K-report
 

Archiv do 30. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 30. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. srpna 2010 - 23:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad volské potahy vs. moderní technika: ono to není až tak o technologii, jako o kapacitě stavařů + schopnosti investora narvat do toho najednou dost peněz.
Tehdy nebyl problém s kapacitou, protože volských potahů i lidí schopných je ovládat se dalo najmout v každé vsi několik, a po dostavění jim dát zase padáka. A tehdejší investor měl pod palcem tu jednu trať a ne celou síť v monarchii.
Moderní technika se musí nakupovat tak, aby pro ni byla práce i za rok, tři, pět. Takže kapacita firem je (resp. donedávna byla) daná objemem peněz, který byl stát schopen ročně do staveb nalít. Asi by se to dalo udělat tak, že by se celá v ČR dostupná kapacita vrhla na jednu trať, za rok - dva by bylo hotovo, a pak by se všichni vrhli zase jinam, jenomže to má taky svoje proti - např. jenom zajistit všechna stavební povolení najednou se mi jeví jako prakticky neřešitelný úkol (v 19. století to fungovalo trochu jinak ;-)

ad ona je fyzikální vlastnost, že nemůže jezdit autobus od vlaku do Počátek a Žirovnice?
Samozřejmě může a jezdí, ale linka vedená dírami typu Stojčín a Jihlávka, od které se do lokálních center přesedá na návazný pendl, bude jen obtížně hrát roli páteřní dopravy --> buď to objednatel dopravy pochopí, a zajistí tu funkci autobusem, nebo to nepochopí, lidi utečou do aut definitivně, a veřejná doprava zdegraduje do sociální služby pro školáky, plus pár epileptiků, slabozrakých a jiných zoufalců bez řidičáku. Při takové frekvenci ovšem čistě v autobusech, protože vlak je zbytečně kapacitní a drahý ...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. srpna 2010 - 23:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jasné, Němci to někde dělali a bylo to navíc levnější, než modernizace za provozu. ČT - Brno se tak dělala taky. Možná je to levnější už třeba proto, že se stavební technologie nemusí přizpůsobovat potřebám dráhy - bagr může bagrovat furt a ne, že minutu před průjezdem vlaku se otočí k zemi a když po jeho průjezdu začne pracovat, tak se blíží další vlak.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3922
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 11:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela se chechtám, že můj podpisový dovětek (mmch ten už tam mám dlouho/roky) vzbudil bouři "nadšení". Tak už bude jiný...Aby mi nebylo vytýkáno paušalizování.
Brr: Čapka nečtu, moc náročná literatura.
Ty bandy otrhanců to udělali od nuly za 2 roky 68km. Moderní technika s dobrým přístupem k dělnictvu...Ben-Host 42km s 95% využití vybudovaného tělesa to matlala jak dlouho?
Asi srovnávám neporovnatelné...
Mkunt: nebyly už k vydržení (neustále spadlá trolej aj.). Mňo tohle bych moc nevytahoval. Spadlé stromy na troleji byly zrovna poslední čas na už hotovém korytě...Zrovna včera zfialověly Říčany. Taky super moderna. (jen žert)
Prostě to plánování dopravních staveb (všeobecně) se mi jeví jako jedna velká katastrofa. Nesmyslnost je mnohde tak očividná..
Např.Chotoviny a přejezd v žst. Asi tam zůstane. Kdyby se někdo rozhlédl tak asi 150m k Táboru je pod žst podjezd. Ano jen polní cesta, ale rozšířit by nebyl problém. Jenže už přípojka od dálnice je v původní trase, takže by to byla zajížďka. Takže přejezd se svými problémy a cenou v 160 úseku zůstane. Njn co naděláme že...
Taky mi i docela připadá zbytečné šťourání krtiny mezi Olbra a Tomicemi.
Racek:jenom zajistit všechna stavební povolení najednou se mi jeví jako prakticky neřešitelný úkol Aha, takže se začne šťourat ve stylu: "Ono to nějak dopadne..." ono se to nějak udělá.."
Prý původní plán byl na 2 roky to zavřít a udělat celé..bych to chtěl vidět... Pokud by to ale za ty dva stihli, bylo by to určitě lepší jak tohle = nekonečná stavba...
No a když začne silnější držkování, tak se vytáhne chiméra VRT tunelu..(v tu věří už jen naprostý snílek a p. Záruba.)

