K-report
 

Soukromí dopravci v osobní dopravě  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 23. 08. 2013Jspetrak60 23-08-13  18:38
Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 23. 09. 201355p60 23-09-13  21:34
Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 01. 10. 2013Borecek 1360 01-10-13  18:55
Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 31. 10. 2013144260 31-10-13  01:39
Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 20. 12. 2013Ohl60 20-12-13  16:39
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 10:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Tím, že na své vastní triko zavedu osobní vlak, neporušuji nic. Ju?

Nebo snad Arriva něco porušila? Zaplaťpánbůh nejsou páky k tomu, aby takové vlaky, co mezi Kralupami a Prahou měla Arriva, nemohly být z rozhodnutí státu či dokonce jediného spávného dopravce, zrušeny. Osobě považuji za velmi špané, že nebyly integrovány do PIDu a nejezdí i nadále. Protože jiný (pro ROPID) správný dopravce se svými plečkami mezi Masarykovým nádražím a Čakovicemi integrován byl.......
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9593
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 13:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo snad Arriva něco porušila?
Na Kralupy nebylo porušeno nic, Arriva se kapacitně vešla. horší by to bylo, kdyby zažádáno bylo a Arriva se nevešla.

Osobě považuji za velmi špané, že nebyly integrovány do PIDu a nejezdí i nadále.
Nebyly integrovány, protože ani jeden z objednavatelů neměl zájem. Dopravce začal jezdit výkony, o které objednavatelé nestáli, proč by mu za to měli připlácet? Naopak do Čakovic, respektive až do Neratovic byl výhled mít tam ve špičkách půlhodinu a Praha už teď měla zájem si tam ten výkon objednat. Ano, správně by mělo být vyhlášeno výběrové řízení. to, že tam jezdí dopravce, kterému se, opět bez VŘ, platí za vlakkm na historické lince snad víc než za vlaky vedené novými 471, je podezřelé.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5286
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 07:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram
Snad už to pochopíte, když vám vysvětluje i další, že výkony, o které objednavatelé nestáli, proč by mu za to měli připlácet?
Arriva samozřejmě nic neporušila.
Porušil by objednavatel,
Vám by se zdálo normální, obecně, kdyby na kterékoliv nasmlované trati začal jezdit někdo jiný a začal požadovat dotace?
Třeba ze Šumperku do Kout? Třeba modří s žralokem? Taky byste to nadšeně hájil?[wink]
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 09:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na úseku Praha - Kralupy je tak poddimenzovaná nabídka, že by objednavatel klidně mohl objednat další vlaky k těm stávajícím, což by modrým tak vadit nemuselo.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9602
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 18:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Na úseku Praha - Kralupy je tak poddimenzovaná nabídka, že by objednavatel klidně mohl objednat další vlaky k těm stávajícím, což by modrým tak vadit nemuselo.
Objednavatel by je samozřejmě objednat mohl, ale nechce. Může to být třeba taky proto, že nechce dávat další peníze navíc.

Pražská veřejná doprava onemocněla vážnou chorobou - ropiditidou. Hledá se lékař, který by ji dokázal vyléčit.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3558
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 20:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poddimenzovaná? Na Kralupy je půlhodina ( pravda, dopoledne a přes oběd hodina ) + spoje ML. U nás na S2/S20 je sice půlhodina po celý den, ale spoje S9 jsou jen pro pražáky, protože to jezdí z/do HoPo. S1 má půlhodinu po celý den + spoje S7 z/do Úval ve špičce. Takže zas tak poddimenzovaný to nebude. Jaká byla vlastně obsazenost Arrivy třeba v 9:20,11:20, nebo 13:20 z Masny? Že byl motorák plnej v 17:20, nebo 19:20, to asi není nic zvláštního.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 21:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Že byl motorák plnej v 17:20, nebo 19:20, to asi není nic zvláštního
Dokonce ani tyto spoje plné nebyly, a když už, tak to byla vyjímka. Na této lince Arriva rozhodně díru do světa neudělala. Moc dobře to ví a další neobjednání svádí na SŽDC a nepřidělení kapacity. Blbost, jen výmluvy. Ano, určitě to bylo trochu dáno neuznáváním PIDu u Arrivy, ale i při uznávání by Arrivou jezdili jen ti, co by nestihli vlak před tím a možná pár těch, co by si na Arrivu úmyslně počkali (sna jediný Livingprof). Tak asi tak.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 08:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

