K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 22. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železniční uzel Brno - přestavba a nové nádraží » Archiv diskuse Železniční uzel Brno - přestavba... do 22. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 22:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezlepšuje dopravní dostupnost. Čeho? Kam? Kdo to posoudí? EU? Nebo ekoteroristi? Zase jsme u termínu centrum, že?
Nemá podporu veřejnosti? Kdo to posoudí? Opírá se toto o to známé referendum, které bylo tuším neplatné?
Není to náhodou tak, že už tady ty peníze dávno mohly být, jenže banda ochránců mloků tak dlouho torpédovala vše co šlo, až se jí podařilo projekt zastavit?
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 22:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagel - sledujte trendy. V únoru dávalo ministerstvo do Bruselu projekt NvC jako jednu z variant k posouzení. Toto je první vlaštovka ze strany města. Proč zrovna teď mění svoje postoje?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 22:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezlepšuje dopravní dostupnost. Čeho? Kam? Kdo to posoudí? EU? Nebo ekoteroristi? Zase jsme u termínu centrum, že?
"Čeho kam" musí říci investor. Když chce peníze, musí doložit nějaký užitek z jejich utracení. Obecně u se u takové stavby očekává požadavek na zlepšení dostupnosti z regionu do města: odsun nádraží zhoršuje dostupnost o 7 minut, pokud se udělá průměr přes všechny zastávky MHD. Pokud by se to mělo vážit přes cíle cest, vyšlo by to spíš hůř, protože cílů v severní části je více než v jižní. Ale zatím to nikdo nespočítal.
U termínu centrum jsme prostě proto, že kvůli historickému vývoji infrastruktury MHD je centrum nejlépe dostupná část města. I kdyby tam jinak nebylo vůbec nic zajímavého, pořád je tam "ring", po kterém jedou všechny tramvajové linky. Ono to v Brně jinudy nejde ...

Nemá podporu veřejnosti? Kdo to posoudí? Opírá se toto o to známé referendum, které bylo tuším neplatné?
Opírá se to mj. i o známé referendum. Jeho neplatnost značí jen tolik, že výsledek není závazný pro samosprávu města. Pro EU by nebylo závazné bez ohledu na účast, ale je důkazem, že z občanů, kterým stojí za to kvůli nádraží zvednout ze židle a přijít k referendu, je 85 % pro variantu v centru. Novější průzkumy veřejného mínění to potvrzují, přestože odpůrci odsunu mají "na propagandu" asi tak o dva řády nižší rozpočet, než magistrát.

Není to náhodou tak, že už tady ty peníze dávno mohly být, jenže banda ochránců mloků tak dlouho torpédovala vše co šlo, až se jí podařilo projekt zastavit?
Není, projekt zastavilo ministerstvo ještě dřív, než opět přišel o územní rozhodnutí. Zrušení územka odvolacím orgánem bylo jen logickým důsledkem toho, že investor o něj ztratil zájem - jinak se to běžně dělá tak, že se územko protizákonně potvrdí, a pak závodí stavbaři s právníky kdo bude rychlejší, jako na D8. Jenže tady bylo jasné, že stavět se nezačne, když není za co, EU na odsun nedá a národní zdroje nestačí ani na kofinancování staveb dotovaných z EU.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 23:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl jsem se do toho zas pouštět, dobře mně tak.
Který vědec a jak spočítal, že když vystoupím z vlaku na starém nádraží a chci jet např. do Slatiny, budu tam o sedm minut rychleji než z nového? Cílů v severní části je víc, ale zatím to nikdo nespočítal...pěkný argument.
Je nutné, aby nové nádraží obsluhovaly pouze tramvaje? Existují autobusy, ekobusy na zemní plyn, když teda vezmeme v úvahu prozatimní neexistenci solidní tramvajové trati.
A správně! Konečně posun. V centru toho přestává být opravdu dost málo zajímavého z hlediska zaměstnanosti lidí, přijíždějících z venkova. Spíše se vznikají pracovní příležitosti na periferiích. Nebo je uprostřed "ringu" nějaké extra místo, kam směřuje proud lidí od ranních vlaků?
Ti brňáci, kteří hlasovali pro nádraží v centru mají být tím směrodatným faktorem? Kdo z těch lidí, co hlasovali, opravdu denně používá vlak, narozdíl od dojíždějících DENNĚ do Brna? Referendum ano, ale celokrajové. Pak bych uznal výsledek.
Kde byli všichni zastánci NvC v devadesátých letech? Proč to referendum nebylo uspořádáno dříve, aby se už tehdy tvořily nebo diskutovaly dvě varianty???
Nenechte se prosím vysmát, výzkumy veřejného mínění... Za peníze v Praze dům. Co je potřeba vyzkoumat se vyzkoumá.