Takových vzdělaných lidí u toho je a výsledek je docela rozpačitý. Ale to je ve všem, to není jen o kolejích. A jestli je v něčem česká nátura absolutní světová špička, tak ve zdůvodňování proč něco "nejde". Zaštítit se sebe pitomnější "normou", zákonem, vyhláškou to je vymakané k naprosté dokonalosti...
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 12:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi srovnávám neporovnatelné... Přesně tak. Aneb: nemyslíte, že by Váš zaměstnavatel nebyl šťasten, kdyby mu klesly náklady díky tomu, že by zaměstnával strojvedoucí za podmínek, jaké měli fírové v 19. století? Pak by jich mohl zaměstnat spoustu a cenou pak zničit gumokolní konkurenci. Stačilo by jen sem natahat bandy dnes už ne Italů, ale třeba Číňanů...
A jestli je v něčem česká nátura absolutní světová špička, tak ve zdůvodňování proč něco "nejde". Zaštítit se sebe pitomnější "normou", zákonem, vyhláškou to je vymakané k naprosté dokonalosti... To je v celé západní Evropě úplně stejné. Zas je to něco za něco, tohle papírování třeba zajišťuje alespoň nějakou ochranu proti tomu, že člověku 10m před okny nevyroste z ničeho nic fabrika. Prostě civilizovaná společnost má jiná, složitější pravidla, než třetí svět, kam by z dnešního pohledu patřilo i tehdejší Rakousko-Uhersko.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 16:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: zní to o té společnosti sice hezky, ale je to autodestrukční. Naše evropská civilizace je odsouzena k zániku, jakožto reprodukce neschopná (porodnost nedosahuje zdaleka ani hranici udržitelnosti) a plýtvající svými zdroji na nesmysly. Pokud nedostane Evropa rozum, bude např. v roce 2050 Německo muslimskou zemí (v případě "necivilizovaných" národů nečiní porodnost problém), zcela v duchu a liteře současných zákonů našeho světa. A pak budou nějaké PHS naprosto zbytečné a civilizovaná společnost v prachu, stejně jako předtím mnohé jiné v historii.
Ropnroll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 17:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uniplus:Historie se opakuje,pro někoho otřepaná fráze pro někoho realita,souhlasím,současná podoba evropské civilizace zanikne,sami si za to můžem : )
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3924
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 19:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálně.cz:
Plýtvání na koridorech
Květnová zpráva NKÚ připomněla, že v letech 2001 a 2002 naplánoval sociálnědemokratický ministr dopravy Jaromír Schling stavbu III. a IV. koridoru, která měla zrychlit dopravu v západních a jižních Čechách a na severní Moravě.
Zatímco Schling chtěl do roku 2010 za koridory utratit 97 miliard korun, jeho nástupce Milan Šimonovský (KDU-ČSL) cenu zvýšil na 117 miliard a termín dokončení posunul do roku 2016. Gustáv Slamečka pak zdražil na 135 miliard s odkladem o další dva roky.
Podle zprávy NKÚ byla už Schlingem plánovaná investice na hranici efektivity a zdražování nepřináší žádný užitek. Kontroloři tvrdí, že ministerstvo dopravy dostatečně nezdůvodnilo, proč se stavby zdražují a odkládají.
Konkrétním příkladem zdražení je změna projektu IV. koridoru na čtyřkilometrovém úseku mezi Bystřicí u Benešova a Tomicemi. O prodloužení úseku, kde vlaky pojedou rychlostí 160 kilometrů, rozhodl Řebíček a cena se zvýšila o 1,5 miliardy.
Právě tento případ zaujal nezávisle na zprávě NKÚ Víta Bártu, který na IV. koridor poslal ministerskou kontrolu.

Jestli já nejsem věštec???? A to jsem změnil podpis...
Ještě chvilku a bude co kilometr to miliarda.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13429
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 19:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se ta původní schválená cena automaticky navyšuje (i bez změn projektů), je jasné. Protože ti blbci, co to předkládali vládě ke schválení, do toho nezapočítali inflaci. A to jak na plánovanou dobu výstavby, tak i na překročenou dobu výstavby - jako by se u nás někdy něco stihlo dokončit včas, že?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 19:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mein gott, kam se to tady dostava - krome varu i do filozofie
Mozna by to chtelo vytvorit nejake podforum - ale ono tu vlastne je - vseobecna zeleznicni diskuse.

