K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 14. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 14. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 12:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Rejnok apod. je budoucnost, kvůli které určitě trať nevzniká. Vidím v tom především konečné řešení několik desítek let nedořešené Větrné. Za trolejbusy v sídlišti i v centru města bychom měli být rádi vždycky. Po zavedení trolejbusové jedničky už v centru (Mariánské náměstí, Sady, Senovážné náměstí) nebude muset být žádný kloubový autobus. Vyjma zvyšování komfortu na páteřní lince 11 a spojů na 4 a 14.

Souhlasím s Vámi, že elektrifikace Zavadilky a Haklových Dvorů by vyřešila vše jednou definitivně provždy (asi jako Borek nebo České Vrbné). Jenomže ten úsek je delší než Rošického ulice, tj. dotace by musela být vyšší.

(Příspěvek byl editován uživatelem vlada.)
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 12:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestující sedící čekající. Lavičky v zastávce Nádraží jsou celý den plné. I dnes dopoledne.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Hlubočák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.220.129
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 12:36:09    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfov je po CB druhým největším městem provozovaného systému MHD.
Nějak zapomínáte na Hlubokou, Rudolfov je poloviční...
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 12:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ: Moc pěkné Snad jen doplním, že klientela je jen jiná ve špičce a v teplé víkendové večery
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 13:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlubočák : jo, tak to jsem se fakt seknul. Rudolfov je až třetí, ale zase zapojení Hluboké do systému MHD je takové neúplné, myslím, že na rozdíl od Rudolfova jezdí většina těch co neužijí auto/kolo do Hluboké dálkovým autobusem, nebo vlakem, 4 je spíš pro Zámostí
Vlada : nechci se přít, ale Větrnou přeci troleje v Rošického neřeší vůbec. Pokud máte na mysli, to že do Větrné nebudou zajíždět busy pro které je tato ulice nevyhovující, to řeší nový kruhový objezd na křižovatce M. Horákové/E. Rošického, který je ale budován v souvislosti s opravou povrchu E. Rošického a budoucím propojením M. Horákové na Strakonickou, ne v souvislosti s trolejemi. Ty jedničky které dnes nepokračují do HD. by se tu v pohodě otočily. Pokud máte na mysli obsluhu lidí z Větrné, rozmístění zastávek se tu už řešilo - lidi z Větrné (snad s výjimkou posledního vchodu nejseverněji umístěného paneláku) to budou mít blíže na zast. M. Horákové, než na nové zast. v ul. Rošického. Argumentu o méně kloubových busech v centru nerozumím vůbec. Je z hlediska dopravního menší problém kloubový trolejbus v centru, než kloubový autobus v centru ? Pokud se tím myslí ekologie, reagoval bych stejně jako v mém příspěvku č.79 (viz výše)
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 13:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : pokud jde o vyšší dotaci na úsek do HD.,původně se počítalo se zadrátováním až do N. Vráta, oproti tomu by navýšení bylo pořád menší. Navíc ve srovnání s uváděnými lokalitami (Borek 30 min., České Vrbné 15.min.) je srovnatelný i interval v dané lokalitě (20 min.)
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 15:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Pokud jste myslel celý úsek až do Nového Vráta, pak souhlasím. Ano, lze se na to ze současného pohledu dívat tak, že vybudování úseku Milady Horákové + pokračování do Haklových Dvorů bude na vzdálenost možná i o něco kratší než původní zamýšlená délka nové tratě. Věřte mi, i já bych byl spokojenější, protože každému novému metru trolejové sítě jsem nakloněn. Uvedené řešení by odbouralo jeden z problémů spojený s převodem linky 1. Nemám ale představu, jak byla žádost o evropské dotace koncipována a zda lze takto jednoduchým způsobem změnit lokalitu stavby (pokud víte, jak na to, směle do toho). Trochu mi to připomíná ono slavné "po bitvě každý generál". O stavbě se rozhodovalo v době, kdy nebyl na světě generel MHD ani jiná koncepce. A počítalo se až donedávna s výstavbou bytových domů u Rošického. Možná, kdyby se někdo ozval dřív na správná místa, dalo by se s tím něco ještě dělat - ovšem nevím, jak by se to dalo prosadit za situace, kdy se počítalo s obytnou zástavbou a ne s parkem. Bohužel v současné době již není možné získat podobné dotace - proto ani není podobná zmínka v generelu a mezi novými tratěmi jsou zmiňovány pouze úseky s vyšším efektem na trolejbusovou dopravu ve městě (Dlouhá louka apod.) a obsluha Haklových Dvorů a Zavadilky je navržena pomocí minibusů, byť přepravní poptávka může být podobná jako na Borku nebo v Českém Vrbném.

U té Větrné jsem měl na mysli fakt, že zrušením zastávky (jízdou po Milady Horákové + otočením na okružní křižovatce, jak píšete) by došlo ke zhoršení obslužnosti okolí současné zastávky Větrná. Je pravda, že by to nebyla taková tragédie, neboť poloha zastávky v ulici Rošického není nakloněna přímé vazbě na sídliště a pomohla by jen některým vchodům z Netolické ulice. Ale přesto, nová zastávka směrem do centra není příliš vzdálena a je použitelná, to musíte uznat.