A ještě nakonec. Neberete v potaz uvažované nové zastávky, např. Lískovec, které podstatně uberou z té masy, která dnes vystupuje na hlavním a hledá přestup .
Snad jediná věc, na které se shodneme je to, že je nesmysl opravovat staré nádraží v současné podobě...

A na úplný závěr: Jak už jsem tady stokrát psal, nejsem zarytým odpůrcem NvC, ale je jednou rozhodnuto. Změna by znamenala takové zpoždění, které by podle mě mělo vliv na trasování budoucích spojů a odliv zákazníků železnice.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David Jaša: Zkuste se zeptat, proč mění postoje. Mně se zdá, že je nemění.
Trendy sleduju
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 09:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastáffka Liskanec zvrátí přepravní proudy, to mne opravdu rozesmálo. Pokud vím, tak páteřními linkami je S2 a S3. Ty potřebují NvC, protože jediná alternativa, kde se dá vy/přestupovat mimo rolu s návazností na MHD, je Kénik a možná snad Lesná. Šimice jsou jako nácestná stanice zcela nepoužitelné, pokud tedy není cílem Kaufland.
Ohánět se neplatností referenda poté, co ho radnice všemi silami torpédovala, je taky dost podpásové. A zajímavé je, že navzdory mohutné propagandě ráthausu se pořád většina nedala přesvědčit a trvá na tom, že rolu stěhovat nebude.
A s těmi busy pro obsluhu nové role to snad nemůže být myšleno vážně - když by to nezvládly šaliny, jak by to mohly utáhnout busy - nehledě na to, že by neměly samostatné těleso a trčely by v zácpách na Dokoupilově bulváru. Jak by to asi vypadalo, můžeme denně pozorovat na Zvonařce, ta je dostatečně odstrašujícím příkladem.I kdyby nakrásně jezdily z cajzlova do šalingradu rail jety, ale končily někde v polích, pojedu raději žluťákem a vystoupím v centru u grandu.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 09:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to náhodou tak, že už tady ty peníze dávno mohly být, jenže banda ochránců mloků tak dlouho torpédovala vše co šlo, až se jí podařilo projekt zastavit?

V kterém konkrétním časovém období (alespoň na měsíce přesně) byla v tomhle nepovedeném pokusu o město taková situace, kdy v cestě realizaci odsunu byla pouze „banda ochránců mloků“ a nic jiného, a pouze její odpor zabránil tomu, že by se to teď stavělo?

(Správná odpověď zní nikdy. Ale je to hezký mýtus, pro některé, zdá se.)
Špatné, horší, Brno.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 15:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: nikde jsem nenapsal, že bude zastávka Lískovec něco zvracet. Napsal jsem, že spolu s dalšími zastávkami, ať už plánovanými nebo rekonstruovanými, ubere část cestujících. Referendum, i kdyby bylo platné - není, by nemělo žádnou váhu. O nádraží nemohou rozhodovat pouze brňáci. Je to stavba, která má být využívána cestujícími i s okolních měst, vesnic. I oni měli mít právo se vyjádřit. Navíc podle mě ta otázka tam či tam je zavádějící a pro laika zjednodušující.
A k těm busům. Kolikrát se stane, že přijedou třeba 3 vlaky naráz? Zkoušel jste se někdy ráno postavit na perón a podívat se, kolik jezdí dnes lidí? Všichni přece nepojedou jedním směrem, takže těch busů tam asi nejspíš bude jezdit víc - ale tohle už není otázka nádraží, spíše logistická otázka pro dopravní projektanty. Hlavně mi prosím netvrďte, že před současným hlavasem vše funguje jak na drátkách. Stačí jedna porouchaná šalina a končíme...
A se žluťákem si pospěšte. Jančura ohlásil podstupný útlum autobusů.