Taky neco prihodim - 4.koridor nikdo nezastavil - zadny oficialni dokument reditelstvi stavby doposud neobdrzelo.
Zatim se jede dal - a zrejme i bude, jen mozna volnejsim tempem - a to je vse pratele
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Predstavme si situaci, ze by se pristi rok rozjela stavba Tabor - Sudomerice.
Zajimalo by me, jak se planovala NAD.
Os, R - BN-TA? Nebo vyluky stridave - jeden rozkopanej usek (Vo-Ben) s druhym (Ta-Sudo)??
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 20:14:41    Odkaz na tento příspěvek  

Kéž by se příští rok rozjela, ale obávám se že na to Bárta nedá peníze. Nová dvoukolejná trať z Benešova do Tábora a dále do Lince - to už má sakra smysl. Koordinaci výluk bych nechal na odpovědných, pravda pokud by se pokračovalo návazně z Votic do Sudoměřic odnesli by to cestující asi méně. Ty sny o modernizaci celého úseku Tábor - Benešov naráz jsou moc pěkné, ale kdo by za stát podepsal (zvláště v současné situaci) nějakých 20 miliard ?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 20:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

okolojdoucí: logiku by to ale melo - rozjet to cele BN - TA, souhlasite, neb takto cekaji cestujici jeste nekolik dalsich let nekonecne vyluky - dobry duvod, proc opustit vlak jako dopravni prostredek.
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 20:30:47    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, z hlediska dopadu na cestující veřejnost by to bylo nejlepší, nejúspornější, ale bohužel nárazově nejdražší řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 20:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiste, ale znechucene cestujici nam zadni radoby ekonomove do vlaku nevrati - ti si vozi zadek v luxusnich autech.
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 20:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak zrovna odstranění propadu max. rychlosti mi docela smysl dává. Že Bártovi ne, to se nedivím. Když začal s tím, že se bude šetřit, tak jsem to bral celkem pozitivně, ale on to chytnul jako kočku za ocas. Snad z jeho hurá akcí nebude moc průserů a ztrát. No a nejvíc mě pobavilo přiznání (sice se týkalo dálnic, ale na drahách to bude určitě stejné), že vlastně ani nemají spočítané, kolik se tím zakonzervováním ušetří.
Peníze na celou trať TA - BN by se našly třeba přesunutím z 3. koridoru. Obávám se, že k tomu není vůle.
Kdyby se začlo kopat i Ta - Su, tak by asi bylo nejlepší zavést NAD po celém úseku od Tábora do Benešova. Koordinaci prací s ohledem na výluky si neumím moc představit, a to ani kdyby mělo jít vše bez problémů.
Na druhou stranu, jaké výluky očekávat při stavbě Sudoměřice - Votice? Snad tolik ne, vždyť ta trať má v podstatné části tohoto úseku vést úplně jinudy.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3925
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 21:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: No právě tady bude nejvíc vidět to hloupé plánování. Kdyby totiž byl Tábor na hotovo a Votický zářez také (spojen s touto stavbou), tak by těch výluk bylo opravdu minimum. A to už nemluvím o tom, že Ček -Chotoviny (Táborské zhlaví) se mohli dělat s Táborem (když už byla NAD) a pak by výluky už téměř nebyly třeba....Ale takhle???
Takhle budou výluky jen břinkat. Začít Tá-Sudo když nebude hotovo Ben -Vot, je mírně řečeno velmi nedobré.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 21:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: o tom plýtvání je lepší přečíst si rovnou u zdroje - http://www.nku.cz/kon-zavery/K09019.pdf. Jen mě vrtá hlavou, že nikdo z nás tady to neobjevil dřív (K-report má rezervy ) a ani Bárta s nálezem NKÚ neargumentoval (věrohodnost zastavení prací na koridorech by byla určitě větší).
Prostě to plánování dopravních staveb (všeobecně) se mi jeví jako jedna velká katastrofa. naprostý souhlas.
Brr:
Taky zkuste třeba na příkladu naší trati uvést, kde se najde ten "rozvoj" v těch osmdesátých letech uvádíte to sám, on taky nebyl žádný důvod druhou kolej pokládat (a jako stavba vyvolaná JETE k položení části druhé koleje na Budějce došlo). Problematické jsou třeba úpravy stanice v Mezimostí. Jinak uvedu třeba rekonstrukci všech úzkorozchodných tratí s výjimkou Blažejov - Bystřice, která se nestihla (přičemž dnes se často tvrdí, jak obě tratě v JH převzala JHMD v "dezolátním stavu").
byl názor oblíbený ve 30. letech minulého století. To je blbost. Není, přečtěte si tehdejší komentáře v tisku a obecně o vztahu k železnici u "daňových poplatníků" (byly horší, než dnes).
zkuste si přečíst Obyčejný život, tam o tom je. Lepší budou asi Trhani od Nerudy.
...kam by z dnešního pohledu patřilo i tehdejší Rakousko-Uhersko. Nevím jak v Uhrách, ale pro Rakousko pravdu nemáte. Snad všechny úřední procedury kromě EIA se používaly i tehdy (některé samozřejmě na úrovni tehdejšího poznání - třeba hygiena). Stejně i třetí svět má pravidla ohromně složitá (když je potřeba a není na úplatky)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6904
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 22:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
NAD = vyhozené statisíce- Sudo -Olbramovice a dělá se jen ve Voticích
Jen technická - tohle mi přijde naprosto správně, protože když jede NAD až do Sudoměřic (po I/3), tak není téměř žádné zpoždění, kdežto kdyby se měla proplétat po okreskách do Heřmaniček (II/121 je tuším uzavřena) a odtama zase vlak přes pomalé u Mezna, tak to bude daleko časově náročnější.

