K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 15. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 15. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 22:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsou na tom sedačky v Am (Charter)? Na fotkách to moc vábně nevypadá a pokud jsou i dostatečně dlouho předem v prodeji, stejně je lidi kupují až pokud jinde místo není
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 23:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím, že tu spoustě lidí vadí uveřejnění těch 50-ti milionů jako zlatý padák pro papaláše ČD. Já si myslím, že naopak se toto musí uveřejňovat, tak aby o tom širší veřejnost věděla.
Už třeba jen proto, že statisíce lidí, které denně využívají ČD se mohli za tuto sumu svézt v jednom novém Bmz/Ampz. Ano papláši si rozdali peníze v hodnotě jednoho nového železničního vozu.
A abych nezapoměl, že jsem ve vlákně RJ, tak díky tomu by ČD byli více konkurenceschopné především vůči RJ nebo SA. A navíc by jedno plesnivé béčko mohlo jít do kopřiv nebo na posily.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 00:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že Jančura jako ministr dopravy byla nadsázka, ale někteří líní lemplové, pro které je Babiš pohroma, se hned chytli.

Omlouvám se všem slušným diskutérům za off-topic, ale když už tady byl nakousnut Babiš, tak volič v kraji Hlavní město Praha to nebude mít jednoduché.

Volič v Praze bude volit mezi knihovnicí Němcovou, která má program pouze pro mladé do 30 let. Dále se nabízí spící punker Karel, kterého ovšem ovládá Kalousek. Odborář Zavadil je také nepřijatelný z ideologických důvodů, stejně tak jako soudružka Semelová. Dále je na kandidátce mafián Šlouf a zelený Liška. Opravdu není na výběr a pro mne je momentálně jediný kandidát Babiš, který představuje možnou změnu. Třeba se mýlím, ale v těchto volbách nevím koho volit.
Konec off-topic.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4549
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 06:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: neodbíháš zase náhodou od tématu, nemaje argumenty, blbečku? Bacha na to...ostatně výrok, že Babiše je pohroma pro líný lemply, ten lze řadit k megahovadinám typu ráje na zemi s ministrem dopravy Jančurou. U Tebe tohle fakt asi nikdo jako nadsázku nebere.

Sipi: Vidím, že tu spoustě lidí vadí uveřejnění těch 50-ti milionů jako zlatý padák pro papaláše ČD.
A to jste si všiml kde?
Už třeba jen proto, že statisíce lidí, které denně využívají ČD se mohli za tuto sumu svézt v jednom novém Bmz/Ampz. Ano papláši si rozdali peníze v hodnotě jednoho nového železničního vozu.
Si představte, že takové vedeni škodovky si rozdá na odměnách stovky nových octavií, které by někdo mohl dostat zadarmo. A nedosti na tom, kdyby se nerozdávaly odměny i poslednímu vohnoutovi u pásu, mohla by stát oktávie o třeba dvacet korun míň, to je ale svinstvo, co?
Vlastně já zapomněl, ČD je ve ztrátě a platíme to my z našich daní, takže takový management by si měl vlastně chodit jen pro podporu, protože si nezaslouží ani floka...budete volit Okamuru nebo rovnou komouše?
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 08:05:38    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Žaluda si měl své prachy odmakat tam, co byl. Nedělal to zas tak špatně a nemuselo se nic vyplácet. Za těch 50 mega je odpovědný ministr dopravy. Teď to otáčí tak, že on za to vůbec nemůže, neb ho pojebalo ministerstvo financí.

Zlaté padáky v neúměrné výši jsou problém obecný a ne problém ČD. ČD jsou obětí bordelu v tomto státě, nikoliv tvůrcem. Těžko docílit toho, aby v tomto augiášově chlévě zůstal jeden velký podnik uchráněn vnějších vlivů a zákulisních her. Znáte-li nějaký, sem s ním. Jinak do určité míry má pravdu Budulínek, že řešení ve volbách má podstatnou vadu, totiž že není koho volit. Ale agenta StB a jednoho z největších mafiánů určitě volit nebudu. A líný nejsem, drzý Budulínku.

Jinak uveřejňování, pane Sipi, je správné, souhlasím s Vámi. Ti chytřejší mají o čem přemýšlet a Ti blbější mají co komentovat.

