K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2012
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 19:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: ...Chlap jel na ženskou...

Můžete v tomto případě kartu zabavit/přestříhnout?

Pokud vím, když někdo platí cizí kreditkou tak tu ta možnost je, tak jestli máte obdobnou možnost...


(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5196
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 20:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak od začátku do konce.

Revizor musí v MHD bdít nejen na cestující, ale i na dopravce - proto Hostivař. Proč by v ML se měl třeba strojvůdce angažovat, když 99% zisků jde na ropid no co to je černá díra, ale u malých firem je to totéž a bus-pidy to vyřešeno mají (no nemáte drobné, odpüstím 3 Kč, a jízdenka už vyjela...)

Třeba mariáš se dvěma NFC kartami (ano, Bém je stará mafiánská svině a opencard smrdí, ale to nebrání tomu, aby ČD jednostranně dovolily nahrávat svoje jízdenky na Opencard a významně si zkrátily odbavení). - no víte po tom policie, jako po odůvodněné ztrátě monopolu a vypsání zakázky více firmám ze zásady nejde .-) Naopak média nás masírují, že openkarta bude na mobilu, občance (ehm to by Praha nusela dost absurdně změnit zákon o OP). Prostě problém openkarty je v jejím monopolu, ke kterému dopomohlo veškeré vedení města napříč kmotrovským aliancím a opozici. Musí jí málem mít i kojenci. Donutili přes milion lidí mít kartičku a dnes koumají, jak monopol zlevnit, no to už za asistence policie. Jinak více aplikací na kartě to úplně nezrychlí a je tam omezená kapacita, ale rozmělnit kartu na x technologicky odlišných nosičů je bomba, to ty kila čteček revizorům přeju nebo tu soutěž na předraženou univerzální čtečku zase přeju za asistence policie dalším radním. Cesta k vyvázání z monopolu a přitom k nenávratu k papírovým kupónům tu stále je.

(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.91.210
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 20:35:19    Odkaz na tento příspěvek  

aa: jsou v Praze reálné obavy, že by taková možnost byla intenzivně zneužívaná. Už to vidím, v Říčanech nastoupí do vlaku ráno 100 lidí, už vidím, jak se budou Ti, ke kterým přijde průvodčí za Kolovraty (a těch bude většina) hrdě hlásit, že chtějí z POPky jízdenku PID z Říčan.

od ceho jsou proboha revizori? a pruvodci? ne, radeji vymyslime nesmyslny tarif, tak aby platici cestujici, ktery jede na platnou jizdenku nemohl na jinou platnou jizdenku pokracovat a jako bonus mu vynadame ze "vomrdava" tarif (laya). to by tak bylo, aby si cestujici kupovali listky podle toho, jak je to vyhodne pro ne. anarchie!

podobne mi kdysi rikali na DPP, ze rocni jizdenku si nejde koupit od unora. vzdyt by v tom byl strasnej bordel!

opravdu si tady myslite, ze s vami budou lide radi jezdit, kdyz je mate do jednoho za zlodeje? pripadne za vomrdavace tarifu?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6856
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 20:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čítatel: Můžete v tomto případě kartu zabavit/přestříhnout?

Bohužel ne.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8654
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 21:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pankreas:
V rámci územního plánování má dotyčný příležitosti se realizovat. Ne když u tohoto bodu neuspěje (nebo se ho pro jistotu vůbec neúčastní), svůj neúspěch obcházet a švejkovat obstrukcemi při vlastní realizaci.

Mimochodem, Vám snad přijde normální, když třeba jednoltivec vydírá svým monopolem své zákazníky? Toto je v přeneseném slova smyslu totéž. Příklad z před pár let: ČEZ/ČD/...=jednotlivec, odběratelé elektřiny/cestující/...=uživatelé stavby (zde také cestující, ale i jiní obyvatelé necestující). Hlavně, že se tu oháníte posledními 20 lety ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 22:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čítatel: Můžete v tomto případě kartu zabavit/přestříhnout?

Zapa: Bohužel ne.


Opencard předloženou neoprávněným držitelem může pověřený zaměstnanec ČD odebrat oproti příslušnému potvrzení. Obraťte se na příslušného znalého pracovníka u ČD, zcela jistě vám to potvrdí.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 22:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: no dík. Je pravda, že na In-Kartě jsou fotky výrazně lepší, ale taky nevím, jestli to někdo sleduje aspoň tam.

Já si původně myslel, že ta fotka z karty se na PoPce ukáže taky (malý Jpeg má pár kilo), ale asi to není ten případ...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6857
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 22:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaštan: Pozeptám se, nicméně příslušný znalý pracovník ČD mi tvrdil, že nikoli a nebylo to jen jednou.

Pikehead: Tam se nezobrazuje ani jméno, jako např. na Plzeňské kartě.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.86
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 23:11:00    Odkaz na tento příspěvek  

Fotka v kartě neni a nebude, protože "pár kilo" je celková kapacita a ještě to trvá tejden, když se načítá víc dat nebo složitější struktura (víc přístupů) -- jinak optimální by samozřejmě bylo, kdyby tato nebo aspoň příští generace karet byla joint akce dráhy a největšího regionálního (event. plus dalších menších) dopravce. Na to by ta kapacita měla stačit (cca 30 aplikací). Ovšem tady nikomu nešlo o funkční systém, jen o ten vejvar skrz haguess.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5199
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 07:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Openkartu vám vzít nesmí. Může totiž sloužit (ale meslouží) i jako peněženka. Co je na kartě vytištěno a co je uvnitř, o to se bojovalo s ÚOOÚ. Na in kartě smí být vytištěno datum narození, na openkartě to přečte jen příslušná aplikace, vytištěno být nesmí. Fotka jako jpeg v kartě postrádá smysl. A kvalita tisku - nedělá in-kartu i openkartu (tzv. personalizaci) jedna a ta samá firma ze Zlína? (i když část výroby předává subdodavatelům)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 07:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Skladbu jízdních dokladů máme. Kolik si myslíte je v těch neobsazených zastávkách mezi těmi davy lidí, kteří nemají nějakou jízdenku předem? Ti samozřejmě do prvního vozu nemusí. Nemyslím si, že by docházelo k nějakým dramatickým kapacitním problémům. Navíc po zakoupení jízdenky by se mohl cestující přesunout jak je mu libo. A kromě toho by ti, kdož nechtějí zažít "takový vopruz" zajistit jízdenku předem, např. jednotlivou jízdenku PID (i ve Čtyřkolech už bude brzo označovač). Možností zakoupit si jízdenku v předprodeji je dnes již mnoho.

