K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 23. 12. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 23. 12. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 15:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, žádný Kč 1.500,- (nebo 3.000,- nebo kolik vlastně) navíc. To se panu hmmmm nepovedlo.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 16:08:09    Odkaz na tento příspěvek  

pan hmmm reagoval na "navíc ještě se slevou pro ZTP", kterážto opravdu tržby Veležlutého nesnižuje. Nicméně ho těší, jak se Metrans seběhl, by skoro mohl svolávat vaše firemní porady insiderů, ne?:-)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 16:43:58    Odkaz na tento příspěvek  

Friedrich.S : jste patologicky posedlý režijkou ? Co třeba cestující s IN100 ??? Nebo cestující, který přijel do ČT vlakem ČD na přípoj a má jízdenku až "někam" za Pardubice / Prahu ...

Nezájem cestujících o RJ vlaky v České Třebové je třeba dán tím, že si do něho musí kupovat jízdenku s "nějakým" předstihem, že prostě nemůže přijít na nádraží a vlézt do "prvního" vlaku, který jede zrovna daným směrem, ale musí spoléhat na to, že ve žlutém vlaku bude náhodně volné místo. "Vážený zákazník" musí pobíhat kolem vlaku jako hladový pes hledající ohlodanou kost, zda někde není volno - na takovu službu se zákazník vybodne ... a půjde tam, kde se nemusí doprošovat ...
V případě IC 1006 nebo 1008, které jsou podle kursbuchu "s povinnou rezervací", dá cestující přednost vlaku modrého dopravce jedoucího o pět minut později, kde se žádnou rezervací nemusí zaobírat.
Já se celkem nedivím DB, že nehodlají "exkluzivně" jednat se žlutým dopravcem, ale elegantně se vrátí k modrému dopravci, s nímž nebudou mít problém při začleňování vlaků se mezistátního rezervačního systému. Na vlaky dopravce ČD si totiž můžete v Německu na zastávce, kde je jízdenkový automat rezervovat místo i v navazujícím vnitrostátním vlaku ČD do Ostravy, zatímco žluté vlaky tam nejsou ...
Německo mělo vždycky vynikající výzvědnou službu, takže i současná rozvědka může šéfům DB podávat o "žlutém dopravci" velice podrobné informace, o nichž není ani sám pan Jančura ...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 18:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund:

V případě IC 1006 nebo 1008, které jsou podle kursbuchu "s povinnou rezervací"

Povinně místenkové jsou snad všechny RJ vlaky, ne?

Zase to tak nedramatizujte. Nemusíte nic obíhat a místa lovit, stačí se zeptat stevarda, zda místo je, či ne. Já na této trase třeba jezdím a vždy volím vlak s povinnou rezervací (různých dopravců - ať mám přehled). Je to stejné jako u Pendolina.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4691
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 18:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Nevidím rozdíl mezi výrokem, že neproběhlo výběrové řízení a výrokem, že proběhlo se zadáním jedinému uchazeči, evidentně dle jeho potřeb a možností, jak potvrzují i výroky T.H. Výběrové řízení je pro mne nikoliv administrativní akt, ale reálná soutěž dvou a více konkurentů, mezi kterými se, jak již z názvu úkonu zžejmé, VYBERE.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 18:37:03    Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:

"Insider by ovšem neměl být mimo mísu, ale přímo v míse."; "Zase - nějaký argument, proč a kde jsem byl (já či on) v míse? "

No, já si to představuju tak, že v Uhříněvsi má každý svou mísu, protože tam pracují samí zasloužilí insideři (dříve modré gumy). Jednotlivé mísy jsou propojeny barevným světélkujícím potrubím a funguje to jako Entropa Davida Černého, část Bulharsko. Týmž potrubím se pak posílají čerstvé inside informace přímo do K-reportu.

