K-report
 

Archiv do 14.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Světelná návěstidla » Archiv do 14.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 17:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nemám pocit, že by se Qěcy úplně vyjádřil qěci ... :o)
Dle mne, je rozhodjící poloha odjezdového skupinového návěstidla. Pokud je u koleje, po které je onen průjezd, pak zde lze hovořit o možnosti závislosti. V jiném případě těžko a je třeba do průjezdu vlaku zapojit výpravčího, bez kterého to dokončit nelze.
Čili není důležité jestli se k tomu skupiňáku dostanete kličkováním přes x výměn, důležité je, jestli je u vaší koleje.
Pokud je až za výměnami (Obrnice např.) tak tam si bez výpravčího neškrtnente.
Mechanika byla ve své podstatě mnohem jedodušší.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 17:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no podle mě je uplně jedno kde to skupinové návěstidlo stojí, protože ukazuje jen to že je možný odjezd z jedné z kolejí pro kterou platí, to vubec nic neznamená, nebo se pletu?
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:03:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V staniciach so závislými svetelnými návestidlami svieti na odjezdech "40 a voľno"? Ja som myslel že z každej aj krivej koľaje svieti "voľno" alebo "výstraha". Na vjezdu môže svietiť VOĽNO, VÝSTRAHA alebo 40 a VÝSTRAHA <-- ta svieti i pri prechode po odbočke a na odjezdu jednosvetlová farba. Potom je tu ešte nutné spomenúť, že sučasné vlakové cesty sú obmedzené tak, že ak postavím vchod na koľaj pre ktorú platí na odchodovom zhlaví skupinové návestidlo, tak od tohto skupinového návestidla sa dá postaviť odchod len z tej koľaje na ktorú je postavený ten vchod - z inej koľaje sa nedá. Platí to samozrejme aj vo väzbe že mám postavený odchod tak vchod postavím len na tú koľaj z ktorej mám odchod postavený.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:10:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inak ja na takej stanici slúžim čo má skupinové návestidlá, ale máme rýchlostnú návestnú sústavu a na návestidlách svieti presne to čo má, nezávisle od toho, či je to skupinové návestidlo a kde pri ktorej koľaji fyzicky stojí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Reiser:
Noltha má pravdu. Jaký je rozdíl mezi skupiňákem u některé koleje a skupiňákem za zhlavím, či u zhlaví? Vždycky musí být fírovi JINÝM ZPŮSOBEM oznámeno, že ten skupiňák platí zrovna pro něj.

Rozdíly mezi výše uvedenými skupiňáky jsou pouze v konci vlakové cesty (kde bude a kde nebude koncovník nebo námezník s červeným pruhem).

Ve stanici se závislými návěstidly by 40 a volno podle mne svítit mohlo, pokud ta stanice má odsun osy - vjezd do křiva a odjezd rovně (Braník, Veleslavín)
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu vám naruším debatu. Co to jsou za návěstidla v Ostravě-Kunčicích na koncích perónů směrem na Střed a Vítkovice? Je to šedý sloupek a na něm bílé světlo, které svítí, když je postavený odjezd. Odjezd je totiž až za obloukem a není na něj vidět. Smysl je jasný, ale nevím, že by taková věc byla zmíněná někde v předpisech.
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas: Pomůcka pro venkovní výpravčí. Totéž je v Ostravě na hlavním na 1. a 2. nástupišti. Předpis toto neřeší, řeší to Staniční řád příslušné stanice.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 22:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ve stanici se závislými návěstidly může svítit 40 a volno (např. Rybniště), ale nemusí. Záleží, kdy byla poslední rekonstrukce.

