K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 26. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 26. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 16:57:58    Odkaz na tento příspěvek  

...Jen se ta liberalizace železnice někomu vyplatí a většině cestujících bohužel zatím ne...

No ona by se těm ostatním cestujícím vyplatila, kdyby tam ovšem nějáká byla :-) až si kraje a stát uvědomí, že jsou to oni kdo diktují podmínky a budou mít pořádně sepsané smlouvy a vysoutěžené dopravce, tak už se jim nebude stávat, že každý rok jim přijde Dopravce brečet že mu rostou náklady a tak buď dostanou více nebo se bude muset omezit doprava a v kontrastu s tím bude ten samý Dopravce na jiné trati ceny snižovat a říkat, že se jim daří snižovat náklady ;-) Mluvit o liberalizaci železniční za stavu kdy drtivá většina výkonů probíhá za "starých pravidel" zatím nelze když je to jen prázdná fráze.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4052
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 18:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:ale jen idiot může tvrdit, že řada těchto změn neprobíhá pod tlakem liberalizace.

Ale tohle ani idiot nepopírá, tady plno lidí akorát popírá žlutý blábol, že jakékoli změny na dráze způsobil Jančura.

Upřímný děs v budově na nábřeží poté, co RJ doopravdy vypravil několik párů pravidelných vlaků máme všichni ještě v živé paměti
Z minulého týdne si můžeme uložit do paměti tentýž děs v Domě pánů z Lipé...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4054
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 18:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pokračování výtahu z diskuze, když to bylo tak ceněno:

Jan Sůra iDNES.cz
Vážený pane Křivánku, v textu je uvedeno, že to rozdávají v pendolinech i na nádražích, tedy všem dopravcům. Co je na tom k nepochopení?

Radek Křivánek:
V textu je uvedeno: "Slevové poukazy na jízdu s nimi rozdávají na nádražích cestujícím, kteří čekají na spoje soukromých dopravců Leo Express a RegioJet nebo z jejich vlaků vystupují." Psal jste to Vy. Ale to není nic proti Vám. Už Vás beru s laskavým nadhledem.

Jan Sůra iDNES.cz
Jinak z mnoha reakcí vyplývá, že stojí nejen v podchodech, ale přímo u vlaků konkurence. Je pro mně stále těžší pochopit některé Vaše zdejší příspěvky. Pokud chcete ocenit dobrým slovem, doporučuji Vám příspěvky na k-report.net, sekci RegioJet.

Jan Frýdl:
Kdo trochu sleduje blogy idnes, tak si jistě všiml, že minimálně jednou týdně se ve výběru redakce objevuje blog proti čd.. Ke každému článku o čd se vyjadřuje Jančura, a ostatní dopravci jsou hodně protěžováni.
Bohužel média nejsou nezávislá, jsou nástroji politiky a peněz. V poslední době to už přehánějí a bohudík si to dost lidí už začíná samo uvědomovat (hlavně po prezidentských volbách) Jančura není žádným majákem morálky. Sám používal podobné marketingové triky. Sám bral dotace za studenty, ač všemi dotacemi opovrhuje. Morálku používá tehdy, když se to hodí jeho podnikatelským záměrům.

Radek Křivánek:
A proč pan Jančura říká, že je to, cituji, prasárna? Svým cestujícím si mohou ČD v Pendolinech rozdávat co chtějí. Tom jste tedy udělal z pana Jančury pěkného tydýta.

Jan Sůra iDNES.cz
Takto to řekl a já neřeším, co z něj jeho vyjádřením dělám. a vyjadřuje se k tomu, že to rozdávají před jeho vlaky.

Pavel Král:
Že se státní podnik (nebo akciovka v 100% držení státu) musí chovat ekonomicky, to je špatné legislativní nastavení?

Pavel Král:
No, pokud stojí na nástupišti a k tomu nástupišti přijede vlak, těžko nemohou stát přímo u vlaku, zas tak velká ta nástupiště nejsou.

Jan Sůra iDNES.cz
například v Praze na hlavním nádraží jsou velmi krátká nástupiště, že...


Že se pan Sůra naváží do lidí na K-repu, je celkem pochopitelné, ale že totéž předvádí svým čtenářům na firemní diskuzi, z toho zůstává rozum stát. Zrovna tak jako z toho,že si tam vybíjí svou frustraci z K-repu.

A ještě tady máme malinkatý rozpor:
v textu je uvedeno, že to rozdávají v pendolinech i na nádražích, tedy všem dopravcůmversus
vyjadřuje se k tomu, že to rozdávají před jeho vlaky
Tak kde to teda rozdávají? Všem nebo jen před Jančurovými vlaky? Nebo všem před Jančurovými vlaky?
Ach jo, tendenční psaní není žádná sranda...;-)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 21:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic proti Sůrovi, ale tentokrát se s tím článekm zamotal sám do sebe. Bohužel připomínka o ne-závislém médiu od pana Frýdla jsou v pozici iDNES dost na místě..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 22:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ach jo, tendenční psaní není žádná sranda...;-)

Bodejť, ty s tím máš bohaté zkušenosti, že? Rok a půl netendenčního flusání žluči a nadávek na Jančuru, Sůru, Budulínka apod., v nějakých 3.500 příspěvcích, už dá docela slušnou praxi. Neplánuješ spolu s Bevelem rozjet nějaký kurzy "objektivního" psaní?

Bevelo: Nic proti Sůrovi, ale tentokrát se s tím článekm zamotal sám do sebe. Bohužel připomínka o ne-závislém médiu od pana Frýdla jsou v pozici iDNES dost na místě..

Od blba jako ty, to zní velice směšně. Stačí se podívat na ty tvoje bláboly plné chyb věcných i pravopisných, lží a neskrývaných výpadů na Jančuru, ze kterého ses loni posral strachy.

http://magazin.firenet.cz/index.php/magaziny/komentar/1558-konkur ence-mezi-prahou-a-ostravou-nabira-na-obratkach-do-praktik-radima -jancury-spadl-i-drive-neutralni-leo-express

(tentokrát ses pod tuhle sračku plnou chyb podepsal jako Martin Schejbal, ale kostrbatý styl, chyby gramatické i syntaktické tě jasně identifikují)

Použiji Slimtův oblíbený výrok: Debil, blbeček, debil, blbeček...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 23:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: jelikož jste maniodepresivní classic, tak vám ale ještě odpovím. Z Jančury se nikdo neposral, když už máte opět slinu na otevření tématu mého telefonátu se žlučovitým Jančurou. A opět.. debil, blbeček, debil, blbeček: články do portálu mohou vkládat uživatelé dle libosti. Jelikož jste hňup-classic, tak opět vám musím odpovědět: tak obsáhlý web nemůže spravovat jeden člověk. Ale vymlouvat vám to nebudu. Bohužel. Debil, blbeček, debil, blbeček...

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 01:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak obsáhlý web nemůže spravovat jeden člověk.

to máte výjimečně pravdu, tak obsáhlý web nemůže spravovat žádná člověk
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 02:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Nějakou lepší pohádku neznáš? Tak blbě psát, s chybami syntaktickými, gramatickými i věcnými umíš akorát ty. Používáš cizí slova aniž bys věděl co znamenají. Víš co je to separát, když už jsi tohle slovo použil pro označení cestujících? Jak se přehazuje separát?
Navíc téměř z každého "objektivního" článku na Ohňosíti čouhá jako sláma z bot tvoje umanutá posedlost "zúčtovat" s Jančurou.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 03:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: nějak mě to už unavuje. Nicméně opět budu reagovat. S Martinem jsem redigoval článěk datumově z 24.května. Další si napsal sám. Vy máte ovšem jediný a dost podstatný problém - obsah faktů které se vám nelíbí, neb ukazují prstem na Jančurovi prasárny v likvidaci konkurence a agresivní marketingovou kampaní. Logicky tu jeho špínu musí také někdo občas připomenout. Převážná většina médií je zmanipulovaná a úplatná, což je jasně vidět na iDNES který je redigován dle toho kolik kdo zaplatí = dle toho se píše. Na Jančuru prakticky s*ru, nemám potřebu s ním nějak zůčtovat (jak si to myslíte) jde pouze o připomenutí faktů, viz. článek o brečení Jančury jak mu České dráhy rozdávají letáky u jeho vlaků a debilní lži a kecy od Ondrůje, ačkoliv tento způsob marketingu vzešel právě od Jančury. Pokud by převážný obsah portálu byl prezentován kladně vůči žlutému božstvu, bylo by vše v pořádku a žlutými ultras posvěceno.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 08:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Koukám, že seš v noci samá sranda. Piš si ty svoje srágory plný chyb jak chceš, ale nekdákej nic o tom, že zvěstuješ objektivní pravdu a spolu s tebou celá armáda spolupracovníků.
Umíš akorát urážet, obviňovat bez důkazů, lhát a trapně si hrát na "šéfredaktora".

Tvůj poslední zvratek o konkurenci mezi Prahou a Ostravou neobsahuje žádná fakta, o kterých blábolíš v předchozím komentáři. Chytil ses, jak hovno košile, tvrzení v Sůrově článku o Jančurově výroku. Pořádný novinář by si zašel ověřit fakta na hlavní nádraží, aby na vlastní oči viděl jak a komu se rozdávají vouchery. To jsi neudělal ty ani Sůra. Oba "články" jsou tak zcela na hovno.

Na přímou otázku neumíš odpovědět. Tak to zase jednou po čase zkusíme s dvěma dotazy, na něž jsi dodnes neodpověděl.
1. Kde je článek, který jsi na základě Jančurova telefonátu stáhl a o němž jsi nabubřele tvrdil, že za pár dní bude po zredigování zpět na Ohňosíti?
2. Proč jsi napsal článek o akci LE na zkušebním okruhu, který se nekonala?

Plácáš občas stejně jako Jančury hovadiny, akorát tě sere, že to dojde jepičí pozornosti jenom zde na káčku nebo na tvém internetovém sračkometu.

jazykové okénko: Jančurovy prasárny se píše s y ne s i, negramote jeden.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 10:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši Bečko, vy musíte mít děsně jednotvárný život plný vulgarit a kálení kolem sebe sama. Mě je zcela jedno co si myslíte. Dle způsobu vyjadřování jste obyčejný křupan a nuzák. Máte problém s kritikou Jančurova hraní si na válku s fuj fuj modrou dráhou, ale já vás Bečko obdivuji...

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 10:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady zase řádí odpůrci žlutých vlaků a všeho co souvisí s Jančurou

Dotaz. Nevíte, kdy konečně vyjedou žluté vlaky mezi Opavou a Olomoucí ? Jezdit busem se mi už do Opavy nechce.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
trouba
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.30.150
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 11:37:48    Odkaz na tento příspěvek  

ad Fkam:Tak jezdi vlakem blbečku
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 11:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Můžete jezdit vlakem. Krom Os 3501,3500 přes den pohodlí v 843,043 a 954 (i 1.třída).

Jinak trocha si pletete odpůrce, jsou zde, ale nikoli vlaků, ale soudruha Jančury.
žluto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.109.39
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 11:54:41    Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: To by je ale musel někdo přetřít na žluto .....Neb co není žluté, ja nepohodlné a poruchové ...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 12:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 - jednou jsem jel 1. třídou ČD do Ostravy a nikdy více. Já zase nemám rád soudruha Žaluda

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 12:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: No jo, žlutej až za ušima, co není žluté je špatné...asi nebyl dortík
trouba
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.30.150
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 12:58:57    Odkaz na tento příspěvek  

ad Fkam:Tak jezdi vlakem blbečku
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47 - ne, jsem rozmlsaný dráhami na úrovni SBB z dob, kdy jsem byl ve Švýcarsku delší dobu. Mají vůbec ČD v nabídce dorty, pominu-li Pendolíno ?
SA, resp. RJ není dokonalá firma, ale na české poměry mi přijde jako luxus (+ další cca 4, se kterými jezdím rád).

trouba - říká se tomu demokracie a svobodná volba. Nikdo mě nebude říkat, čím mám jezdit, rozhodnu se podle toho, kdo nabídne lepší kvalitu přepravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6953
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Debil, blbeček, debil, blbeček, jen támhle sedí dva blbečci vedle sebe."

Vstoupit do téhle diskuze je opravdovým zážitkem.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6954
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: ne, jsem rozmlsaný dráhami na úrovni SBB z dob, kdy jsem byl ve Švýcarsku delší dobu. Mají vůbec ČD v nabídce dorty, pominu-li Pendolíno ?

Taky se ale do SBB cpou podtstatně jiný prachy než do ČD/SŽDC.
Má v nabídce Jančura plnohodnotné teplé jídlo?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6955
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: SA, resp. RJ není dokonalá firma, ale na české poměry mi přijde jako luxus (+ další cca 4, se kterými jezdím rád).

Můžete jmenovat?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa - do ČD se cpe docela dost peněz, ale kde končí, to se ví tak nějak obecně. Až se změní vedení, třeba se to změní.
No plnohodnotné jízdlo mi u RJ chybí, to by bylo fajn a za lidové ceny.

Eurolines, Busline, DPÚK a ještě se dá Tourbus.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6956
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Až se změní vedení, třeba se to změní.

Jasně, Vaše představa je tedy jaká? Já si naopak myslím, že to vedení co tam teď sedí je celkem OK. To že se nesnaší Jančura se Žaludou a opačně, je tak nějak přirozené. Prostě konkurence.

kde končí, to se ví tak nějak obecně

A kde tedy končí?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa - tak nějak narážím na to, že dost financí končí u vedení společnosti a pak si stěžují, že nemají peníze. Se podívejte, jaké si rozdávají platy a odměny. Ale to platí i pro jiné státní organizace. A počet zaměstnanců ČD je taky zarážející. A zbytečně mnoho majetku. A na tratích typu Praha - Plzeň, Praha - Děčín, Praha - České Budějovice by se to obešlo bez dotací.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Jste si jist, že by se to odešlo bez dotací? Ale tak určitě obešlo, za nemalý peníz za jízdenku. Chceme tu jezdit skoro zadarmo, ale v tom nejnovějším...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Rozmlsaný. Hm, prozraďte čím. Že by Jančurovic zvyky pronikly až tam, to dost pochybuji. Jen se ten stát, nebo ty státy chovají ke svým železnicím jinak, než ten náš.

DPÚK: Prosím, co maj za tak zvláštní vozidla?? No ty ostatní by mě zajímaly také. Protože těch opravdu luxusů moc nemá ani jeden. Vždy jen pár vozů. Takže špatný příměr, je to stejný všade.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: "... A počet zaměstnanců ČD je taky zarážející..."

No řekl bych že málo. Být to jak u SA/RJ, tak by museli donajímat celkem dosti zaměstnanců, že? Poněvadž dnes vlak o šesti vozech veden jedním člověkem, to mám ztrátu - 5 nejméně.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6957
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 13:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Dejme tomu, že vedení by mohlo ubrat na platech, ale že by to byla zrovna ona pověstná černá díra na peníze, to si nemyslím. Ale dejme tomu.

A počet zaměstnanců ČD je taky zarážející.

Tak nejezdíme jen na jedné trati jako jiní, že?
Zarážející to bude možná tak pro toho, kdo je krmen novináři a Jančurou. A hlavně by bylo konečně dobré od toho odečíst zaměstnance SŽDC, na což někteří také dost rádi často zapomínají.

A zbytečně mnoho majetku.

Překvapivě pozůstatek z dob minulých. Co se tím mělo a má udělat je věc jiná.

A na tratích typu Praha - Plzeň, Praha - Děčín, Praha - České Budějovice by se to obešlo bez dotací.

Tvrdí Jančura. Docela rád bych ho tam jeden rok nechal jezdit, a pak by se vidělo. Ovšem rozlučte se s dortíky.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 - tak to jste asi ještě nejel se společností HF Tour nebo AZ Bus, to je teprv zážitek alá Balkán. Doporučuji pro ten zážitek, i když na pravidelné cestování to fakt není. A co jsem jmenoval, tak tyto společnosti mají dobré vozy, pohodlné a zaměstnanci super. Ovšem můj dojem, někdo to vidí jinak.

Nevím, co myslíte tím "Jančurovic zvyky". Rozmlsaný jsem servisem, resp. službami. Třeba nedávno jsem projížděl Norsko s NSB co se mi líbilo, tak internet a systém podobný Fun and Relax u SA. Jinak u SBB se mi líbí jednoduchost tarifu a mnohdy cestování "za babku" a ochota zaměstnanců pomoct, vysvětlit i v jiném jazyce a s normálním výrazem. Možná budete namítat, že ČD mají slušné zaměstnance, což nepopírám, ale moc štěstí jsem na ně neměl. A to mě jednou průvodčí vyhodil z vlaku, protože si myslel, že moje jízdenka není platná, jenže pak se zjistilo, že se mýlil a ani jsem nedostal omluvu.

Můj kamarád z Německa mi říkal, že DB mají méně zaměstnanců než ČD. Čím to je ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Musíte oddělit zaměstnance ČD od jiných firmiček, tvářících se jako ČD. Pak najednou zjistíte, že jich zas tak moc není. Ale být jako RJ, tož by jich muselo být podstatně více.

Co se týče jednoduchosti tarifů. Podpis pod tím je hlavně v politických kruzích, které do dnešních dnů nemají jasnou představu o dopravní politice státu, kterou potažmo neřešenu přehodili na "krajského" úředníka, a ten s pocitem své vlastní důležitosti vymýšlí takové píčoviny, že sladit i IDS ležící vedle sebe je téměř nemožné. Takže nikoli železnice, ale v našem státě to zesrali ti, kteří měli to první a poslední slovo.
Jednou mě vyhodil. Kdy? Řešil jste? Přes koho? V hospodě? Jak se zjistilo, kým?
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Pendolino nemá internet?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam - povyprávějte, jak to dělají v tom Švýcarsku, že jezdí podobné trasy bez dotací. A jak to dělají, že mají jeden lístek na většinu všeho, co tam v hromadné dopravě pohybuje.
Rád si počtu něco od odborníka.

Rozdávání odměn u státních organizacích- Máte pravdu, naštěstí u soukromých je nedávají a představité těchto jsou vzorem asketismu, tudíž soukromé firmy nikdy nekrachují.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6958
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: A to mě jednou průvodčí vyhodil z vlaku, protože si myslel, že moje jízdenka není platná, jenže pak se zjistilo, že se mýlil a ani jsem nedostal omluvu.

A jsme doma. Jedna špatná zkušenost a hned je všechno špatné. Jinak podrobnosti by mě také zajímaly.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední špatná zkušenost to je z minulého roku. A další zde pitvat nebudu, protože by mi stejně většina příznivců ČD nevěřila.

Ohl - tak co vím, tak ve Švýcarsku je priorita železnice, většina lidí jí používá při cestách do práce apod. autobusy jsou navázané na železnice, neexistují tam dálkové autobusy jako u nás. A de facto celá země je jeden velký integrovaný systém. Spousta soukromníků jezdící a spolupracující se státními SBB

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fram: ".... ve Švýcarsku je priorita železnice, většina lidí jí používá při cestách do práce apod. autobusy jsou navázané na železnice, neexistují tam dálkové autobusy jako u nás. A de facto celá země je jeden velký integrovaný systém. Spousta soukromníků jezdící a spolupracující se státními SBB."

To jsem velmi rád, že jste to zrovna v tomto vlákně napsal. Ale nebourá to náhodou něco v souvislosti s SA/RJ? Nejspíš ano. Ale jak jsem již napsal, hlavní vina státní úředník.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 14:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fram: "..., protože by mi stejně většina příznivců ČD nevěřila."

Nejde o nedůvěru, jde o to, zda jste řešil, či jen vykřikoval zde (myšleno internetová diskuze). Budete se divit, i spousta zaměstnanců ČD má nějakou tu špatnou zkušenost nejen s cestujícím.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4057
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 15:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Slim: Ach jo, tendenční psaní není žádná sranda...;-)
Bodejť, ty s tím máš bohaté zkušenosti, že? Rok a půl netendenčního flusání žluči a nadávek na Jančuru, Sůru, Budulínka apod.,

No každý může hodnotit psaní druhých jak chce, já třeba spatřuju tendenčnost ve Vašem srovnání příspěvků běžného diskutujícího na K-repu s texty profi novináře v celostátním deníku. Trošku se obávám, že nároky kladené na objektivitu novináře mají na K-repu omezenou platnost.

Fkam:
Mají vůbec ČD v nabídce dorty, pominu-li Pendolíno ? Asi podobně debilní otázka by byla "má vůbec Jančura nějaký vagón mladší než 30 let?"
jednou jsem jel 1. třídou ČD do Ostravy a nikdy více. Já zase nemám rád soudruha Žaluda
A čím teda lišíte od těch, co jim na RJ vadí Jančura?
ve Švýcarsku je priorita železnice, většina lidí jí používá při cestách do práce apod.
Nedávno napsal vzorně nestranný novinář pan Sůra článek o tom, jak dráhy mají průměrnou obsazenost 25% a co to je za ubohost ve srovnání s jinými zeměmi. V dalších číslech z těchto zemí bylo podobně nízko pouze Švýcarsko, tuším nějakých 27%. Tož kdo je tady potom hňup?

V nedávné době tady několik lidí řešilo, pod jakéže to všechny nicky se ukrývá Bevelo. Jak tak čtu Ty Vaše bláboly za poslední den, taky mě to na něco přivedlo: Vy jste Budulínek!!!
realita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.9.160
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 16:09:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte, kdy konečně vyjedou žluté vlaky mezi Opavou a Olomoucí ? Jezdit busem se mi už do Opavy nechce.

Mají vůbec ČD v nabídce dorty, pominu-li Pendolíno ?

Které bus z Opavy do Ostravy má v nabídce dorty? Rád se od zaníceného obhájce Jančury na FB Filipa Hercíka rád přiučím. On ví všechno nejlíp. Třeba že už aby do toho Berlína jezdil ten Jančura a né špinavé dráhy s koženkama bez klimy po osmi, jak na FB RJ vehementně tvrdil. Aneb není nad trolla co ví že všechno u ČD je špatné, ví kde jezdí jaké vraky, leč škoda, že o realitě nemá ani šajnu a akorát baví všechny okolo.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 16:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

realita: Tak von to není Budulínek...?
realita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.192
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 16:35:26    Odkaz na tento příspěvek  

realita: Tak von to není Budulínek...?¨

Ne, není, ale myšlení má stejné.


odkaz

Když se mrkneš na profil, tak ti zajisté dojde, že on, ačkoliv bydlí na druhém konci republiky,tak cestuje mezi Opavou a Ostravou určitě denně, zná to tam a už ho unavuje to jezdit busem.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, já sem pod různými přezdívkami nechodím a až mě admin-bolševik zruší účet, budu pokračovat jako Budulinek5.

Někteří přispěvatelé s tím mají zkušenosti, chodit sem pod různými registracemi. Jako příklad uvedu dvojici Zvědavec2 alias Slim.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 - Nejdřív jsem to zkoušel řešit, urgovat. Jednou to dopadlo dobře, omluvili se. Ale potom už to šlo spíš k horšímu, takže jsem rezignoval. Samozřejmě cestující jsou taky kapitola sama pro sebe, co si tady někteří dovolí, to někdy nestačím zírat.
Ale díky konkurenci je fajn, že si každý může vybrat. Já věřím tomu, že na trati do Ostravy jsou schopni ČD řešit problémy cestujících na úrovni, ale pořád mi přijde, že kde není konkurence, tam se ČD nesnaží. A to říkám jako levičák, aby zase někoho nenapadlo mi předhazovat nějaké "kapitalistické" myšlení. A neříkám, že p.Jančura se chová vždycky na úrovni, ale zase nemám rád, že mu každý předhazuje snad všechno možné.
Jinak nemám problém s tím, že někdo má raději ČD, ale začíná mi i zde vadit, že někteří se zde začínají opět vypouštět nenávist - Slim, realita. Kádrovat za názory.... tak se chovali bolševici

Tak si zase od tohoto fóra dám na čas pohov, a svůj původní dotaz, kdy začnou jezdit žluté vlaky na trati Olomouc - Opava, jsem se nedozvěděl, jenom urážky od Slima. Asi jsem měl zůstat ve Švýcarsku

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Napiš Jančurovi, kdo to tady má vědět a hlavně do toho vidět...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FKam:
Když vše půjde jak má, tak vyjede prosinec 2014. Další výběrka budou doufám následovat.

Bohužel různé organizace se to snaží překazit, doporučuji přečíst například tyto stránky, zejména ten článek vpravo.

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Viď budulínek, len je možné, že si v tom autobus posedíte dlhšie, pretože aktuálny stav je taký, že terajšia vláda vec umne odpálkovala tak, že kvôli nejakému tomu uverejňovaciemu konaniu odsunula termín definitívneho podpisu zmluvy až po voľbách (a Jančura sa zaklína nejakou zmluvou o zmluve budúcej, ale ťažko povedať, čo môže byť v tomto prípade jej obsahom).

A v extrémnom prípade (čert vie čo sa môže stať v prípade, že sa v nových voľbách do vlády nevrátia súčasné strany) Vám možno nakoniec neostane nič iné ako prekonať českodráhofóbiu, prípadne presedlať na auto.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam:
Ale díky konkurenci je fajn, že si každý může vybrat.
ale pořád mi přijde, že kde není konkurence, tam se ČD nesnaží.

Ovšem to, že kde není konkurence, tam se nikdo nesnaží, to není vůbec specialita ČD, to je průvodní jev toho, že ta konkurence není a mimo jiné na to dojel celý socialismus. Nelze z toho vinit ČD (a současně nelze nevidět, ešusy, Regiopantery, Regiosharky a podobné věci, shodou všech možných okolností provozované bez výjimky tam, kde konkurence není).
Viz třeba Česká pošta, abych vzpomněl svých hrůzných zážitků z poslední doby.
Jinak ohledně těch urážek - na debilní otázku debilní odpověď, sorry. Nebo je pro Vás urážlivé srovnání se žlutým megademagogem Budulínkem? Pokud ano, pak vězte, že Vaše otázka stran dortu je přesně v jeho intencích.

Ovšem výrok Asi jsem měl zůstat ve Švýcarsku , to je perla perel. Jen hezky nad námi ubožáky ohrňte rypák a pořádně si flusněte. Po téhle větě mě naprosto nemrzí, jestli jsem Vás čímkoli urazil, Vy chudáčku.

Budulínek:
Když vše půjde jak má a kvikot, tak prosinec 2014.
Co to hulíte ve svém VŠ office?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam:

Tu nenávist spustil sám veliký Jančura. On byl bohužel v tomto první, a v tomto 1 zůstává. Tož se nedivte. Byť se toto tvrzení mnohým ze žlutého tábora nelíbí. Nebo asi ano.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 17:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 - mně se taky někdy nelíbí, jak reaguje. Nevím, ale že by byl prvním (myšleno vážně) kdo by tu nenávist spustil. Ale zase pořád lepší hašteření ČD a RJ než v Rakousku OeBB a Westbahn, tam do sebe prý šli ještě tvrději.

Spíš se divím, že u nás dlouho trvalo než se dostala konkurence na koleje a když už, tak že jsou takové boje. Osobně by se mi líbilo podobně jako ve Švýcarsku třeba to uznávání jízdenek, navazování spojů apod. Potenciál ČD ještě mají, jenom ho neumí využít. Kdyby byla snaha, tak by mohli dostat ještě více cestujících třeba na trasu Praha - Budějovice, která je lepší po železnici než po silnici. Ovšem cena už tak skvělá není.

Jinak Vám děkuji za diskuzi. I přes asi rozdílné názory :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Ale toto čo popisujete nie je parketa pre ČD, ale parketa pre úrady a úradníkov. Sú kraje, ktoré to zvládli na krajskej úrovni, tak prečo by to nemohlo zvládnuť aj ministerstvo na celoštátnej úrovni, kór keď má na (na dlhú dobu ešte určite) majoritného dopravcu pomerne priamy dosah.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 19:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak co vím, tak ve Švýcarsku je priorita železnice
To ví všichni. Já jsem chtěl, když tak dobře víte, jak to má bezdotačně fungovat u nás, ten švýcarský recept.
Švýcarsku třeba to uznávání jízdenek, navazování spojů apod
A to je výsledek soupeření dopravců?
Navazování spojů závisí hodně i na stavbě nových nebo rychlejších tratí.
Viděl jste to tam nebo je to jako u nás, tj.3 nedokončené koridory a zbytek jakž takž udržovaný na rychlostech z počátku výstavby tratí? Čest pár výjimkám.

Nabývám dojmu, že jste byl opravdu ve Švýcarsku. V Českosaském.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 19:38:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl : jak tak zjišťuji, na druhé místo za Švýcarskem aspiruje Německo, tam taky až na několik nepatrných výjimek platí jízdenky vydané podle pravidel DB. Jízdenkový automat DB vydává jízdenky "téměř kamkoli". Nekoupíte ale jízdenku do tarifního bodu Schöna Grenze ...
Kromě toho se tam jako houby po dešti množí návazná silniční doprava v autobusech provozovaných buď rovnou DB nebo jako smluvní dopravce DB ...
knedlík s masem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.9.32
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:09:08    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem chtěl, když tak dobře víte, jak to má bezdotačně fungovat u nás, ten švýcarský recept.

Stačí mít svíčkovou max za 80. Nebo ne, nejlépe zadarmo. Všechno ostatní, jak to není zadarmo je předražené...

Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

knedlík s masem:
Tak už je mi jasné co je "Fkam" zač, s těmi dortíky sem nebyl zase tak mimo...hlavně se grátis nebo skoro zadarmo nažrat, ono asi o nic víc nejde
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8965
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dyž vše půjde jak má, tak vyjede prosinec 2014. Další výběrka budou doufám následovat.

Bohužel různé organizace se to snaží překazit, doporučuji přečíst například tyto stránky, zejména ten článek vpravo.


Děkuji za odkaz (normálně stránky této tzv. organizace nesleduji). Hned 1 den po vyhlášení uzavření kontraktu pro RJ na trati Olomouc - Opava - Ostrava vydal nejvyšší šéfík této organizace stanovisko, že tedy "nenenene".

Ale ani týden po vyhlášení (dalšího) proškrtávání u rychlíků (stav prakticky stejný jako u přidělení R-310 jinému dopravci - zrušení spojů ČD, avšak v tomto případě bez náhrady) nepřišlo na stejné stránky stanovisko, jak "podniknou vše proti tomuto nesystémovému rušení"?

Velmi, velmi zajímavý žebříček priorit (ne, že by mě to po předchozích zkušenostech udivilo). My tratě/vlaky nedáme, radši je zbouráme (o čemž svědčí i toto).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, to je o pocitu.
Buďto přijdete na jednání jako zákazník, dostanete kafe a sušenky a v poledne vás pozvou na oběd.
Nebo přijdete na úřad (tam to platíte taky, jen to těm úředníkům je u p...), nechají vás stát na chodbě půl hodiny (nebo víc), pak si vás postaví k okénku s dírou nebo mikrofonem a pologramotná bába vevnitř vám nakonec sdělí, že máte něco blbě vyplněné a pošle vás do p...
No a vám pořád vadí, že by se dráha z pozice toho úřadu měla změnit v instituci, která se k vám chová jako k zákazníkovi.
Kaštane, drž hubu a buď rád, že na tebe vyšlo místo na stojáka u hajzlu...:-( O to tu jde.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: no já když jedu vlakem tak čekám že se dopravím z bodu A do bodu B...asi jsem stará škola,nic víc kromě slušného chování nečekám.A ani v tomto směru si nemůžu stěžovat.Chápu, že nacpat si skoro zdarma bachor je lákavé, ale asi by to nemělo být bráno jako ten největší bonus...jistě, že to potěší, ale nezapomínejme, že tohle vše začalo jen v rámci konkurečního boje,nebo spíše upozornění na sebe, těžko vám to nabídne někdo někde, kde bude jezdit sám, proč by to dělal...to si zde asi dost lidí neuvědomuje-tím samozřejmě nemyslím Vás..
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

víc kromě slušného chování nečekám
To je právě to něco navíc.
Vzpomínáte si, co začali řidiči soukromých zájezdových autobusů hned po roce 1990 dělat jako první? Uklidili vůz, vytepovali sedačky, a ... začali vařit kafe.
Zákazník chce být hýčkán...
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Ale ano já to chápu, je to přidaná hodnota na kterou zákazník slyší a to je v pořádku, ale už si lidé neuvědomují,že to určitě nebude všude jak si malují....Ikdyž možná Jančura ty kafíčka do výběrového řízení započítal

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 20:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: "Kaštane, drž hubu a buď rád, že na tebe vyšlo místo na stojáka u hajzlu... O to tu jde."

Jste si jist? Už dlouho ne, a pokud ano, nepředpokládaná frekfence. A úsekově mezi Pha - Pa, no Ex a IC bohužel, vozba prázdného železa na zbytku tras nežádoucí přeci.
No a co se týče slušného chování. Mám za to, že už jich tolik "ne"slušných není, a pokud se na vás jen pořád neusmívá, on má většinou ten človíček na starosti více než 30 až 54 lidí v jednom voze.