K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 20. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 20. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 20:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

navíc mám plno jiných aktivit než fízlovat na káčku

Tak se jim věnuj.
odboráři
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.140
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 21:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

Bludulínek:
Tak si strčte prsty do krku a pusť'te nás ven.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 23:02:59    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si pár svých postřehů:

Zdejší modří žlutobijci mají zpravidla problém s osobou R. Jančury, ne s celkovým konceptem REGIOJETu. To je třeba přesně můj přístup, žluté vlaky se mi líbí, dámská část personálu je taky moc hezká, papání za hubičku, jenom ten vrchní je nějakej divnej

Naproti tomu žlutí modrobijci jsou nespokojeni se stavem vozů (proč asi v RJ rozdávali deky, popř. nahrazovali ABmz řadou Bmz), režijky (kdo by to řekl, známý létá pro leteckou společnost a má lety zdarma - odborář, že), tarif (ten je teda dost drsný, to je fakt, ale dá se ušetřit), úroveň personálu (kvalitativní ukazatele na FB - cena občerstvení a úsměv stew, popř. pestrost letáčků u sedadla), ředitel Petr Žaluda (je zřejmě tak neschopný, že ho chce odvolat i konkurent Radim Jančura) a v podstatě cokoliv, co se dá zahrnout pod slovní spojení Za.rané dráhy - modré, žluté, černé, nebo třeba DB ?

Takže na jedné straně tu jsou lidé souhlasící s konceptem RJ a upozorňující na některé nesrovnalosti (výdělečnost projektu, ne zcela férové jednání, plané řeči a nesplněné sliby řečené tak, aby zněly zcela nezávazně), na druhé straně je tady spousta křiklounů, kteří si prostě nevidí do huby (viz myšlenka, že když nevyjedou vlaky, tak si lidé poradí - ještě že nediskutujeme o zdravotnictví nebo zásobování).

Do první skupiny se řadím i já, té druhé navrhuju jako povinnou četbu knihu od MUDr. X. Crementa: DOST BYLO KOKOTŮ !
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 23:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster:
,Také to takto vnímám.
Je to asi tak ;-)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.11.96
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 23:49:48    Odkaz na tento příspěvek  

Plevelo nemá samozřejmě rád Radima Jančuru a Ondrůje proto, že se hlásil na pozici tiskové mluvky on a ze zcela nepochopitelných důvodů nebyl vybrán i když má za sebou léta práce a dřiny na respektovaném, navštěvovaném odborném dopravním portálu Ohňosíť.cézet. Podobně to je i v kauze Plevelo x Sůra, protože se taktéž neúspěšně umístil v konkurzu MF Dnes / Idnes na pozici ekonomického redaktora se zaměřením na dopravu a to přesto, že Plevelo musí veškeré články z idnes uvádět na "pravou míru" na svém serveru, kteří dopravní odborníci považují za jeden z nejlepším nejen v ČR ale i v rámci minimálně Evropy.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 10:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: já si dovolím sám za sebe: podle mě je tu nemálo modrých žlutobijců, co jim vadí sám přístup někoho jiného na "naše" koleje, vůbec celý princip konkurence na kolejích je špatný (i když v jiných odvětvích bez problémů funguje), každou chybu RJ rozmazávají, ale srovnatelné u ČD nevadí (viz to vyhození grázla v Brandýse tu zaplňovalo diskusi asi týden, ale projetí návěsti stůj v Kolíně osobákem a ohrožení vlaku RJ se odbylo ve vlákně nehody slovy "nojo, nechme to bejt, asi fíra neměl svůj den", pak se zaspekulovalo, že "naštěstí strojvedoucí RJ nebyl důchodce, jací tam prý pracují" a tím to haslo), fotka RJ s nějakým klukem na stanovišti se tu objevila i s datem a číslem vlaku - kdybych já tu napsal, kdy přesně jsem viděl v R (i číslo můžu dodat) z Budějovic, kterému na stanovišti přijela krom fíry ještě ženská i s malým dítětem, tak byste mě tu sežrali, protože "dělám pakárnu zaměstnancům ČD". Já mám skutečně pocit, že mnohým modrým leží v žaludku ne Jančura, ale vůbec pomyšlení, že cestující nemusí být jen substrát, co má držet hubu, ale i vážený zákazník, A že třeba takové věci, jako je ta úroveň personálu nebo podávání občerstvení až na místo je pro leckoho důležitější, než "siťový efekt" a přípoje odkudkoliv kamkoliv.

