 10:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11264
Registrován: 3-2007
Tak ono se ve většině firem označuje jako manažer dneska každej, komu se dřív říkalo "vedoucí" a měl pod sebou okolo 10 lidí.
Takže..
Sobota, 04. listopadu 2017 - 11:21:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7445
Registrován: 4-2003
ako manažer dneska každej, komu se dřív říkalo "vedoucí" a měl pod sebou okolo 10 lidí.

Manažeři jsou třeba tihle dva a pochybuju, že kromě sebe ještě někoho řídí.

Mimochodem - já jsem formálně vedoucí a když mi někdo řekne.. jo ty seš tam manažer, tak odpovídám nikoliv, já jsem vedoucí-jako je vedoucí třebááá...v samoobsluze[proud]. Měl bys vidět ty xichty.[biggrin] Prostě spousta lidí to nevímproč žere, asi je to daný rodinným zázemím a tak.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

55p
Sobota, 04. listopadu 2017 - 12:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 6-2009
To je jako s kosmetičkami podlah [biggrin]
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.

Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici.
Pikehead
Sobota, 04. listopadu 2017 - 13:35:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3457
Registrován: 3-2007
Jojo, to je terminologická inflace, dělník se taky už nazývá "operátor". Doporučoval bych vám se s tím smířit v tom smyslu, že je to název pozice s odpovědností za ne zcela triviální funkční oblast. Je to asi jednodušší než v sobě nosit chronický zánět proti tomu termínu.

A s tou sockou... myslíte, že pro člověka v nějaké ne zcela manuální pozici a s trochou sebeúcty je představitelné dojíždění třístovkami do Týnce, Kamenice nebo Sázavy? Něčím takovým už jezdí jen mládež a gastarbeieři... Případně různé regiošukové vazby s přestupem typu Nižbor... myslíte, že tím je někdo může reálně jezdit?

Regionálka se prostě nějak neumí, nebo se nechce, nebo je už opravdu mimo dobu a zásadmí renesance se nedá očekávat...
Sobota, 04. listopadu 2017 - 17:44:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8014
Registrován: 4-2003
Pikehead: s tou sockou... myslíte, že pro člověka v nějaké ne zcela manuální pozici a s trochou sebeúcty je představitelné dojíždění třístovkami do Týnce, Kamenice nebo Sázavy? Něčím takovým už jezdí jen mládež a gastarbeieři... Případně různé regiošukové vazby s přestupem typu Nižbor... myslíte, že tím je někdo může reálně jezdit?

Mohli by jezdit třístovkami, ale to by tam byly potřeba nastavit zcela jiné standardy kvality. Ty autobusy by musely být zcela jiné úrovně (SOR NB18 ani omylem [nene]), nesměly by to být couráky atd. Jenže to jsou vzhledem k roztahanosti zástavby splnitelné podmínky jen někde a zmíněná sorta lidí si určitě nekoupila nemovitost dle toho, jestli se kolem ní prohání nějaká třístovka.

Případně různé regiošukové vazby s přestupem typu Nižbor... myslíte, že tím je někdo může reálně jezdit?

Nemůže, protože jízdní doba se pěkně natahuje a dřepět dvě hodiny jednu cestu ve VHD nikdo denně nebude. Navíc na netakt s náhodnými přípojovými vazbami v Berouně také nikdo není zvědavý. Nehledě na docházkovou vzdálenost.

Pokud to budu soudit dle sebe, tak s MHD do práce jezdím proto, že je v mém případě skoro tak rychlá, jako auto a hlavně v 99 procentech případů celou cestu sedím, přestup absolvuji jen jeden a př něm si nakoupím snídani. Představa, že bych celou cestu visel na tyči a měl třeba třikrát přestupovat, by mne asi postupně dotlačila k tomu, že bych auto začal využívat výrazně častěji.

Zoufalé je, jak někteří lidé ze SŽDC tady píšou, že by snad i lidi ve vlaku mohli stát, když se stojí i v autobusech, metru i tramvajích. Ovšem stání v metru je těžká ostuda pražské MHD, nedivím se, že lidi chtějí jezdit autem. Přitom i stání se dá omezit na určitou nezbytnou míru, ale jet namačkaný ráno na trase C je děs. Přitom interval by zkrátit šel, je to jen o penězích, které se vyhazují beztrestně z okna vevelkém u tramvají [crazy].
Sobota, 04. listopadu 2017 - 18:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2002
Bram:
"Zoufalé je, jak někteří lidé ze SŽDC tady píšou, že by snad i lidi ve vlaku mohli stát, když se stojí i v autobusech, metru i tramvajích. "
Ze SŽDC? To stání je snad oficiální doktrína Národního dopravce ve vztahu ke Klánovicím apod.