Thingie, bořič mýtů: http://www.ibrno.cz/brno/41984-brnensky-magistrat-pozastavil-uzem ni-rozhodnuti-umoznujici-odsun-hlavniho-nadrazi-z-centra.html
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 16:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle zrušení územního rozhodnutí už na věc nemělo žádný zásadní vliv, spíš rána z milosti, ani to ne. Další pokus?
Špatné, horší, Brno.
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.38.217
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 17:04:36    Odkaz na tento příspěvek  

Presne tak,viz i posledni odstavec tohoto clanku:"je totiž zřejmé, že v současné hospodářské situaci na odsun nádraží nejsou k dispozici potřebné peníze"}
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 18:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: Myslím, že mělo vliv. A další pokusy si vygooglujte sám, můj čas je drahý...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 20:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huff: ROla se nachází na území zemského hlavního města, nevidím důvod, proč by o ní měl hlasovat celý kraj, s takovou logikou by se o hlasovací právo v referendu mohl ucházet každé cajzl, keré přijede jednou za uherské rok do šalingradu.
Nácestné zastáffky by možná víc pomohly i současné role, protože by zatraktivnily vlaky jako nejrychlejší dopravu po městě Jen namátkou třeba posunutí Schimitz nad Bubeníčkovu.
Záleží na tom, kde šalina zdechne. Když na 3. nebo 4. koleji, dá se to objet po první. Když na první nebo druhé, tak je problém, ale řešitelný v řádu minut - zdechlina se odtlačí tam, kde nepřekáží, výpadek zajistí NAD a jede se dál. Na odsunuté roli by to byl nejspíš obtížnější oříšek.
Právě proto, že ti lidi nejezdí jedním směrem, je NvC výhodnější, protože tam je výběr. Od nové role max. na dva směry (nepočítám trolejbusovou chiméru) a doplňkové busy.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 02:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Jako Pražan jezdící občas do Brna bych samozřejmě hlasovací právo chtěl. Nevím ,proč bych se po příjezdu na Hbf měl ještě 7 minut třískat do centra na přestup u býv. Hbf, když dnes jsem z vlaku za 2 min v tramvaji kamkoliv do města.
Prachy jenom prachy nečekají, jen po nich šáhneš a už tě mají. :-) (Pražský výběr)
aktuality
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.222.207
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 07:29:51    Odkaz na tento příspěvek  

Thingie (a podpořím Huffnagella) - řídící výbor OPD o zrušení alokace pro ŽUB rozhodl někdy na podzim 2010.
Referendum je populismus, nicméně to z roku 2004 neplatí, konec. Pokud, tak krajské: ne kvůli dojizdejicim, ale o tom, zda má kraj přispět cca 1 mld. A jsme v Badensku-Würtenbersku, kde to bylo loni na podzim zase čistě populistické ze strany tamních zelených. Ale přiznali porážku.
No a novinové články prosím s rezervou.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 08:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ehm. Přestavba nádraží v Brně někdy byla předložena jako projekt na OPD s úmyslem opravdu čerpat prostředky a stavět?
Špatné, horší, Brno.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 18:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger, Rzeczpospolita: Kolik brňáků jede ráno vlakem? Kolik jich jede vůbec ve špičkách vlakem? Nejsou to spíš cestující, používající IDSJMK?
S nácestnými zastávkami souhlas. Berete tedy můj argument, že při plném využití nových/reko zastávek, bude jezdit na Hlavní méně lidí?
Od nové role na dva směry? Jen do příští křižovatky, pak těch směrů zjevně přibyde. Z dnešního Hlavního se taky odjíždí na dva ( tři )směry, které se pak rozdělí na x dalších...

