K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 13. 03. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 13. 03. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Pokud nekdo mohl ovlivnit situaci tak, aby nebyla takova dira na trhu pro zlute, kdo jiny nez Zaluda by to byl?
Ježíši kriste...no comment, Karfík to řekl za mne. Takže RJ vybudoval Žaluda. OK. Je mi jasný, že to už hadr na hlavě nespraví. tedy na Vaší.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 11:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3783 > Takže RJ vybudoval Žaluda. OK. Je mi jasný, že to už hadr na hlavě nespraví.
Pokud to beru logikou, ze vy tvrdite, ze RJ je pricinou zruseni duchodcovskych slev, tak se krasne doplnujem ... nemyslite?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3785
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 12:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Takže na jednu stranu je nesmysl vinit z rušení slev Jančuru, na druhou je nesmysl říct, že rušení slev s jeho vstupem nesouvisí.
Pokud jste schopen z tohohle mého výroku vyčíst, že tvrdím, že RJ je příčinou rušení důchodcovských slev, nemá cenu ztrácet čas další diskuzí s Vámi.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3522
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No ono je to takové sporné. Stát ruší slevu, potože na ni nemá, a nemá na ni proto, že potřeba dotace studenů rapidně vzrostla vstupem soukromníků a v souvislosti s tím vyčleněním komerčních vlaků z balíku ZDO. Takže na jednu stranu je nesmysl vinit z rušení slev Jančuru, na druhou je nesmysl říct, že rušení slev s jeho vstupem nesouvisí. Ovšem docela důležitý je dodatek Křiviho s celostátním dopadem. Ona totiž ta sleva na trati Praha - Ostrava je více než úspěšně kompenzována komerčními slevami konkurujících si dopravců, ale v zbytku země všichni opravdu jen utřou nos.

Aneb stát si nepohlídal hospodaření jím vlastněné společnosti a dovolil, aby ČD bojovaly s RJ pomocí zjevně podnákladových jízdenek. Na nezásah státního aparátu doplatili důchodci a studenti celorepublikově.

ČD je totiž celkem buřt, za kolik se bude mezi Prahou a Ostravou jezdit. Oni zdroje mají jinde - dotované vlaky, kde si řeknou třeba o korunu větší dosyp za vlakokilometr a je vystaráno.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb stát si nepohlídal hospodaření jím vlastněné společnosti a dovolil, aby ČD bojovaly s RJ pomocí zjevně podnákladových jízdenek. Na nezásah státního aparátu doplatili důchodci a studenti celorepublikově.

Takže dle Vás "zjevně podnákladové jízdenky" ČD způsobily, že si RJ nechal kompenzovat studentské jízdné? Zvláštní úvaha.

Když pomineme spornost té "podnákladovosti", tak to jsou dvě nesouvisející věci.
RJ si nechal na nové lince kompenzovat studentské jízdné prostě proto, že na to má každá komerční linka nárok. Pro stát to zřejmě bylo překvapení (asi do té doby na ministerstvech nikdo netušil že studenti jezdí hojně z Moravy vlakem) a tak to kompenzování raději zrušili, než by na něj někde sháneli více peněz.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co bránilo státu říct, kolik bude stát 1 km žákovského jízdného a kolik na něj přispějí? :-) Náklady se nemění tak často, aby ty ceny nestačilo ve vyhlášce aktualizovat jednou ročně...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že zrušení slev je Jančurova vina neříkal Slim, ale Křivi (včera 22.34)
Nebo že stačil ve veřejné dopravě nadělat tolik škod, jako ČD za deset let. (Namátkou zrušení slevy pro důchodce...
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

A já znovu opakuji - kompenzace není nic nového, autobusům to MD/MF platila už mnoho let. Teď se přidala jedna komerční linka vlaková a ministerstvům trvalo rok a půl(!), než si všimla výše těch kompenzací. A zahájila proces, ve kterém možná, časem, snad, vyjde vyhláška s novými podmínkami (nejspíš tedy zrušením).
To je prostě neschopnost, nic jiného.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 14:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co bránilo státu říct, kolik bude stát 1 km žákovského jízdného a kolik na něj přispějí? :-)

Ano, pokud by chtěli zachovat celkovou výši kompenzací, mohli si sednout, přepočítat to na nové podmínky dané startem třech nových komerčních linek (Ex1 ČD, IC RJ, LE), a úměrně snížit výší povinné slevy nebo způsob jejího výpočtu, aby to i nadále vyšlo.
Jenže proč to dělat, je to složité, do voleb je daleko a kdyby se nějakým studentům zdražení nelíbilo, vystoupí kníže, který jim vysvětlí, že je to tak dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 15:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista#876 > Jenže proč to dělat, je to složité, do voleb je daleko...

Naopak, je to moc jednoduche a proto to nikdo na ministerstvu delat nebude. Ono to totiz nemusi byt tak, jak pisete (aby cilem bylo zachovat celkovou vysi kompenzaci - to by bylo jako na Slovensku s dotacemi do zeleznice, je jedno, kolik lidi svezem, nas zajimaji vlakokilometry); stacilo by to bud omezit nejen procenty, ale i absolutne shora (maximalni dotace na kilometr studacke cesty), nebo striktne vyhlasit, kolik je dotace na studacky kilometr a za jakych podminek ... ano, i tady by se mohlo stat, ze bude stat doplacet vic, nez studak ... ale v souctu by to rozpocet neohrozilo.