Jirkas: Podobné světýlko je i v Chrastavě (pro náv. S3)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 23:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesvítí v Rybništi na vjezdu 40 a volno proto, že je to odjezd odbočkou po 60-ové výhybce při TR 60 km/h na jedno světlo...?
Tak je to třeba v nedalekých Mlýnech.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5194
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všem díky za reakce. závěr bych dal asi takový, že je to jak kde :-) s tím, že je blokování současných vlakových cest, jak píše Esíčko

že jde skupinový odjez i v rychlostní soustavě mě nenapadlo. tam už je to jasný úplně:-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 16:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Takový závěr bych z toho zrovna nedělal. radši bych si pro vyhodnocení a shrnutí pročetl příslušné normy a předpisy.

Ještě si troufám říct, že v sešiťáku značka "S" vůbec nijak není závislá na značkách "P" a "semaforek".
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 17:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: přesně tak, existuje samotné (8) i (8)S, stejně jako existuje samotné P i PS.
P znamená, jak tu správně někdo psal, že se nějakým způsobem předvěstí, tedy že nehrozí Stůj za Volnem.

S výlukami (vzájemným blokováním) cest to souvisí jen okrajově, a sice tak, že u (8)S i PS nelze stavět současný vjezd a odjezd téhož směru na různé koleje mající společné skupinové návěstidlo.
Totéž ovšem musí umět i samotné S, takže to nemůže být rozlišovacím znakem.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Nebyla řeč o odjezdech? Navíc v Rybništi není nikde 60 km/h do odbočky.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 12:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: eeh sorry, já jednak reagoval na Qěcyho a 40+volno na vjezdu při odsunu osy a nekontroloval, jestli tam to Rybniště dáváš jako reakci zrovna na tohle, druhak jsem si v pozdním čase spletl Rybniště s Chřibskou a ještě tam přikouzlil mlýnských 60 km/h...
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 14:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K čemu bylo dobrý "návěstidlo", co bylo na střeše II. nástupiště (u 2. koleje) na Masaryčce? Tady je fotka:
 
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 11:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to náhodou cestové návěstidlo s trvale svítící návěstí Stůj?
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 01:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny.
Ještě bych se rád vrátil ke stanicím P, PS apod. Za prvé lze říci, že u nás platí rozličná všehochuť, někdo dá přednost výrazu "bordel" :-).

1) U P na vjezdu může svítit maximálně 2x žlutá, s tím odklonem osy je to možná specialitka - Braník je ovšem rychlostní soustava. U P stanic tam, kde odbočuje ze stanice jiná trať sníženou rychlostí se ani nesměl stavět průjezd, kdy by na vjezdu a odjezdu byly zelené, nicméně by byl odjezd např. na 40 km/h (bývalo to v Chocni).

2) Pokud je stanice S, musí průjezd vždy výpravčí vlaku sdělit, přestože se tak ne vždy děje. To platí i pro stanice S + rychlostní soustava, kde můžete projíždět "křivě" na 40 a očekávej 40 na vjezdu. Myslím, že postavení skupinového návěstidla u koleje nebo až na zhlaví neřeší problém průjezdu. Tímto se někdy řeší omezené povolení současných vjezdů (pokud není odjezdové návěstidlo jen jedno).

3) U stanic, které nejsou P a mají světelná návěstidla se bohužel může vjíždět na zelenou i žlutou a význam je stejný. Toto platí pro stanice bez odjezdových návěstidel i s nimi. Bohužel jsou u nás i stanice s odjezdovými světelnými návěstidly, které nejsou ani P.

4) Pokud se někde použijí štíhlé výhybky, lze návěstit pouze "volno" i na cestu "do křiva", pokud je ovšem celá stanice pod určitou rychlostí. Toto nemá nic společného se stanicemi P.