Myslím, že 50 mega dnes může být i trochu víc, než nový vůz. A stejně jako Vy bych se raději svezl, než sponzoroval ministerského arogantního diletanta, řešícího své osobní animozity na cizí účet. Jestli jste volil Zemana, tak jste za ministra odpovědný i Vy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9618
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 09:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

knihovnicí Němcovou
Když už nutně potřebujete personifikovat podle povolání, které ti lidé vykonávali před 20 a více lety, tak se vyjadřujte přesně. Nikoliv knihovnicí, nýbrž knihkupkyní Němcovou.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 10:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Proč nevábné? Neseděl jsem na nich, ale v rámci "charterizace" Am z nich zůstala jen kovová kostra, která dostala nové vycpání i potah.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 10:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: Např. K.H. Frank byl původním povoláním také knihkupec...: http://www.loket.cz/?article_id=6939
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 10:55:40    Odkaz na tento příspěvek  

No tak nevím, ale myslet si, že to tu zachrání bývalý uvědomělý komunista se záznamy o spolupráci s StB, který přes všechny své proklamace visí na státním (evropském) struku snad víc, jak České dráhy, si může myslet jen naprostý Budulínek. [ko][nene]

P.S. Jistě, chápu, poslouchá se to hezky. Jednodušším to musí znít jako rajská hudba.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4550
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m.J.: tak nevím, jestli použitím jména Budulínek v souvislosti, ve které ho uvádíte, jste se nezachoval jako totální hulvát a primitiv ve slušné diskuzi, který přišel jen urážet[rofl][rofl][rofl]
Ale jako synonymum by se to tady ujmout mohlo, jen bych pak prosil s malým písmenem na začátku..;-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně není v mém zájmu nějak prosazovat Babiše, jen jsem odpověděl na otázku, na kterou se mě někdo ptal, názor na Babiše nikomu neberu, takže mě nemusíte přesvědčovat koho volit. Navíc ještě mám 6 týdnů na rozhodnutí, nicméně Babiš představuje možnou změnu. Nic víc.

Péťo, to by mne zajímalo, zda synonymum pro hulvátství v diskuzích použít přezdívku Slim, Zvědavec2 či rovnou celé jméno P.H. Jinak jak ses připomínal s tím věkem, tak já se připomínám s otázkou na prostatu a taky jsi mi neodpověděl už dříve, proč více času než K-Reportu nevěnuješ vnoučatům?

ČD jsou problémem, nikoli řešením
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:32:36    Odkaz na tento příspěvek  

proč více času než K-Reportu nevěnuješ vnoučatům?

Ale vždyť se ti právě věnuje. [lol]
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako malý budulínci... [lol]
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 13:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vás omlouvá to, že denně ČD nejezdíte a frčíte si gumokolem po strakonické nebo D5. Vy jste vlastně takový železniční teoretik, nevíte jak to bylo na dráze před 10-ti,5-ti lety nebo jaké je to teď.
Sice se v současné době kvalita železničního vozového parku výrazně zlepšila oproti třeba době před 10-ti lety, ale stále to není na to, aby se rozdávaly zlaté padáky v řádech milionů.

ČD je ve ztrátě a platíme to my z našich daní, takže takový management by si měl vlastně chodit jen pro podporu, protože si nezaslouží ani floka...

Klasické překroucení, tak jak to umí nejlépe Slim. Mluvil jsem o zlatých padácích, nikoliv o platech. Notabene platy jsou celkem vysoké na to aby bylo potřeba ještě nějakých padáků.
Vidím, že vy budete ty ČD a vše kolem nich obhajovat do krve ať se jedná o cokoliv, podle mě už ani nerozlišujete věcný fakt, ale jen vidíte, že se jedná o ČD, tak musíte vylítnout jak čertík z krabičky a zastat se všeho kolem co se týká ČD. Ale já vám to vlastně ani nemám za zlé, jak jsem psal jste teoretik co se týká železnice a vlaky vidíte jen ze svého auta. Já který s nimi jezdím min. dvakrát týdně nějaký obrázek mám a pokud třeba vezmu hradecké R s kterými čas od času jezdím, tak vidím tu velmi zdlouhavou obměnu (chcete-li revitalizaci) vozů B a BDs, které jsou na těchto vlacích řazeny. V současné době už je více jak polovina vozů humanizována a koženka pomalu mizí, ale jde to pomalu, právě proto že se na to jen těžko hledají peníze. Naopak třeba pokrytí slonů v příměstské dopravě kolem Prahy je téměř 100% a za to ČD palec nahoru, protože ten stav zase třeba před deseti lety byl neudržitelný.
Takže já dokážu ocenit věci, které se kolem ČD dějí, dokonce souhlasím nebo spíš nejsem proti, aby manažeři dostávali za svoji práci výrazně vyšší platy, pokud jsou výsledky. Ale zlaté padáky v tuto chvíli obhajitelné nejsou, protože firma zdaleka není v takovém stavu, aby se mohly vyplácet a ještě nikdo mi je racionálně nezdůvodnil, jen Slim je slepě obhajuje.