Zkušený sexuolog ovšem pozná, že kromě části "Bulharsko" někdy souběžně probíhá i část "Itálie". Zejména jeden z insiderů hojně užívá slova a obraty(cituji): Řiť, prst do řiti, cukr do řiti" apod. Tím je jasné, jak sofistikovaně je nahrazen Černého fotbalový míč.
o třídu lepší
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.62.218
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 19:11:14    Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo odjinud, než od vláčků. FB Student Agency:

Yoon Ji Kim
Today, my friend and I got in line in Czesky Krumlov platform #4 to buy tickets to Prague at 3pm. We arrived there first. However, one of your male bus drivers ignored us, stepped forward to sell empty seats to local people and a white woman who were right behind us. And what did your staff say? "NO TICKETS". THERE WERE tickets obviously, but after I told her how IMPROPERLY and IRRATIONALLY we were treated, the staff said it's not her problem because she didn't see anything because she was too busy checking other passengers' tickets at the back door. LIAR. And the bus driver kept his mouth shut, still ignoring us like a dumbass. YOU PEOPLE I gotta tell you, f*** your business. Your crew did not sell tickets to us just because we were asians. F***tards. Racists can't make their business successful. Don't let this happen again. Very disappointed in your service quality.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4692
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řečeno s policejním prezidentem, tahle osádka udělala pro jméno SA víc než Radim Jančura sám.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 20:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že slohové cvičení na téma "bolševik T.H. nenávidí státní dráhy" jede na plné obrátky [happy]. Tak přilejeme:

Slimta: Nevidím rozdíl mezi výrokem, že neproběhlo výběrové řízení a výrokem, že proběhlo se zadáním jedinému uchazeči
No a v tom okamžiku nevidím důvod nějak reagovat na vejšplechty z onoho "výbušného" příspěvku 4682 (neměla takový číslo jedna lokomotiva v Pečkách na dráze na 16. koleji?). Chápete důvod?

bartik09: Kdesi sem cetl, cosi o tom jak Jancura dostal trat do Komarna vymenou za to, ze nebude zalovat Slovenske MD za prime pridelovani linek ZSSK. Nevim co je na tom pravdy
...ale aspoň zasmradím (nebylo to nějaké Jiráskovo jančurobití na Ohňosíti?). Můžu si dovolit jednu logickou úvahu do vašich blábolů?
1) slovenské MD+to_ostatní přímo přidělovalo ZSSK linky v souladu s legislativou, pak se nemá co bát Žlutého Satana a nemělo důvod s ním handlovat něco za něco;
2) slovenské MD+to_ostatní přidělovalo ZSSK prachy v rozporu se zákonem, a pak by především mělo okamžitě zanechat protiprávního jednání a ne Žlutému Satanovi poskytovat nějakou výhodu jako "držhubné".
Doufám, že sám uznáte, že jste někomu skočil na špek jen proto, že vám to bylo po chuti jako facka Jančurovi, protože jinak byste de facto tvrdil, že slovenský stát je ještě větší Banánistán, než si všichni myslíme.

Fucza: on to Zikmund musí dramatizovat - hádejte, co v tom vlaku neplatí a proto se "prostě nemůže přijít na nádraží a vlézt do "prvního" vlaku, který jede zrovna daným směrem [crazy]. Nejvíc toho totiž o odbavení u RJ/SA ví ten, co ho "zásadně" nepoužívá...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4693
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 20:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH.: jen potvrzujete, že na ty vejšplechty nemáte odpověď. Ubohé a ještě před nedávnem bych byl schopen říct, že Vaśeho formátu nevhodné. Tak pokračujte ve vkládání do hub kdekomu, že tady žije Vaší nenávistí k dráze. Páč kdo se dožaduje konkrétní odpovědi na konkrétní dotaz, dopadne jako já, pod průhlednou záminkou očkování proti moskytům. Jo a konečně si zase někdo vzpomněl na kopanec do režijkáře, že by ten, koho nejvíc sere, že nemá to, co u RJ neplatí?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 20:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je v pohodě. Nevidím rozdíl mezi výroky a ta lokomotiva měla číslo 4268, teď jsem se díval. Prostě pleju len [happy]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4694
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 22:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A konkrétní odpověď na konkrétní dotaz?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. prosince 2013 - 23:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm:[ko]
Pán je chytrej, ale nečte příspěvky, protože o přemísťování za Žilinu, jak to zrovna nejede nikdo nehovoří. Podstata věci a problému je zcela jiná. Tak až se seznámíte, hm s problematikou určitých záležitostí v jízdním řádu a nastíňovaných problémů někde, tak pak melte a plijte...
Z Vašeho příspěvku totiž jasně vyplývá, že Jste nic nepochopil...