k začátkům staveb:
Podle mě stavba ležící zcela nebo v převážné míře na drážních pozemcích (např. Doubí-Tábor) je snáze projednatelná a nezdržují jí tolik třeba výkupy pozemků než stavba povětšinou v nové stopě (např. Sudoměřice-Votice). Takže k současnému postupu existovala varianta začít s přínosnějšími stavbami, ale o mnoho let později (IV.koridor odhaduji, že by možná začal za rok, za dva ).

Je určitě pravda, že "rozeskání" na úseky se mohlo udělat lépe, ale nevidím do důvodů.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3926
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 25. srpna 2010 - 23:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: kluku, kde jsem psal že NAD Sudo-Olbra je špatně? Naprosto nej to je. Za chybu považuji to, že se nevyužijí tyto výluky i pro zdvojkolejnění toho zářezu.
Pokud vím, tak z Tá do Chotovin to bude ve stávající stopě. Už to mohlo být hotové...Když byla NAD kolem Tábora.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 11:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: děkuji za potvrzení mého tvrzení, že se tady žádný rozvoj v osmdesátých letech nekonal, i to drátování bylo jen takové flikování. Poslední významné stavby tu byly za Hitlera (ne že bychho chtěl chválit). Takto sklonově náročná a tehdy nákladní dopravou silně zatížená trať si zasloužila víc. A s tím Temelínem byla taky komedie - v době, kdy se stavěl, tak se taky mohutně zdvoukolejňovalo (a zase - nějaké narovnání trati třeba, na to se kašlalo), a když byl skoro hotov, tak se zasekla i výstavba druhé koleje. Úzké - rekonstrukce lokálek za situace, když se rozpadají hlavní tahy, to mi připadá divné. Krom toho je to taky jen plivnutí do moře.
EIA sem nebo tam, v dobách výstavby železnic tu byly poměry jako ve třetím světě, viz třeba ti Trhani. A zrovna s tou hygienou - v pracovních táborech čas od času propukaly epidemie, třeba cholery. Tohle už nemáme a to nás odlišuje od třetího světa nebo od R-U monarchie, ne to, jaké je zrovna potřeba papírování.
Hroch: možná by se zpoždění stavby dalo přežít. Jenže vrhnout množství peněz na jeden úsek, to "se nikdy nedělalo" - a pak jak zdůvodnit třeba Plzeňákům, že se do 4. koridoru masivně investuje a do třetího ne. Tak s rozreje na dlouho všecko.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 14:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepoužíval se náhodou na reko úzkých použitý materiál ze širokých? Nějaký výzisk místo nového materiálu? (jen dohad)
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 17:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: když myslíte. Nějak nerozlišujete novostavby a udržování, když já jsem původně tvrdil, že právě to bylo v 90. letech horší. Koridory nejsou vše. Z rekonstrukcí v 80. letech viz např. i Brno - Břeclav, Nákří - Netolice . Ono to mělo i praktické důvody, když pro silnou zejména nákladní dopravu nešlo dělat spojitou obnovu na hlavních tratích (viz dnes), tak se dělalo vše okolo - tento důvod jsem slyšel.
Martin_b: pokud vím ne, šlo o nový svršek tvaru S49. Ale už si to nějak nepamatuji (je o tom článek v Železniční technice 1988 nebo 1989).
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4078
Registrován: 11-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 19:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si tohle přečtu, tak jsem fakt nas**** Jak se šetřilo (...) na ministerstvu dopravy
SINE AMICITIA VITAM ESSE NULLAM. (MARCUS TULLIUS CICERO)
Bez přátelství není pravého života - bez přátelství je život nicotný.

