Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 01. 09. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 01. 09. 2017

dolů
   autor příspěvek
Středa, 30. srpna 2017 - 18:06:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4099
Registrován: 12-2007
Já bych řekl že všude je chleba o 2 kurkách.
Mě osobně hlava nebere proč někdo namaloval oběhy u kterých se dopředu muselo vědět že je dopravce nepokryje. On Ropid jako hezky napíše, za způsobené se omlouváme, ale sakra tady může klidně někdo přijít 2x pozdě do práce a šéf mu řekne hele zejtra už nechod. To fakt není v moci někoho dočasně namalovat jízdní řády tak aby se prodloužily intervaly ve špičce ale tam kde to jezdí jednou za hodinu to jelo vždy (podobně jako 380)? To fakt při nedostatku personálu musí mít ráno 306 interval 7.5 minuty? Ted se to svede na začátek, ale příští týden začnou jezdit děti do školy a co?
Janick: lidi sou ve vedení 20 let a aspon rozuměj profesi. Až tam přijde nějaká kravata co nikdy neseděla za volantem tak řidiči utečou do DP a bude po problému.
Soukromníky bych nepřechvaloval, při první poruše jejich vehiklů prostě nic nepojede.
Středa, 30. srpna 2017 - 18:12:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2013
Koukám, že zmatek a zmatek. Linka 300 dle pidu jet neměla, nakonec jsem s ní odjel. Naopak přestup na 3 na Sítné se nekonal, protože nepřijela. Dispečink se ani neobtěžuje zvedat telefon a na pid.cz taky nic. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je zásadní pochybení vedení společnosti. Landa není schopný zajistit ani informování dispečinku PIDu, měl by se přinejmenším stydět a nejlépe odejít. Líp řídit společnost by svedla i cvičená opice, tohle je šaškárna.
Re: pracant
Středa, 30. srpna 2017 - 18:20:06  
Neregistrovaný host
37.188.246.60
1) kontrolor Ropidu si VŽDY bere seznam vydaných jízdenek na spoji, právě proto aby mohl posoudit takové případy ztracených jízdenek apod.
2) kontrolor Ropidu má POVINNOST s řidičem při odevzdání stazky projednat zjištěné závady

...ale já to chápu. Než aby řidič řekl svým kolegům a známým popravdě "kradl jsem a mám průser", radši příběh pozmění na známé téma "poslechni si, co mi ti debilové z Ropidu provedli..."
almužny forever
Středa, 30. srpna 2017 - 18:25:40  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Landa není schopný zajistit ani informování dispečinku PIDu, měl by se přinejmenším stydět a nejlépe odejít

Landovi s Marešem tolerují tento týden, proto taky integrace už začla poslední týden prázdin co by ověřovací na doladění chyb. Ostrý provoz až od zří kdy půjdou děti do školy. Pak už mu bude znatelně horko asi pokuď bude pokračovat současné fiasko (což bude).. Jinak na dispečinku co vím seděl jeden člověk, nevím jak dnes ale pokuď je tam stále služba jednomužná tak se vzhledem k výkonům snad nelze ani současnému stavu divit..

To fakt není v moci někoho dočasně namalovat jízdní řády tak aby se prodloužily intervaly ve špičce ale tam kde to jezdí jednou za hodinu to jelo vždy

[lol] Landovci nebyli schopní za x měsíců dopředu ani přelepit označení na zastávkách,a vy byjset po nic chtěl aby byly schopní vypracovat nějaké krizové oběhy jo..?? [lol][rofl]
almužny forever
Středa, 30. srpna 2017 - 18:30:43  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
kontrolor Ropidu si VŽDY bere seznam vydaných jízdenek na spoji, právě proto aby mohl posoudit takové případy ztracených jízdenek apod.