budete volit Okamuru nebo rovnou komouše?
Kdybych byl vztahovačný, tak řeknu, že mě máte za populistu nebo komouše. Naštěstí vztahovačný nejsem a je mi asi zřejmé, že mezi těmito dvěma volebními subjekty se rozodujete vy a potřebujete ode mě jen pomoci si vybrat. Ale tady nemůžu sloužit, protože budu volit piráty a to hlavně proto, že je mi ze všech současných parlamentních stran blivno (no ještě mám v záloze dvě neparlamentní středopravicové strany, ale čas na rozhodování stále je. Když už jsme tak otevření, koho bude volit Slim?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5704
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 14:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...zastat se všeho kolem co se týká ČD...

Co to je za slint? Vždyť to tu vidíme dnes a denně ve žluté barvě a že bych tu četl obdobné výlevy, si nějak nejsem schopen vzpomenout. [crazy]

Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Mark6000
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 15:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nejen z LE, ale i z RJ odchází provozní ředitel. RJ momentalne hledá i ředitele společnosti RJ. To jsou již 2 volné ředitelské pozice [biggrin]
Nevíte kam ma namířeno p. Paroubek po odchodu z LE?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4553
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 16:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek:
hele, debile, když už, tak já se ptal první.

Sipi: Oceňuju neagresivní tón posledního příspěvku (Budulíne, vidíš, jak se dá vyjádřit nesouhlasný názor?),takže taky neagresivně:
- já pamatuju ve vlaku dobu před 35 lety, kdy jsme jezdil na internát a nemáte pravdu, že dneska vlakem nikdy nejezdím. Jen nejezdím mezi Prahou a Ostravou( tedy s Jančurou).

současné době kvalita železničního vozového parku výrazně zlepšila oproti třeba době před 10-ti lety, ale stále to není na to, aby se rozdávaly zlaté padáky v řádech milionů. ¨

Fór je v tom, že zlatý padák není v relaci s kvalitou vlaků, zlatý padák je součást pracovní smlouvy toho kterého soudruha manažera, který s ním někdo dohodl. To není kvalitativní ukazatel toho hodnocení, to je vyjádření toho, že ten člověk poté, co je odejit ze společnosti (ale i poté, co se sám rozhodl odejít), je vázán konkurenční doložkou a po určitou dobu nesmí nastoupit ke konkurenci, resp. pracovat ve stejném oboru, tj. tam , kde je nejschopnější. Ten padák mu kompenzuje plat za tu dobu, co ho bývalý zaměstnavatel takto omezí. Čili jestli Žaluda bral půl mega a má v doložce dva roky zákaz u konkurence, je padák dvouletý plat. Nemusí to tak být povinně, ale je to logické. A jen připomínám - pokud má firmu řídit schopný manažer, nutno i ve státní firmě nabídnout podmínky srovnatelné s komerčním sektorem. Sám Žaluda říká, že v Axe bral víc, z vlastní zkušenosti nejen já mohu potvrdit, že půlmilionový plat na této úrovni managemetnu rozhodně není nic výjimečného. Naopak pokud má takovou firmu řídit výpravčí, bude po něj i pětina pohádkovou mzdou, ovšem stav firmy tomu bude po určité době odpovídat (ostatně kdo nakoupil zde hojně kritizovaná pendolina?). Pokud má na víc, půjde někam, kde mu víc dají.

Takže shrnu - výše padáku se stavem firmy naprosto nesouvisí, není to odměna za výkon, je to kompenzace za odchod manažera a za omezení, která z toho po něj vyplývají, těžko můžete někomu nařídit sedět dva roky doma a nechat ho bez koruny. Odměnou za výkon je roční bonus, ten, který, jak bylo nedávno zveřejněno, si Žaluda nenechával vyplácet, což zde jistě jen nedopatřením bylo přejito bez žlutých komentářů.