Orlí hnízdo
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3929
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 20:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedním z výsledků auditu je, že po desetiminutovém rozhovoru odešel celý management odboru vnitřní správy," dodává Bártův náměstek Radek Šmerda. Tak tomuhle tleskám. Jen jsem zvědav kolik jich to dá k soudu a budou je muset vzít zpět včetně doplatku ušlé mzdy...
A tohle je už facka:
Happy end? Nikoliv. Některé z vyhozených úředníků už přijali do práce na ministerstvu zemědělství, které sídlí pár desítek metrů od ministerstva dopravy.
Až přijde na to jak se vyhazují nesmyslně peníze na stavbách koryt, rekonstrukcích HV a ostaních zhovadilostech tak se bude asi stavět ke zdi s páskou přes oči
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 20:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk: myslím, že to není ještě to nejhorší - třeba někdo prověří všechny smlouvy (ty, co existují). Začalo to myslím za Schlinga. Mě to nepřekvapilo, ani to, že ti lidé odešli na zemědělství. Jen ten kalendář bych za ošklivý neoznačil, narozdíl od loňského kalendáře SŽDC (letošní nemám), který byl opravdu hnusný. Ale ta cena mi vyrazila dech.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Mě to nepřekvapilo, ani to, že ti lidé odešli na zemědělství. Vy jste z té historie ale mimořádně otrlý.
Čínu na ně, na gaunery. Dřív se říkalo "Dojič socializmu" teď ???
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 21:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřív se říkalo "Dojič socializmu" teď ???

Úspěšný podnikatel.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 21:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste z té historie ale mimořádně otrlý.
To bohužel není z historie. Pracuji ve státní správě (slovy VŠD jsem parazit ).
PS: Pokud na příslušných vysokých místech nepochopí, že obranou proti zalévání kytky za 460 Kč apod. jevům je pouze transparentnost a ne policejní represe, není téhle zemi pomoci.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6911
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 22:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
kluku, kde jsem psal že NAD Sudo-Olbra je špatně?
Tady, kmete: NAD = vyhozené statisíce- Sudo -Olbramovice a dělá se jen ve Voticích (úterý, 22:13)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 22:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý most na Beztahov ve Voticích to má za sebou, zbyly jen opěry, do kterých se pomalu zakousává bagr.

Z Bystřice k Bene makali v 1.TK dráteníci, nataženo až k podepřenému mostu na kopci, dál tomu jaksi ta slavná podpěra trochu překáží .