Ano, byla myšlena ekologie. Je zřejmé, že převod linky 1 nabídne lepší vzduch ve Vrátě (o něco méně autobusů), v centru (znatelná náhrada komplet kloubové jedničky za trolejbusy), ve Čtyráku (částečná náhrada) i na Zavadilce + HD (náhrada kloubů za sóla, výhledově minibusy).

(Příspěvek byl editován uživatelem vlada.)
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 15:45:39    Odkaz na tento příspěvek  

Zdá se mi to nebo se nám na trvalo vrací na "páteřní" 11 klouby? A na 14 sólo a ještě prázdný. Že by se někde "soudruzi" z MMD sekli?
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 16:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada - ta pravidla dotace samozřejmě také neznám, ale mám pocit, že podle toho co jsem kdy četl o dotacích EU, není to "nepřiznání dotace" úplně nereálné. A poté co padla výstavba čtvrti už je ta dotace skutečně jediným (smutným)důvodem pro dokončení trati. Na druhou stranu se město tváří, že dotaci na park pro tu lokalitu získá, tak by se třeba mohlo pokusit o víc.
O generálovi po bitvě to podle mě není. Tam přece ty problémy s převodem jedničky na trolejbus byly jasné od počátku (postoj Rudolfova, Vráta a další viz výše). Žádná bitva nebyla, nikdo CB ani Dp do ničeho netlačil, nebyla nutnost volby - tak teď tak, nebo tak. Tak jako Zavadilka či Stromovka musí počkat až se jednou naplní plány generelu, se mohlo počkat až se mezi Čtyrákem a Vltavou něco postaví a pak vyřešit dopravu (možných řešení bylo vícero - např. mohla být nová výstavba vzkříšením pro trolejbusovou 14, zastávka U výměníku je k obsluze lokality vyhovující).
Uznávám, že někteří lidé z okraje Netolické či Větrné třeba dojdou na novou zastávku, ale neuznávám, že zavedení trolejové dopravy v Ev. Rošického je pro tuto oblast převratným řešením na které se čekalo, které odůvodňuje, aby se i po krachu projektu zahradního města trať dokončila (tam je odůvodněním skutečně jen ta dotace). Myslím, že sám cítíte, že ty důvody, které se snažíte podat (nepochybuji o tom, že to myslíte poctivě) jsou hodně slabé.
Hlubočák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.64.19
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 16:30:03    Odkaz na tento příspěvek  

na rozdíl od Rudolfova jezdí většina těch co neužijí auto/kolo do Hluboké dálkovým autobusem, nebo vlakem, 4 je spíš pro Zámostí
A vy se s trasou 4 divíte? Kdyby vedla pres Vltavu a České Vrbné jako "modré autobusy", tak by o ni určitě byl větší zájem .
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 18:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Hlubočákem. Po zrušení IDS by určitě bylo lepší konkurovat jihotransu v přímé trase a ne to brát nejdelší možnou cestou.
Pokud by 4 jezdila přes Č. Vrbné, určitě by bylo dobrý to brát na zastávku Pod Kostelem, odkud pak na nádraží v Zámostí (dle mého víc využívané než to na Plzeňské trati).
Pak je ještě možná trasa přes Borek, ale určitě by šlo o to jak se k tomu postaví obec. Ta varianta přes ČV se mi líbí víc.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 21:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po delší době zase přidávám nějaké fotky z místa mého bydliště. Zvláštní je, že na Máji teď visí velké množství mědi, a žádný spoluobčan neukrad.







VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Škoda 21Tr 4ever.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 21:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A další...




VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Škoda 21Tr 4ever.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 23:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Nepřiznání dotace se nebojím, pokud bude linka 1 jezdit v páteřních parametrech, což by měla. To, že se tenkrát vybrala linka 1 pro elekrifikaci, je skutečně důvodem chybějící koncepce v té době. Logicky vzato, byla to jediná trasa, kterou se z II. etapy trolejbusů nepodařilo obnovit (pomineme-li tratě vedené historickým centrem, Lannovkou a Jírovcovkou, které jsou nahrazeny paralelními úseky) a přepravovalo se na ní stále velké množství cestujících. Proto byla zřejmě vybrána. Ale nehleďte na to příliš logicky. Myslíte si, že je logické mít trolejbusy dříve na Borku než u univerzity? Tenkrát byla trochu jiná doba. Proto bych nebral nikomu za zlé, že byla jednička zvolena, ve své době to smysl mělo.

Ano, trať v Rošického není převratným řešením pro tuto oblast, jak píšete, to uznávám. Ale pochopte, nějaká pozitiva to přesto přinese. Nejde jen o tu oblast, jde také o celý zbytek trasy přes centrum města, kde dojde k ekologicky pozitivní změně, v parametrech páteřní linky. Proto jsem rád i za tento krok, byť je jasné, že je neúplný a dal by se řešit lépe. Bohužel, generel tu máme až v posledním roce.