při uznávání by Arrivou jezdili jen ti, co by nestihli vlak před tím a možná pár těch, co by si na Arrivu úmyslně počkali
...a s následným ČD vlakem jen ti, co by nestihli vlak Arrivy a možná pár těch, co by si na ČD úmyslně počkali (Pene a další "privátobijci") [crazy].
Mně naopak výsledky NEINTEGROVANÉHO spoje příjemně překvapily (i když je mi jasné, že to měla spousta lidí jen jako atrakci "na vyzkoušení"). A taky chápu ukončení projektu v okamžiku, kdy se veřejně ukázalo, jaké poměry panují na ROPIDu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9606
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 09:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Takže to jako ROPID (resp. Praha) a středočeský kraj měly skočit a vysolit desítky milionů za to, co objednávat nechtěli? Poměry v ROPIDu jsou sice špatné, ale už tam panují od roku 2008, to skutečně důvod nebyl.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 16:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Sice to svým způsobem z Arrivy nátlak byl, ale jinak to nešlo. Jinak to bude v mnoha ohledech kolem Prahy stát za nic. Protože pro ROPID jsou přijatelné na železnici pouze dvě společnosti: ČD a KŽC.

Ale jelikož ROPID plánuje haldu nových zastávek v polích v okolí Hostivic, tak jakékoliv zlepšení na trati 091 bude vždy v nedohlednu. Obdobným nesmyslem je jako reakce na požadavky ROPIDu plánovaná obratová kolej v Černošicích Mokropsech. Tam teď i v budoucnu je plně dostačující počet čtyř vlaků ve špičce za hodinu. A má to i dostatečnou rezervu. A pro případné kafraly lze uvést, že do Radotína lze opět posílit autobusy[wink].
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 17:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to jako ROPID (resp. Praha) a středočeský kraj měly skočit a vysolit desítky milionů za to, co objednávat nechtěli?
Opravdu v mém příspěvku něco takového čtete?
ROPID (resp. Praha) by především měly mít snahu o co největší pestrost, resp. největší počet potenciálních dodavatelů. V PIDibusech to přece úplně normálně funguje (nevím, kolik přesně tam je dopravců, ale vedle DPML minimálně pět dalších). Přesto vám budou šotouši z ROPIDu s vážnou tváří vykládat, že se železnice soutěžit nedá, protože tu k ČD není alternativa; přičemž šotoušův výklad slova alternativa = musí být schopná okamžitě odjezdit celý PID. Že "odjezdit celý PID" nezvládají pořádně ani ČD je přitom zřejmé, proces obnovy vozidlového parku je zoufale pomalý, dodnes (nemluvě vůbec např. o roce 2006, kdy se tu poprvé objevil Connex) tu jezdí žabotlamy, šukafóny, shnilé Bmto, dejchavičné hydry s vlečňáky... ale kamarádi a ex-kolegové od Dráhy jsou spokojení, je pořád co fotit (náhrady bobinama, náhrady zamračenejma, ještě před pár lety náhrady osmsettřicítkama...) plus vlastní neschopnost úředníka vůbec něco takového vyhlásit, aby to neskončilo (nejen) v Praze obvyklým průserem.
OK, je to strašně složité, takže to nejde. Nikdy se to tak nedělalo, ještě nic nepřišlo a nakonec by to cestující nepochopili... taky se přece musí dodržet přísné "standardy kvality" a celé to rok předem zveřejnit v TEDu, že je problém se Středočeským krajem a stejně žádní jiní dopravci než ten Jediný Správný nemají doma v garáži moderní vozidla. ČD forever, nějakou tu chybičku jim odpustíme, stejně s tím nemůžeme nic dělat.