Tolik trochu informací pro zamotání hlavinek :-).
Vít Javůrek
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka kraťas - je to možné, možná se používalo při výjimečném vjezdu na obsazenou kolej, jinak bylo zhaslé. Návěstidlo jsem nikdy neviděl v provozu, dokonce nemělo ani označení návěstidla. Při listování publikací ŽM-Atlas vozidel 3 jsem zjistil, že na té střeše bylo minimálně už v roce 1967. Pryč ho dali až 2004, když se dělala obnova střech na Masaryčce.
Pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.70.65
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 08:25:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ke stanicím P: Při vjezdu na výstrahu a zastavení (postavit průjezd na dvě zelené je zakázáno, jak psal pan Javůrek) ve stanici lze pak na volno odjíždět do odbočky. Při vjezdu na 40 a výstrahu lze pak bez zastavení na volno (odjezd) jet do odbočky. Na trati 010 je to možné vidět v Kolíně (pražské zhlaví) a Ústí nad Orlicí. Dle předpisu by tak každý vlak, který vjel na výstrahu, zastavil, měl na volno jet 40 km/h, dokud se fíra nepřesvědčí, že skutečně nejede do odbočky.

Měl bych dotaz ke Kolínu: Při vjezdu po druhé koleji od Kutné Hory na návěstidle před perony (cestové návěstidlo) svítí dolní žlutá hned pod bílou (40 a opakovaná výstraha). Ta žlutá je tam třetí odspoda. Proč prosím nemůže být až dole, aby tak návěstidlo bylo lépe čitelné i z větší vzdálenosti?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 00:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak vhodně umístit návěstidlo:
 
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 16:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pája: nejsou ta spodní dvě světla indikátory P/O resp. místo pro ně...?
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 09:03:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej podobnú otázku som pred časom dostal aj ja, akéže svetlá sú na 7! svetlových cestových návestidlách v Kolíne? Pôvodne to boli vložené návestidlá s klasickými troma svetlami. Pri modernizácii boli nahradené cestovými návestidlami návestiacimi návesti na nedostatočnú zábrzdnú vzdialenosť. A keďže sa pri ich zmene na cestové chcel projektant čo najviac vyhnúť zásahom do "ruských" schém, naprojektoval samostatné elektrické obvody pre bielu - nedostatočnú a pre bielu - privolávačkovú. Takže zhrnutie, cestové majú klasických 5 svetiel + 2 spomínané biele naviac.
Laminatka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 03:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemáte rozmery návestidiel? hlavne mi ide o rozmery svetelného návestidla s rýchlostnou sústavou, no budem rád aj keď pošlete rozmery predzvestí a mechaník.
e-mail
s499.0@azet.sk eso.kbx.cz ICQ# 201040019
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 20:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toď je jedna hádanka, kde to je?(Posím Krysoleta a Fanyho aby nenapovídali, zatím)
 
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stínovlas: Tohle je možný snad jedině na Slovensku , ale konkrétní místo si hádat netroufám.
Pro zajímavost taky přidám jeden případ nízkonákladové výměny návěstidla.
 
http://fotodoupe.net
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 12:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stínovlas: Fany nenapoví, také neví...
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 21:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Slovensku to není, je to u nás na dvoukolejné trati u větší stanice
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 22:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stínovlas:To bude někde na Vlářežeby veselí?
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a z které strany, do Veselí máš čtyři vjezdy
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Stínovlas:Že by od Brna??
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



zabiják much
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.181.66
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:18:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která, od Šalingardu???"Pravá", nebo "levá" traťová??
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 15:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý sled návěstí je možné pozorovat v Praze-Hlubočepích při jízdě od Prahy-Řeporyjí. Při postaveném vjezdu ukazuje světelná předvěst návěst "Očekávejte rychlost 40 km/h", vjezdové návěstidlo "Rychlost 40/h a výstraha" a odjezdové návěstidlo "Volno". To mi nějak nedává smysl - zvlášť, když už je ve stanici jen jedna kolej. Jinak jsou zde návěstidla vzor SSSR - s výjimkou jednoho nefunkčního odjezdového u dnes již vytrhané koleje - to je konstrukce AŽD.
Václavs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 19:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které už nestojí.
Kdysi zde jezdilo 10 párů nákladních vlaků, dnes ...
ICQ 197105314
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro doplnění - v Prokopáku jsou "česká" SSSR (vyráběná AŽD cca od půlky 60. let), tedy ty s užšími štíty. Aby se tam někdo nehnal zbytečně s domněnkou, že narazí na dnes už vzácné sovětské Svetlofory nebo ESP.
Blazek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 17:17:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz:
Odjezdové návěstidlo a na něm čevená pomalu kmitající pod ní bílá.
Děkuji za odpověď.
PS: podle mě pochybná návěst, ale vlak na ní projel.
Laminatka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 18:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