Co se týče obsluhy území kasáren, zde se počítalo samozřejmě i se zastávkou U Výměníku. Nicméně více bytových domů bylo situováno v blízkosti ulice Rošického, proto by zastávka u Výměníku nestačila. Ve vzkříšení cest z Vltavy do centra kolem výstaviště za současné konfigurace města nevěřím. Ta trasa nemá moc co nabídnout, všemu důležitému se vyhýbá (i univerzitě, kde byl tlak na obnovení spojení). Ukázalo se jako vhodnější trasovat páteř přes Vltavu-střed, obchodní zónu na Strakonické a Družbu-IGY, kam se během posledních 10 let postupně přesunul zájem cestujících. Na Strakonické je navíc vyřešena plynulá jízda MHD v případě překonání levobřežky, na rozdíl od kolon u výstaviště.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 08:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, z čeho tady kdo vychází, že Větrná je pro trolejbusy nevyhovující. Stačí se podívat do okolních zemí, kudy trolejbusy jezdí a Větrná je ještě proti tomu luxus. Jestliže tam po desítky let jezdily klouby, tak nevidím nikde problém z hlediska šířky a oblouků. Jestliže po desítky let nikomu nevadily hlasité Ikarusy a uřvané turba devítistovek, nebudou vadit ani dnešní Citelisy (iksyž ty naše muzejní Ráby bych tam asi moc neposílal).
Podle mne je to zase jen "odstolový birokratblábol" někoho, kdo tam ty trolejbusy nechce. Maximálně by se tam mohlo vyhnat podélné stání.
MHD se má přibližovat lidem, ale s tímhle přístupem (tím nemyslím jen Větrnou, ale tendenci MHD v ČB obecně)je už načase příští várku trolejbusů nakupovat v sólech...
...a poslední prosím zhasněte.
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 08:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlubočák : nedivím a souhlasím. Zkuste oslovit knížete, třeba ...
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 09:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada - no jo, co se stalo, už asi nezměníme. Trochu také pochybuji jestli bude pro lidi z M. Horákové a okolí to "dvousmyčkové" řešení přehledné (budou muset řešit na kterou ze dvou zastávek se postavit). Vzhledem k tomu, že lidi jsou konzervativní, a z té co jsou zvyklí jezdit dnes pojede kromě každé druhé jedničky také 1 - 2 min. před odjezdem jedničky "odnaproti" 21, skoro myslím, že většina pojede tou 21 (+ k tomu Oskarka - také neboudou čekat až pojede trolejbus za 10, 15 a více min., ale přesoupí u Výstaviště). V takovém případě lze pochybovat o využitelnosti minibusů na l.21(hlavně v ranní špičce). Po zkušenostech s trolejemi v parku, by bylo dobré, kdyby DP nejprve řešení vyzkoušel (aspoň rok) a teprve poté rozhodoval, zda koupí minibusy (dotace nedotace). Aby to pak nedopadlo tak, že máme minibusy a potřebujeme nutně vymyslet trasu po které budou jezdit (zástupné důvody lze vždy vymyslet).
Problém je toto řešení také pro lidi z Oskara Nedbala - budou muset řešit, zda u Výstaviště pokračovat, nebo přestoupit (s ohledem na zácpy a funkčnost zast. označníků to bude dost obtížné). Na busech bude třeba uvádět vedle konečné, také informaci "přes Václava Talicha" atp. Možná by stálo zauvažovat (a to nejen u 1), zda u označení čísla linky na voze neuvádět i symbol, který v JŘ označuje alternativní směr - např. 1A (přes Talicha), 1B (přes Rošického). technicky to určitě možné bude.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 09:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlubočák, Kroclov: Jo, 4 by byla lepší přes České Vrbné. Ale přes Vltavu už raději ne, to by se tam lidi nevešli, protože hodně lidí by tím jelo jen do sídliště a kvůli nim by se tam nevešli hlubočtí. Stejné jako v Suchém Vrbném s Dobrou Vodou, jak to tu psal Vlada.

Vlada: V Rošického efekt za současné situace není, proto doporučuji fakt přeskládat tam ty zastávky, ať to efekt má. Pak to bude dobré a nemusíme se za to stydět.

Hlubočák: Nějak zapomínáte na Hlubokou, Rudolfov je poloviční...
Ale jo, jenomže Hluboká má hned několik druhů dopravy pro spojení s ČB a z hlediska MHD je minoritní. Rudolfov má jen jediné - pokud tedy nepřekonáme neochotu řidičů modrých busů brát i na tento úsek.

Nystrom: Že by se někde "soudruzi" z MMD sekli?
Nevím, ale z průzkumu v generelu možná vyplynulo, že poptávka v Pražském sídlišti nebo v Mladém stačí na sóla. Tak se podívejte, máme spoustu kloubáků a nevíme, co s nima. Zvlášť po elektrifikaci linky 1 tipuji linku 11 komplet v kloubech, i když to nebude potřeba.

Pavell: Navíc ve srovnání s uváděnými lokalitami (Borek 30 min., České Vrbné 15.min.) je srovnatelný i interval v dané lokalitě (20 min.)
No jo, teď je otázka, kolik lidí tím jede na Zavadilku a kolik do Globusu. I když, nápad to není špatný, fakt lepší než Rošického v parku. Vědět to před 3 lety, rozhodlo by se jinak a měli byste to tam Nevím, co teď s tím lepšího než to dokončit. Vytahovat a posouvat sloupy je hloupé. To spíš zažádat o tu druhou půlku dotace (pro východní část linky) a přeložit to na západ (to by šlo?).

