Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 28. 1. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 28. 1. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
transit01
Pondělí, 23. ledna 2023 - 18:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3173
Registrován: 9-2012
Risane kwasiho si řešte jak chcete ale moje fotky si prosím do huby neber. Ignoruj moji existenci na tomto fóru, prosím. Já si s těmi fotkami dávám celkem práci víš, a to že tady někdo Formana s 10 000 na tachometru nazve neznáme špinavé auto mě dokáže tak akorát nasrat..(jinak stav tachometru ověřeno ministerstvem kdyby někdo zas chtěl napsat blábol typu že se favoritům často měnili budíky)

A to že to nikdo nekomentoval? Tak ať, na fb trhají rekordy a dokonce jsou tak dobrý že je někdo krade i na platesmanii.
transit01
Pondělí, 23. ledna 2023 - 19:10:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 9-2012
A jo, pište si tady co chcete, zkuste si mě třeba i někde zmlátit, ale prostě mě vyloženě dovede vytočit, když fotky, u kterých jsem se snažil aby nějak vypadali a fotil je zrcadlovkou někdo nazve focené s nudným světlem pod nudným úhlem vyplňující celý snímek, každej se s foťákem v prackách nenarodil, a opravdu to tam lépe vyfotit nešlo, a každý normálně smýšlející člověk si to dovede představit, když na fotce zadní části vozu uvidí, že před autem je zeď a ještě před zdí je to zapáskované aby se tam nechodilo..

Proti Kwasimu vůbec nic nemám, je to bůh, ale opravdu na těch jeho fotkách u plotu sběrného dvora nic extra nevidím, omlouvám se, prostě se mi ty moje fotky libí víc a mají i větší vypovídající hodnotu, nemám nic proti jedné škodovce na tisíc způsobů, ale na těch mých fotkách (ač teda některé jsou opravdu nekvalitní, třeba samara byla focená za šera ale fotím na 10 let starou zrcadlovku co jsem zdědil a na novej foťák se mi nechce zvykat) člověk alespoň vidí něco nového, a ne pořád dokola to stejný.

Já nevím co by jste k tomu pořád chtěli za komentář, pokud něco není jasné, nebo mě to zajímá, tak se snad zeptám, proč to tady bylo vystaveno, ne?

Samaru jsem fotil, protože je to auto co sem dojelo až z Ukrajiny a stále vypadá hodně dobře.
Forman jak jsem psal, má podle všeho na tachometru najeto 10 000 a kdyby se umyl, tak je hodně pěkný.
Žlutá Škodovka prakticky nikdy neopouští garáž.
Uno stojí hodně daleko od domova, a navíc neustále venku, přesto je až na kapotu jako nové, a to je co říct.
A Stovka je prostě stovka, tahle navíc na železných značkách..

Tady jsou třeba fotky z dnešního rána, Trabant je Trabant, ale co se týče formanu, jedná se podle kamaráda o kus vyrobený 12/1990, a je to jeden z 250ks ověřovací série kdy se už jen čekalo na zelené kastle pro spuštění plné sériové výroby Formana. A jo, je to focený mobilem, no, foťák jsem si rozbil v Prostějově a nemám čas ho vozit do Hradce do opravny, sorry.

Úterý, 24. ledna 2023 - 10:19:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 10-2007
Transite, pokud jde o tu Tvoji obhajobu snímku s bílým formanem, který jsem použil jako protipříklad, vycházíš z předpokladů, že bylo nutné jej pořizovat a zveřejňovat, v tom se neshodujeme. Možná, že existují lidé, kteří po takových snímcích touží a proto je dokonce kradou nebo co, ale těm zjevně nejde o estetickou hodnotu, nýbrž ve snímku hledají nějaký fetiš. Pak je pochopitelně jedno, jak snímek vypadá. Důležité je jen, že je na něm onen objekt. Klidně přes celý snímek, bez pozadí, bez kompozice. Nic proti tomu, fotí se i spousta ošklivého porna a lidi to nadšeně stahují a kradou, nikomu to neberu. Není to ale důkaz toho, že jde o povedené snímky. Na druhou stranu tady asi někde bude vysvětlení pro to, proč se kolem tohoto fóra motá tolik lidí, kteří nemají potřebu sem čímkoli přispívat, jen občas neukroti rozhořčení nad tím, že někdo sem dává okoukané.