A jak proboha uvidí na seznamu jízdenek odmávanou papírovou lítačku nebo načtenou OC pro pásma P a 0 při nástupu v praze a záměrného pokračování do vnějších pásem? Nijak!
Dále né vždy si všichni kontrolóři ropidu plnili své povinosti natož aby striktně požadovali nějaký seznam jízdenek. Hajíte tady ten ropidí póvl ze všech sil ale až trapně marně člověče [lol] tři lidi nezávisle na sobě vám tady jasně dokazují že lžete vy! [lame]
iudhfoiui
Středa, 30. srpna 2017 - 18:40:53  
Neregistrovaný host
94.124.109.125
Podle identity černého pasažéra lze zjistit, zda má vystavenou papírovou průkazku PID, takže když jí neukáže revizorovi ale má jí, může za to cestující
almužny forever
Středa, 30. srpna 2017 - 18:44:49  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
To lze ale nikdo se nikdy nenamáhal to ověřovat - bylo výhodnější, rychlejší i pohodlnější opentlit automaticky řidiče. Snážíte se obhajvat své gestapácké maníry vůdči řidičům marně ropidí hajzlové - táhněte raději něco dělat - valí se to na vás a valit ještě bude to vám garantuji [kiss]
Středa, 30. srpna 2017 - 18:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2016
RE:pracant: A kdo se baví o "třístovkových" linkách pod vládou ROPIDu? Já jsem uvedl příklad, který se stal na MHD Kladno v době předintegrační a ROPID do něj nijak nezasahoval, kdo zná tamní "kontroly jízdenek" tak ví jak to to tam probíhá a dá mi za pravdu. V tomhle případě nekritizuji ROPID, ale vedení společnosti, že to takto provozují (a tím se v žádém případě nechci zastávat řidičů, kteří kradou a berou peníze a nedávají lístky, naopak patřím ke skupině těch co si o lístek vždy řeknou) [pozor]
Systém je velmi podobný jak v PIDu, kde musí revizor udělat jak píšete, ale bohužel na MHD Kladno to takto fungovalo také (a hůř, tak se vám neobtěžovali říct nic) a obojí je špatně pokud se neřeší možnost, že řidič lístek dal, ale chybu udělal cestující.
Středa, 30. srpna 2017 - 19:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 813
Registrován: 7-2003
Několik faktů, vztahujících se k problematice odbavení u řidiče na regionálních linkách PID a případných sankcí za nevydané jízdenky:

1/ Řidič přebírá odpovědnost za odbavení cestujícího pouze do té míry, aby cestující, kterého předními dveřmi odbaví, měl platný jízdní doklad do nejbližší následující zastávky, případně do zastávky, kterou jako cílovou nahlásí.
2/ Dopravce nemá sebemenší užitek ze sankcí, které jsou "řidiči" uděleny za úmyslně nevydanou jízdenku. Sankci v plné výši totiž ropid uděluje přímo dopravci (ropid nemá přímo s řidičem žádný smluvní vztah), pokud se dopravce rozhodne o tutéž částku snížit řidiči nenárokovou složku mzdy, je to jeho boj.

Z těchto faktů plyne několik závěrů, vyvracejících spoustu kokotin v předcházejících příspěvcích, z nichž jmenujme například
* cestující s kuponem na P+0 přejel do vnějších pásem, řidič předpokládal, že vystoupí ještě v Praze a jeho přejezdu si nevšiml, dostal flastr, vyhodili ho z práce, zapsali ho do registru dlužníků a skončil na nucených pracích na Sibiři (viz bod 1/)
* cestující s kuponem na P+0 přejel do vnějších pásem, řidiči na přímý dotaz, kam jede, nahlásil zastávku ještě v Praze, řidič si jeho přejezdu nevšiml, dostal flastr, vyhodili ho z práce, zapsali ho do registru dlužníků a skončil na nucených pracích na Sibiři (taktéž viz bod 1/)
* dopravce objedná účelovou kontrolu na řidiče, aby mu nemusel platit prémie, mzdu atd., ale aby tutéž částku poukázal Ropidu (viz bod 2/)
zúčastněný občan
Středa, 30. srpna 2017 - 20:08:40  
Neregistrovaný host
108.61.208.140
Když už se bavíte ohledně kontroly jízdného řidičem, tak na linkách do Kladna řidiči kontrolují již zacvakané jízdenky jen podle ceny. Ale čas cvaknutí moc neřeší. Nebo má jestřábí zrak, protože jen jsem mu zdálky ukázal cvaklej lístek a jen na mě mávnul, ať jdu dál.
Středa, 30. srpna 2017 - 21:05:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 12-2007
A na luštění pásem na kuponu má zrak jakej?
Tohle nikdo neřeší, nikoho to nezajímá, papírové kupony v roce 2017 sou přece to nejlepší řešení pro cestování.
Celej systém je postavenej špatně.
Bud bude tarifní kázen kontrolovat řidič, pak ale at má každý cestující jím vydanou jízdenku, nebo at si cestující jezdí jak chtějí a tarif at kontroluje revizor s tím, že řidič je pouze příležitostný prodejce jízdenek na požádání.
Ted je super, že kočár se v 300 NBG vozí za kloubem, to musela vymyslet hlava otevřená, jak má máma s kočárem koupit lístek?
Středa, 30. srpna 2017 - 21:19:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 12-2007
Když je řeč o MHD Kladno před PIDem, nefungovalo to tam tak že se přiložila karta a vyjel lístek BEZ obsluhy řidičem? Nebyl tento lístek přestupní v rámci nějakého času?
Já aby se ty pohádky uvedly na pravou míru.
Co se Kladno Praha týče, tak to je jiná. Tam se jezdilo bez lístku, protože to nebylo s ničím integrováno a taky kontrola moc nehrozila. Když se jezdilo za 10,- tak se snad ani žádný lístky nedávaly (soukromník začal někdy s cenou za 15,- dával lístky z těch kol do kina).

