K-report
 

Sny s železniční tématikou  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Sny s železniční tématikou « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2913
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 12:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se mi zdálo, že jsem jel nějakým vysokým patrovým vyhlídkovým vozem. Byl vyšší než lokomotiva a bylo z něj vidět přes ni dopředu na trať. Najednou jsme vyjeli z oblouku do stanice, kde na naší koleji stál nákladní vůz a za ním obrovská díra (dělala se asi rekonstrukce stanice). Všichni začali řvát, že umřeme. V okamžiku nárazu jsem se probudil.
Howky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No abych taky něco přidal, dneska se mě zdál taky hezký sen.Byl jsem v práci a ta byla celkem podobná, ale najednou se po kolejích prohnala dvě TGV v barvách CD.Ale toť vše z mého snu neboť jsem se pak probudil.
Zadaný jak to tak vypadá :-)
Přerov :-)
Howky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to jsem ještě zapoměl dodat, že to TGV bylo nové , moderní, ale zajimavé bylo, že to mělo na stanovišti čtyři sedačky, dvě za sebou a dvě vedle sebe no zajimavý sen.
Zadaný jak to tak vypadá :-)
Přerov :-)
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2917
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 12:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se dnes zdálo, že jsem jel vlakem s Datlem. Stáli jsme v posledním voze a koukali dozadu. V tom vjel vlak do tunelu a viděli jsme v tunelu postavu sprintující za vlakem. Když jsem se podíval pořádně, zjistil jsem, že to je Martin Zlivský.
Pak Datel za jízdy vyskočil a běžel za Martinem, pak zase naskočil na stupačku a řvali jsme na fíru, ať zastaví... Pak zazvonil budík a já musel vstát a jít do školy.
Ve škole jsem dnes potkal Martina Zlivského (je tu tak jednou do měsíce, ani ne) a všechno mu to povyprávěl.
To jsou hrozný hovadiny, co?
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 21:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se mi zdálo, že na trati 238 byl mimořádně nasazený Elefant.
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 01. února 2012 - 11:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vole... dnes se mi zdálo, že byl u nás v provozu tunel z Prahy - Holešovic do Lanšperka, nebo do Letohradu... taková dálka, nechci vidět, kolik miliard by to spolklo. Byl to jednokolejný tunel určený pro nákladní vlaky. Nebyl v něm žádný signál, takže když se stal problém, tak měl fíra smůlu a musel to holt dojít pěšky, nebo si s sebou vézt na mašině kolo a jel pak po pěšince podél kolejí na kole...
Fakt by mě zajímalo, kam na ty sny chodím...
Vojta_karásek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. února 2012 - 10:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem z Ostravska. Když jsem jel na poslední burzu do Prahy, opět jsem se rozvaloval po celé sedačce v Béčku. Za Ostravou, když přistoupil kamarád, jsem zaťal. Zdálo se mi že jedeme na burzu do Prahy, akorát ještě s jedním kolegou navíc. Já strašně rád najíždím vlakokilometry, tak jsem to podle JŘ naplánoval tak, že pojedem na druhou stranu do Čadce a poté až do Prahy, abychom najeli co nejvíce vlkm. Jenže v Čadci jsme nestihli vystoupit, takový ten typický pocit bezmoci, když jste jakoby spoutaní, stačilo mi jen, posbírat si věci a vystoupit z vlaku,ale nešlo to. Museli jsme jet do Žiliny. Těsně za Čadcou nejspíš začali útočit hloubkaři, kolem byly výbuchy, ale nepředstavitelné intenzity, vypadalo to, jako atomové bomby. Jak jsem se tak díval na tu zkázu, objevily se mrakodrapy asi 1000 metrů vysoké?! a já už poznal, že přijíždíme do Žiliny, akorát to nádraží vypadalo neskutečně jinak. Bavili jsme se spolu na nástupišti, jeden kolega se jako obvykle urazil, odešel kamsi a vzápětí jsi sebou přivedl partu dalších známých, šotoušů. Všichni začli fotit stojícího krokodýla, které byl ovšem značně vytuningovaný a byl řady 832. A já jsem ho šel taky fotit.