Netvrdím, že kwasi je umělecký fotograf, jak se kdosi snaží podsouvat, ale u těchto konkrétních snímků šlo prostě o srovnání kvality. Protože ve snímku nehledám fetiš, nevadí mi, že je tam auto, které už jsem párkrát viděl. Zelená škodovka je možná pro někoho nuda, protože ji už mockrát viděl ze všech úhlů, takže už nefunguje jako fetiš ani auto, ani státní cejch na něm, to vyprchalo, ale pro mě zajímavější než cizí neznámé škodovky na ulici o to, že tady znám příběh. Ne nějak extra, většinou to přeskakuju, tyhle snímky v zasněžené krajině ovšem špatné nebyly. Vysloužily si ale agresivní útok a mě nejdřív udivilo proč, už to ale asi chápu. Nabídl jsem jiný pohled, aby mohli i jinak založení lidé popřemýšlet nad tím, zda by kwasi nestál alespoň za toleranci.

Těžko říct, jak jsem měl poznat na tom Formanovi, že má na tachometru 10 000. Pro mě tam nic zajímavého není, protože když chci vidět neznámého formana na náhodném místě v náhodný čas, můžu si zadat dotaz do google. Klidně sem svoje snímky vystavuj, nabízím Ti jen zpětnou vazbu od jiného druhu diváka. Za mě fotka bez popisku, zejména tam, kde na první pohled nenajdu nic výjimečného, smysl nedává. Pokud ale nevíš, co k tomu napsat a napadne Tě jen "stovka je prostě stovka", tak se holt nenuť. Ale já, kdybych si neuměl odpovedět na otázku, proč to vlastně fotím a zveřejňuju, tak bych se zarazil.
KOLODĚJ
Úterý, 24. ledna 2023 - 10:51:25  
Neregistrovaný host
transit01: prosim, neberte si nikdo nic osobne, nikomu neberu pravo na vlastni nazor a od druhych ocekavam totez. Tedy transite, Risana neres. To je podobne jako kwasi dalsi pochybna existence, jen s rozdilem, ze Risan je president zemekoule majici patent na rozum (alespon si to tedy o sobe mysli). A vubec se to tady temi zkrachovalymi existencemi posledni dobou nejak hemzi, at uz je to skalni komunista Mauricio (pozor - to neni urazka! to o sobe sam tvrdil na jednech skodovkarskych strankach, odkud ho vcera, podobne jako Risana pred sedmi lety, vypraskali [proud]) anebo Pajzak. Asi je ten kwas_syndrom infekcni a mame tu epidemii. [crazy][lol]
Pajzák
Úterý, 24. ledna 2023 - 11:56:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6674
Registrován: 6-2015
Takže jsi vyjmenoval tři zastánce Kwasiho fotek a hodil je do jedné škatule. A zbytek jsou ti normální. Fajn, díky za zařazení.[ok]
Úterý, 24. ledna 2023 - 11:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 10-2007
No jo, je to přesně tak, jak píše Koloděj. Celou dobu jsem všechno jen předstíral.
Mauricio
Úterý, 24. ledna 2023 - 12:09:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10491
Registrován: 4-2005
Jen aby bylo rozuměno, z těch výše uvedených stránek jsem včera zrušením registrace po cca 20 letech odešel sám a dobrovolně po té, co mi administrátor a majitel webu sdělil, že jsem "zkurvenej komouš" a další podobně oduševnělý člověk byl názoru, že bych se měl jít pověsit, protože "mrtvý komunista je dobrý komunista", padlo tam i něco o "levicovém fašistovi". Usoudil jsem, že za té situace není nutné na těch stránkách dál setrvávat, vygradovalo by to stejně v nějaký zákaz přisppívání, blokace IP adresy apod. Myslím, že o nějakém vypráskání či honu na čarodejnice nemůže být tedy řeč. Ale chápu, je nutno si kopnout a nejlépe ještě anonymně.