Pavell: Trochu také pochybuji jestli bude pro lidi z M. Horákové a okolí to "dvousmyčkové" řešení přehledné (budou muset řešit na kterou ze dvou zastávek se postavit).
Máme přece moderní displeje, tak budou aspoň k něčemu dobré - navigovat lidi na správný sloupek. K té konzervativnosti, dnes během výluky je tam cca. 20 minut ve špičce, takže to berte tak, že se jen přidá novinka v opačném směru. A to si nemyslím, že by půlka lidí přecházela silnici a ještě přestupovala. Ti ze severovýchodní části Máje budou určitě chodit na "svou stranu". Časem (až se to tam rozšíří) tam dají doprostřed betonové zátarasy jako na Vltavě střed, tak bude každý chodit na svou stranu Z Oskarky se k nádraží dostanete skoro líp pětkou, takže půjde jen o cestující do centra, kteří dojdou buď na trojku, nebo si počkají na jedničku. Tak bych se nebál nějakého přeplňování minibusů... ostatně, obsazenost se vyzkouší ještě za provozu standardních autobusů a kdyby se nějak přeplňovaly, není problém přetrasovat linku 21 do Rošického

Pavell: Co se týká informací na panelech, viděl bych to stejně jako u linky TESCO. Stejná konečná, jiné trasy. Ale ta písmena bych sem netahal. Přes 20 let to funguje s poznámkou, že spoj jede do Větrné, tak teď tam může být poznámka, že spoj jede do Rošického. Ve směru do centra by pak už písmena neměla logiku vůbec.

Houmr: Větrná není nevyhovující kvůli šířce, jako spíš kvůli podloží - prostě není stavěná na těžká vozidla. Je to obslužná komunikace, nikoli průtah, a parkování je tam v pořádku.

Sivon: Pěkné retro až do května t.r., je to fajn, i když nějaké fotky tu už byly asi před měsícem po natažení drátů. Spoluobčan neukrad, protože se bojí proudu. K základům ekektřiny ve fyzice v 7. třídě se z důvodu završení povinné školní docházky nedostal a zkušenosti od severočeských nebo severomoravských kolegů ještě nedorazily.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 10:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale přes Vltavu už raději ne, to by se tam lidi nevešli, protože hodně lidí by tím jelo jen do sídliště a kvůli nim by se tam nevešli hlubočtí. Jistě, na Vltavu nepřidávat nic, i kdyby trakaře padaly! To je fakt důvod: "No ono by tam mohlo jet hodně lidí, tak je lepší tam neposlat nic." Netrvdil jsi tady náhodou, že těch pár lidiček z Vltavy si může dojít pěšky??? Tak jaký přeplňování.

A vůbec: Nešlo by to udělat nějak přes Máj - Horákové? Tam toho jezdí tak pomálu, až hanba!
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 10:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: To snad chápeš, ne? Že přes hustou zástavbu není dobré tahat linky pro jiné obce... leda tak to udělat řízeným souběhem, že by 4 jela minutu po 9. Pak si to dovedu představit.

Netrvdil jsi tady náhodou, že těch pár lidiček z Vltavy si může dojít pěšky???
Proč pěšky? Nastoupit do 9, dojet si do ČV a tam si přestoupit do linky jedoucí na Hlubokou. Přes Máj - Horákové určitě ne, tam je třeba naplnit novou jedničku.

na Vltavu nepřidávat nic, i kdyby trakaře padaly!
Zaujatý pohled obyvatele točny Vltava, který nelze brát vážně.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 10:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty dotace jsou mor. Kvůli nim se staví nepotřebné stavby za obrovské peníze (Trolejbus do rozmlácených kasáren, kde se příštích 20 let nestane kromě zchátrání budov vůbec nic...) Nikdo normálně uvažující by takovou blbost nedělal. Ježišmarjá, stavět trolejbusovou trať někudy, kudy nejezdí ani jeden autobus, nikdo tam nebydlí ani nepracuje? Jo ale jsou na to dotace, když už spravujeme tu silnici. No tak to tam postavíme, dyť ono to nemůže dopadnout jako se slavným splavněním Vltavy.
Zato na Rudolfov dráty nepostavíme, bo dementní politika, Rudolfov nejsou ČB, tak ať si nabobkujou, ať si to zaplatí sami, cizáci... Kam jsme to dopracovali?
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář: Výborně, další tvůj arogantní žvást. Fakt ti nemáme věřit, že jsi nepsal v minulosti propagační články Rudého práva? Zaujatý, nelze brát vážně. No to je výstřižek Rudé právo ročník 1981. A teď už ti i já přestávám věřit že nejsi placený propagátor nového systému.