Jinak, pár poznámek: proč asi v RJ rozdávali deky Když jsem jel vlomi v únoru ČD IC z Prahy do Olomouce ve vymrzlém Bmee, dali mi u ČD deku? Každý asi pochopí, že se občas nedaří, ale ten přístup je trochu odlišný, nemyslíte? Ale to se přece na dráze nikdy nedělalo, substrát si zaplatil za dopravu a ne za teplo, tak co (výrok jednoho průvodčího, pravda, v dobách socíku). Tady je podle mě RJ lepší, ale proč mu i to neomlátit o hubu, že.
známý létá pro leteckou společnost a má lety zdarma Nechci tu startovat diskuzi o tomto, ani nevím, jak to má zrovna Váš známý, ale jen perlička: na serveru airliners se objevilo vlákno, kde si jeden zaměstnanec Delty stěžoval, že si udělal výlet do Limy a Delta ho odmítla přepravit zpět. Důvod byl, že letadla jsou plná platících cestujících, zbylá kapacita je zaplněna nákladem a nonrev-flyers tak nemají místo. A i zaměstanci v letectví mu jasně radili - to si musíš koupit letenku nebo si prodloužíš prázdniny.
úroveň personálu To Vám připadá nedůležité? Hlavně je potřeba, aby si ČD uvědomily, že jako pevnost řetězu je daná nejslabším článkem, tak i celkový dojem ze služby je dán nejhorší zkušeností. Ti nejlepší průvodčí u ČD by z fleku mohli dělat u kterékoliv západní železnice, ale občas - i když ne tak často, jako tomu bylo dřív - se najde týpek, jehož chování je dost podivné. A na rozdíl od moderních vozů, toto by se mělo dát vylepšit rychle, levně a plošně. Takže takovej buran, jako jeden průvodčí na 070, co nepozdraví, ale o jízdenky si říká tím, že na cestující vyzývavě čumí, by fakt už na svém místě pracovat nemusel. Nebo proč je u nás v okresním městečku v pokladně ČD několik pokladních příjemných, ale u jiných mám pocit, že je musím odprosit za to, že si dovoluju koupit jízdenku?
ředitel Petr Žaluda Stejnej kecal, jako Jančura.
výdělečnost projektu Zajímavé, že výdělečnost pendolin se u modrých nikdy neřešila. Zase tu vidím dvojí metr. (A neříkejte mi nic o "politickém projektu" - tuhle hračku strašně chtěly i samotné ČD.)
Já vítám hlavně to, že tu je konkurence. Taky jsem si nevšiml, že by kdokoli ze žlutých chtěl zrušit ČD, ale likvidace konkurence a nastolení "unitární dráhy" je stále snem mnohých modrých.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 10:54:12    Odkaz na tento příspěvek  

Brr, Váš pohled se mi líbí a souhlasím v podstatě s každou Vaší větou. Musím bohužel přiznat, že pro vlastní vnitřní problémy firmy já (kategorie modrý) přestávám občas vidět to nejdůležitější - zákazníky. Příklad z oblasti letecké dopravy mi ukazuje ztrátu soudnosti daného jedince - já jako režista si klidně postojím nebo pojedu později, když to mám za takovou cenu. S Pendoliny jste se taky vcelku trefil, ty podpisy u smluv jsou hodně zajímavé. Měli bysme si uklidit taky doma, i když se hodně věcí zlepšilo, pořád je na čem pracovat.

Jenom pro doplnění, v práci se chovám ke všem svým kolegům stejně, jedno u které firmy provozující železniční dopravu jezdí.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 10:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě: myšlenka, že když nevyjedou vlaky, tak si lidé poradí to záleží na tom, jak by "vlaky nevyjely". Kdyby se železnice zastavila ze dne na den, tak by to problém byl, a obrovský. Naopak, kdyby došlo k nějakému postupnému opouštění železnice, tak by se tomu lidi přizpůsobili - nebo myslíte, že v Polsku nebo Estonsku, příp. Mexiku nebo USA se lidi nedopravují? A právě zachování "smrádku, ale teploučka" za stálého nostalgického vzpomínání na osmdesátá léta, kdy cesta vlakem byla pro cestující utrpením (a kdy se taky vytvořil názor na dráhy jako synonymum špíny a zpoždění) je podle mého názoru (nikomu ho nevnucuju) obrovským přáním mnoha modrých. To v konkurenčním prostředí nepůjde, proto taky to štěkání na RJ, teď i Leo a začíná se i na Arrivu (má "horší regionovy") atd. Ale stejně se nadávalo i na soukromníky v nákladní dopravě a přesto jsou dnes součástí každodenního obrazu železnice.
---
Jedna perlička z mých cest po Japonsku: jednou v horách jsem šel kousek cesty s jedním maníkem. Když jsem pak při placení v horské chatě vytáhl peněženku, tak on uviděl letenku, kterou jsem tam měl složenou a řekl mi: "U téhle společnosti já dělám. Děkuju ti, že používáš služeb naší firmy." Kolik modrých by mi dokázalo v době svého volna říct "jsem rád, že jezdíte vlakem", kdyby uviděli, že mám koupenou jízdenku?

