K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 20. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 20. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6564
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 13:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, tuhle jsem čuměl že v 17.15 z hlaváku na Plzeň byly daleko dřív obsazený kupé v posilovým koženkovým plzním B než ty Alexovic. Odjelo to pak obsazený celkově tak na 50% - tedy ne že by se nenašly místa kdekoli.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 13:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že tady už jsou někteří tak postižení modrým zákalem, že nechápou podstatu věci. Že sedí 25 otrlých cestujících v béčku, když o dva vagóny dál je možná humanizované B je sice fajn, ale jaksi jste zapomněli na to, že těch dalších 250 lidí tam není vůbec a raději jedou autem s klimatizací nebo sedí ve žlutém austobuse. Pochopte už konečně, že cestující nechce řešit typ a barvu vozu, chce za peníze nějaký odpovídající komfort a když vlastně neví co jej čeká, raději jede jinak. Dávno je pryč doba, kdy jízda autem byla něco nedostupného, dnes je to naopak a dnes seženete slušnou ojetinu s klimatizací i za 50 tisíc.
A je to přesně naopak než píše pan Turista. Platící cestující řeší komfort cestování a proto jede raději po svých a nějaký pojízdný cirkus sestavený z různě barevných maringotek jej nezajímá. Naopak vozy B jsou oblíbeným prostředkem jistých skupin s tarifním zvýhodněním (bojím se to slovo napsat, abych nedostal BAN), ideálně se ještě sám rozvalovat v kupé, hlavně že to (stát) zaplatí.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 13:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B4: V tom případě ale ani vozy RJ sebelépe vybavený nepatří do 21.století, neb rok výroby 1983.
Jackub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2012
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: Já sám za sebe souhlasím s Budulínkem. Nejde o rok výroby, ale o stav, v jakém vůz je, jak na cestujícího působí a jak se v něm cítí. Ale to snad není třeba zdůrazňovat, ne? ;-)

A ještě obecně k vozům - je chvályhodné, že se vozový park obměňuje, ale podle mě patří rychlíky v klasických soupravách opravdu k tomu nejhoršímu, co na kolejích v ČR jezdí. Sám mám nemalé zkušenosti s R na trase Praha - ČT - Blansko. Kolikrát jsem celou dobu raději stál na chodbičce, protože sednout se mi prostě eklovalo. Vozy jsou prostě beznadějně zastaralé a i sebevětší snaha o jejich přívětivý vzhled nemá po desetiletích neúdržby a růstu zažrané špíny šanci. A propos - z Blanska se jinak, než vpravdě hroznými vozy, nikam nedostanete - buď B na R, nebo řada 560 v katastrofálním stavu! :-( Občasné Bdmtee jsou sice čisté, ale jak je to s komfortem, víme všichni. Na této relaci jsou všechny proklamace o počtu klimatizovaných/nových vozů jen k naštvání cestujících... :-(
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Co to je zase za hloupý blábol o roku výroby? Vy s modrým viděním světa máte velký problém s pochopením základních věcí, že mne jako cestujícímu je u , kdy ten vagón byl vyroben, ale mne zajímá, že tam je klimatizace, že tam je čisto, že mám své místo a že je tam milá obsluha.
Tahle diskuze je opravdu házení perel sviním, prootže modrý nikdy nepochopí, co vlastně platící za své peníze chce

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Normálnímu cestujícímu je u dvou půlek, že rám vozu vznikl v roce 1983. :-) Na zásuvkách, sedadlech a obložení stěn z roku 2006 to poznat vážně není.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3673
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV6563: Já jezdím občas Klimtem a tam je Amz půl byznys a půl 6 sedadel v oddíle a je tam ticho.
Sedadla dost tvrdá, ale maximální pohodlí (byznys max.4 v kupé, naprostá pohoda).
Takže spíš vůz, podle řazení má jezdit to Amz, takže halb und halb s velkoprostorem je náhrada (pokud nezměnili řazení, tak takovýto vůz vůbec jezdit do ČR nemá).
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B4: Nemám problém, jen jsem schválně napsal úplně stejnou píčovinu jako vy. Pardón za to slovo, ale prostě s vámi se nedá.
První vina na stavu u ČD je na straně politické reprezentace, protože ta dovolila, aby dráhy dopadly tak jak dopadly. "Zadluženost" OBB je cca 85%, ČD 35. O čem to hovoří? Že na straně Rakous byly daleko větší investice než u nás, u nás se vlastně dokonzumovávalo to, co vybudoval někdo předtím, a ejhle, ono je to na konci životnosti. To je překvapení, že soudruzi ve vládě a pod., a co teď s tím? No všezachránce Jančura s jeho fundovaným přístupem.
Nenechte se vysmát.
Jinak nechcete náhodou, aby vám poskytl dopravce soukromě "sociální" pracovnici, aby se vám starala o určité životní pochody? Protože pro mě a spoustu jiných, nepracujících u ČD, ČDC nemusí být ta obsluha v každém voze zvlášť. Stačí když dostaneme základ, tzn. odjedu, dojedu, dostan informaci, a najdu si třeba i ten jídelní vůz.
Sundejte někdy žlutý brýle a kouknou na svět jiným pohledem. Stojí to za to.

