K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 23. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 23. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se poperte a sežerte, odstěhujte se na vesnici a máte klid.
Poděkujte Mádlovi a Issové(studentům)za kvalitní dopravní průzkum.
Míň zatížený bus má menší spotřebu!!!!!!!
Až se město ucpe každodenní zácpou, budou vaše minuty ....
jsem odborník na vše mimo mhd

(Příspěvek byl editován uživatelem vrtule.)

(Příspěvek byl editován uživatelem vrtule.)
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.22.15
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

Peťula: a to je problém dojet si od výstaviště trojkou na Šumavu, popojít 200m za roh a pokračovat linkou 5 nebo 8 nebo 41 na sídliště Vltava? To tam musí o víkendu kvůli tomu jezdit extra bus pro 5 lidí?
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hahaa, ahaa, takže je to o tom že nechápu pro mě skvělou výhodu přestupu, kde bych na zastávce čekal 18 minut... Nebo že si protáhnu nožičky a dám si noční skoro půlhodinovou procházku městem

Docházková vzdálenost 10 minut byla dobrá tak před 30 lety. Doba pokorčila, chodit pěšky 20 minut - na to se ti dneska každej vyprdne

Na Sady se dá dojet čímkoli a přejít na Mariánské a dojet si až na Vltavu - 3x za hodinu. Sice je tam delší doba jízdy, ale zase to jezdí každých 20 minut. Tj. z celkového pohledu se to srovná. Takže z celkového pohledu je srovnané že teď jedu 5 minut, pěšky je to 25 minut a nově pojedu 3x za hodinu ale pokaždé 40 minut? To sand nemyslíte ani jako vtip, ne?
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.22.15
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:54:24    Odkaz na tento příspěvek  

20 000 obyvatel Vltava nikdy neměla a mít nebude. 10 000 obyvatel má dostupnou zastávku Vltava střed s 8 víkendovými spoji za hodinu, a ty zbylé 2 tisíce, nebo kolik to je, mají 3 spoje za hodinu z konečné Vltava, ne míň než lidi na Pražském sídlišti nebo části Máje.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bořek: Ano, je to problém a velký. Je to naprosto krkolomné řešení! Toto nikdo praktikovat nebude, to už je lepší jít pěšky!!! Jednoznačeně zhoršní současného stavu!
takže bych měl podle tvého návodu u Výstaviště sednout na 3, vylézt na Šumavě, jít 5 minut na zastávku za roh, tam řekněme 7 minut čekat, dojet na Střed, přejít nadochod a dalších 15 minut čekat na devítku a tou dojet ke Globusu? jen čekání už zabírá téměř půl hodiny
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 12-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 12:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne.. mně jde o to . No podívej se, já si budu každej den dělat objížďku támhle nahoru na Šumavu, tam chodit pěšky, pak zase zpátky autobusem dolů k Evženovi... Já nemluvim za sebe, já bych si vzal kolobrndu, kolo, ale mluvim tady třeba o lidech, kteří maji problémy s chůzí. Jak si lidi minulej rok pochvalovi linku 14 za to, že je nízká, i moje babička, která tam v 70 pracuje a těžko se jí vylézá jeden schod v buse.
Achjo, místo toho, aby byl krásně přímej spoj, nejlépe rovně, tak budu každej den dělat okružní, vyhlídkový jízdy...
Už mě napadá nový slogan pro Dp - "Do cíle? Jen s přestupem..."

Jinak ten obrázek je dělanej v průběhu jedný minuty, je to jen pro ilustraci..
Fialová linka je nynější, krásnej přímej spoj, červená linka je ta moje druhá varianta 1 + 9 a zelená je varianta Rožnovskýho Bořka - 3 + 5 nebo 8, přidána 9 na točnu..
Fyzicky bydlím v Budějcích ale srdcem, srdcem jsem ve Francii.
Nejkrásnější vozy jsou pro mě Crealis a Citelis.
ICQ 485 911 951
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 13:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnoský Bořek : přestup na Vltavě střed je nereálný (pominu-li místní lávku ve formě horské časovky, která nebude úplně praktická např. pro důchodce s plnými taškami z Géčka), tak 5+9 jedou sice v taktu 20 min., ale tak ža ve stejný okamžik (např. 13.17, 13.37 atd.)5 z Máje přijíždí a 9 na Vltavu odjíždí a naopak), tedy přesun na druhou stranu čtyřproudovky se v téže minutě zvládnout nedá. Od 5 v 13.17. tedy pojedeš až 9 ve 13.37. Co 15 jede cca 5 min, pojedeš přes půl hodiny. Mě trochu vádí, že ani jeden vůz pro 15 nezbývá (spojení Máje a Šumavy, kde žije min. čtrtina obyvatel města s největším obchodním centrem města a dalším velkým sídlištěm) a jiné linky (protože jsou páteřní - myslím, že už jsem se tu ptal,co je to ta páteřnost, aniž bych dostal pochopitelnou odpověď) jsou zjevně předimenzovány - např. víkendová 3 po 10 min. v situaci, kdy k Nádraží pojede z Máje ještě každých 20. min 5 (obě vedeny kloubáky) bude podle mě nevyužitá.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 13:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

courier,Řešení: Ať ztrolejbusují linku 14, tak aby jezdila místo do Vráta jednou za uherský rok, na Nádraží. To znamená: 1) využíjí se troleje v Rudolfovský a Husovce
2) nechtěli náhodou zvýšit poměr tr ve městě?
3) vyřeší se výše zmíněné problémy
4) + vyvstane nové spojení s centrem Vltavou a ádražím



