K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trestní oznámení bych to neviděl, na Bohnice ano. Bevelo je skutečně level nejvyšší... pak ten iDnes má vypadat...

Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Tohle nelze nechat bez odezvy!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:11:49    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: "...k jakým zásadním informacím se může RJ díky panu Hallovi dostat?"

Pan Halla toho ví dost. Novinářům patrně všechno říkat nebude, na to je příliš slušný, ale obávám se, že svému novému žlutodárci ano.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 23:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: zkuste být konkrétní....jistě, ví třeba o tom, že poradcem generálního ředitele je stále jakýsi pan Kocourek, shodou okolností majitel firmy dokonale přisáté na SŽDC:-)nicméně SŽDC je správce infrastruktury, nikoliv dopravce, takže by mě zajímalo, jaký přínos z toho může mít RJ. Nebo se snad RJ chystá konkurovat SŽDC?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 08:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen mi nějak uniká, co tím získají DB. Třeba právě partnera, který na novém bojišti (autobusové dopravě) umí bojovat. Rozjet vlastní dálkovou autobusovou divizi by pro ně mohl být risk, protože se v tomhle oboru nikdy nepohybovaly. Navíc to potřebují zvlíádnout relativně rychle, místo přípravy na konkurenci se dlouho zaměřovaly jen na neúspěšné lobbování za prodloužení zákazu dálkové autobusové dopravy.
ani si nemyslím, že by to byla nějaká velká konkurence k jejich vlakům. DB Fernverkehr se soustřeďují na velmi kvalitní služby pro cestující v největších přepravních proudech, přičemž si za tyhle služby nechají náležitě zaplatit. Teď jde o cestující, kteří chtějí spíše nízkou cenu za ne až tak špičkové služby (myšleno hlavně cestovní rychlostí) a cestující na relacích, kde se nevyplatí dálkový vlak - třeba Chemnitz - Berlín.

A doplněk k Vašemu výběru z diskuze:
česká povaha je hodna obdivu, když dojde k tomu, že se Německá firma uchytí v zahraničí, průměrný němec zajásá a je spokojený, že se tak stalo, stejně tak většina evropských národů, které do evropy patří, ne tak čech, ten se z toho může zesrat, hned pomlouvá, závidí

Zrovna včera jsem jel žlutým z Prahy do Plzně. Nevim, co lidi chtějí. Za kilo jsem byl za hodinku v Plzni. Cestou jsem tak zrovně přemýšlel, proč si na to lidi stěžujou. Jel jsem novým busem, pohodlný sedačky, dost místa pro nohy, slušnej personál. Kdyby nebyla konkurence, jel bych tam ještě teďko Karosou s vývodem spalin přímo do prostoru pro cestující, seděl bych na něčem, co pamatuje Husáka...

Jančuru mám rád, jeho autobusy Praha-Mnichov a Praha-Norimberk jsem jezdil dost, můžu jim dát jen pochvalu (až na ty uvítací melodie při vjezdu do Prahy, taky že se půl hodiny projíždí Praha, než dojede na hlavní nádraží - to ale není problém Jančury, ale pražské infrastruktury).

Kdyby ty autobusy nejezdily dobře, tak by s nima DB už dávno skoncovali - to je solidní firma, která si rozhodně svoje partnery vybírá podle služeb, ne podle toho, kdo se s kým kamarádí.

A tohle se mi líbilo nejvíc:
kdyby za každým žvanilem ze zdejších diskuzí byly výsledky jako za jančurou tak je čr za vodou
(platí i pro k-rep)

