Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 25. 11. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 25. 11. 2017

dolů
   autor příspěvek
ABCDEF
Sobota, 18. listopadu 2017 - 09:10:48  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Stěžovatel si pravděpodobně oprávněně stěžoval na lampy. Ing. Tomáš Fujan Magistrát města Kladna vedoucí Odboru dopravy a služeb odpověděl "... V případě, že tak neučiníte, zvážím další postup z důvodu šíření nepravdivých informací".

Když se úředník místo věcného posouzení stížnosti jen formalisticky vymlouvá a ještě vyhrožuje stěžovateli, tak je to za prvé arogantní dobytek. Za druhé v takovém městě nikdy nebude nic pořádně fungovat, když se se stížnostmi nakládá takovým způsobem a všechno se jen zametá pod koberec.

Co se týče dlouhé řady nedostatků MHD Kladno, neježdění spojů a nedodržování JŘ atd., tak by to asi chtělo napřed důsledně zasílat stížnosti (písemně a prokazatelně, do podatelny s potvrzením přijetí nebo doporučeně poštou), od co největšího počtu stěžovatelů, ideálně více desítek stěžovatelů. Následně zveřejnit problém v novinách a rozmáznout nejen nespolehlivost MHD, ale taky arogantní a alibistické "řešení" stížností ze strany magistrátu. Zdá se že bez medializace a bez vnějšího tlaku na radnici se fungování MHD nikdy nezlepší.

Taky by asi chtělo nějak vypátrat a zveřejnit, proč a kým je ČSAD Kladno tak důkladně politicky kryté, že si může dovolit skoro cokoli a město po něm nevymáhá řádné plnění objednávky. Proč není ve smlouvě sankce za částečné neplnění nebo za nedostatky v dodávaných službách. Jak je možné, že má konkrétní podnik smlouvu prakticky jistou "na věčné časy" bez ohledu na kvalitu plnění atd.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 15:13:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4321
Registrován: 12-2007
Nevíme co předcházelo odpovědi pana Fujana, jak to můžeme hodnotit?
Pokud má úředník úřední lejstro že jsou lampy OK, což předpokládám po kolaudaci stavby bude mít, tak co má dělat?

Kladenská MHD se v tisku rozmázla a výsledek byl návrat jízdních řádů do stavu před prázdninama. Předpokládám že další medializace natáhne intervaly se slovy dopravce nemá vozy a město peníze. Opravdu to chceme? Fakt si tady někdo myslí že komukoli z magistrátu nebo z ČSAD jde o nějaké cestující? Vnější tlak na radnici? Od koho, od paní hejtmanky? Od prezidenta?

Ke třetímu odstavci bych se zeptal. Víte o nějakém dopravci který by to za Kladno vzal a odváděl lepší službu? Pokud mě je známo, tak sankce lze udělovat za prokazatelné nedostatky. Slovo prokazatelné je zde klíčové. V tuto chvíli nelze neojdetí spoje prokázat. Rozhodně ne stížností občana stojícího na zastávce.

Nejsem extra fanouškem toho co se děje na Kladně, snažím se ze střípků skládat proč se děje co se děje a jediné co vím, tak je to že nazvat někoho že je arogantní dobytek problém nevyřeší. Ano, mohu si to třeba myslet, ale věcnému řešení problému at už s lampama nebo s MHD to nepomůže.
Naštvaný občan
Sobota, 18. listopadu 2017 - 17:24:13  
Neregistrovaný host
90.183.150.138
Gabuliatko:
"Kladenská MHD se v tisku rozmázla a výsledek byl návrat jízdních řádů do stavu před prázdninama."

Mě by docela zajímalo, jaká pozitiva tenhle "návrat" měl... Kladenští argumentovali mj. návaznostmi, ale úplně nechápu, jak jim ty návaznosti můžou fungovat, když se jezdí v nepravidelných intervalech. Další argument byl nedostatek řidičů, ale slyšel jsem, že ve skutečnosti s touto změnou JŘ naopak potřebují o 2 řidiče víc než před ní. Takže mi z toho vychází, že to je jasný trucpodnik a snaha vymezit se proti Ropidu za každou cenu. Takže na tom, že se zástupci magistrátu chovají jako arogantní dobytci, asi něco bude...

A ohledně prokazování nedostatků - ano, v PID mají mít všechny vozy GPS sledování, aby bylo možno takovéto problémy řešit, jen ČSAD Kladno to vytrvale ignoruje a magistrát mu kryje záda, takže Ropid je bezmocný. V principu by asi nebyl problém najít dopravce, který výkony na Kladně převezme a bude plnit smluvní podmínky, ale bohužel dokud bude trvat nerozlučné pouto magistrátu a ČSAD, tak se nic nezmění... Spíše by to chtělo hnát výš a dohnat k odpovědnosti za tento stav politiky na kladenské radnici.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 19:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2017
Pozitiva to pochopitelně nemělo žádné, šlo o to, aby magistrát ukázal, že jim nějaký ROPID nebude rozkazovat... To, jací jsou to ubožáci, kterým jsou nějací cestující u Brusele, dokazují např. "návaznosti" kladenské MHD na vlaky od Prahy a do Prahy. Ale radním zřejmě stačí hlasy důchodců, cikánů a rodičů školáků, kteří mají MHD za hubičku.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 20:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 12-2007
V PID mají mít všechna vozidla sledování. Ano, začněme u DP, že? [proud][proud][proud] Ale kritizovat to budeme u podniku který rok co rok koupí 10 aut a sledováním je vybaví.