(Příspěvek byl editován uživatelem sivon.)
VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Škoda 21Tr 4ever. Změny v MHD? Na co? Stejně je to pořát MHD...=Vždy se najde něco, co je špatně...
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 13:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak nevím, ale třeba přilákat 200 cestujících na trase Družba - Nemocnice a odlákat 3 cestující v trase Mladé - Nádraží (ty tři, co by jeli ve 4 hodiny ráno) a tři v trase Papírenská - Vltava je taky řešení splňující tento požadavek, ne?
Jasně, už vidím ty stovky lidí co MHD nejezdili, jak se tam teď nadšeně hrnou... Kdo chtěl, jezdí už teď. Kdo ne, nepojede ani za zlatý prase. Má přece auto a nebude se smrdět sockou s cikánama a kočárkama néé voe? Odkazovat stávající cestující s konkrétními problémy (navíc poměrně dobře řešitelnými) na výrazně horší řešení a bagatelizovat jejich problémy stylem tak si tam dojdeš, dyť je to čtvrthodinka pěšky... Tak pojedeš místo 5 minut 40 s přestupem, bylo tam málo lidí a že tam zrovinka ty potřebuješ nás nezajímá, máš jezdit ve špičce... No je tam čekání na přestup 32 minut, tak si stoupneš ke zdi a počkáš, je to výhodný, jen to neumíš pochopit... To zákonitě povede k větší naštvanosti lidí a potažmo ke snížení počtu přepravených.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 13:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sivon: Ano, toto řešení se mi zdá dobré Případně by to večer, když nepojede 15, mohlo vymetat přes Šumavu a byli by snad spokojený všichni
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 14:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak nevím, ale třeba přilákat 200 cestujících na trase Družba - Nemocnice a odlákat 3 cestující v trase Mladé - Nádraží (ty tři, co by jeli ve 4 hodiny ráno) a tři v trase Papírenská - Vltava je taky řešení splňující tento požadavek, ne?
Jednak se těším, až těch 200 lidí přesedne z auta do autobusu kuli tomu, že jim to mezi Družbou a Nemocnicí bude jezdit o něco častěji s tím, že 2 si nebude zajíždět přes nádraží (ale 5 jo, ač ne přes Sady) a jednak jsem nekritizoval ani tak žádné konkrétní opatření jako způsob argumentace při odbývání stížností jednotlivců, kterým nový systém objektivně nebude vyhovovat. Opakuji, že ho ve většině případů považuji za lepší, než je ten stávající, ale to ještě neznamená, že nemá slabin a že bychom mohli jen tak zapomínat na to, že MHD je především pro lidi a ne proto, aby byla efektivní nebo výdělečná, ale nepřitažlová pro cestující. Například kolegou výše zmiňované 18minutové čekání na přestup (informaci jsem neověřoval, doufám, že nejde tedy o omyl) rozhodně moc atraktivní není, obávám se, že u většiny lidí to nevyváží ani to, že spojení bude častější. Čekat 18 minut na přestup v MHD, to bych snad ani přestupní vazbou nenazýval. Pochopil bych to spíš u vlaku a to ještě na nějaké méně obvyklé relaci.
Výhybkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.105.1
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 14:49:12    Odkaz na tento příspěvek  

Sivon. 14 z Vltavy na nádraží je hloupost, když už je tam vedená 9, 5 a 41. Troleje v Rudolfovské se jednoho dne určitě využijí na nočních linkách. Nehledě na to, tahat někam linku jen proto, že jsou tam dráty, je hloupost.

Ale vy tady skoro všichni strháváte nový systém na takových marginálních problémech jednotek cestujících, že se to desítkám dalších zlepší, o tom mlčíte. Mně se to teda líbí i přes všechny uvedené výhrady. Drtivá většina lidí na Vltavě si na střed dojít může a těm se vše zlepší. Minimálně 8 mých přátel, co sem nepíšou, si to chválí. To máte holt tu smůlu, že bydlíte na konci sídliště a večer nebo o víkendu to budete mít trochu horší. Spíš byste vedle neustálé kritiky měl brát taky pozitiva, že se vám na točně Vltava bude líp jezdit v pracovních dnech, kdy tam budete mít více spojů než dnes.

A kdo nutně potřebuje bez přestupu od Ratolesti nebo od Parku na Vltavu točnu nebo do Českého Vrbného večer nebo o víkendu, může použít spoustu linek příměstské dopravy. Dle původní fialové trasy. Kvůli těm pár lidem tam nemusí město platit další spoje. Konečně se letos uvažuje logicky a nemrhá se prostředky na paralelních trasách. Nebo se vám snad dneska zdá ta linka 14 vytížená?

Pavell: Když to ve směru do Globusu nejde rychle přestupovat z linky 5 na 9, nejde to náhodou líp z 8 na 9?
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.105.1
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 15:17:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, jak to tady čtu, ono by stačilo málo ke spokojenosti... Zavést aspoň jeden pár spojů linky 15 někdy večer a aspoň několik párů o víkendu. Třeba se na to někde vyšetří prostředky. Kdybych měl hledat, kde brát, vadí mi trochu souběh linky 5 a 8 zrovna v této době. Co byste říkali na to, kdyby se linka 8 částečně zkrátila na své západní straně. Jakože by třeba některé spoje končily u Möbelixu a nejezdily dál do sídlišť? Místo toho přestup na linku 5. Ušetřené vozokilometry by se daly vrazit na tyto “tolik požadované“ spoje patnáctky. Zase ale možná narazíme na odpor dalších, kteří jezdí na hřbitov. I když tam zrovna by mohly pomoci nějaké zátahy z Máje do trolejbusové vozovny.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 15:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář : jo, na 8 jsem nepomyslel, je to o trochu lepší, nicméně ta 15 by myslím byla lepší.
Rožnovský Bořek : přesně tohle je řešení, které jsem asi před měsícem navrhoval. Já bych 8 o víkendech úplně vypustil a prodloužil bych k Mobelixu 12 z Husovy Kolonie (s otočením na kruháku na Pražském sídlišti), nějakou takovou úsporou by pak zbylo i na okrajovější linky typu 15.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.105.1
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 15:44:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Stojí to za úvahu. Hodilo by se to udělat hlavně v době, kdy vyjde zátah do trolejbusové vozovny po ranní špičce, to by 8 nemusela jet a udělala by se návaznost u Möbelixu. Podobně odpoledne a večer. Ale je zase otázka, co s druhým směrem. V zásadě bych ale úplně nerušil přímé spojení sídlišť se hřbitovem, to by byla škoda. Tam cestuje přece jenom poměrně silný proud. Takže bych se spíš přikláněl k takovému řešení jen u části spojů osmičky. I za cenu, že by ze sídlišť jezdila po dvou hodinách.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 16:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: O páteřnosti je trochu napsáno na webu DP a hlavně v Generelu. Páteřní linky jsou linky základní, které jezdí často a má tam být primárně podporována kvalita. Vymezení je zřejmé z grafikonu a z trasy. Páteřní linky zajišťují základní spojení významných městských částí s centrem města. Co se týče grafikonu, interval max. 10 minut ve špičce, 20 minut v sedle, 30 minut o víkendu a 45 minut večer. Takto je jednoznačně vymezeno všech 6 páteřních linek. Nic jiného nemá takovou frekvenci.