A jinak jsem rád, že jsem byl zařazen do společnosti Pajzáka a Risana. Je to pro mne pocta. Velká pocta. Rozhodně se v této společnosti cítím docela dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
KOLODĚJ
Úterý, 24. ledna 2023 - 13:10:53  
Neregistrovaný host
Pajzák:
"Takže jsi vyjmenoval tři zastánce Kwasiho fotek a hodil je do jedné škatule."
Jen mala korekce, vazena pochybna existence.
Slovo "fotek" nahradime slovem "odpadku" a slovo "skatule" nahradime slovem "popelnice".
Dekuji za pozornost, konec vysilani [talker]
Úterý, 24. ledna 2023 - 13:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 527
Registrován: 10-2014
...Jak to tak vidím,hodilo by se nové vlákno
"diagnózy a společenské zařazení přispěvatelů".Vypadá to, že by o něj byl jistě zájem ze strany jistého okruhu jednorázových komentátorů ...[lame]
Mauricio
Úterý, 24. ledna 2023 - 13:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10492
Registrován: 4-2005
Takové téma je v železnici a jmenuje se tuším šotouš, nový živočišný druh [lol]
Binadrub
Úterý, 24. ledna 2023 - 13:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2008
Tu se z toho stala tak půvabná komedie, že ani já nemám, co dodat! Stačí jeden hrbatej Kwasimodo a už i stranické průkazky lítají [lol]
Úterý, 24. ledna 2023 - 14:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 10-2007
Binadrub: když někdo diskusi posune do osobní roviny, nelze očekávat nic jiného. Spíš pak působí legračně se tomu divit.
Úterý, 24. ledna 2023 - 14:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5026
Registrován: 11-2006
Zajímavé je, že se vždy ozvou existence, kteří tu nemají žádnou historii, popřípadě se za svůj názor stydí a tedy ho anonymizují.

Mě tedy více než Kwasiho fotky zaujal fakt, že má očividně problém řídit svou zelenou střelu na sněhu. Přitom zadokolové škodovky byly na sníh strašně super a kromě dnešní čtyřkolky to bylo jediné auto, které nemělo s trochou šikovnosti problém vyjet v zimě k našemu baráku na horách.
transit01
Úterý, 24. ledna 2023 - 18:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3175
Registrován: 9-2012
Mě tedy více než Kwasiho fotky zaujal fakt, že má očividně problém řídit svou zelenou střelu na sněhu
Tak záleží co tam má za gumy, to dělá hrozně moc. Při přiblížení první fotky co sem naposledy dával mi to přijde jako nějaké sjeté Polarisy nebo Univerzály.
Úterý, 24. ledna 2023 - 18:13:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 8-2015
D Bugina z Trabanta a Daihatsu Feroza: http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/trabant-601-monstertru ck-offroad/2284490852-216-18996?utm_source=sharesheet&utm_medium= social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android&fbclid= IwAR1HbRmlX6GlcgKFsjP_MdmSr04WiM0EbLiaHEoY0KwBrPBjWXBsXGiTwl8
Binadrub
Úterý, 24. ledna 2023 - 18:51:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2008
Ad Kwasimodův poslední příspěvek - totální ignorace celé předchozí diskuze, notabene když se to právě týká především jeho samotného - typický aspergerův syndrom... [kladivo] Spekulace o dalších diagnózách přenechám skutečným odborníkům z oboru duševní medicíny.
(Neznalí nechť si řečenou diagnózu nastudují s využitím google.)
Pajzák
Úterý, 24. ledna 2023 - 19:14:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6675
Registrován: 6-2015
Nemám diagnostikováno nic, ale po této snůšce debilních keců bych sem na jeho místě taky hodil pár fotek bez dalšího komentáře.
Mimochodem, to že někdo má AS, znamená, že sem nesmí dávat fotky a příspěvky dle svého uvážení? V pravidlech jsem to nenašel.
Mauricio
Úterý, 24. ledna 2023 - 19:34:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10493
Registrován: 4-2005