Ostatně co je SŽDC do toho, jestli dopravce přepravuje nějaký substrát nastojato? [wink]
Sobota, 04. listopadu 2017 - 18:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 3-2006
To jsem zvědavý, co lidi budou říkat až místo ešusu, přijede regina. To už na stání nebude.[crazy]
http://zdopravy.cz/stare-pantaky-mohou-skoncit-ze-dne-na-den-zalo hou-jsou-regionovy-3833/
Sobota, 04. listopadu 2017 - 18:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Když přijedou 3 tria, tak to bude celkem dobrý. Akorát někteří budou marně hledat jedničku...
Sobota, 04. listopadu 2017 - 18:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8015
Registrován: 4-2003
Sants:Ze SŽDC? To stání je snad oficiální doktrína Národního dopravce ve vztahu ke Klánovicím apod.

Bohužel, i ze SŽDC. Pro SŽDC by jakákoliv změna v tomto směru (za současného nevyžírání další kapacity zavedením dalších vlaků) znamenala prodloužení nástupišť na tři elefanty.

Jenže o to není zájem ani od ROPIDu ani od ČD.

Ostatně co je SŽDC do toho, jestli dopravce přepravuje nějaký substrát nastojato?

Naoko nic, ale ve skutečnosti díky délce nástupišť naopak hodně.
Sobota, 04. listopadu 2017 - 18:56:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 3-2015
Mořepetr: Hm a je to tady definitivní konec Žabáků, už nebudou ani na záloze ani v pravidelném provozu mezi Libní a Roztokami.
Budou chybět je to legenda a ještě bych si rád ho stihl vyfotit na památku[happy].
Sobota, 04. listopadu 2017 - 19:03:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8017
Registrován: 4-2003
Jeník H..:Budou chybět

Buď si jist, že nebudou a běžní cestující se na chvíli, kdy žádného žabáka nepotkají, těší jak na smilování.

Šílené vozidlo, mnohými uzly (podvozky, interiér) těžce zastaralé již v době svého vzniku [crazy].

Ve voze Balm, což je z hlediska interiéru to samé, se svezeme již jen na historických jízdách.
Pikehead
Sobota, 04. listopadu 2017 - 19:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 3-2007
Tak aspoň snad jednu popelnici udrží při životě na operativní zálohu, za kterou Ropidu patří obrovský dík.

Náhrada žabotlamu v pojetí ČD bude asi osvědčená vratná souprava pro 21. století v podobě Bobina-4x Bdmtee-Bobina.
Sobota, 04. listopadu 2017 - 19:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 936
Registrován: 5-2002
Bram:
"Pro SŽDC by jakákoliv změna v tomto směru (za současného nevyžírání další kapacity zavedením dalších vlaků) znamenala prodloužení nástupišť na tři elefanty."
A na Masně se ta polovina perónu navíc vměstná kam, když i těch 200 m je problém..?
honzaklonfar:
"Akorát někteří budou marně hledat jedničku..."
A Žabotlam má jedničku kde?
Pikehead:
"Náhrada žabotlamu v pojetí ČD bude asi osvědčená vratná souprava pro 21. století v podobě Bobina-4x Bdmtee-Bobina."
A to má být špatně? I v takovém šotoedenu, jakým je Švýcarsko, slouží jako horké zálohy to nejstarší, co v provozu je.
Ghost
Sobota, 04. listopadu 2017 - 19:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 1-2011
To jsem zvědavý, co lidi budou říkat až místo ešusu, přijede regina. To už na stání nebude

Když přijedou 3 tria, tak to bude celkem dobrý. Akorát někteří budou marně hledat jedničku...