O kontrolách z Ropidu sem slyšel jen to, že čekali na Lihovaru v křoví a zapisovali předčasné příjezdy třístovek od Mníšku než jim to někdo rozmluvil.
Středa, 30. srpna 2017 - 21:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2016
Gabuliatko: ano tak to fungovalo, pokud měl cestující kartu a nepožadoval žádnou slevu popř. nejel do jiného pásma než měl řidič navoleno, tak jen přiložil kartu bez zásahu řidiče a ano lístek byl přestupní. Ovšem pokud cestující kartu neměl, tak se občas stalo, že "za 10 bez lístku" [crazy]
Lc_736__c_954
Středa, 30. srpna 2017 - 21:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6075
Registrován: 6-2006
Gabuliatko:
"Když je řeč o MHD Kladno před PIDem, nefungovalo to tam tak že se přiložila karta a vyjel lístek BEZ obsluhy řidičem? Nebyl tento lístek přestupní v rámci nějakého času? "
Bez obsluhy řidičem bylo možné vydat prakticky všechny jízdenky ze všech druhů karet, výjimkou byl například nákup jízdenky "z peněženky" kartou jinou, než Rodinnou. A na linkách vyjíždějících ven z Kladna byl zásah řidičem nutný, pokud chtěl jet dotyčný pouze po Kladně, ale předchozí cestující jel ven z Kladna a na strojku nebylo nastaveno "návratové pásmo" 1. Jízdenky byly přestupní (tedy jeden přestup) po dobu 20 minut od příjezdu spoje do konečné zastávky, u spojů vyjíždějících ven z Kladna po dobu 20 minut od odjezdu z poslední zastávky v zóně 1. Jinak uznání/neuznání přestupu se řídilo časem dle JŘ, takže pokud byl spoj zpožděný, ale "papírově" měl přestup vyjít, skutečně vyšel.
Středa, 30. srpna 2017 - 22:03:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2016
Osobně mě v pátek den před integrací kontrolovaly revizorky na lince A22 ráno v Kněževsi.
A co vím tak pán zamnou neměl lístek, neb si ho od řidiče nevzal. Jde to taky za řidičem, že okrádá podnik? Vím že několik lidí dá řidičovi jen peníze a lístek nechce. Jeden takový jezdí do Středokluk, ovšem včera mu řidič lístek doslova vnutil.

Ještě z Exprescaru si pamatuji, že jeden čas měli lístky přes mechanický strojek, neb dodávka která tehdy jezdila z Letiště neměla potřebné napájení 24V pro kasu.

EDIT: Nejednou jsem se hádal na ČSAD kvůli přestupům. Tu úspěšně tu ne. Někdy na přestup jsem měl na přestup tři minuty a neuznal se, jindy se ani nezobrazil na jízdence.

(Příspěvek byl editován uživatelem hunerian.)
almužny forever
Středa, 30. srpna 2017 - 22:36:54  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
ad 7036: Ahoj Koláři, neodpustím si uvést také několik faktů.

Faktem je že neumět vyměnit ani přední žárovku na devítce je základní neznalost současného řidiče autobusu ale to ty nepotřebuješ viď? Mizerné technické znalosti i tobě vlastní řidičský (ne)um, se přece dají dohnat donášením na kolegy... a tím se dá udělat i kariera mezi managmentem sobě rovných toplemplů ze spolku Arriva City ne? O tom nás tady doufám také poučíš. Dozvěděl jsem se že jsi na to celkem machr. [wink]

Dalším faktem je že v době mnou i dalších diskutéru zde popisovaných zrudností které se plánovitě děly proti některým řidičům zcela záměrně, si ty ještě smažil kuřecí křidílka u svého tehdejšího zaměstnabatele takže o tom víš prd, a za mejdlíčkem [fotic] se ti to zjistit při pobíhání na autobusových obratištích pochopitelně nepovedlo. To je totiž to jedinné co si měl společného s autobusovou dopravou, ovšem to že nic nevíš (ani jak vyměnit žárvku) neznamená že se nedělo - naopak!

Bud bude tarifní kázen kontrolovat řidič, pak ale at má každý cestující jím vydanou jízdenku, nebo at si cestující jezdí jak chtějí a tarif at kontroluje revizor s tím, že řidič je pouze příležitostný prodejce jízdenek na požádání.