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 11:07:30    Odkaz na tento příspěvek  

K předchozímu doplním že opět souhlasím, nebudu tvrdit že i já v práci nemám rád svůj klid a teplíčko. Regionovy neřeším, pokud se používají jinak než na vlaky s max. 30 minutami jízdy někde na koncové lokálkové trati (s pár odchylkami), bude to problém v jakémkoliv barevném schmématu. Proto si RJ vlastně cením, stejně jako Sim nebo Budulínek4 si pamatuju jak to vypadalo před jejich nástupem a ty změny jsou prostě vidět. Akorát ten vrchní
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 11:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:Přitom blbínek tak trochu opomenul ten svůj paskvilní produkt jménem KREDITOVÁ JÍZDENKA.

Dej si facku, právě díky kreditovce on mohl jít do vlaků. Díky ní naučil lidi jezdit převážně se SA a ne střídat dopravce jak se to člověku hodí. Člověk se naopak kvůli ní zařídil podle odjezdu busů SA.

ftz:Mnohé zde nechápu, co vlastně od ČD očekáváte? Pokud by na příchod Jančury nijak nereagovaly, nesnížili cenu a nepřidaly nějaké služby navíc, byl by Jančura, který nasadil o 10 Kč nižší cenu, zcela spokojen.

Od ČD jako od státního dopravce čekám rovné podmínky všem cestujícím, ne že někde zaplatím za km jízdy míň jen proto že tam jezdí konkurence. Navíc paradoxně víc platím na tratích, kde jezdí horší vozový park.
Že třeba česká pošta nemá levnější služby do/z Prahy, Brna, Ostravy, když tam má nejvíc zákazníků. Vždyť je to stejné...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6715
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 11:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Od ČD jako od státního dopravce čekám rovné podmínky všem cestujícím, ne že někde zaplatím za km jízdy míň jen proto že tam jezdí konkurence.

Jenže co s tím? Zlevnit na ostatních tratích, nebo se na tu jednu z mála výnosných a přenechat dobrovolně soukromíkovi (při ponechání původních cen)? No já nevím, ale v tohle snad nemohl Jančura doufat.


Fakticky bych byl docela zvědavej, co by se dělo (nové vozy, ceny) kdyby to ČD na lince z Prahy do Ostravy skutečně zařízly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 11:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlevnit na ostatních tratích, nebo se na tu jednu z mála výnosných a přenechat dobrovolně soukromíkovi (při ponechání původních cen)?

Je ale je vynosna i za takovou cenu jizdneho, ktere ted i CD nabizi? Tedy, nabizi samozrejme jen nekterym zakaznikum a ostatnim to zneprijemnuje jak to jde (asi aby si tu zvlastni jizdenku koupili rovnou u RJ).
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 12:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že třeba česká pošta nemá levnější služby do/z Prahy, Brna, Ostravy, když tam má nejvíc zákazníků.

Nemá, protože nesmí. Základní cena obyč. zásilky musí ze zákona být stejná, ač se náklady liší.

Nicméně velkoobjednatelům (banky, pojišťovny, distributoři energií, ...), což je zhruba ekvivalent "lukrativní trati" (nižší náklady přepočtené na zásilku) slevu dávat mohou (protože v tomto segmentu smí operovat konkurence), a také to činí ...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 18:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr, díky za přesné shrnutí s nadhledem.

V Česku teď nejde o žabomyší žluto-modro-černé šarvátky, které tu vášnivě vedeme.
Jde o rozpuštění smrádku v českém rybníčku osobní dopravy.
Dopadne to jako v nákladce, kde je již dobojováno.

Je-li pravda, že DB kupují Veolii, bude chybět k vytvoření nové sítě již jen ovládnutí brněnské větve a dobojování na Ostravě. Je nezajímavé jak se tam budou jmenovat dopravci, to vyřeší kapitálová propojení.