Jistěže byl návrat j.ř. truc podnik. Po tom co Ropid provedl se moc nedivím.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 21:39:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 8-2010
V případě, že tak neučiníte, zvážím další postup z důvodu šíření nepravdivých informací a zároveň sděluji, že na další otázky tohoto charakteru nebudu reagovat.

To je teda síla [crazy] Občan si stěžuje a ve finále mu ještě úředník vyhrožuje trestním oznámením [ko][angry] Ti páprdové nějak zapomínají kdo je tam vlastně volí. Chtělo by to nějakou Kladenskou defenestraci třeba by se potom konečně dali věci do pohybu....
Praha-Ruzyně, Olomouc
Pajzák
Sobota, 18. listopadu 2017 - 21:57:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 6-2015
To mi tedy povez, kdo voli do funkce uredniky.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 22:03:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 624
Registrován: 1-2013
Ti páprdové nšjak zapomínají kdo je tam vlastně volí.

Funkce Vedoucí Odboru dopravy a služeb není volenou funkcí.
Sobota, 18. listopadu 2017 - 22:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10871
Registrován: 4-2006
Spíš než úředník Fujan by mě zajímalo obsazení na výluce Praha - Kladno
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Petr_k
Sobota, 18. listopadu 2017 - 23:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12158
Registrován: 4-2003
DPP + Anexia a pár soukromníků po jednom autobuse.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Sobota, 18. listopadu 2017 - 23:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10872
Registrován: 4-2006
Petr K děkuji za odpověď.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sanjar
Neděle, 19. listopadu 2017 - 01:05:06  
Neregistrovaný host
93.99.229.82
Sem koukal, že od Barcala hromadně utíkaj řidiči a že tu novou třínápravu stihnul vorvat [rofl]
projížděč NAD
Neděle, 19. listopadu 2017 - 02:30:35  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Petr_k" = 12158:
DPP + Anexia a pár soukromníků po jednom autobuse.
Mýlíte se - "hafo" spojů jezdí ABAS, Anexia je v menšině (aspoň v sobotu to tak bylo). Nejvíc ale samozřejmě odjezdí DPP kloubovými SORy, které jsou zvláště půvabné třeba na kostkách v Unhošti na náměstí nebo ve vesnicích v úzkých ulicích s malými poloměry zatáček a při potkávání velkého množství osobních aut: vřele doporučuji si projet všechny tři trasy výlukové NAD - uvidíte nevídané, je to velmi zajímavá exkurze po Středočeském kraji (i pro ty, kdo jej znají jen z dálnic či silnic 1. třídy), a pokud o víkendu nebo v pracovní dny po 19. hodině dojedete až do Prahy, svezete se i "Blankou", protože někdo z tvůrců tvůrce NAD směr do Prahy nasměroval ze Špejcharu tunelem na pravý břeh Vltavy a po Argentinské (prý je to tak rychlejší = no, nevím, v sobotu asi bylo), čímž vlastně ("podech*ávačsky") asi vůbec poprvé dostal pravidelnou linkovou autobusovou dopravu (byť jen v podobě NAD) do tunelu na městském okruhu.
Tak nepovedené a zjevně šíleně drahé řešení souběhu železničních a silničních výluk se příliš často nevidí (i když chápu, že se s tím mnoho dělat nedá): v sobotu (v první den výluky) jezdily autobusy poloprázdné či skoro prázdné, ale i při malém provozu na silnicích nabíraly zastávkové i "polozastávkové" (hostivické) spoje zpoždění 10 - 15 minut a jakž-takž kvalitně fungovala jen sekce "P" (přímé spoje po "sedmičce"), na které jsou nasazeny "krátké" vozy. Kloubové vozy přitom jezdily úplně zbytečně (krátké vozy by na tu frekvenci zcela stačily, většina lidí asi běžně stejně jezdí "PIDovými autobusy a ne vlakem), ale podle slov údajně jednoho z tvůrců NAD prý "DPP nemá dost krátkých vozů" (ha, ha, ha - zejména o víkendu ...) a "nikdo jiný to vozit nemůže, protože jediný DPP má oprávnění jezdit autobusy po tramvajových kolejích" (v případě této NAD to stejně není potřebné) - a podobně debilních výmluv, proč je to správně jedině tak, jak to neomylný tvůrce NAD stvořil, létalo vzduchem víc. Naopak jeden řidič DPP konstatoval, že "kloubáky" právě o tomto víkendu potřebují mnohem víc na pražské NAD při výluce metra "C", než na předimenzované NAD kladenské ...
Snad jediné, co lze hodnotit jednoznačně kladně a na "1*", byla snaha o řádné informování cestujících na Kladně u nádraží, kde kromě dvou "koordinátorů ČD / ABAS" ve žlutých vestách perfektně fungovali i výpravčí, a jeden další "koordinátor ČD / ABAS" hlídal situaci i na Vlravské, kde přitom jinak žádné vybavení adekvátním orientačním systémem (šipky, hlášení v metru, apod.) není - v pracovní dny přes den ale NAD bude jezdit jen do / ze zastávky Hradčanská. A všichni (čtyři) řidiči, s nimiž jsem v sobotu jel já, byli velmi vstřícní a slušní a sami se snažili cestující informovat a vysvětlovat jim, jak nejlépe mohou cestovat.
Raději si ale ani nepředstavuji, jak to bude (ne)fungovat v pracovní dny - zejména ty zastávkové spoje nemají naději na dodržování jízdních řádů "ani náhodou" ...
Neděle, 19. listopadu 2017 - 09:57:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 12-2007
Ona ta automobilová výluka měla skončit 19 září, ale jistý starosta jisté vesnice ...
Neděle, 19. listopadu 2017 - 10:48:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 8-2010
Pajzák, Jaroslav_T: Jejda, pardon to jsem se trochu upsal. Úředníky nikdo nevolí to je jasné, myslel jsem spíš ty nahoře co jsou zodpovědní za současný stav MHD. Ale ať je to jak chce to vyhrožování mi teda nepřijde jako normální způsob komunikace...
Praha-Ruzyně, Olomouc
Lc_736__c_954
Neděle, 19. listopadu 2017 - 11:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6130
Registrován: 6-2006
Jedna z kladenských NBG 12 bude nejspíš příští týden k vidění na CzechBusu, v pátek jsem ji viděl na Letenském náměstí jet směrem k Výstavišti.
Neděle, 19. listopadu 2017 - 22:25:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 9-2007
Uměl by někdo poradit.
Zajímá mě trasa linky A 47 Kladno z Mělníka po Mladé Boleslavi.
Když přijede od Vtelna má stanici Akuma a dále na AN ? Předpokládám, že přímo ulicí Pražská brána na Staroměstské nám. nemůže, tudíž pokračuje po ulici Ptácká jako pod hradbami?
Nebo jede úplně spodem jako kolem zimáku ?
Nebo záleží na konkrétním řidiči?
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 15:23:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2017
Se nám to zas malinko posunulo... Ještě nedávno tam byl konec 2017...