Ty volby sem nepatří, ale když u chcete - nebudu volit nikoho, kdo ještě nemá nakradeno a jen díky tomu, že ho doposud nepustili ke korytu, teď vypadá jako férovej nezkorumpovanej kluk. Naděje, že se tam nedává s úmyslem si nahrabat, případně že ho to prostředí nesemele při první nabídce, je podle mne nulová, a nikoliv strany, ale pouze konkrétní jedinci jsou podle mne proti tomu odolní. Zkuste někde hákovat za pětadvacet hrubýho, pak se dostat do parlamentu a odmítnout nabídku, že Vám někdo za zvednutí ruky dá milion.

Zrovna tak nebudu volit stranu, jejíž pogram není a je založena jen na obecném odporu k establishmentu. Strana, který chce hájit názor, že za vykonanou práci nemá dostat autor zaplaceno a že jiní mají právo ji užívat zdarma, sorry, ta mne fakt nevezme.
Ale pravda je, že výběr pro nelevicově orientované voliče je obtížný...
A jsme zase daleko od tématu vlákna, snad to s Budulínkem nešlehne. Možná by stálo za to zřídit dočasné vlákno o volbách, je to zajímavé vědět, kde se pohybují názoroví spřízněnci i oponenti na politickém spektru.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 16:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes rano v metru promitali, ze velka fnukna horekuje nad tim, jak nespravedlive jsou dotace na studenty a duchodce. Ale nepamatuju si, ze kterych to bylo prevzato novin....

OT
že za vykonanou práci nemá dostat autor zaplaceno
Promin, Slime, ale tadys malicko ujel, protoze je to trochu jinak. Jde o zmenu pravidel a "odOSOvani", ale vykladat se to da samozrejme i takto.
A ne, nehodlam je volit. :-)
/OT

Utúlien aurë...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 16:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arctia: No já taky ne a tak nějak periferně mi v hlavě uvízlo toto, což mě v mém názoru jen utvrdilo...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 18:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: no z fotek to na mě působí hůř jako původní rakouské plyšáky
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 18:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Byly přeplyšovány ještě jednou, protože tento potah nevypadal zrovna nejlépe. Již jsem na nich jel a s vozem jsem byl velmi spokojen. Viz. dokumentační fotka. [jidlo]

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně nechápu, že ani u třídu lepšího dopravce prostě nejde starou sedačku vzít a vyhodit a místo ní tam dát komplet novou.
Sice nevím kolik může stát tadle sedačka, ale asi strašně moc, když se všude jen rekonstruuje místo aby se měnilo
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Tak to už bohužel nevím...Ale není to vůbec hrozné, je to příjemná cesta tímto vozem, za zkoušku to stojí - doporučuji. [wink]

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Třeba se to nevyplatí, za chvíli tu jsou vozy z Aradu... [lol]
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:51:04    Odkaz na tento příspěvek  

409: a nedíval ses kde všude jsou v kupé Charteru zásuvky ? Z fotek to vypadá jenom na ty dvě krajní u chodbičky, to by pak byl luxusní fail, udělat zásuvky jenom u sedaček které nemají stolek (ten výklopný tácek je roztomilý).
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Protože to není přestavba, ale jen humanizace. [happy] Stav po příjezdu od SBB byl humáč.

Bobmaster: Jo, zásuvky se povedlo zastavět jen k sedadlu u uličky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jspetrak.)
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové nikoliv, zásuvky jsou i sedadel, která jsou u oken, tudíž to jsou 4 zásuvky na celé kupé, což není vůbec špatné.
A jak píše Jspetrak, je to jen humanizace, když byly na Smíchově, tak byl opravdu humus, bez oken s bezdomovci...

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych doplnil, že na mé fotce, která je o pár příspěvků výše - ta zásuvka co jde vidět je u okna, abyste mi věřili. [wink]

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad "již 2 volné ředitelské pozice" výše:
Zaráží mě, že ty schopné manažery, splňující hlavní podmínku - dobře vycházet s Jančurou, viz: http://byznys.ihned.cz/lide/c1-60322460-novy-sef-student-agency-m usi-hlavne-umet-vyjit-s-jancurou-rika-koncici-reditelka stále ještě nenašli.
Čekal bych, že jen z této diskuse se bude ucházet několik takových zkušených řídicích pracovníků, kteří by chtěli mít RJ za svého chlebodárce. [biggrin]
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ani by pak za to nechtěli zaplatit, aby neožebračovali nebohé platící cestující!