R: Vy jezdíte do Brna vždy jen do centra? Hypoteticky kdyby neexistovala doprava od nového nádraží - průchod Vaňkovkou je pro vás třískání? Vy jste invalida?
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 19:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochybuju o tom, při zřízení dalších zastávek po městě bude spíše více lidí jezdit po Brně, protože to bude atraktivnější než tramvaj a pak se budou tramvají z hlaváku schopni dostat kam potřebují mimo dosah železnice. Tedy, v současném systému. Už dnes znám osobně několik lidí, kteří ze severu města (Řečkovice, Krpole) dojíždějí každodenně na hlavák vlakem. Především proto, že je to rychlejší a z hlaváku mohou snadno pokračovat kam se jim hodí. (Mluvím opravdu o konkrétních lidech které opravdu znám.) Překvapivě i třeba z Židenic je relativně zajímavé v určité časy jet na hlavák vlakem, protože je to rychlé a bez zácpy.

Taky je dobré si uvědomit, že lidé pojedou vlakem který nejezdí tak často z místa kde bydlí, protože na něj mohou jít snadno ve správný čas, ale jak jednou čekají na hlaváku nebo jsou někde ve městě, zvolí tramvaj, protože jezdí častěji a je absurdní čekat patnáct minut na vlak pro desetiminutovou úsporu času.

Každodenní procházení vaňkovkou… znám z osobní zkušenosti. Na pěst každému kdo si myslí, že je to ok. Fakt jako není.

Tramvaje z hlaváku jezdí na sedm směrů, pokud to ujednotíme s Novými Sady a maliňákem a nepočítáme trať přes centrum. To měl být žert?
Špatné, horší, Brno.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 20:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huff: argument, že nácestné zastáffky pomůžou odlehčit HBf v jakékoli poloze nezpochybňuji, rozcházíme se jen v tom, že podle mého názoru budou tyto nácestné zastáffky daleko užitečnější při zachování centrální polohy HBf. Napadá mne třeba Globus, který by mohl být atraktivní pro Ivanovice
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 20:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: mohu se přidat? Sám občas využiji Kr.Pole-Hl.n. (i když to spíše proto, že chci nějakou změnu a 12/13 či 1 směrem k nám jsou ve špičkách pěkně natřískané).

Celkem často používám Kr.Pole <-> Slatina, bohužel jen 1 reálný spoj denně, grrr (a bez Hl.n). Ta linka by si zasloužila nasazení nějakého krátkého vozítka (něco o velikosti nejkratší Regionovy, možná ideálně elektrické), o by pendlovalo mezi Slatinou a Kr.Polem s přípojen na vlaky na S3/R3 v Kr.Poli (tj. muselo by to ze Slatiny dojet do Kr.Pole těsně před spojem na S3 na Tišnov a zpět to vzít krátce po spoji od Tišnova)... Ideálně přestup hrana-hrana...

Ale co se hl.n. týče, tak Hl.n. - Slatina a zpět (bezkonkurenčně rychlé do průmyslové oblasti ve Slatince, byť je třeba brát v úvahu takt 120 minut).

A znám dost lidí, kteří jezdí do centra vlakem z Lesné, tam je výhodou celkem nabitý takt (všední dny 30 min. a chvílemi ve špičkách snad i jen 15 min.)...