A když je tak špatné, že Halla za SŽDC může přinést nějaké informace pro RJ, tak proč tady modří tak bojujete za znovuvytvoření holdingu ČD, kde by dopravní divize měla z podstaty věci tyhle "lepší informace"?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4674
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 08:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby nebyla konkurence, jel bych tam ještě teďko Karosou s vývodem spalin přímo do prostoru pro cestující, seděl bych na něčem, co pamatuje Husáka...
Klasický případ brainwashingu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebo zkušenosti s monopolními molochy. (A je tam trocha nadsázky.) V každém případě, vývoj u ČSAD Liberec od revoluce do příchodu Jančury to popisuje na 100%.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Včera jsem jel osobákem Šumperk - Nezamyslice. Když jsem viděl, v jakém stavu bylo Bt-čko, kterým jsme jeli, tak považuji za brainwashing všechny kecy o tom, jak hodně se toho na Dráze změnilo. Nicméně kraje přikleply Černé Díře rito na deset let a tak si tu můžeme nadále dřepět ve svém modrém smrádku, že.:-(
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: to ale dělají cestující, co je ČD musí vozit. Včetně špíny na vnější straně oken a obutých kol.
A kromě toho, když u ČD náhodou něco nejde, což se stává jen jednou za 10 let, tak k tomu jsou objektivní důvody, které musíme chápat.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:26:58    Odkaz na tento příspěvek  

A když je tak špatné, že Halla za SŽDC může přinést nějaké informace pro RJ, tak proč tady modří tak bojujete za znovuvytvoření holdingu ČD, kde by dopravní divize měla z podstaty věci tyhle "lepší informace"?

A proč tento "špatný" model (národní síťový dopravce a správa té sítě v jednom) Němci a další nechtějí opustit? Jsou blbší, než Češi a jiní eurohujeři?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podivín: To, že je tento model "špatný", jste tady přinesl vy. Nicméně to Německo je špatný příklad, protože tam nedošlo k rozdělení a následnému spojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem S200.)
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:34:47    Odkaz na tento příspěvek  

Trupáku, není nic jednoduššího, než vytrhnout jeden vagón z tisíců dalších a na něm si něco dokazovat. Proč ale nejsi na peroně u žlutých, když jim ze čtyřech vozů hned tři neklimatizují (opakovaně) a cestující alibisticky upozorňují, že "s námi jen na vaše vlastní nebezpečí"??

K přeřvání totálního a opakovaného selhání garážovky v letních vedrech budeš muset být pilnější a dodat více podkladů o hrůzách ČD a pěkně v poměru k počtu vozů a provozovaných spojů.

Nebuď směšnější, než směšný.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:36:50    Odkaz na tento příspěvek  

S200: S někým, kdo nechápe v textu užité uvozovky, nemá smysl o ničem diskutovat. Tak spěte dál.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7060
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

docela by me zajimalo jak je mozny ze z Prahy do Berouna uz nekolik let nejezdej zabotlamy kdyz jedine zluta konkurence vede k modernizaci vozidel.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podivín:
To není jeden vagón. Na to bylo vyčleněných 12 miliard, které se utratily jinde. Ale tenis spozorujeme, že, to je důležité.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 10:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak je mozny ze z Prahy do Berouna uz nekolik let nejezdej zabotlamy
Protože se už rozpadly.
Bohužel červenokoženkový béčka (vč. hadrové "modernizace") byly vyrobený z echtovnějšího matroše, tak tu ještě pár desítek let vydrží (samozřejmě že na trasách, kde konkurence zatím nehrozí).
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 10:57:44    Odkaz na tento příspěvek  

Aniž bych popíral problémy, které RJ bezesporu s klimatizací má, tak kdyby to byl opravdu až tak rozsáhlý problém jak se to někteří snaží prezentovat, tak už s nimi nikdo nejezdí :-) protože i zarytí odpůrci ČD mají ještě možnost jet černým vlakem. Ale ani přesto, že modrá konkurence se čím dál více podbízí cenou a RJ už je mnohdy dražší, tak zákazníci nějak neubývají.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4289
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 11:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: A jak by mohly odbory DB mluvit do firmy vlastněné Jančurou, která by jen DB platila např. licenční poplatky za používání značky?
Nikdo neřekl slovo o tom, že by DB odbory vrtaly do Jančury..DB obory by samozřejmě vrtaly do DB aby udržely práci pro jejich vlastní lidi...

