K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 02. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 02. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jeny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.219.123.59
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 15:04:38    Odkaz na tento příspěvek  

pokud myslíš tu kartičku co tě opravňuje k bezplatné jízdě, to dojednáno asi nebude.

To se ještě uvidí http://www.osz.cz/index.php?option= a já pevně věřím, že se povede tam zachovat ČD, a.s. OSŽ má moji podporu!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 15:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Proti buřtu nic nemám, pouze proti těm stánkům, které vypadají příšerně. Ony by tam buřty měly zůstat, akorát by se měly změnit a sjednotit stánky. Vrátit by se měly i květiny. Jenom trafiky se asi neobnoví. Budoucí stánky by možná mohly vypadat takto, což je oproti těm stávajícím pokrok.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/176853/nova-podoba-sta nku-na-vaclavaku-hlasujte.html
Snad se vrátí i tramvaje a náměstí tak bude snáze dostupné. Dříve, když jezdily tramvaje v celé délce náměsti, tak se dostal člověk z jednoho konce na druhý za 2 minuty. Propojení s Vinohradskou a možná i hlavním nádražím by bylo vítané.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 15:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeny: A jakým právem by měla být trať přidělena zrovna ČD, když se nezúčastnili onoho zrušeného VŘ?
OSŽ jen prudí, protože se bojí ztráty části svého vlivu.

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 16:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis_de_mydlaque: "Trať by měla...."

Tak za a) trať přidělena není, je na ní bez výběrového řízení přiklepnut provoz za podivných okolností, tudíž stejné schéma, jako když si hejtmani udělali smlouvy s ČD na 10 let, což se spoustě lidí nelíbilo a nelíbí.
b) chci, aby v tomto případě RJ s Jančurou tedy transparentně a veřejně ukázali, jak budou fungovat (prodej jízdních dokladů, uznávání a neuznávaní akčních nabídek, IN kart a pod.,aby doložili, včetně MD za jakou cenu aj.).
c) můj názor je ten, že jde opravdu zde o vyžrání "lukrativních" vlaků, neb díky dotace není čeho se bát, ale do klasické ZDO se soudruh nepustí, protože to je nad jeho síly. A to ať zajištěním odpovídajících prostředků, či personálně, včetně údržby přístupových cest a pod.
d) myslíte si, že OSŽ má tak obrovský vliv, že jen oni to mohou zastavit. Nikoli, ale zde se u normálních lidí vzedmula vlna nevole, viz i prohlášení Radima cca před 3/4 rokem, který zde považuje provozování vlaků na polovině trati za zbytečnost.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 16:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslíte si, že OSŽ má tak obrovský vliv, že jen oni to mohou zastavit. Nikoli, ale zde se u normálních lidí vzedmula vlna nevole, viz i prohlášení Radima cca před 3/4 rokem, který zde považuje provozování vlaků na polovině trati za zbytečnost.

Opravdu u normálních lidí? Já nevěděl, že OSŽ je volena občanskou většinou, aby zastávala názory lidí. OSŽ zastává (tedy spíš má zastávat) zájmy zaměstnanců ČD vůči zaměstnavateli. Přijde mi ale spíš, že si hrají na politické hnutí.

můj názor je ten, že jde opravdu zde o vyžrání "lukrativních" vlaků, neb díky dotace není čeho se bát, ale do klasické ZDO se soudruh nepustí

V čem jsou krnovské rychlíky onou "lukrativní relací" a v čem se liší od "klasické ZDO"?


trať přidělena není, je na ní bez výběrového řízení přiklepnut provoz za podivných okolností, tudíž stejné schéma, jako když si hejtmani udělali smlouvy s ČD na 10 let, což se spoustě lidí nelíbilo a nelíbí.

Kde je rozdíl proti stávajícím smlouvám s ČD?

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 16:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikoli, ale zde se u normálních lidí vzedmula vlna nevole, viz i prohlášení Radima cca před 3/4 rokem, který zde považuje provozování vlaků na polovině trati za zbytečnost.