Drobná obstrukce s kvalifikací proti Arrivě na Krnově podle vzoru "nejširších dveře v galaxii v paňtáku na Brno" je vlastně dobře.
Jen urychlí přenos kompetencí na ERÚ a likvidaci MD

Volání RJ po odstranění Žaludy má za cíl jej tam udržet.
Pro konkurenci je toto vedení protivníkem snů..

Doufám, že po integraci naší sítě do prostoru našeho velkého souseda, se začnou řešit rychlá spojení dle německých norem na dopravní huby v Bavorsku a Sasku.
Naše děti si je zaslouží..
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 18:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejširších dveře v galaxii v paňtáku na Brno

To v celé galaxii nejsou dveře širší než 1300 mm?

(Příspěvek byl editován uživatelem George_Couser.)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 19:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

GC: Pokud nepočítáme švýcarské dvoupodlažní soupravy IC2000, tak asi jo. :D
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 19:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: já ale nic nemusím
Samozřejmě že "nemusíte". Musíte jen umřít. Ale bývá slušnost odpovědět, když vás o to lidé žádají, dokonce opakovaně.

mám plno jiných aktivit než fízlovat na káčku
Na to, že máte plno jiných aktivit, tady fízlujete až překvapivě často. No a odpovědět na ty otázky by vám určitě nezabralo o moc víc času, než napsat jiný příspěvek, kde kromě urážek v podstatě nic jiného není.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3447
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 20:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, ale vážně, k těm dveřím: Před pár dny jsem si pročítal rozhodnutí a zdůvodnění ÚOHS, který prošetřoval VŘ ČD na 4 EMU pro jihočeský kraj.

Rozhodnutí: S473/2012/VZ-23304/2012/531/RNi

Ve stručnosti - předmětem zkoumání bylo, zda-li byl požadavek na dveře 1500 mm oprávněný, nebo šlo o diskriminační parametr. Napřed byly požádány o vyjádření ČD, ať to zdůvodní (a kupodivu v tom zdůvodnění není ten žblept z tiskovky při představení RegioPanterů o nutnosti mít široké dveře z důvodu mnoha oblouků na tratích, kde budou jezdit), kde mimojiné uváděly seznam vozidel, která používají dveře širší než 1300 mm.

Poté ÚOHS oslovil všechny, kteří si vyzvedli zadávací dokumentaci a poté nepodali přihlášku aby odpověděli na dvě otázky:

-Proč jste se nepřihlásili?
-I když jste se nepřihlásili, jste schopni dodat vozidla se šířkou dveří 1500 mm?

Načež stačilo, že alespoň jediný (mimo Škodovku) další žadatel o dokumentaci potvrdil, že tento požadavek je schopen splnit. Konkrétně to byl Siemens, který se nezúčastnil z jiného důvodu.

K tomu ÚOHS ještě zkoumal, zda-li jsou širší dveře obecný trend v žel. dopravě u kapacitně obdobných drážních vozidel. V rozhodnutí se mimojiné uvádí tento seznam:


Schmalspur Panorama Triebzug SPATZ společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1600 mm,
Docklands Light Railway (DLR) společnosti Bombardier Transportation s šířkou dveří 1500 mm,
Niederflur-Panorama-Züge společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1600 mm,
Niederflur-Panoramazug BDSeh 4/8 společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1600 mm,
Niederflur-Panoramatriebzug „KOMET“ ABDeh 4/10 společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1600 mm,
Serie 4300 Metro společnosti Vossloh Espaňa, S.A. s šířkou dveří 1560 mm,
FLIRT společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1300 mm,
GTW DMU 2/6 a GTW 2/8 společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1300 mm,
RABe 526 společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1350 mm,
KISS společnosti Stadler Bussnang AG s šířkou dveří 1400 mm,
Contessa společnosti Bombardier Transportation s šířkou dveří 1600 mm,
Mallorca electric train společnosti Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles s šířkou dveří 1900 mm,
Desiro City společnosti Siemens AG s šířkou dveří 1500 mm,
SPACIUM společnosti Bombardier Transportation,
NCTD SPRINTER Rail Vehicle společnosti Siemens AG s šířkou dveří 1650 mm.


Podle mě by se obdobně postupovalo i při tom požadavku na potřebné vzdělání u těch dvou osob, co požadovalo MD po dopravcích v tendru na R27. Pokud by některý z dopravců vznesl námitku, nebo se tím začal podobně jako u této zakázky zabývat ÚOHS z vlastního rozhodnutí tak by šlo zřejmě o to, jestli to je kromě vítěze schopen splnit i někdo jiný.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 20:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk.