Úterý, 24. ledna 2023 - 19:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 10-2007
Binadrub: a kromě diagnózy člověka na dálku, která na mě tedy žádný dojem neudělala (kdo se chce znemožňovat jako Koloděj, který se na nás povyšuje a zároveň mě obviňuje z téhož, nechť si poslouží), nebylo by něco k věci? Co má zase kwasiho poslední příspěvek za vadu? Jestli to je ignorování celé předchozí diskuse, tak se styďte, protože jste do té diskuse přispěl pouze osobními útoky. Že tyto útoky někdo ignoruje, není chyba, ale rozumná reakce.
Úterý, 24. ledna 2023 - 19:39:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 608
Registrován: 8-2014
Lepší jeden růžovej Trabant než deset jalovejch komentářů rádoby odborníků na syndromy. Jinak díky Kwasimu za zajímavý fotky.
Úterý, 24. ledna 2023 - 20:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5027
Registrován: 11-2006
Mauricio: jako pokus dobrý, jenže to tématicky jde zcela mimo auta.
Úterý, 24. ledna 2023 - 20:36:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8391
Registrován: 3-2007
Nechcem tu kaziť plodnú debatu od znebaspadnutých komentujúcich, ktorých sem vždy priláka téma kwasi a nie autá...

Ale keď si sa tu, kolega Mirous, objavil - ako sa ti darí s Fiatom? Prípadne máš nejakú stránku kde sa dá priebeh renovácie sledovať? [jidlo] Dlho som nič nepostrehol
Úterý, 24. ledna 2023 - 20:59:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 5-2022
K Tominovi se přidávám, kvóty urážek kwasiho od neregistrovaných hostů jsou splněné bez výhrad, tak by se tu mohlo objevit zase i auto[wink]
Mauricio
Úterý, 24. ledna 2023 - 21:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10494
Registrován: 4-2005
Mirous - nic lepsiho nebylo. Auta na ulici totiz nefotim 😂
Úterý, 24. ledna 2023 - 21:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 884
Registrován: 8-2012
Venca21- ta stará Corsa je parádní. Je vidět, že se táta dobře stará. vždycky jsem obdivoval , když někdo dokázal udržet auto ve stavu jako nový. Mě též potěšilo, když jsem dal Feldu na stk kam jezdila poslední roky a mechanik poznal, že je něco jinak a že je auto v lepším stavu jak před dvěma lety. Bohužel se jí dostalo největší péče až na sklonku života, aneb z ku..y pannu neuděláš. Ale mám ji rád (a hooooodně)i opelichanou. A dost často si na Kwasiho vzpomenu, když ji řídím a stačí mi to ke štěstí. Si pak říkám, že kdyby byl každej druhej jako on, tak by na světě bylo radostněji. Radovat se z maličkostí, co víc si přát.
Úterý, 24. ledna 2023 - 22:04:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5028
Registrován: 11-2006
Fiat stojí v garáži a čeká, až se naklonuju [sad]. Mechanické díly jsou až na drobnosti komplet hotové a připravené osadit. Po dvou letech shánění se mi konečně podařilo sehnat fungl nová ložiska do diferáku. Na poláky byly minimálně tři typy diferáků a samozřejmě já mám zrovna ten, na který nešly sehnat. Ale nějakou haluzí je začla jedna polská firma v loňském vyrábět. Letos v zimě jsem měl v plánu kompletovat, ale nic nestíhám. Vloni jsme se přestěhovali a stále dodělávám dům, takže auto zatím muselo čekat. Momentálně to stojí na tom, že musím nalakovat podvozek, což je prostě práce na X víkendů (několik vrstev). A jelikož zatím nemám vytápěnou garáž, tak musím počkat na teplejší počasí. Věřím, že kompletování pak bude lepší, protože to člověk může dělat po večerech po hodinkách, nebo jak bude čas. Kromě elektriky, to bude pakárna..navíc já a elektrika, to nejde dohromady. Na to lakování potřebuju v kuse celé dny.
Ani nevíte, jak mi to rve srdce, že to auto ještě není hotové...pokaždé když vidím kolem projet veterána, tak se mi zasteskne...
transit01
Úterý, 24. ledna 2023 - 22:31:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 9-2012
Teda Mauricio, ty si zahráváš s tím pívem na noťasu, podobně mi nedávno stará zrakvila herní ntb [smrt][proud]