Přidám ještě čerstvý článek z E15, hm...
Přeji mu to i s vlaky, hm...

http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/jancura-se-prosad il-v-nemecku-jeho-autobusy-budou-jezdit-pro-deutsche-bahn-1048360
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 01:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: tak tam to udělali chytře - osekali Prahu co to šlo, a jelikož měl Radim smlouvou slíbené kilometry na určitou dobu, aby měl důvod koupit nové autobusy, tak se mu dal Mannheim. A díky tomu, že v Praze má servis pro autobusy, naftu, řidiče a vše, tak to DB vychází velmi hezky, když nabídka je dělaná tak nějak na černou nulu zisku.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.112.195
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 07:55:11    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Tak ted jste me fakt nedojal. Jinymi slovy jste napsal: "vyberove rizeni nemuze byt zmanipulovano, protoze to zakon zakazuje".
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 09:20:51    Odkaz na tento příspěvek  

o třídu lepší: Na FB je i vysvětlení - řidič bral frekvenci do ČB, odkud jeli jiní cestující s místenkou. To, že posádka autobusu neumí žblebtnout anglicky, je jiná věc, jistě by jim nějaký cestující pomohl. Takhle má cizinec dojem, že je řidič hulvát a rasista.
o třídu lepší
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.62.218
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 09:30:45    Odkaz na tento příspěvek  

neregPetrS.: Žádné vysvětlení tam není. Jen spekulace nějakého SA fans, který se to snaží zlehčit.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.112.195
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 10:22:23    Odkaz na tento příspěvek  

o třídu lepší: Tezko muzem delat nejaky zavery, kdyz prd vime, jak to bylo...

Racists can't make their business successful.
Na to slovo bych uvalil spotrebni dan.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 10:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to slovo bych uvalil spotrebni dan.
Na business?[proud]
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 16:47:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jistěže jsou všechny žluté vlaky s povinnou rezervací. Vy se skutečně domníváte, podobně jako obchodní oddělení žlutého podniku, že z regionu "Česká Třebová" bude o cestování žlutým vlakem takový zájem, že se vyplatí zastavovat v ČT. Zastavování žlutých vlaků jedoucích z/do Olomouce v ČT jako odpověď na zastavování všech EC jedoucích ve směru Brno mi tedy připadá dost zvláštní ... Tuhle obchodní politiku bych chápal, pokud by se jednalo o konkurenční vlaky jedoucí ve směru Olomouc
Má-li většina občanů volit mezi vlakem s povinnou rezervací místa a vlakem bez povinné rezervace jedoucích v pětiminutém odstupu, tak ten cestující dá v velkou pravděpodobností přednost tomu druhému typu vlaku, tím spíše když má možnost si do toho druhého vlaku koupit jízdenku v místní pokladně dopravce ..., zatímco první dopravce pokladnu v místě nástupu nemá ... i když je tu možnost natupu do vlaku bez jízdenky za stejnou cenu - tak ten cestující uvažuje > nebude-li volné místo, stihnu si za pět minut koupit jízdenku ana druhý vlak a dojít na nástupiště ???
Cestující z mého příbuzemsntva, kterým je vcelku jedno, zda jedou s modrým nebo žlutým dopravcem, by podobnou anabázi nedělali, i vzhledem ke svému věku a pohyblivosti. Jsou zvyklí si kupovat jízdenku v pevné pokladně ...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 20:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Aj keď RJ za pár vecí úplne nemusím, tak myslím, že sa ešte trocha viac predsalen chytí. Obzvlášť mimo špičky v tomto svoje určite zohrá aj otvorenie predajného miesta RJ, ktoré sa chystá v januári, a v tej súvislosti aj možnosť využitia parkovania na 24h zdarma v podzemnom parkovisku pod nádražím. A tiež to pár ľudí objaví. Napríklad kolega objavil poobedný spešák Lichkov-Pardubice až po dvoch rokoch, presne v posledný deň predtým, než ho zrušili [biggrin]
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 22:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou zvyklí si kupovat jízdenku v pevné pokladně ...
Jenže RJ cílí na úplně jinou cílovou skupinu.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 23:42:17    Odkaz na tento příspěvek  