A takovou páteří mezi páteřemi je linka 3, která jezdí v polovičním intervalu. Proč? Tak se na ní dnes podívejte (u Dlouhého mostu, ne na konci u nádraží). Je ve špičce i v sedle přetížená a v ostatních obdobích stále slušně vytížená, jako málokterá jiná. Jezdí do největšího sídlištně-univerzitního komplexu (více než 1/4 obyvatel města) a přepravní průzkumy na její trase vykazují opravdu extrémních hodnot. Že se na Máji sjede s pětkou, je irelevantní, jedinou společnou zastávkou na cestě do centra je nádraží, linka 5 navíc neobsluhuje univerzitu, kde trojka získává (pro někoho možná překvapivě) zhruba polovinu svých cestujících. A samozřejmě většina lidí využívá trojku k cestě do centra, kam by se z Máje jelo pětkou už hodně dlouho. Víkendových 10 minut intervalu k univerzitě je tedy stejná nabídka jako víkendových 10 minut na Vltavu střed, nebo k poliklinice Jih nebo k Družbě. Tedy nic přemrštěného. Chyba je v obsluze sídliště Máj, že nebylo vyprojektováno větvení tras a sídliště je obsluhováno ze svého středu a pouze vybraných okrajů (Dubenská, Barcala, Horákové), obsluha není rovnoměrně rozdělená na všechny okraje sídliště, troleje nevedou na severozápad ani jihozápad sídliště. Bohužel spojení do zastávky Milady Horákové míjí střed sídliště.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 19:03:25    Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa. Ono se to ještě nestačilo ponovu rozjet a většina už ví, že to není košér. Plakat nad rozlitým mlékem, které se ještě nestačilo ani rozlejt mi připadá trochu mimo mísu.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3778
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 20:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba na jedenáctce, se zamýšleným zrušením spoje z NH ve 04:19, mléko už rozlilo. Aspoň pro mne. Nevadí. Udělám si kafe a mléko už holt nebudu kupovat.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 21:12:33    Odkaz na tento příspěvek  

koukám že se to tady rozjelo :-) a nějak mi tu chybí ty pochvalné příspěvky. Prezentace výhod pro cestující asi nebude silnou stránkou projektu změn. Takže Pražské předm., Zelená Ratolest/Výstaviště - Vltava konec, Máj - Vltava mimo špičko, v so,ne - co dál?
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 00:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další důvod, proč koupit krátkej trolejbus - hned by se zdál trolejbus plnější...
Ano, před měsícem to tady byla snad jen Stonka, která si stěžovala, podle vás to bylo jen pár jedinců... Těch jedinců se už nějak hodně vyrojilo což? A to počkejte, až se to spustí, jalalá
Fyzicky bydlím v Budějcích ale srdcem, srdcem jsem ve Francii.
Nejkrásnější vozy jsou pro mě Crealis a Citelis.
ICQ 485 911 951
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 06:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím krátkým trolejbusem je to dobrý nápad
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 07:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

14 z Vltavy na nádraží je hloupost, když už je tam vedená 9, 5 a 41.
Ne, není to hloupost. Byl jste někdy na Vltavě až vzadu? Projděte si to tak třikrát tam a zpátky pěšky ze Středu a pak možná pochopíte, proč je zastávka Střed pro tisíce lidí prostě daleko!!! Tak proč na Máj může jezdit 1,3,5,7,8,15,41 a na Vltavu jen 9? I když budu počítat ten Střed není to ani polovina co na Máj.

To máte holt tu smůlu, že bydlíte na konci sídliště a večer nebo o víkendu to budete mít trochu horší.
Ano, přesně to bagatelizování jak jsem o něm psal: Tvoje smůla že bydlíš někde kam to dřív jezdilo. Tvoje smůla že bydlíš moc daleko od zastávky, kterou my jsme určili že je dobrá. Tvoje smůla že bydlíš ve Starejch Hodějovicích...
Spíš byste vedle neustálé kritiky měl brát taky pozitiva, že se vám na točně Vltava bude líp jezdit v pracovních dnech, kdy tam budete mít více spojů než dnes.
Pochopte že jedna linka jedoucí třeba 60 x za hodinu je mi na nic, pokud potřebuju jinam! Podobně jako kdyby vlak do Prahy jel každých 10 minut ale jiným směrem nic. Komu by se to nelíbilo, řekl bych mu: "No ale jiný směry nebyly tak vytížený a z Prahy se dostaneš všude. Bude to trvat dýl, ale je to výhoda! Vždyť budeš mmít 6 vlaků do hodiny místo původních 3!"