Zaujatý pohled obyvatele točny Vltava, který nelze brát vážně. Pohled člověka placeného DP za propagaci nového systému nelze brát vážně.
opicak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.22
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:03:51    Odkaz na tento příspěvek  

Běžte si hrát na píseček radši.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by přes hustou zástvbu nebylo dobré tahat obsluhu Hluboké? To je lepší jezdit pole, kde je to sice delší, zato horší cesta? Nebo proto že by se ten autobus naplnil? Ale o to snad do jde!!!
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opičáku šoupej bačkorama když k tomu nemáš co říct
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: nepotřebné stavby za obrovské peníze
To bych netvrdil a s plavební cestou bych to nesrovnával, ta je na tom ještě podstatně hůř (počet přeplavených/den). Jen se změnilo využití území, tak holt ty trolejbusy nebudou jezdit tak často. Ale proboha, ať aspoň posunou ty zastávky k sídlišti, když změnili využití území. Stavělo se to kvůli nové zástavbě. Tak ať to aspoň upraví na tu stávající. Zastávky mají obsluhovat lidi a ne vzduch.

Co nepochopím, proč se tenkrát při plánu elektrifikace linky 1 odřízly ty okrajové části, že se na to jako vykašleme. Když se dělaly Nemanice, celkem logicky se to dodělalo i s Borkem. Proč se to teď nenavrhlo celé, o dotaci taky klidně mohli žádat a věřím, že by ji taky dostali.

Proč by přes hustou zástvbu nebylo dobré tahat obsluhu Hluboké
Protože těch spojů na Hlubokou by muselo jezdit mnohem víc, aby dokázaly odvézt i lidi na Vltavu, a na to by asi Hluboká neměla peníze, aby platila poloprázdné busy v úseku Vltava - Hluboká.

K dalším věcem se raději nevyjadřuji. Opakuji, že s novým systémem nemám nic společného, nikdo mě neplatí. Jen se mi prostě líbí myšlenky, na základě kterých byl vytvořen. Ty jsou převratné a ostatní města by se od nás mohla učit.

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
opicak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.22
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:23:35    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: Reaguje tu snad někdo na tebe?
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli není na mhd něco špatně, když už i vozíčkáři jezdi po okruhu.
Nebo tu jsou "inteligentni" důchodci?
co mohu dnes udělám zítra, protože to udělám líp než včera.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: Po okruhu se dá jezdit i s MHD. Třeba v přednádražním prostoru, kudy je okruh veden.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák, Výhybkář : srovnání se splavněním Vltavy je víc, než výstižné. Fakt je, že u těch dotací platí :"z cizího krev neteče" a staví se pak kraviny, které jsou sice teď zadarmo, nebo za málo, ale do budoucna představují problém. Po obou projektech nebyla poptávka, nikomu to nechybělo a postavilo se to jen proto, aby se vyčerpaly peníze. Kolik komu přitom zůstalo za nehty asi ani nemá cenu spekulovat. Já chápu, že někdo má pozitivní pohled na svět kolem sebe (svým způsobem takovým lidem i závidím), ale napsat v současné situaci, že by se od nás (CB) mohli jiní učit, je fakt na mě moc.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 11:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se změnilo využití území Ono se nezměnilo, je pořád stejné. Žádné. A ještě hezky dlouho bude. Byl tam už viruální bezén s tobogány, obytná zástavba, koncertní síň, silnice spojující Máj a Vltavu, znovu obytná zástavba a teď park. Zcela reálně je tam rumiště a na něm vandalové rozbíjejí ještě před 15 lety normální funkční domy. V tomto duchu mohli kolem postavit virtuální trolejbusovou trať.

Protože těch spojů na Hlubokou by muselo jezdit mnohem víc, aby dokázaly odvézt i lidi na Vltavu No moment, máme přece páteřní 9 a ta zvládne odvézt všechny lidi. Kde by se pak vzali ti, co by jezdili tím spojem na Hlubokou? Jako mě by se líbilo, kdyby na konečné ve Vrbném na 9 čekal autobus na Hlubokou a naopak. Jsem si 100 % jistý že by to bylo hodně využité. Pak by teda bylo fajn, kdyby 9 jela aspoň jako 3 v neděli, ale to nehrozí A úplně klidně by to nemusel být autobus DPMČB. Kdyby si město Hluboká koupilo 3 autobusy, případně je najalo od malého soukromého dopravce, věřím, že by to vyšlo levněji a bez keců
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 12:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: že by se od nás (CB) mohli jiní učit, je fakt na mě moc
Myslel jsem myšlenky v generelu, ne trolejbusovou trať v Rošického. Ta s tím nemá nic společného.

Vltavák: Ono se nezměnilo, je pořád stejné. Žádné.
V době, kdy se o trati rozhodovalo, tomu tak nebylo.

Vltavák: No moment, máme přece páteřní 9 a ta zvládne odvézt všechny lidi.
Ne tak docela. Když k "9" přidáte "4", najdou se tací, co tou "4" pojedou jen na Vltavu, a bude jich víc. Tj. obsadí to vozidlo v úseku na území města, zatímco cílem Hluboké je vytížit to vozidlo v meziměstském úseku (tj. už tam toho ve městě moc nepřidávat).

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 12:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby 9 jela aspoň jako 3 v neděli
Až se sídliště Vltava rozroste a přistaví se další univerzita, tak se možná dočkáte. Holt když trojkou jezdí dvakrát víc lidí, nedivte se. Myslím si, že ve špičce tam máte více spojů než na trojce v neděli. Čili opět zabarvený příspěvek.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 13:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: Jako mě by se líbilo, kdyby na konečné ve Vrbném na 9 čekal autobus na Hlubokou a naopak... Pak by teda bylo fajn, kdyby 9 jela aspoň jako 3 v neděli
Proč potřebujete interval 10 minut u přípojů na linku, která jede víc jak po hodině? Když budou udělané návaznosti, stačí pro cesty na Hlubokou na devítce stejný interval jako na hlubocké lince.