A četli jste to vůbec? Záloha v podobě 814 je pouze na linku S41, kde žádné ešusy nejezdí a mimochodem o víkendu tam jezdí řada 810.
[crazy]

V současnosti jednáme s Ropidem o řešení vozby na lince S 41 v budoucnosti. Po přechodnou dobu, kdy už nebudou jednotky 451 dále v provozu a než budou k dispozici vhodná vozidla elektrické trakce, se zde mohou objevit například motorové jednotky řady 814 Regionova
Sobota, 04. listopadu 2017 - 20:26:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 3-2006
Ad Ghost: I kdyby to bylo jen na této lince, tvrdit, že 451 nahradím (i více) 814, které navíc nejsou, je opravdu zpráva roku.
Ghost
Sobota, 04. listopadu 2017 - 20:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 1-2011
Co se mě týče, já bych klidně pustil řádit na městskou linku Arrivu nebo KŽC [proud]
Pikehead
Sobota, 04. listopadu 2017 - 20:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3463
Registrován: 3-2007
Sants: Jako ano, ale ve Švajcu "to nejstarší" je schopno jet i 30 km za uzel a netahá 50 tun mrtvé váhy ve zbytečné druhé mašině. (Folklórní prvky typu dřevo a odporová regulace pro tentokrát nechme stranou)

Jinými slovy, náhradou za ten žabotlam by měla být dvousystémová mašina s řidičákem. Chápu, že se na mě budete tvářit jako bych na tu zálohu požadoval pendolino, protože řidičáků není o moc víc, ale na tomuto zoufalství ČD jsem svojí poznámkou mířil...
Sobota, 04. listopadu 2017 - 20:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11380
Registrován: 5-2004
84 mist k sezeni nestaci na ml u kolika vlaku a v jakym useku? Neco v ranni spicce z roztok?

Reginy asi nejaky budou kdyz koncej na sumave.
Sobota, 04. listopadu 2017 - 21:05:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 8-2017
Ale jsou potřeba další na posílení 195/6 a 199 (3 kousky, ze Šumavy se toho o moc víc neuvolní)
Líp bude, až budou nový soupravy na 120 (Ale do tý doby se ty žáby rozpadnou zcela jistě.)
Pikehead
Sobota, 04. listopadu 2017 - 21:25:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3464
Registrován: 3-2007
A jak na tom to výběrko vlastně je a kdo se účastní?
Sobota, 04. listopadu 2017 - 21:41:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14829
Registrován: 5-2002
Bram: Ovšem stání v metru je těžká ostuda pražské MHD
A v Dubaji je to ostuda taky nebo ne...?

jet namačkaný ráno na trase C je děs
To byl vždycky. Holt navozit Jižní město do centra je docela starost...

Přitom interval by zkrátit šel, je to jen o penězích
Moc už ne. Technické minimum je 90 sekund a aby fungovalo i prakticky, tak by to vyžadovalo ukázněné cestující, co nedrží dveře.

Mimochodem si docela protiřečíš - pokud má mít metro krátkej interval, pak musí umožňovat rychlou výměnu cestujících a ta zas vyžaduje málo míst xezení. Asi proto to stání v metru není za ostudu považováno tak nějak všeobecně...
Sobota, 04. listopadu 2017 - 22:17:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14830
Registrován: 5-2002
Čel: V prosinci bude částečně zprovozněno ostrovní nástupiště v Čelákovicích.
Nástupiště jako takové bude zprovozněno asi zcela (obě hrany), částečně spíš podchod.
Dnes jsem zahlédl, že "páteř" přístřešku už dosáhla až na výtah a postupně se montuje střecha. Zásypy vedle severního podchodu i podjezdu se zdají být hotovy, zanedlouho se tam asi bude rozhrnovat štěrk. U jižního podchodu jsem si nevšiml, moji pozornost odvedly práce na přístřešku.
Na lyském zhlaví se objevily položené pražce, v části nejblíž k Lysé nějaké starší (tam asi bude provizorní napojení na starý stav).

Mimochodem, netušíte někdo, kolik váží ta samojízdná zvedací plošina? Když jsem viděl to vyložení bez opěrek a ne zrovna velkej rozvor a rozchod, tak to musí bejt těžký jak kráva, že se to nepřevrátí...
Sobota, 04. listopadu 2017 - 23:10:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11904
Registrován: 8-2004
Sants:
"A na Masně se ta polovina perónu navíc vměstná kam, když i těch 200 m je problém..?"
To přeci není důležité.[wink]
Tady Bram horuje za dlouhá nástupiště, vedle obhajuje spoustu krátkých vlaků. Délky perónů jsou prostředek, nikoliv cíl.