A kdo nutně potřebuje bez přestupu od Ratolesti nebo od Parku na Vltavu točnu nebo do Českého Vrbného večer nebo o víkendu, může použít spoustu linek příměstské dopravy. Dle původní fialové trasy. Kvůli těm pár lidem tam nemusí město platit další spoje. Konečně se letos uvažuje logicky a nemrhá se prostředky na paralelních trasách. Nebo se vám snad dneska zdá ta linka 14 vytížená?

Hehe, to je dobrej vtip ty příměstský linky Koukal jste se jak jezdí? To jste asi jedinej koho taková hloupost může napadnout
Hlavně že se memrhá prostředky na "páteřních" linkách... Tak ať zůstane aspoň 19! A jinak ano, i linky kde jede večer "jen" 15-20 lidí jsou potřeba!

Jinak vedení linek není vyloženě špatné, ale ty jízdní řády - obzvlášť večer... Katastrofa!
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 08:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák : celý ten příspěvek bych podepsal, zvlášť příměr s vlaky na Prahu dost sedí
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 08:48:49    Odkaz na tento příspěvek  

Budějovický deník: "Podle Dopravního podniku i radnice by radikální změny měly přinést většině cestujících daleko větší komfort. Jízda městem by měla být rychlejší, přehlednější a praktičtější. Novinky vychází z pečlivého průzkumu potřeb cestujících, jsou do nich zapracovány také zásadní požadavky a stížnosti veřejnosti" - na mne to spíš působí dojmem, že to navrhl někdo z Prahy od stolu se zadáním ušetřit. Údajně to bude činit 8mil. Kč ročně, ale ne na úkor cestujících :-)
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 09:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: tak něco jsem si na DPMCB o té páteřnosti také přečetl, ale moc mi to nesedí, protože základní princip toho řešení spočívá v upřednostňování těch základních tras, aniž by se příliš přemýšlelo nad potřebami lidí co bydlí mimo tu trasu, nebo i těch, co sice bydlí na páteřní trase, ale chtějí jet jinam(chápu že JŘ se pak sestavuje snadněji, ale ...). Navíc výběr těch základních linek je pochybný - zůstane např. 1 po "ztrolejbusování" páteřní (bude ukončena u Nádraží a stane se jen takovou modifikací trojky, navíc má být snížen její interval na 15 min ve špičce - tedy už nebude splňovat jeden z parametrů ?). A co 13, která má jedničku nahradit v trase Nádr. - Rudolfov ? Bude páteřní ? Její int. bude také delší a navíc bude končit u Nádr., které lze těžko považovat za centrum. Tedy páteřní linka č. 1 asi zmizí bez náhrady, ne proto, že by se změnily poměry (změna vytížení, nová výstavba atp.), ale kvůli zatrolejování Ev. Rošického - je v tom nějaký logický systém - teď páteřní je a pak už to nikomu chybět nebude ? Pokud jde o víkendový souběh 5 + 3 - myslím, že oproti prac. dnům o víkendu vystupuje do popředí právě spojení sídliště - Nádraží a do centra i k univerzitě se jezdí méně, takže např. proložený jízdní řád by těmto linkám o víkendu slušel, totéž platí pro 3+1. Mohly by jezdit všechny po 20 min. 1+ 5 ve stejný okamžik a 3 posunuta oproti nim o 10 min. Máj by celkově měl spojení s centrem i nádražím po 10 min. 1 z Horákové a Zavadilky by jezdila častěji (navrhovaný ze Zavadilky int. 1 hod. mi přijde dost málo) a na 3 by se ušetřila polovina vozů pro vedlejší linky a právě tu jedničku. Jenže tady se chce maximum jezdit v trolejbusech, i když to nemá moc logiku.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 09:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: tak něco jsem si na DPMCB o té páteřnosti také přečetl, ale moc mi to nesedí, protože základní princip toho řešení spočívá v upřednostňování těch základních tras, aniž by se příliš přemýšlelo nad potřebami lidí co bydlí mimo tu trasu, nebo i těch, co sice bydlí na páteřní trase, ale chtějí jet jinam
Jo tak pod tohle bych se podepsal zase já
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 11:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se mi líbí ty minutové časy, to včera frézovali u Sfinxu a zpoždění -20minut, ale na rozcestí u Hlinska se ještě v 21.30 makalo, to jsem taky čuměl jak vůl.
Jinak 8 bude o víkendu končit na Okružní a pokračovat jako 12 přes Husovu k. do Havlindy.
Snad bude mít na nadráží společný sloupek.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 14:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč na Máj může jezdit 1,3,5,7,8,15,41 a na Vltavu jen 9?

Já s Vltavákem souhlasím, na Vltavu od změn bude skutečně použitelná jen linka 9. Že se Vám nelíbí docházet denně ze středu je logické, to by se nelíbilo nikomu. Pak ale nechápu, proč na Máj zařazujete linky 15 a 41. Když, tak tu 41.

Ze středu ke Géčku je to asi 1km. Ze Šumavy na Máj (dejme tomu Barcalku) je to úplně stejné.
-> Pokud počítáte 15 a 41 na Máj, počítejte k Vltavě i 5,8 a 41.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 14:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Ty páteřní linky v MHD berte jako analogii železničních koridorů mezi tratěmi nebo dálnic mezi pozemními komunikacemi, nebo metra mezi linkami MHD v Praze. Nejsou a ani nemohou být všude. Ale slouží velkému množství cestujících, tak si zasluhují odpovídající pozornost. Trasy páteřních linek jsou podmíněny urbanistickým charakterem města a pozemní infrastrukturou.