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4026
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 13:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u těch dotací platí :"z cizího krev neteče"

Vše je v podstatě půjčka. Už dnes dotační peníze jako stát vracíme formou povinných příspěvků EU (kolem 60% se průběžně splácí). Takže teče. Vše jako občané vrátíme a ještě přeplatíme. Ale pravda, že na místní projekty se nám pak složí občané z celé republiky. Stejně jako my se složíme na místní projekty u nich.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 14:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ :s tím souhlasím, problém je, že ta místní samospráva, pokud to nemusí vyndat ze svého rozpočtu je pak vedena cílem, hlavně dotaci vyčerpat v nějakém šibeničním termínu a vyjde z toho nová trolejbusová trať s velkokapacitními trolejbusy v parku v době všeobecného šetření a škrcení spojů. Ono to jinde není o moc lepší - stačí se podívat na dráhu - nedávno opravené trolejové vedení na Bechyňce a Lipence - a na obou jezdí vlaky na naftu.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 14:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, no tak hlavně že se lokalita kolem Papíren tak rozrostla, že tam toho jezdí víc než na Vltavu. A když tam bydlím a MHD použvám, proč by se mi mělo líbit, že je to teď horší než to bylo?
Navíc Vltava se rozrostla o největší obchodní zónu ve městě a čeho jsme se dočkali???

Proč potřebujete interval 10 minut u přípojů na linku, která jede víc jak po hodině? Když budou udělané návaznosti, stačí pro cesty na Hlubokou na devítce stejný interval jako na hlubocké lince. Protože by obsluhovala sídliště a jedno město k tomu. Proto. Teď stačí na obsluhu sídliště, ne dalšího města. Kromě toho jestli by na Hlubokou jezdili míň jak dvakrát za hodinu, je to zbytečné. Lidi vyžadují také nějaký komfort a ne že pojede spoj v pět a pak v sedm.
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 14:56:23    Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář: doporučuji vám dojed se podívad do jiných měst a zemý na západ od kocourkova aby ste pochopil už konečně že ste zaujatý a zakomlexovaný díky neznalosti ničeho jiného než budějovického kocourkova, co se tady děje kolem MHD by jinde ani nešlo vymyslet natož realizovat a lidé zato zotpovědní jako Bc Filip by skončily za mřížemy, bohužel žijeme v určítém časovém obdobý kdy tito jedinci stále kradou a lžou nám všem, jen proto aby dostali hlas a zustali u koryta.
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 14:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

dnes se řidiči bavili o tom že zruší nákou zálohu (nevím o co de) a že za to muže Bc Filip a že prý v jiných městech jich mají několik, asi se od nás eště nepoučili
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 15:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: K Papírnám že toho jezdí víc než na Vltavu? To je nesmysl. Tam toho nejezdí víc ani než na Vltavu točnu, natož na Vltavu.
Třeba ve špičce: Vltava točna 14 spojů/h, Papírny 9-10 spojů/h.

A to jste si nevybral pěkný příklad, papírny jsou jen točnou pro nemocnici. Čili by tam toho mohlo být ještě méně, nebýt nemocnice.

proč by se mi mělo líbit, že je to teď horší než to bylo?
Ruku na srdce, když to tak využíváte. Jsou ty linky 9, 14, nebo 15 natolik využité, že byste je posílil? Nejsou! V tom případě byste to měl pochopit. Ve špičce máte spojů víc, o víkendu míň. I to se asi změní, když je možné rozšíření provozu linky 15 večer i o víkendu.

Protože by obsluhovala sídliště a jedno město k tomu. Proto.
Aha, takže byste nutil lidi přestupovat, jakože by jeli devítkou a na Vltavě si přestoupili na Hlubokou? To by asi nebylo to pravé ořechové.

Lidi vyžadují také nějaký komfort a ne že pojede spoj v pět a pak v sedm.
To ano, ale totéž platí, že se tím spojem chtějí dostat z Hluboké dál než jen na Vltavu.

Největší obchodní zóna ve městě je zóna na Strakonické (Sconto + Terno + InterSpar + PennyMarket + Möbelix + OBI + JENA atd.). Má největší plochu i počet zákazníků. Do Globusu a spol. se jezdí hlavně autem, jak to můžete vidět na obsazenosti linky 9. Porovnejte počet lidí na zastávce u Globusu a počet lidí na zastávce na Strakonické.

myslitel: Vy se napřed naučte radši česky, pak poznáte, kdo skutečně krade a kdo myslí na efektivní úspory.

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 16:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslitel: Nejhorší na tom je, že máš pravdu...
Protože 159...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 17:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako mě by se líbilo, kdyby na konečné ve Vrbném na 9 čekal autobus na Hlubokou a naopak., mě taky, ne ve Vrbném, ale na Vltavě. Odpadne mi hodinové projíždění městem....ale bez integrace tarifu to nepůjde. A ideální by bylo metro z Vrbného, pak tam nebudou trčet ani trojbusy a dalao by se plánovat přestup MHD/VLAD....
s metrem mě neberte vážně.