A pak už mě vzbudil vstávající kolega, který si zrovna otevíral okno, a to už byla Třebová....
www.vojtovyvlaky.blog.cz
Morkovičko, sbohem...................
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 03. února 2012 - 22:09:04    Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, ale můj snový "zážitek" z loňska byl fakt asi ulítlý. Celý si jej nepamatuji, ale utkvěla mi v paměti sekvence, kdy jedu spolu s přítulkyní na nějakém plošinovém voze, ten je zapřihnutý za šalinou, právě opouštíme Českou ve směru na Veveří. A jsme pouze v negližé. Lidí okolo jak much a všichni se zrovna dívají na nás. Když jsem to ráno povykládal, tak mi mladá řekla, že by tam se mnou v životě nejela
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2012 - 17:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem měl v nedávné době dva železniční sny:

1. To bylo asi před 2 týdny - odehrával se u nás ve Vilémově. Na trati Dolní Poustevna - Rumburk probíhala jakási rekonstrukce, trať byla elektrifikovaná a na vilémovském nádražíčku byly tři koleje místo jedné. A pendlovala tam motorová část z Regionovy a táhla za sebou několik nákladních vagónů. Pak tam projela setrvačností nemotorová část Regionovy setrvačností směrem na Poustevnu. Pak byl večer, rekonstrukce byla hotová a ve Vilémově se křižovala Regionova se soupravou 810+010+810 slovenských železnic :-)

Druhý sen se mi zdál před pár dny a odehrával se v Praze. V metru byla mezi Hradčanskou a můstkem výluka a byla tam vybudovaná objížďka. A tuhle jsem jel jednou s přítelkyní po té objížďce - za stanicí Hradčanská byla odbočka do jiného tunelu. V něm byly v pravidelném rozestupu nějaké sochy. Pak se mi zatmělo na chvíli před očima a když jsem se z toho za chvíli dostal, sděli jsme v šukafonu a jeli lesem a mezi loukami plnými kup sena :-) Pak jsme se blížili ku praze a když jsme měli zajet zpátky do tunelu, probudil jsem se :-)
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 19:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se mi zdálo, jak se toulám po Brně. Zavítal jsem až do okolí královopolského nádraží. Když jsem procházel místním parkem, tak jsem se potkal s gangem. Naštěstí se mně jim podařilo utéct, ale chvíli to trvalo, než jsem je všechny setřásl. Nedalo mně to a vrátil jsem se zpět. Ale jel jsem tramvají a oknem jsem je fotil a některé i poznal z předešlé honičky. Měl jsem v plánu že, vystoupím na zastávce právě u královopolského nádraží a pojedu vlakem do Židenic nebo až na hlavní. Doufal jsem, že v hale nádraží už bude klid, ale to už můj sen skončil.
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 11:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska se mi zdálo, že takhle stojím u přejezdu na starý silnici odbočky Kanclov (pod kopcem Kobylice) v J. Hradci. Najednou po starý cestě z Kobylice od Hradce jede plošinový kamion a veze nepojízdnou T47.020. Normálně by jel přes Kanclovský most ale tohle byl sen a tam je možný všechno . Ptal jsem se kam jí vezou a oni mi odpověděli že se konečně dočkala rekostrukce a že jí odvážejí na rekonstrukci až do Argentiny . Jestli jí tam opravdu dopravili nevím, ale zajímala by mě konečná cena za reko a dopravu přes oceán
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 21:40:40    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že v tom snu ji v té Argentině spíše chtěli vyměnit za některou z těchto odstavených úzkokolejných parních lokomotiv od firmy Micubiši:

Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 22:08:23    Odkaz na tento příspěvek  