Linka 1 po převodu na trolejbusový provoz ztratí parametry páteřní linky. Je to z důvodu poklesu poptávky způsobeného změnou trasování linky a rozdělením linky u nádraží a na západě města (rozštěpení na 3 linky). Tato změna byla schválena ještě v době, kdy Generel nebyl k dispozici a s páteřními linkami se ještě nepočítalo. Východní část (linka 13 dle Generelu) bude nastavená přesně podle požadavků Rudolfova, tj. dojde zde pravděpodobně k prodloužení intervalu ve špičce (žádný spoj této linky nebude ukončen v Novém Vrátě). Naopak ve špičkách bude možno zavést obousměrný provoz linky 14, a to bez ohledu na to, zda o ni bude mít zájem Rudolfov nebo bude nadále ukončena v Novém Vrátě. Takže to shrnuji, ano, protože bude elektrifikována ulice Rošického, přijdeme o páteřní linku rozmělněním poptávky do 3 nových nepáteřních linek. Z důvodu změny infrastruktury - výstavby tratě.

Co se týče víkendové obsluhy velkých sídlišť, není pravda, že je o víkendu slabá poptávka po spojení do centra. Proto je ze všech center velkých sídlišť zajištěn 10-minutový interval jak k nádraží, tak do centra (Senovážné náměstí). Linky 3 a 5 nelze proložit, protože jsou již koordinovány 3+2 a 2+5. Ale není to ani třeba, protože význam linky 5 pro Máj končí v zastávce Skuherského. Linka 1 vychází o víkendu optimálně na 30 minut (dle poptávky) a žádné další její posilování nemá vzhledem k její trase smysl (míjí centra sídlišť). Po odklonu do ulice Rošického vzroste význam linky 3 (jednička Máji nic nového nepřidá a Šumavě ubere).
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Výhybkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.112.10
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 15:05:55    Odkaz na tento příspěvek  

Fousik, Peťula, Vltavák: Krátké trolejbusy pro spojení velkého sídliště s centrem? To je teda naprostá hloupost. Vyhozené peníze. Na Vltavě točna bez problému stačí k nádraží páteřní devítka. Nic dalšího není potřeba, tolik lidí odtamtud k nádraží zase nejezdí. To, že vám tam leta jezdil vývar, neznamená, že to bylo opodstatněné. Uvidíte v červnu, že to přeplněné nebude. Nová 9 = dnešní 9+19 (odečtěte si některé souběhy a je to pro spojení Vltava-Nádr totéž). Nic dalšího stejně z Vltavy k nádraží nejezdí. Skoro každý z Vltavy si může navíc dojít i na Vltavu střed, kde má další linky k nádraží.

Spojení z Vltavy do Čtyráku bude zajištěno linkou 15 v době, kdy to má smysl. Jestli by tím jelo jinak 5 lidí (15-20 určitě ne), tak je dobře, že to nepojede. To by bylo pro taxíky, ne pro autobusy. Náhrada je jasná, linky 5 a 8 z Vltavy střed do Čtyráku ke kasárnám. Večer i o víkendu. Nebo příměstské spoje. Těch je tam spousta. Ten příměr s pražskými vlaky je nesmyslný, protože vy to spojení do Čtyráku máte! A rozhodně ne jednou za uherskej rok.

VOTAVA vs. MÁJ. Na Máj pojede 1, 3, 5, 7, 8 a 41 (ta to jen štrejchá). Na Vltavu pojede 5, 8, 9, 14, 15 a 41. Tak jsem to počítal. Poměr spojů ve špičce 33:25. O víkendu 14:8 (za hodinu a 1 směr). Na Vltavě reálně i víc, protože se tam dá jet ze středu do obou směrů. Takže to sedí jako hrnec na p*d*l. Na Vltavě není třetina spojů co na Máji, to jsou plané kecy.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 16:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář: Tak si to zkus, jít z úplnýho konce Vltavy na Vltavu, střed. A choď to každej den minimálně dvakrát. Pak budeš říkat něco jinýho.
Peťula: Jo, jenže tady s tim bohužel nic neuděláš..
Tak si to hoši přiznejte - ta MHD jde prostě dopr*ele.
Mobilní výtah 5/2011


Alfou se nejezdí, Alfou se žije...
Irisbus Citelis 18m E3? - Nejlepší vozy MHD.
Stejně je to všechno vrak.
>> 159 <<
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.136.253
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 17:08:52    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na grafikon linky 15 a nestačím se divit... ono to pojede ve špičce nějak často. Je tam int. 15 minut. To je nadsazené, neobsadí se to. Což kdyby pár spojů ze špičky sebrali a dali je na ten víkend? Bude-li to v kloubech, tak nevidím problém. Kloubáků je tu na to dost.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.136.253
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 17:22:29    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Já chodím z úplnýho konce Rožnova na trolejbus, který je na druhém konci, a taky si nestěžuju. Je to zhruba stejně daleko. 11 minut pěšky. Někdy i čtyřikrát denně. Prostě nebuďte líní, to je celé.
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 18:03:49    Odkaz na tento příspěvek  

Taky si myslím, že když se člověk trochu projde, tak mu to neuškodí. Mám pocit, že tento národ, tak trochu zlenivěl.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.195.193.173
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 18:18:20    Odkaz na tento příspěvek  

ona asi existuje jednoduchá odpoved na to proč na vltavu nejezdí tolik linek atd....ono na máji a šumavě je těch služeb více dostupných než na vltavě....kdyžtak mě někdo opravte pokud se mejlim...když mám dvě části z níchž mi do jedný jede během dne víc lidí z více částí města právě za těma službama než do druhý tak je jasný že tu využívanější posílim více spoji..to je podle mě asi ten z větších důvodů proč tomu tak je...jinak samozřejmě chápu proč sou vltaváci naštvaný že jo...