opatrne na privolavaciu navest
s499.0@azet.sk eso.kbx.cz ICQ# 201040019
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 21:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blazek: Cituji z předpisu D1: 119. Návěst PN (přerušované bílé světlo, pozn.: může být i s červenou) dovoluje jízdu kolem hlavního návěstidla s návěstí Stůj, které je zhaslé či má pochybnou návěst nebo dovoluje jízdu kolem přenosné návěsti Stůj; předvěstí návěst Stůj na následujícím hlavním návěstidle (bez samostatné předvěsti) a přikazuje strojvedoucímu vlaku jízdu podle rozhledových poměrů. PN na oddílových návěstidlech hradel nebo hlásek jízdu podle rozhledových poměrů nepřikazuje.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Blazek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 07:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:Ale bílé svítilo a červené bylo přerušované.
Tohle jsem v D1 nenašel!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5354
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 08:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kde to bylo? blikavá červená prej bejvala ve vršovicích na ranžíru.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 17:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blazek: Omlouvám se, četl jsem to zběžně…
Podle mě by to měla být pochybná návěst. Já bych na ni nejel.
Ten vlak ovšem mohl odjet na písemný rozkaz nebo výpravu vysílačkou…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Blazek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 18:47:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Dík za odpověď.
Bobo: Byla to Kutná Hora. Když to bylo ve Vršovicích co to mohlo znamenat?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to bylo ve Vršovicích co to mohlo znamenat

Bylo to na "brzdách" a pokud si to dobře pamatuju, pravděpodobně "sunout pomalu" do zádržné brzdy.
Ale hádat se nebudu, je to už moc let.
Zítra v práci zjistím od kolegy, který tam sloužil až do konce brzd a napíšu.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 00:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to na "brzdách" a pokud si to dobře pamatuju, pravděpodobně "sunout pomalu" do zádržné brzdy.

Ale ne. Červené kmitavé světlo se na návěstidle rozsvítilo v momentě, kdy byl poslední vůz vlaku na zádržné brzdě. Bylo to jen na návěstidlech ve Vjezdovém nádraží na zhlaví směr Malešice. Sloužilo to prostě k tomu, aby fíra vlaku jedoucího odspoda věděl, kdy má zastavit. Kdo zná poměry na vršovickém ranžíru pochopí .
Pokud si dopbře pamatuju, tak na návěstidlech byla jen tři světla - červená, bílá a červená. Horní červená svítila stále, při vjezdu vlaku se ve správnou chvíli rozkmitala i spodní červená, a konečně po odvěšení lokomotivy červené zhasly a rozsvítila se bílá a cestou posunu odjela.
Píšu to z vlastní zkušenosti, někdy koncem března 1988 (v předvečer známé nehody panťáku v Hostivaři) jsem jízdu na E 469.3029 (tehdejší E11) vršovickým ranžírem absolvoval.
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 15:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už to vím přesně: červená se rozblikala, když měl fíra během 25 metrů zastavit. Bylo to opravdu proto, aby neprojel prvním (spíš posledním) vozem zádržnou brzdu. Po odvěšení loko byla celá souprava odbržděná a držela ji jen zádržná brzda, která po rozvěšení jednotlivé vozy spouštěla na rozřazení a na údolní brzdy na vlaky.

Ale nebyly tam dvě červené, JEN JEDNA!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: podle schémaťáku byly na Sc5 až Sc8 opravdu DVĚ červené. Pořadí světel bylo Č-B-Č.
Krom toho jsem to jednou viděl na vlastní oči (do té doby jsem si myslel, že se rozbliká ta jedna červená).