..nejsem si tak zcela jist zda jsem tu v několika předchozích dnech někoho urazil, nicméně já stkutečně nemusím vůbec odpovídat - ani na e-maily. Stavím se tak vlastně do stejné pozice, kterou i bez obtíží zvládá Radimek Jančurů. Takže mi teoreticky ani prakticky - nemůžete nic vytknout. Hezký den
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 21:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že po integraci naší sítě do prostoru našeho velkého souseda, se začnou řešit rychlá spojení dle německých norem na dopravní huby v Bavorsku a Sasku.

To už tady mohlo být od r.1939, tehdy se nám to nelíbilo. Postupem času přicházíme na to, že je to vše OK? A nebudeme přejímat ještě jiný záležitosti dle představ našeho velkého souseda?
obdiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 21:10:08    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:

Člověče, vy musíte mít informace ...... až od Obamy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3649
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 21:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George Crouser:
Díky za link. Zaujala mne tato věta:
Zadavatel se domnívá, že není jeho povinností, aby technické podmínky formuloval s ohledem na aktuální možnosti potenciálních dodavatelů, a není povinen provádět průzkum trhu a v návaznosti na něj stanovit podmínky, které by snad vyhověly co největšímu počtu dodavatelů.
To je velká pravda, velmi sofistikovaně vyjádřené příslové "kdo platí, ten poroučí."
(i když v některých případech k tomu lze dodat slovo bohužel)
Ale co mne na tom zaujalo ještě víc, je jméno advokátní kanceláře zastupující ČD. Zkuste si vygooglit jméno Karel Muzikář a leckteré na první pohled nepochopitelné kroky vedení ČD se stanou troškou jasnějšími...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 18:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: já vám neříkám, že "musíte odpovědět" na kdejaký mail, ale že je slušnost odpovědět na otázku, kterou vznáším na upřesnění vámi uváděného tvrzení.
Asi takhle - kdybych se vás zničeho nic zeptal, kolik kg suši se prodá ve žlutých vlacích v sudé dny a kolik v liché, tak samozřejmě nemusíte odpovídat nic, slušností je pak říci aspoň "nevím". Ale pokud vy napíšete, že v článku jsou blbě spočítaná procenta a já se zeptám, která procenta to jsou, tak byste to asi měl vědět (když to tvrdíte), nemyslíte? A když to víte, tak proč tu odpověď tajíte?

A nevím taky, proč sem taháte vašeho přítele p. Jančuru (předpokládám, že člověka, kterého nazýváte zdrobnělinou křestního jména, velmi dobře znáte). Pokud vám on neodpovídá na vaše dotazy, tak ani vy neodpovídejte jemu. Je to váš vzájemný boj. Ale diskutující z Krepu s tím (snad) nemají nic společného.
Hezký večer.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 18:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zadavatel se domnívá, že není jeho povinností, aby technické podmínky formuloval s ohledem na aktuální možnosti potenciálních dodavatelů, a není povinen provádět průzkum trhu a v návaznosti na něj stanovit podmínky, které by snad vyhověly co největšímu počtu dodavatelů.

To je hezke - tenhle pristup ale nema zpravidla s pristupem rozumneho hospodare moc spolecneho...
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 20:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozumného hospodáře má zajímat (ne)schopnost dodavatelů namísto potřeb cestujících (zákazníků)?
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 20:58:10    Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: každý nákup znamená nějaké kompromisy. Jednak nikdo neumí dodat dokonalé vozidlo; a jednak jsou vlastnosti, které stojí prostě zbytečně moc oproti jejich přínosu.
Když to přeženu a vezmu za příklad auta: mojí potřebou je bezdotykové otevírání kufru. Ale pokud tenhle jediný požadavek diskvalifikuje Hyundai za 300.000 a musím si koupit BMW 3er za 1.000.000, asi budu zvažovat, jestli mi to za ty peníze opravdu stojí.
Opravdu je šířka dveří tak strašně důležitá? A kolik navíc to stálo, vyřazením mnohé konkurence? (A asi tak moc důležitá nebude, když to většina výrobců nedodává, ne? Nebo jsou čeští cestující natolik odlišní od zbytku Evropy a nezbytně široké dveře potřebují?)