Ať si ve městě stojí osobáci, z města vyženem VHD a radnice bude spokojená.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 17:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirbusak: Hodinové projíždění městem? Vždyť i ta devítka to zvládne z Mariánského na Vltavu do 15 minut. Možná je problém, že modré busy jezdí přes Dlouhý most. Tam je to se zácpami horší.

Pokud by to bylo na Vltavě, pak jedině s ukončením linky k nelibosti hlubockých. Tohle mi připadá zbytečné pro velikost města ČB. Chápu to v Praze na Černém Mostě, Roztylech nebo Zličíně. To je přes 10 km z centra. Ale v ČB? To už fakt může dojet na autobusák.

dalao by se plánovat přestup MHD/VLAD
V současné době v Českém Vrbném jedině přestup na VLAD = veřejná lodní autonomní doprava
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4027
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 17:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslitel myslí, že mydlář mydlí myš mejdlem. Hlemýžď se smýká po mýtině, odemykati, zamykati. Máš tam někde samyci?
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 18:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodinu jezdíme jen ke zdrávce a nebo k soudu. Když v ČB zaprší, tak stojíme s busy i v tunelu.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 18:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ:
co mohu dnes udělám zítra, protože to udělám líp než včera.
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:35:34    Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář: to poznam i když budu umět jen německy
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:39:49    Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář:
z Mariánského na Vltavu do 15 minut, možná o výkendu ale už toho nechte bolí mě smíchy břicho
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže byste nutil lidi přestupovat, jakože by jeli devítkou a na Vltavě si přestoupili na Hlubokou? To by asi nebylo to pravé ořechové.
S tím s Tebou souhlasím, aby to bylo pravé ořechové podle Tebe, tak by to z Hluboké končilo na Vltava-točna odkud by jsi hlubocké nutil přejít na Vltava střed, tak jak to tady do bezvědomí obhajuješ před Nalimem, Vltavákem a dalšími...)

Větrná není nevyhovující kvůli šířce, jako spíš kvůli podloží - prostě není stavěná na těžká vozidla. Je to obslužná komunikace, nikoli průtah, a parkování je tam v pořádku.
Typická "odstolovka". Za 25 let tam projelo tolik těžkých kloubů a nevím o tom, že by tam někdy byl nějaký problém. Na rozdíl od jiných, větších, skvěle opravených silnic ve městě...
Mj. po nikom tam nechci vést průtah, ale jen MHD (možná to z těch tří písmen není tak patrné, ale nejde o nic jiného, než obvykle převoz lidí z/do místa bydliště...

Tyhle nesmysly, které se tu navrhují - nebo ještě hůř, realizují, jsou hrobem budějovické MHD.

Brečel bych, když si vybavím, jak dokáží cestujícím usnadňovat cestu v sousedním Polsku nebo v Maďarsku, zatímco v u nás se jim stále hází klacky pod nohy.
Nicméně abych nekřivdil, není to jen případ Budějovic...
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:44:35    Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ: pjed samíc, a už se konečně vý vkterém kanclu ten rozumbrada sedí nebo furt uniká?
myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.88
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:48:37    Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: díky, další normální chlap.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 23:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvojčata
Omlouvám se za kvalitu, ale je to focené ráno proti ostrému slunci a navíc narychlo (první trolejbus se už rozjížděl, proto má uříznutý čumák), ale byla by škoda to nezachytit, často takové setkání nevídám

opicak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.22
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 08:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

Na zastávce Dobrovodská směr centrum už je posunutý dig. označník na novou zastávku.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 09:19:03    Odkaz na tento příspěvek  

Od začátku září nejdou informační tabule DP v MC - na jedné stále svítí hlášení, že systém Okna rozpoznal chybu a ukončil - ale kdy?
Nějaké zastávkové inteligentní panely "Mimo provoz" - sledujte papírové jízdní řády
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 09:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Ty digitální inteligentní dvouřádkový zázraky už svůj účel splnily, co bys po nich ještě chtěl?
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 10:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si dal tu práci a spočítal počty spojů z některých zastávek. (Pro šťouraly rovnou říkám, že to nemusí být na spoj přesně.) Za celý den, ne vy špičkové hodině, kterou se tu pořád Výhybkář ohání.

Z Vltavy:
98 spojů linky 9
8 spojů linky 14
38 spojů linky 15
------------------
144 spoje celkem

Z Papíren:
47 spojů linky 2
26 spojů linky 13
39 spojů liny 15
-----------------
112 spojů celkem

Z Máje Barcala
38 spojů linky 1
160 spojů linky 3
72 spojů linky 5
43 spojů linky 8
----------------
313 spojů celkem

Takže ano, je pravda že z Vltavy jede o 22 % spojů více než z Papíren. Ale co je u Papíren a co na Vltavě?