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 10:10:21    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:

Ale to by nejdřív museli vytáhnout hlavy z jeho řiti, aby mohli aspoň pozdravit výběrovou komisi, čímž by s budoucím šéfem ztratili těsný kontakt. [wink]
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 10:43:05    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak, 409: díky za odpověď, čtyři zásuvky na kupé vidím jako zcela dostačující. To přečalounění do modra opravdu pomohlo.
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 10:56:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 12:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: Chápu. Ta šedá vypadala ve vzorníku potahů lépe než po použití na sedadlech a když si přijedete zkontrolovat až hotový vagon... [happy] Modrá je dobrá.
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 13:19:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Když jsi takový mega obdivovatel Student Agency a Radima Jančury, zkus se vyjádřit na článek z magazin firenetu
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 13:20:31    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě další žlutofilové mohou taktéž
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 14:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: už jsem to psal výše, je spousta lidí, co jsou od začátku autobusového provozu a jsou spokojení. SA není firma, kde by se šlo zašívat, ale kde je potřeba makat a kde pečený holoubek až k puse nepřiletí. Pár lidí si to myslí a pak se diví. Růžový to není, ale to dnes není nikde, ona prodavačka na tom může být ještě hůř. Ti co si myslí jaká to bude pohoda a pak zjistí že není začnou prskat jed okolo sebe. Prodejci letenek ví do čeho jdou, než podepíšou smlouvu. Pokud jí podepíšou, pak se divit nemůžou. Nic není černobílý. Jelikož zejména co se stewardů týče, tak polovina jsou studenti a další to bere jako start další kariéry, tak se tam ti lidi střídají docela dost. Ovšem aktuálně je tam 1500 zaměstnanců, od počátku se to protočily tisíce a tisíce lidí, takže pár desítek anonymních stížností na internetu - co to je? Komár zvětšenej na velblouda?

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Pjetro04
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 14:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle má být seriózní magazín? http://www.magazin.firenet.cz
Podpis autora "Autoři Firenet.cz", při bližším hledání kontaktů na redakci nenaleznete zhola nic. Zřejmě slušnej oddíl.
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 14:38:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jedna se o zlovolnou propagandu projancurovskych zivlu rizenych z nabrezi. Tito zkrachovalci nestitici se niceho, se za mrzky peniz snazi poskodit dobre jmeno student agency.
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 14:40:49    Odkaz na tento příspěvek  

"protijancurovskych zivlu"
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 15:10:54    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: s Vaším hezkým popisem fungování firmy SA souhlasím, ale já osobně preferuju něco jiného. Abych makal jako kokot za pár korun a byl v práci paradoxně ještě víc času než mám ve smlouvě, to přece po mě nemůže nikdo chtít (proč mi to připomíná ty radostně budovatelské filmy, kde se maká i o víkendech a dost často bez nároku na mzdu, prostě jenom z radosti ?). Nejhorší na tom není, že někdo provozuje podnikání založené na laciné práci studentů a neplacení za dodané služby, (který se navíc ještě staví do role zachránce VHD v ČR), ale že mu to masy ovcí baští. Ono kafe a noviny zdarma dokážou zázraky, a to nejen v ČR...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 15:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: Se tomu Bevelovi obyvatelstvo švábenské haly nějak rozrůstá. :D
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 15:40:17    Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak , nenidulezite, Glory už máte koupený lístky na EC regiojet do Hamburgu na prosinec 2013???
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bobmaster: Ale RJ zaměstnává jen obětavé zaměstnance, které za svého zaměstnavatele položí i život ..[crazy] Například nedávno v Uhersku, když nešla klimoška a stevardka už to "nevydržela" a zkolabovala, tak byla k vlaku RJ volána RZZ. Po prvotním ošetření odmítla odvoz do nemocnice a pokračovala ve "výkonu práce". [lol] .... Tomu se říká loajalita ... Doufám, že i sama dobrovolně zaplatila zpoždění vlaku .....[crazy]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: tak oni podepisují, že nemůžou dát výpověď do tehdy a tehdy a že v případě potřeby budou zaměstnavateli k dispozici (bohužel u těch letenkářů to může znamenat v sezoně apokalypsu), ale přesto to podepíší.
A pokud má stewardka 15 měsíčně, fakt je na tom hůř jak prodavačka v supermarketu?
Henry Blake: A ty už máš lístek na nějaký hezký rychlík třeba z Brna do Jeseníku? A já teď přemýšlím, že podpořím OBB, jen nevím jakým vlakem jet, jestli tím, kterej potáhne lokomotiva s Wagnerem nebo ta s Verdim