Já neříkám, že se nemá brát ohled na potřeby cestujících, ani že široké dveře nejsou dobrá věc; jen že dobrý hospodář pečlivě zváží, jestli to ta ty peníze opravdu stojí a nebude tvrdohlavě na takovém požadavku trvat, pokud je ta cena vysoká.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 23:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V.Špinka: jenže když vymýšlíte zadání, je Vám prd po tom, kdo Vaše potřeby má v nabídce a kdo bude muset šít na míru. Navíc nikde nebudete mít v nabídce řádek "příplatek za širší dveře." A pokud existuje jen jeden soutěžící, který to má v nabídce, ti ostatní si tam logicky nemohou za širší dveře přiřadit, byli by v pytli s celkovou cenou. Ostatně nikde není uvedeno, že ten, kdo měl v katalogu soupravu se širokými dveřmi, nemusel horkotěžko zápolit s jiným parametrem zadání a upravit svůj výrobek jinak.

Ten Váš příklad totiž není dobrý, podle něj by každý zadávaných parametr musel být oceněn nějakou sumou a v nabídce uveden odděleně a zákazník by se rozhodoval tak jako Vy se zamykáním kufru. Tak, jak je to zadáno, znamená to, že zákazník chce bezdotykové otevírání kufru a vybírá si to nejlevnější auto, které ho nabízí. Auta s klíčkem a tlačítkem jsou od začátku mimo hru a nezajímá ho, o kolik by to mohlo být levnější, kdyby mu ten klíček nevadil.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 03:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser: Myslím, že v relaci Praha-Ostrava je podíl železnice ještě vyšší, než 40%. Tam jezdí vlakem lidé, kteří jinak všude autem. Letecká a autobusová doprava je v této relaci zanedbatelná.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 03:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco jiného jsou samozřejmě kratší úseky na též trase, tam ten podíl železnice je nižší.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 12:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: Rozumny hospodar ma hledat rozumny kompromis mezi nabidkou a svymi potrebami - tedy samozrejme, pokud se nejmenuje Abramovic a jedine co ho pak omezuje jsou fyzikalni zakony. Pro cestujici by napriklad bylo idelani mit podlahu v pantaku vsude ve vysce 550 mm nad TK. Kdyz to budete vyzadovat, tak to muzete dostat, ale za cenu jedne takove jednotky budete mit nekolik tech standardnich, kde jsou holt v interieru schody. Kdyz budete chtit 2 metry siroke dvere, tak je taky muzete dostat - ale zaplatite pak za vozidlo velmi vyrazne vic, protoze vetsina vozidel na trhu (ktera by mohla jzdit v siti SZDC, coz je jen zlomek vyctu od GC) sirsi dvere nez cca. 1300 mm proste nema. Je pak na miste otazka, jestli to za ty penize stoji, jestli neni lepsi sahnout po obvyklem a hotovem produktu. Tahle otazka je samozrejme tim nalehavejsi, cim mene vozidel kupujete.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 13:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3652 > když vymýšlíte zadání, je Vám prd po tom, kdo Vaše potřeby má v nabídce a kdo bude muset šít na míru.

Ale houbelez velebnosti. Pokud si totiz vymysli prilis uzkou specifikaci, splace nad vejdelkem, bo to nedokaze splnit nikdo - ekonomicky prinosne je totiz udelat zadani co mozna nejsirsi (pri danych kriteriich), aby bylo co nejvic potencialnich dodavatelu a bylo z koho vybirat.

Raquac to popsal dobre - cilem neni nabidnuti bezchybneho vozidla, ale vozidlo s chybami, ktere vetsinu netrapi, za prijatelnou cenu.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6236
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 18:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"To, že čím dál více lidem leží v žaludku soudruzi a odboráři, je fakt. Takových příspěvků zde bude jen přibývat."

Že by se tu vylíhnul ještě Smolíček Pacholíček?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 20:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tááák tu máme další sranec alá páně guru Jančury. Tentokrát jeho fleet tým vypočítal, že celková ztráta na vlacích Pendolino je neuvěřitelných 800 míčů. Pokud tohle už není pomatení myslí, tak jako PR celkem slušně odvedená práce. Pokud tohle ale vymýšlí ten popleta Ondrůj, tak je to spíše tragédie.

Znovu musím připomenout, že guru Jančura s tím jeho paskvilem jménem Kreditová jízdenka - plní své vlaky které logicky nemohou vydělávat. Všechno je to obestřeno tézemi o daňovém poplatníku, případně platbou MD vůčí ČD ap. Komenty pod článkem stojí ostatně za to:

RegioJet má vyšší ztrátu než loni. Pendolina ČD na tom byla mnohem hůř, tvrdí Jančura
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tááák tu máme další sranec alá páně zakomplexovanej pisálek. Ještě ani neumí číst pořádně psaný text, protože: "Společně s expresy to vychází na ztrátu 800 milionů," řekl Jančura.