Nebo si ten cestující pořídí kreditovku od SA pokud mu tento systém vyhovuje a jen pokud bude vyprodáno, tak pojede o těch 5 minut později s modrými. Tak jako u autobusů, tam taky podle p. Zikmunda lidé preferují spoje bez povinné rezervace? Že SA jezdí většinou plné a ostatní co jsou bez otravné povinné rezervace vozí toho vzduchu podstatně více? Spíš je to o zvyku, že "se to dřív jinak nedělalo" lidi si musí zvyknout. Nebo taky ne, to se uvidí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 00:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: lidi si museli zvyknout za komoušů. Dneska jsou lidi zákazník.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6672
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 10:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač jsem určitě "modrý", tak s MZ s pohledem na problém pokladem zásadně nesouhlasím. Už hodně let si čím dál víc lidí kupuje lístky přes net a já si ho tak koupím i když jedu z Pardubiček do Moravan... Je mi srdečně jedno, jestli oklikám žlutý nebo modrý eshop. Problém Třebové je podle mne v podstatě geografický - protože celý okres UO nemá jen jedno zásadní spádové centrum v podobě okresního města (jak je to ve většině regionů). Místo toho je tam víc pro region významných, ale jinak relativně malých měst (Choceň, Třebová, UO, Vysoké Mýto, ale také Žamberk, Letohrad a Králíky). Žádné z těch měst samo o sobě nijak moc cestujících nevygeneruje. Zrovna nedaleko Třebové jsou ještě v e vedlejším okrese Svitavy a Litomyšl, ale zase to není tak blízko, aby mohl dopravce doufat že zrovna odtamtud mu budou přibývat další lidi, kteří se ale musí nejdřív dopravit do Třebové.
Docela by mne zajímalo, jestli by ekonomicky mohla fungovat návazná žlutá bus linka třeba Třebová - Litomyšl...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4693
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 10:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Tak to je kromě vzdělání atd. dáno především věkem. Většina starších lidí, co ukončila školní docházku cca před 1990, 1992, je v obsluze PC samouky a už jim to tak nepřirostlo k srdci, takže si tu jízdenku koupí u pokladny.
Docela normální rozvrstvení, které bude s generační výměnou stále víc ve prospěch počítačové gramotnosti. A nejen gramotnosti, ale i používání písidla v situacích, kdy je možná jednodušší to vyřídit jinak, klasicky.
Během cca dvaceti let bude poslední generace, co nevyrostla s PC , v důchodu a pak to už půjde rychle.

Jinak mají někteří tady z obou táborů koukám problém pochopit, že každému vyhovuje něco jiného.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6673
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 11:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nemám problém něco pochopit, kromě toho že to co píšeš není úplně pravda. Moje máma je ročník 1949, nikdy v práci s počítači nedělala a v důchodu administruje e-shop. A dnes se ale v práci s počítači setká drtivá většina lidí, a to i na dělnických místech. A nejen dnes - už v roce 1996 jsem dělal v chemičce na provoze řízeném přes PC.
Ale samozřejmě se najdou lidi, kteří budou z různých důvodů preferovat kamenné pokladny, ale je jich prakticky den ode dne menší procento. A hlavně to že tzv. "neumí s počítačem", to bude důvod stále marginálnější.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4695
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 11:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já neříkám, že VŠICHNI, ale Gaussova křivka v tom kterém ročníku populace prostě platí.

>dnes se ale v práci s počítači setká drtivá většina lidí, a to i na dělnických místech.

Jistě, ale to vůbec neznamená, že umí používat pořádně vyhledávač, Word, Excel, něco si upravit, zapojit..
To mám na mysli.
A jak jsem psal-hlavně to, že nechtějí, považují to za komplikovanější, než se cestou domů zastavit na nádru a koupit si jízdenku, nebo rovnou při oné cestě.

Takže éšop jistě, pokladny (v menším počtu) také.


A jinak ad Ziki "vyplatí/nevyplatí zastavovat RJ v ČT" ? Snad Jančurův problém a jeho peníze, ne ?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 14:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik09: neměl jsem ani snahu vás dojímat, chtěl jsem jen zdůvodnit, proč vás považuju v lepším případě za troubu, co papouškuje nesmysly jen proto, že mu zapadají do jeho obrázku, v horším za lháře (pokud jste tu "nevím co je na tom pravdy" sám vytvořil).
Miroslav Zikmund: a co kdybyste cenovou i zastavovací politiku a způsob prodeje jízdenek nechal na Regiojetu? Vynechte vaše příbuzenstvo a podívejte se na to z pohledu "velkých čísel" - zdá se, že obecně to zákazníkům vyhovuje, jinak by takovou službu nepoužívali. Stejně tak se dá argumentovat 100% opačně (proč bych měl chodit k nějaké pokladně, proč bych kvůli tomu musel být na nádraží dřív, proč bych se měl dohadovat s nějakou neznalou pokladní atd.). Někdo má rád holky, jinej zase vdolky. A nakonec bude mít pokladnu v Třebové i ten Regiojet, takže budete muset vymyslet něco jiného, proč je Žlutozlo špatné [happy].
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 20:50:08    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nepochopil jsi kontext, tak třeba příště.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že umí používat pořádně vyhledávač, Word, Excel, něco si upravit, zapojit..
a to všechno musím udělat pokud si chci koupit v e-shopu jízdenku?[coze]
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6675
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Excel a Word neumí používat ani spoustu lidí, kteří si osobně myslí že ho používat umí ... ale k nákupu jízdenky a čehokoliv jiného v eshopu to fakt netřeba. Ono stačí se podívat na statistiky jak každý rok roste podíl eshopů nad kamennými prodejnami v prodeji spotřebního zboží, takže těch totálních počítačových analfabetů u nás asi opravdu ubývá...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 22:58:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ad kasa v Zelenči u Ústí (dříve Česká Třebová):