Ad. Polskej Žigulík, Mirousi hodně štěstí, já se kila musel zbavit, jednak na nějaké renovace taky nemám čas, ale hlavní problém byl že z té máti montované garáže ve které to kilo bylo musím udělat sklad kompenzačních pomůcek který byly v kočárkárně, a opakovaně mě za ně buzerovali hasiči i výbor. Alespoň dočasně, než nás úplně vyfakujou, a než nám seberou i tu garáž, protože začátkem roku přišel dopis že už se s "tímto stylem garážování na městských pozemcích do budoucna nepočítá" [crazy]. Kdyby ten Rychnov nebyl tak drahej, tak by tady bylo i docela pěkně, ale 3500 za zděnou garáž na okraji města měsíčně prostě nevyplajznu - to je cena jak za garáž někde na Vinohradech.

Až to budeš mít složené, tak bys s tím zas mohl zajet do Jičína na Loukotě a zaparkovat někde poblíž, já bych vzal ten můj lapač pozornosti [lol] dal jsem tehda na tvoji radu a nerozebírám to, nechávám to tak jak to je, nebo bych se z toho pos.. No a hele, ono to jede, a i nějak funguje, a dokonce mám od minulého léta novou technickou, takže to nebude ani potřeba. Ta Tavrie byla fakt bomba kup, letos nechám vyměnit čepy co už mám koupené, seřídit geometrii, a snad to bude nadále věrně sloužit navzdory pověsti.

A jo, má plínku, opravdu nepatrně z toho někde ukapává olej, po delším stání je pod autem vždycky malej flíček tak jsem tam dal tenhleten hnus hadr.
Úterý, 24. ledna 2023 - 23:18:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5029
Registrován: 11-2006
Ono je to těžký. Moc mi toho defakto už nechybí. Jen když jsem se do toho Fiata pustil, byla absolutně a diametrálně jiná situace. Práce bylo tak akorát, teď máme práce, že málokdy příjdu domů rozumě, neměl jsem děti, teď mám jedno dvouleté kovidové a druhé na cestě. Bydlel jsem v bytě a staral se jen o chalupu, teď se můžu zbláznit z domu i z chalupy. Do toho mám nějaké zdravotní srágory a tak si někdy říkám, že na jednoho člověka je toho až až. I proto se víc těším, až to auto bude hotové, protože vzít si starej koráb a jet se projet je dokonalý relax. Ještě před dvěma léty jsem měl dokonce myšlenky pořídit ještě další křáp do domácnosti, ale to už jsem naštěstí vyléčen - zatím...
Středa, 25. ledna 2023 - 00:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8394
Registrován: 3-2007
Tak to je pochopiteľné.
Až budeš mať nejakú aktualizáciu tak sa určite podeľ, myslím si že poteší viacerých [happy]
Predsalen tieto veľké projekty majú iné kúzlo, skladať auto z čistých, nových dielov musí byť ohromná radosť.

Súhlasím, ďalšie auto neodporúčam - síce by si mal takú tú priebežnú radosť, ale aj ďalšie "starosti okolo auta" a to by bol Fiat ešte o koľaj odsunutý, keďže prirodzene sa človek chce voziť a nemať obe autá rozhádzané.
To hovorím ako pacient so siedmimi vehiklami, čo niekoľko víkendov za štvrťrok zabije len kondičnými jazdami... Napríklad v sobotu som zistil, že mi na motorke aj wartburgu presakuje benzín z karburátorov (v oboch prípadoch viním plavák)... To je človek stále v jednom kolotoči, ani sa nedá naplánovať výlet lebo pomaly na každom aute treba niečo spraviť - minimálne údržbu alebo jazdu.
Našťastie sa mi aspoň na túto najväčšiu zimu podarilo zabezpečiť ďalšie kryté miesto, tak sa aj Octavia dostala spod prístreška do uvoľnenej garáže. Asi však nie nadlho [sad]

Středa, 25. ledna 2023 - 09:03:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 10-2007
No garáže, to je věčné téma. Ne, že by bylo bezpečné, už jsem tu taky zažil, jak tu někdo osočil všechny, kdo nejsou schopni si je zajistit. Zajímalo by mě, zda víte někdo o tom, že by někde v nějakém městě bylo ještě možné postavit samostatně stojící garáž, která není příslušenstvím domu? Například tedy otevřít novou lokalitu pro výstavbu klasických individuálních garáží v úrovni terénu, ne komerčního parkovacího domu? Je paradoxní, že po takových garážích je trvale vysoká poptávka, ale nikdo to nepovoluje, v současných územních plánech se snaží takové lokality spíš likvidovat než otevírat. Asi proto, že dnešnímu urbanistickému diskurzu to připadá málo vznešené?