Aleš_Liesk.#1157 > pravda, prehlid jsem se - takze se doplnuju s Krivim a Slimovi se timto omlouvam :-)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: já vám neberu možnost ho kritizovat, jen vaše pojetí Jančury jako největšího ksindla a zla českých železnic je hodně mimo realitu - už jen ty tisíce lidí, co vozí, jsou důkaz opaku. Zvláště když největší smrad v české železnici nejde z Domu pánů z Lipé, ale z Nábřeží, z Jankovcovy a ze Škody Kypr. Ale o tom se tu nehovoří, protože to je moc složité...

Vlada749: Jestli se tady stále žije (z rok a půl starých) slibů o vagonech z Aradu jako důkazu Jančurova arcizla, tak byste se asi měl nechat vyšetřit, víc k tomu není co dodat...

Petr_Vlček: Nešlo mi o srovnání cenové, ale o srovnání pravidelných cest ve "standardní" třídě. Nicméně ani to, že jste objevil InGold, vás nevytrhne - vozy A jsou horší než ex-OeBB Jančura a servis (pokud ta bedna s bagetami jede), je nesrovnatelně horší a dost drahý. Moje zkušenost je, že jak to jednou zažijete, těžko se tomu odvyká.

A že Jančura zrušil studentské slevy je asi blbost - to už nic lepšího vážně nenajdete? A o tom je tato diskuse, o hledání a zveličování nepodstatného? BTW. nikdy jsem na k-repu nezaregistroval takovou nenávist vůči těm diletantům (a pravděpodobně i zločincům), co dotáhli mizernými službami a zbytečnými výdaji téměř ke krachu Cargo. To je opravdová ztráta pro železnici, hodně lidí přijde o práci, dráha (SŽDC) o tržby a nakonec to ještě k tomu zaplatíme ze státní kasy.

A něco pozitivního na závěr - článek, který nedávno vyšel na Slovensku o výsledcích Jančury na komárenské trati. V zásadě ta lidská zrůda, arcilhář a volnomyšlenkář tam zdvojnásobil objemy přepravovaných osob a posunul to ze šukafonu do 21. století. Škoda je, že kreténi na krajích a MD tady něco podobného taky dávno neumožnili, třeba by se tím dala taky nějaká hodně mršená trať zachránit nebo posílit - napadá mě třeba takový Pacifik.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3788
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. Špinka: jenže autobus není srovnatelný. V autobuse je přesný přehled o vydaných žákovských jízdenkách a není problém s jejich alokací na dotovaný/nedotovaný spoj. Takže stát má dlouhodobě přesný přehled o počtu, cenách a když bude chtít,tak i o trasách, na kterých se která jízdenka kdy vydala.
U vlaku v ZDO tahle informace chybí díky tomu, že jízdenku zakoupenou u pokladny lze využít kdykoliv jakýmkoli vlakem, a nově po nástupu komerčních vlaků nelze hlavně rozlišit, jestli student jel vlakem komerčním nebo vlakem ZDO.
Jestli to správně chápu, tak tohle a žádný jiný nekalý úmysl byl důvodem, že se ztráta způsobená studentskými slevami vykazovala jako součást celkové ztráty a tím pádem ji obsahovala ZDO dotace. Zavedení komerčních vlaků ale vyžaduje rozdělení této částky na ZDO slevy a komerční slevy, protože jinak by ČD slevu za komerční cesty studentů nedostávala (není dotace na km). A protože stav, kdy nelze rozklíčovat cesty ZDO a komerční, nastoupily ty kvalifikované odhady na základě průzkumů, o kterých tady byla řeč.

Pikehead: jestli Vám tady z toho čtení vychází, že já a jiní, co Jančuru kritizují, tvrdí, že to je největší zlo na českých železnicích, zapište se do kursů chápání psaného textu.
Blábol, že ten, kdo vybudoval velkou firmu s velkým obratem a něco dokázal a vozí tisíce spokojených lidí, je tím pádem nejlepší, neomylný, charakterní a nekritizovatelný, to je jen taková mantra těch, co na jakoukoli kritiku nemají žádnou rozumnou odpověď. Takový univerzální klacek na každého nežlutého...
A co se týká toho Aradu, tak kromě toho, že o těch vozech blábolil naposled někdy před dvěma týdny v souvislosti s Brnem a Německem, on je nějaký časový interval, od kterého se lži nesmějí připomínat?
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:37:16    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: opravdu se podíl studentů cestujících na Ostravu tak moc liší oproti dálkovým bus linkám?
Opravdu se za rok a půl nemohl nikdo na MF/MD podívat do "výkazu nákladů a výnosů z přepravní činnosti ve veřejné drážní osobní dopravě" (podle 241/2005 Sb.), které dopravci předkládají čtvrtletně?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 16:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3788 > U vlaku v ZDO tahle informace chybí díky tomu, že jízdenku zakoupenou u pokladny lze využít kdykoliv jakýmkoli vlakem, a nově po nástupu komerčních vlaků nelze hlavně rozlišit, jestli student jel vlakem komerčním nebo vlakem ZDO.
Zase vedle. U vlaku tahle informace chybi proto, ze ji nikdo nechce. A modri ji uz z principu sami zjistovat a do sveta vytrubovat nebudou, proc by to delali.