No a pak bum, co se nepodařilo (neschopným?) nadnárodním firmám zaměstnávajícím tisíce lidí v mnoha zemích, dokáže zničehonic (všehoschopný) rádobymuzejník Augusta (prolobovavší si už dříve u kamarádů nadstandardní dotace do "Pražského motoráčku") - a najednou k tomu nepotřebuje žádné roční vyhlášení v TEDu, klidně se může vykálet na nějaké standardy a nasadit to, co je jinak kritizováno a odmítáno.
No a tím se definitivně ukázalo, jaké poměry panují na ROPIDu, že není problém v "placení za nechtěné", ale hlavně v "netradičním" přístupu k problematice jako celku i v různosti tohoto přístupu k jednotlivým subjektům, a Arriva se z Prahy stáhla zcela v souladu s zářijovým prohlášením svého ředitele: "V případě, že by nebyl zájem nebo by z nějakých důvodů bylo zřejmé, že v období několika měsíců by nebyla šance se zaintegrovat, tak s tím přestaneme."
Prostě v Praze nikomu o nějakou nejlepší nabídku železniční dopravy = optimální kvalitu za rozumné peníze nejde, ale řeší se tu jen kamaráčofty, osobní preference, a dost možná i nějaký "cash-back". Tak proč by Arriva dál vyhazovala prachy zbytečně? Vy byste zůstal? To je ten skutečný důvod.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3560
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 09:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolem Prahy chybí hlavně infrastruktura. Viz zoufalá jednokolejka Masna - Kladno, nebo z Vysočan na Všetaty, zastaralý tratě 231 či 171. A ten motorák Arrivy by byla lepší nabídka právě na to Kladno místo veselý krávy s Bixama, nebo na Neratovice. Dále chybí zrychlenky, ale to se týká spíš tratě 221 a hlavně Čerčan. Jezdit zastávkově Čerčany - Praha musí bejt vopruz.[sad] No a pokud by nějaké ešusy nejezdily kolem Ostravy, tak by byl možná žabotlamům definitivně konec, protože by ty ešusy zvládly pokrýt žabotlamí výkony. ( A zas by se rozjela diskuse, jak to stojí za howno kolem Ovy.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9608
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 15:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Mně by hlavně přišlo nejapné chtít po někom peníze za něco, co ten někdo po mně nechtěl.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5301
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 16:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolem Ovy to je zoufalá jednokolejka na Frýdek a za hovno to víceméně je na 321.[wink]

Jinak se mi líbí, jak se vše v Praze dá podle některých vyřešit tím, že jinde nebude jezdit nic modernějšího. Tak kromě slonů z východu stačí vzít třeba štádlery od Liberce na Kladno, pantery z Děčína na zahuštšní taktu a likvidaci žabotlamů, žraloky ze západních Čech na pacifik atd.
Praha zas mohla postavit svých pár zastávek třeba na úkor nějakých zbytečných povodňových hrází v nějakých nesmyslných vesnicích.
A je vyřešeno.[wink]

Jinak nevím, co je lepšího na záskoky a do špiček než nízkopodlažní žabák. Je snad něco levnějšího, co může stát a být kdykoliv k dispozici, aniž by to muselo být stále v aktivním odstavení v zimě??
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4040
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 16:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jinak nevím, co je lepšího na záskoky a do špiček než nízkopodlažní žabák.

Cestující, drž hubu a buď rád, že jedeš[crazy]. My dráha tu přeci nejsme od toho, abychom tu byli pro vás. Co na tom, že cestující platí vlastně dvakrát......

Kolem Ovy to je zoufalá jednokolejka na Frýdek a za hovno to víceméně je na 321.

Třeba si jí zatrolejujete a budete tu zoufalou jednokolejku mít navždy[biggrin].

Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.97
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 17:45:49    Odkaz na tento příspěvek  

Milý Orky, vy zjevně máte problém s chápáním psaného textu. Jakkoliv se v řadě věcí s T.H. neshoduji, musím konstatovat, že jeho pohled na situaci je naprosto přesný a trefný.
Zkusím vám to vysvětlit polopaticky. Když Arriva nemohla prokázat svoje schopnosti v regulérní soutěži, šla do toho na vlastní riziko s předpokladem, že ukáže, že to umí a ROPID s ní bude muset jednat. Tím pádem, že budou muset být zaběhnuté zvyklosti pozměněny. Ve skutečnosti se stal opak, až přímo výsměch - z veřejných peněz dotovanou smlouvu dostal Augusta s jeho železniční prehistorií a na Arrivu hoši z ROPIDu udělali dlouhý nos. Závěr? Ta chobotnice je mnohem, mnohem rozsáhlejší a více zakořeněná....

Pro T.H.: Z mého pohledu je Arriva problém v tom, že
a) peníze z českých rozpočtů jdou do firmy vlastněné jiným státem (což je obecný problém tzv. privatizací v železniční dopravě, energetice, telekomunikacích a dalších síťových odvětvích a potvrzuje to tezi, že přirozené monopoly nemá cenu privatizovat);
b) Arriva fakt není symbol kvality. Určitě ne v Praze. Raději budu na Hájích o 5 minut déle moknout a počkám si na 125 než jet s 240 v režii tohoto dopravce...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9611
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 18:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽ: Já jsem se ptal na něco jiného. Mě zajímá, jak se měl ROPID potažmo kraj zachovat vůči Arrivě v okamžiku, kdy Arriva řekla, že přestane tu zrchylenou linku do Kralup jezdit, pokud ji objednavatel nepřispěje. A to jsem se nedozvěděl. Augusta na S34 a Arriva na jejich komerční lince jsou jiné projekty, tak nevím proč to motáte dohormady. Souhlasím s tím, že na S4 se mělo vyhlásit výběrko, ale pořád jde i jiný projekt.
Ostatně na Plzeňsku bylo něco podobného. Jančura přišel s konceptem spěšných vlaků do Domažlic, chvíli tam jezdil a šel na kraj, jestli by mu nedal dotace. Kraje taky řekl ne, tak projekt skončil.
Prostě kraje mají platné smlouvy podepsané dle tehdy platného zákona a omezený rozsah finančních prostředků. Proč by měly platit, co nechtějí? Přijdou konce těch smluv a pak se můžou ostatní dopravci ukázat.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Kolem Prahy chybí hlavně infrastruktura
Rozdíl mezi ježděním na Kladno v Bifxu taženém 714 a kupříkladu tou 628 samozřejmě NENÍ infrastrukturní problém.
Arriva řekla, že přestane tu zrchylenou linku do Kralup jezdit, pokud ji objednavatel nepřispěje
Můžete uvést konkrétní odkaz na takové "řeknutí"? Ono je to dost podobné mnou uvedenému výroku šéfa Arrivy, že "by nebyl zájem nebo by z nějakých důvodů bylo zřejmé, že v období několika měsíců by nebyla šance se zaintegrovat, tak s tím přestaneme" (link) a posunutí významu mohl způsobit jen nějaký "správně orientovaný" šotovýklad...
kraje mají platné smlouvy podepsané dle tehdy platného zákona a omezený rozsah finančních prostředků
...no a že to i přesto jde se provalilo právě s S34. Není to o "nechtění platit", není to o "omezení financí", je to buď o nezájmu, nebo naopak o sledování nějakých vlastních zájmů a kšeftíků. Ostatně i stávající smlouvy připouštějí část výkonů vysoutěžit a je blbostí zadavatelů, že to nedělají, aby se to naučili (jasně, smrádek a teploučko, je konec 2013, do konce 2019 času dost, a kdyžtak se to ňák udělá). Nádražáci zatím taky točí mlejnek, akorát ti progresivnější už vymýšlejí, jak by se to pak dalo ojebat. Přitom jsem dodnes nepochopil tu zaťatost, se kterou "musí" odjezdit všechno (kvůli neplatnosti režimek jinde? nezaměstnatelnosti různých Lojzů z KCOD?), místo aby tu Arrivu nechali historicky se znemožnit [happy] někde na Rudence (např. v Německu má po nějakých patnácti letech soutěžení DB Regio pořád 75%, i při exotech na ČD by tyto nešly pod polovinu).
nevím proč to motáte dohormady
No protože to spolu úzce souvisí - je to doklad netransparentnosti, zákulisních pletich, kamaráčoftů a nějakých osobních zájmů. Jenže to jsou veřejné peníze, k nim se nemůžou chovat jako k vlastnímu majetku.
SŽ: peníze z českých rozpočtů jdou do firmy vlastněné jiným státem
Já osobně nejsem železniční nacionalista, takže mě tyhle "důvody" trochu míjejí - rozhodně dám radši ze společného 100 něčeho "čužáckému" subjektu, co si z toho 5 jednotek odvede do jiného státu, než abych "národnímu" subjektu dával 120, 130, 150... (protože proč by se jinak bál soutěžení), z čehož třetina proteče neznámo kam k nějakým kmotrům.
Arriva fakt není symbol kvality
(Předesílám, že autobusová ex-ČSAD Vršovice nebude mít žádnou souvislost s vlaky.) Žádná firma není symbol kvality. Podstatné je, zda je nekvalitní firmu možné definovaným způsobem vyměnit nebo zda to má "nafurt". Vidíte rozdíl?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 20:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