Ono to stejně v polovině případů končí tak (ať už jde o garáž u domu nebo samostatnou), že je plná haraburdí a auto stojí venku. Ale majitelé youngtimerů asi řeší všichni ten samý problém, vyjma těch, kdo mají na vesnici staré hospodářské stavení.
Mauricio
Středa, 25. ledna 2023 - 10:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10495
Registrován: 4-2005
Problém je spíše v tom, že města nechtějí "řadovou" garáží hyzdit své ulice, a investoři zase nechtějí plýtvat drahocenným místěm pro výstavbu levných garáží, ze kterých nekouká velký byznys.

Nicméně ke každé novostavbě jakékoliv budovy musíš doložit patřičný normou daný počet parkovacích míst, jinak ti nikdo nepovolí ani obyčejný rodinný dům. Samozřejmě už pak nikdo nikdy nezkoumá, jestli sis to neupravil k obrazu svému, takže pokud ti norma říká, že máš mít 5 parkovacích míst a ty víš, že tam stěží narveš 3, tak to prostě jen upravíš - a úředník je spokojen.

V současné době píšu jeden drsný posudek na jistý projekt, který řeší novostavbu administrativního komplexu a parkování je řešeno úrovňově ve vnitrobloku této nové zástavby. Úředník se v tom trochu šťouoral, pravda, díky nějakým osobním sporům s autorem projektu, a nějak se mu to nezdálo. Požádal nás tedy o součinnost a pouhým okem je vidět, že vlečné křivky neodpovídají realitě, protože:
a) jsou záměrně zdeformovány tak, že vztaženo k realitě by automobil musel natočit přední kola o nějakých 11° nad normu a především nad reálné možnosti,
b) jsou dělány pro osobní automobil velikosti 3/4 normového automobilu,
c) průběh křivosti směrového oblouku není konstantní,
d) vlečná křivka vede přes chodník a v jednom místě dokonce přes opěrnou zeď.

Než takovou garáž/parkování, tak raději žádný [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Středa, 25. ledna 2023 - 10:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 10-2007
Tak šikovní architekti by asi uměli vyřešit důstojně vypadající průčelí, kdyby na věc přišlo. Například zde jsou individuální řadové garáže v městském prostoru a přestože to od pohledu je asi 40 let staré řešení, vypadá to velmi důstojně a kultivovaně. Co by se teprve dalo udělat dnes.

Že investorům se nechce jít do takového projektu, kde je výtěžnost z metru čtverečního pozemku poměrně malá, to chápu, to by se museli právě asi spojit zájemci o garáže sami, jenže to je dost komplikované - od výkupu pozemků přes územní plánování až po povolování samé překážky a nejistota. Mezi tím se určitě pohádají.

Ty pěkné garáže z toho odkazu výše zjevně řešil socialistický developer jako celek, architekt dokonce navrhl lepší využití pozemku - dvě jednotky nad sebou s příjezdem z dvou paralelních ulic s převýšením, přesto jsou podle katastru dnes garáže v individuálním vlastnictví včetně pozemků (tedy pozemek je rozsekaný na 48 dílů pro 2x 24 garáží).

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)
transit01
Středa, 25. ledna 2023 - 14:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3177
Registrován: 9-2012
Problém je spíše v tom, že města nechtějí "řadovou" garáží hyzdit své ulice