Svatá pravda a do kamene (respektive SPP) jí tesat (napsat) [ok] Alespoň někdo chápe že řidič nemuže ohlídat vše to co se po něm všechno vyžaduje v tomto systému, natož pak za současnou mzdu obvyklou v tomto odvětví. (To ovšem neplatí pro bonzáky a rekvalifikovanou obsluhu fastfoodu na domělé dopravní odborníky, kteří jsou top Arriva lemplům do smrti zavazaný že nemusí dělat tu obsluhu fastfoodu díky své neschopnosti až do smrti [lol])
Středa, 30. srpna 2017 - 23:24:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 814
Registrován: 7-2003
Ahoj Romane, hrozně mě těší, kolik úsilí jsi věnoval tomu, aby sis o mně pozjišťoval tolik údajů - občas mám skutečně dojem, že vůbec nikoho na tomhle světě nezajímám, a každý můj takový fanoušek mě pak zákonitě potěší - ale zkus do toho procesu ve vlastním zájmu zapojit i jiné zdroje, než veřejně zpřístupněnou část mého profilu na fb.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 08:50:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2017
Včera jsem hodil řeč s řidičem linky 621... Čtečku karet neumí obsluhovat, nikdo jim nic nevysvětlil. Musí zastavovat ve všech zastávkách, i když na ní nestojí ani noha a v autobuse se nikdo nepřipravuje vystoupit. Na Kladně zřejmě v životě neslyšeli o zastávkách na znamení, i když dokonce i ČD už něco takového objevily.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 09:35:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 12-2007
Si pamatuju jak před 20ti lety přišel do Delvity manager z Belgie a chtěl aby jogurt byl v regále cedulí k zákazníkovi. Prodavačky na něj koukaly jak na debila a tím samým slovem ho častovaly.

Podobně to je se zastávkama na Kladně. V Praze úplně normální věc, a tohle máme dělat i na Kladně? Jako zastavovat na zastávkách? Fakt? A proč?
Třeba proto aby v půlce trasy nebyl autobus -5.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 10:16:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2017
Aha, a proč tedy v Praze přibývá zastávek na znamení? Protože pak na na konečné není autobus +10 a cestujícímu neujede návazný spoj? Proč zavádějí i ČD zastávky na znamení?

Tím, že řidič projede zastávky na znamení, akorát tak dožene nebo alespoň zmírní zpoždění, ke kterému dojde tím, že na předchozí zastávce nastupuje hodně lidí nebo sice jen jeden, ale 5 minut není schopen pochopit, jakou jízdenku si má vlastně koupit.
Jahu
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 10:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 682
Registrován: 8-2005
To fakt při nedostatku personálu musí mít ráno 306 interval 7.5 minuty?
Interval 8 min má podle jř pouze od cca 6:30 do cca 7:00. A to pouze na papíře. K rušení (neodjetí) spojů už fakticky došlo. Je možné, že byl řidič i s autobusem poslán na linku s delším intervalem. Bylo by to tak logické. I když logiky v "Landově kabaretu" asi moc nebude.
U linek Praha - Kladno snad mohl dopravce dát tvůrci jř požadavek na střídání řidičů v Kladně (a ne v Praze). Termín integrace se posunul skoro o 2 měsíce, přesto se spousta věcí nestihla.
tomrobek
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 10:45:44  
Neregistrovaný host
37.48.58.172
Docent: s tím zastavováním všude,je to problém.Uvedu příklad: z naší zastávky jedou ve schodný čas 2 spoje se stejnou cílovou zastávkou.Každý však jinou trasou.Po čase od zavedení (integrace do PID),při zastavení prvního autobusu už ten druhý přestal zastavovat a zastávku projíždět (oba přece jedou na stejnou konečnou).Takže se stalo,že Ti co chtěli do vedlejší vesnice na přestup na Prahu,měli smůlu a svezli se Ti co jeli do práce do OC na trase prvního autobusu.A tak den po dni,se střídali skupinky těch,kdo měli zrovna "štěstí", až to dopadlo tak, že než riskovat, radši valná většina přestala jezdit úplně. Jen dodám,že zastávka NENÍ na znamení a nejedná se o MHD. A přehmatů, kdy řidiči "vyžadují" dávat znamení i na zastávkách, kterou nejsou na znamení je také mnoho. Takže to stavění všude všeho je tak půl na půl na vinně mezi řidiči a ROPIDem.
Petr_k
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 11:43:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12075
Registrován: 4-2003
Že kontroly bývaly, jsou a zřejmě i nadále budou konfrontační, není řidičský kec, ale holá pravda - protože i současným tzv. manažerům kvality (těm kmenovým, Š. a S., brigádníci jsou v pohodě) jde víc o pohonění si ega, jak nad tím ubohým blbcem řidičem umí vyhrát, než o výkon dohledu nad tarifní kázní. Sám jsem musel prožít, jak si S. sebere jízdenku, kterou kdosi odhodil na podlahu místo do koše venku na zastávce, pečlivě rozbalil a pak to začal zkoušet, protože z pozice úřední je přece jeho tvrzení proti tvrzení řidiče silnější (a silnější pes mrdá, že). Zápis ve výkazu "nevydaná jízdenka 1x", v zápisu pro DP samozřejmě po třech zjevných editacích "formálně bez závad, ale řidič se vůči kontrole choval konfrontačně až konfliktně", a jeho doprovod z PK DPP jen nevěřícně kroutil hlavou...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 12:07:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4103
Registrován: 12-2007
Myslím že praxe v DP že dispečer a kontrolní orgán má řidičské oprávnění a praxi na voze má něco do sebe. Mám tak nějak pocit že řidiči (a asi nejen oni) maj z dispečinku Ropidu tak akorát legraci.
PS: nebude na tom zápisu o konfrontaci trochu šprochu? [proud]