Na FB RJ už někdo jásal, že do jednoho vlaku nastupovalo až 6 osob. Třeba jich trochu přibude, ale část jich bude mít jízdenky z e-sh.

Takže když se tam prodá za den 50 jízdenek (spíš míň) a denní náklady, související s provozem pokladny budou 2500 Kč bez DPH (spíš víc), užere se nám z každé jízdenky 50 Kč bez DPH, tedy 57,50 Kč celkem. Fakt v té Zelenči ta kasa bude? Nebo bude prodávat letenky, aby si na sebe vydělala? Nebo bude externí prodejce?
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 11:52:26    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že pan Zikmund má přece jenom pravdu. Nejde o PC gramotnost, ale o něco jiného -

1. Pokud jedu někam, kde úplně přesně nevím, jak dlouho se tam zdržím, může být povinná rezervace dost otravná věc. To může platit třeba u návštěvy u doktora (kdo odhadne, jak dlouho bude čekat?), jednání na úřadě, posezení někde v hospodě. Když jedu s "modrým", tak si prostě počkám na to, jak se věci časově vyvinou a jdu právě na ten vlak, který zrovna jede. Pravda že u "žlutého" může být také místo, ale bohužel i nemusí - někdy má třeba celý den vyprodáno. Na takový spoj se z mého pohledu nelze spolehnout, protože mě možná sveze, a možná také ne.

2. Spolucestující. Některé prostě nemusím - hlasitě telefonující, nahlas chrápající, nadrozměrné (kteří "přetékají" na sousední sedačky), křičící děti. Není pro mně horší trest než ten, že vedle někoho takového musím sedět hodiny, protože tam mám povinně rezervované místo. U "modrých" se prostě zvednu a v klidu si přejdu tam, kde je mi cestování příjemnější. Nikdo mi neříká, že musím povinně sedět zrovna "někde".

Tím samozřejmě není vyloučeno to, že i u "modrých" si můžu koupit místenku, pokud mám obavu, že si nesednu. Není to ale dogma. Jinak nic proti žlutému dopravci, myslím si, že udělal kus práce a jako průkopník ve svém oboru si určitě zaslouží uznání. Asi je to tak, jak to má být - každý si vybere dopravce podle svého přesvědčení.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 12:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

někdy má třeba celý den vyprodáno
Tohle mě na tom vždycky fascinuje - že se tu snesou tisíce ideových důvodů, proč to stojí s Jančurou za howno, to už jsem pochopil. Ale proč dobrovolně napíšete o tom, že je u RJ vyprodáno, když je to takový fujtajbl a lidi to nechtějí ani násilím, to fakt nechápu... Vždyť si medvědí službu děláte sám [happy]
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 12:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v České Třebové (Křivi ať odpustí, taky nekurvím název jeho osady, kde bydlí) u RJ 1006 byl v České Třebové zájem asi 8 cestujících o svezení. 4 lidé nastoupili, zbytek (od jiného vozu) zbyl na nástupišti. Asi 2-3 lidé vystoupili. Ti co zůstali na nástupišti, mohli být odmítnuti, nebo měli jen jízdenku ČD a nechtěli počkalt na 5 minut opožděný EC 174.Takže si myslím, že i v "režíjkové" Č.Třebové si časem i RJ najde své cestující.
Na RJ 1006 byla 162.112:

Foto pořízeno na odjezdu, cestující, kteří přijeli, nebo zůstali, už zmizeli ve vestibulu.

Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 14:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hlasitě telefonující, nahlas chrápající, nadrozměrné (kteří "přetékají" na sousední sedačky), křičící děti
U RegioJetu ale máte možnost se tohoto vyvarovat. Hlasité osoby eliminujete výběrem místa v tichém oddíle. Nadrozměrných osob se zbavíte cestováním ve třídě BUSINESS nebo na samostatné sedačce ve třídě RELAX.

může být také místo, ale bohužel i nemusí
Díky velkorysým stornovacím podmínkám si zrovna u RegioJetu lze zajistit místa na více spojů a pak je dle potřeby bez sankcí vrátit. U ČD byste za to musel zaplatit.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 14:40:40    Odkaz na tento příspěvek  

T. H.

Smysl Vašeho příspěvku mi zcela uniká. Já jsem totiž napsal - cituji - "UDĚLAL KUS PRÁCE A ZASLOUŽÍ SI UZNÁNÍ...KAŽDÝ SI VYBERE DOPRAVCE PODLE SVÉHO PŘESVĚDČENÍ".

Tato moje stlova interpretujete tak, že "je to fujtajbl a lidi to nechtějí ani násilím".

Tedy pro diskutující s mimořádně dlouhým vedením - Jako cestující jsem naprosto subjektivní, ve výběru dopravce, stejně jako v tom, do které hospody chodím na pivo a jaké se mi líbí ženské. Tím nijak nepopírám že jsou jiní lidé, kterým chutná jiné pivo, jiní lidé, kterým se líbí jiné ženské a jiní cestující (s jinými preferencemi), kteří preferují jiné dopravce. Ještě jednou pro skutečně mimořádně nechápavé - já nikoho nekritizuju za to, že preferuje něco jiného než já, pouze pro doplnění diskuse dodávám, co je důležité pro mně (a nejspíš i pár tisíc dalších cestujících, kteří uvažují stejně jako já).

ČSAD zastávka:
Berte to jako příklad. Jsou jiné faktory, které opravdu zhodnotíte až na místě samém. I v tichém oddíle může někdo chrápat, nebo mu můžou třeba smrdět ponožky. Různých "exotů" jsem potkal za éru svého pravidelného dojíždění vlakem (1997 - 2013) nepočítaně a přestože pravděpodobnost setkání se s nimi lze výběrem místa v oddíle určité kategorie určitě do značné míry eliminovat, tak ji nelze zcela vyloučit.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 15:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro diskutující s extrémně dlouhým vedením - já chápu slet bijců a zlostné klování do Jančury, jak to jeho řešení stojí za howno, jak to odrazuje cestující z miliónu zásadních důvodů, jak se nedá přijít na poslední chvíli a přesednout si; ale pak to shodí lamentací na vyprodanost?
Pro nechápavé - já vás nekritizuju, jen vás upozorňuju na chyby, které snižují údernost příspěvku [happy]
IC 1018
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 16:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zatím 16 lidí v dnešním IC 1018, to opravdu není moc terno, pomalu vyhrává osádka vlaku. To bych se v tom vlaku docela bál.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 17:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vem si prášek [crazy]
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 17:36:40    Odkaz na tento příspěvek  

IC 1018:

Takhle na ty nový vozy z Aradu nevydělá. [nene]
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 18:15:08    Odkaz na tento příspěvek  

T. H.:

Já si nejsem vědom chyb v tom co jsem napsal - prostě Jančura má svůj systém odbavení cestujících nastavený tak, že mé maličkosti to subjektivně nevyhovuje. Tím naprosto nepopírám možnost, že je řada jiných lidí, kterým jeho systém vyhovuje a nejspíš to stačí na to, aby jeho vlak zvládli zaplnit. To není naprosto v žádném rozporu.

Je řada (zejména mladších) lidí s různými chytrými telefony (a bůh ví čím vším dalším), díky čemuž jsou "online" téměř furt, takže s těmito rezervačními systémy nemají problém operativně pracovat. Jen upozorňuju na ten fakt, že většina populace přece jenom funguje trochu jinak, a nutnost řešit odbavení ve vlaku tímto způsobem pro ně může být z různých důvodů těžko stravitelná.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 18:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nejsem vědom chyb v tom co jsem napsal - prostě Jančura má svůj systém odbavení cestujících nastavený
Podívejte se, Jančura na většině míst prodává jízdenky i v "kamenné pokladně" stejně jako Správný Dopravce, no a pak už je to naprosto stejné, podchod, nástupiště, vlak, akorát má jinou barvu. "Většina populace" snad podle vás vyšiluje i z pendolína, nebo na to existuje nějaká dialektika?