Brr: jen mi nějak uniká, co tím získají DB. Třeba právě partnera, který na novém bojišti (autobusové dopravě) umí bojovat. Rozjet vlastní dálkovou autobusovou divizi by pro ně mohl být risk, protože se v tomhle oboru nikdy nepohybovaly. Navíc to potřebují zvlíádnout relativně rychle, místo přípravy na konkurenci se dlouho zaměřovaly jen na neúspěšné lobbování za prodloužení zákazu dálkové autobusové dopravy.
Jak to tady někdo psal o tom brainwashingu? To jako že Jančura naučí DB pohybovat se v německým konkurenčním prostředí? Jako že náš Otík bude v Praze zastavovat dopravu, aby se někam zacouvalo?

PPP ještě jednou: No vono pokud nefunguje klima, tak cestující ubývají v době, kdy je klima nejvíc potřeba. Asi jste byl pár týdnů na planetě Gurun. Takovej Budulínek z toho má úžeh dodneška.
neschopnost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.60.10
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 11:06:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ani přesto, že modrá konkurence se čím dál více podbízí cenou a RJ už je mnohdy dražší, tak zákazníci nějak neubývají.

Tedy za ztrátovost RJ nemohly ČD s údajně podnákladovými cenami, ale jen RJ svou neschopností je nastavit na odpovídající výši.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 11:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajisté je mnohem odstatnější to, kdo ten článek napsal, nebo kdo jej sem linknul, než jeho obsah, viďte? K jeho obsahu a v něm publikovaným faktům něco nemáte?
V tomto případě stačí zjištění na jakých stránkách je článek umístěn, aby mě jeho obsah přestal zajímat.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: "... Třeba právě partnera, který na novém bojišti (autobusové dopravě) umí bojovat. Rozjet vlastní dálkovou autobusovou divizi by pro ně mohl být risk, protože se v tomhle oboru nikdy nepohybovaly...."

Partnera na tomto bojišti již mají, a tím je Arriva. Odkoupena celá Veolie. Od 1.7.13.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...DB obory by samozřejmě vrtaly do DB aby udržely práci pro jejich vlastní lidi...

Jakpak odbory vrtaly, kdyz zacali v uniformach DB Autozug jezdit stevardi JLV s vozy CD?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Ta se ale nezabyva dalkovou dopravou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4293
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 12:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Nemám o tom info, jen dotaz - kolikpak těch stewardů a vozů bylo a kolik je v Německu DB železničářů? Vycházím z toho, že Jančura tam nechce nasadit dva vozy a čtyři lidi...
A ještě rejpavý dotaz - to tam DB nasazovaly proč? Že by jim třeba momentálně chyběly jídeláky v Autozugu, tak si je pronajali i s personálem? Nemůže být?

Vlada749: Ta se ale nezabyva dalkovou dopravou.
No to asi v tuhle chvíli nikdo v celé zemi, ne? A rozdíl oproti vnitrostátní je jaký? U nás taky byly ČSAD linkové a ČSAD dálkové?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Mohu se zeptat, co je pro vás dálková doprava? Dle mého třeba linky Ova-Jeseník, Ova-Šumperk, Šumperk-Pha, Ol-Brno, a zájezdová doprava do zahraničí, pořádaná pro CK dálkovou dopravou je.

Slim: Já to nepsal. To se ptal výše jmenovaný.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3801
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: V České republice se za dálkovou dopravu dá považovat snad akorát to, jedu li z Chebu či Plzně do Ostravy. Občas to lze i pendolinem bez přestupu. Ostatní je regionální doprava. A někde na hraně je Praha - Ostrava. Do tří hodin jízdy se nedá hovořit o dálkové dopravě, nejedou li se tři hodiny rychlovlakem TGV či ICE apod. A to se v ČR nikde nejede a hlavně nikdy nepojede. Bude zázrak, pojede li se rychlovlakem někdy z ČR třeba do Německa. A snad nelze čekat, že dálkovou dopravu tvoří rychlíkové spojení Plzně a Brna přes České Budějovice. To je takové poslepování několika regionálních a meziregionálních spojední do jednoho spoje.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:16:22    Odkaz na tento příspěvek  

Protože se už rozpadly.