U jižního portálu Tomického tunelu se bagr pomalu zakousává do kopce, severní je trochu víc znatelnější, již snad s nějakým betonovým nástřikem.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3935
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. srpna 2010 - 22:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Woe Si prd vědátor, neumíš číst mé myšlenky....Míněno, že když už se jezdí NAD Sudo-Olbra (ok). Tak se má dělat na celém úseku (nebo alespoň ten zářez).
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 05:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VÝSTAVBA KORIDORU SE NEZASTAVÍ
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 03.08.2010
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 07:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cely clanek je zde :
http://ekonomika.idnes.cz/barta-vyhladovel-stavebni-firmy-zelezni ci-zlevni-o-pet-procent-pwc-/eko-doprava.asp?c=A100826_203124_eko -doprava_iky

A vsichni jsou spokojeni, vlk se nazral a koza zustala cela - i s PHSkama - betonu zdar

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 09:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

staví se dál
Řekl si: sundal jsem půl giga, tak můžete dál stavět.
Na druhou stranu, když se jede podle stávajících projektů a stávajících povolení, těžko jde snížit náklady třeba na polovinu.
maximálně zkusit vynechat některé stavební objekty a modlit se, aby to bez nich zkolaudovali.

Ad úspory na ministerstvu: přítelkyně se bude divit, až jí po jejím návratu z konference naúčtuji tisíce za týdení zalévání jejích kytek.
A to nepočítám, že jsem vypral dvě pračky jejího prádla (a stejně jako u mytí a leštění ministerských aut) můžu říct, že jsem to pral dvakrát denně pořád dokola!

(Příspěvek byl editován uživatelem felix.)
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 10:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

}Felix : mate pravdu v tom, ze jestli se pojede dle puvodni PD - moc se asi neusetri. A to se urcite pojede.
Takze mi to tak pripada jakoze kupr. PHS nechame, ale za to polozime levnejsi kabely.
Hmmm...

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 10:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale za to polozime levnejsi kabely Přesně to se na idnes píše. S tím, že "možná budou potřeba častější opravy".
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 10:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: no, tj.jasne, ze budou potreba castejsi opravy - presneji castejsi nahrady - za ty ukradeny

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 11:11:52    Odkaz na tento příspěvek  

Simba: máte na mysli společnost Romomont s.r.o. - společnost za svět bez barevných kovů ?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 12:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jako původně plánované kabely měly ochranu proti krádeži? To spíš bych čekal, že se použije třeba míň vodovzdorná izolace, takže to dřív zpuchří, nebo něco takového.
Ale jak je tam psáno, firmy nebudou chtít přiznat, kde se zlevnilo, protože by se mohlo přijít na to, že leccos bylo skutečně předražené. Do toho my neuvidíme.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 13:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix: maximálně zkusit vynechat některé stavební objekty a modlit se, aby to bez nich zkolaudovali.

Nebo doplní později, po nezdařené kolaudaci.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Jáchym_rotor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2009

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 13:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím, že "možná budou potřeba častější opravy".

Třeba konečně padne mýtus bezúdžbovosti.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 15:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I kdyby padnul, tak se stejně nic udržovat nebude.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 15:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_rotor: Třeba konečně padne mýtus bezúdžbovosti.

Někteří lidé se rádi tváří, že bezúdržbovost znamená, že se nemusí vyměnit díl se skončenou životností. Ne. Bezúdržbovost je, že se to nemusí třeba denně nebo měsíčně promazávat nebo dolévat.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 15:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se mi nejak nezdaji ty cifry v clanku - tedy pokud se nemysli tech 8,5 mld pro tento ci pristi rok. Pak by to odpovidalo - ze je to ale "kauf" usetrit pul mega

Navic z ofic.stranek SZDC "zmizely" odhadovane castky nakladu na jednotlive stavby - co si pamatuju, odhad na Vo-Ben byl neco kolem 6mld.,posleze zvysen na 8,2.
Jestli se mylim, muze mne kdokoliv opravit.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13435
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 16:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: V rozpočtu SFDI na rok 2009 byla uvedena částka 5 325 385 000 korun čili 5,33 mld., v rozpočtu na rok 2010 tam byla částka 6 756 893 000 korun čili 6,76 mld. (nárůst ceny tedy byl o 1,43 mld.), v návrhu rozpočtu na rok 2011 je tam stejná částka.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13436
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 16:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takové byly(jsou) uvedeny ceny v rozpočtech SFDI na 2008 -> 2009 -> 2010 -> 2011:
Str-Ho: 3,68
BenStr: 4,48 -> 4,48 -> 4,48 -> 4,48
VoBen: 4,74 -> 5,33 -> 6,76 -> 6,76
TaSudo: 3,59 -> 3,59 -> 4,13 -> 4,13
DoTa: 3,24 -> 3,24
VeDo: xxx -> 6,05 -> 7,56 -> 6,11
HoVe: xxx -> 1,85 -> 1,85 -> 2,27
ŠeHo: xxx -> xxx -> xxx -> 1,29
ČBNem: xxx -> 0,95 -> 0,96 -> 1,21