To si přesně myslím že je ten důvod, proč město RnK chce výhledově po 43 letech zrušit plechové garáže na jejich pozemku v centru města, stojí totiž na zajímavém místě - odkud je to všude blízko a tak tam nejen hyzdí okolí, ale i si myslím že má vykuk na radnici s tím plácem nějakej plán. V současné době se tam nachází 7 plechových garáží v různém stavu, a platíme městu okolo 300 ročně (jejich boj, platil bych jim klidně 2000 ročně), některé garáže jsou jako nové, na některé někdo 20 let nesáhl. Dřív jich tam bylo 11, ale už to za ty roky prořídlo, něco spadlo, něco někdo rozmontoval a přemístil jinam a tak. V současné době se tam využívají tak 3 ty garáže, a jsou dokonce opatřeny fotopastí, u zbylých jsem roky nikoho neviděl, a to i z toho důvodu že pár těch lidí vlastnící tam garáž už umřelo, a město dál neprodloužilo smlouvy případným dědicům, nastala potom zvláštní situace, kdy shnilá plechová bouda je dědice, ale plác pod tím už je města. Vzhledem k tomu že ty garáže mají půdorysy zabetonované do země, tak to to rozebrat a zlikvidovat není žádná sranda.

Jestli něco v Rychnově chybí, tak to jsou parkovací místa, takže už se pár lidí na městě ptalo, jestli by ty pozemky nepronajali/neprodali, aby tam mohli postavit garáž novou, nebo nějakou tu současnou odkoupit od dědice a zrenovovat, ale prostě ne, garáže nebudou, a parkujte si kde chcete. Nedovedu si představit, že bych žil na sídlišti poblíž těchto garáži, kde jsou parkovací karty na SPZtky, a jedno auto na bytovou jednotku, v současnosti mám auta 4, dvě z toho parkují venku - už to by byl pro mě obrovský problém a nedej bože kdybych tam chtěl přechodně zaparkovat s jedním z aut co mi normálně stává v garáži, nevím opravdu co bych dělal.

U nás na sídlišti parkovací karty nejsou, ale taky to podle toho tak vypadá, zaparkovat o víkendu, nebo v pracovní den po páté hodině je mission impossible, už jsem zvažoval že když město dělá sabotáž, tak já taky udělám sabotáž, a nechám si udělat před vchodem ZTP místo, kam dám Berlingo s ZTP kartičkou moji máti a tak alespoň na jedno auto budu mít vždy jistotu - dvěstěpětka se bude muset prostě někde vcucnout, a že to většinou nebývá pro mě problém, nacpat se do menšího pararelního místa, v dnešní době už je to tady samej Superb a Kodiaq, a to jsou auta jako krá*a, a tak kvůli absenci čar vznikají mnohdy malá nevyužitá místečka.

Kéž by tam město vybudovalo třeba nějaké lepší garážové stání, to by bylo prima, ale takový optimismus není na místě.
Mauricio
Středa, 25. ledna 2023 - 14:15:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10496
Registrován: 4-2005
Tak mě to nějak nahlodalo a díval jsem se na weby spřátelených architektonických kanceláří a samotné garáže nikdo v referencích nemá (parkovací domy ano, ale o tom se tu nebavíme). Vlastně ani si nevybavuju, že bych za posledních 10 let viděl někde novostavbu garáží.
George
Středa, 25. ledna 2023 - 16:47:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 5-2002
Garáže jsou problém všude. Mě trvalo cca měsíc než jsem jednu, díky známosti, získal k pronájmu. Jenže je to přesně plechová bouda, bez elektriky na cizím pozemku. A nikdo netuší jak dlouho tam ta garáž bude moci stát.
Měl jsem možnost zděné garáže na druhém konci Prahy za 500.000,- opět bez elektriky. A pak jsou garážová stání po cca 2.500,- měsíčně, či flíček na motorku za 1.500,-. Čili na všechny strany nezajímavé.
A doby kdy se dalo dělat auto na ulici už jsou pryč. Pamatuji polovinu 90. na JM, kdy známý dělal na ulici generálku Š120, jiný renovoval Chryslera, další Š100 (včetně štětkolaku), při tom se popíjelo, kecalo atd. Taková pohoda.[happy]
Středa, 25. ledna 2023 - 19:03:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6045
Registrován: 12-2007
Jsou i výjimky - v Liberci před rokem postavili 15 nových garáží (viz odkaz - ty pod silnicí). Jsou to betonové monolity, usazoval to jeřáb na patky. Cena na prodej byla myslím kolem půl milionu.
Středa, 25. ledna 2023 - 19:49:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5030
Registrován: 11-2006
Ono za minulého režimu hrálo dost velkou roli to, že značná část garáží vznikla svépomocí. Děda měl taky řadovou garáž, byly postaveny ve svahu, takže nad každou garáží je další garáž přístupná z druhé strany o ulici "výš". Pozemky zaštítila nějaká organizace dost často. To už prostě dneska nemůže fungovat už jen z důvodů výše zmíněných. Zejména cena pozemků. Když jsem bydlel na sídlišti, místní usilovali řadu let o výstavbu garáží, místo na to bylo. Vždy to město zamítlo, že by to bylo na úkor zeleně. Zeleň před pár lety vymlátili a udělali parkoviště...a tak to je.
Já mám štěstí, jednu suchou a pěknou garáž mám u babičky v bytovce, kde momentálně skladuji hotové díly na Fiata a nějaké věci z bytu. Na chalupě mám stodolu a přístřešek, ale tam je dost problém, že tam šíleně kondenzuje vlhkost při změnách teplot. Tam stojí vleky a Felda. A doma u baráku mám zděnou garáž, kde stojí Fiat. Tam by se vešly i dvě auta, ale část je udělaná jako dílna. Zatím je ta garáž taková mrazivá a vlhká špeluňka, ale jakmile bude Fiat na laku, pustím se do ní.