(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
Pajzák
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 12:45:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 6-2015
Petr_k:
" Sám jsem musel prožít, jak si S. sebere jízdenku, kterou kdosi odhodil na podlahu místo do koše venku na zastávce, pečlivě rozbalil a pak to začal zkoušet, protože z pozice úřední je přece jeho tvrzení proti tvrzení řidiče silnější (a silnější pes mrdá, že). Zápis ve výkazu "nevydaná jízdenka 1x""
Muzes nam, blbym Asiatum, vysvetlit, ceho se mel snazit dosahnout? Nejak me nenapada, co se da s nalezenou jizdenkou delat za potize.
Petr_k
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 15:32:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12076
Registrován: 4-2003
I blbí Asiati by mohli snad pochopit, že jako jsem měl prodat starý lístek a prachy shrábnout do kapsy. Narazil, protože tak slabomyslnej nejsem, i když vím, že takoví pitomci, co denně musí nakrást alespoň za kilčo (jinak nemají svůj den), tu jsou.

Další oblíbenou kratochvílí zejm. S. prý je, že když po jeho nástupu nedejbože ještě někdo dobíhá, tak odbavení tohoto klienta je hodnoceno jako "dodatečný výdej" jízdenky. Ale tuto storku znám jen z doslechu, a i když mi připadá jako u plešatýho přitažená za vlasy, tak jelikož různé zdroje pravily skoro totéž nezávisle na sobě, lze ji pokládat za pravděpodobnou, protože S. je opravdu magor 1A třídy.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Pajzák
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 15:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 6-2015
To nepochopili, protoze uplne stejne by mi to mohli tvrdit s jakymkoli jinym neplatnym listkem, kterym by se pripadnYy cerny pasazer prokazal. Nechce se mi verit, ze takovym debilnim zpusobem by byl nekdo schopen provokovat. Zvlast v pripade kontrolniho organu.
almužny forever
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 19:18:57  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Pajzák: nevěř ale pravda to je. Ono těchto zamindrákovaných psychopatů lečících si komplexy díky své funkci je tam víc, a to i u čsad-ingsped. Škodí svým chováním dlouhá léta a nikomu to nevadí (což je zajímavé) tím docházelo a dochází k odchodům řidiču protože nechat se sankcionovat v ramci x-tisíců už při tak náročné profesi za něco co dotyčný neudělal, neměla valná část řidičů za potřebí. [wink]
Pajzák
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 19:25:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 6-2015
Jako klidne at existuji, ja jen nechapu, ceho se snazi dosahnout. Vezmu si jednu tyden starou jizdenku a obejdu s ni vsechny autobusy v okoli a ridicum budu tvrdit, ze mi ji prodali? A budu cekat, ze to nekdo prizna? To popira veskerou logiku.
almužny forever
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 19:32:23  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Pajzák: Pořád to nechápeš, snažíme se ti vysvětlit že pod Ropidem žádná presumpce neviny po řidiče nexistovala a neexistuje. Kontrolní orgán v rámci PID má vždy pravdu, a do jeho funkce byli už před lety dosazení (pravděpodobně naprosto záměrně) perverzní zamindrákovaní psychopati, a u těch jakoukoliv logiku hledat je hodně zbytečné. A je zbytečné polemizovat - bohužel je to tak, což jak vidíš netvrdím zdaleka sám.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 19:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4104
Registrován: 12-2007
Začínám mít pocit že to co se ted děje je někým řízená provokace aby se vrátil starej stav.
Že nebyly čočky v sobotu, ale tejden za náma a Kladno furt bez čoček.
A 300 bez dvou pořadí ze 6. Celkem sem dnes odpoledne napočítal -10 autobusů.
prostě někdo
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 19:50:58  
Neregistrovaný host
46.101.79.148
almužny forever: Ano, s tebou to tvrdí další pablbečci, kteří jsou téměř nábožensky přesvědčení, že revizoři jsou svině. Já je naopak obdivuji, že dělají práci, za kterou je většina lidí pošle do pr...
Lc_736__c_954
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 20:18:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6079
Registrován: 6-2006
prostě někdo:
"Já je naopak obdivuji, že dělají práci, za kterou je většina lidí pošle do pr..."
Ovšem to je pohled cestujícího, kterému je práce revizora na obtíž, protože musí hledat v tašce zapadlou legitku nebo vytahovat z kapsy zmuchlanou jízdenku. Řeč je o kontrolách řidičů příměstských autobusů.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 21:01:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2017
S tou integrací Kladenska je větší sranda, než byla s Dikobrazem blahé paměti. Dosavadní zkušenosti s linkami ICOM Slaný: linka 621, lítačka 2x nenačtena, protože řidič netušil, jak se s čtečkou zachází. Dnes 622, řidič věděl a načetl. A znovu 621, řidič sice věděl, ale nenačetl, protože se mu ve čtečce vybila ráno baterka a prý nemá, jak si ji dobít. Takže skóre 75:25. Budiž ke cti řidičům ICOM Slaný, že v těch 75% věřili tomu, že na lítačce kupón mám, a mávli rukou.