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:28:39    Odkaz na tento příspěvek  

Samozrejme, zacatek invisiblejetu bych si za zadnou cenu nenechal ujit.
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:38:33    Odkaz na tento příspěvek  

btw. co se stalo s 1012 ze chytl v Hostejne pul hodiny sekery?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: Já už se žlutým dopravcem v Hamburku byl loni. Na dokladu bylo napsáno L-U-F-T-H-A-N-S-A a byl krásně žlutej! :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jspetrak.)
245
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2012
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 17:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Tak pokud mají ve smlouvě napsáno, že nemohou dát výpověď, je takové ujednání neplatné. Takže já bych to s klidem podepsal taky [proud]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 17:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

245: je to tam napsáno jinými slovy, že pokud odejdou dříve jak, tak se zavazují uhradit náklady školení rezervačních systémů letenek, to už je asi platné (což pro téměř každého z nich znamená, že nemůže dát výpověď)
245
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2012
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 17:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: I takové ujednání je samozřejmě neplatné.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 18:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

245: nevím jak to mají postavené, ale ty holky co tam dělaly se kvůli něčemu v tomto smyslu neodvážily nějakou dobu odejít. Smlouvu u SA jsem viděl jen řidičů, nikoho jinýho ne, takže přesně nevím. Ale i když se podíváš na diskuze, tak si tam na něco takového i další stěžují. A pokud by to bylo neplatné, asi by v pohodě odešli, tak jako odchází další a další.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 18:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě překvapuje, že 9.9. měl být první Taurus v nátěru ČD a na ohňosíti ani fotečka (asi nebyla kde ukrást).
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 18:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I takové ujednání je samozřejmě neplatné.

To samozřejmě platné je (pokud ta cena nebyla přemrštěná a podepsali to).

Školení na letenkáře a ovládání GDS má určitou cenu obvyklou a pokud jim ho zaměstnavatel poskytne zdarma, tak mu tu částku ti zaměstnanci prostě dluží.

Dělá se to tak i leckde jinde než u SA, třeba s řidičskými kurzy.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 19:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: 19. 8. [happy] Uvidíme, u koho bude ohňosíť "sourcovat".
750.715
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2012
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 20:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

btw. co se stalo s 1012 ze chytl v Hostejne pul hodiny sekery?

Asi závada na mašině. Stál už déle než je zdrávo v Zábřehu. Bylo cítit spálenou izolaci. Ze Zábřehu se ploužil na Hoštejn krokem.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 21:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petráku: Na to dotaz nebyl, Ty žlutej blázne [crazy]
Doplním: "Dotaz:Jspetrak , nenidulezite, Glory už máte koupený lístky na EC regiojet do Hamburgu na prosinec 2013???"
Odpověď Petráka: "Já už se žlutým dopravcem v Hamburku byl loni. Na dokladu bylo napsáno L-U-F-T-H-A-N-S-A a byl krásně žlutej! :-) "
Mlžit a otáčet, to žluté úderce jde, to má papá Jančura radost, jaké tu má vlezdo[zadnice]

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 22:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petráku: Jak je to s těma taxi v Praze, jak je to z vozy z Aradu, jak je to s tou linkou do Hamburku?[uhoh]
PS:"Myslím že i Lufthansa má v barvě i modrou..."[lol]Asi jako rudá na býka teď [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)


(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 23:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47: Píšu, že doklad byl krásně žlutej. Na té fotce nevidím boarding pass. [happy] Nadto dodám, že se nemusím nějakému anonymnímu plukovníkovi zpovídat z průběhu businessu někoho jiného. To je starost Jančury.

P.S.: Zahájení provozu ve formaci RJ+DB se aktuálně plánuje na prosinec 2014. Jestli to lidi ve švábenské hale zkouší kupovat už na prosinec 2013, tak to je lituju. [crazy]

http://www.zelpage.cz/zpravy/8695
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 15. září 2013 - 00:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petráku: A Ty tomu věříš? [lol] Nebo si Jančurovo poskok a máš nějaké info? A co ty taxíky a vozy z Aradu...na to si neodpověděl...čím do Hamburku chce jezdit?