(Příspěvek byl editován uživatelem t_._h_..)
terminal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.138.19
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 18:31:09    Odkaz na tento příspěvek  

IC 1018:
S tím obsazením bych nedělal tak unáhlené závěry. Ona se ta souprava taky musí nějak dostat na druhý konec, nebo to může dopadnout jako s těmi horníky v dole..... Pokud se na to podíváš komplexně, tak se Praha "vylidňuje" před vánočními svátky (každý rok je to stejné a pochopitelné).
IC 1018
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.226.108
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 19:15:31    Odkaz na tento příspěvek  

ad terminál: Samozřejmě, jen mne trošek překvapily naddimenzované soupravy ve směru Praha, když je předem zřejmá poptávka ve směru Morava. Tady myslím že má RJ ještě trošek mezery. Například trošek lepším zoběhováním vozů mohu navýšit kapacitu směr Morava dle zájmu a kapacitu na Prahu adekvátně pokrátit. Jen by to chtělo pak bohužel posunovat. (Přiznávám se že nevím, zda-li všechny soupravy nocují na stejném místě, ale pokud ano, tak pokud vidím, že mám všechny ranní spoje do Prahy nevytížené a naopak poptávka na Moravu je velká, tak ranním IC navezu do Prahy třeba 12 vozů a ty vzápětí rozpustím do souprav na Moravu a další vlaky do Čech nechám třeba jen o 3-4 vozech, není-li poptávka.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 19:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. že je u RJ vyprodáno, když je to takový fujtajbl a lidi to nechtějí ani násilím, to fakt nechápu...

To je nás víc,co to nechápe[crazy] Nedávno v busu SA z Lbc do Praglu několik důchodců
jak to sakra dokázali? Not'as nebo smartfoun neměl ani jeden a přesto měli místenky a nejeli s někým "bezmístenkovým". Že by přece jen občani nebyli takový ovčani jak si modří myslí?
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 20:49:49    Odkaz na tento příspěvek  

T. H:

Opět reagujete na něco, co jsem vůbec neřešil. Předmětem mých výhrad je to, že

1. Mně žlutý dopravce ve vlaku posadí tam, kde chce on, a ne tam, kde chci já.

2. Má - li vyprodaná místa k sezení, tak mně nesveze.


Mně je naprosto ukradená nějaká kamenná pokladna, kdo ji kde má nebo nemá. Mně jde jenom o to koupit si normální jízdenku, použít ji na kterýkoliv vlak v dané relaci a nebýt nucen si sedat ve vlaku tam kam nechci. Toto je můj zákaznický rozmar, který dokážou akceptovat zatím jenom ČD. Toť vše.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 21:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: tak je to jasný jako facka,vy budete jezdit s ČD. Ale proč máte potřebu tady psát,že to má RJ na howno,když jiným to vyhovuje?
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 23:07:30    Odkaz na tento příspěvek  

Proboha, Hrochu, dnes ve 14:40 jsem tady jistému pánovi psal ještě jednou svá slova, která nepochopil. Uplynul půl den a opět mi někdo vkládá do úst slova, která jsem nikdy neřekl. Takže potlačte bujnou fantazii a prosím čtěte:

"(RegioJet) UDĚLAL KUS PRÁCE A ZASLOUŽÍ SI UZNÁNÍ...KAŽDÝ SI VYBERE DOPRAVCE PODLE SVÉHO PŘESVĚDČENÍ"

Vidíte snad v tomto textu něco, čím bych tvrdil, že je REGIO JET na hovno??

ps:
Vy na mém místě byste určitě jel s RegioJetem. Třeba namátkou z Přerova do Hluboček - Mariánského Údolí, což byla má dosud poslední cesta vlakem...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 23:14:40    Odkaz na tento příspěvek  

Past: "Křivi ať odpustí, taky nekurvím název jeho osady" Jde o jinou věc. V České Třebové nestaví vlaky EC, zatímco v Zelenči staví. Mějte trochu vděčnosti k rodákovi. Třeba pomník u nádraží vedle Pernera by mu slušel.

IC 1018: podle času příspěvku se o 1018 patrně nejedná. Snad 1014?

Hroch: "...RJ na howno..." Obviňujete Dluhonice neprávem, toto napsal T.H. (391), cituji: "...to stojí s Jančurou za howno". Totiž T.H. téma howno zpracovává často a umí jej uchopit fundovaně, jelikož howno je mu vlastní.