peníze z českých rozpočtů jdou do firmy vlastněné jiným státem (což je obecný problém tzv. privatizací v železniční dopravě, energetice, telekomunikacích a dalších síťových odvětvích a potvrzuje to tezi, že přirozené monopoly nemá cenu privatizovat)

Já si myslím, že provozování drážní dopravy na rozkulačené síti není přirozený monopol a ty soutěže pro zvýšení kvality nebo snížení ceny smysl mají. Konec konců s těmi zahraničními státníky se o ty licence budou moci ucházet také tuzemští soukromníci (a jestli nám je budou chtít zahraniční státníci cenově podstřelit a dopravu nám tu deset let dotovat, proč ne, i když si jak je znám spíš myslím, že to neudělají). Celé to vázne na chuti soutěžit a soutěžit dobře.

A to, že vzniklo tolik státníků na západě je dopadem toho, že i na tom západě neproběhla jejich důsledná privatizace.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9612
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 20:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Zase hromada řečí, proč to je lupmárna, ale zase jsem se nedozvěděl odpověď, na co jsem se ptal. Jak se tedy, podle Vás, měl ROPID zachovat v případě snahy Arrivy o dotace? Pokud nevěříte tomu, že Arriva se o dotace snažila, tak položím otázku ještě trochu jinak: Jak by se měl ROPID a kraj zachovat v případě, že by Arriva zažádala o dotace?

Některé články o Arrive a dotacích:
http://byznys.ihned.cz/c1-60844560-arriva-zacina-jezdit-na-zelezn ici-z-prahy-do-kralup-zatim-vyjimecne-bez-dotaci
http://byznys.ihned.cz/c1-60847170-ve-spicce-se-da-vydelat-presto -ale-chceme-dotace-rika-sef-vlaku-arriva
http://ekonomika.idnes.cz/arriva-zacala-jezdit-linku-praha-kralup y-fpc-/eko-doprava.aspx?c=A130922_233619_eko-doprava_suj
http://www.elogistika.info/zpravy/doprava-a-preprava/arriva-konci -na-trati-mezi-prahou-a-kralupy-nad-vltavou.html#.UrsxabR2_h8
http://byznys.ihned.cz/c1-61428210-vlaky-arriva-konci-na-trati-pr aha-kralupy
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/arriva-konci-s-pr ovozem-vlaku-mezi-prahou-a-kralupy-1045712
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5302
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 21:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestující, drž hubu a buď rád, že jedeš
Fakt nejste schopen pochopit, o čem jsem psal.
Ještě jednou a zkuste zapnout aspoň pár buněk ve výplni hlavy:
Je ekonomicky lepší mít v záloze starší stroj, co může být vypnutý nebo nový(který by měl co nejvíc jezdit), co musí být ve dne v noci vyhřívaný a běží mu většina agregátů?