Ale pobavil jste mě, a to jsem rád. Děkuji, chytil jste se. Ale pořád jsem nedostal to, co jsem po vás požadoval. Tak jak, bude nebo jen vííítr vááál?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: " Stačí když dostaneme základ, tzn. odjedu, dojedu, dostan informaci, a najdu si třeba i ten jídelní vůz"

Když Vám to stačí, nic proti tomu.

Ale proboha: Proč takové bídné služby mají být měřítkem čehokoli?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že sedí 25 otrlých cestujících v béčku, když o dva vagóny dál je možná humanizované B je sice fajn, ale jaksi jste zapomněli na to, že těch dalších 250 lidí tam není vůbec a raději jedou autem s klimatizací nebo sedí ve žlutém austobuse.

Přeceňujete tzv. "pohodlí". Problém železnice u nás není vozový park, ale traťová rychlost. Všimněte si, že tam, kde je vlak dostatečně rychlý (Pardubice, Ústí, atd.), jezdili/jezdí lidi v hojném počtu i v těch béčkách. A busy (jakékoliv barvy) si tam ani neškrtnou.

Třeba v takové Chocni či ÚnO jsou dnes jen rychlíky. Takže by ta města podle vaších teorií měla být zaplavena žlutými autobusy - ale není tomu tak.

Dávno je pryč doba, kdy jízda autem byla něco nedostupného, dnes je to naopak a dnes seženete slušnou ojetinu s klimatizací i za 50 tisíc.

A jaké jsou provozní náklady? Např. při dojíždění do práce 30 km, přepočteno na rok?

Prostě ten kdo na to má (a má ve městě kde zaparkovat), tak jezdí do práce autem. Kdo na auto nemá, tak tou "sockou" jede - bez ohledu na to, jak vozidla vypadají, protože je to nutnost. Pokud chcete dostat do vlaku další lidi z aut, je třeba vlaky urychlit, nikoliv jen vypulírovat. Jenže to je poněkud dražší.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: Mohu se zeptat, čeho by si výsost přála navíc. Doprava je od slova dopravovat. Ta služba tam "může", ale "nemusí" být. A jestli máte pocit, že to nejde jen u nás, ukažte mi jinou železniční správu, kde maj stevardy v každým voze. To si "může" dovolit soukromník, který pak pláče nad výdělkem.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale proboha: Proč takové bídné služby mají být měřítkem čehokoli?

Všimněte si, které aerolinky dnes prosperují. Ryanair, Easyjet - ořezané služby, nízké ceny, nevlídnost - kdo si zapomene vytisknout letenku, dostane vysokou pokutu.

Stejně taky si všimněte Regiojetu. Proč se vlastně vrhá do těch cenových válek, pokud jsou ty "služby" tak důležité, tak by přece měl plno i za vyšší cenu, ne?

Dneska je (u velké části obyvatel, netvrdím že u všech) cena na prvním místě.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6566
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přitom to co jsem viděl u toho Plzeňákomnichováku znamenalo, že do toho prvního B museli cestující cíleně dojít kolem celý alexí soupravy. Bylo totiž jako první a to nejdál od východu z podchodu.

Ona je totiž nemalá skupina cestujících která se skutečně neposere z toho že jede na kožence, ale záleží ji za kolik, jak často a za jak dlouho dojede.