Berounsko (včetně trasy Beroun – Kladno)
proběhlo úvodní jednání s obcemi
III. čtvrtletí 2018
Hrůza na Kladně
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 15:54:36  
Neregistrovaný host
92.62.225.169
Když už má být na Kladně bordel v dopravě, tak ať to stojí za to. Dnes ráno na Okrsku 4 směrem na Veleslavín dva spoje 399 odmítli kohokoli nabrat z důvodu plného autobusu. Jako výsměch pak okolo zastávky projela ND za vlak, taktéž přímý bus na Veleslavín, vezoucí asi tak 5 lidí. Ale protože je to ND za vlak, samozřejmě nestavěl.

Ropid se na svých stránkách bije v prsa, jaká je super spolupráce s Kulhánkovou, že má nové busy splňující všechny požadavky. Pravda, když jezdil na spoji Uhrův kloubák, nebyl sice nízkopodlažní, nebyl v pid barvách, ale plnil svůj účel - odvezl všechny cestující. Teď sice jezdí autobus červeno-modro-bílý, ale je to dobrý akorát k tomu, aby se na něj člověk podíval, protože překvapivě, do kratšího busu se nevejde tolik lidí a tak se někteří mohou dívat jen z venku.
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 16:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2017
Nj, on samozřejmě nikdo nepředpokládal, že těžko někdo pojede busem MHD na kladenské nádraží, aby pak přesedl do busu NAD a stál na D7, když může jet busem rovnou odněkud z města...
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 16:26:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10875
Registrován: 4-2006
Docela se divím že na tu linku nechtěl Ropid tříosy. Vytíženost by na to byla. To mi připomíná linku V Idsjmk linky 107,109. Jo ale za tříosu by se muselo připlatit. To by nezbyl bakšiš pro politiky.
Jen drobná poznámka úředníky nikdo nevolí,ale příjmají je ti volení. Proto co jste v Kladně zvolili to tam je.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 18:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2013
Ad Hrůza na Kladně, Docent:

Tenhle souběh autobusů PID a ND za ČD je opravdu zajímavý. Zatím jsem nejel od soboty busem ND o počtu více jak 15 lidí a je opravdu úsměvné vidět stát frontu lidí na Veleslavíně, když ND jezdí poloprázdná. Kdyby tak navíc lidi tušili, že v ND se neplatí [proud] protože tam buď není průvodčí a když je, tak nekontroluje (asi ani nesmí)
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 19:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 6-2008
Dneska cestou z Velké Dobré do Doks u Kladna ( pak odbočoval na Kladno ) potkán bílý Axer 6Z1 2954. Ví se komu patří?
Pondělí, 20. listopadu 2017 - 19:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 12-2007
Docela by mne zajímalo kdu tu ND za vlak vymýšlel. Courák projíždí Unhoští, ale nestaví tam.
Ad ExpressCar, ono o lidi tak nějak nejde, ted mají své jisté a brzo se naučí že lidi jsou jen na obtíž. Kdyby tomu tak nebylo, tak by už dávno byla vymyšlená trvalá posila ze/do Sítné a ne losované zdvojené spoje až na Energii. Lidi pochopěj že maj dvě možnosti. Auto nebo na stojáka ve 300 přes Buštěhrad. Ale je to levnější, tak co. [uhoh]
projížděč NAD
Úterý, 21. listopadu 2017 - 14:35:15  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "sid" = 20:
Tenhle souběh autobusů PID a ND za ČD je opravdu zajímavý. Zatím jsem nejel od soboty busem ND o počtu více jak 15 lidí a je opravdu úsměvné vidět stát frontu lidí na Veleslavíně, když ND jezdí poloprázdná.
Když je zastávka NAD ve Veleslavíně tam, kde je (a kde nelze ani čekat aspoň trochu "kulturně"), tak lze těžko předpokládat, že na ní bude od metra chodit "hafo" lidí, N.B. když je autobus v Kladně zaveze nejdřív k nádraží a bude tam někdy ještě i čekat na čas stanoveného odjezdu: že by asi byl trochu problém projednat další zastávky NAD v Kladně ve směru do Prahy, to bych snad (se skřípáním zubů) ještě pochopil, ale že nebyly vyjednány další zastávky aspoň pro výstup ve směru z Prahy, to mi připadá nerozumné - ale možná se tvůrce té dost "zpackané" NAD (který navíc stanovil ty nesmyslně krátké jízdní doby především u zastávkových spojů) bláhově obával, že ní budou jezdit neodvozitelně velká množství lidí, nebo třeba nechtěl "vykrádat frekvenci" autobusům PID ...
(A propos: o vybraných jeho sobotních výmluvách, jimiž reagoval na moji kritiku, jsem se zmínil už minule ...)
Kdyby tak navíc lidi tušili, že v ND se neplatí [proud] protože tam buď není průvodčí a když je, tak nekontroluje (asi ani nesmí)
Průvodčí v NAD opravdu nejezdí v ani zdaleka všech spojích (ani zastávkových), ale i u těch spojů, jimiž průvodčí nejedou, není problém aspoň v hlavních nástupních místech zkontrolovat jízdenky hned u vstupních dveří při nástupu do vozidla. Tvrzení, že je-li v NAD průvodčí, tak nekontroluje (asi ani nesmí), je ovšem naprostá pitomost: pokud nekontroluje, tak z vlastní vůle porušuje pracovní povinnosti, a omluvit to lze snad jen výjimečně tím, že nechce zbytečně "přilévat oleje do ohně" v případech, kdy konkrétní aktuální situace je opravdu ostudná a železnici a její (beztak už mizerné) pověsti by ta kontrola uškodila víc, než když náhodně projede někdo bez zaplacení jízdného.

Ad "Gabuliatko" = 4327:
Docela by mne zajímalo kdu tu ND za vlak vymýšlel. Courák projíždí Unhoští, ale nestaví tam.
V sobotu odpoledne se v Kladně na nádraží pohyboval muž mohutnější postavy chodící o dvou francouzských holích, o němž tam kdosi tvrdil, že je jedním z tvůrců (viz moje poznámka výše) - možná někdo ví, o koho jde (já ne) ...
Projíždění zastávkových spojů Unhoští (městem) je vyvoláno tím, že nelze jezdit okolo unhošťského nádraží, kde by jinak zastávka byla (a kam teď někam poblíž jezdí ty minibusové "extra" spoje z Kladna = nejel jsem tam, tsk podrobnosti neznám) - proč ale nikdo neprojednal, aby spoje tudy vedené zastavovaly v Unhošti ve městě, když železniční stanice se jmenuje Unhošť, byť leží úplně jinde, to nechápu také: možná by pak ty zastávkové spoje měly aspoň nějakou trochu větší frekvenci.

Ještě doplním jen velmi stručně zjištění z nedělního odpoledne, kdy jsem si soukromý průzkum zopakoval s trochu pozměněným programem (abych projel jednotlivé trasy v opačných směrech než v sobotu): výsledná zpoždění zastávkových a "spěšných" spojů byla tentokrát trochu menší (jen asi 5 - 10 minut), přímé spoje jezdily v podstatě včas - menší ale byla, myslím, i frekvence: jel jsem například mírně zpožděným "spěšným" spojem z Hostivice do Kladna po 14. hodině (Z134 = po "D6") a měl jsem jej "jako taxík" = byl jsem v něm jediným cestujícím ...
Úterý, 21. listopadu 2017 - 15:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2016
projížděč NAD: Průvodčí jezdí v cca 20% autobusů NAD, kontrolovat každého při vstupu do vozidla je vesměs nereálné a obzvlášť ráno. Provádět revizi jízdenek v jedoucím autobusu? To dělají jen velmi odvážní jedinci, kteří se nebojí, že si natlučou. Nehledě na to, že když autobus jede tak mají všichni cestující sedět.

A k obsazenosti vozů NAD: někdy jsou plné jindy prázdné. Jel jsem dnes NAD do Prahy přímým vozem a odjížděli jsme zcela zaplnění na sedačky a potom co řidič řekl, že stojící cestující nebere, když za námi stojí další 3 autobusy a venku je pár lidí jsme odjeli. Když jsem se vracel jel jsem posilou co končí na Kladně a ve voze nás bylo 5. Na Kladně jsem přestoupil na zastávkový autobus DPP, ve kterém přijelo asi 20 lidí z nich tak 12 vystoupilo na Kladně. Vystoupil jsem na Kladno-město a dál na Ostrovec jel jeden jediný cestující.
[crazy]
Úterý, 21. listopadu 2017 - 16:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2013
projížděč NAD: nepsal jsem to jako stížnost, ale jako postřeh. Ba naopak, jsem docela rád, že to tak je.