Iaya: Obávám se, že instalace automatu nezajistí, že by mohla být zastávka považována za obsazenou. Český člověk bude mít tisíce výmluv od "bylo to porouchaný" po "nesežralo mi to moji pětitisícovku".


mnozí další: Je úžasné, jak početná je skupina těch, kteří hájí práva černých pasažérů. Domnívám se, že slušný cestující takové opatření pochopí, koupí si jízdenku a nebude protestovat. Kdo dnes protestuje proti tomu, že musí v případě nemá-li jízdenku na autobus v MHD nastupovat jen dveřmi u řidiče? Není to náhodou to samé? Neobsazená zastávka, v autobuse plno lidí, těžko se odtamtud dostane dál, vpředu není kde stát. A polemizuje snad někdo o tom, že by takový cestující mohl jízdenku zakoupit třeba vzadu? Já vím, nikdy to tak nebylo....

Pikehead: A tak místo toho vymýšlíme, jak -aa- zmodral. Nevím, nevím, kdo tady zastává názory jak pravá modrá guma. Přece vždycky prodával jízdenky průvodčí ve všech vozech, nikdy to nemůže být jinak! Pravý modrogumní, pánové!

Jinak pro Váš klid, tyto úvahy nemá ani -aa-, ani Ropid, ale dopravce, který nese riziko tržeb a v dnešní době je motivován vybírat co nejvíce. A ten zde vidí, že úniky jsou značné. Nasazení revizorů to nespraví, protože i člověk viděný z metru revozorem, kterak nastupuje v Říčanech je schopen se hádat, že jede ze Světic. A dokazujte to.

Co se týče tarifu, výběru jízdného či dokonce Opencard, s tím má -aa- společného asi tak stejně jako Pikehead (možná narozdíl od Vás ani nejsem uživatelem této karty), tudíž si může rozvíjet úvahy o českých lidech úplně stejný, jako kdokoli jiný. Jak by řekl jeden nejmenovaný zdejší diskutér ... nemáte asi ponětí, co znamená demokracie.

Zapa: Proč Vás to nenapadlo? Kolik si z vlastní zkušenosti myslíte, že by třeba ve Všenorech nastoupilo cestujících do vlaku s požadavkem na nákup jízdenky. Kolik jich ze Všenor tak na jednom vlaku prodáte? Třeba v ranní špičce do Prahy, když je vlak nejnarvanější.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 08:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cena jednoho automatu po vzoru DB/ÖBB (jen ne, proboha, vzor dle FS!!!!) není až tak brutální, ale je otázkou, jakou by měl v naších podmínkách Životnost (a to už se mentality našeho národa dotýká.). Když v Mokropsech nepřežije ani plastová bedna na písek, místní koumáci jistě najdou způsob, jak automat deaktivovat a vesele dále argumentovat, že je automat v poruše...

Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6504
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 08:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Možností zakoupit si jízdenku v předprodeji je dnes již mnoho"

Kde si mohu na Kladně nebo v Berouně koupit pěti nebo šestipásmovou jízdenku? Tedy krom automatu na Vejhybce resp na nádraží kdy je ale nutnou podmínkou pytel drobáků?

"Kolik jich ze Všenor tak na jednom vlaku prodáte?"

Nejde ani tak o ranní špičku jako spíš o víkendy. Aneb ve 471 kde už je naládovanejch 8 kole odněkud ze Srbska"Karlštejna přistupoujou další dva nebo mamina s kočárem. Což NENÍ VÍKENDOVÁ FIKCE. Při známé stupiditě obratů 11 minut Praha/8 minut Beroun je v tomto režimu slušná šance ty obraty nestíhat i bez průseru na 171.

Navíc ešus je svoji konstrukcí přímo předurčen k tomu budit svým systémem opičí dráhy nechuť k procházení skrz. S větším zavazadlem už vůbec ne.

Na tenhle problém mně nenapadá nic jinýho než poměrně pravidelná (tak 2-3x do tejdne) invaze 2 kontrolorů na vagon co naskočí třeba v Černošicích resp. opačně v Radotíně. Protože ten problém nejsou víkendoví cestující co spíš nevědí kolikapásmo si maj v tom bordelu PP0B1-něco koupit ale denně dojíždějící kteří si na tu jednu zastávku nic nekupujou. A to prostě nástup předem bez té invaze kontrolorů nevyřeší. Ten jen zprudí ty občas jedoucí ale pravidelnej černoch bude stejně koukat kde konduktér píská a v nejhorším pude horem když kontrola spodem and vice versa protože na tu jednu stanici není šance ho odchytit.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 09:04:34    Odkaz na tento příspěvek  