Zatímco blbeček z ČSAD Kladno, kterému v úterý ráno nešel načíst kolegův kupón na lítačce (zatímco ještě v pondělí odpoledne to šlo), ho donutil koupit si jízdenku...
almužny forever
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 21:35:24  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
prostě někdo: jistě řidiči jsou pablbečkové, ale ty už raději opravdu táhni dělat svojí "práci" za kterou si placen otravný ropiďáku, dokuď máš ještě čas! Neboť ti garantuji že tam brzo dřepět a omrzovat pracující lidi v dopravě možná dlouho nebudeš.. [kiss]
prostě někdo
Pátek, 01. září 2017 - 00:14:25  
Neregistrovaný host
104.131.28.255
Řidiči nejsou pablbečkové a revizoři, kteří mimochodem na příměstských linkách kontrolují všechno od cestujících až po funkčnost označovačů, taky ne. Jediný, kdo se tak tady chová, jsi ty s tou tvou 'konspirační teorií. A ano, ta IP není pravá a ano, je pokaždé jiná.
prostě někdo
Pátek, 01. září 2017 - 00:21:18  
Neregistrovaný host
159.203.84.104
A bez ohledu na to, co si o tom kdo myslíme, tahle diskuse se netýká kontroly řidičů, takže by možná bylo lepší jí vrátit k tématu Autobusy na Kladně.
Tučňák
Pátek, 01. září 2017 - 07:35:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 6-2013
Koukněte na tabuli hanby, dneska zatím 66 spojů. [kladivo]
Pátek, 01. září 2017 - 08:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2017
Co jsem se všiml, tak všude na Kladně sice visí nové jízdní řády, ale označení zastávek je staré. Takže už jsem slyšel o případu, kdy ženská nechala bet povšimnutí projet 620 a dál čekala na svou A50 :-D.
Pátek, 01. září 2017 - 08:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4105
Registrován: 12-2007
Tohle je lepší případ, tady aspon něco. Většina Kladna má prázdné červené cedule.
Pátek, 01. září 2017 - 09:20:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2016
Agentura JPP povídala, že prý má být ČSAD Kladno půjčeno několik řidičů odněkud z Arrivy (snad z Moravy?), kde si jich pár mohou dovolit postrádat [new]
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 09:26:44  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
prostě někdo: toto téma s tím totiž také souvisí, neboť vše souvisí se vším ale na pochopení je třeba použít hlubšího zamyšlení. Tu konspirační teorii jak ty říkáš tu potvrzuje mnohem více diskutujících tak buď neni tak konspirační a nebo je to asi spiknutí proti vám .. [biggrin]

Tučňák: 306 dokonce dnes od 5:00 až do odvolání... Už se nelze divit sobínským že se nechtěli vzdát 257 a vybojovali si alespoň 164 která v podobě DeBility company a jejímu trasování také není žádná výhra ve spolehlivé obslužnosti.

Docent: Jak víme, sloupky jsou řádně nedoznačené po celém Kladně.. však na přípravu měli jen čtvrt roku.. [lol]

Bez diskuze případ Kladna je bezprecedentní případ odfláknuté integrace a uvidíme příští týden co bude dál. Pochybuji že by se ČSAD (Kla)dno bylo schopno v brzké době stabilizovat.
Pátek, 01. září 2017 - 09:57:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 12-2007
Integrace je ok, jen ten dopravce to trochu kazí. [biggrin]
Otázka je, zda je v tom dopravce sám, nebo zda za ním někdo stojí. Přeci jen snaha zrušit Ropid tu je a toto by mohl být ten pověstný klacek. Agendu si rozebere kraj a DP, město si nechá svoji MHD za extra tarif a pojede se dál.