Jestli to správně chápu,
... ne, nechapete, protoze ...
Zavedení komerčních vlaků ale vyžaduje rozdělení této částky na ZDO slevy a komerční slevy, protože jinak by ČD slevu za komerční cesty studentů nedostávala (není dotace na km).
Pendolino nekdy jezdilo na Ostravu v zavazku? Nebo treba Manazer?

Komercni vlaky jsou tu uz par let s nami... a ze se uhrady neridily vyhlaskou, ale vzdy se to nejak zasudlalo, je vec druha. Verte tomu, ze pokud by pred lety vyjel RT expres, dopadlo by to uplne stejne - za public enemy a pijavici by byl prohlasen soukromnik, protoze ten muze za spatne nastaveny pravidla na ministerstvu.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4014
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 17:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vozy A jsou horší než ex-OeBB Jančura
Jaká je Jančurova zásluha na tom, že ÖBB má lepší vozy neź ČD?
A jo, oni měli strach, že u nich začne podnikat.

kreténi na krajích a MD tady něco podobného taky dávno neumožnili,
Myslíte tím přestavbu tratě, dodání nových vozidel a zahuštění spojů? Stalo se ve více případech a... ale jo, kvůli strachu z RJ -ať máte radost.
Byť to bylo před tím, než vůbec začal uvažovat o delším autobusu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 17:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. Špinka: Ale to je zase o něčem jiném...jaký podíl, u autobusů jsou přesná čísla...kvalifikovaný odhad cestujících železnicí na základě průzkumu a propočtu je nepochybně přesnější než fiktivní srovnání. Kde berete jistotu, že ten podíl je podobný?

Sim: Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo...nemám už na Vás fakt argument. Pocit, že tu informaci nikdo nechce, jste si vymodlil po večerech nebo o někde vyšlo tiskem? nebo jste tak prostě rozhodl, protože Sim?

A na tohle

Zavedení komerčních vlaků ale vyžaduje rozdělení této částky na ZDO slevy a komerční slevy, protože jinak by ČD slevu za komerční cesty studentů nedostávala (není dotace na km). ¨

reagovat tímhle

Pendolino nekdy jezdilo na Ostravu v zavazku? Nebo treba Manazer?

Na to už fakt ani hadr na hlavu nestačí. Na jakoukoliv. Hlavně že máte vlakem hoooodně naježdíno - jak vidět, na kvalitu argumentů to má vliv nulový, ne-li záporný.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 19:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:"Vlada749: Jestli se tady stále žije (z rok a půl starých) slibů o vagonech z Aradu jako důkazu Jančurova arcizla, tak byste se asi měl nechat vyšetřit, víc k tomu není co dodat..."

No teda, vy jste ale koumák. Co za mými slovy ještě nenajdete. No když jsme u toho vyšetření, nechápu proč mě zde urážíte, nic jsem vám tak urážlivého neřekl. Ale pokud vedete diskuzi v tomto duchu, což u zastánců žlutoboha jest asi obvyklé, naštěstí i zde se najdou vyjímky, tož se nedivte útokům proti. O vyšetření si tedy koledujete spíše vy osobně, protože takovýchto výpadů je potřeba, když už nevíte kudy tudy. Nerad, ale jste ubožák.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 21:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Nebavíme se o vozech OeBB, ale o Jančurových vozech původem od OeBB. Prostým porovnáním těchto vozů a A/B nasazované na Budějovice (o tom bylo vedeno původní srovnání) zjistíte, že s Jančurou se vám pojede pravděpodobně lépe.

Co se týče krajů, tak já jsem si všiml jen na poslední chvíli (a tedy nepříliš regulérně) rozdaných dlouholetých smluv pro ČD. Cílená revitalizace regionální trati ve všech parametrech, srovnatelná s Bratislava-Komárno mi v českých poměrech nějak unikla. (Některé prvky vykazují možná Velenice, ale motivy této akce i výsledek v počtu přepravovaných osob before/after jsou poněkud jiné).

Vlada 749: Nevím, kudy tudy, protože Vám nerozumím - jaký smysl mají vagony z Aradu v kontextu toho, že Jančura už přes rok úspěšně funguje? Má Vám Jančura zaslat omluvný dopis, že tomuto slibu nedostál, protože ta cesta z nějakého důvodu nevyšla? Jak vidíte, jeho cestujícím to zásadně nevadí a i když ty vagony nejsou nové, patří mezi to nejlepší, co u nás jezdí.

Pokud se máme v diskusi někam dobrat, musíme mít aspoň rámcově zkalibrovanou představu o tom, co je v hodnocení situace podstatné a co nikoliv.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 23:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Ohl: Nebavíme se o vozech OeBB, ale o Jančurových vozech původem od OeBB. Prostým porovnáním těchto vozů a A/B nasazované na Budějovice (o tom bylo vedeno původní srovnání) zjistíte, že s Jančurou se vám pojede pravděpodobně lépe.
Do Budějovic se nám pojede líp s ČD, ne?

