K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 24. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 24. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 23:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bengál: Ondrůj má svůj tygří business.
bengál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.10.192
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 23:40:06    Odkaz na tento příspěvek  

V době brekotu ještě brečel za Radima...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 23:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bengál: Nespustila se ta akce s poukázkama náhodou včera?
bengál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.10.192
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 23:56:26    Odkaz na tento příspěvek  

Zaprvé řeč byla o akcích s rozdáváním voucherů obecně, kdy ondrůj brečel už kvůli Praha Brno. Zadruhé Ondrůj pro rj ještě pracuje do konce čercna. Ale to v redakci "neutrálního" ŽP jistě víte, když vám ještě dnes nohsled Ondrůj posílal tiskovku.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 00:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak i kdyby to nevyšlo, ty Pesy by si určitě někdo vzal, přeci jen by byly vyrobené, nové a bez čekání.
Jspetrak: no možná za to nemůže až tak Alpha, ale spíš výrobce vlaku, a když si je RJ vzal, proč jim je nepronajmout
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2822
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 00:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD rozdává vouchery na Pendolino u vlaků páně z Lipé? Očekávám do pátku na iDNES konspirační teorie o házení klacků pod nohy, případně Sůrovu objektivní poznámku s přívlastkem nekalé konkurence na dráze

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 00:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bengál: Brr mluvil o poukazech na SC místenku.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 00:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: To spíš předchozí nájemce a dílny Netinera. Nedovedu si představit, že po těch technických problémech, co na vlaky.net fórum leaknuly, ty jednotky skutečně prošly generálkou mezi vrácím od PEG a pronajmutím RJ. A jestli, tak hodně odfláknutou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4020
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 08:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun:
Kdyby tohle dělal Jančura, tak to by tady byl bengál
A nebyl náhodou bengál, když to dělaly ČD na Florenci a v Brně se slevou na D1 expres?

http://ekonomika.idnes.cz/drahy-spousti-cenovou-valku-o-cestujici -na-d1-praha-brno-za-90-kc-pbt-/ekonomika.aspx?c=A130415_133246_e konomika_spi
bengál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.64
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 08:20:41    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Neboj, vím o čem psal. To ale nic nemění na tom, že při poslední takové akci kvičel zrovna Jančura s ondrůjem.
kreketuse
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 10:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je Regiojet schopen flexibilne reagovat na aktualni online poptavku pridavanim vagónu? Zasveceny odbornik(ktery tez pracoval pro regiojet) mi rikal ze se tak standardne deje a mel tim na mysli opravdu (just in time) prizpusobovani delky soupravy -nikoliv pausalni pridavani vagónů v patek a v nedeli jak delaji ČD.
To byl jeho hlavni argument proc vsechny vlaky Ex by meli byt povinne mistenkove: aby vsichni meli komfort, a nemistenkove vagony nejsou potreba nebot se mohou pridavat presne podle poptavky. Navic prohlasoval, ze je nesmysl spolehat na pravidelnost spicek (cili v patek se pridava tolik vagonu a pokud jde o prodlouzeny vikend pridaji se jeste dalsi navrch). Dle meho nazoru to muze statisticky fungovat velmi dobre, jen je treba prihlednout k predpovedi pocasi, pokud ma byt extremne prizniva ci neprizniva pro cestovani.
obsazenost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.109.39
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 11:25:26    Odkaz na tento příspěvek  

Regiojet přidává vagony operativně ? Není to třeba tak, že když týden předem zjistí, že má spoj vyprodaný, tak přidá vůz. Když ho vyprodá tři dny před odjezdem, tak přidá další. A když zjistí, že v den odjezdu má vyprodáno a vůz na přidání už nemá, tak má cestující smůlu ? Ať si jede s někým jiným ? Aspoň to tak, jak se dovídám zde, co se týká prodeje jízdenek přes Eschop je. Týden předem vyprodáno, najednou dva dny před odjezdem je ještě skoro celej vagon volný. Že by tolik lidí udělalo storno ? Jsem zvědavý jak bude reagovat na zvýšenou poptávku na trati Olomouc - Ostrava, v případě svátků, hezkých víkendů a podobně ...? Podle mne bude stačit nějaká víkendová akce někde na trati a bude stejný problém jako za ČD. Ono jezdit povině místenkové vlaky a nemístenkové, je trochu rozdíl .....Ne všichni cestující ví, kdy přesně pojede ....
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 11:57:36    Odkaz na tento příspěvek  

Kreketuse: podle mě to možné není, aspoň ne u produktu značky Ex u firmy ČD. Tyhle vlaky slouží jako rychlé spojení mezi krajskými městy v ČR a bohužel často suplují rychlíky - lidé je prostě mají raději a ani se jim nedivím. Proto je frekvence nárazová, dá se sice vysledovat zvýšená poptávka v určité dny, ale nejde o nic konkrétně měřitelného - někdy těch lidí jede víc a někdy ne, jindy přijde na vlak neohlášená výprava školáků uprostřed týdne a zcela zaplní jindy poloprázdný vlak. Posilování vlaků mi připadá dostatečné, úroveň posilových vozů moc ne, ale chápu že nikdo nedá miliony za rekonstrukci něčeho, co jede třeba jednou za týden.

Vlaky Regiojetu jsou podle mě dost specifické a svým pojetím se podle mého pohledu blíží spíš vlakům SC - povinně místenkové vozy, malý počet zastávek, důraz na dálkovou frekvenci s určitým nadstandartním servisem. Ceny za kterou jsou produkty SC a RJ nabízeny jsou jiná věc, vypadá to jako klasická cenová válka, kecy o charitě nevěřím nikomu kdo se živí podnikáním (proč nepomáhá jako dobrovolník s hladomorem v Somálsku ?). Zálohy jsem viděl i u RJ, teda jestli se tak dá říkat jednomu nebo dvěma vozům odstavených na Společném nádraží na Smíchově (třeba čekají na nějakou rekonstrukcí nebo zálohu pro případ poruchy).

Ještě přihodím perličku: na FB se někdo s nickem Reiojet dušuje, že ten název vzniknul hlavně kvůli jejich zaměření na vedlejší tratě a že o ně mají velký zájem - mám tak chápat plány na zajíždění do Německa, rychlíkové spoje Olomouc - Ostrava nebo linku Praha - Brno - Břeclav, o které tam cintají tak ? Logicky vím, že berou co se nabízí, ale aspoň by se mohli domluvit a plácat všichni stejně
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 11:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

obsazenost: A jak by reagoval. Jako vždy dodnes. Maximálně přidá na počet šesti vozů, neb ví, že zbytek "nadšených" cestujících, kteří "toužili" jet s ním, použijí jiných vlaků konkurence, neb již není sám, ale mají zde na výběr další dva, a těmi jsou LEO a zatracované ČD. U nich výhodou do přepravy chtivé to, že je odvezou v nejhorším případě i na proklínanou stojku .
kreketuse
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 12:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: pan expert mel na mysli aby vlaky kategorie Ex a vyssi spojovaly srovnatelna mista jako regiojet. Takze expresy, ktere supluji rychlik by se zakonite propadly do kategorie rychlik a vse vyssiho by bylo povinne mistenkove. Skolni vyprava s tim zajiste zamava, ale potrebne patecne nedelni presuny jsou hadam snadno predikovatelne i bez prizpusobovat just in time v rezervacnim systemu. Diskuse vznikla tak, ze jsem namital, proc by musely byt vsechny vozy na Ex povinne mistenkove, ze by bylo vhodne nechat i nekolik vakogu pro improvizujici cestujici. Odpovedi bylo, ze regiojet je schopen vlak nastavovat pomerne flexibilne dle poptavky v rezervacnim eshopu.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 13:07:09    Odkaz na tento příspěvek  

kreketuse: jestli RJ přidává vozy tak jak píšete, pak je to dobrá práce, takhle reagovat na poptávku. Já to viděl spíš z pohledu ČD (kde jsem ještě nedávno pracoval), tam by to mohlo jít taky, ale obávám se že paragraf 1. Je to zajímavý podnět, minimálně na páteřních tratích by to stálo za zvážení, on sice J. Sůra píše že vlaky jezdí obsazené jenom na 25%, takže logicky není potřeba vozy přidávat, ale občas to venku v reálném životě vypadá jinak a co jsem za svého působení ve firmě slyšel tak největším problémem byl u ČD nedostatek vozů. Přece jenom na Expres do Ostravy/Chebu/Děčína/Brna/Českých Budějovic a mnoha jiných nejde přivěsit nějaký 010 nebo 021. ČD posilují podle předpokládané frekvence, RJ až podle aktuálního požadavku. Mezi námi, setkal jste se třeba někdy s neuspokojením předem očekávané poptávky ? Nemyslím nárazové akce typu 30 kol do 810 a podobně. Já u ČD ještě ne, pátky a neděle bývají drsnější, ale vždy byl každý odvezen, byť na jedné noze u záchodu. Naopak kamarád si stěžoval, že RJ odřekl vlak a nakonec byli rádi, že mohl dojet do cíle s ČD. A mě nedávno nejel vlak ČD a RJ mě poslali do háje, že si mám počkat na další (mluvím o vlakové četě, okénko na nádraží už bylo zavřené). Takže tak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 13:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Rj to probíhá tak, že někdy 2 dny před odjezdem uvolní podle stavu vozů. Nejaká další operativa je víceméně nemožná. Usuzuji podle toho, že na Smíchově není čím nahradit vůz s nefunkční klimatizací a substrátu je nabídnuta poloviční sleva nebo vrácení peněz a vzdání se jízdy.Ty 2 dny před odjezdem je maximum toho, co lze nasadit. To už mi přijdou operativnější modří (svátky a prodloužené vikendy).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 14:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

setkal jste se třeba někdy s neuspokojením předem očekávané poptávky ? Já ne, ale spoje z Prahy na Slovensko před Vánoci nepobírají ani na stojáka běžně. Jo, jednou ČD měly na svých stránkách reklamy na cestu na drážďanské vánoční trhy. Tak jsem tam jel, už R z Prahy byl plný lidí se SONE+DB nebo co se to tenkrát prodávalo, ale v Děčíně byl přistavený vláček ve složení bastard+4Bc, obsazený už před naším příjezdem i v chodbičkách. Naštěstí po půl hodině byl připojen další vůz, lidi se natlačili i na záchody a jelo se. (Mimochodem, tohle je pro mě typická ukázka jednání ČD před pár lety: udělat nějakou akci a pak ani nezajistit dostatečnou kapacitu. A tady je podle mě potřeba hledat původ názoru mnoha lidí, že ČD jsou něco neschopného a nemožného. I když to už není pravda, třeba odvoz lidí z letošního pochodu do Prčice byl zvládnutý výborně, tak se tenhle názor bude ještě dlouho vykořeňovat.)
Tyhle vlaky slouží jako rychlé spojení mezi krajskými městy v ČR a bohužel často suplují rychlíky Krajská města? Jen Prahu, Pardubice, Olomouc a Ostravu mezi sebou. Dobře, přiřaďme tam ještě Hradec. Brno a Zlín mají Exů hodně málo, Liberec, Ústí, Jihlava, Plzeň a Budějovice pak už nic. A rychlíky suplují tak v úseku Ostrava - hranice, Olomouc - Zlín a pak ještě Hranice - Horní Lideč, jinak nevím. Většina Ex je plně srovnatelná s RJ a nebo i s SC. Na druhou stranu, jestli budou místenkové nebo ne, to bych nechal na dopravci.
obsazenost: asi to tak bude, že nepřidá další vůz, pokud ho už nemá, to je tak nějak logické.
úroveň posilových vozů moc ne, ale chápu že nikdo nedá miliony za rekonstrukci něčeho, co jede třeba jednou za týden. Na druhou stranu, tohle vede k tomu, že jejich služby jsou značně nevyrovnané. Tenhle argument chápete Vy, ale obyčejnému cestujícímu tohle asi nestačí pro vysvětlení, že jednou za tytéž peníze jede v dobrém voze a jednou ve vraku. Možná by to chtělo vázat nějaké zlevněné a akční jízdenky jen na tyhle posilové vozy. Aby každý věděl, co má očekávat. Poskytovat konzistentně standardní služby je z hlediska zákazníka lepší, než mít službu pětkrát vynikající (zrovna na lince Praha - Ostrava není o takové u ČD nouze) a jednou mizernou. A navíc se tvářit, že ta mizerná je vlastně normální.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 14:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tohle dělal Jančura, tak to by tady byl bengál.
Že hysterickou reakci některých jedinců s alergií na žlutou způsobí i moje krátká poznámka jsem opravdu nečekal
růžová hysterka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.14.192
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 15:10:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoune, jediné co bylo hysterické byla reakce RJ v médiích na rozdávání voucherů na Praha - Brno. :-D
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 15:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: s Vaším pohledem na tyto věci naprosto souhlasím.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 16:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: A čo také si predstavujetě pod takým slovom hysterický?
nejste Vy náhodou jedinec s alergií na modrý?
Brr: Dnes taky souhlas, jen připomínka - ono dokud cestující vnímají ČD jako firmu, která stopro zabezpečí odvoz (i tam, kde soukromník je vyprodán), pak je volba buď na tohle kritérium rezignovat a jezdit s dobrými vozy až do jejich kapacity nebo zajistit kapacitu a částečně rezignovat na kvalitu. Soukromník má kvalitu vyrovnanou, ovšem v určitém momentu je to cestujícímu k prdu. Ale máte pravdu s tím vnímáním.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.202.132
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 16:56:35    Odkaz na tento příspěvek  

Je s podivem, že ucpané dálnici se v pátek večer nikdo nediví, ale posilový vůz horší kvality je leckomu trnem v oku. Právě povinná místenkovost je věc, která mi neumožňuje daný spoj využít. A nejsem sám. Přitom by stačily dvě jednoduché věci. 1, místenky zdarma 2, místenky možné do celé kmenové soupravy. Posilové vozy (logicky nižší kvaity) bez možnosti rezervace.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 17:30:43    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Modrá je moje nejoblíbenější barva

Je až s podivem, kolik se tu neustále objevuje nových přispěvovatelů (nebo se jenom měni nicky?)
T.H. mimořádně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 17:34:27    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se doslechl, že frustrátům Slim a spol. pořád nepominul komplex z mé osoby ani po té dlouhé době, takže jsem tu byl zas řešen... no, pánové, nezávidím vám to, i když jste si pro vytírání huby mezičasem našli Jana Sůru.

P.S. Na Ohňosíti jsem mezičasem našel fakt úžasný blábol, o ten se s vámi musím podělit:
"ICE vlaky nedostávají ale jen jména dle měst, která projíždí. Od konce roku 2012 dostalo několik vlaků své názvy i dle významných staveb. Poslední pojmenovanou soupravou je Schwäbisch Hall - což je sportovní hala ve Švábensku"
To jsem si fakt málem stříknul do textilu, vydávat město Schwäbisch Hall za sportovní halu ve Švábsku (nikoli Švábensku) . Blbost je prostě věčná a ti největší blbci ji bůhvíproč musí ostentativně dávat najevo...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6755
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 18:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pořád lepší než aby to byla hala plná švábů
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2897
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 18:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešný RJ v žst. Bohumín.

ICQ - 441 546 338 / Galéria www.trainvlke.6f.sk/
spzd.estranky.sk - stránka venovaná motorovému vozu M131.1443
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 19:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by posilové vozy . Ale pěkné.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4025
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 21:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. mimořádně:
Nevím, co Vám Váš poskok S4991023 vyprávěl , ale já jsem si Vás vzal do huby nikoliv za účelem vytření si jí Vámi, nýbrž právě naopak, za účelem zavzpomínámí na Vás jako protivníka sice jedovatého a demagogického, nicméně znalého a majícího všech pět pohromadě. Takových lidí zde ubývá ve prospěch takových jako třeba Vámi zmíněný pan Sůra... Račte se přesvědčit pár dnů nazpět.
Ovšem ze Schwäbisch Hall stříkám do textilu s Vámi...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 21:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ač s Vámi většinou nesouhlasím, tak tentokrát
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 22:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. mimořádně: Takto, jako ten sexuální zvrhlík Bevelo píše občas i ten váš Sůra. Divím se tomu, že když tady Bevelo píše tolik příspěvků o onanii, neulevuje si na ohňosíti.

Popravdě řečeno - začíná to tu vypadat jako ve známé knize Zvonokosy o stavbě obecního záchodku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.86
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 23:07:27    Odkaz na tento příspěvek  

Z toho co tady tak občas přečtu, mám silný pocit, že pánové Jirásek a Sůra jsou na tom intelektuálně tak stejně, až se nemůžou vystát. Aneb dva kohouti (nebo spíš blbci) na jednom smetišti... a ostatní mají o zábavu postaráno!
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 07:29:11    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - jo, frustráti tady chyběli :-)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 07:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představte si, kdo mi napsal:

Dobrý večer,

Můžete prosím uvést příklad, kdy píšu jako pan Jirásek? jinak panu Holému nepatřím, pro Vaší informaci.

S pozdravem,

Jan Sůra

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 10:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Máte to s těma poskokama trochu popletené. Rád vás uvítám u nás v Uhříněvsi, kde dostanete kafe a vysvětlení.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4761
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 10:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim: to ja jsem si dovolil vas styskajici si prispevek dat panu T.H. do mailu :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4026
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 10:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral:
v tom případě děkuji za nezkreslení..;-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6769
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 11:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako Jirásek Sůra samosebou nepíše, k tomu má velmi daleko. Jirásek je daleko čtivější - i ten FLVěk je proti mladýmu Frantovi Fčera počteníčko
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 11:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topic off: Nechcete se někdo ze zde přítomných skrytých géniů živit novinařinou?
Topic on: Obávám se, že obecně bude větší problém reagovat na vyšší poptávku u RJ než u SA. Málo rezervních vozů (alespoň dokud nebudou nasazeny ty nově zrekonstruované) a když nějaké jsou, tak třeba v nevhodném místě nebo nevhodném stavu. Otázkou je, jestli by cestující RJ unesli cestování v nějakém non-standard posilovém voze pronajatém třeba od ČD Kopřivtrans... (něco jako nežluté posilovky u SA), obávám se ale, že asi ne.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4429
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 12:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po nalepení zluté fólie by většina nic nepoznala.
Takové lehátkáče ze zrušených posiláků by se mohly vydávat za o třídu lepší odpočinek při cestování. Řazené jako první za lokomotivou by byly bonus - dojezd do Prahy dřív než zbytek vlaku
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 13:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, vy z toho máte srandu, ale pokud by tam byla stew, pokud by se roznášelo kafe a jídlo, a pokud by stew všem vysvětlila, že sice kvalita vozu je slabší, ale že na rozdíl od konkurence RJ v případě poruchy vagóny neodstaví bez náhrady, ale pošle aspoň zálohu (teď neřešte pravdivost tohoto tvrzení, průměrný kaštan nemá šajnu o tom, jaké vozy RJ má či nemá, takže věří tomu, co se mu řekne), a navíc za ten horší vůz dostane každý čokoládu zdarma (nikomu se samozřejmě nesmí říct, že cena čokolády je ve velkoobchodu 10 Kč), tak by to prošlo bez větších potíží.
To je totiž jen a jen marketing a prodat se dá skutečně leccos, když se to umí. A RJ to umí zatraceně dobře.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 14:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: RJ umí prodat i to co nemá, zato u modré konkurence mají problém prodat i to co mají. Třeba RJ i LE mají na nádražích jasně vidět, že dospělý s nima jede už za a student už za, zato nikde jsem mimo stránek ČD neviděl tuto velmi zajímavou nabídku
http://www.cd.cz/infoservis/aktuality/-15710/. Před x lety stála cesta i v obyčejné dvojce EC víc :-)
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 14:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory> zrovna tyhle akce na 1. třídu SC visí na jednom z reklamních panelů před ČD centrem v Praze.

Samozřejmě to ale nemá efekt, protože je třeba nakupovat 3 dny předem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4029
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 15:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass 383:

Ohl:
Řazené jako první za lokomotivou by byly bonus - dojezd do Prahy dřív než zbytek vlaku
nejlepší fór tohoto týdne..;-)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 17:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kampak nám zmizelo Bevelo, Bewohner z Hamburg-Altona? Že by trénovalo koně našíř či bradla ve švábenské Sporthalle?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 18:45:21    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Dělá mrtvýho brouka, jako vždycky
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 18:50:54    Odkaz na tento příspěvek  

Sice to patří o diskuzi vedle, ale Leo Express vyhlásil soutěž o nejvíce nasbíraných voucherů "Cestujte Pendolinem" Vítěz získá kredit 20.000,- Kč na cestování s Leo Expessem Navíc za každý voucher desert zdarma
Zdroj: facebook
spor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.8.64
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 18:53:53    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun - takže se opakuje historie. Stačí si vzpomenout na spor Obi vs Hornbach.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 19:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Zase se vrátí a bude si ho tu honit, jak sám říká

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 19:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím nevíte někdo z kterého nástupiště odjíždí regio jet z hlaváku v sobotu v 7.12??
Nástupiště
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 20:07:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad Mourek: Z 13. nástupiště, západní část, vpravo ....
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 11-2002

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 20:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourekk:
Měl by ze třetího (kreslený na 2b/III, jestli se nic nezměnilo).
Pokud chvátáš nějak natěsno, dá se předem zjistit skutečný stav online z Pragotronů na http://provoz.szdc.cz/Tabule/default.aspx, příp. miniaplikace NaVlak.

2koridor.websnadno.cz
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 08:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourekk: Musíte si sebou vzít PC a tam vám to sdělí. Ale normální cestující trochu okolo sebe kouká. A dle koukání jedná.
Friedrich.S
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2013
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 09:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourekk: nástupiště 9 3/4 a je vedený v kategorii Sp, cílová stanice Bradavice.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 09:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citát z odkaz z vlákna GVD od IC540

"5: Maličkost, co jsem se dozvěděl náhodou prozradím, Jančura zastaví v zastávce Třinec centrum...
ČD dále nemají zájem zastavit v Jablunkově(Návsí) a budou mít díky příjezdům do Žiliny prázdné vlaky díky nepřípojům jako nyní zejména u Beskydu...
Jančura už přebírá ve větší míře cestující z Českého Těšína a Třince, zastavením v centru a ČD uprostřed železáren v zemi nikoho, přebere zbytek Třinčanů a věřím, že příští grafikon i zbytek Gorolie...
6: Nevěřil jsem, že mu budu držet někdy palce, ale změnilo se to to a držím..."
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 09:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourekk: Musíte si sebou vzít PC a tam vám to sdělí. Ale normální cestující trochu okolo sebe kouká. A dle koukání jedná.

PC netřeba. Dneska je běžnou výbavou smartphone a se zmíněnou aplikací NaVlak zjistíte nástupiště během pár vteřin. Takže pokud váš příchod na hlavní nádraží nevede kolem cedule (například přicházíte z Wilsonovy ulice, přes koleje od VŠE, podél magistrály od Muzea, atd.), ušetříte čas, který může znamenat, že vám vlak neujede ...

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 10:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Nerozlišuji zařízení, je mi to jedno. Pod pojmem PC mám v tomto směru vše, co nabízí tyto možnosti.
Ušetření času. Pořád šetříme čas, nic z toho nemáme a honíme se ještě víc. A ztrácíme kontakt mezi sebou, bohužel.
Pardon, OT.
mardamaryn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.31.6
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 10:56:18    Odkaz na tento příspěvek  

Turista : Nikdy bych se nerozhodoval jen pohledem na mobilní telefon a údaj na něm. Vždy když někam jedu i kdykoliv pojedu projdu a přečtu si odjezdovou tabuli, při přestupu se zeptám nebo vyslechnu hlášení rozhlasu apod. Přece jenom je to mnohem jistější než nějaký údaj na mobilu.
Vlada749 : Plný souhlas s vámi, že ztrácíme kontakt... Přeci nebudu před příchodem do nádražní budovy datlovat a čumět do mobilu, když se můžu pokochat okolím a raději budu hledět pod nohy. No holt technika nás jednou pohltí i s našima mozkama
ondatra2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.218.154
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 10:59:03    Odkaz na tento příspěvek  

ta technika která je v mobilním zařízením, je naprosto to stejné co odjezdová tabule. Pokud nevěříte technice, je asi nejjistější vyrazit na nástupiště a hledat svůj vlak pohledem...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 11:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ondatra2: Otázka zní, zda díky oněm technickým zařízením a vymoženostem žijeme ještě vůbec svůj vlastní život, kde si dokážeme pomoci klasickými myšlenkovými pochody. Poslední dobou se mi zdá, že tato naše vymoženost ve zvířecí říši ztrácí na úbytě. Vše jen jak někdo zadá, povolí, doporučí. Komunista byl slabý, ten to nedokázal, takto si srovnat lidi.