dojíždím po 171 již 34 rokem. Jezdit bez jízdenky byl dříve sport, dneska u někoho i úspora nákladů. 160 cm paní průvodčí nemá proti 190 frajerovi v tomto státě šanci (včera na 9930)- než se dostaví městská či státní Policie, tak je frajer v trapu a průvodčí má problém se zpožděním. Souhlas s petrem vlčkem, jen bych potřebné revizory charakterizoval jsko "zvláště urostlé". Ti mají větší účinnost. Průvodčí by dodali čísla vlaků, ve kterých jezdí nejvíc "černochů", oni to vědí nejlíp.
Kupovat jízdní doklad v předním voze ešusu je PROVOZNÍ BLBOST a srovnání s autobusem kulhá. Sedí pouze pro nějakou 809 se specifickým způsobem odbavování (či jak se to správně jmenuje).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5200
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 09:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I urostlý revizor musí čekat než se dostaví městská či státní policie jako ta slabá průvodčí. A nevím ani k čemu by v tomto případě ta městská byla?
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 10:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: A už jsme u toho automatu. Kromě toho je na Kladně i v Berouně pokladna, jednak jsou i další možnosti obsatrání nějakého platného jízdního dokladu. A pokud ne, vždy je tu ten průvodčí v prvním voze, stejně jako v pražské MHD řidič za volantem.
Možná ještě pro povzbuzení otáček některých diskutujících, je na ČD ještě takové křídlo řešičů, které tvrdí, že v oblasti plné integrace PID by mělo platit pravidlo, že cestující musí do vlaku nastoupit s platnou jízdenkou. Lhostejno jakou, zda PID nebo ČD, ale platnou. A jezdit bez průvodčích, jen s revizory natvrdo kasírujícími s pokutami. Pro jistotu opět podotýkám, že nepatřím k zastáncům takového řešení, alespoň ne zatím. Pokud by se ale podařilo na všechny stanice dostat automaty (ovšem v českých podmínkách zřejmě skutečně pancéřované a hlídané nerozbitnou kamerou) schopné žrát bankovky a karty, pak bych nevylučoval přehodnocení svého názoru.

Invaze revizorů moc nepomáhá. Jednak chytnou jen jednoho, jednak pokud není blbý, tak tvrdošíjně vykládá, že on přece nejede z hlaváku a neměl tramvajenku, on nastoupil v Chuchli a chce jízdenku do Černošic. Revizorova námitka, že v Chuchli neviděl nikoho nastupovat (mimochodem v případě naskočení až v Radotíně zcela neuplatnitelná) je těžko dokazatelná ("asi jste mě neviděl, pořiďte si brejle"). V opačném směru máme zase Všenory. Říčanští zase mají Horní Měcholupy a Světice, Roztočtí Holešovice zastávku a Žalov.... Zkuste se nad tím zamyslet pořádně a vymyslet teda nějaký způsob, jak to těm lidem dokázat a opravdu je kasírovat za pořádně mastnou přirážku. Zatím máme jen takové "revizorské" nástroje, že se nechá skásnout jen blbec. ¨

A co se týká těch počtů postižených nástupem do prvního vozu, tak ať si Zapa vybere jakékoli období dne i týdne, prostě kdy je jich na vlak nejvíc. Ale což, jestli základním problémem je malá kapacita 471, kočárky, kola a jiné podobné věci, nechť se prodej odehrává vždy ve druhém voze vlaku. Je to sice blbě zapamatovatelné, ale kapacita je tam dostatečná. Nevýhodou ještě je, že bude třeba řešit právě ty kočárky a kola bez jízdenky (tedy jejich doprovod), která jsou v prvním voze vyřešená, ti by asi museli dostat výjimku. Zkrátka první vůz má své výhody i nevýhody. Já si to řešení dovedu představit. A to právě v systémech IDS, kde máme opravdu vysoké podíly cestujících s předem zakoupenou jízdenkou.

honzaklonfar: Proč kulhá srovnání s autobusem? Vpředu u řidiče je v něm víc místa než u 471? Nebo se jím snad snadno prochází po zakoupení jízdenky (když je plno)? Zatím jsem tu neslyšel jediný opravdu pádný důvod, proč by se to takto řešit nemělo. A neslyšel jsem ani jediný reálně uskutečnitelný důvod jak to řešit jinak. Ano, byl by to poněkud opruz na slušné zákazníky. Je to holt ale daň, kterou musí zplatit za existenci těch neslušných. Fakt mě fascinuje, že Vám spíš nevadí ti, kdo neplatí. Najděte tedy nějaký jiný způsob jak je k tomu přinutit. Ale předem říkám, invaze revizorů účinkuje jen velmi omezeně.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 10:48:02    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: důkaz nenástupu - ve 21. století to fyzikálně řeší v ucelených soupravách webkamera (obstrukce ústavu pro ochranu osobních údajů nepočítám). Černoši mi vadí, myslím, že jsem to napsal dost srozumitelně. Do autobusu netahám předními dveřmi kočárek, lyže, kolo, atd. a nemusím pak "nahoruposchodištidolů" procházet soupravou, abych se dostal ve špičce na použitelné místo. Doporučuji pokus s kufrem na kolečkách a lyžemi v PRÁZDNÉM 471 (zastavil na malém černošickém přejezdu a v 62 letech se mi s tou zátěží opravdu nechtělo skákat). Fíra za nic nemůže, byla "berounská" souprava a u nich je to tak běžné, princi.
Účinnost revizorů (urostlých, 2 na jeden vagon) je myslím dost slušná, shlédnuto v praxi.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6505
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 11:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud je to ve stavu že revizoři stejně nikoho nezkasírujou tak nástup předem je gh protože případně přistiženýho co nastoupil dozadu konduktér nezkásne jakbysmet. A lístek si vpředu koupěj zas jen ty slušný co si ho koupěj tak jak tak.

Ono ale kdyby každej tejden ty revizoři chytli nějakejch 5 ks tak si to dost lidí rozmyslí. Jako černý zůstanou leda "notorický dlužníci" kterej je šumák jestli dlužej při několika stech tisíc další litr na pokutě.