Kdyby na polovině, ten chudák řekl, v úseku Ostrava - Opava je dost příměstských vlaků, že R tam jsou zbytečné a z Opavy dál na Krnov a Bruntál stejně nikdo už nejezdí a vůbec nechápe smysl těchto vlaků. Ale peníze jsou peníze a aspoň bude mít čím doplácet ty ztrátové vlaky, co provozuje teď.
Bender74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2013
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 17:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No me fascinuje treba tedkon jak Jancura keca i do tej rekonstrukce dalnice D1,,,
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.189.28
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 18:02:13    Odkaz na tento příspěvek  

Čd4ever: Nyní je situace ovšem v takovém stádiu kdy DB se staví ke spolupráci spíše skepticky
Tohle bude nejspíš jen výmysl známého lháře Honzy Jiráska alias Bevela.
Mimo jiné tu tvrdil, že RegioJet dluží ŽSR za dopravní cestu, že T.H. byl od Českých drah vyhozen apod.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3833
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 18:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louisianě dé Mydlaque: A jakým právem by měla být trať přidělena zrovna ČD, když se nezúčastnili onoho zrušeného VŘ?
Ale o to přece vůbec nejde. Jde o to, že Jančura se dostal k dotované trati naprosto stejným, ba daleko méně průhledným způsobem, než ČD ke krajským smlouvám, na jejichž kritice z velké časti založil svou kampaň proti ČD. Navíc způsobem, u kterého zdaleka není jisté, jestli je (na rozdíl od těch smluv mezi kraji a ČD) v souladu se zákonem. Takže tam mají zůstat ČD ne proto, že tam jsou teď, ale prostě proto, že zatím nebyl dopravce vybrán v regulérní soutěži. Až proběhne, ať tam zůstane vítěz.
Kam najednou zalezli všichni žlutí hysteričtí bijci se za transparentní výběrová řízení?
Jak nesnáším odbory, tak zrovna tohle jejich prohlášení není úplně mimo mísu, navíc zachování pracovních míst pro své členy je smyslem jejich existence na rozdíl od mnoha jiných oblastí, do kterých se montují. Nechat si vypracovat právní analýzu je zcela v pořádku.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 19:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže když VŘ krachlo a není jiná možnost než zadat zakázku napřímo, aby vůbec nějaké vlaky jezdily, tak to podle vás na přímo smí dostat jedině ČD?

„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.189.28
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 19:47:21    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jde o to, že Jančura se dostal k dotované trati naprosto stejným, ba daleko méně průhledným způsobem, než ČD ke krajským smlouvám
Uveďme fakta:
1) České dráhy se do výběrového řízení vůbec nepřihlásily.
2) RegioJet jako jediný zůstal ve výběrovém řízení. Jak MD, tak RJ deklarovali, že uzavřou smlouvu dle podmínek výběrového řízení.
Takže jedinou hysterii, kterou tu vidím, je u vás, Bevela a dalších jedinců s modrými (nebo snad rudými?) brýlemi
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 19:51:23    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Podle toho jak se vyjádřil pan ministr, tam bude RJ fungovat naprosto stejně, jako by tam fungoval v případě, že by výběrové řízení "dopadlo" a RJ by ho vyhrál. Takže MD osloví RJ s nabídkou provozovat dopravu za podmínek, které byly stanoveny v tendru a nabídne dotaci ve výši, jakou RJ požadoval v podané nabídce.

Pokud ministerstvo myslí ty tendry vážně, tak je jasné, že se ten "pilotní" projekt, jak ho samo ministerstvo nazvalo, vyvíjí takto. Cílem pilotního projektu je totiž ověřit si jak to celé bude fungovat. A případné znovuvypsání tendru by vše jen zdrželo, takže si MD našlo kličku v zákoně aby to mohlo "dotáhnout" do konce.

Vzhledem ke kritice, kterou pan Jančura chrlí na hlavu ministerstva asi nejde o nadržování RegioJetu, ale o snahu s celou liberalizací nějak pohnout.

Není to úplně šťastné a samozřejmě by bylo lepší, kdyby to výběrko dopadlo "normálně", ale pro "nepřátele" RJ může být útěchou, že pokud MD udělá nějáké chyby, které budou mít negativní dopad na cestující, tak si to od zákazníků vyžere RJ. Cestující nevidí, kdo dopravu objednává, vidí dopravce a ten může vždy za vše.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 20:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: To, že Žlutej "kázal vodu a pije víno" je věc jedna, ovšem pokud tu linku dali Žlutýmu na základě starého zákona poté, co nevzešel vítěz z VŘ mi tak divný nepřijde (tahle třeba ČD objednaly Sysly u Parsu).


Jak nesnáším odbory, tak zrovna tohle jejich prohlášení není úplně mimo mísu, navíc zachování pracovních míst pro své členy je smyslem jejich existence


Ale pracovní místa zůstanou zachována, tu linku nikdo neruší, jen ji přebere jiný dopravce. To by mohli řvát i u VŘ ... Analýzu ať si udělají, to je asi v pořádku, ale aby nedošlo na nějaké stávky, či demonstrace spojené s politikou (hodí se to krásně do předvolební kampaně opozičních stran, které s odbory jsou jedna ruka, a volby jsou už za rok).

Jinak právní analýzu by si mělo nechat zhotovit možná i MD (a pokud nejsou hloupí, takto udělali před přiklepnutím Žlutýmu) a možná by nebylo od věci, ji zveřejnit. Předešlo by se tak mnoha spekulacím (a teď nemyslím spekulace na Káčku).

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 20:16:52    Odkaz na tento příspěvek  

No ono je i v zájmu RJ si ohlídat, jestli tu smlouvu můžou podepsat bez rizika toho, že to někdo napadne a uspějě. Protože to bude nejspíše vyžadovat i banka nebo leasingovka, která bude financovat nákup vlaků.
Jeny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.219.123.59
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 20:19:54    Odkaz na tento příspěvek  

OSŽ zastává (tedy spíš má zastávat) zájmy zaměstnanců ČD vůči zaměstnavateli. Přijde mi ale spíš, že si hrají na politické hnutí.

Však se také zastává, spoustu lidí na té trati pracuje (strojvedoucí, průvodčí), dále tu mají zaměstnanci s rodinými příslušníky ve vlacích ČD výhodné jídzné, takže OSŽ nedělá nic jiného než se snaží toto všechno zachovat a jednat v zájmu zaměstnanců ČD, a.s.

A to proč nemají být uznávány režijky naprosto nechápu, režijní výhody jsou přeci zaležitost MD a to přeci bude podepisovat smlouvu s dopravcem a ty vlaky platit úplně stejně jako v případě vlaků ČD, tak v čem je problém? Naopak ty SONE, Sporotiket, IN100 apod. to jsou obchodní nabídky ČD, takže zde je mi opravdu záhadou proč někdo polemizuje, že by to mělo být uznáváno u jiného dopravce.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 20:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeny: Jste režijkář nebo provokatér?

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8796
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však se také zastává, spoustu lidí na té trati pracuje (strojvedoucí, průvodčí), dále tu mají zaměstnanci s rodinými příslušníky ve vlacích ČD výhodné jídzné, takže OSŽ nedělá nic jiného než se snaží toto všechno zachovat a jednat v zájmu zaměstnanců ČD, a.s.
Ano ano, to bylo vidět, když přišlo koncem roku 2010 podivné rušení osobní dopravy na některých tratích, jak se proti tomu tato lobbystická organizace "hájící zájmy svých zaměstnanců" (ne)ozvala a jak tehdy rušení té osobní dopravy (= i rušení pracovních míst železničářů) zabránila.

No hlavně, že stejné organizaci strašně moc vadily věci jako například otázka, z jaké částky může/nemůže zaměstnavatel vypočítávat DPH. Nu což každý má jiné priority.
Jestli to nebude tím, že tehdy v tom rušení měla prsty i jedna nejmenovaná nejsilnější levicová strana (vládnoucí krajům, které odstřelení osobní dopravy na těch tratích "odkývaly", jeden z radních pro dopravu jednoho kraje, kterého se týkal "odstřel" jedné takové trati, zároveň členem správní rady SŽDC...), jejíž prodlouženou rukou jsou právě tyto zájmové organizace.

Tak si říkám, kde jinde dochází k tomu, že by organizace (údajně) zastupující zaměstnance jedné firmy nahlas sdělovala, že všemi silami chce zabránit tomu, aby na tom kterém místě začala namísto této firmy působit firma jiná.
Existuje jiný případ než ČD a zmíněná zájmová organizace?

RegioJet ty zaměstnance (strojvedoucí i průvodčí) pro ty R-310 stejně nemá. Tzn. nějaké bude muset přijmout, například dosavadní zaměstnance ČD.

A to proč nemají být uznávány režijky naprosto nechápu, režijní výhody jsou přeci zaležitost MD a to přeci bude podepisovat smlouvu s dopravcem a ty vlaky platit úplně stejně jako v případě vlaků ČD, tak v čem je problém?
Podle stejné (ne)logiky by tyto "přirozené jízdní doklady" neměly platit ve vlakových spojích, které nejsou objednávány ministerstvem dopravy(?)

Naopak ty SONE, Sporotiket, IN100 apod. to jsou obchodní nabídky ČD, takže zde je mi opravdu záhadou proč někdo polemizuje, že by to mělo být uznáváno u jiného dopravce.
Tak třeba ta SONE u většiny soukromých dopravců v ČR uznávána je...

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3835
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 21:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis dé Mydlaque: Ale pracovní místa zůstanou zachována, tu linku nikdo neruší, jen ji přebere jiný dopravce.
Jenže tyhle odbory nehájí počet míst, ale počet míst pro své zaměstnance...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 21:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sim: Pracovní místa zůstanou zachována. To jo, ale za cca 10000 Kč měsíčně. Což bude vhodné tak pro studenty jako brigáda .....
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 21:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: budou mít víc jak 10, ale samozřejmě míň jak mají nyní. Nikdo je tam násilím držet nebude - nezaměstnanost je vysoká, takže tvrzení, že za jednoho čeká pět dalších tu bude reálné.
PS: že se po jízdenkách jen zaprášilo chápu asi trošku jinak, než lidé z firenetu, ve čtvrtek bylo ještě nemálo volných míst - z Olomouce do Prahy za cenu 68 Kč. pokud by se po nich zaprášilo, myslím, že 3 dny od spuštění prodeje by nebylo žádné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Brňavka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.191
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 21:57:42    Odkaz na tento příspěvek  

Topiči, kdys byl naposled v Brně? Čížkům z Prahy se tu běžně říká Cajzli.
Brňavka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.191
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 22:02:08    Odkaz na tento příspěvek  

Glory:

Už vidím fíru, jak tam tomu tlučhubovi bude jezdit za 15000. Leda kokot, nebo hamižný důchodec od ČD.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4159
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 22:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidlák je běžně používané označení...nevraživost a nesnášenlivost jde téměř vždy směrem do Prahy a ne obráceně.
Teď nevím, v tom božím svátečním čase, zda se pro tento názor hodí "Blahoslaveni chudí duchem" nebo "Nevědomost hříchu nečiní."
Fakt si myslíte, že pohrdáním, byť si ho neuvědomujete, se získávají sympatie?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.189.28
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 22:49:18    Odkaz na tento příspěvek  

Chápu-li to správně, tak musí jezdit ČD a ne RJ, protože:
1) Síťový efekt
2) Budou platit režijky
3) Bude větší zaměstnanost
4) Zaměstnanci budou dostávat více
5) ČD jezdí levněji než před lety a určitě levněji než bude jezdit RJ
Nezapomněl jsem na něco?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 22:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Nemám rád hlupáky a fanatiky, kteří vidí jen svoji černobílou "pravdu", v jejímž zájmu se dopouštějí zjednodušených soudů a lhostejno, jestli jsou z Prahy nebo to jsou vidláci.
Tvůj výrok Jinak dík za ukázku vašeho myšlení o podlidech, co nejsou z Prahéé. Zajisté stejně smýšlíte o nežlutých.
je právě tou ukázkou hloupého fanatismu a nálepkování. Ani nevím, proč mi podsouváš, že dělím lidi na žluté a nežluté. Možná proto, že tak sám uvažuješ.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3836
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý je, že ta nevraživost a nesnášenlivost jde téměř vždy směrem do Prahy a ne obráceně.
Ač spíše výjimečně, v tomto musím s Topičem naprosto souhlasit. Asi zase přileju oleje do ohně, ale Pražák fakt řeší mimopražáka nejčastěji v situaci, kdy padne zelená a mimopražák hledá ruční brzdu. Třeba ta pověstná rivalita mezi Prahou a Brnem je stoprocentně brněnská záležitost, každý Pražák zde jistě spočte, kolikrát měl Brno jako téma diskuze u piva. Koncem devadesátých let jsem čtyři roky jezdil po Praze služebním autem s brněnskou značkou a nemůžu říct proti Pražákovi křivého slova.Pražská v Brně naopak funguje jako ćervený hadr na býka. Ostatně hezkou historku na toto téma pravidelně vypráví Donutil...
Jen doplním - jsem v Praze dlouholetá náplava a slovem vidlák neoznačuju mimopražáka, ale hovado, který si jakýmkoli způsobem hraje na něco, čím není a na co nemá. Vidlák může být klidně z Vodičkovy...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: chápete to jako obvykle blbě. Kdo tady tvrdí, že tam musí jezdit ČD a ne RJ?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič
Jak se říká tomu, když dělíš lidi na ty z Prahy a vidláky a bereš to jako normální?
-----
3) Bude větší zaměstnanost
4) Zaměstnanci budou dostávat více
5) ČD jezdí levněji než před lety a určitě levněji než bude jezdit RJ


V případě, že RJ bude jezdit, nejspíš víc zaměstnaců ve vlaku bude. Nejspíš budou dostávat méně.
Jsem zvědav na zveřejnění dotace na km za loňský rok, zda to bude nad nebo pod 188 Kč.
Teprve poté lze soudit.
Zvídavý_blbec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2013
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono to zatím může dopadnout i tak, že Jančura může dostávat za ujetý kilometr i více než ČD. Hlavně že to Sůra nedávno v článku vypočetl i s peážní tratí přes Polsko na 210 korun. Opět čistá manipulace. Nechme se překvapit!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ač spíše výjimečně, v tomto musím se Slimem naprosto souhlasit.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. března 2013 - 23:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim
S tím rozjezdem na zelenou je spíš český způsob řízení, asi bych nerozlišoval odkud kdo je. Podobně jako parkování s bílou čárou mezi koly.
Pražák určitě bude řešit někoho s neA,S značkou, protože statisticky je pravděpodobné,že bude v pražském provotu zmatkovat (jezdit podle předpisu) víc než domácí.
Podobně ovšem bude reagovat "vidlák" na aroganci a broukopytlíkovství pražáka někde ve Vsetíně atp.
Zajímavé, že ti pražáci, co znám osobně, nemají potřebu vidlákovat.

rivalita mezi Prahou a Brnem je stoprocentně brněnská záležitost
Také bych to tak viděl. Ne jen rivalita k Praze ale i to moravanství je hodně ujeté.
A toto téma se docela hodí k tomuto tématu o RJ.
Např. jeho výroky o tom, že kdyby všichni studenti, co v Brně studují a studovali, neodcházeli zpět, bylo by Brno do pár let větší než Praha, jsou boží.
nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.157.15
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 00:27:50    Odkaz na tento příspěvek  

LdM 1888: Se středem (centrem) Prahy je to tak, že vlastní město původně byly jen Malá Strana, Staré Město a nad nimi se vypínající Pražský hrad a k tomuto sídelnímu útvaru s hradbami (když budeme uvažovat pravý břeh řeky) v místech dnešní Revoluční, nám. Republiky, na Příkopě, 28.října a Národní se postupně připojovaly další a další území. Třeba za KarlaIV. to bylo Nové Město a Podskalí, okolo kterých byly postaveny nové hradby. Všechny ostatní části byly vesnice nebo zemědělské usedlosti, které byly "pozřeny" rozrůstajícím se městem a považovat prapůvodní území Prahy za "echt centrum" je něco, s čím se dá jenom souhlasit.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 00:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nereg: Ještě bych být Vámi připojil Nové Město, sice je mladší, ale 14. století je pořád dlouhá doba....
A jako specifický bych bral Josefov.
Jinak v jádru souhlasím, že toto je stará Praha. Potíž je to s "hlavním náměstím", protože každá část byla tehdy považována za samostatnou správní jednotku, za samostatné město, takže každá část měla své náměstí. Já bych asi spíš souhlasil s Topičem, že Staromák je významnější a reprezentativnější, než Václavák. Ovšem z pohledu moderních dějin je Václavák brán za "národní shromaždiště".
Jinak jde celkem o h....

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 01:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Checht, válka Brno - Praha je zcestná, Jančura je Ostravák a nikdo mu už nedodepře 1. místo na konkurenci v železnici v oblasti dálkové dopravy. Paradoxní je, že Ostravák je druhým nejsilnějším dopravcem co se týče dopravených lidí z území hlavního města, koho to štve, ať se (bevelo) přihlásí.
nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.157.15
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 01:25:06    Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že zmíněný Josefov podlehl asanaci na přelomu 19./20. století, v původní podobě a současné době by to byl světový unikát. O Novém Městě jsem se zmínil, před Kájou ta Praha byla současným pohledem fakt malá a třeba kostel Svatého Petra za Bílou labutí byl v té době již mimo hradby. O staré Praze by se dalo hodně dlouho povídat, zvlášť když tam člověk již několik desetiletí žije :-)))
Něco k Josefovu: odkaz
Dobrou :-)
nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.157.15
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 01:28:36    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi, Jančura je Ostravák, Ostravak nebo chachar? :-)
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 08:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič - Snad se vrátí i tramvaje a náměstí tak bude snáze dostupné.

Nedávno se virtuálně vrátily, ve filmu "Ve stínu"...


(omlouvám se za OT)

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
olda čermák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.22.80
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 09:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji všem příznivcům RJ se nechat u něj zaměstnat a pak uvidíte jaký budete mít na něj názor.
Zvídavý_blbec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2013
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 10:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fluktuace zaměstnanců u RJ je asi jedna z největších všeobecně v železniční a atuobusové dopravě.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6479
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 11:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ovšem z pohledu moderních dějin je Václavák brán za "národní shromaždiště"."

Fetek, vexláků a kurev...

Jinak jako někdejší Pražák mám spíš dojem že i to Brno je taková legenda šířená nějakou menší ale hlučnou skupinou. Mám tam dost známejch, jezdím tam jednat a s podobnou popisovanou troubovitostí se tam nesetkávám. Podobně v Ostravě.

Jinak samosebou že když přijede venkovan autem do Prahy a nečiní tak často tak bude z provozu vyplesklej. Párkrát jsem takhle někoho po Prase navigoval a spíš bych kvitoval slušnost typu "ho tam pustit když do posledka neví kam".
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 12:02:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně práce stewardky/stewarda u RJ už jsem tady psal :-) sám pan Jančura v několika rozhovorech řekl, že je to práce na rok, maximálně dva. Jde o náročnou práci se zákazníky, kteří dovedou být velice nepříjemní. A pokud se tam někdo hlásí s představou, že se bude courat po vlaku tam a zpět, tak to je jeho blbost, že měl takové zcestné představy o tom zaměstnání.

Ta práce je vhodná např. pro mladé lidi, kteří se hodlají v budoucnu věnovat práci s lidmi a tohle je pro ně jen odrazový můstek. Příkladem může být stewardka, která nyní "září" na úvodní fotografii facebookového profilu. Odbyla si nějákou dobu u RJ, získala pěkný bod do životopisu a nyní už se vznáší v oblacích.

Je jasné, že hodně naivních jedinců si myslelo, že ta práce je o bezstarostném nošení kávičky a pak byli zklamáni a svůj vztek si nyní vybíjí pliváním ohně. Ale jejich naivita opravdu není chybou RJ :-)
9856
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 12:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

a nyní už se vznáší v oblacích.

Chuděra. Taky si koupila na dýze předimenzovaného modrého delfínka?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 17:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ale jejich naivita opravdu není chybou RJ :-)"

Chybou RJ je to, že zachází se svými zaměstnanci jako s hadrem. A naivita, no naivní jsme bývali všichni, a dnes. Růžový brýle v čudu. Ale u RJ opravdu hraje na mladý děvčata, která maj u něj jen ten rozjezd. Ale na trati 310 budou muset děvčata znát daleko více, a to už nebude jen rozletový.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 17:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou lidi, co na RJ a SA nadávají, co se zaměstnání týče, ale u SA dělá i pár známých a někteří jsou tam od počátku, kdy se spustila linka Ostrava - Praha a Praha - Karlovy Vary a nestěžují si. Jak je to jen možné?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.189.28
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 19:02:34    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Kdo tady tvrdí, že tam musí jezdit ČD a ne RJ?
Vy
Takže tam mají zůstat ČD ne proto, že tam jsou teď, ale prostě proto, že zatím nebyl dopravce vybrán v regulérní soutěži.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 19:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Na trati Bratislava - Komárno síce dievčatá sú, ale "papierovo" sa jazdí 0/0-S. Takže predpokladám, že niečo podobné bude fungovať aj na 310 ...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 20:09:07    Odkaz na tento příspěvek  

ad PPP : práce stevarda/stevardky u žlutého dopravce je výhodná pro VŠ študáctvo, které si mmˇže jednak přivydělat nějakou to korunu a pak taky získává pro "budoucího" zaměstnavatele nějakou praxi. Výhodou takového pracovního vztahu je především v tom, že zaměstnavatel se nemusí starat o naplnění nějaké normy měsíční pracovní doby, co si odjezdí, to dostane zaplaceno.
A zaměstnanec zase jezdí tehdy, když má čas ...

Já jsem byl takovou podobnou pracovní silou před desítkami let jako štiplístek a oběma stranám to náramně vyhovovalo a ještě k tomu byla 5% daň z příjmu.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Takže v praxi to funguje jak.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 00:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bratislava - Komárno síce dievčatá sú, ale "papierovo" sa jazdí 0/0-S
To jakože papírově prodává jízdenky strojvedoucí? To si teda představit nedovedu.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 02:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Ale né, dievča tam právě dělá komerci a má rozveselovat cestující, ale z dopravního hlediska tam není potřebná.
Já tam teda nebyl, ale předpokládám to.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 10:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Áno, návesti pri odchode vlaku nedávajú, kontrolujú a predávajú cest. lístky. Venujú sa cestujúcim po komerčnej stránke. Len pri obrate, kedy mnohokrát majú len 5 min. času ( WC,vymeniť noviny, zabehnúť do Jednoty na nejakú desiatu alebo nápoj si musí rušňovodič ustrážiť, či ich má všetky na palube.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 10:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749, babilon: Viď príspevok Rk_kn. Vykonávajú komerčnú činnosť (kontrola a predaj cestovných lístkov, poskytovanie informácii), ale dopravné úkony nevykonávajú a na výprave vlaku sa nijak nepodieľajú, tudíž nemajú ani žiadne skúšky (podľa mňa nemajú anilen školenie z Bz1, alias kabinet bezpečnosti práce).

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.165
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 10:44:45    Odkaz na tento příspěvek  

"a má rozveselovat cestující" to zní dobře! Pánskou část cestujících by mohly třeba i obšťastňovat, ne? A hned by se mohl Jančura chlubit, jak mu to na Slovensku jde, a jak má vlaky mezi Bratislavou a Komárnem vždy zaplněné do posledního místečka! Akorát chudinky stewardky, to by fluktuace mezi nimi byla ještě větší...
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 11:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Ona je tato brigáda na pozici vlakových čet běžnou záležitostí i u ČD. Jen jsou pro běžné cestující nerozeznatelní a ČD se s tím nikde horentně nechlubí.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vymeniť noviny
V Bratislavě ládují Pravdu, v Komárně jí seberou a nahradí Új Szó?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 11:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice to nemá s RJ nic společného,ale často se tu bije do modrogumů apod.,tak trochu vzpomene staré časy.. http://www.youtube.com/watch?v=bHHWv5YsJ9g

Kocourkov není jen pohádka,ale někdy i smutná skutečnost...
65+6
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 12:12:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ona je tato brigáda na pozici vlakových čet běžnou záležitostí i u ČD

Tak běžnou, že jsem naposledy měl brigádníka někdy v létě na dvě směny a pak ještě jednou na podzim. Stále ten jeden. A to vozím vlaky po všech el. tratích Úst. kraje a části středočeského.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 13:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...(podľa mňa nemajú anilen školenie z Bz1, alias kabinet bezpečnosti práce).


No to tedy nevím, nevím, v tom případě by si někdo celkem hodně zahrával s ohněm. Tomu nemohu věřit, protože to je povinnost všech zaměstnavatelů vůči zaměstnancům, a to i v brigádnickém poměru a pokud tomu tak je, tak si zaměstnavatel říká o průser.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6846
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 15:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

65+6: Pokud jsou naplněné stavy vlk.čet, což předpokládám, že kolem Ústí 100%, tak dle mého vypomáhají hlavně při dovolených (kdy mají sami prázdniny), nebo v době zvýšené nemocnosti.


Urpín: běžnou záležitostí i u ČD

Nevím, mě se zase nezdá, že by to bylo až tak běžné.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
65+6
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 15:48:20    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:

Furt lepší čerstvý brigádník, než třebas kmenový Kája Záruba.