"Tvrzení, že je-li v NAD průvodčí, tak nekontroluje (asi ani nesmí), je ovšem naprostá pitomost" nevím jak Vy, ale tohle je čistě moje osobní zkušenost za 6 let každodenního dojíždějí vlakem do Prahy. Nikdy jsem nezažil kontrolu jízdenek v autobusech, pokud tam seděl i průvodčí.
projížděč NAD
Úterý, 21. listopadu 2017 - 19:10:01  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "pracant" = 49:
Průvodčí jezdí v cca 20% autobusů NAD, kontrolovat každého při vstupu do vozidla je vesměs nereálné a obzvlášť ráno. Provádět revizi jízdenek v jedoucím autobusu? To dělají jen velmi odvážní jedinci, kteří se nebojí, že si natlučou. Nehledě na to, že když autobus jede tak mají všichni cestující sedět.
Nikoli bezdůvodně používám na tomto DF obvykle přezdívku "projížděč NAD": skutečně různé NAD často projíždím a na základě letitých vlastních zkušeností si mohu jednoznačně stát za tím, co jsem napsal - v naprosté většině případů průvodčí ČD kontrolu jízdenek dokáží bez problémů zvládat i v autobusech NAD a při nástupu cestujících v nácestných zastávkách je většinou posílají sednout s tím, že za nimi přijdou, což také posléze skutečně činí (i za jízdy). A dokonce jsem při NAD s více vozy na jednom spoji zažil i případ, kdy průvodčí v nácestných zastávkách přecházel mezi jednotlivými vozy, aby provedl aspoň nějakou revizi ve všech.
Ani Vaše tvrzení, že "když autobus jede tak mají všichni cestující sedět", není úplně realistické, protože záleží na typu autobusu a na povolené rychlosti jeho jízdy: přeprava stojících cestujících není obecně zakázána ani na dálnicích, je-li autobus pro ni patřičně vybaven (úchyty) a nepřekračuje-li rychlost (tuším) 70 či 80 km/h, což je u vozidel "městského" a "příměstského" typu normální stav.
Samozřejmě vždy záleží na konkrétní situaci: v ranní špičce by kompletní kontrola jízdenek byla asi těžko proveditelná i v případě, že by autobusy najely do nástupní zastávky třeba 5 minut před odjezdem, ale nedělat ji vůbec, to určitě rozumné není, protože cestující velmi intenzivně (a spíše negativně) vnímají, když revizi nedělá nikde nikdo, zřejmě i proto, že to považují za svým způsobem výraz pohrdání zákazníky ze strany dopravce. Na kladenskou výluku je prý objednáno přes 40 autobusů (viděl jsem v sobotu pořadové číslo asi 47 či 48, ale určitě nebyla vypravena všechna), což je na běžný počet průvodčích určitě příliš mnoho, ale ani to rozhodně neznamená, že by průvodčí měli kontrolu jízdenek v NAD zcela ignorovat.

Ad "sid" = 21:
nevím jak Vy, ale tohle je čistě moje osobní zkušenost za 6 let každodenního dojíždějí vlakem do Prahy. Nikdy jsem nezažil kontrolu jízdenek v autobusech, pokud tam seděl i průvodčí.
Co by se k tomu dalo napsat (kromě toho, co jsem napsal už výše): snad jen to, že všechno záleží na lidech (v tomto případě na kladenských průvodčích) - a dál to snad raději ani není třeba rozvíjet ...

A k této NAD obecně: já jsem ji na vlastní oči viděl jen o víkendu, v pracovní dny je frekvence (a tedy i potřeba vozidel) určitě výrazně větší, ale podle mě je NAD minimálně o víkendech hodně předimenzovaná, špatně koncipovaná (nechápu například, proč úplně všechny spoje jezdí až do Ostrovce, když na kralupské trati ani žádná výluka není, nebo proč i o víkendech jsou na zastávkové spoje objednávány "kloubáky", když "krátkých" nízkopodlažních vozů má DPP o víkendech k dispozici dost) a musí být šíleně drahá = to, že se cestou ČD přelévá zbytečně velké množství státních financí na účty DPP a privátních autobusových dopravců, bych předepsal k úhradě těm, kteří to zavinili, aby si příště uvědomili, že největší úsporou je neplýtvat.
A ještě něco: ty vlaky (a tedy i NAD za ně) jsou součástí PIDu - nezaregistroval jsem však, že by se tam byl "oficiálně" podívat někdo z ROPIDu, aby viděl, na co ROPID Českým drahám přispívá ...
Úterý, 21. listopadu 2017 - 19:57:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4329
Registrován: 12-2007
Mám jeden problém:
https://pid.cz/wp-content/uploads/ke-stazeni/tarif/tarif_PID_2016 -02-01_dodatek-09.pdf
bod 6.
6.
Linky PID číselné řady 3xx dopravce ČSAD MHD Kladno a. s., tj. linky 300, 322, 324, 350, zajišťují zejména páteřní spojení Kladna s Prahou. Na těchto linkách na území města Kladna:
a)
Platí jízdné pro jednotlivou jízdu dle Tarifu MHD Kladno hrazené v hotovosti nebo z elektronické peněženky na čipové kartě vydané dopravcem
ČSAD MHD Kladno a. s. nebo kompatibilní (viz Příloha 9 tohoto Tarifu).
b)
Platí časové kupóny dle Tarifu MHD Kladno týdenní, měsíční nebo čtvrtletní nahrané na čipové kartě vydané dopravcem ČSAD MHD Kladno a. s. nebo kompatibilní (viz Příloha 9 tohoto Tarifu).