Souhlasím s tím, že pro cestujícím je lepší druhá varianta.
Pokud je objednavatel toho názoru, že proplatí takové drahé zálohy, není problém.
Zvláštní je, že to chce většinou opačně-co nejvíc služeb pokud možno zdarma.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 10:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud nevěříte tomu, že Arriva se o dotace snažila
Tak já napíšu, že se Arriva o dotace snažila, nalinkuju výrok o tom, jak se k věci postaví, když to k ničemu nepovede... a pak se mi pokusíte podsunout nevěření. No jo, no.
Jak by se měl ROPID a kraj zachovat v případě, že by Arriva zažádala o dotace?
1. ROPID se měl k Arrivě zachovat stejně jako ke KŽCD.
2. ROPID se měl ke KŽCD zachovat stejně jako k Arrivě.
To je totiž ten největší průser, pokud jste to ještě nepochopil - ne to, že řekl "děkujeme, ale nemáme zájem, všechno nám tu bezvadně funguje a levnější už to být nemůže!".
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9613
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 11:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Takže měl-li se tedy zachovat stejně, tak měli objednavatelé vysolit desítky milionů z našich daní za něco, co nechtějí? Chápu to tak dobře?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 11:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápete to zcela špatně, nic takového jsem nikde neřekl, projektujete si do toho nějaké své potřeby a já nemám zájem, čas ani chuť vysvětlovat vám to potřetí. Nashledanou.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9584
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 11:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - ...a oni chtěli poctivě nostalgický motorrráčkový s-bahn do čakovic? Nebylo to spíš tak, že bylo chtěno, aby chtěli?

"SE STIM SMIŘ!"
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9615
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 12:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Chápete to zcela špatně, nic takového jsem nikde neřekl, projektujete si do toho nějaké své potřeby a já nemám zájem, čas ani chuť vysvětlovat vám to potřetí. Nashledanou.
Vy jste mi na mojí otázku stále ještě neodpověděl. Já jsem položil konkrétní otázku, na kterou lze odpovědět Ano/Ne a vždy jsem se dočkal dlouhých příspěvků s neurčitou odpovědí. Z vašich bodů 1 a 2 v příspěvku 408 plyne, že tu dotaci dostat měl. Píšete že se měl zachovat stejně. No a KŽC dotaci dostalo, takže ji měla dostat i Arriva (nic jiného z těchto dvou bodů za daných podmínek vyjít nemůže). A pak mi tvrdíte, že to chápu špatně. Tím popíráte sám sebe. Byl byste úspěšným politikem. [happy]

Petr_k: Orky - ...a oni chtěli poctivě nostalgický motorrráčkový s-bahn do čakovic? Nebylo to spíš tak, že bylo chtěno, aby chtěli?
Mně je jedno, co chtěli a kdo to vymysel či nařídil. Každopádně zásadní rozdíl v těchto dvou zákležitostech je, že S34 chtěli (magistrát peníze chválil, ostatně záměr o půlhodině do Čakovic je dlouhodobý) a zrychlenky do Kralup ne.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 15:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pletete si konjunkci a disjunkci, na vaši otázku jsem odpověděl několikrát, vše bylo řečeno a kruťte si to, kam potřebujete.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9618
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 16:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Na mou jasně položenou otázku jste neodpověděl. Buď toho nejste schopen, nebo neumíte říct "nevím". To, že kamarádšoft je hnus, na to jsem se neptal.