řožnovský bořek: souhlasim s tebou a to plně v tom druhým příspěvku...

stonka: taková dálka to zas neni tak to tak nehrot...jak psal rož. bořek..on to chodí někdy i 4x deně a taky tu nebrečí proč nemá zastávku za rohem
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek Já mám Rožnov proběhlej i za 8 minut.. Linka 15 bude v sólech. Ale naopak součastná linka č.5 a od 12.6. linak. 14 bude v kloubech..

kamilos taková dálka to zas neni tak to tak nehrot Stonka v tomhle případě tady nic nehrotí.. Momentálně to tu hrotíš ty. Takže si tyhle kecy strč do

ono na máji a šumavě je těch služeb více dostupných než na vltavě
Jo a taky je na Máji víc cigánů, kterou tu MHD hrozně potřebují.. Já by sem dal spíš posílení Vltavy, než Máje, kde ty BUSy většinou cikáni zničí, a nebo tam jedou na černo, takže DP to stejně nic nepřinese.. Pouze jim žerou prachy za ujetou naftu..

Můj menší proslov je u konce..
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Quetellent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: "Byli jsme zvyklí, že proti Máji k nám jezdí sotva...."

Už je to tady !!!To je argument, kterého jsme se při představě budoucí diskuze o zavedení krátkodobých opatření generelu MHD nejvíce obávali. Jen jsem očekával, že tento trumf bude vytažen později, a nějakým seniorem, jako kdysi při odvedení trolejbusu "3" ze Suchého Vrbného. Jsme tu evidováni sice přezdívkami, ale po dlouhodobém sledování jsem předpokládal, že v této diskusi převažují mladší ročníky.
Přátelé, změna je přece život.
abonent na lince 11
Danses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páteřní linky: jejich hlavní roli vidím v tom, že společně nabídnou mnohem vyšší standard v nejdůležitějších směrech než u současného systému. Podívejte se třeba na současnou trojku, jak svými parametry dokázala přetáhnout cestující z jedničky, aniž by někdo jedničku v minulých letech omezoval. A pro srovnání se podívejte na mizernou obsazenost linek 14 a 19, které si konkurují, jezdí v souběhu... a myslíte, že 74 spojů linek 14 a 19 je pro cestu Vltava - centrum stejně kvalitní nabídka jako 76 spojů linky 9? Bez páteřních linek by nikdy nemohl být PRAVIDELNÝ interval 5 minut mezi PK JIh a centrem, nebo spojení Vltavy a nádraží o víkendu KAŽDÝCH 10 MINUT...

Nechci se přít s odpůrci nového systému MHD; je to diamterálně odlišný pohled na stejnou věc. Někdo vidí největší atraktivitu MHD v krátkém intervalu a jednoduché trase, někdo v dlouhém intervalu a mnoha trasách. Třeba je první rok nového provozu přesvědčí stejně jako mě přesvědčil úspěch linky 3 po roce 2000. Nebo jsou důvody, proč by se třeba linka 9 nemohla stát takovou "trojkou pro Vltavu"?
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.195.193.173
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:36:08    Odkaz na tento příspěvek  

Lampard cikání jezdí i v jinejch částech města...když ti tak vadí že jezdí na černo tak běž dělat revizora a začni je kasírovat...a jestli si myslíš že busy a trolejbusy ničí jenom oni tak si hodně naivní

co se týče toho hrocení....mě vadí dost když se napíše že přejít dvakrát denně vltavu je problém...divim se že konkrétně tobě,kterej chodí očividně 8min na zastávku,to nepříde úsměvný co napsala...
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamilos Ještě mi tu řekni, že cikáni jezdí do Rožnova!! Cikán v Rožově není ani vidět.. Na Vltavě taky nejsou.. Jsou buďto v Sucháči, nebo u Nádraží, nebo na Máji..

mě vadí dost když se napíše že přejít dvakrát denně vltavu je problém když má problémy s kolenem, tak pro ní to problém je.. Až nebudeš moc chodit ty, tak taky budeš vzpomínat na MHD.. A pokud jí neznáš osobně, tak jí tu hned neodsuzuj..

divim se že konkrétně tobě,kterej chodí očividně 8min na zastávku,to nepříde úsměvný co napsala...
A kde píšu já, že chodím na zastávku 8 minut? Já jdu na zastávku cca 2 minuty.. Ale PSAL jsem, že CELEJ Rožnov přejdu za 8 minut.. O víkendech dám radši přednost procházce přes celej Rožnov, než jet MHD.

když ti tak vadí že jezdí na černo tak běž dělat revizora a začni je kasírovat
Nemám potřebu si s nima dělat problémy.. už jednou sem zažil jejich sílu. Stačilo mi to.

jestli si myslíš že busy a trolejbusy ničí jenom oni tak si hodně naivní
Si ze mě děláš srandu, že sem naivní.. Ano Převážně to ničí cikáni. Ale taky to ničí ty ožralý paka od 15. - 17. let.. A myslí si, že jsou hrozný týpkové. Znám jich pár osobně, co tohle dělají..

co se týče toho hrocení....
Tak to sem měl pravdu, že to tu hrotíš jenom ty.
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Roman Drechsler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:22:29    Odkaz na tento příspěvek  

Lampard: Myslel jsem si, že se zde jedná o diskusi a né o osočování těch druhých. Mám pocit, že ti někdo sebral hračku a ty teď děláš búúúú. Buď prosím kostruktivní a věcný, jedná se zde o menší převrat v MHD a tahat sem problémy s menšinou(většinou) z Máje není zrovna košér. Každý občan ČB,z jiné části města, má přeci právo na svůj názor ty mu ho brát nesmíš.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.195.193.173
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:26:15    Odkaz na tento příspěvek  

Lampard ok chceš se tu chytat každýho slova a rozebírat to aby si z toho vzešel jako vítěž....napiš mi sem tvojí meil adresu a můžem si to tam lehce vyjasnit!!!

a ano naivní si stále když si myslíš že cikáni se zdržujou jen na tebou vyjmenovaných adresách a že jen oni a ožralí náctiletí ničí nějakým způsobem mhd..tohle neni o věku ani nár. příslušnosti!

já sem v životě utrpěl spoustu zranění ze sportu,který mi ztěžovaly chůzi či výrazným způsobem mě omezovaly v pohybu....takže jak si napsal..když ji neznám nemám soudit ok omlouvám se,ale v tom přpadě mi ty nepiš že ještě budu vzpomínat jak mi mhd byla dobrá až nebudu moc chodit...

jen tě chci poprosit abys nerozebíral za každou cenu každou mojí větu a nepřilejval do kotle štiplavejma argumentama kde se ze mě za každou cenu snažíš udělal blbce!
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.195.193.173
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:29:33    Odkaz na tento příspěvek  

roman drechsler děkuju za věcnej názor k diskuzi která sem nepatří....

všem se samozřejmě omlouvám za tapety o ničem ale reagovat sem musel jinak to s mojí povahou nešlo
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj mail je pod obálkou.. Napiš, budu se těšit.
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 20:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že tu není blicí smajlík. No co, alespoň jsem zachytil ještě něco.





VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Škoda 21Tr 4ever. Změny v MHD? Na co? Stejně je to pořát MHD...=Vždy se najde něco, co je špatně...
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 21:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek: Já chodím na MHD dvakrát denně 10min tam a dvakrát denně 10zpátky a když obden nebo i někdy každý den jezdím za kobylou na Srubec, tak za ní chodím 20min. Nespočetně mnohokrát sem se tam belhala o berlích. A nestěžuju si. Ale kdybych bydlela na Vltavě, tak by mě to prostě s*alo.

Spíš raši hádejte, kde se nachází zájezďák. A né že bych ho chtěla nějak šmírovat :D

Alfou se nejezdí, Alfou se žije...
Irisbus Citelis 18m E3? - Nejlepší vozy MHD.
Stejně je to všechno vrak.
>> 159 <<
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 23:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že vzhledem k vyššímu počtu obyvatel (oproti Vltavě), multikinu a univerzitě je opravdu docela logické, že má Máj o něco častější spojení. A ještě bych prosil o vysvětlení, ze kterých konkrétně ulic sídl. Vltavy je to tak daleko na zastávku, ze které jede spoj do centra nebo na nádraží? Resp. odkud na jakou zastávku chodíte dnes a po změnách to už nepůjde? Díky za vysvětlení.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 05:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampard:Linka 15 by měla být v kloubu a né v sólech uvidíme.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 17:12:58    Odkaz na tento příspěvek  

Kamilos: Díky za pochopení.

Lampard: víc cigánů, kterou tu MHD hrozně potřebují
Takže kvůli několika příslušníkům jiné národnosti budou Češi jezdit v narvaných busech nebo co? To je tedy logika...

Stonka: Nespočetně mnohokrát sem se tam belhala o berlích. A nestěžuju si. Ale kdybych bydlela na Vltavě, tak by mě to prostě s*alo.
Já kdybych bydlel na Vltavě a chodil s berlema, tak (pokud bych to dokázal doteď) si s berlema normálně dojdu na točnu jako dneska. Na 9, 14 nebo 15. A prostě nutné cesty linkami 14 nebo 15 (tj. k nemocnici, k výstavišti nebo k Parku) bych absolvoval během týdne. O víkendu určitě nutné nejsou, protože nemocnice je zavřená a u výstaviště ani u Parku o víkendu taky nic nepotřebuju. Do centra a na nádraží se o víkendu dostanu a jiné akutní cesty v této době nemám.

Zděna: A ještě bych prosil o vysvětlení, ze kterých konkrétně ulic sídl. Vltavy je to tak daleko na zastávku, ze které jede spoj do centra nebo na nádraží? Resp. odkud na jakou zastávku chodíte dnes a po změnách to už nepůjde? Díky za vysvětlení.
Přesně tak, tady si Vltaváci pořád stěžujou, přitom do centra a na nádraží se z točny pořád dostanou. A na Máj jim to o víkendu nejede jak dneska, tak v novém systému. Tj. se pro ně nic nezmění.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.61.4
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 17:22:26    Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: No tak pak ta patnáctka jezdí přes den zbytečně často a mohly by se opravdu ty spoje dát místo toho na ten víkend. Jestli je to teda tak potřeba.
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 18:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z rekonstrukce ulice Evžena Rošického a křižovatky s Milady Horákové.


Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: Linka 14 v kloubech určo bude, protože šejdr který má přidělenou dlouho Karosu má v turnuse 1/14 a 2/14 a o lince 15 nikde ani slechu... Mno uvidíme, třeba bude v sólech, nebo budou obě linky v kloubech.

Rožnovský Bořek: Takže kvůli několika příslušníkům jiné národnosti budou Češi jezdit v narvaných busech nebo co? To je tedy logika... Chceš mi říct, že cikáni neudělají žádnou škodu?? když člověk jede večer, nebo i odpoledne linkou č. 8, tak je většinou jenom cikánama obsazena. ODpoledne jsou tam i Češi, ale večer a v noci, snad jenom cikáni. Takže proč by měla např. linka č. 8 jezdit až do 22:35 na Máj??
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 22:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampard:Já osobně si myslím že linka 8 po 22hodině je v pořádku.Ano jezdí nikdy romové,ale co třeba lidi,kteří jedou z odpolední na Máj nebo Vltavu z různých firem na Okružní to mají chodit na linku 1 nebo 2 které stejně nejedou na vltavu no linka 1 jede na Máj.Bylo by škoda zrušit tento spoj přece kvůli pár romům nebudou chodit češi domu pěšky.Tak trochu mysli na čechy a ne a romy.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.195.193.173
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 23:10:40    Odkaz na tento příspěvek  

Lampard rožnovský bořek ale nikde nepsal že nedělaj žádnou škodu....tohle je přesně ten kámen úrazu kůli kterýmu sem se tu posledně s tebou chytnul...názorná ukázka je hned tvoje první věta v reakci na něho....Chceš mi říct, že cikáni neudělají žádnou škodu?? jeho věta byla jen reakcí na tvojí ironicky myšlenou větu,že je na máji taky víc cikánů kterou tu mhd hrozně potřebují.....