Občas je těm číslům obtížné věřit, když u Veselí-Doubí to skočí o jeden a půl miliardy nahoru a pak zase dolů.
Chotik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 16:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna perlička alias jedna paní povídala: o mostu z Jírovic do Mokré Lhoty u Bystřice koluje drb, že neprošel zátěžovou zkouškou a prohnul se, takže je zatím nepoužitelný.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 16:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co chtějí na BenStr ještě dělat za tolik miliard? Nebo to jsou všechno platby ex post?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13437
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 16:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: to je celková cena stavby, jak se průběžně měnila. Na 2011 je u Benešov - Strančice rozpočtována částka 7,5 mil. korun, nevím na co, že by třeba na raut při slavnostním zakončení?
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 17:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pobo:
Jo tak to jo...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 17:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten most nad trati u Jirovic se pry opravdu prohnul - vseobecne znama vec.
To, ze stoupaji naklady na Vo-Ben se neni co divit - potizi pri razbe tunelu je vic nez dost - na Zahradnici to diky tvrde skale nejde podle vsech predstav, na Votickem "krtinci" je zase podlozi nestabilni.
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 17:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neomlouvá to zvýšené náklady. Má někdo aspoň hrubou představu, jaká že částka je v rozpočtu na geologický průzkum? Jistě nemalá. A ty tunely nejsou zas tak dlouhé aby se nezjistilo už ve fázi příprav a rozpočtu, že něco není v pořádku
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 03.08.2010
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 18:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Situace včera:


edit: Jak to vypadá s původním datumem zprovoznění 1.TK By-Be?

(Příspěvek byl editován uživatelem Koudy.)

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 18:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mne, co tedy dělají s tou vysoce kvalitní tvrdou rubaninou ze Zahradnického tunelu... Použijí ji alespoň jako štěrk na koridor? Nebo se to prodává jako stavební kámen?

P.S. Kdo mi sežene 2 kg vážící kámen ze Zahradnického tunelu, má u mne tuplák piva!
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 18:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden námět pro stavební firmy, odkud vzít těch 5%:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/209868-hlavni-polskou-dal nici-firma-pres-den-stavela-a-v-noci-rozkradala.html
Holt nezařadili do programu modlení, jinak v Polsku bezpodmínečně nutné, a tak to dopadlo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13438
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 19:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005: z rubaniny ze Zahradnického tunelu se buduje násep u Heřmaniček, mnohakilových šutrů tam najdeš hodně, takhle vypadala ta hromada začátkem června, když měla asi půlku budoucí výšky:


P.S. Kolik dostanu těch tupláků? Dvoukilových šutrů je tam aspoň milión.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6913
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 27. srpna 2010 - 21:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Poborskiii:
A byl vždy u té konkrétní stavby shodný rozsah? Měl jsem dojem, že snad zrovna u VoBe nějaké změny byly.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 06:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Já mám dojem, že se ta cena u VoBe zvedala hlavně kvůli dodatečnému doprojektování Tomických tunelů, aby byla souvislá vyšší rychlost až po Bystřici.

Poborskiii: Jenže já se tam jentak nedostanu. A až budu moci, bude třeba pozdě. Takže chci jeden pěkný čistý (nezaprasený od hlíny) a tuplák je tvůj Na příštím setkání může dojít k předání. Mimochodem, dostal jsi ode mne v pořádku ten kontakt na SŽDC?
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6921
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 20:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem si toho všiml asi před týdnem a pořád zapomínám to zmínit: ve Vršovicích os.n. za krajní výhybkou směrem na Železný Most, Hostivař byly osazeny nové rychlostníky (směr Hostivař 70, směr hl.n. 60). U obou TK.
Zdá se mi, že tam už ty rychlosti konečně dávají smysl.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Mates14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 17:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Dnešní Votice. -m.