Jančurovy chybějící vozy z Aradu jsou v této diskuzi důležité pouze a jen jako důkaz jeho lhaní. Výhradně v této souvislosti byly nyní zmíněny a spokojenost cestujících s jinými vozy a fungování RJ s tím vůbec nesouvisí. Aneb pokud se máme v diskusi někam dobrat, musíme mít aspoň rámcově zkalibrovanou představu o tom, o jakém tématu momentálně diskutujeme.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 23:24:10    Odkaz na tento příspěvek  

Navrhoval bych vzhledem k úspěšnosti této diskuse,a stavu kam až zde dospěla,její namnožení na tyto nové:
1,Morální profil Radima Jančury
2,Zhoubný vliv provozu RJ na českou železnici a státní pokladnu
No a pak ještě neželezniční:
3,Zásady etické při diskusi internetové-redigováno prof.B z Altony a jeho žáky Outlým,Křivým a Zamračeným.
Návštěvnost jistě opět stoupne,a věcná diskuse o RJ stejně na K-reportu není.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 23:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebavíme se o vozech OeBB, ale o Jančurových vozech původem od OeBB. Prostým porovnáním těchto vozů a A/B nasazované na Budějovice (o tom bylo vedeno původní srovnání) zjistíte, že s Jančurou se vám pojede pravděpodobně lépe.
To nějak nesedí...Pro štouraly..na ty Budějovice

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 00:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Budějovic se nám pojede líp s ČD, ne?

V koženkovém béčku určitě Čím dál tím víc lidí už tímto směrem jezdí (žluto)gumokolně, levnější, rychlejší, pohodlnější... Když začínal Jančura jezdit, tak měl 4 busy v každém směru, pak osm, nyní už jezdí skoro každou hodinu a má 12 spojů v každém směru a přes léto bude navíc některé ještě zdvojovat, takže jak vidět ČD na Budějovice vyloženě táhnou...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 00:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Ještě jednou a naposled. Mě je jedno s čím Jančura jezdí, je to jeho problém. Pro mě za mě, ať si vezme Zetky a upraví je, ale jeho lži pouštěné do éteru mě vadí, tak jako lži jiných soudruhů. A co se týče oněch snových vozů, tak dle mého to lživé je. Asi tak, jako ty exkluzivní soupravy, s kterýma tady kdysi obšťastňoval na jeho plakátech a stránkách.
PS: To byl Váš výpad vůči mé osobě s tím léčením, takže nechápu Váš údiv.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 01:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se Jančura nevyjádřil ohledně Viaggio Comfort? Celkem jsem se na to těšil co to bude zase za bludy. Ale uvidíme až začnou u nás jezdit. Jinak nevím už kdo to tady psal, četl jsem to pár dnů zpět: že údajně Viaggio Comfort nesmí do Berlína! To je takový žvást a blud, a že DB RailJety pustilo tedy do Mnichova. Je vidět, že takových žvatlalů alá Radim je tu více.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 04:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Tak proč rovnou nepíšeš: Jsem posedlý nenávistí k osobě Radima Jančury? Totéž Bevelo, Slim atd.

Bevelo: S kým, že to ČD provozují vlaky do Německa? S DB. Pokud DB řekne NE, tak tam opravu Railjety ČD jezdit nebudou. Ale ČD mají možnost si zařídit, aby vlaky do Berlína buď provozovaly s někým jiným, či dokonce samy. Pak do Berlína klidně mohou jezdit i koženková B v režimu RIC.
žlutovidění
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.46.32.2
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 06:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead - ztrátu u Jančury každý rok cca 50-60 milionu berete jako úspěšné fungování ??? No nevím, nevím...

Sipi: cestujících z těch 12 busů v jednom směru se pohodlně vejde do necelých dvou vlaků... Takže asi tak.. Srovnáváte hrušky s jabkama.

Bram - proč ostatní na druhé straně nepíší to samé v bledě modrém :-))))
Mimochodem, snad té pohádce, že žlutý bude jezdit svými vlaky do Berlína nevěříte.... víte vlk taky sliboval :-)) On ten žlutý nebude nakonec jezdit ani do toho Krnova, když už dopředu vykřikoval, že je vítěz a ouha, on vítěz není...
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 07:40:58    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: vědět, že nevíte, o čem jste psal, vystřihnu to a vyfotím:-) Byla to MFdnes z první půlky roku 2007 (nejspíš duben nebo červen), určitě sobota nebo čtvrtek, a byl to článek o tom, že Ryanair zamýšlí lítat do USA.

Pikehead: "Nebavíme se o vozech OeBB, ale o Jančurových vozech původem od OeBB. Prostým porovnáním těchto vozů a A/B nasazované na Budějovice (o tom bylo vedeno původní srovnání) zjistíte, že s Jančurou se vám pojede pravděpodobně lépe."