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 10:07:01  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Gabuliatko: Likvidace Ropidu za pomoci toho že se jeden periferní dopravce na všechno vyflajzne je hodně konspirační teorie která v to určitě nevyustí. Ale faktem je že kladeňáci by nejradši jeli systém který panoval až do 25. Srpna [wink]
Údajně chtějí v brzku posílit 399, takže Kladno na páteři do Prahy bude zajišťovat nakonec vysmívaný Vrakocar, a čsad dno s podporou DéBécompanie bude jezdit vesnice na linkách typu 322 a 350 [happy]
Pátek, 01. září 2017 - 10:22:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4107
Registrován: 12-2007
Na to avizované posílení 399 sem zvědav, už ted na Welsu není místo a Arriva se výkonů nevzdá.
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 10:28:44  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Nástupní na Velekravíně lze při troše snahy lehce přeorganizovat jen by někdo musel myslet šedou kůrou mozkovou, a né [zadnice]! Takže v tom bych zásadní problém neviděl. Horší to bude kde vezme Vrakocar další řidiče a vozy... Jedině snad kdyby se vrátili do boje LC936 na vyjímku.
Tučňák
Pátek, 01. září 2017 - 10:33:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 6-2013
ad 306 a další: Po rozkliknutí je tam sice předpoklad do dnešní půlnoci, zítra ale přidají další várku. Totální fiasko [smrt], ale Ropiďáci slavili podle plánu. Hýkarus nesměl chybět.[biggrin] V diskusi na FB teď pohrozili, že pokud se od pondělí situace nezlepší, budou žádat převedení části výkonů ČSAD jiným dopravcům.


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Š.
Pátek, 01. září 2017 - 10:37:10  
Neregistrovaný host
193.35.104.132
Vážený pane Petře K., byl jsem upozorněn na Vaše příspěvky zde a dovolím si reagovat. Jak určitě víte, všechny ZPA jsou po jejich odevzdání skenovány a archivovány. Jistě tedy jde prokázat, zda byl někdy do Vašeho výkazu učiněn kontrolorem zápis 1x nevydaná jízdenka. Dále, pokud by byl v hlášení zaslán závěr kontroly o nevhodném chování řidiče, byl by případ evidován a nebude tedy podle datumu problém předmětný výkaz dohledat, že?
Pokud Vám leží v žaludku poslední kontrola s jediným u Vás kdy zjištěným problémem v odbavení (neúmyslným), který byl popsán v hlášení objektivně, s okolností hovořící ve Váš prospěch a za který rozhodně nebyla udělena ani zvažována sankce 4000, řešte prosím případ, který se stal, nikoliv vymyšlenou povídačku. Vím, že vystupování kolegy S. při řešení závady nemusí být vždy každému příjemné. Jsem však přesvědčen, že něčeho takového co jste psal, by se kolega S. ani žádný jiný z našich kontrolorů nedopustil. Výběr kolegů není jednoduchá věc. Možná si každý neuvědomí, že sehnat nového dobrého kontrolora, s objektivním přístupem, aby nebyl na jedné straně neschopný závady řešit a na druhé straně si neléčil domnělým pocitem neomezené moci své komplexy, je snad násobně složitější, než sehnat nového dobrého řidiče.
Vzpomínám si na Vaše zjištění díry v systému Telmax, kdy bylo za určité okolnosti možné vytisknout jízdenku neevidovanou v tržbách a jak jste s touto informací naložil. Považuji Vás za rovného čestného chlapa. Vím, že je těžké se tu nyní distancovat od jednou vyřčeného, ale věřím, že se nám za toto jednou omluvíte. Já vypuštění takové povídačky i naše častování nelichotivými výrazy unesu. Ale že si něco takového přečtu zrovna od Vás, mě opravdu mrzí. Ne ani tak kvůli nám, ale proto, že si takové příspěvky zde přečte i mnoho jiných zcela bezproblémových řidičů nebo třeba i potenciálních zájemců o práci řidiče v rámci PID a zbytečně získávají přehnané obavy z kontrol.
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 10:39:03  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Jiní dopravci těžko něco na víc odjedou a zvlášt po tom kdy řada jejich vozidel (například typ Evadys či LC) nebylo možno díky stndardům "kvality" PID provozovat v systému PID...
Možná že Vrakocár s Pohlem by každý po jednom autě ještě dali ale to je tak maximum [wink] A situce v jiných regionech neni lepší. Filiálky DéBécompánye schopné operativně spolupracovat naprosto nejsou to je zřejmé řadu let.
Lc_736__c_954
Pátek, 01. září 2017 - 10:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6080
Registrován: 6-2006
pracant:
"Agentura JPP povídala, že prý má být ČSAD Kladno půjčeno několik řidičů odněkud z Arrivy (snad z Moravy?), kde si jich pár mohou dovolit postrádat [new]"
Jeden už včera jezdil na 300.
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 10:51:32  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Hele ono to má drzost lézt i sem [lol][biggrin][lol][kladivo]

proto, že si takové příspěvky zde přečte i mnoho jiných zcela bezproblémových řidičů nebo třeba i potenciálních zájemců o práci řidiče v rámci PID

Sdělím ti sladké tajemství - právě PROTO se to tady píše aby se mnoho dalších lidí nestalo obětí genocidy a bezpráví v autobusové dopravě a dobře zvážili jestli mají zapotřebí to všechno podstupovat a dostat se tak mnohdy do existenčních problémů díky vašemu systému kontrol. A to všechno bez cenzury.