A zrovna k tý Plzni - tam je vlak na tom časově stejně jako bus z centra. A k ceně busu je třeba přihodit +24 pokud je cíl přímo na B nebo +32 pokud je to na přestup. Tudíž nejspíš bude rozhodovat odkud/kam se v tý Plzni jede...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zadluženost" OBB je cca 85%, ČD 35. O čem to hovoří? Hovori to napriklad o tom, ze ÖBB je na rozdil od CD spravce a vlastnik infrastruktury. Kde probiha mimo jine nekolik velkych a financne narocnych staveb.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně taky si všimněte Regiojetu. Proč se vlastně vrhá do těch cenových válek, pokud jsou ty "služby" tak důležité, tak by přece měl plno i za vyšší cenu, ne?

Politika RJ je hluboce podbízívá, bohužel. Nevím jak jiní, ale za kvalitnější služby jsem zvyklý si připlatit, na rozdíl od jiných "ubožáků", kteří závidí jiným určité benefity, ale sami své nepřiznají. Kdysi přiznal, že jeho původní návrh na cenu jízdného byl o cca 20 až 30 korun níže než původní obyč.jízdné ČD. Proč šel nakonec s cenou tak nízko mi nikdo od nich neodpověděl. Ale pak se nesmí divit propadu.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Tož vlastně tímto říkáte, že to, co udělali u nás je špatně.
Ale jinak byly v tom Rakousku obrovské investice i do vozového parku, to jen tak mimochodem. Už jen nákup nových lokomotiv, viďte. To se nedá přehlédnout, nebo snad ano?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:"Doprava je od slova dopravovat"

Pak ovšem nemusíme mít ani jídelní a nebo lůžkové vozy. Dokonce ani netřeba mít dvě třídy (ostatně nemá je ani Jančura),stačí vůz řady G (čtyřicet mužů a nebo deset koní).

Turista: Vám by možná ten vůz pro deset koní stačil. Problém je v tom, že vůz pro deset koní možná stačí Vám a nebo Vladovi 749 ale nestačí těm, kteří si zaplatí jízdné u Jančury. A že jeho cena je taková či maková? To je jeho podnikatelský problém.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33:

A kde jste vzal, že nám stačí G? Dopravit se neznamená jet v dobytčáku. Osobní vůz má sedadla, lehátka, lůžka i tu restauraci, WC. Máte snad pocit, že ČD vozí lidi ve vozech pro koně? Občas pro dobytek, to ano, ale to je spíš otázka toho, kdo do toho vozu bohužel nastoupí.
Jinak proč teda Jančura brečí nad ztrátou 100 mega, když je to JEHO problém??? Proč by chtěl po ČD dorovnání??? Tož ať upraví jízdné, vždyť by si jeho cestující přeci také zvykli, nebo že by ne?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Ja akorat rikam, ze michate jablka a hrusky. Nic vic. Krome toho, brat si ÖBB za vzor hospodareni...
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v tom, že vůz pro deset koní možná stačí Vám a nebo Vladovi 749 ale nestačí těm, kteří si zaplatí jízdné u Jančury.

Takže s Regiojetem jezdí především ti, kdo předtím nejezdili vůbec nebo jezdili autem? Nemyslím si.}
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud to nejsou cestující z aut, pak jsou to tedy cestující, kteří utekli z modrých vlaků, což ale Dráha ani nikdo z modrých ultras nechce přiznat. Takže zřejmě spadli z nebe.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 15:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Jistě, dělám z toho marmeládu . Ne, je to jen o tom, jak se chová stát ke svému majetku. A je jedno, zda je to železnice, nebo silnice. Bohužel u nás už rozkradli téměř vše, a nyní si všimli, že jsou tu ještě ty železnice.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 16:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel u nás už rozkradli téměř vše, a nyní si všimli, že jsou tu ještě ty železnice. Mate dojem, ze se s tim teprve zacina?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 16:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Ne, nezačíná, ale už se to pěkně rozjíždí.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se projel RailJetem v ekonomické třídě. EC3003.
Kromě Wifi, porouchaného bistra a že kafe bylo až před Brnem není co vytknout.
Prostě rozjezd.

Naprosto tichoučký. Stabilní i při 160ti. Klima OK, vyladěna.

Místa, i u stolku, o něco více jako v Leu.
Pohodlný, sedačky naprosto bezkonkurenční.

Trochu vytýkám jen jednu zásuvku na dvě místa,
Leo ji má zásuvky více pod sedákem, taže adapter v zásuvce tolik nečouhá jako v Railjetu,
kde trochu přečuhuje přes okraj sedáku a vadí nohám.

Zákazníky si RJ jistě najde.
Průvodčí byl srdcař pro Railjet, byl na něj pyšný. Měl na co.
Pochvala ho opravdu těšila.

Věrný ale zůstanu Relax kupé u žlutého.

Fotičů na peroně,nad tunelem i podél trati spousta. Třeba pošle někdo fotky.
Nezahlédli jste někdo habána 201 cm s tričkem ohňosítě? Já jej nezaznamenal.
Chtěl jsem si tričko vyfotit. Smolík, nepodařilo se.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: no ovšem dnes už to zase jelo, něco okolo 20 stupňů venku a v odpoledních spojích byla RELAX SAUNA, jako u jednoho dvou vozů bych to asi ještě pochopil, ale když s tím měli loni problém skoro celý rok a jen se udělá trošku jaro a mají zase, tak to už je trošku moc. Pak se nemůžou divit ztrátě, až zase 80% zákazníkům v létě vrátí 50% jízdného. Mají jasnej primát, jsou nejlevnější, protože od 67 korun za dospělého (66 vrátí na kreditku) se nikde jinde nesvezete.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent:
Ač jsem více žlutý, včera jsme se synem absolvovali jízdu v RJ 1. tř. Olomouc - Ostrava a a souhlasím s Vámi - velmi příjemný vlak.

Možná bychom měli namísto žabomyších válek být rádi, že se na české železnici něco děje, a že je vidět pokrok kupředu jak u RJ, tak u ČD, tak u LEO. Díky za to!
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:

Tohle bude letos muset RJ vyřešit, jinak na PHA - OVA skončí. Byť mu držím palce. Cestující už mohou přejít k Leošovi nebo do Pendolina, které letos zlevnilo a klima jede.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 23:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan38: Osobně jsem přešel k Leo Expresu pokud čas dovolí, a to je téměř vždy právě kvůli klimě, jistotě řazení a podobně. Koupit si relax sedačku a skončit uprostřed v plyšákovi bez fungující klimatizace, to ani ta káva nezachrání. Pendolino sice šlo s cenou dolů, ale už je to takový opotřebovaný oproti Flirtu, tramvaj netramvaj, ale jsem s ní spokojen.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 08:16:34    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada 749:Pokud považujete liberalizaci železniční dopravy za čiročiré rozkrádání,pak vám není pomoci,a budete muset si svůj kalich hořkosti dříve či později vypít do dna.
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 09:51:42    Odkaz na tento příspěvek  

Dan38: To si netroufám tvrdit, že by RJ skončil kvůli klimatizaci. Pokud by se tak skutečně stalo, tak si troufám řící, že by stím skončila celá doprava Student Agency.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 10:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s těmi, kteří se domnívají, že místní diskutující přikládají pohodlí u vlaků nepřiměřenou pozornost, která neodpovídá názorům běžných cestujících.
Např. na trati 197 je regionova braná jako dobrý vlak, když vyjede místo ní 810+010 nebo dokonce jen 810, je to bráno jako ústupek do minulosti.

V žlutém busu jsem párkrát jel a je to utrpení, bolí mne šíleně zadek (to se mi ve vlaku v životě nestalo) a víc než Písek - Praha bych v tom nedal. Busy nejsou na dlouhé vzdálenosti, to je nouzovka! Busy jsou na přiblížení k nejbližší větší železniční stanici. Samozřejmě by tomu měla být přizpůsobena železniční infrastruktura na hlavních tratí (a tam nám ujíždí vlak, ne ve stavu vlakových souprav).
No a úspěch RegioJetu a busů SA je podle mne dán masivní propagací a podbízivým marketingem.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2013

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 12:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl - Samozřejmě že údajná "liberalizace" železniční dopravy není nic jiného než rozkradání,ono totiž vůbec nezáleží na tom,jaký pojem se pro uvedenou všivárnu použije,hlavní jsou důsledky které z toho vyplynou. Stačí se podívat,v jakém stavu je tento posraný stát a kam jsme to s výše uvedenou liberalizací dopracovali.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 13:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: To je názor jak z hospody od piva. Ne že bych nad pivem řešil inteligentnější věci, ale politiku nikdy.

Letecká doprava prošla liberalizací, jinak by asi krachla. No, železnici asi čeká taky nějaký podobný vývoj... Holt, časy Rakouska-Uherska jsou už ty tam, soudruzi už naštěstí taky odtáhli do historie, tak se s tím smiřte.

A že s autobusy jezdí milion různých společností, to vám nevadí?

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 13:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: Ano pokládám "liberalizaci" za činorodé rozkrádání. Začalo to již v dobách, kdy najednou bylo více přednostů než za komančů náčelníků, neb kdejaký jouda s diplomem musel mít odpovídající plat s odpovídajícím místem a tudíž i odpovídající funkci. Což se vlastně za tu dobu nezměnilo, protože se zkouší pořád dokola "nové" metody řízení a "rozdělování" kompetencí, které ovšem nikam nevedou, neb odpovědný nezodpovědný vlastně za nic neodpovídá, neb vždy se hledá viník zcela jinde, než doopravdy je. A to jest případ i některých zde, kteří za chyby v řízení toho podniku osočují dělníky (i ty s dlouhým kladívkem , se mi strašně líbí), odboráře a nevím koho ještě, ale aby dokázali jmenovat, to už nikoli. Nejen p.Žaluda, ale především státní úředníci mohou za to co je nejen na těch kolejích, neb jejich zájmem je to, aby se občané žrali mezi sebou a jich si nevšímali. Kdyby vrátili co rozkradli, zašantročili, tak by ČD muselo mít vlaky pozlacené, jízdné bychom platili symbolické, silnice by byly jak na západě a zdravotnictví na výši a zadarmo. Ale takhle jsme opravdu v tý , jak uvádí novotný. A vinni jsme všichni, bez rozdílu. Já, vy, všichni.
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2013

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 13:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr - Jak z hospody od piva? No jak myslíš...
Nezdá se mi že by v ČR jezdilo s autobusy přes milion různých společností (samozřejmě že z mé strany byla,je a bude řeč pouze o České republice).
Co se letecké dopravy týče,to až tak nesleduji,nicméně z kusých informací z médií jsem zaznamenal že ani tam to nebylo bez problémů,nehledě k tomu že leteckou dopravu stěží používá převážná část populace k dennímu dojíždění do školy či zaměstnání na rozdíl od té železniční,tudíž i tento argument musím označit jako zavádějící.
Musím se přiznat že tomu přestávám rozumět. Jsme na železničním foru,člověk by čekal že tu najde lidi co železnice zajímá a co železnici fandí,místo toho tu naráží na různé elementy propagující a podporující různé liberalizace,privatizace a podobné prasárny které pro železnici znamenají cestu do pekel což musí být jasné každému střízlivě uvažujícímu člověku který nemá krátkou paměť a který si dovede představit co výše uvedené procesy znamenají v podmínkách České republiky s její součastnou legislativou.}

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 14:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Prave jste popsal duvod, proc je potreba zeleznici co nejvice vzdalit vlivu statnich uredniku a tim i skupin ktere je ovladaji. Kdyz tomu zeleznicari brani, slouzi jen jako uzitecni idioti. Jisteze to to nelze zrealizovat vsude, ale cim mene bude pod kuratelou pijavic, tim lip. At si stat ponecha kontrolu nad rizenim provozu a infrastrukturou - zbytek neni treba.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 14:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: Nebylo by lepsi namisto elementy rovnou pouzivat vyrazy zaprodanci, ztroskotanci, popripade rovnou pomahaci vrahu z Wall Streetu?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 15:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsme na železničním foru,člověk by čekal že tu najde lidi co železnice zajímá a co železnici fandí,místo toho tu naráží na různé elementy propagující a podporující různé liberalizace,privatizace a podobné prasárny které pro železnici znamenají cestu do pekel což musí být jasné každému střízlivě uvažujícímu člověku

Připomíná mi to dobu asi před deseti lety, když se na začínajících diskusních fórech psalo, že jediná správná železnice je ta unitární a kdo chce něco jiného, to je ... viz vaše slova. Kde jsou ty časy :-D

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 17:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: dva roky zpátky jsem jezdil Olomouc-Brno-Praha-Karlovy Vary v pátek tam a neděli zpět týden co týden po dobu dvou let, k tomu výlety do Vídně, Berlína, Janova a vše ve žlutém autobuse a fakt jsem s tím problém neměl, ale každý máme jinou a jinak stavěný záda.
Stejně v pohodě a bez bolesti se mi jede v regionálním Desiru z Varů do Zwickau, sice to není kus, ale trvá to. Ovšem v nadvlaku jménem Pendolino se mi pohodlně nesedí a při cestě z Prahy mě v Olomouci mírně bolí záda.
I na západ od nás se ty autobusy využívají a v tolik obdivovaném Německu začínají po uvolnění pravidel růst.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:18:28    Odkaz na tento příspěvek  

Když náš učitel dějepisu těsně po revoluci říkal, že ke změně myšlení lidí jsou potřeba alespoň dvě generace, tak jsem mu téměř vysmál. Říkal jsem si, že to přece není možné, to přece každý musí vidět.
Nyní ale vidím, jak moudrý člověk to je a bojím se, že ani ty dvě generace v České republice stačit nebudou. Ten komunismus je v lidech stašně zažranej
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun:
Taky vás fascinuje, jak se ten zažraný komunismus tiše mění v zapšklý etatismus?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky vás fascinuje, jak se ten zažraný komunismus tiše mění v zapšklý etatismus?


Ono je to ale spíš k pláči.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.190.162
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:01:34    Odkaz na tento příspěvek  

Trupak, Desiro: Souhlas, je to k pláči. Lidi už asi zapomněli, jak to vypadalo, když se tu o vše staral stát
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: Liberalizace letecké dopravy proběhla už hoodně dávno, započala v imperialistické USA, hlavně kvůli zkostnatělosti státních dopravců. Není to něčemu podobné u nás na zemi?

Všichni máme rádi železnici, jako vy, a každý je ochotný se za ni hádat, jen někteří nemají rádi Görlitz Hummus Wagen.

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun : protože je pro spoustu lidí bohužel jednodušší a přitažlivější, aby se někdo postaral o jejich vlastní život... prostě ta svoboda (hlavně vlastního rozhodování bez jistoty správné volby) je pro ně přítěží, oni chtějí mít ty "jistoty dané shora", pokud možno se zavřenými hranicemi, aby ty "cizáci" nám tu českou kotlinu náhodou neprobudili k životu... Dobře to bylo vidět na volbě prezidenta - Zeman vyhrál díky pohraničí a panelákům . Paradoxní však je, že Zeman je větší bruselský vlezdo...než kníže
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novotny: liberalizace sama o sobě není prasárna, je to volná soutěž - ta ovšem naráží na tu nezaručenou existenci těch "jistot", jak o tom píšu výše. Proto to běsnění železničních odborářů, ale tihle dobří lidé si absolutně neuvědomují, že bojují minulé války. Problémem ČR není liberalizace železnice, ale malý zájem o ní mezi průmyslem, který navíc rapidně mizí. Protože jsem zatížen na nákladku
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2013

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jenom nechápu co je špatného na sociálních jistotách proti kterým se tu hromadně brojí. Kdo se jich dožaduje je okamžitě poznamenán cejchem komunistického pohrobka,i když na sociálních jistotách měl postavený svůj podnik i Tomáš Baťa pokud je mi známo a to byl přece jenom nějaký podnikatel...
Takhle se tu s takovou vracíme do doby feudální,ne-li přímo otrokářské kdy bude platit "drž hubu a makej,nebo táhni" (konec konců už to tak funguje teď) ale kam se potom poděje ona svoboda na kterou se všichni s oblibou tak odvolávají? S takovou tu té svobody bude ještě méně než bylo za bolševika...

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No...koukám,že je to tu samý veleúspěšný podnikatel,samej továrník
Nejsem na tom zle,to opravdu ne,ale také bych všechno "nestřelil".Samozřejmě je správné,když probíhají soutěže...ale soutěžil bych jen některé tratě...asi tak jak je to v Evropě běžné...prostě národní dopravci existují a existovat budou,tak se s tím Vy továrníci smiřte
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražské vemeno potřebuje ochutnat pohraniční kapitalismus na vlastní řiti, pak by možná ty sociální jistoty (odporné fuj) ocenil.
Ale, ono to vlastně nemá význam-nemají ani ánunk o čem je řeč. Ti ostatní jsou nejspíš neschpní líní kreténi (v systému to nemůže být ani náhodou).
Jemu to vyšlo, jeho přibuzenstvo, přilezlo ze zavšivených slovenských nebo moravských chalup o 40 let dříve, než dnešní ukrajinsko-slovensko-mongolská směska.
Zemana paneláky v pohraničí - Swarcenegra E L I T A.
No, zase jste mně trollové dostali.