Jïnak dobrý? Prostým porovnáním zjistíte, že na Ex/EC/IC/SC na východ A/B nejezdí a Jančura do Budějic taky ne. Takže na východ se Vám pojede zhruba stejně a na jih můžete prostým porovnáním jít pěšky nebo autobusem. Ve druhém případě optimálně s někým dvousedadlovým vedle Vás:-)

Bevelo: nebál bych se, až o nich budou na ýheute zase psát, určitě se k tomu Radim nebo Aleš vyjádří. Ví přece o ČD víc než ony samy;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 07:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: A tvrzení, že ty lidi do žlutobusů Jančura přetáhl z plesnivých béček, jste založil na čem? Co kdybyste si třeba spočítal počet autobusových spojů jiných dopravců před nástupem Jančury a dnes?
A mezi námi - porovnávat pohodlí Jančurových vlaků s vlaky ČD nasazenými na Budějovice je úplně stejná debilita jako kdybych napsal, ž Jančurovo vozy jsou naprostá pastouška ve srovnání s TGV. Když je to taková rozdíl, sedněte si do žlutovlaku a vyražte do Budějc nebo si sedněte do TGV a hurá do Ostravy.

Bram: nepíšeme to z úplně szejných důvodů, proč ti, co jsou poslední nenávistí k ČD, anoncují, ž jsou nestranní a objektivní. Viděl jste tady snad někoho napsat, že je posedlný nenávistí k ČD? Třeba sebe? Že ne? Že jste jen objektivní a nestranný? Aha.
Plno nás žlutých se tady mnohokát vyjádřilo, že o, co nám nejvíc vadí na celém žlutém cirkuse, je osoba jejího majitele a zejména jeho prolhaně demagogická prezentace v médiích a podpásové útoky na konkurenci. Jen slepec si toho mohl nevšimnout. OK, říkejte si tomu posedlost nenávistí k jeho osobě. Ale koukejte se při tom kádrování i na druhou stranu.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:04:28    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: "a kdyby se nějakým studentům zdražení nelíbilo, vystoupí kníže, který jim vysvětlí, že je to tak dobře."

Kníže je totiž skoro takovej bůh jako Jančura, a kdo nemá jeho žlutou placku, je totálně out
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: No za mě vám zde odpověděl někdo jiný. Jen takový dotaz. Jaký rozdíl je mezi Jančurou a např. Žaludou, nebo třeba Kalouskem? Žádný. Nevěřím ani jednomu z nich.
Jediné v co můžete vždy věřit, je sám sobě. I když občas dokážete překvapit i sám sebe.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale o Jančurových vozech původem od OeBB. Prostým porovnáním těchto vozů a A/B
A ani poté, co jste si to takto správně vysvětlil, nechápete větu, že ÖBB má lepší vozy neź ČD?

Zkusím to ještě jednou pomalu: Čí --- je --- to --- zásluha?
Fakt si myslíte, že RJ? Nebo jiné konkurence?

revitalizace regionální trati ve všech parametrech, srovnatelná s Bratislava-Komárno mi v českých poměrech nějak unikla
No co se dá dělat... Nicméně jiným neunikla.
Jinak, pokud tvrdíte, že jen RJ a jeho vstup do regionální dopravy otevře stavidla MF a kdejaká trať se začne opravovat, pak potvrzujete, že v případě B-K to bylo cílené politické rozhodnutí dokázat, že jen neZSSK je schopno jezdit líp.

Na druhé straně, pokud to znamené, že Olomouc-Krnov se bude přestavovat na 160, tak nic proti.

(to,že výběrko ze zatím zrušeno,jsem postřehl)

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký rozdíl je mezi Jančurou a např. Žaludou, nebo třeba Kalouskem?

Velky - Zaluda proplouva s vicemene s tim co dostane od Kalouska a Kalousek "hospodari" s tim co vybere mimo jine i od Jancury. Jediny Jancura na vlastni triko vybudoval neco co funguje a generuje realny zisk.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4017
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se ale bavíme o železnici, tak to poněkud kulhá.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: už jsem to našel: bylo myšleno pochopitelně odbavené zavazadlo, ale uznávám, že to je nepřesně napsané. jinak jste mě pobavil, na konkurenčním fóru mě neustále obviňovali v té době, že mě platí ryanair:-)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3959
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: No a je to vyloučeno?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 08:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rudolf33: je vyloučeno, že jste dnes znásilnil pětiletou holčičku?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 09:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb> mě neustále obviňovali v té době, že mě platí ryanair:-)

A není to snad pravda?
Sledujte redaktora MF DNES: Deset letů po Evropě za čtyři koruny.
Redaktor v oblacích: jak se odlétá z lesa za jeden cent
Redaktor v oblacích: Osm letů, ani jedno zpoždění
Redaktor v oblacích: Jak se spí na letišti a o mých „kamarádech“ z ochranky
Redaktor v oblacích: Evropská cesta „autobusem s křídly“ skončila

Jako trip report teenagera na airways.cz by to bylo dobré. Jen by ale ten teenager pak neměl psát články o dopravě do ekonomické rubriky rádoby seriózního listu.

Asi namítnete, že jste vlastně nic nedostal. Asi jako nic nedostanou lékaři, co stráví zdarma víkend na konferenci v Dubaji pořádané výrobcem léků. Nezbohatnou na tom. Ale jejich nezávislost při předepisování léků je pak narušena ...

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 09:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

turista: lékař má celou cestu někým placenou...toto bylo kompletně za vlastní, to je trošku rozdíl. podotýkám, že náš etický kodex ani neumožňuje mi koupit si např. akcie Ryanairu či jiných firem, o kterých píšu.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 09:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cestujících z těch 12 busů v jednom směru se pohodlně vejde do necelých dvou vlaků... Takže asi tak..