https://pid.cz/wp-content/uploads/ke-stazeni/tarif/tarif_PID_2016 -02-01_dodatek-11.pdf
bod 8.
2.
V čl. III.C. se mění odst. 8. a nově zní takto:
8.
Linky řady 3xx a 6xx nezařazené do MHD Kladno, tj. linky 330, 399, 608, 620, 621 a 622,
jsou linky provozované dopravci AUTODOPRAVA LAMER s. r. o., ČSAD Slaný s. r. o., Kateřina Kulhánková – EXPRESCAR, VALENTA BUS s. r. o. a POHL Kladno s. r. o.
Na těchto linkách neplatí Tarif MHD Kladno a neplatí jízdní doklady SID (předplatníani jednotlivé), tj. není tarifně možný přestup mezi systémy PID a SID.
3.
Mění se Příloha č. 11
čl. II. odst. 1. a 6. (zrušení uznávání tarifů MHD Kladno a SID na lince PID 620 v souvislosti s převodem linky na nového dopravce, upřesnění názvů dopravců, doplnění linky 617).

===
Může mi někdo podle tohto písma svatého vysvětlit zda na Kladně na linkách 3xx PLATÍ měsíční MHD Kladno?
===
Lc_736__c_954
Středa, 22. listopadu 2017 - 06:46:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6131
Registrován: 6-2006
Z toho, co zde cituješ, vyplývá, že měsíční MHD platí na 300, 322, 324 a 350 a neplatí na 330 a 399.
Středa, 22. listopadu 2017 - 08:05:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2017
projížděč NAD:
"nechápu například, proč úplně všechny spoje jezdí až do Ostrovce, když na kralupské trati ani žádná výluka není"
Protože i na této části kralupské trati výluka je? A než vysvětlovat cestujícím, že tenhle autobus jede až na Ostrovec a tenhle jen na Kladno-město je asi lepší poslat všechny busy na Ostrovec...

Trať 093 | Kralupy nad Vltavou - Kladno (a zpět)
V úseku: Kladno-Ostrovec – Kladno
Středa, 22. listopadu 2017 - 11:20:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 12-2007
Docent: v pondělí jsem stál u aquaparku a okolo jezdila Regina, kde je výluka? Nebo se to má chápat tak, že na trati výluka není ale nejezdí tam vlaky z Prahy?

ad tarif: já to tak chápu, ale proč je to tak blbě napsaný a proč to na Kladně nechápou?
Tuší někdo podrobnosti MOSu, respektive co se změní až MOS zavedou a co bude, narazí-li někdo na vůz MOS nekompatibilní?
Je někde v tarifu napsáno, jak probíhá na PIDu odbavení když řidiči z jakéhokoli důvodu nejde kasa?
Středa, 22. listopadu 2017 - 11:38:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2017
Ano, nejezdí tam vlaky z Prahy (protože by asi bylo blbý nechat cestující přijet autobusem NAD z Prahy a pak je na dvě zastávky přesadit do vlaku), ale vlaky z Kralup (a do Kralup) tam jezdí, a souběžně s nimi jezdí z Ostrovce i NAD.

(Příspěvek byl editován uživatelem docent.)

(Příspěvek byl editován uživatelem docent.)
Středa, 22. listopadu 2017 - 12:56:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 12-2006
Výluka konkrétně probíhá jen v úseku Jeneč-Hostivice. Všude jinde vlaky mohou jezdit, ale autobus jede Praha Dejvice-Kladno Ostrovec.
Kdysi se jelo vlakem do Jenče, pak do Hostivic autobus a dál opět vlakem. Zpoždění za výlukou bývalo 10-15 minut.
Takže co je lepší - původní varianta, nebo ta současná?
Středa, 22. listopadu 2017 - 13:47:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 12-2007
Za mne jasně původní, nebo meziverze vlak do Hostivic (frekvence do Hostivic (a že není malá, mohla jezdit vlakem)).
Středa, 22. listopadu 2017 - 19:10:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 6-2008
Další novinka spatřena dnes v Lánech odstavena na místním autobusovém nádraží [wink]...
C935 Récréo 5J3 0807 ( ex. BALY TRANS, http://seznam-autobusu.cz/vuz/50896, bez označení dopravce )...vzhledem k tomu že většinou tam parkuje M.Kalivoda z Krušovic tak tipuji na novinku u něj ( foto zítra dodám )...
Na Stochově na parkovišti u Tesca si dával svačinku řidič MB Sprinteru 5H1 5580 ( http://seznam-autobusu.cz/vuz/21261, také bez označení dopravce, foto nemám )
Pajzák
Středa, 22. listopadu 2017 - 19:47:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 6-2015
U Dobrovize jsem dnes potkal Recreo R. Svikruhy, RZ zacinala 7P2.
Středa, 22. listopadu 2017 - 19:58:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 6-2008
Ještě dodám k tomu MB Sprinteru byl celý bílý
Středa, 22. listopadu 2017 - 21:22:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 10-2011
Gabuliatko - Může mi někdo podle tohoto písma svatého vysvětlit zda na Kladně na linkách 3xx PLATÍ měsíční MHD Kladno?