Kdyby kompetentní nebyli inkompetentní, tak by vlak mohl v Brně suplovat částečně takové páteřní povrchové metro. Pochopitelně se zachováním nádraží v centru.
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 22:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: tak běžte vedle Vaňkovky, když je to uvnitř tak šílené. Mně šlo o těch 7 strašných minut...
Autobusových směrů by šlo ze Zvonařky taky vypočítat kdovíkolik, ne?
Goldfinger: No, přesně. Mně z toho vyplývá, že ne celá kapacita dojíždějících bude muset nutně dojet na nové hlavní a tím pádem lidi nebudou vypadávat s oken tramvají, jak tu někteří líčí.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 01:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hufnagel: Většinou jezdím na Sever, západ nebo východ Brna. Ne do pustiny na jihu, tedy oddálení od těch š směrů je zhoršení. A opravdu si myslíte, že Rychlíky budou stavět na zastavkách někde v Židenicích, kde bude ten "nezkaženej" přestup na tramvaje, a že budou poskytovat adekvátní infrastrukturu pro návštěvníka Brna? Jo, průchod Vaňkovkou je asi na 10 min, OK, na sedum.
Prachy jenom prachy nečekají, jen po nich šáhneš a už tě mají. :-) (Pražský výběr)
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 16:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rzeczpospolita: Aha, na jihu je pustina...to už tu bylo.
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.41.116
Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 19:53:35    Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagel: Ano, na jihu je pustina, a vždycky tam pustina bude. Brno má díky svému vývoji v průběhu posledních sto padesáti let těžiště spíš na sever než na jih od hlavního nádraží, a přesunem nádraží nedojde během deseti let k úžasnému oživení prostoru a vyrovnání tohoto nepoměru. I kdyby však k tomu mělo dojít, velká část jihu Brna je povodňová oblast, z čehož plynou minimálně zvýšené náklady na výstavbu, pokud tam vůbec nějaká bude povolena. A předpokládat, že z Modřic se stane druhé Královo Pole nebo z Přízřenic druhé Žabovřesky, je i při nejlepších prognózách velká fantazie.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 13:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdypak již konečně uvidím název Brno-Chrlice.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 13:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde kdykoliv
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 11:54:26    Odkaz na tento příspěvek  



zítra diskuze na VUT
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2011

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 20:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevíte co by se dalo dělat v Brně na hlavním nádraží nebo v jeho blízkosti v době od 2:56 do 4:31? :-D
Popřípadě není tam něco otevřené?
Předem díky za odpověď
Video o DB vozech jezdících na EC 172/173 a 174/175: http://www.youtube.com/watch?v=4VLLH8A2GcU
Morrison
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V celou se můžeš podívat před nádražím na rozjezd nočních linek plných společensky unavených studentů a naproti nádraží přes ulici je nonstop vietnamské bistro. Přímo na nádraží v tuto dobu nemám přehled, ale asi nic.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 21:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Triba1: Tady i v normální velikosti: http://www.fa.vutbr.cz/pages/prispevek.aspx?ID=834&lang=cz
Na plakátu a v textu jsou nicméně různé časy. Nějaké bližší informace k obsahu nejsou? Hlavně k 3. části, kterou bych jako jedinou mohl stíhat.

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 07:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevíte co by se dalo dělat v Brně na hlavním nádraží nebo v jeho blízkosti v době od 2:56 do 4:31? :-D

Když přijedeš dřív (nebo odjedeš později), tak v klidu stíháš návštěvu Moulin Rouge
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 09:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Divadelní v suterénu paláce Morava je tabarin - noční diskotéka, v tu dobu tam od út do so určitě někoho potkáš. Naproti několik nonstopů, když Ti vyhládne, na Kobližné několik hladových oken.
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 16:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No myslel jsem spíše něco normálního (slušného), jako normální restaurace, nebo tak něco. Moc to tam neznám, takže nevím. Těmi nosntopy myslíte co konkrétně?
Předem děkuji za odpověď :-)
Video o DB vozech jezdících na EC 172/173 a 174/175: http://www.youtube.com/watch?v=4VLLH8A2GcU
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 17:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

normální bar, kde se čepuje všechen chlast a možná se tam dá dostat i něco k snědku. Většinou jsou vybaveny větší TV na sledování sportovních přenosů
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 10:11:26    Odkaz na tento příspěvek  