Být ranžír funkční ještě nedávno, tak to Sedlář nacpal do D1 (asi jako bílé pruhy u Krasíkova) a měli ftom jasno fšichni...
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:16:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hlubočepy: Zařízení v Hlubočepích bude asi silně očesané, že tam chybí řada závislostí. Na tom vjezdu se v podstatě rozsvítí nejnižší povolující znak (40km/h a výstraha). Na to, aby se rozsvítilo něco víc, tam asi už chybí dráty nebo relé. To není nic proti ničemu, bezpečnost provozu to neohrožuje.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 13:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nebyly tam dvě červené, JEN JEDNA!

Byly tam dvě, jak píše i Hajnej.
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v pátek 6.10. jsem opět jel přes Hlubočepy a to návěstidlo AŽD tam už skutečně nestojí. Ale ta česká návěstidla sovětského vzoru tam stále jsou, ač některá už nefunkční.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze na Žvahově na zhlaví směr Smíchov spol. n. trvale svítí toto návěstidlo:
zvahov
Nepodařilo se mi nalézt žádné internetové stránky, kde by byl význam této návěsti vysvětlen, a hlavně nechápu její význam v místě, kde není stavědlo (St. 1) obsazováno a signalizace se tedy nemění - takže si myslím, že může být nahrazena nějakou značkou. Normální světelná návěstidla jsou zde zneplatněna kříži neplatnosti.

Poradí by mi někdo???
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prejezdnik, urcite to nekde na netu bude vysvetleno, nemam ted na to cas. Akorat me ze strany Zvahova/Jinonic nenapada zadny prejezd, ke kteremu by byl vztazen.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle:
 
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl by mi někdo schopen říci, ve které době se začala používat návěstidla vz. AŽD - jde mi i o jejich možné (ne)potkávání s .
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: je to skutečně přejezdník s návěstí "otevřený přejezd". Pokud se přejezd, se kterým je přejezdník propojen, uzavře, rozsvítí se horní bílé světlo (dle D1 může i blikat, ale to jsem v reálu neviděl). Pokud se bílé světlo nerozsvítí, musí jet strojvedoucí k přejezdu se zvýšenou opatrností, to jest stejně, jako by měl rozkaz Op, část a.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5429
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po roce 72 (?)
jinak fotka papouška a návěstidel AŽD je v knížce parní symfonie.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud si dobre pamatuji, tak je fotka zst. Brandys nad Labem jeste v parnim provou uz v soucastne "typonavestnim" provedeni, snad je to v publikaci, kterou na to tema tamejsi trat vydala SAXI.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašute, tipnu si rok 1970.

Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut:
pokud jsou myšlena návěstidla AŽD 70, tak počátkem 70. let, ono ta 70 v označení je rok vzniku (nebo čeho přesně) pak tedy máme přjezd AŽD 71 který je z roku 71, a nebo nové plastové výstražníky označené jako PV99, takže schema označonání ažd je zřejmé ;-)
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp, Krysolet: Děkuji moc. Jistě, že o tom na netu něco je, jenom vědět, že to mám hledat pod heslem "přejezdník"
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad noltha: máte pravdu, modrá armáda převzala móresy armády zelené, jen v jisté době přestala používat zkratku "vz.". Celé označení daného typu návěstidla bylo "světelné návěstidlo AŽD vz. 71"...něco jako "puška samočinná SA vz. 58" ...číslo uvádí rok zavedení do výzbroje...ej čo táram...schválení typu jako standardního.
To znamená, že první kousky se jako prototypy mohly objevit dva - pět let před tím.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 22:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdy bylo erektováno poslední nové návěstidlo AŽD vzoru SSSR? To muselo být někdy v půlce sedmdesátých let, ne? Když i v Radotíně jsou tato návěstidla. Některá radotínská jsou ale už AŽD 70 s kulatými kšilty a to už nejmíň dvacet let, nevím, jestli tam nejsou už z doby výstavby RZZ (1971 - 1973).
Kdy se vyráběla AŽD 70 s hranatými kšilty?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace