K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 07. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 07. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6863
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: Jen blbněte.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4112
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 19:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem vás, vážení, nechal, abyste se "odkopali" - každý jak dovede.
1) Fotku počítačově pařící železničářky jsem poprvé publikoval dnes a z archlívu jsem ji vydoloval téměř po třech letech a jen proto, abych zdejšímu rozvášněnému uskupení připoměl jaké to vlastně je pracovat v dotované firmě za peníze daňových poplatníků - viděno zvenčí. Předpokládám, že i kdyby chtěl někdo té dotyčné dělat problémy, tak je to událost téměř tři roky stará, tedy jistě dávno promlčená. Přesto zde vnímám reakce zděšené jak jsem si dovolil a že hraní si na počítači v pracovní době přeci u ČD/SŽDC vůbec nevadí. Přinejmenším to daňového poplatníka nepotěší, jak jsou jeho daně spotřebovávány. Z tohoto pohledu vláčkomilové neumí uvažovat? Ta železnice zde není pro ukojení vaší vášně, chlapci - je tu pro lidi a měla by mít (možná i jakási má) pravidla štábní kultury pro vystupování "navenek". No, srovnejte se s tím každý po svém.

2) Viz výše 05. dubna 2013 - 18:22:12
že_by se sice "nezúčastňuje nijak intenzívně", ale teď sem bleje žlutě, až se pampelišky styděj.
Tak tedy zopakuji svůj výrok:
Mohu vás všechny ujistit, že to byla shodou okolností moje poslední jízda na mou poslední kilometrickou banku a od té doby mě modrá armáda nechává dost chladným. Teprve nažlucení starších rakouských vagónů ve mně vyvolalo zvědavost a i jisté uspokojení, takže v modro-žluto-černém soupeření jsem nyní mírným příznivcem žlutých vlaků.
Tedy býti mírným příznivcem žlutých vlaků je v zemi modrých mozků už rovno "žlutému blití"? Inu, anonym dovede rozesmát.
Opravdu je mi v autě lépe.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:05:55    Odkaz na tento příspěvek  

ad Glory : když v tom Německu jedete jiným dopravcem než jsou DB a nikdo jiný po trati nejezdí, tak kde je ta konkurence ? Konkurence je soutěž minimálně dvou podnikatelů o téhož zákazníka (konečného spotřebitele) ...
Až na výjimky se jezdí po infrastruktuře DB, stanice / zastávky jsou osazeny jízdenkovým automatem DB, jízdenkový automat příslušného dopravce tu a tam najdete akorát ve vozidle (Vogtlandbahn) ... Na některých tratích dochází k souběhu dvou dopravců, z nichž každý jezdí jiný typ vlaků. Např. z Hamburgu na Westerland jezdí DB vlaky EC, NOB "osobní vlaky".
V tarifních podmínkách dopravce najdete ustanovení o tom, že jízdní doklady DB "jsou uznávány" ... Případy, kdy nejsou jízdní doklady DB uznávány, spočítáte na prstech obou rukou.
Podobně "funguje" konkurence na železnici ve Švýcarsku, kde alespoň na několika málo tratích vedle sebe jezdí vlaky "qazi konkurenčních" dopravců SBB / BLS & RM, eventuálně vozidla pomalovaná logem dopravního svazu (TPG) ... Bohužel takovýto pojem "konkurence" se v tuzemsku neuznává ...
qwq
Neregistrovaný host
Odeslán z: 14.136.236.172
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:11:25    Odkaz na tento příspěvek  

pro qwq:
Bude mi jako Abrahámovi a vám?

Podobně.
Asi vyhodnocujeme jinak kyperské, právě probíhající, znárodnění kont.
Jistot nevidno v Evropě. Konec OT.
Hezký večer.
Havel Tomáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.188
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:48:31    Odkaz na tento příspěvek  

Že by:

Zaráží mne jedna věc. Jak tu máváte anonymitou druhých, ač sám anonym. Nebo si myslíte, že váš přihlouplý nick, nebo nicneříkající adresa pod ním, vás pro druhé nějak odanonymizovává?

Jinak vám tedy gratuluji, že jste se již zmohl i na automobil a mohl se na modré vysrat. To je totiž asi tak jediná uchopitelná informace z těch vašich "odkopávacích" sond.

Modří se z toho ted' budou jistě ještě více odkopávat a mnozí se z té ztráty zcela jistě zhroutí, nebo spáchají seppuku.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 20:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Jen takový dotaz, jak trávíte "volnou" chvíli v zaměstnání vy? A jak se díváte na případy úředníků, kteří mají dva dny v týdnu den pro styk s veřejností, a když tam dojdete, jste vnímán jako škodná, bo obtěžujete.
Když už odsuzujete dotyčnou, měl jste zkusit jít požádat o nějakou info, pokud by vás "nevnímala", pak bych chápal váš výštěk. Pokud tam nik nebyl, tak nic proti.

PS: Vím, obehraná píseň, ale zkusit si to na vlastní kůži, to je pak jiná. Platnost kdekoli.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 21:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: k Vaší reakci na můj příspěvek výše: bylo to v Pardubicích. V zájmu objektivity jsem ale měl dodat, že kritizované chování pokladních se týká jen asi dvou dam, k ostatním nemám sebemenší výhrady. Naopak, jedna mladší dáma/slečna dokáže prodávat jízdenky tak rychle, že frontu ode dveří k okénku odbaví za tři minuty.
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 21:14:20    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: tohle je důsledek celého fungování ČD - na lidi se vždycky kašlalo. Ta ženská nemá kousek soukromí, z vedení jí chodí nesmyslná nařízení a předpisy, práce mizerná... to pak každý otupí.
Objektivně vzato to tedy není její vina, ale na zákazníka to dobře nepůsobí. (Ostatně na tyhle "objektivní důvody" dojel celý socialismus.)

To je problém každého nepružně řízeného molochu, v tom není Dráha jediná. Zrovna ty úřady jsou výborný příklad.
Ale např. v bance tohle (skoro) neuvidíte - a to tam ti pracovníci na přepážkách taky nemají moc peněz a vrtochů vedení mají taky dosyta.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 21:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: No vidíte, že nelze paušalizovat všechny zaměstnance. Problém je na straně těch dvou dam. Chtělo by se zeptat, jak je možné, že tyto tam ještě jsou? Jaký důvod, že již nejsou mimo, a zabírají místo tomu, kdo by ten jejich "problém" nevlastnil.

V.Špinka: Narazil jste kladívkem na hlavičku hřebíčku. Jsou to opravdu nesmyslné příkazy vedení, které berou lidem chuť.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 05. dubna 2013 - 22:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyjádření vrchního soudruha odboráře asi nikoho nepřekvapilo. Představa, že odborářským bossům jde o blaho zaměstnance je více než naivní. Jestli tady někdo skutečně škodí této zemi, tak jsou to právě odboroví předáci z řad OSŽ. Ona Dráha byla vždy mimo jiné odkladištěm líných odborářů a různých nezaměstnatelných individuí. Jak už bylo napsáno, řvou jen ti, kteří mají pocit, že nebudou mít "klid na práci", většina si výrazně polepší. Prostě raději nejezdit vůbec než na trať pustit žlutozlo, fuj fuj vyzobávač, kde neplatí režimka.


A pokud jde o zmiňovanou stávku, to by prospělo liberalizaci železnice asi nejvíce. Ono by se totiž ukázalo, jak bylo napsáno výše, že by se vlastně nic moc nedělo. Těch pár cestujících si poradí, majitelé autobazarů, autoservisů, autodopravy, taxikáři, spediční firmy, ti všichni by měli z vaší stávky ohromnou radost. Nakonec by se totiž ukázalo, že pro ekonomiku by bylo daleko prospěšnější, když se přestanou lít miliardy do Dráhy, Carga a dalších tunel-firem s účty na Kypru.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Zblbulínek44
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.2
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 00:00:52    Odkaz na tento příspěvek  

Pane ideologický žlutotajemníku, to bylo fákt dobrý. Už dlouho jsem se tak nezasmál. Děkuji.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.112
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 01:51:14    Odkaz na tento příspěvek  

Budulínku čtvrtý, já prostě nemůžu uvěřit že to co tu píšete myslíte vážně. Jinak přispíváte vcelku rozumně, nemáte problémy s velkými písmeny, nevynecháváte interpunkci ani nepoužíváte ty debilní zkomoleniny anglických výrazů jako např. pls a jiné a pak tady čtu tyhle bludy.

Při poslední stávce ČD mě ani tak nedojalo to, že se musela odložit kvůli procesní chybě a lidé se mohli připravit (nakonec se to pojalo jako takový celonárodní happening, snahu jedné firmy o prosazení svých zájmů využil zbytek republiky jako důvod udělat si volný den, popř. něco pro své zdraví), jako spíš dotaz na Karolínu Peake, jak se jí dotkla stávka. Odpověď že nijak, protože jde do práce pěšky a má to kousek (potkali ji někde v centru Prahy) mě doslova nadzvedla - já to mám do práce 300 km a stávku jsem pocítil sakra drsně, spal jsem v práci v zadní místnosti na stole ve spacáku, protože jinde to nešlo (u nás se dělá i v noci). A nikdo se mě neptal jak se do práce dostanu, prostě ráno nástup a basta. Kdyby bylo po mém, prostě bych večer vyhlásil že ráno nic nepojede a všechny nespokojence bych odkazoval k Budulínkovi domů, že on ví co s tím a vysvětlí jim to. Stávku v roce 1997 si nepamatuju, třeba někdo napíše jak to tehdy probíhalo ? Podle Budulínkových teorií, nebo byly tlaky k obnovení provozu ? Já zatím při každé stávce slyšel o tom druhém, nebo taky o prosbách typu: Nestávkujte celý den, ale jenom 15 minut a podobně.

Jenom pro jistotu, od vidění znám p. Pejšu a Vokouna a určitě se jich nezastávám.
kulifejda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.229.83
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 07:08:32    Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster:

Však zajíc si taky vždycky zpíval "Já se nebójim, já se nebójim." A skutečnost byla jinde. Stejně tak u té stávky. Ti, co jsou z ní nejvíc nasraní, zásadně pořvávají, jak se jich vlastně vůbec nedotkne. Je to totiž to poslední, co jim zbývá. Shodit to, když jinak moc dobře vědí, jak jsou bezmocní.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 09:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jen si stávkujte...
Dneska železnice zajišťuje cca 8% objemu dopravy. Z toho 5% není problém přesunout na silnici, takže stávkou doopravdy postihnete cca 3% celkového objemu dopravy.
Čím déle budete stávkovat, tím se bude toto procento snižovat a tím méně budete potřeba, to odboráři nechápete?
Každý normální subjekt se snaží buď zvětšit svůj podíl na trhu, nebo zvýšit jeho kvalitu, protože se tím zvyšuje jeho konkurenceschopnost. Jen odboráři vymýšlí, jak znepříjemnit svému okolí život.
Vlastně ne, pravda. Tržby nás nezajímají. My potřebujeme dotace, že.:-(
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 09:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se tak zamýšlím, kdepa by byly oni Budulinkové4, Trupáci a pod., kdyby nebyl rok 1989? Řekl bych, že by se drápali po stranických a odborářských funkcích někam mimo dosah těch "líných a nicnedělajících" odborářů. A takovíto lidé se nám dnes snaží namluvit, že jen ta jejich pravda je to pravé.

Trupák: Víte kolik "soukromých" firem, a to nejen našich českých žije z dotací, které mu my všichni cpeme. To vám nevadí, že?
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 09:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749
Víte kolik "soukromých" firem, a to nejen našich českých žije z dotací, které mu my všichni cpeme. To vám nevadí, že?
To mi vadí hodně. Protože ze tří čtvrtin jsou ty dotace vynaložené naprosto neefektivně. Dotace solárníkům a na větrnou energii budiž příkladem...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 09:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá myšlenka. Tedy kdyby neproběhla revoluce v roce 1989. Takovýhle typ lidí by pak jednoduše dupal po hřbetech obyčejných lidí. Buzerace, stranické a údernické závazky ap. Ovšem ono se toho moc nezměnilo, řada takových pacošů s vůdcovskými úchylkami je v řadách firem i dnes. Bohužel.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 10:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:
Co bys dělal ty?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 10:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: jelikož moje rodina proti komunismu vystupovala dost radikálně (sám jsem jim na pionýra kálel) což bylo pro mojí zanícenou soudružku učitelku nepředstavitelnou věcí, asi bych byl zavřený, nebo bych utekl - jako to udělalo tisíce lidí za Husáka. Těžko dnes o tom polemizovat. Bohužel se dnes najdou jedinci kteří mají ostré lokty i v dnešní době.. Příklad vypláchnutého mozku soudružky Semelové v novodobé historii.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 10:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda vidím jako typický příklad vypláchnutých mozků ty odboráře z OSŽ, kteří docela bezostyšně likvidují vlastní odvětví a řežou pod sebou větev...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 11:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster:
Opravdu to myslím vážně, že stávka na železnici by žádné ekonomické škody nezpůsobila. Jak už bylo napsáno, 90% občanů se stejně dopravuje jinak a těch 10% by si nějak poradilo. Určitě chápu, že by to některým a třeba vám způsobilo komplikace, ale to budou jednotlivci a rozumný člověk si poradí. Nerozumím tomu, proč to máte do práce 300 km, je to jen vaše volba a asi bych přemýšlel, zda nebude pro vás lepší se přestěhovat?

To není jako stávka lékařů, ledvinu mi těžko odoperuje sousedka, ale v dopravě existuje spousta alternativ. Na vesnici má auto v podstatě každý, ve městech by se více využila spolujízda, spousta lidí by vyjela na kole. S úsměvem vzpomínám na stávku MHD v Praze 16.6.2011, kdy to vypadalo jako v Amsterdamu a žádný plánovaný kolaps se nekonal. Spousta lidí vytáhla hezky kola, jiní se svezli s kolegou/sousedem, další se prošli pěšky a prospělo jim to. To jen kmotři z vedení DPP strašili ty jednodušší, protože by přišli o vemena a penězovody, o blaho cestujících jim vůbec nešlo.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 11:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávku v roce 1997 si nepamatuju, třeba někdo napíše jak to tehdy probíhalo
Co si pamatuji já, tak byly posily busů, narvané, plno lidí jezdilo auty a na kole.
V médiích se střídavě vyhrožovalo stávkujícícim a zároveň se přesvědčovalo, že stávka nemá vliv na ekonomiku a kecy o dopravě 19.století. O důvodech stávky se nepsalo, jen o zlých odborářích, co chtějí vyšší platy.(Přesně v budulínkově duchu:-) Živě si pamatuji, jak reportér Novy stál na pustém nástupišti třetí den stávky a přesvědčoval diváky, že to, že na nástupišti nikdo není, je jasný důkaz, že lidi o železniční dopravu nestojí.
Před koncem stávky už bylo zle, podniky závislé na železnici začínaly mít problémy a pomalu se to i zveřejňovalo. O nevlivu na ekonomiku poté vypovídala žaloba o pár ušlých stamilonech.

Nějakou dobu poté byla stávka u ŽSR.
O objektivitě médií svědčila krásná reportáž STV1, jak všude stávkují státní odboráři, ale soukromá ČHŽ nestávkuje a jezdí přesně podle JŘ.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 12:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si ze stávky 1997 pamatuju, jak projel vlak OKD z vlečky na vlečku přes nádraží Ostrava střed (?), kde výpravčí nestávkovali a odboráři se mohli posrat do vejšky a vyhrožovali prodloužením stávky.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 13:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávku v roce 1997 si nepamatuju
Já si pamatuji, že jsem se na nějakou akci pokoušel dostat stopem a řidiči si pochvalovali, jak je to úžasné, že nemusí stát u spuštěných závor.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tady rozvzpomínají na stávku v r. 1997, možná by bylo zajímavé, co o tom napsal v r. 2011 Rudolf Mládek, v r. 1997 generální kokrhel drah.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/zeleznice-pondelni-stavka-a-ohle dnuti-za-rokem-1997-f7u-/p_politika.asp?c=A110610_165737_p_politi ka_wag

Dokonceto má i vztah k tomuto diskuznímu tématu.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mikulda: A nebylo to náhodou tím, že média a vláda tuto jedinou jízdu ( možná ještě někde jinde podobnou) prezentovali tak, jako že na Ostravsku vlaky normálně jezdí, že stávka selhává ....???
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Budulínek4: A jak dlouho by lidé na venkově jezdili tím gumokolem ? Ono dát 500 Kč měsíčně za vlak, nebo 3000 Kč měsíčně za benzin, je trochu rozdíl .....
965
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:35:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:

Dokonce se u nás velmi vážně hrozilo tím, že ti, co mají vojenskou kvalifikaci strojvedoucího, nebo posunovače, atd., budou povoláni na "cvičení" a odvozí, co půjde. Ale k tomu pak nedošlo. Protože se Klaus před Duškem podělal a "had na tři" to pak "zachránil".
965
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:42:56    Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy:

Pamatuju si živě na 1,25 hodinovou stávku (2006?) Na peron frekventované stanice krajského formátu přišli dva reportéři jednoho nejmenovaného plátku a TV natěšení na to, jak natočí průjezd jakéhokoliv vlaku (třeba i soukromého, sami to říkali, měli jsme nedaleko nich "špiona"), aby mohli oblbovat, jak to vlastně jezdí. A když 50 minut po zahájení stávky furt ani kolo, šel si jeden z nich s klením pro kafe do podchodu. Po návratu a vypití nasraně odhodil do kolejí kelímek a se slovy "serem na to, to nemá cenu, už nic nepřijede". A sbalili fidlátka. Nato k němu přistoupil jeden z organizátorů stávky v oranžové vestě se slovy "Doma taky házíte kelímky od kafe na koberec, pane dobytku?" S odpovědí "Nebudu se zpovídat kdejakému zřízenci." odkvačil s nasraným ksichtem a kamerou přes rameno. Byl to boží pohled.
965
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 16:48:06    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33:
Dostala mne především tato věta: Drtivá část cestujících na domácích regionálních linkách by se dala odvozit autobusovou dopravu s úsporou 75% nákladů

Tak 14 dní tohoto odvážení bych si nechal nasimulovat. Třeba jen ve Středočeském kraji kolem Prahy.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4624
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 17:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A) v roce 1997 byl rozsah i vyuziti primestske u Prahy trochu nekde jinde.
B) nepsal vsechno, psal o drtive vetsine a at se vam to libi nebo ne, v ekonomicke rovine to je pravda i dnes, byt se neda hovorit o 25 ti procentech, ale o padesati.
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 17:07:49    Odkaz na tento příspěvek  

A Petře, kdyby tě někdo požádal, abys odvezl "uřvanou odborářskou lůzu" na demosntraci do Prahy, vzal bys ten kšeftík?

Jarda
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 17:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

andraj: To té "uřvané odborářské lůze" budou stačit kontejnerové vozy? :D
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 17:18:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Nepředbíhejte, nepředbíhejte.
stávka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 18:15:38    Odkaz na tento příspěvek  

ad adraj: A autobusama na demonstrace je tam vozí kdo ? I soukromníci byli vidět .....
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4626
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 18:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peníze nesmrdí. Všichni jsme Jardo kurvy prodejné, takže ano, pokud by byli schopni zaplatit skutečné náklady.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 18:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jste blbové, demonstraci podporují i někteří intelektuálové.

Vlast tě volá!
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:10:41    Odkaz na tento příspěvek  

Všichni jsme Jardo kurvy prodejné
Nic překvapivého.

demonstraci podporují i někteří intelektuálové.
Opravdu? O důvod víc se toho neúčastnit.
ardaj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:12:35    Odkaz na tento příspěvek  

adraj:

Ještě mi, Petře, prozraď, jak se do těch konťáků leze z peronu a jak tam topíte a kde to má WC.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

adraj: Když myslím intelektuály, nemyslím pseudointelektuály.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Vlast tě volá!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...kdyby tě někdo požádal, abys odvezl "uřvanou odborářskou lůzu" na demonstraci do Prahy, vzal bys ten kšeftík?
Proč sem pořád taháte termín "uřvanou odborářskou lůzu"? Ona snad má se zítřkem něco společného?

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:46:00    Odkaz na tento příspěvek  

Sokr:

Pardon, řekl jsem něco špatně? On to již není ustálený termín pro lidi, co jezdí do Prahy demonstrovat proti vládě?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 19:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, a je snad?

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je, ale jen v ODSS, TOP STAR, KRADEM a u zblblých mladých voličů.

Páni, tolik vymytých mozků jsem zde ještě neviděl...

A propos, nepodporuji ČSSD ani KSČ(M).

Vlast tě volá!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páni, tolik vymytých mozků jsem zde ještě neviděl...
A co na to zrcadlo?

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:47:51    Odkaz na tento příspěvek  

Sokr:

Ptal jsem se první, nevychovanče.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Výpravčíxy: A jak dlouho by lidé na venkově jezdili tím gumokolem ? Ono dát 500 Kč měsíčně za vlak, nebo 3000 Kč měsíčně za benzin, je trochu rozdíl .....
U nás v Kotěhůlkách to řeší lidi tak,že nejezdí každej svým gumokolem sám,ale 4-5 lidí jedním gumokolem a náklady si rozdělí
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

adraj: Když nevím, tak se zeptám, ne?

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
adraj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:51:41    Odkaz na tento příspěvek  

ale 4-5 lidí jedním gumokolem a náklady si rozdělí

Takovým u nás říkají socky.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 20:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokr: Nemyslím mytí mozku jako obyčejné mytí hlavy, nýbrž to, čemu se anglicky říká brainwashing. Více o tom zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Brainwashing.

adraj: S trochou smůly budeš i ty sockou. Stačí jen, když na tebe tví kamarádíčkové z TOP 09 udělají někdy podraz.

Já nejsem levičák, ale jsem i proti vládním zlodějům. To, co nám vládne, není pravice - zvyšují daně. Co mně ale nejvíce vadí, je to, že nehorázně a ještě k tomu bez ostychu kradou.

Ne ne ne, toto už musí skončit! Nemám zájem ani o zlodějskou politiku stran, které si říkají „pravice“, ani rozhazovačnou politiku levice.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Vlast tě volá!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 21:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Sorry, ale z čeho jste usoudil, že zmiňuji "mytí hlavy"?

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 21:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výrok „A co na to zrcadlo?“ jako reakce na můj výrok „Páni, tolik vymytých mozků jsem zde ještě neviděl...“ vypadá, jako kdybych měl ve vlasech vši a jiní ne. Není to pravda, o svoji hygienu dbám dostatečně.

Nechme toho, je to celé zvrácené.

Vlast tě volá!
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 21:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrazivé dny skončily, duben ale bude stále studený a deštivý...

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 21:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad adraj:Takovým u nás říkají socky.
Tak to je půl Německa a Rakouska socky když maj u nájezdů na dálnici "pendlerparkplatzy" kam se sjedou z vesnic a dál pokračuje víc lidí jedním autem.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. dubna 2013 - 21:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Píše se tu zaníceně o stávce v 97. Pokud vím, tak v přímé reakci na tuto stávku ztratila matka dráha jednoho z velkých zákazníků - Českou poštu. Najednou se totiž zjistilo, že než provozovat vlakopošty, bude snazší svážet zásilky do třídírny...
Každý další pokus dokázat jak je dráha nepostradatelná logicky vede k tomu, že se hledají (a často najdou) jiné (a často ve finále výhodnější) eventuality.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4628
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 01:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mi, Petře, prozraď, jak se do těch konťáků leze z peronu a jak tam topíte a kde to má WC.

Rychlíkáčů je po Evropě jako sraček. Jenom nemá smysl je sem kvůli jednomu vlaku tahat. Ale kdyby to někdo chtěl a zaplatil, tak v tom nevidím problém. Bedny s okýnkama a dírou na hovínka neplánujeme :-)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 09:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono by také MD a kraje mohly vytvořit systém nouzových autobusových jízdních řádů platných pro případ stávky.
Ale co chtít od úřadu něco užitečného, že.:-(
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 10:29:13    Odkaz na tento příspěvek  

Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 10:32:19    Odkaz na tento příspěvek  

16 dementstrantů, sorry, neumím psát, sám jsem dement.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.72
Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 12:36:56    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě ke všemu to mělo bejt do LEO Expresu. Já měl fakt dnes zůstat v posteli. Omlouvám se všem.