Nicméně opět ta otázka zda národní dopravce má za km jízdy jezdit v různých cenových relacích v rámci obyčejného jízdného . Podle mě samozřejmě ne. Na druhou stranu se zase nenechat převálcovat konkurencí. I když podle mě by konkurence natolik nesnížila, kdyby nesnížily tak výrazně ČD..
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Pokud chceš něco víc k vyloučení Arrivy, MD pustilo ven všechny zveřejnitelné dokumenty. Je to tam celkem jednoznačné. :-)
http://www.mdcr.cz/cs/verejna-doprava/nabidkova-rizeni/nabidkova- rizeni.htm
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac:}
Jestlipak náhodou nejsou různé věci ten zájem cestujících, zájmy výrobců, zájem dobrého hospodáře a povinnost před zákonem směřující proti korupci.

Koneckonců, kdyby se jeden řídil pořád jen zájmem výrobců, tak by kvůli výrobcům smyku třeba ještě nebylo vynalezeno kolo.

Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Jančurovy schopnosti jsou opravdu pozoruhodné.
Podařilo se mu všem novinářům nakecat, že měl za 2011 ztrátu 50 melounů, i když do výroční zprávy napsal 60 melounů. Ani jeden se zjevně nenamáhal si to ověřit.

Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: jak je tedy možné že ČD jezdilo za ceny které vyhlásilo ještě 2 roky před vstupem páně z Lié na koleje? Ono to trochu opět smrdí! Jančura sice napadá kde co. Tímto by ale mohl konečně docela pěkně slíznout políček. Stačí projet tu cenovou politiku všech dopravců - u ČD ještě tu z doby, než nějaký Jančura vůbec na kolejích ještě neexistoval. Vyhrocená cenová válka která tam nyní bez rozdílu je živena, dostáva ovšem živiny od samotného Jančury a Novotného. Lupen 137,- od LE má Jančura v paži? Třískají se oba navzájem. Ale hlavně že je to na koho hodit. Ostatně, ta jeho "kredtiová" sračka je toho dokladem. S tou skutečně nikdy v plusu být ani nemůže..
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Nevým, na který můj příspěvek to je reakce, ale mám tam "necelých 60 mil." :-) Ale jestli si to nepleteš s výkazem za 2012, který ještě není v rejstříku ani.

http://www.zelpage.cz/zpravy/8691
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2646
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 21:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Hluboce se omlouvám, nejméně jeden ANO!

S 2012 si to nepletu, o tom se zatím píše jen že to "bude víc", a výroční zpráva nebývá venku před pololetím.

(A reagoval jsem na link do jiných novin - pravděpodobně jsem si to navíc spletl s jiným diskutérem, sorry, jede to tu na mě moc rychle.)

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)

Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 22:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: To je ovsem interpretace ve stylu RVHP...podivejte se k SBB, jak se rozumne porizuji vozidla. Nekupuji co jim chteji vyrobci nacpat - presto nakupuji vyhodne.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 09:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jspetrak Je to tam celkem jednoznačné. :-)

Ano, požadavek očividně nenaplnili. Díky za info.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 09:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberalizaci železnice zhatilo gymnázium

"Arriva chce proti vyřazení podat námitku, mimo jiné s tím, že zmíněný zaměstnanec byl jako fyzická osoba držitelem drážní licence."
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 10:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde to i s dodržením 140 km/h
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 14:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale mně ten důvod k vyřazení připadá - bohužel po Arrivu - logický a správný. Gymnázium jako kvalifikace k provozování drážní dopravy je fakt mimo...i včetně těch oborů, co tam uvádí ta škola...Rozhodně bych to neviděl na intriku MD/ČD, spíš na trestuhodné zanedbání ze strany Arrivy...to je mělo trknout předem...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4533
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 18:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim: a když budete mít tu nejzoufalejší průmyslovku, tak to bude v pohodě. Co potřebujete jako osoba odborně způsobilá? Umět psát, mít určitý přehled, ale určitě nepotřebujete techniku. Já gympl považuji za rozumnější, byť sám tu průmyslovku mám a už jsem stejně vše zapomněl :-)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 18:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to celé o tom, že důležitý je papír, nikoliv co člověk umí. :-) V ČR se holt stále hraje na tituly. Pokud se nepletu, dotyčný je držitel drážní licence, má strojvůdcovské zkoušky a snad i vlastní lokomotivu. To, že není osoba způsobilá? Bohužel podle zadání MD nikoliv.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 18:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IMHO toto není o titulech, ale o zákonech. Podle školského zákona jsou gymnázium a střední odborná škola dva odlišné druhy škol, takže pokud do nějakého závazného dokumentu (třeba zadání tendru) napíšete požadavek na vzdělání na střední odborné škole, nelze pak uznat vzdělání z gymnázia.