Jenže se bavíme o budějovicích a v jednom vlaku jede z Prahy až do budějic jen asi tak 1 bus SA, takže nějakých 50-60 lidí Ve špičkách to bude o něco větší, ale i tak..

Slim:A tvrzení, že ty lidi do žlutobusů Jančura přetáhl z plesnivých béček, jste založil na čem?
Jenže to jsem nenapsal, ale určitou roli to bezesporu taky hraje, další jsou třeba ceny a služby..

Co kdybyste si třeba spočítal počet autobusových spojů jiných dopravců před nástupem Jančury a dnes?

Přes Písek ten počet bus spojů zůstal víceméně stejný, ty lidi přišli opravdu z vlaků, věřte, nevěřte...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 09:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: "Jediny Jancura na vlastni triko vybudoval neco co funguje a generuje realny zisk."

a) co vybudoval? Koupil si loko a vozy (na úvěr a pod.), trasu nebudoval, ta jde z kapes všech.
b) reálný zisk. Kde?

Já bych řekl, dostal možnost, využil. Otázkou je jak dál. Tak jak to funguje nyní, je špatně. A to nemluvím jen o něm.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 10:07:58    Odkaz na tento příspěvek  

honzalb: Ok. Mně teda nepřijde, že byste Ryanair nějak protěžoval, z té mfd spíš naopak. Osobně s nimi mám nalítáno dost přes sto letů a spokojenost. Každopádně jste dobrej, že jste uznal chybu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 10:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: jednom vlaku jede z Prahy až do budějic jen asi tak 1 bus SA Přesně tak, skoro bych řekl, že s těmi 50 - 60 lidmi jste docela optimista, hlavně u spojů večer do Prahy to může být klidně jen 30.
Cena a služby ve žlutobusech jsou jedna věc, natažené jízdní doby a výluky na 220 další, na to bych nezapomínal. Naopak, zavedení R po 200 vliv určitě nemá.
Já bych řekl, dostal možnost, využil. Přesně tak. A za to, že ČD, ač měly přesně tutéž možnost, tak ji nevyužily, si zaslouží vynadat. Místo nákupu solidních ojetin od DB (třeba vozy pro Interregio) dělaly grandy, jak my "půjdeme cestou nákupu nových vozů", takže se nakoupila asi stovka XXmz a solidní německé vozy jezdí po Balkáně.
ZdaňteRežijky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.62.209
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 11:52:32    Odkaz na tento příspěvek  

Soudruhu odboráři Vláďo, další váš soudruh z ROH se nám pěně vybarvil.

http://zpravy.idnes.cz/policie-zatkla-odborare-s-uplatkem-dtr-/kr imi.aspx?c=A130313_1899596_usti-zpravy_hrk

Nevíte co chtěl s milionem korun dělat ? Chtěl si za ně nakoupit čisticí prostředky a vydrhnout vozy Českých Drah ? Nebo si chtěl koupit hodinky Breitling ? Nebo chtěl vybudovat muzeum Klementu Gottwaldovi ?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 12:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZdaňteRežijky: Ale kdepak. Chtěl to věnovat na zlepšení závodního stravování a nákup vánočních kolekcí, protože mu na prvním místě jde o blaho pracujících, kteří ho zvolili.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 12:26:55    Odkaz na tento příspěvek  

Brr : jenže to nenakoupení vozů - jako první na forhotně byly docela levné klimatizované WL vozy určené pro SŽD (později RŽD) pro rychlost 200, které byly nabídnuty ČD, ale protože se muselo šetřit, aby daňový poplatník nedoplácel ztrátu, tak se nenašlo po těch 10 milionech / vůz, tak je koupili (trochu víc do budoucnosti vidící) Slováci > tehdejší ŽSRé ... vozy tých technických parametrů si pak ČD pořízovaly za násobky těch 10 milionů korun.
Později byly za strany DB nabízeny vozy "model Halberstadt" z majetku někdejších DR ... ČD opět neměly zájem, protože se zase muselo hlavně šetřit ...
Samozřejmě "do budoucna vidící" lidé, omlácení provozem se znalostí technického stavu vozů, by po těchto vozidlech skočili jako týden nekrmený hafan po ohlodané kosti, ale vrcholové vedení mělo jiný názor (hlavně držet hospodaření ČD v černých číslech nebo alespoň s co nejmenšími červenými položkami)... modla vyrovnaného rozpočtu představovala hlavní směr při rozhodování o nákupu ... Jednak ve funkci "nejvyšší" byla v 90. letech životnost "nejvyššího" necelý rok, ve funkci šéfa "kolejových vozidel" se také měnili osoby téměř jako apoštolové na orloji, jednu dobu dokonce "odbor kolejových vozidel" jako takový vůbec neexistoval a o budocnosti vozidlového parku rozhodovalo několik odborů ..., čili reálně to odpovídalo tomu "jak pejsek s kočičkou pekli dort". Ten v konečném důsledku sežral zlý pes a bylo mu moc špatně ... a stejně "špatně" to vypadá s vozovým parkem ČD dnes ...
Takže mnoho německých vozů skončilo v Maďarsku buď u GySEV nebo u MÁV ... Tam byli odpovědní lidé z hlediska nákupů ojeti odvážnější ...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 12:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZdaňteRežijky: "....odstoupí z místa předsedy Základní organizace Stavba ČR Prefa Žatec."