No a s tou trojkou v neděli? Musím znovu potvrdit, že kdyby jela 9 aspoň jako 3 v neděli, byl bych spokojenější. Počet spojů na 3 v neděli je 98. Tedy stejně jako na 9 v pracovní den. Ale jsou daleko vhodněji rozložené.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 10:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: tak by to z Hluboké končilo na Vltava-točna odkud by jsi hlubocké nutil přejít na Vltava střed
To je nesmysl.

Houmr: Typická "odstolovka"
Další nesmysl. Podívej se do územního plánu. Že tam 25 let něco jezdí dočasně, je jiná věc. Taky se kvůli tomu už několikrát musel měnit povrch.

Houmr: Brečel bych, když si vybavím, jak dokáží cestujícím usnadňovat cestu v sousedním Polsku nebo v Maďarsku
Však se dočkáme, věřím, že se začne víc dělat na preferenci MHD, jak to bylo tuším ve volebním programu.

Vltavák: Ty počty spojů. Nelze srovnávat Máj s Vltavou. Jednak je větší, k tomu se přidá Šumava a univerzita, a jednak je tam prakticky všechno ukončeno (což na Vltavě není). Uvedené linky 5 a 8 z Máje obsluhují i Vltavu.

Nevidím problém, že počet spojů na 9 v pracovní den je stejný jako počet spojů na 3 o víkendu. Když trojka odveze dvojnásobek cestujících, jezdí dvakrát častěji než devítka. Resp. ani to ne, je to tedy jen 160 versus 98.

Znovu se ptám: Je na linkách 9, 14 nebo 15 přeplněno, že je třeba to v některých časech posilovat? Není - právě proto, že třeba v 7 hodin ráno jezdí na devítce 8 spojů za hodinu (zatímco na víkendové 3 jen čtyři).

Ale to se na to musíte koukat nezaujatě, když bydlíte na Vltavě u točny, holt budete hořekovat. Nejlepší je, jak si zase berete do úst konečnou na Máji, nesrovnatelně jinou oblast. Vltavu je přepravně třeba srovnávat s Lineckým předměstím, ne s Májem. Taky tam všechno jede u Samsona (a la Vltava střed + Výměník) a jen něco z toho jede do Rožnova (a la Vltava točna). Ona kdyby na Bendovce byla točna, nebo se dalo jet do Dubenské (což místní zamítli), taky by všechno nejelo až k lesu.

S tím vykřičníkem to nebude tak vážné. Nejpozději až bude jezdit na Rudolfov, bude už jezdit obousměrně, čili počet spojů se zdvojnásobí.

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 11:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jestli se tady někdo odvolává, že nová trolejbusová trať Rošického v parku je zbytečná, tak vám garantuji již nyní, že ta linka odveze přinejmenším stejně lidí jako současná páteřní linka 11 v Pražském sídlišti. Čili tady zase nemalujte čerta na zeď. Trať zbytečná není, vede na Horákovku tak jako tak, nevhodné jsou jen polohy zastávek.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 11:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je na linkách 9, 14 nebo 15 přeplněno, že je třeba to v některých časech posilovat? No to není, ale to musí být nejdříve přeplněno aby se přidal další spoj? Já chci taky nějaký komfort!!! Jaktože to předtím šlo a teď to nejde??? Po 20. hodně není přeplněný žádný spoj, ani na Máj ne. Tak proč to tam neoslabit?

Ne, je to srovnatelná oblast. Proč se prakticky nedostanu jinam než jen jedním směrem? Já tady mám žebrat o každý spoj a dokazovat že bude využitý? Proč to na Máji dělat nemusí a jezdí jim tam celý den všemi směry vhodně rozložený slušný počet spojů? Zas o tolik větší to není. To mi samozřejmě vadí, nejsme nějaký méněcenný obyvatelé, který si to prostě pěšky dojdou a maj si počkat až bude (což nikdy nebude) jezdit 14 na Rudolfov, pak možná snad... těch spojů bude i 16!
Nepotřebuju ve špičce 60 spojů do hodiny, stačilo by těch 98 za den, ale vhodněji rozložených. No a taky i linku do jiného směru. Tedy nemyslím tu, která pojede v 6 a v 7 ráno, ale která bude fakt použitelná.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 11:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já chci taky nějaký komfort!!! Jaktože to předtím šlo a teď to nejde???
Zrovna večer je to Vltava s Májem fifty fifty. Do středů obou sídlišť to jede z města po 15 minutách. Na Máji střed (Jaroslava Bendy) k tomu stačí trojka, na Vltavě střed linky 5 a 9. Je tam pravidelný interval, déle jak 15 minut nečekáte.

Srovnání Vltavy a Lineckého předměstí: Samson linky 2+5 stejné jako Vltava střed linky 5+9. Rožnov linka 5 stejně jako Vltava točna linka 9.

Když se na to podívám, že bych chtěl jet od Družby, pak toho jede dokonce víc na Vltavu než na Máj. Linky 5 a 9 jedou po 15 minutách, zatímco na Máj jede jen linka 5 po 30 minutách. Záleží vždycky na úhlu pohledu.

Po 20. hodně není přeplněný žádný spoj, ani na Máj ne. Tak proč to tam neoslabit?
Taky si všimněte, že na Máji i na Vltavě je na těch linkách obsazenost podobná, čili je to dnes nastavené optimálně.
Ne vždycky se jezdí přímo. To ví i neználek.