V reálu platí neplatí. Z mých zkušeností moje Kladno karta nefunguje na strojku linek 3xx, ale tři čtvrtiny řidičů vás vezmou, protože to prý opravdu fungovat má. Malá čtvrtina chce znovu zaplatit. Linky 3xx používám vyjímečně o víkendech třeba večer, kdy jsou šílené intervaly MHD a ještě musíte přestupovat.
Středa, 22. listopadu 2017 - 21:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2017
Na linkách 330 a 399 to opravdu fungovat nemá, jak je napsáno výše. A z mých zkušeností na lince 330 (stejně jako na 620) nevezme cestujícího s kartou ČSAD Kladno žádný řidič (pokud si dotyčný nezacvaká jízdné v hotovosti).
Středa, 22. listopadu 2017 - 22:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592
Registrován: 10-2011
Docent - Na linkách 330 a 399 to opravdu fungovat nemá...

Jsem to nenapsal přesně, s tou 330 a 399 máte pravdu a ani jsem to tam nikdy nezkoušel.
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 06:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 6-2008
Slíbené foto
C935 Récréo 5J3 0807 odstaveno v Lánech

C954 1B9 5933 Zdeněk Barcal ( ex. BORS ) zaparkovaná v části Na Dolíku ( na silnici mezi Pavlovem a Jenčí )
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 11:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2007
projížděč NAD:
"Ad "Petr_k" = 12158:
DPP + Anexia a pár soukromníků po jednom autobuse.
Mýlíte se - "hafo" spojů jezdí ABAS, Anexia je v menšině"
Neřekl bych přímo že se Petr mýlí, o víkendu může být jiný poměr vozidel, např. já jsem viděl obsazení přímého spoje 2x Anexia a 1x ABAS (mimochodem na 3 Sd vozy čekalo celkem asi 25 cestujících), když jsem viděl souhrnný interval 10 min, tak jsem se zajel krátce podívat a doplnil bych to svými postřehy:

- linka Z: DP Kb sorky, obsazenost odpo z Prahy cca 10 lidí/vůz, opačně cca 3 lidi/vůz, díky objíždění Unhoště vzniká celkem zajímavé vedení linky, byť ve stejné trase už se jezdilo loni (teď už to řidiči znali a neodrbávali v Kyšicích ploty)
- linka U: ABAS dodávka Renault, obsazenost odpo cca 2 os.
- X-S54: viděn večerní spoj do Prahy v podání 2xKb SOR DP, celkem tak 80 os.
- linka P: nejzajímavější, mix Anexie a ABAS doplněný Hrubým a možná i někým dalším (na jednom autobusu jsem viděl "pořadovku" 28, bůh ví kolik vozů tam celkem je), některé spoje byly vedeny ale trochu zvláštně - Hrubý pravděpodobně jezdí jen nějaké vložené spoje Praha - Kladno (a asi poprázdnu zpět) + má odstaven minibus (Master 2.8) u žst. Kladno. Kolikrát přijely do Kladna od Prahy dva nebo tři vozy s cedulemi "Praha Hradčanská - Kladno Ostrovec" ale do Ostrovce jel jen jeden, ostatní se otáčely zpět na Prahu. Ve špičce většinou ten, který přijel jako první, přivezl na Kladno tak 25-30 lidí, jinak to byla bída. Průvodčí jsem viděl 2, jeden kontroloval a prodával z popky, druhý se jen vezl. Zpoždění cca 15 min od Prahy. Jinak k lince P ještě nějaký vozový park:
- Mercedes Integro ABAS 4AA 5835 nebo 5885 - seznam-autobusu ho nezná
- Karosy 2T2 1687, 5J9 6926, 2SR 3211 ABAS
- Crosswaye 7P0 4342 a 7P0 6841 ABAS
- Arway 3SA 5789 V. Hrubý
- 2B5 2731 - byla už tma, asi jel taky na X-S5
- 3B5 4540 - odstav Hostivice
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 13:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4333
Registrován: 12-2007
Na to kudy to jede vidím zpoždění 15 minut jako docela slušné (časy vlaku hrozné).
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 14:45:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2016
Včera jsem jel linkou Z od DPP v 18.30 z Hradčanské a zpoždění na Kladně bylo okolo pěti minut.
Lc_736__c_954
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 15:37:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6132
Registrován: 6-2006
Kromě uvedených dopravců jezdí na náhradce také vozy 6C2 1939 a 4C4 9800 od ZEBUSu.
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 17:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 6-2008
Tak C935 Récréo 5J3 0807 není M.Kalivody z Krušovic...ale místního dopravce Vladimíra Kose z Lán...dnes již vůz měl na obou bocích samolepky majitele...
Omlouvám se za mylnou informaci
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:00:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2016
Od 10. prosince 2017 dojde s integrací Velvarska k úpravě provozu linky 617, nově kromě ČSAD MHD Kladno, budou na lince zajišťovat spoje i ČSAD Slaný a Lamer.
Zároveň dojde k zrušení linky 220047 (A47) s integrací Byšicka a Kokořínska.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 17:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 12-2006
Stránky ČSAD Kladno:

Linky 602, 609, 612, 617 - uzavírka křiž. ul. Průmyslová a Na kopci (Kűbeck) 25.11.– 26.11.2017
22.11.2017

ÚPLNÁ uzavírka křižovatky ul. Průmyslová a Na kopci (Kűbeck) 25.11. – 26.11. 2017 - PRO VŠECHNY DRUHY DOPRAVY !!