Co si budeme povídat, pokud absolvent nenastoupí do praxe v oboru, nebudou se znalosti gymnazisty a absolventa střední odborné školy po 15 letech příliš lišit. A naopak - gymnazista po 15 letech v oboru může mít podstatně lepší znalosti než odborník-středoškolák. Jenže z pohledu zákona dál rozhoduje dosažené vzdělání, nikoli praxe.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 18:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady si zase někdo plete titul s odbornou způsobilostí.. No na žeplage nic neobvyklého
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 19:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(OT) Befelo: Jsi tu nějak často. :-) Kdybys radši věnoval čas debugování chyb v článcích, co jsi musel stáhnout. (/OT)

Vyžaduje se způsobilost a vzdělání, které ale způsobilost neovlivní - proč by dotyčný nemohl mít gympl a 5 let praxe, když může být v požadavku "blbná" střední ekonomku a 5 let praxe?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67451
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 22:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Zákon mluví jasně:

courier,§ 14
Odbornou způsobilost prokazuje žadatel dokladem o ukončeném vysokoškolském vzdělání ekonomického nebo dopravního nebo technického nebo právního zaměření a dokladem o vykonání tříleté praxe v řídící činnosti v oboru provozování drah nebo dokladem o ukončení úplného středního odborného vzdělání ekonomického nebo dopravního nebo technického zaměření a dokladem o vykonání pětileté praxe v řídící činnosti v oboru provozování drah.


MD pouze takové osoby požaduje dvě.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


StandaD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.24.108
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 07:20:22    Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský: Zákon mluví jasně

Pletete si dvě věci:
1) Provozování dráhy (činnost výpravčích, výhybkářů, závorářů...) - odbornou způsobilost řeší § 14
2) Provozování drážní dopravy (činnost strojvedoucích, vlakvedoucích, posunovačů...) - odbornou způsobilost řeší § 27

Nicméně formulace je v obou případech velice podobná:
1) ... praxe v řídící činnosti v oboru provozování drah.
2) ... praxe v řídící činnosti v oboru drážní dopravy.

Mě ale není jasné, co je to "řídící činnost v oboru provozování drah" nebo "řídící činnost v oboru drážní dopravy". Může mi někdo dát příklady profesí, které takovýto požadavek splňují?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 09:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soutěž o miliardy na vlaky rozhodne hra o datum

"Rezort se přitom odvolává na novelu zákona o veřejných zakázkách. Jak zjistil deník E15, je to především hra o datum s několikerým výkladem.

Tendr byl totiž vyhlášen loni 27. března, tedy čtyři dny před platností zmíněné novely. Soutěž by se tak měla řídit starou úpravou, podle níž lze vyhlásit vítěze i v případě účasti jediné firmy. Při takovém výkladu by RegioJet mířil k vítězství."
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67459
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 12:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

StandaD:
Díky za upřesnění, nedal jsem si pozor, z které části to kopíruju. Znění je ale v zásadě stejné a na věci to nic nemění, požadavek MD vychází ze zákona.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 13:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 1009 Regiojet právě v Kolíně s -8, tj. Praha-Kolín za pěkných 32 minut. Nebude to překročením Vmax nad 140 km/h?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 13:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajas2: No nevím. Ale pěkný, když jel přes Úvaly 80 km/h a Novou Ves 60 km/h. :-)
dejte mu to
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.237.122
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 14:43:11    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:
Šmarjá Józef, at' to tomu růžokošiláči už konečně přiklepnou a zavřou mu hubu. Kdo má žaludek na to, rok pak pořád číst a poslouchat jeho (a jeho adorantů) ublíženecké skřeky?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dejte mu to: A přitom se tu bavíme o Arrivě, jestli má šanci se do soutěže vrátit. :-) Běžte na vzduch, to pomáhá.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: ale vždyť to je právě ono. Jančura podal o korunu lepší nabídku, pokud soutěž nebude zrušena, získá trať on. Pokud bude řízení nové, tak výsledek je nepředvídatelný.

Takže pokud tady spekulujeme o tom, zda Arriva vypadne nebo ne, případně o tom, zda je soutěž s jedním účastníkem legální, pak tím spekulujeme _především_ o Regiojetu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud soutěž nebude zrušena, získá trať on.
To není pravda. Soutěž nemusí nutně vyhrát ten levnější. Je tam více kritérií než jen cena.

1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!