když tu shrnem předchozí debatu tak je logický že na máj je směrováno více spojů než na vltavu a docházková vzdálenost na vltavu střed není tak hrozná...sou na tom v některých částech lidi hůř
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.61.6
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 23:56:34    Odkaz na tento příspěvek  

Kamilos: jojo, přesně, líp to napsat nejde. Lampard tady akorát vyvolává hádky a zbytečně odklání diskusi jiným směrem.
Quetellent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek: rozhodně se nechci zastávat Lamparda, ale tato diskuse bohužel či bohudík není řízená, řídí si ji registrovaní uživatelé a hosté. A pokud někoho nepošlou, kam se slušní lidé neposílají (občas by to někdo trochu i zasloužil), nebo mu nedají najevo, že sám ze sebe udělal blba, tak si může psát co chce. Sám by měl pochopit, že je třeba se držet nosného tématu - městská doprava v Č. Budějovicích. Vyřešení národnostních či sociálních problémů zde neočekávám ani nehledám, a pokud politiku, tak výhradně dopravní. Avšak uznávám, že politika naší radnice se silně promítá i do MHD.
Diskusi lze řídit snad jen zveřejněním provokativního příspěvku a čekat, že se někdo chytí a rozpoutá "přestřelku".}
Pokud máme vůbec právo někoho hodnotit, chválím Stonku, většinou napíše něco zajímavého nebo alespoň potěší pěknou fotkou, i když tento týden mne trošičku zklamala.
abonent na lince 11
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2011
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda o cikánech se tady bavit snad nemusíme...

"Byli jsme zvyklí, že proti Máji k nám jezdí sotva...."

Už je to tady !!!To je argument...
Quetellent: To není argument...

Jinak souhlasím se Stonkou. Pokud půjdu 10 minut na bus na Srubci, v Rožnově, v Hrdějovicích, zkrátka tam, kde je zástavba rodinných domků je to pochopitelné. Ale na Vltavě je to k na*rání!

Argumenty tak se protáhneš, máš nožičky, nebuď línej chodit, kilák pěšky nikoho nezabije... Pro ty kdo je napsali: To myslíte vážně??? Jak by se asi tyhle texty vyjímali jako samolepky na busech?

Pro ty, co maj pořád neomylný pocit, že Vltava Střed je super a plně dostačuje pro celou Vtavu jsem vyrobil toto:




Zvýrazněné části jsou ty, ze kterých je to na Střed objektivně DALEKO!!! Jsou tam paneláky, ne rodinné domky a žije tam tisíce lidí. Ještě někomu se to nezdá?
Chodit na velkém sídlišti z baráku 15 minut před odjezdem autobusu MHD a šlapat kilometr pěšky neodpovídá představám lidí o MHD v roce 2011! Vašim ano?
Výhybkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 15:04:28    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: To vůbec není k nasrání, protože na Vltavu točnu pojede ve špičce víc spojů než dneska a dopoledne to bude srovnatelné. Ta vybarvená oblast je teda divná, z některých míst je to na Vltavu střed do 5 minut.

Problém je ten, že Vltavák pořád nepochopil, že večer a o víkendu ten konec sídliště Vltava (co to má na Vltavu střed kolem 10 minut) “vyprodukuje a vstřebá“ míň cestujících než onen Rožnov nebo Hodějce přes pracovní den, tudíž je tato docházková vzdálenost V TÉTO DOBĚ přijatelná.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 16:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kéž by se všichni obyvatelé města měli tak špatně, že by bydleli pár minut od zastávky linky 9 (myšleno Vltava-točna), která jede ve špičkovém intervalu 7,5 min přes IGY, Sady a Nádraží, kde se dá pohodlně přestupovat na ostatní linky (a navíc drtivá většina cestujících míří právě na tyto zastávky a přestupovat tím pádem ani nemusí). A to nepočítám, že na Vltavu-střed to přeci jen zase tak hrozná dálka není a že odtamtud pojede linka 5 jak na Máj tak k Nemocnici, pokud by se někomu nechtělo počkat na novou linku 15. Pokud to pro někoho je daleko, tak může jet z točny devítkou a na středu přestoupit. Je jasné, že sídlištní celky potřebují frekventovanější MHD oproti čtvrtím s rodinnými domky, ale v tomto případě se mi opravdu nezdá, že by na tom byli obyvatelé Vltavy nějak zle a to jsem opravdu dalek toho radit zejm. starším lidem, aby chodili pěšky atp. Zkrátka autobus do každé uličky zajíždět nemůže, už proto, že by se tam mezi parkující auta ani nevešel :-D. A pořád nějak nevidím zhoršení oproti současnému stavu, spíš naopak vzhledem k frenkventovanější 9ce :-O
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 16:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč na Máj může jezdit 1,3,5,7,8,15,41 a na Vltavu jen 9? I když budu počítat ten Střed není to ani polovina co na Máj.
A ještě - tady jmenuješ linky, co budou jezdit na Máj, ale asi si moc neuvědomuješ, že 5,8,15 a 41 jezdí vlastně i přes Vltavu. Pak je tam tedy místo 1,3 a 7 ta devítka, nicméně Máj, Šumava a Čtyři Dvory mají podle mého skromného odhadu opravdu víc obyvatel než Vltava, České Vrbné a oblast kolem Tesca, krom toho je tam to kino a univerzita. Další věc je, že si vybereš méně zatíženou zastávku na Vltavě (točnu) a srovnáváš to se všemi zastávkami na Máji. Podle tvé logiky by mohla část obyvatel Máje namítat, že na Milady Horákové jede jen linka 1, zatímco na Vltavu střed jezdí 5,8 a 9. Stejně tak obyvatalé novějších domů u výpadovky na Dubné to nemají na zastávky frekventovaných linek zrovna blízko a taky bydlí na sídlišti, to spíš ti by si mohli stěžovat a možná docela oprávněně.