Místo toho aby ses tady naprosto zbytečně hájil a vyblejval (všichni víme co jste zač) ti znova opakuji -táhněte dělat svojí "práci" za kterou jste placeni a dál si u toho můžete perverzně ukájet své choutky plynoucí z vašich mindráku na nebohých, nedostatečně proškolených, a unavených řidičů dokuď k tomu máte ještě příležitost..
Pátek, 01. září 2017 - 11:34:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4108
Registrován: 12-2007
Nějak nechápu výhružku že jde předmětný výkaz dohledat. Co se pak stane?
Pokud se s dopravcem v současné krizi jedná v podobném duchu tak začínám chápat ...
Pátek, 01. září 2017 - 11:47:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 2-2014
Jakto, že ČSAD střední čechy byl Evadys na linky PID povolen a Lamerovi a Pohlovi ne??
SWAGER
almužny forever
Pátek, 01. září 2017 - 11:54:51  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Pokud se s dopravcem v současné krizi jedná v podobném duchu tak začínám chápat ...

Gabuliatko: To je super! Cílem je aby pochopili brzo všichni a to především ti na vyšších postech ovšem tam to nebude přes K-Report.
Ona to potvrzuje i ta drzost lézt sem, a psát zde slinty v arogantní dikcí jim vlastní. Už ted se kroutí jak had pod vidlema, neboť dlouho skrývaná pravda o situaci kontrol na řidiče v režimu PID je jim krajně nepříjemná. A to ještě neví že v brzku se na ně chystá vylít své útroby "plná cisterna benzínu a někdo škrtne" [proud]

mufiklo: neboť v organizaci Ropid mají léta dva metry na všechno a všechny to nevíte? [wink]
djst
Pátek, 01. září 2017 - 12:04:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 661
Registrován: 8-2014
Docent:
"Co jsem se všiml, tak všude na Kladně sice visí nové jízdní řády, ale označení zastávek je staré. Takže už jsem slyšel o případu, kdy ženská nechala bet povšimnutí projet 620 a dál čekala na svou A50 :-D."

On ten černý Petr není jenom na Kladně. Včera jsem během čekání na Zličíně na C20 odeslal na příslušné odjezdové stání asi 20 osob, které nic netuše věřily stále vylepenému jízdnímu řadu a čísle linky A24 na nástupišti 7. Jenže cestující PID to holt musí mít o pár metrů blíž k metru, že jim to vůbec nepojede už je druhotný problém. A protože stání 5 a 9 jsou již ve špičkách příměstskou dopravou přetížena, tak se to dá na vytížené stání městské dopravy. Bravo!
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Pátek, 01. září 2017 - 13:51:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 12-2007
djst: podle toho co jsem četl tam stále staví i někteří řidiči
djst
Pátek, 01. září 2017 - 14:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662
Registrován: 8-2014
Gabuliatko:
"djst: podle toho co jsem četl tam stále staví i někteří řidiči"
Pokud staví na obou stanovištích, tak je to více než moudré. Také bych to tak takových 14 dní dělal, přičemž bych upozorňoval cestující, že příště mají jít jinam.
Pokud staví jen a pouze na sedmičce, tak je to o tom, že dopravce neumí sdělit řidičům ani takovou základní informaci, jako že se jim přesunula zastávka. Stejně jako na to neumí upozornit cestující.

Jenže co čekat od společnosti (teď myslím celou Arrivu), která se ke svým linkám ani nehlásí, natož aby podávala nějaké další informace. Mám na mysli třeba linky 308, 310, 311, 380...
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Lc_736__c_954
Pátek, 01. září 2017 - 17:05:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6081
Registrován: 6-2006
djst:
"Pokud staví na obou stanovištích, tak je to více než moudré. Také bych to tak takových 14 dní dělal, přičemž bych upozorňoval cestující, že příště mají jít jinam. "
A jak si takovou "Tour de Zličín" představuješ ? Zastavit nejdřív na čtyřce, tam odbavit, následně objet celý autobusák a obsloužit ten zbytek stojící na sedmičce ? [crazy]
djst
Pátek, 01. září 2017 - 17:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 664
Registrován: 8-2014
Lc_736__c_954:
"A jak si takovou "Tour de Zličín" představuješ ? Zastavit nejdřív na čtyřce, tam odbavit, následně objet celý autobusák a obsloužit ten zbytek stojící na sedmičce?"
Inu nevím. Nabízí se možnost nezastavit na čtyřce u označníku, ale vzadu. Tak bych navíc nepřekážel lince 100 a mohla by odbavovat současně se mnou. Jenže zastavovat u označníku se má.

Nejlepší by ale bylo nechat 324 na sedmičce. Tam nikomu nepřekáží.
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Lc_736__c_954
Pátek, 01. září 2017 - 17:37:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6082
Registrován: 6-2006
Nechat 324 na sedmičce by asi nebylo dostatečně šoto. Takhle jezdí z jednoho stanoviště dvě MHD linky, jedna třístovka ven z města a druhá do města. To je přece bomba, ne ? [jidlo] [fotic]