2 lukas1: vyloženě normální restaurace se tam v noci nenajde, ale přímo naproti nádraží je
http://www.restauracelamplota.cz/
což celkem jde, potom jsou tam asijská bistra, kde se dá sedět i vevnitř a něco pojíst (mňau). Nebo hned na Masaryčce po levé straně je nějaký bar, nedávno jsem tam do 4 seděl. Ale holt v tuhle hodinu jsou všichni na plech, tak to žádná krása není.
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 14:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Triba1: Na mňau - haf nemám moc chuť , ale přesto díky...nic z jídla si tam nedám :-DDD
Video o DB vozech jezdících na EC 172/173 a 174/175: http://www.youtube.com/watch?v=4VLLH8A2GcU
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 14:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

lukas1: tak řešením je smažák, ale jinak není to tak dávno, co jsem tam zblajzl vepřový gyros v pečivu a štěkat jsem z toho nezačal:-)
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 09:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

dnes jsem zahlídl v lidovkách titulek: Nádraží v centru - znovu ve hře. Nemá někdo prosím možnost naskenovat?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 11:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidovky nemám, ale asi to bude podobné, jako tento článek v Rovnosti:
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/nove-hlavni-vlakove-nadraz i-v-brne-centrum-je-opet-ve-hre-201
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 13:22:01    Odkaz na tento příspěvek  

Asi to tedy byla Rovnost, zřejmě jsem se spletl - záhledl jsem to jen u někoho v šalině. Díky
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 10:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Racek : dal jsem jim tam příspěvěk bo už mě ty pantáti serou.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Herspicke nadrazi
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 03. května 2012 - 20:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Triba1: Nakonec nebylo potřeba navštívit žádné mňam/haf bistro , přijeli jsme s krásnými +50ti, ale vzniklo tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=M59iUdCFXTo&list=UUnpCMEOzr9_JpuRP yPIHqpQ&index=1&feature=plcp
Video o DB vozech jezdících na EC 172/173 a 174/175: http://www.youtube.com/watch?v=4VLLH8A2GcU
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 12:54:35    Odkaz na tento příspěvek  

2 lukas1: to mě děsí, doporučit někomu Metropol, aby pak zůstal na hlaváku někdy o půl čtvrté a půl hodiny čekal na rozjezd...

Jinak Brno to zase rozjíždí:

http://brno.idnes.cz/plany-mhd-v-brne-0iy-/brno-zpravy.aspx?c=A12 0507_1774198_brno-zpravy_dmk
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 13:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno si najalo agenturu, která bude v Bruselu lobbovat za železnici
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 13:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale klídek, pánové. Pro cestování mezi Berlinem a Wien je Brno vždy zbytečná zajíždka. Buď je to kilometricky delší (oproti FJB), anebo časově náročnější (ICE via Passau). Takže časem tam nebude jezdit nic (krom dvou párů rychlíků Wien - Brno a zpět, budou-li cestující), a pár regiojetů z Prahy. Tím se úvahy o nočním pobytu v Brně stanou obsolentní.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 14:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli bude lupen ze Šalingradu do hlavního města monarchie stát nadále jednosměrných 500,- Kč, tak cestující určitě nebudou, protože je všechny odveze žluťák.
A než se dostaví tunel pod Brandýsem nad Orlicí, případně vyřeší úsek z Majlontu do Blanska (Rájce), bude cesta vlakem do cajzlova časovej opruz.
Suma sumárum rola může klidně zůstat tam, kde je.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 21:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli bude lupen ze Šalingradu do hlavního města monarchie stát nadále jednosměrných 500,- Kč,
Pokud vím, tak Wien Spezial stojí se škrabkartou 405 Kč z Brna na Meidling...chce to jen umět trochu propagovat...
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2012 - 22:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluťák stojí 200, s věčnou kartou za 0 Kč 190. Za to mi vlak nestojí.

(Podobně cesta do Karlových Varů, kam žlutobus pro dva vyjde na 570 zatímco vlak pro dva na 970, vlak má ostrý přestup a přípoj nečeká a i tak jede o hodinu déle a poslední smysluplný spoj vyjíždí o 3-5 hodin dříve podle toho, zda ten ostrý přestup chceš riskovat nebo ne. Za takových okolnotí to mačkání v busu holt skousnu.)
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 08:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádná stavba na trati mezi Prahou a Brnem nebude zřejmě nikdy schopna kompenzovat časové ztráty vznikající každý rok snahou brněnského magistrátu zkurvit dopravu po městě. Pokud někde přeložka ubere tři minuty jízdy vlakem, magistrát přidá dva semafory v Brně a časová úspora je nulová nebo rovnou záporná. Když už se dostanete do stavu, že nejlepší je chodit i pět a více kilometrů pěšky, vrazí vám před ksicht nějakou monstrstavbu, která se dá obejít jenom s dalším kilometrem navíc.