Na internetu tykám každému, starému či mladému.
Stejně nechť každý chová se ke mně samému.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 22:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glagol: Váš příspěvek ve mě zanechal hluboký dojem - šlo by to přeložit do češtiny?
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 22:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny:
Pokud to není odpověď, je to určitě alespoň inspirativní:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-jak-ozebracit-chude-079-/p_z ahranici.asp?c=A130412_212323_p_zahranici_wag
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2013

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 06:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupák- Ne,tohle není odpověď. Tady se hovoří o určitých skupinách (v USA převážně černoši,u nás převážně cigoši) co se práci vyhýbají. V pořádku,kdo nepracuje ať nejí,pro mně za mně ať třeba chcípnou hlady když se jim nechce makat.
Ani slovo o těch,co pracovat chtějí ale nejsou za to spravedlivě oceněni. S takovou jsou nespravedlivě házeni do jednoho pytle s těmi co makat nechtějí.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4289
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 07:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na odboráře musí být přísnost.

Už by to konečně mohlo přijít i tady. A postihnout vyznavače výše uvedeného názoru.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3878
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 09:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek:
Že sedí 25 otrlých cestujících v béčku, když o dva vagóny dál je možná humanizované B je sice fajn, ale jaksi jste zapomněli na to, že těch dalších 250 lidí tam není vůbec a raději jedou autem s klimatizací nebo sedí ve žlutém austobuse.
Takže pokud nemá Jančura vyprodáno a někteří cestujíci jedou souběžných vlakem konkurenta nebo dokonce autem s klimatizací, znamená to, že má špinavý plesnivý vagóny? Protože u ČD je to, jak jste popsal, hlavní důvod, proč s nimi lidi nejezdí.
Pravda, auto s klimatizací má oproti jeho vagónům pŕednost právě v té klimatizaci, jak jste si mohl pŕečíst o pár příspěvkům výš. (To je hovadina, co? Takhle argumentujete Vy)
Debil, blbeček, debil, blbeček...
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 2-2013

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 10:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl - Myslel jsem si, že doba kdy lidé byli postihováni za své názory je dávno pryč,ale vidím že tomu tak není,soudě podle toho že jsou tu zastánci sankcí proti "nepohodlným".
Jen do toho,klidně mně udej,já se za své názory nikdy nestyděl a nebál je hlásat v každém režimu a následky za svoji pravdu si klidně zodpovím.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3879
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 10:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novotná: sice se tady prsíš, jak ses neohroženě projevoval za každého režimu, ale jestli jsi za komoušů otevřeně hlásal to, co tady, nedá se mluvit o nějakém zvláštním hrdinství. Protože za tuhle svou pravdu jediný následek, který jsi mohl nést, byla skvělá kariéra. Tvé názory jsou komoušské do morku kostí.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4292
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 11:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny
Nepochopeno. Myslel jsem tím názor "na chudý lid* musí být přísnost", nikoliv váš.

* zde dosadit podle libosti odboráře,lůzu,režijkáře atd.

názory jsou komoušské
Opatrný dotaz- je komoušské požadovat mzdu za práci? Je to samé mít nějaká práva, kromě toho držet hubu a krok?
Je komoušský novotného názor "kdo nepracuje ať nejí,pro mně za mně ať třeba chcípnou hlady když se jim nechce makat"?
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 12:00:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Je komoušský novotného názor "kdo nepracuje ať nejí,pro mně za mně ať třeba chcípnou hlady když se jim nechce makat"?

To se rozhodně s komunismem nevylučuje, naopak. Každý má pracovat dle svých scopností a má být odměměn dle svých potřeb. Kdo pracovat odmítá, nemá nárok na soucit - či je rovnou označen za živla, diverzanta, kulaka atd. (Tady je pak důležité definovat, co si představujeme pod prací.)
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 2-2013

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 12:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim Zopakoval by jsi mi tohle přímo do očí?
Moje názory jsou mými názory a jak tobě připadají je mi úplně u prdele. Mmch,sám vidíš že se nebojím sem dát svůj ksicht a pravé jméno,nemám důvod se připosraně skrývat za různými přezdívkami.
A taky mi není jasný co na mých názorech vidíš komoušskýho,možná by nebylo od věci kdyby jsi pořádně četl a taky chápal,pakliže jsi uvedené činnosti schopen.

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.