Ale věřím, že on už Bram nějakou tu dialektiku najde.[biggrin]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 05. listopadu 2017 - 04:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"Mimochodem, netušíte někdo, kolik váží ta samojízdná zvedací plošina? Když jsem viděl to vyložení bez opěrek a ne zrovna velkej rozvor a rozchod, tak to musí bejt těžký jak kráva, že se to nepřevrátí..."
Kolik to váží si už nepamatuju, nicméně co jsem měl možnost se s tím setkat tak těžký to je dost, bo ta kostka dole jsou vlastně baterky. A taky je to chytrý, bo si to samo reguluje vyložení v závislosti na zvednutí a zatížení. Pokud by eventuálně mohlo hrozit riziko, tak tě to dál nepustí.
Neděle, 05. listopadu 2017 - 06:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8018
Registrován: 4-2003
Hroch:Tady Bram horuje za dlouhá nástupiště, vedle obhajuje spoustu krátkých vlaků. Délky perónů jsou prostředek, nikoliv cíl.

Jistě. Když se podíváme na to, jak je schopen jet nákladní vlak s moderní elektrickou lokomotivou, tak zjistíme, že na trati vadí nejvíce zastávkový osobní vlak - je to ten největší vyžírač kapacity). Zároveň roste (byť ne stále a ne lineárně) počet cestujících, co chtějí linky S využívat. Čili je s tím potřeba něco dělat a případné zkapacitnění tratí je na hodně dlouhá léta a někde to ani nebude možné. Takže vlak z tří elefantů by měl být i zájmem pro SŽDC, aby se jednak vyhovělo rostoucím počtům cestujících a zároveň na tratích zbylo místo.

Ale samozřejmě, jeden rychlý krátký vlak za dvě hodiny (LEO) nadělá některým jedincům vrásek na čele více, než kdyby si ROPID objednal desetiminutový takt zastávkových osobáků mezi Úvaly a Prahou, což jsou oproti dnešku dva vlaky za hodinu navíc. Ostatně tak to ROPID plánoval i mezi hlavním nádražím a Mokropsy.

Ale věřím, že on už Bram nějakou tu dialektiku najde.

Nějaký koncert výmluv maskující úřednickou lenost se vždycky najde - nikdy se to tak nedělalo, nikdo to po nás nechce (tak na co bychom se měli v tomto směru snažit), byla by to pro nás práce navíc, museli bychom to projednat, museli bychom změnit koncepci (která už dnes nevyhovuje, což víme, ale tváříme se, že vše je v nejlepším pořádku), poukážeme na to, že některé (tzv. nežádoucí, tj. soukromé, čili nekvedlatelné) vlaky by bylo nejlepší omezit (nebo ještě lépe zrušit), abychom nic dělat nemuseli a smrádek a teplíčko jelo dál [biggrin].

Já vím, že panu Hrochovi je nárůst počtu vlaků a přepravených cestujících na síti SŽDC mezi Prahou a Ostravou doslova nepříjemný, to je z jeho příspěvků dobře patrné [wink].


Hajnej:Moc už ne. Technické minimum je 90 sekund a aby fungovalo i prakticky, tak by to vyžadovalo ukázněné cestující, co nedrží dveře.

90 sekund je nesmysl, to už se ověřovalo a v podstatě to nejde zavést. Jako realizovatelné minimum bylo vyzkoušeno 105 sekund a toho bych se držel. Teď je tam ve špičce minimum nějakých 116 sekund. Pokud by došlo k přidání dvou vlaků za hodinu, tak by klesl interval na 109 sekund a to už snad vyjezditelné je. Ty dva vlaky navíc v ranní špičce by hodně pomohly [wink].


Mimochodem si docela protiřečíš - pokud má mít metro krátkej interval, pak musí umožňovat rychlou výměnu cestujících a ta zas vyžaduje málo míst xezení. Asi proto to stání v metru není za ostudu považováno tak nějak všeobecně...

Je stání a stání. Stání, kdy mám kolem sebe prostor, je lidsky přijatelné. Stání, kdy se lepím na někoho jiného, je nepříjemné a lidi pak mají metro zbytečně za socku. Tudy cesta fakt nevede [nene].

Tento problém se netýká zdaleka jen špičky, ale projevuje se i o večerech, včetně víkendů. Tam by tak od šestnácté do jednadvacáté hodiny bylo vhodné stáhnout interval na pět minut.

Ovšem když je nutné lít peníze do prázdných tramvají, tak se nelze divit, že peníze chybí na metro. Vyloženě výsměch je třeba linka č.2, to je absolutně nevyužívaný paskvil [crazy].


(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Neděle, 05. listopadu 2017 - 07:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 6-2016
Sants: Jak jistě hravě zjistíš, reagoval jsem na tento příspěvek:
"To jsem zvědavý, co lidi budou říkat až místo ešusu, přijede regina. To už na stání nebude.[crazy]"