(A zdá se mi, že v současné chvíli je pro mě zřejmě nejlepší jet do Prahy rychlíkem přes Brod z kéniku, protože je vždy lepší sedět o hodinu déle, ale aspoň ve vlaku, než se potýkat s touhle zasranou dírou.)
Špatné, horší, Brno.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 08:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se dostanete do stavu, že nejlepší je chodit i pět a více kilometrů pěšky

To je konkrétně kde? Dokážu si se svým tempem představit nějaké 3km, které bude nejlepší jít pěšky, ale 5km už ne.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 09:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(A zdá se mi, že v současné chvíli je pro mě zřejmě nejlepší jet do Prahy rychlíkem přes Brod z kéniku, protože je vždy lepší sedět o hodinu déle, ale aspoň ve vlaku, než se potýkat s touhle zasranou dírou.)
Pro mne teda ne...jsem z Lesné, časově je dojezd do KrPole či na hlen zhruba na stejno...a do Prahy jezdím obvykle écečkem, které mi svým komfortem maximálně vyhovuje víc než žlutý bus...
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 10:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Voroněžské k ústřednímu krchovu to dokážu ujít za 55 minut (dveře-dveře), tramvaj vychází 40 až 50 minut. Má to cenu?

miropiro: pivák mi bohatě stačí. Pořád o řád pohodlnější sesle než co mám v práci.
Špatné, horší, Brno.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 11:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

miropiro: pivák mi bohatě stačí. Pořád o řád pohodlnější sesle než co mám v práci.
Mně stačit nebude, bo si obvykle beru notebook a ten by mi krátce po dvou hodinách chcípl...pokud půjdu do jedničky na havlbrodských rychlících, tam stejně zásuvka nebude a tak volím EC...
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 11:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli tam jezdí to stejné co na Bohumín, a myslím že jo, tak tam v jedničce zásuvky docela často jsou (jezdím jedničkou jenom tam, protože studenti). Každopádně soudobý počítač ty tři a půl hodiny cesty dát musí, co je mnohem větší problém, to je internet, ten je bohužel bídný na obou tratích.
Špatné, horší, Brno.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 18:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli tam jezdí to stejné co na Bohumín, a myslím že jo, tak tam v jedničce zásuvky docela často jsou (jezdím jedničkou jenom tam, protože studenti).
Když vím, že ve dvojce v écečku jsou v Bmz kupé 4 zásuvky, tak opravdu nevidím důvod, proč si připlácet za jedničku v rychlíku přes HavlBrod. Co se týká výdrže notebooku, máte pravdu, že notebook může vydržet i tři hodiny, ale vezmu-li v úvahu, že můj notebook je notebook s kompletní klávesnicí (tedy včetně numerické, protože jsem rezignoval na to, abych čísla psal nad QWERTZ klávesnicí), tak pořád platí, že tyto velké notebooky jsou poměrně solidní žrouti baterky...
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. května 2012 - 20:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím. Vlaky na Pardubice bývají zbytečně plné.