Viz též aktuální příspěvek od Jct ve vláknu "Ostatní země".
Etienne_de_berry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 16:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska v noci jsem byl ve snu výhybkářem v žst. Libina Byt jsem měl hned na nádraží a cestující se ke mně dobývali na záchod, protože ty veřejné zavřeli. Stanice byla kapánek větší než ty tři současné koleje, ale moc práce tam nebylo - ale stále více, než když si vzpomenu na ty ukrajinské kolegy, kterým se vlak ve stanici křižuje třikrát v týdnu
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.196.168
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 08:10:07    Odkaz na tento příspěvek  

To já měl v noci docela morbidní sen. Byli jsme otestovat podzemku v Londýně a pár lidí si házelo s míčkem na nástupišti. Najednou jim spadl do kolejiště a dva lidi se rozhodli skočit pro něj. Jakmile se motali v kolejišti, tak jeden z nich spadl na přívodní kolejnici a vzal to i přes klasickou. No a jak tam mají vrchní odběr proudu, tak začala smažba. Zachvilu z něj zbylo jen pečené kuře...
Vilda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 08:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se dnes zdálo, že jsem jel s babičkou EN 457 z Ústí do Prahy. Všem vozům Bmee se dveře otevíraly za jízdy, a tak jsem to šel říct vlakvedoucímu. Potom jsme přešli do vozu Bpmz294 DB a najednou jsme zastavili v Nových Ouholicích na koleji ve směru na Děčín. Moje dvě spolužačky přeběhly na druhou kolej ale zelený Ešus jim ujel přímo před nosem. Když jsme odjeli i my, tak už najednou byl hlavák. Dvě haly byly hodně daleko od sebe a chodilo se mezi němi po mostě. Pod druhou halou stála jednotka Bpjo a motorové ICE, které jelo přes Liberec do Görlitz. U vedlejší koleje čekalo hodně cizinců a na pragotronech svítil EC 152, bohužel si už nepamatuju, kam jel.
Vlak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 08:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve svém snu si jdu takhle Prahou a najednou uvidím nějakou 749 v barvách KDS. Na tom by ještě nebylo nic až tak moc divného, kdyby nebyla na čtyřech pneumatikových kolech, netáhla za sebou auto a neodbočila by z Korunovační na ulici Milady Horákové
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 01:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se asi před týdnem zdál sen, který se odehrával převážně na Valdeku. Jel jsem se tam podívat na otevření zdejšího nádraží, které bylo přestavěné ze současného stavu (zastávka s jednou kolejí) na dopravní uzel, kde měly jezdit jednak normální vlaky, tak tramvaje. Bylo tam pět kolejí, z nichž jedna byla úzkorozchodná (ale nevím, odkud kam vedla). Na celé té akci to vypadalo tak, že tam převážně stály tramvaje, jak klasické T3, tak nějaké moderní německé. A taky, že z Rumburka vedla dvoukolejná trať směrem ku Království a že asi 500 m před Valdekem se nacházela odbočka směrem ku Království a kousek před Valdekem odbočka tamtéž, jenže od Šluknova.
Chtěl jsem pak jet k nám do Vilémova, ale provoz tam byl tak frekventovaný, že jsem se nemohl dostat do tramvaje, která tam jela...

A na dnešek se mi zdálo, že se na mikulášovickém dolním nádraží byla nějaká sláva. Pohyboval jsem se podél trati mezi nádražím a vilémovským viaduktem a sledoval, jak od Poustevny přijíždí rozličné osobní i nákladní vlaky, včetně TGV, ICE aj. - to byla pastva pro oči
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.219.155
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2012 - 01:48:06    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední železniční sen, který se mi zdál mě moc nepotěšil, jelikož jsem tehdy byl ve výcviku. Pokud se vám zdá, že ovládáte celou stanici a najednou se vám tam začnou srážet vlaky, do toho ty vlaky přejíždí lidi a nestíháte mačkat hlášení a psát vše okolo, tak to trochu dokáže vystresovat.
Tehdy jsem byl vyjukaný z obyčejného hlášení, natož, aby se mi zdálo toto...
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 10:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já měl dneska sen,že jsem celou noc kitoval v hale Parsu 814.307,na tom by nebylo nic divnýho,ale po chvíli zamnou přišel jakýsi chlápek,že s tím smradem lezu na nervy celé hale,ať to jdu kitovat někam jinam.Pak se cosi dělo,to si nepamatuju,ale následovně jsem se objevil doma v obýváku,kde u gauče ležely falešný podvozky a opodál stála ona 814ka.Tak statečně jsem si ji pouze rukama položil na podvozky a pokračoval jsem v pokoji s dělbou práce.
Hmm a když už jsem to skoro měl,začal mi zvonit budík,probudil jsem se,ale nejhorší na tom je,že když jsem vylezl z postele,tak mě šíleně bolela hlava.
Už nikdy nechci v noci kitovat
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4338
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 13:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mel bys brat plus za nocni praci.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 19:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent: Mno to není špatný nápad
To jsem zvědav,co se bude dít dneska... Doufám,že ne 814.308,jinak už zešílím
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2012

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 21:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buďte rád, že už nejezdí Krakeni. xD
Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 23:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...

To ale asi neni zas az tak z rise snu...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 20:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ee, to jsem ještě vzhůru. Jinak dnes se mi v práci stalo něco, co bych nechtěl zažít ani ve snu. Včera jsem si dal tři jedenáctky a dnes se samozřejmě dýchalo.
Poté, co digitál ukázal po šesti hodinách spánku a následujících sedmi hodinách cesty a služby 0,25 promile, jsem si málem hodil hnědý štempl do trenek. Naštěstí klasické foukání do balónku bylo negativní. I tak budu dbát rady kontrolora a před šichtou si dám místo tří jen jedno.
Na druhou stranu máme borce, kteří z ovocného koláče nadýchají až půl promile. xD
Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Petas432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.20.149
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 16:28:54    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se mi zdálo, že jsem svařoval kolejnice na nádraží nějakou letlampou A to nemám s železnicí nic společného, jsem jen cestující. Asi bych měl omezit čtení K-reportu
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 03. prosince 2012 - 21:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předevčírem se mi zdálo, že jsem s osobákem od Jihlavy projel vjezd do Havl. Brodu. Brzdil jsem čím se dalo a stejně jsem to profik. Brzda skoro vůbec nereagovala.Blbej sen, nemohl jsem pak usnout, asi mi už po těch letech u dráhy hrabe...
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 03. prosince 2012 - 23:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nápodobně. Pokud se mi zdá, že stavím vlakové cesty a hlásím rozhlasem, tak se mi nechce usínat, ale v tom momentě si uvědomím, že do šichty vstávám v 3:45 a hned se modlím, abych usnul...
Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Beznapěťový úsek projeďte se staženými svěrači.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4377
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 13:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirko, z toho si nic nedelej, ja jsem se parkrat ve snu vyboural taky, minimlane jeden ten sen jsem tady popisoval...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 21. prosince 2012 - 18:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska jsem si ve snu pro změnu zahrál na řidiče auta Google StreetWiew kvůli nafocení okolí, avšak jsem trochu cestoval v čase a posunul jsem se o několik desetiletí zpět. Toulal jsem se opět po Kanclově, kde byla čerstvě zadrátovaná trať (což by odpovídalo roku 1976) a nasnímal jsem prvně projíždějící laminátku po trati 225. Hned nato jsem objížděl úzkokolejku z Jindřichova Hradce do Lovětína přes hlavní nádraží až k zastávce Lovětín obec. Od zastávky jsem směřoval do vsi, kde má děda chalupu. Ale to, co mě nejvíc zajímalo, jak vypadala chalupa v roce 1976 už jsem bohužel nezjistil, vedle hostince "U kouřící veverky" jsem se probudil a hurá na šichtu