(Pozn.: Insider ví všechno o howně, ostatní ví howno o všem)
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 00:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: jedu tim co mi vyhovuje časově,takže pokud mám na výběr volím RJ/SA,pokud to nelze tak jak potřebuji jedu s ostatními (rozumějte ČD,Leo,Čsad,Sad,Arriva,apod.).Prostě se mi nějak pořád zdá a nejenom mě,že u žlutých jem platící zákazník a jinde jen substrát. (ale abych zas nevytočil modré,naposled jsem si jako substrát připadaů v busu Arriva/Transcentrum z M.Hradiště do Praglu)
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 08:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hroch.R420: No, a co kdyby RJ přebral provozování všech vlaku v ČR. To by jste se potom určitě taky cítil v těch uvedených vlacích ( nyní modrých )jako "substrát", neb určitě by ve všech vlacích nejezdily stevardky a nedávalo se kafe zdarma .....[lol] I v tom Německu v autobusech co bude RJ provozovat pro DB, se mají stevardky rušit.[lol]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5289
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 08:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obsazenost o víkendu před vánoci asi nemá cenu posuzovat. Např.1004 měl včera v Těšíně asi taky 10 lidí. A dnešní 1006 převezl přes hranice SK/CZ podobný počet.
V tom případě ale splňuje podmínku, že si lze sednout tam, kde požadujete. Což nebývá vždy ani při jízdě nemístenkovým autem.[wink]

překvapily naddimenzované soupravy ve směru Praha
A kde by měl nadbytečné vozy nechat? Jestliže je v JŘ uvedeno řazení (u kteréhokoliv dopravce) celoročně, jet to musí.
Další věc je technická. Místo na konečných a posun navíc, který by si musel zaplatit. A také čas u obratových spojů.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 08:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Zelený není rodák (ani já nejsem rodák) oba jsme nápava, ale já bydlím v České Třebové, kde vlaky EC zastavují. A socha, která má údajně představovat Pernera je hrůza a běs, dodnes jsem si nezvykl. Ale to sem nepatří.

Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
LKW
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.231.107
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 10:32:23    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 1002 9 kocaru. To uz jezdi pravidelne? Zatim jsem videl max. 7

Aneb Radim opet lze, kdyz sliboval 7 a ve spicce 8...

Dukaz
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 10:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Ač netřebovák, musím se ohradit. To, že v ČT zastavuje RJ je podnikatelský tah. To, že tam zastavují ČD je pitomost. Není nad měření stejným metrem. To, že vedení města řve, je obrázek vedení města a není snad důvod urážet obyčejné občany. Česká Třebová už dááávno není mekkou režistů. V drtivé míře převládají traťové jízdenky a IN100.

To, že v ČT zastavují Bratislavská EC osobně vítám a to z jednoho prostého důvodu. Pokud chtěl jet člověk do Bratislavy, musel jet tak jako tak vídeňským EC a v Brně hodinu čekat. Takže ať si klidně projíždějí vídeňská EC, na která se člověk dostane do Brna rychlíkem.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 11:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy:neb určitě by ve všech vlacích nejezdily stevardky a nedávalo se kafe zdarma

A vy si vážně myslíte,že to je jen o kafi a stevardce? Ale jděte,kafe si dokážu koupit za svý[biggrin]
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 11:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, jen mne trošek překvapily naddimenzované soupravy ve směru Praha, když je předem zřejmá poptávka ve směru Morava. Tady myslím že má RJ ještě trošek mezery. Například trošek lepším zoběhováním vozů mohu navýšit kapacitu směr Morava dle zájmu a kapacitu na Prahu adekvátně pokrátit. Jen by to chtělo pak bohužel posunovat. (Přiznávám se že nevím, zda-li všechny soupravy nocují na stejném místě, ale pokud ano, tak pokud vidím, že mám všechny ranní spoje do Prahy nevytížené a naopak poptávka na Moravu je velká, tak ranním IC navezu do Prahy třeba 12 vozů a ty vzápětí rozpustím do souprav na Moravu a další vlaky do Čech nechám třeba jen o 3-4 vozech, není-li poptávka.

A nehlásal do novin právě ten žlutej blbeček, jak nebude převážet zbytečně vagony tam a zpátky, jen aby mu to vyšlo? [lol] Hned potom, co zapomněl, že mašinka s vagonkama patří do muzea? [lol]
Pro poplivání všech kolem je mu dobrý cokoliv, i když to pak sám dělá, debil.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5291
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 16:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je jen o kafi a stevardce?
A jaký by byl potom rozdíl?