Tak velký počítač bych nechtěl ani tahat.
Špatné, horší, Brno.
Rekonstrukce hned
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.250.183
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 19:54:17    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se to nebál přesunout protože když jdete třeba ráno do práce tak se v prostoru před Hlavním Nádražím nedá skoro hnout a to stejné odpoledne přesunutím by se získalo více prostoru pro nástupiště Tramvají a bylo bz tam celkově více místa a taky si to vezměte z pohledu Turisty který do Brna přijel poprvé vystoupí s toho vlaku výjde před hlavní Budovu a tam takový bordel ty domy co jsou na proti to hnus a o podchodu ani nemluvě ten smrat tam a Bezdomovci všude grafity a vajgly. Toto by rešil přesun bylo by to úplně nové navíc lépe zabezpečené proti vandalům a když se podíváte na Budovu pošty to je taky děs. Kdyby se modernizovalo Hlavní Nádraží tak by navíc byla doprava na něm velmi ochromena všude by byly zácpy a o stavebních vozidlech a tom prachu a randálu nemluvě, taky by modernizace stávajícího nádraží byla časově dost náročná. Kdyby se hlavní nádraží přesunulo a začlo se stavět někde jinde tak by staré nádraží mohlo normálně fungovat a až by bylo dostavěno nové tak by se doprava přesunula to by řešilo zpoždění a dopravní komplikace. dalším Faktorem je kapacita nádraží toto stavající nádraží má malou kapacitu a kdyby se mělo zmodernizovat a zůstat se stejným množství kolejí tak se bojím že v budoucnosti by to nezvládalo a navíc je v plánu stavět Balticko-jaderský koridor který má taktéž vést přes Brno. A taky je blbost ptát se Brňáka na přesun nádraží když do vlaku nesedne jak už říkal Petr Kubeš. Z přístupem do centra tak prostě lidé sednou do Tramvaje a dojedou si do centra bez tak to všichni dělají už teď prej je výhodou mít nádraží v centru! ale když si to tak vezmete tak to nebude tak daleko a Praze taky není Hlavní Nádraží v centru já myslím že odsun tak kde to mají naplánováno je dobrá volba . Já bych byl pro odsun protože to řeší hodně věcí! Ale už by se mohli dohodnout a něco se začít s tím dělat vypadá to strašně!!!!!!!!!!! :-( :-( co na to říkáte ?
Rekonstrukce hned
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.250.183
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 19:55:27    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte jaký je aktuální stav té Rekonstrukce?
Brno hl.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.250.183
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 20:00:17    Odkaz na tento příspěvek  

co říkáte na tuto přestavbu taky dobrá škoda že nebyla zařazena: http://www.csukas.com/portfolio/rekonstrukce-hlavniho-nadrazi-v-b rnerekonstrukce-hlavniho-nadrazi-v-brne/
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 22:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já nevím jestli to je třeba komentovat, nicméně… přesunutím se žádný prostor pro tramvaje navíc nezíská, protože jak nádražní budova tak budovy na druhé straně Nádražní tam jaksi zůstanou. Smrad, grafitti ani vajgly žádný odsun taky nevyřeší (leda by se odsunuli taky). Zácpy, prach a hluk a mnoho vozidel tam už jsou taky, je to nádraží a dopravní uzel, ranní meditaci je třeba si odbýt jinde. Konečně, stejně by tam muselo proběhnout mnoho a mnoho a mnoho stavebních prací, má-li tramvajové nádražíčko nabýt důstojné podoby, o tom co se stávající budovou, kolejištěm a zázemím současného hlavního nádraží ani nemluvě. Kapacitu jsme probírali, etapizaci taky, co tam ještě je… no co říkáme, my už všechno řekli.
Špatné, horší, Brno.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 22:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: mě k tomu napadají dvě věci ...

První ... jsou možnosti, jak ten současný uzel před nádražím učinit přívětivějším a použitelnějším. Něco z toho je i na papíře, a nestálo by to moc. Ale nechce se, asi že by odpadl důvod, proč je nutné nádraží odstěhovat.

A druhá ... odsun nejenže nepřidá prostoru, ale ještě více zahustí provoz v tom tramvajovém uzlu. Přibudou spoje k odsunutému nádraží, a více linek znamená více přestupů (pracovně se uvažovalo o 11 linkách vedených tím uzlem, dnes je jich 8)

A jen tak na okraj, pan 90.180.250.183 je názorově poněkud nekonzistentní, když nejdřív agituje pro odsun, a za pár minut už chválí variantu OK NvC, byť v trochu neobvyklém kabátě.