Všechny linky budou obousměrně vedeny po objízdné trase:

Trasa:
Linka č.602 Nám.Svobody.(manipulační zastávka) – Čs.armády – Vítězná – Smečenská – Libušín – Švermov ul.J.Seiferta – Havlíčkovo nám. – Velvarská – Hnidousy.

Zastávky na objízdné trase:
Linka č.602 Nám.Svobody .(manipulační zastávka),U kostela, Libušín,nám.,
U Knotků, Havlíčkovo náměstí, Hnidousy.

Bez náhrady zrušeny zastávky:
Kladno,Na kopci, Kladno,Kűbeck, Kladno,Seiferta, Kladno,Husova, Kladno, Průmyslová, Kladno,U hřbitovů, Kladno,Poldi, Kladno,Aut,nádraží, Kladno,Divadlo, Kladno,Centrál, Kladno,Gymnasium.

:: výlukový jízdní řád linky 602 platný 25.11.-26.11.2017

Provoz linek 609, 612, 617 bude upřesněn.

Ta poslední věta je úžasná. Ráno to má jezdit jinak, zajímalo by mě, kdy ty linky 609, 612 a 617 upřesní. [coze]
Na stránkách PID jsou jen vyjmenované zastávky, přes které to nepojede, ale jinak taky nic.
Lc_736__c_954
Pátek, 24. listopadu 2017 - 19:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6133
Registrován: 6-2006
ČSAD má zapůjčenou bílou Sorku C 9.5, mohla by to být tahle. Mám dojem, že RZ začínala 5E6.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 22:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13686
Registrován: 11-2004
Podle detailů to odpovídá, několikrát jsem ji potkal, ale nenapadlo mě, že v evidenci nebude. Má klasické E značky.
Sobota, 25. listopadu 2017 - 05:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2007
Jeneč: Není na to, být včas informován![angry]

Trasy linek 609, 612 a 617 po dobu uzavírky křižovatky

Objížďkový JŘ 602 -> víz stránky ČSAD MHD Kladno (stránky ČSAD MHD Kladno)
Objížďkový JŘ linky 609 (stránky: PID.cz)

(facebook města Kladna) Informace o objížďních trasách linek ČSAD MHD Kladno.
"Náhradní jízdní řády linek 609, 612 a 617 jsou v gesci Středočeského kraje a dopravce je zveřejní ihned po jejich obdržení organizátorem dopravy."

A na které straně nastala chyba...[uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem cech1992.)
Sobota, 25. listopadu 2017 - 09:54:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2017
A 620 nejede buď vůbec, nebo jen z Kolče do Třebusic. Takže lidi z Brandýska a ze Cvrčovic ať sedí pěkně doma na prdeli a lidem z Kolče a Třebusic je to také platné jak mrtvýmu zimník. Že by 620 mohla jet z Kladna přes Dubí a Cvrčovice na Brandýsek (jako normálně jezdi 621 a 623)a pak po obvyklé trase, žádného z příslušných inteligentů pochopitelně nenapadlo [zadnice].

620

ruší se obousměrně zastávky Cvrčovice,U Taušů, Brandýsek,U Kina, Brandýsek, Brandýsek,Olšany, Cvrčovice,Čabárna, Kladno,Velvarská, Kladno,Hnidousy, Kladno,Havlíčkovo nám., Kladno,Kübeck, Kladno,Průmyslová a Cvrčovice, ObÚ
Sobota, 25. listopadu 2017 - 11:32:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13687
Registrován: 11-2004

Sobota, 25. listopadu 2017 - 12:45:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4335
Registrován: 12-2007
Cech1992: No v gesci, neplatí že výluky si maluje dopravce sám?
Lc_736__c_954
Sobota, 25. listopadu 2017 - 15:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6134
Registrován: 6-2006
Study:
Vidím dobře vlevo vzadu nové subdodávkové vozidlo ? [jidlo]
Jaroslav12345
Sobota, 25. listopadu 2017 - 19:14:55  
Neregistrovaný host
86.49.238.77
Já dneska na MHD Kladno viděl B832 v červeném nátěru. Co v tom Kladne ještě uvidíme....
Fedos
Sobota, 25. listopadu 2017 - 20:12:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4329
Registrován: 7-2006
Lc_736__c_954: Vidíš dobře, už 2. nebo 3. den se prohání třeba na 306.
Sobota, 25. listopadu 2017 - 20:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13688
Registrován: 11-2004
Na to, kolika jsem dneska přibržďoval fotičům, teda informovanost nula [happy]. Béčko chytlo typickou kladenskou chorobu a muselo na chirurgii, měnili jsme ve čtvrtek dopoledne. Lidi sice nadšení, že mají "pořádný autobus", ale z pohledu všech co jsme s tím za tu dobu jezdili je dvoudveřák na 306 absolutně na nic. Bohužel B952 má jedno obrovské minus a to traverzu místo přední nápravy, která z jinak povedeného auta udělala kostitřas a nikoho po dobu výroby nenapadlo montovat něco pohodlnějšího.
Fedos
Sobota, 25. listopadu 2017 - 20:53:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 7-2006
Dnes jsem ji viděl akorát u pumpy v Jenči, ale během týdne jsme se viděli (z paluby výlukové LC) mnohokrát. [happy]