Lžete. Na denní potřebu té trati by se ještě v pohodě našly.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:19:19    Odkaz na tento příspěvek  

tak zákazníci nějak neubývají.

Úžasná káva s croasantem zadarmo... to přeci průměrný čecháček nemůže opustit, i kdyby měl leknout vedrem.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3803
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podivín: Lžete. Na denní potřebu té trati by se ještě v pohodě našly.

Jo a rozpadly by se záhy. Elefanti byli naprostou nutností, jinak by šla příměstská doprava kolem Prahy zcela do kytek. Objednaných vlaků přibývalo a vozidel přitom ubývalo. Ať už po nehodách, či pouze a jen kvůli tomu, že byly nadměrně zkorodované a jejich oprava by byla neskutečně drahá. Lze sice žít z podstaty, ale podstata musí být (viz vozy řady B - ty prostě pořád jsou a nehnijou tolik, co žabotlamy). A když podstata není, tak se má dělat co?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Polemika. Dle zákona je to již dálková doprava, neb nad 50, načež se na tyto vztahuje vše, jako kdyby jezdili do SRN a jinam. Regionální do 50.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3804
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Zákon je věc jedna a realita věc druhá. Nebo snad je dálková doprava to, když jedu třeba z Prahy do Kolína? To je také nad 50 kilometrů.......
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslím, že je trošku rozdíl posuzovat autobusovou dopravu v závazku a ryze komerční spoje.Kolik % celkového obratu že dělají Veolii komerční spoje, tedy pardon, "vyzobávání rozinek"?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Je to asi takové, jako posuzovat RJ s ČD. Kde RJ má tzv.povinně místenkové vlaky, kde více cestujících než míst nikdy nebude, kdežto u těch druhých, ti musí odvézt vše, vyjma SC.
Vy takto posuzujete stále.

Bram: Ono sám název, region mluví za sebe. To co jede do jiného, přes několik, je bohužel dálkovina. V naší malý placce zcela určitě.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a co když vyzobává dopravce rozinky sám sobě?
Viz třeba komerčně provozovaný "D1 expres" a hodinu po něm jedoucí dotovaný expres? Tam je jeden vlak "fuj fuj" a druhý obětování se matky dráhy, aby vůbec něco jelo?
Nebo fujfujovitost závisí na správnosti dopravce?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 13:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: musí odvézt? tak mrkněte třeba sem
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2848270 a dále níže v diskusi, jak ČD odváží všechny, kdo přijdou na nástupiště:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem honzalb.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Jistě, může za to ČD. Dle vás. Ale pokud někdo pořádá jakoukoli akci, tak by mohl doobjednat vozy. Jenže proč by to dělal, že. Nejlíp se to svede na zlé ČD, neb s tím nepočítaly. Je to totéž, když se velká skupina osob domluví na akci, pak příjdou k vlaku a ono ouha, ono je tam jen jeden vůz. Přitom není zase takový problém si doobjednat nějaká místa, popř. i vůz. Jenže proč.
Hlavně že RJ odveze všechny zájemce, že. Akorát někteří musí "bohužel" využít služeb jiných.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: přečtěte si celou diskusi pod tím, prosím:-)navíc jen rozporuji vaši větu, že dráhy prostě musí odvézt. běžte si stoupnout někdy na vlak v 10 z LB do Harrachova. možná vám to snad půjdu nafotit i natočit:-)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podivín: Na denní potřebu té trati by se ještě v pohodě našly.
Nelžu. Našly by se "v pohodě" pro všechny tratě, kde dříve jezdily? Pokud ne, tak diskuse "na kterých tratích se jich kolik rozpadlo a kolik ještě drží silou vůle" je zcela akademická.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:32:05    Odkaz na tento příspěvek  

Neodclánějte téma. Jasně jste napsal, že se rozpadly v souvislosti s tím, že by na 170 nebyly k mání. Tvrdím, že kecáte, a že na 170 by byly k mání. Stačilo by sebrat ty z Kralup, další z dispečerské zálohy a zbytek ze zálohy depa a ještě by vybylo. Tak sem najednou netahejte jiné tratě, jen abyste mne dokopal ke své pravdě, když řeč byla jen a pouze o 170.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:

Řekl bych toto. Stížnosti. Psát. Nejen směrem k ČD, ale i na zadavatele. Tady vám to nepomůže. Nebo snad myslíte, že ano?
Natáčet nemusíte. V tomto vám, bohužel, i věřím. Ne že by to bylo stále, ale dost možná dost často. Jenže opravdu tím, že si to budem povídat zde, tím tomu nepomůže.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačilo by sebrat ty z Kralup
A do Kralup by se jezdit přestalo...
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlada749: abych ještě uvedl vše na pravou míru, zde není chyba jen na straně ČD - má jet zdvojená souprava, nicméně z 16 stadlerů jich jezdí v LB momentálně deset. ostatní kvůli poškození z kvalitní tratě 036 odstaveny.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7065
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 14:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tak ono to je jaksi o něčem jiným. Ne že jedině konkurence vede ke zlepšování. Protože jaksi za 41 let komárů kdy konkurence vopravdu nebyla se taky vystřídalo několik generací vozidle a v listopadu 1989 ani ČSAD Liberec nejezdilo do Prahy s Pragama RND ani ČSD nejezdilo do Turnova s všadybylkama a soupravama Be/Bi. A ani v Praze už drahně let nejezdily dvoutisícováky na pravidlech. To je jaksi daný celkovým vývojem.

Mch na severu Moravy a ve Slezsku docela fofrem mizej z výkonů 460 - ty jako taky shnily dle teorie žbt? Ostatně kdyby byl tlak tak je žab skoro plnej počet, shnilotiny se vyvařujou dodnes a mizí jen to co shoří a nabourá.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Jaká nabídka byla u ČSAD Liberec na lince Liberec - Praha před vstupem SA? Nevíš? Máš evidentně krátkou paměť.....

Osvěžím ti jí: Byla taková, že i hodně pomalý a i dost drahý vlak byl akceptovatelnou alternativou, pokud se člověk na VHD rovnou nevykašlal a nejel autem.

Mch na severu Moravy a ve Slezsku docela fofrem mizej z výkonů 460 - ty jako taky shnily dle teorie žbt? Ostatně kdyby byl tlak tak je žab skoro plnej počet, shnilotiny se vyvařujou dodnes a mizí jen to co shoří a nabourá.


A proč by měl být žabotlamů plný počet? Žabotlam prostě je vozdilo, co nemá v provozu už nějakých 15 let vůbec co pohledávat. I ve VHD je potřeba určité dávky komfortu a hlavně jejich uvedení do stavu, který bychom mohli nazvat generální oprava s výrazným prodloužením životnosti skříně by nebyla zrovna levným podnikem..... Co by z toho chudáka udřeného žabotlama vlastně zbylo??? I interér by potřeboval alespoň nějaký upgrade......
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: byla velmi dobrá nabídka stoupnout si na dálnici, tehdy ještě policajti stopaře nesbírali:-)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Takže jsme se nyní vlastně dohadovali o ničem, viďte. Viníkem je vlastně SŽDC. Co s tím?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně tak lze říct, že viníkem jsou ČD, ty mají ve smlouvě s krajem zdvojené soupravy a požadavanou kapacitu:-)jen jsem reagoval na vaši větu, že ČD vždy odvezou, protože musí...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:15:56    Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem juknul a GRAPP a Regiojet, 1008 +164 minut, zdechnul v Chocni. Dle stránek RJ jede bez lidí, ty jedou R 704. (T.j. nostalgická jízda v B s účinnou ventilací ). To se v Chocni dost načekali.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4294
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...pan Sůra má zase dneska festival nezaujatosti a objektivity...Pro ty, co se teď zeptají, co je na tom neobjektivního a zaujatého - myslíte, že novinář, který na K-repu takto hystericky a vytrvale hledá mouchy na ČD, je schopen psát o nich ve srovnání s konkurencí objektivně a nezaujatě? Dyť tohle je už na úrovni Budulínka...
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:36:20    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:

Tam by to přeci zachránila Arriva.
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:37:34    Odkaz na tento příspěvek  

Stejně tak lze říct, že viníkem jsou ČD

Tak šikovný mediální mystifikátor si jistě poradí, jak překroutit bílé v černé a naopak. Věříme, že i vy to hravě zvládnete.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: kde konkrétně hledám hystericky a vytrvale mouchy na ČD? podotýkám, že jsem z Liberce, od této trati bydlím zcela kousek a diskusi k této trati sleduji:-)a rád jsem odkazem na zmíněnou diskusi ukázal, že dráhy ne vždy odvezou všechny. něco k nepochopení?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podivín: podle sebe soudím tebe, že?)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7064
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem viděl v Praze 1014 a přišlo mi docela divné , že všechny vozy mají pootevírané větračky. To bylo kvůli nedostatečné klimatizaci, nebo je naopak nedostatečná klima důsledkem tohoto?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 15:49:17    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:

Já, narozdíl od vás, nikoho veřejně neoblbuji svými články v novinách na celostátní úrovni. Nejsem novinář a tuhle špinavou práci bych dělat opravdu nedokázal.

Skutečných pánů NOVINÁŘŮ je totiž v této zemi jen hrstka. Vás mezi ně neřadím. Protože jste na můj vkus příliš tendenční a zaujatý. To objektivnější je i třeba takový Sim. I když ten asi také není členem novinářské smečky.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: to by mělo být na hajzlíkách a tam to bývá vždy. Poslední dobou to jsou kupodivu často jediné prostory, kde se dá trochu nadechnout.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk je chvíli mimo a jen co se vrátí, nestačím se divit, kolikrát si můj nick bral Slimta do své křivé a staré huby. Nicméně je to fajn pocit, že na mne stále někdo myslí, já si na Slimtu nevzpomněl

Abych doplnil, tak úpal jsem skoro dostal, ale bylo to 19.6. v Ex151 od matky Dráhy, kdy jsem konstatoval, že se u Dráhy nezměnilo nic. Na rozdíl od nešťastníků v RJ jsem já dostal kulové, ještě jsem se dověděl, že se nemám řídit při nákupu místenky řazením vozů, viz archiv. Děkuji, nebudu na modrý eShop raději chodit vůbec.
Dále si mě tady bral do huby pan Nostalgia, kdy mne obviňoval, že sem chodím pod jinými přezdívkami. Už se budu opakovat, ale nemám důvod, tak už si to konečně někam napiště a vězte, že jediný skutečně prokázaný případ zdvojené osobnosti je Slim alias Zvědavec2 - stačí zapátrat v archivu.
Nefunčkní klima u žlutých/modrých je nepříjemná věc a samozřejmě chápu nasranost žlutých/modrých cestujících a rovněž chápu škodolibost modrých frustrátů. V tak teplých dnech jsem se spoléhal jen a pouze na vlastní a všem to taktéž doporučuji. Jinak pohledem do rezervačního systému RJ na zítřek to vypadá, jakoby se nic nedělo. Ještě že je spousta volných míst alespoň v Potěmkinu. Bohužel za týden jedu černým, takže nemůžu klimu hodnotit, ale až bude místo u žlutých, také přispěju se svou zkušeností.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
modrý frustrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:48:50    Odkaz na tento příspěvek  

Člověk je chvíli mimo


Jen chvíli? Řek bych, že vy jste mimo permanentně, bez ohledu na to, zda jste tu přítomen.
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: A právě proto nechápu, proč ti lidé s tím dopravcem jezdí. Jo já zapomněl, oni to pak mají zadarmo a to by klidně omdleli, tak to pak jo...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5568
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 17:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: při zvětšení fotky bych u levého vozu řekl, že se nejedná o WC.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 17:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: V tak teplých dnech jsem se spoléhal jen a pouze na vlastní a všem to taktéž doporučuji.
V tom se celkem shoduješ s personálem RJ, blbe...Takže řešení klimatizační krize RJ máme tady, milí spolufrustráti. Jak prosté, milý Watsone...;-)))))))))))