Určitý počet černejch bude ostatně v jakýmkoli systému. Pokud ten systém bude tak dokonalej že černý zmizej úplně tak s nima nejspíš zmizí i podstatná část platících protože VHD se stane opruznou a ještě pomalou. Viz "venkovské" MHD.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 11:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Aneb hledáme tisíc důvodů, proč to nejde. Mimochodem, s tím kočárkem a kolem byste stejně měl předními dveřmi, tam je pro tato zavazadla prostor. Webkamera jako důkaz kde člověk nastoupil. No já nevím, zda to vůbec myslíte vážně. Revizor či průvodčí bude on-line připojený a vyhledá si to na POPce, zvětší si obličej do čitelné podoby a jasně ukáže - ty jsi to nebyl!?

Petr vlček: Rozdíl je v tom dokazování. Ultrasneplatiče nezkásnete stejně, tam pomůže jen policajt. Ale je dost velká skupina adrenalinových zájemců, která by si při tvrdších podmínkách netroufla. S revizory opět upozorňuju, že chytrého neplatiče neskásnou za dnešních podmínek nikdy. Já být z Černošic, tak si 1.pásmo nepořizuju, k čemu taky? Občas si koupím z té Chuchle nebo ze Všenor. Fuckkarta této obchodní nabídce někteří říkají....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6509
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 11:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mimochodem, s tím kočárkem a kolem byste stejně měl předními dveřmi, tam je pro tato zavazadla prostor"

No jenže on je i zadním voze (a pokud je toto řidičák od 060 vejš tak dokonce i použitelnej). A je i v prvním voze a posledním voze druhé jednotky. Přičemž o víkendech jsou nedostatečné všechny dohromady a cpe se to stejně kam se dá.

Ale znova - problém nástupu dopředu problém černejch probíraného typu neřeší. Jen to bude dělat bordel (a budit dojem že ta dráha je fakt úplně na hovno) u náhodných cestujících co jedou občas.

Dokazování je jedna věc a zřejmej fakt že jeden průvodčí na soupravu ji nemá šanci za tu stanici projít je věc druhá. Tudíž pro eliminaci významné části těch neultras co to berou "jako bonus" ale nechtěj kolem toho lítat po soupravě a hádat se je jediná cesta v efektivní kontrole. A tu prostě musí - aspoň namátkově - dělat víc lidí. Namátkově = tak často, aby bylo riziko příliš velké.

Mimochodem - dokud jsem jezdil pražskou MHD na kupon a do metra jsem zalejzal spíš vyjímečně a nejezdil přes profláklý přestupy v centru tak jedinej apel nač mít kupon je ten, že bez něj je to nečestné a nesportovní. 1-2 pokuty za rok by vyšly významně levnějc než roční lítačka.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5201
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 12:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- vy nejste schopen toho pochiopit zřejmě dost. Ten nástup předními dveřmi do elefanta je šotovolovina roprdího kalibru. Ostatně ty elefanty maj často dveře taky mimo provoz. Zjevně nejezdíte vlakem a nemáte ponětí o frekvenci ze stanic bez pokladen. Dříve se prostě v těchto zastákách jízdenky prodávaly, dnes řešíme, jak když průvodčí nestíhá, nahnat do vlaku šikanující revizory a kdo nastoupil o dveře vedle, tak ho zkásnout.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6858
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 12:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Problémem prvního vozu může být třeba to, že to bude 971 a já budu muset tou dobou dělat zvýšenou kontrolu oddílu 1.tř na druhé straně vlaku (což je také jeden z požadavků kladených na nás, po stížnostech cestujících).
Ale trochu jste mě možná nahlodal...
Každopádně třeba u takových Všenor by rázem vzrostla frekvence (+Mokropsy, Černošice, ale i Radotín )



K dokazování asi toto. Pokud vám cestující oznámí, že nastoupil v Chuchli a přitom 100% víte, že tam nikdo nenastupoval a ještě vám do očí řekne, že on je zákazník a jako zákazník to chce z Chuchle, přičemž se najde blbec který mu to ještě potvrdí (nevadí mu, že on platí celou cestu), tak pak asi těžko něco někdo zmůže.

Nebo když přijdu za Radotínem (do Prahy) a slečna předloží jen Opencartu s vnitřními pásmy a já požaduju ještě "něco" min. z Černošic, protože zkrátka vím, že v Radotíně nenastupovala, přičemž se sama přizná, že jede z Černošic, ale hned dodá, že je přece divné platit za něco kde jsem jí nemohl zkontrolovat.... Jo někdy to vydám knižně.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 12:51:01    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: záznam z webkamer je v nějakém z mnoha počítačů soupravy, průvodčí/revizor se připojí JEN V PŘÍPADĚ NUTNOSTI. Webkamery jsou i v autobusech DP Praha, naposled včera na 196 (kloubák). Možná už mají problematiku použití záznamů vůči černochům zmáknutou.
Ostatní námitky viz výše.
Otázka závěrem - jezdíte vlakem do práce? Zvonku to vyzerá že ne.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8656
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 15:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar:
-aa-: ...
Otázka závěrem - jezdíte vlakem do práce? Zvonku to vyzerá že ne.



Já nebudu hodnotit nápad s nástupem do prvního vozu soupravy nebo jiné. Fascinuje mě ale, kolik se najde lidí, kteří ať už úmyslně nebo neúmyslně hájí černé pasažéry.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6515
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 15:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to jako kdo hájí černý pasažéry?

Poukázat na zřejmej fakt že navržené opatření s nástupem předem nebude fungovat a bude spíš kontraproduktivní z hlediska platících je nějaký souhlas s jízdou načerno?
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 16:48:19    Odkaz na tento příspěvek  

Milý tlustokožče! Mohl bys PROSÍM JMENOVITĚ označit některého zdediskutujícího, který hájí černé pasažéry?
Já jsem si žádného nevšiml, ale jsem starý, statický a mohu se plést.
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 17:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by špatné si uvědomit rozdíl mezi možnostmi revizora ve vlaku a v MHD.

Jízda na černo:

metro: 800 Kč, resp. 1000 Kč
vlak (např. úsek Černošice - Praha Radotín): 20 Kč (Všenory - Praha Radotín), resp. max. 55 Kč (Černošice - Praha Radotín v době otevření pokladny v Černošicích (s MP)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.101.194
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 17:47:11    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: vite, problem je, ze nekteri zdejsi tydyti se neobtezuji tim, co pisete. oni si to proste domysli. ja tu treba onehda rozpoutaldiskusi na tema "proc neni nejakym lidskym zpusobem mozne porrisit si k openkarte doplatek 1. tridy" a samozrejme jsem se dozvedel, ze jsem cerny pasazer (takove detaily, ze cerny pasazer by se asi tezko dovolaval mpznosti koupit si listek, sotoborci neresi).


-aa-: projednavala se varianta velbloud, ktera by leckomu privedla vlak pred okno v prvnim patre. takova zhovadilost v soucasnem navrhu neni. nicmene trvam na tom, ze oficialne se to nikdy neprojednavalo a neprobehlo kolem toho zadne rizeni, cili veskere namitky lidi mohly byt tak maximalne "per huba".


hroch: vase predstavy o principech demokracie jsou hodne neortodoxni, stejne jako predstavy o prubehu stavby a predchazejicich rizeni. napr. to, ze navrhy neopustily prkno projektanta vubec neznamena, ze nebyly zverejneny. jen nebyly nikdy nikde oficialne projednavany - tedy nikdy neprekrocily ramec "akademicke" diskuse.

taktez vas pristup k soukromemu majetku je jak z roku 1948 - kdo nesouhlasi s tim, co jsme si ted narychlo vymysleli, s tim je potreba zatocit. klasicky to nahled luzra, kterej sam nic nema a tak by mu vubec nevadilo, kdyby tem, co neco maji, nekdo zatnul tipec.

jinak uz jsem u asi desetkrat psal, ze cerpam informace z aktualne probihajicich jednani mesta cenosice se szdc. neni muj problem, ze si z mych prispevku vybirate jen to, co se vam hodi a zbytek ignorujete, neb vase argumentacni schopnosti jsou vpravde infinitezimalni.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.101.194
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 17:51:23    Odkaz na tento příspěvek  

kastan: nerozumim vam. minimalni prirazka od pruvodciho je 40 czk, revizor uz ale operuje stokorunami (presne to nevim, nacerno nejezdim).Pmatuji se, jak jsem si pred par lety zapomnel penezenku s doklady a jakysi dusevne nevyrovnany revizor mi tehdy vyhrozoval (krom obligatnich svestek) i stovkou ci dvema za kazdy mezistanicni usek. a kdyz jsem v podobnem pripade jednou jel "na obcanku", stalo to (pred drahne lety) 4 kila.
abonent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.78.187
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 17:52:54    Odkaz na tento příspěvek  

No já myslím, že pár názorů zastávajících se černých pasažérů tady zaznělo.
Když tu (skoro) zadarmo jezdící člověk navrhne, při kombinaci jízdného ČD/PID jízdu až do centra za tarif ČD a pak teprve si označit PID jízdenku na jízdu po Praze místo jízdy za PID tarif už z hranice Prahy...

Obdobně, když tu zaměstnanec Ropidu zodpovědný za železnici, opovrhuje mým a Iayovým návrhem na koupi PID jízdenek z popky a obhajuje vybíhání k označovači v Čakovicích...
Přitom v mém případě jsem si mohl PIDi jízdenku koupit už někde u Malé Skály, kde mě kontrolovala průvodčí v předmětném vlaku.
abonent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.78.187
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:00:50    Odkaz na tento příspěvek  

MOTTO: prodej PID jízdenky ve vlaku není možný, cestující by toho zneužili...
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: nerozumim vam. minimalni prirazka od pruvodciho je 40 czk, revizor uz ale operuje stokorunami (presne to nevim, nacerno nejezdim).Pmatuji se, jak jsem si pred par lety zapomnel penezenku s doklady a jakysi dusevne nevyrovnany revizor mi tehdy vyhrozoval (krom obligatnich svestek) i stovkou ci dvema za kazdy mezistanicni usek. a kdyz jsem v podobnem pripade jednou jel "na obcanku", stalo to (pred drahne lety) 4 kila.

Bavíme se o situaci, kdy nastoupí v Černošicích cestující bez lístku a pak přijde revizor. Buď cestující řekne, že chce lístek ze Všenor (tudíž bez jakékoliv přirážky), nebo v lepším případě z Černošic (pak v případě otevřené pokladny s přirážkou 40 Kč, tzn. celkem 55 Kč). Vyšší přirážka by hrozila pouze v případech, kdyby se jednalo o nehlášenou jízdu (opakovanou kontrolu), což v tomto případě nehrozí.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.211.99
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:17:35    Odkaz na tento příspěvek  

kastan: njn, tak kdyz si drahy poridej neobsazenou zastavku ve vsenorech, tak cemu se pak divej? Jinak cerna jizda z cernosic podle mne u revizora fakt neni o pri prirazce 40, ale vetsi. Pane zapa, jak to je? :-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6859
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

abonent: Nikde, ale opravdu nikde není napsáno, že po Praze musíte jezdit za tarif PID a tím spíše to není zastávání se černých pasažérů. Nějak nechápu vaše myšlenkové pochody. Už jsem Vám tu napsal, že pokud to stihnete označit během pobytu vlaku ve stanici, tak si dělejte co chcete, ale čekat na Vás opravdu nikdo nebude.

Jinak bych byl rád abyste si odpustil ty kecy o (skoro)... K tématu to vůbec nepatří, nehledě na to, že povinností zaměstnance dráhy rozhodně není si tu režijku koupit. A věřte, že plno lidí jí nemá, protože prostě vlakem nejezdí.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:30:16    Odkaz na tento příspěvek  

abonent: mám tomu rozumět tak, že cestující např. s týdenkou Mokropsy - Radotín by vyžadoval zakoupení "pražské" jízdenky z Radotína dál? A když by na něj nevyšel čas, tak by ušetřil?
Já všechny ty roky jezdím na různé průkazky a taková ďábelská kombinace mě nenapadla....
Zato jsem si vzpomněl, že Bémovo zmrdikarta měla fungovat jako elektronická peněženka, aby si cestující v Mokropsech mohl koupit potřebný jízdní doklad bezhotovostně. A ta zmrdikarta stála (a bude ještě stát) tolik, že by to BOHATĚ sanovalo černé jízdy na všech "S" dráhách kolem Prahy na několik let. Tím se NIKTERAK NEZASTÁVÁM ČERNOCHŮ (aby bylo úplně jasno)!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6860
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Mělo by být za 1000,- + jízdný, jenže je spoustu ale.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14113
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 18:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč neumí popka prodat jízdenku PID, když pokladny i v tom nejposlednějšim autobuse 4XX to uměj?
Černoši ze Všenor? Stačí prohloubit znění předpisu: Cestující bez platné jízdenky je povinen sám jako první vyhledat a oslovit průvodčího, jinak bude považován za černocha.(a průvodčí sám posoudí, kdo se k němu hrnul a kdo ne)
A hned by se kupily u průvodčího fronty a nemusely by se vymýšlet blbosti s předníma dveřma, hodné právě tak toho nejposlednějšího autobusu 4XX a ne moderní příměstské dopravy XXI.století
Fakt čumim co tu ste za filosofy.

Kde by se dalo ještě ušetřit (díl 4.-řetězení):
8 a 16, řetězící stanice Vozovna Hloubětín, 24 a 26, řetězící stanice Průběžná.
abonent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.78.187
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:00:30    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: vybíhání v Čakovicích je sice zajímavá kratochvíle pokud jede člověk s kamarády na chatu oslavovat narozky, ale pro normálního cestujícího je to docela opruz (nemůže si pospat, musí dávat pozor, bojí se o věci). Stejně jako je docela opruz jet do centra za ČD tarif a zaplatit tak o cca 30Kč víc. Tohle prostě normálního člověka co se rozhoduje mezi autem, busem, vlakem a nebo tím nikam nejet a zůstat doma, pro vlak opravdu nenadchne. A řádně platící cestující to může od vlaku odradit docela, ale podobná buzerace neodradí černochy a jejich podíl by se se stupňující buzerací zvyšoval.

ke (skoro): u jejich držitelů se často setkávám s jakousi odtržeností od reality, tím, že nemusí řešit fronty u pokladen, různé pásmové a časové platnosti, rychlíky vs. osobáky, nemluvě o finanční stránce věci, těžko můžou mít pochopení pro problémy normálního smrtelníka. Viz váš postoj čekat na vás nikdo nebude. Toto se může částečně týkat i Goldistů. Myslím, že kdyby jste jezdil za normální jízdné, přistupoval by jste k tomu jinak.

Vzdáleněji je podobné odtržení od reality vidět třeba u politiků a jejich náhrad...

H. Klonfar: Můj případ se týkal jízdy za ČD tarif ze Semil a obecně rychlíků v PIDu, tam to průvodčí stačí v pohodě projít a ohlídat. U ešusů je to jinak, tam by pomohlo asi jen důsledné osazení automatů do všech zastávek...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6861
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Proč neumí popka prodat jízdenku PID, když pokladny i v tom nejposlednějšim autobuse 4XX to uměj?

Třeba právě proto, protože do autobusu se leze prvními dveřmi. A neexistuje v těch busech jen jeden tarif? Tak za co jiného by se asi tak jezdilo?

Tohle tu asi nevyřešíme.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6862
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

abonent: Viz váš postoj čekat na vás nikdo nebude.

No nebude, protože v tom vlaku jsou další cestující, kteří chtějí být dopraveni včas a když se takhle v Čakovicích vyvalí půlka vlaku (mmch jak tedy jezdí ostatní?), tak rovnou můžeme prodloužit zastavení třeba o dvě minuty.
A jen tak na okraj, když je opravdu čas a vidím snahu, tak není problém to tomu cestujícímu dojít označit i osobně.

Toto se může částečně týkat i Goldistů. Myslím, že kdyby jste jezdil za normální jízdné, přistupoval by jste k tomu jinak.

Goldista jezdí za normální jízdné, jen do toho musel nejdřív trochu víc investovat. Zaplatil si? Zaplatil, tak co. Režijku závidět můžete, to bych ještě pochopil, ale In100 ? Co Vám brání se také odtrhnout od reality?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 12252
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, chtělo by to se domluvit a projet se na čerstvý vzduch. Já doporučuji regínou třeba do Nučic a zpátky. :-)

Jistě vás uklidní pohled na prokopské údolí, či na nádherně modernizovanou stanici Rudná u Prahy...

:-):-)

lokomotivy.net
FZF
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6864
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: No jestli uklidní nevím. Včera jsem jel odklonovým R a jeden cestující byl z toho lehce zdrcen. Doslova říkal že děkuje ČD za to, že ho povozila po takových periferiích, a že když jel Prokopákem, tak si připadal spíš jak v Rumunsku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Zjevně víte kulový: ROPID s tím nemá nic společnýho. A co se týče mého nejezdění vlakem, tak každý pracovní den si střihnu minimálně něco přes 100 km vlakem, někdy i víc. Plus něco o víkendech. Ročně to dává tuším něco kolem 25 tisíc.

jirka z...: O velbloudovi vůbec nehovořím, to je broskvovina. Vraťte se pár let zpět, Vaši spoluobčané (soudím že jste z Černošic) tehdy bojovali intenzivně i z televizní obrazovky, pokud si matně vzpomínám.

abonent: Správně jste to napsal - za železnici, nikoli za tarif a jízdenky. Návrh prodávat jízdenky PID z POPky z mých úst již kdysi padl, co mi bylo vysvětleno od kompetentních jsem Vám zde tlumočil. Víc nic k tomu nejsem schopen říct a dokud někdo kompetentní nezmění názor, tak se asi nic takového nezavede. Pláčete na špatném hrobě.

Káem: Zalistujte trošku zpět, odpověď tam najdete.

Zapa: Ano, In100 je optimální nabídka pro každého, kdo nechce ve vlacích řešit jakékoli problémy s tarifem. Ke kase postačí jít jednou za rok. Movití můžou dokonce jen jednou za tři roky. Pak už se lze jen vozit.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14115
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zapa, -aa-: To by neuměl nějakej středoškolák upravit softwaré v tý popce?
-aa- : a jo ste to psal, o povinnosti se sám hlásit. No ale tak jako se cestující musí sám starat, aby včas nastoupil, přestoupil i vystoupil, tak by mu přibyla další povinnost. Ostatně ten průvodčí jasně na každý stanici vyleze ven, takže kaštan ví kde je. trochu mi ty vaše obavy (budou popku s pidem ochcávat, budou se vymlouvat že nepoznaj průvodčího) připadaj jako že to moc ani neccete. přesunul bych povinnost na kaštana a je to.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

Kde by se dalo ještě ušetřit (díl 4.-řetězení):
8 a 16, řetězící stanice Vozovna Hloubětín, 24 a 26, řetězící stanice Průběžná.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:19:02    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: v tom pripade se trosku ztracim tom, o projednavani ktere varianty mate na mysli.

co si pamatuju, nikdy se nelibily phs a nadseni nepanovalo ani nad napadem soupnout mokropeskou zastavku mezi zavory a kamenny most. ale nepamatuju, ze by tam kolem toho bylo nejake vetsi pozdvizeni, a to mam i par znamych, co bydli primo u trati (ja tehda cca 200 m od koleji) a jiste by mi o tom neco rekli :-).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6865
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To by neuměl nějakej středoškolák upravit softwaré v tý popce?

Software je asi to nejmenší.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5203
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by neuměl nějakej středoškolák upravit softwaré v tý popce? - no uměl, ale nesmí. Zasáhl by do autorských práv veleceněného sw. Viz oupenkarta. Mohl to také celé znovu napsat, to zase ale s jakou zárukou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6866
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Ta POPka dneska neslouží jen k psaní jízdenek a kontrole karet, ale i k sepisování vlakové dokumentace, která se okamžitě odesílá on-line, nebo k informování o výlukách (též on-line) a už takhle měníme baterie min. 2x za směnu. Dohrát tam tarif PID by bylo ale asi to nejmenší, jen to musí někdo požadovat. To není o schopnosti nebo neschopnosti programátora.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8660
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček, 6515; honzaklonfar 16:48:
No mám pocit, že potrefené husy se přihlásily. Plus samozřejmě uživatel "=".
S Káemem se sice často neshodnu, ale přišel alespoň s nápadem. Ne jen s "to nejde".
Stávající stav není dobrý a líbí semi, že se najdou tací, kteří se snaží řešení nalézt.

jirka z ...:
Hlavně, že vaše argumentace rokem 1948 je tak neprůstřelná.
Nemám pocit, že je třeba nadále točit kolovrátkem.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:48:16    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: ve vztahu k vasi "ucte" k soukromemu majetku "reakcionaru" je zmineni roku 1948 zcela na miste.

ano, skutecne neni treba mlit kolovratkem. poseckejme nejaky cas a uvidime. pokud tedy budeme chtit neco videt, ze...
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.249.140
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 21:44:55    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: coze? staci v bodech. nemate-li nic k tematu, tak si me laskave neberte do klavesnice, ano?
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 6-2009
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 21:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ono by určitě šlo prodávat tarif PID z POPky (kdyby se chtělo), jenže se to právě NECHCE

Sledování nasazení 162 + 961 na rychlících Kolín - Ústí nad Labem

Sledování nasazení 163 + 961 na osobních vlacích Lysá n/L - Ústí n/L
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 22:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepochopili, nechápou a ani v budoucnu zjevně nepochopí (pro více uživatelů).

Celý problém je v tom, že určitý úsek lze projet za dva různé tarify, za rozdílnou cenu. Pokud toto existuje, vždy se najdou lidé, kteří se té nižší ceny budou domáhat. Je lhostejné, zda svůj požadavek odůvodňují "spravedlností", "úsporou svých peněz" či jinak, a nebo jsou z druhé strany označeni za "tarifní vychcánky", "zneužívače" či jinak. Dovolím si upozornit na jednu diskuzi K-rep., která je dokonce pro to založená (byť se většinou zabývá tarify v mezinárodní přepravě). Jezdit do zahraničí se stohem jízdenek, aby se využilo výhodnějšího vnitrotarifu nebo speciálních slev se považuje za naprosto normální....

Ale totéž platí i v příměstě! Prostě nelze cestující donutit, aby výhodnějšího tarifu nevyužili (nebo chce-li někdo "nezneužili"), je-li to technicky možné, bez ohledu, co si o tom kdo myslí. Zastavuje-li vlak v takové pomyslné příměstské "Grenze", pak se prostě v daném místě tarif "láme" a složení dvou jízdenek by mělo být bez diskuzí povoleno a učiněna potřebná technická opatření (lomený tarif z POPky). Nechceme-li tohle povolit, pak nemůžeme zastavit...a musíme spoj vyřadit ze systému integrované dopravy. Jinak se hádkám nevyhneme a podvodníkům taky.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6867
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 22:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Zastavuje-li vlak v takové pomyslné příměstské "Grenze", pak se prostě v daném místě tarif "láme" a složení dvou jízdenek by mělo být bez diskuzí povoleno a učiněna potřebná technická opatření (lomený tarif z POPky).

Nebo jednoduše zapracovat do tarifu ČD, že jakmile se pojede po tratích PID, nejen po Praze, tak se jízdné na jízdence bude skládat ze základního jízdného ČD (úsek mimo PID)+ jízdné PID, to abysme byli spravedliví ke všem.
Teď ještě sehnat někoho kdo to ČD doplatí.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 23:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: "Teď ještě sehnat někoho kdo to ČD doplatí"

No, toť problém. Možná.
Když si ve východních Čechách koupíte lístek za tarif OREDA, tak z A do B můžete jet vlakem i autobusem. Chce se jen, aby to bylo spojení nejvýhodnější, které použitý dopravce mezi A a B poskytuje, bez ohledu na km.. A pokračujete-li za hranice OREDA, tak si bez příplatku koupíte jízdenku na další cestu. Jde-li to tam, mělo by to jít i v Praze. Zda by to bylo v Praze pro ČD nákladnější, nevím. Ale asi ne, když uvnitř "Grenze" se cestující za tarif PID běžně přepravují. Ono asi nejde jen o cenu, ale i o počty. Ale to je jen otázka ekonomická, dá se vyřešit. Tam, kde žádný vlak nejede, musí město platit autobusy...Pravda je, že se to nikdy nedělalo a na druhou stranu je hledání "tarifních vychcánků" národním sportem ČD. Jen si kladu otázku, proč se za jízdu do bodu "Gr" nevybírá mezinárodní tarif za celou trasu, kde "sprostý podezřelý" cestující mohl jet. A teď si představte, že ten "sprostý podezřelý" cestující pojede do Furt im Wald Grenze za vnitrotarif a dál na Bayern Spezial...aniž by použil TCC...
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.249.140
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 23:30:55    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: jeste hur, jedete-li smerem z PIDu, je lomene jizdne PID/CD v poradku. chcete-li jet uplne stejnym zpusobem zpet, jste za tarifoveho "vymradavace", podporujete "cernochy" a vubec muzete za vse spatne, co se nebohym CD deje. to ze to jde JINDE neni argument, tady to proste NEDJE.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 23:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=: No právě o tom mluvím

Prostě tarifní logika ČD...
Radši utratíme miliony, aby někdo "neoprávněně" nevydělal 3,50 Kč... aneb § 1.
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 00:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Již dnes! Výtopna Zdice


Tabulka sledování strojů řady 362 a 363 DKV Plzeň
Tabulka sledování strojů řady 754 a 854 na trati 200

honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 06:57:16    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: pochopení psaného textu ti včera dělalo dost problémy, že? Snad se to dneska zlepší!
Rudolf 33: Ano, "vždycky se to tak dělalo". Tarifní věrouka je systémově stejná jako ta zabezpečovácká. "My máme na 110% procent pravdu. Když nám realita ukáže že ne, tak zavedeme administrativní opatření".
-aa-: 100 km denně - to bude rychlíček (jednička?), že? Takže nástup do prvního vozu ešusu nehrozí, že? Jistý Albert Albertovič Jednokameněv tomu říkal relativita . Jinak souhlas, změna užití POPky je administrativní běh na hodně dlouhou vzdálenost. Navíc by se průvodčí "zavařili", jsouce nuceni za krátký čas prodat desítky PID lístků a řešit placení pětistovkami....
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 08:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z....: Jak již jsem psal, projednání dokumentace rekonstrukce trati přes Řevnice na příměstskou trať, bude to tak 5 let. Nevím jestli se mi podaří ještě někde vyhrabat konkrétní věci z té doby. Principy tam tehdy byly obdobné s tím stávajícím.

Rudolf 33: Nikdo nezakazuje tuto kombinaci využít (i když v počátcích PIDu tomu tak bývalo, brzo asi přišli na to, že to reálně nejde), leč se to nijak neusnadňuje. A tak musí zájemce vybíhat z rychlíku v Čakovicích k označovači.

Zapa: Ano, a to je ten problém. Kdo to ČD doplatí. Nějak se nikdo nehlásí. Podobný problém mě trýzní u rychlíků, rozvoj jejich zařazení do PIDu taky do značné míry visí na problému kdo to zaplatí. Protože je zřejmé, že při zařazení dalších R se tržby PID prakticky nijak nezmění, ale tržby ČD na území Prahy výrazně poklesnou. Ono totiž většina cestujících v rychlících už dnes tu Opencard s P+0 má, takže to sice bude výborná motivace jet veřejnou dopravou, neboť její cena klesne, ale ekonomicky to začne poněkud skřípat.

honzaklonfar: Jojo, je to taky rychlíček, jednička, In100 a tak Včera to byl teda zrovna ešus a sysel. Ale máte pravdu, že s In100 opravdu povinný nástup do předního vozu nehrozí.
Leč to neznamená, že bych nevěděl kolik cestujících bez předem zakoupené jízdenky nastupuje do vlaku v neobsazených zastávkách v oblasti PID. Konec konců z/do jedné takové (byť mimo PID) jezdím celý život, byť teda momentálně jsem na pár let přesunut do vyhnanství v sousední obsazené stanici. A vidíte, zrovna při cestách do té zastávky (stále občas probíhají i během dočasného exilu) nastupuji do prvního vozu vždy celkem dobrovolně a lhostejno zda to je zrovna 971 či 471. A dělá to tak většina vesnice.
Jinak ještě malé upřesnění, těch kilometrů je obvykle kolem 30 tisíc ročně. A protože si vedu přesnou statistiku (první rok se tím hodnotilo, zda se In-gold vůbec vyplatí a pak se to nějak vžilo a vede se i nadále), tak na In100 jsem za těch aktuálně 5,75 roku najezdil 183245 -aa-km (jste mě donutil to sečíst). Plus do toho připočtěte nějaké jízdy s jinými dopravci a sem tam nějaká zvláštní jízda typu Týden mobility či někdy něco služebně na stanovišti, což se samozřejmě do In100 nezapočítává a není tak sečteno.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!