Vy jste nemocen. Ukažte mi nějakou spojitost s ČD. A co váš nejlepší podnikatel, který bohužel, aby se prodal, jede podnákladovou cenou. Kdyby byl tak dobrý ve službě, nemusel by se podbízet, protože přeci je známo, že za kvalitní službu si každý rád připlatí.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 12:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: A co váš nejlepší podnikatel, který bohužel, aby se prodal, jede podnákladovou cenou. Kdyby byl tak dobrý ve službě, nemusel by se podbízet, protože přeci je známo, že za kvalitní službu si každý rád připlatí.

Vy jste nemocen. Ukažte mi nějakou spojitost s RJ.

Co má společného defraudant v dresu ROH s cenami jízdenek RJ?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 13:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada740: Jancura vybudoval SA, RJ jen jeji cast - ktera sice prodelava, ale celek je v plusu. Mimochodem, tu ztratu dotuje ze sveho, ne z priplatku MD „na tuhou zimu”. To ale urcite vite...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3798
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 13:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Váš příspěvek nedává jinou soudnou interpretaci než že přetáhl lidi z busu. POkud spoje přes Písek zůstaly ve stejném rozsahu jako před Jančurou, jäk sám píšete, znamená to akorát, že převzal frekvenci jiných autobusových dopravců. Ještě se taky jedí přes Tábor, ale i tak nemáte kromě své uhlířské víry nejmenší podklad k tvrzení, že Jančura přetáhl lidi z vlaku.

Topič: Nečetl jste to pozorně. Jedná se o rekreační objekt, tak tam kurva chtěl asi rekreovat vodboráří na poukaz, ne? Jaký kolekce? Ale možná jim přitom chtěl líp vařit, to bych uznal...;-))) Já Ti ukážu, Mejzlíku, jak se agituje..;-))
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 14:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3798 > Sipi: Váš příspěvek nedává jinou soudnou interpretaci než že přetáhl lidi z busu.
Ale dava ... jen si to nechcete pripustit.

...ale i tak nemáte kromě své uhlířské víry nejmenší podklad k tvrzení, že Jančura přetáhl lidi z vlaku.

A jaky mate vy podklad k tvrzeni, ze Jancura nepretahl ty lidi z vlaku? Havirskou viru?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 14:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ale četl. Mě jen tak napadly dvě z hlavních "cinností" ROH v lidodemo režimu. Z nichž hlavně ta druhá se dala lehce splnit, na rozdíl od té první a byla příležitostí vidět na vlastní voči aspoň jednou za rok náčelníka závodního ROHu, když přijel jako jeliman rozdávat kolekce na stavbu a tím pádem se přesvědčit, že a.) ještě nešel do důchodu b.) ještě neumřel, protože to byly funkce takřka doživotní. Nějak po takovým folkloru moc nesmutním. :-))
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 14:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: to je smutná pohádka, ale... Když peníze byly, tak se za ně nakoupily WRmz, teprve pak Apmz a nakonec Bmz. Pak přišly WLABmz a taky se pár tehdy slušných Bmee rekonstruovalo na lůžka(!). Proti těm Bmz a Apmz bych nic neměl, ale ty německé rekovozy se klidně mohly koupit místo těch lůžek a jídelňáků, to jsou vozy, se kterými se běžný cestující setká zřídkakdy. Já vím, že tenkrát se při nákupech vozů hledělo na nějaké čachrování s KEVy místo na spokojenost cestujících, ale ty nářky nad nedostatkem peněz prostě pravdivé nejsou. Když totiž peníze byly, tak se utratily za nesmysly. A že nákup lůžek nesmysl byl, to dokládá i jejich nasazení do Záhřebu, kde to pro velký úspěch skončilo po krátké době. R207 jsem často používal a můžu říct, že mimo sezónu jezdil tenhle vůz často prázdný. Takže se asi až tak šetřit nemuselo.
(A taky se tehdy mohla udělat nějaká rozumná redukce lokálek a hned by pár peněz bylo.)

Slim: nemáte kromě své uhlířské víry nejmenší podklad k tvrzení, že Jančura přetáhl lidi z vlaku. Já Vám teď moc nerozumím. Sipiho příspěvek chápu tak, že přes Písek jezdí teď tytéž autobusové linky, co před nástupem Jančury, a navíc ještě SA. Tedy se mi nezdá, že by Jančura přetáhl lidi z busů, jedině, že by stávající linky jezdily prázdnější, což nelze vyloučit. I když, pokud jsou nedotované, tak by to asi nemělo dlouhého trvání. Zato bych měl důvod se domnívat, že část cestujících z vlaku opravdu přitáhl: denně dojíždím z Benešova do Prahy už deset let a množství cestujících se jasně snížilo. Dřív byly soupravy o jeden vůz 2. třídy delší, přesto jsou míň obsazené. A rozsah dopravy v hlavním směru, tj. ráno do Prahy a odpoledne z Prahy, zůstal víceméně stejný - 1h takt, i když dříve s nepravidelnostmi, jako např. "Budvar".
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6399
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 15:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono přetáhnout pár lidí z vlaků na 220 asi zas takovej kumšt není když tam je permanentně nějaká výluka nebo průser krzevá věčnou stavbu.

Svého času když se jebal korytor z Prahy do Děčína tak najednou vyklíčilo hafo buslinek Praha - Děčíbn a Praha - Oustí. A ejhle - po dokončení tyto liky prakticky 100% umřely. Dokonce snad ani není - nebo nedávno nebyla - ŽÁDNÁ vnitrolinka Praha - Oustí (natož Praha - Děčín a DP Děčína dumá co s Aresem na tuto linku koupeným) což je svým způsobem rarita vzhledem k podstatné části dálnice a krajskému městu 100 km od Prahy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3801
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
Přes Písek ten počet bus spojů zůstal víceméně stejný, ty lidi přišli opravdu z vlaků, věřte, nevěřte...
Já to chápu tak, že co přidal Jančura, odpadlo ostatním. Nikde není řeč o tom, že Jančurovo spoje jsou navíc.

Sim:

A jaky mate vy podklad k tvrzeni, ze Jancura nepretahl ty lidi z vlaku? Havirskou viru?
Žádný. Taky nic takového netvrdím, jen zpochybňuju, že někdo bez pokladů tvrdí opak. Porozumění psanému textu aneb letos bude hodně švestek...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt. Hejl: ano, to zní docela zajímavě. A celé bych to přejmenoval na "pseudoproblémy českých železnic".

Vláďa749: Můžeme z toho tedy vyvodit, tyto údajné lži (zatím víme jen o "Aradské lži", jiné tu zatím nepadly) je svým významem mnohem horší, než všechno ostatní, co Jančura přímo i nepřímo dokázal? Považujete to za vyvážený pohled?

žlutovidění: Kde berete ztrátu 60M každý rok? Já vidím 60M za první rok s jedním kvartálem nabíhajícího provozu. Mohl byste doložit ten rok 2012?

hmm: jednalo se o srovnání Jančury s kvalitou na "běžných" dálkových spojích ČD, kde A/B jezdí z 99%.

Slim: Tuto svoji tezi napište do sekcí 171, 221 a 090. K tomu tam napište axiom, že Pce-Ol-Ova je nejzásadnější relace a ostatní ať se jdou bodnout. Vážně: není žádný důvod, proč by za tytéž prachy a dotace měl jeden směr být luxusní a ostatní humusné, bez jakékoliv snahy o zlepšení (náhodné Aee za tuto snahu neberu). I na Ostravu se o zlepšení zasloužil nejvíc zde nenáviděný Jančura, vzpomeňme na GVD 2009 s B a Bc. Mimochodem, to vaše TGV jezdí z Paříže všemi směry, ne jen do Lyonu...

Ohl: Nějak vás nesleduju - jestli se ptáte proč má OeBB lepší vozy než ČD, tak to asi s diskusí o RJ ne zcela souvisí.

Ohl 2: A výborně, neunikla vám. Tak a která trať to byla? Že byste myslel Liberec-Tannwald?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: "Co má společného defraudant v dresu ROH s cenami jízdenek RJ?"

Hádejte? Asi totéž jako předseda ROH stavební firmy s předsedou OSŽ ČD. Tudíž nic. Shoda, nebo ne? Byl to rejp, bohužel jsem zapomněl smíška.
Ne každý odborář je zloděj, taktéž ne každý podnikatel je lhář. Přeberte si to.

Raquac: Možná by stálo za to si přečíst článek v Obzoru 10 s názvem "Přínos liberalizace osobní dopravy." Zbytek nadpisu je diskutabilní, ale uvnitř to stojí za přemýšlení.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Vyvážený pohled? Můžete mi říci, zda pan Jančura má vyvážený pohled. Nějak si toho nevšímám. A co se týče vás, také ne, neboť to, že je někdo odborář, považujete za takové zlo, které je třeba likvidovat. Naštěstí pro lidi to ještě natolik nejde. Jinak už bychom byli opravdu jen otroky.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmm: jednalo se o srovnání Jančury s kvalitou na "běžných" dálkových spojích ČD, kde A/B jezdí z 99%.

...

Vážně: není žádný důvod, proč by za tytéž prachy a dotace měl jeden směr být luxusní a ostatní humusné, bez jakékoliv snahy o zlepšení


Melete sračky přesně jak váš guru. Opakováním lži pravda nevzniká.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Přemýšlet nad tupým žvásrem v Obzoru? Pak není divi, že se projevujete tak, jak se projevujete.

Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6404
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. března 2013 - 17:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jednalo se o srovnání Jančury s kvalitou na "běžných" dálkových spojích ČD, kde A/B jezdí z 99%"

A toto číslo pochází odkud? Protože třeba Perníkov - Liberec a Plzeň - Mošt jsou 100% motory a prakticky vše x43. Rumburk - Kolín a Kolín - Trauč (což je sice Sp ale "dálkovej" jsou 100% 854+954. Švejky jsou 100% 854+054. Rakvovníky (což je sic R ale spíš nedálkovej...) 100% 054+954. Ostrava - Krnov - Olomouc zas 84x+954. Brno - Budějice - Plzeň a Praha - Trauč/Letohrad jsou z podstatný části Bp. Liberec- Hustí zas 854+054.

Takže 99% je číslo nevěrohodné, ba až vycucané z prstu. Neděláte vy zprávy na TV Noha?