Tomino: no já to ale neskládám jen z nových dílů. Řekl bych, že nové díly tvoří tak třetinu a to se týká zejména podvozku. Naprostou většinu dílů jsem musel očistit, opískovat, nalakovat, vyměnit těsnění atd. Dokonce se mi stalo, že jsem koupil díl nový, ale pak z nějakého důvodů něco někam nesedlo. Až po dlouhém pátraní jsem zjitil, že ten díl se tváří úplně stejně jako původní, až na to, že dneska šidí materiál a má o pár mm jiné tloušťky. No a zdaleka ne všechny díly se dají sehnat nové. A nebo seženeš, ale šíleně drahé. Musím říct, že očistit díly bylo něco výživného. Padly na to dva kanystry Naturalu, jedny plíce a troška té kůže z rukou :D.
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 08:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 10-2007
Na venkově tím garážovým developerem byly před revolucí často spolky. Třeba fotbalisti nebo hasiči. Případně družstvo. Domluvili se, postavili svépomocí na nějakém šikovném pozemku spolku a bylo. Pak si to každý odkoupil a byla vlastní garáž. Dnes jsou lidi jednak velcí individualisti, takže se jim nechce do nějakého spolku investovat čas a úsilí, ale hlavně pokud už nějaký spolek má nějakou nemovitost, tak většinou panuje představa, že je to zlaté tele (i když to je mokřad nebo strmý svah uprostřed džungle) a funkcionáři špekulují, jak z toho vytřískat co nejvíc peněz. I kdyby je pak měli všechny prochlastat.

Postavit garáž je dneska problém, protože samostatnou nikde nepovolí, leda u baráku, a kdo si dneska kupuje pozemek na barák, aby se mu vedle toho vešlo několik garáží, že. Každý je rád, když dá dokupy prachy na samotný barák a pozemek pod ním. Možná tak jednu, spojenou s dílnou (což je asi praktické), jenže ta dřív nebo později stejně skončí zaskládaná a youngtimeristy postihuje houbařský efekt - když má v ruce jednu, nutí ho to hledat další.

Kolonie zděných garáží, druhá nejlepší volba každého majitele youngtimera, na to holt musí být developer. Jenže ti jsou dnes jen komerční a komerčně se to nevyplatí. I když to udělá osvícené město nebo obec (taková nejsou, zpravidla je to aktivita někoho konkrétního, kdo sleduje vlastní zájem a v lepším případě se s ním další prostě svezou), pak stejně jde o dočasné stavby a pozemek soukromníkovi neprodají, takže stejně je závislý na tom, kolik mu napaří nájem a jestli si tam někdo jiný neprolobuje za pár let něco jiného. Pak se divme, že vlastní garáž na vlastním pozemku stojí takový balík.
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 18:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 8-2015
RU Niva džíp: https://autosalon.tv/novinky/nova-auta/lada-niva-navzdory-sankcim -zije-rusove-se-pochlubili-pick-upem-za-360-tisic-korun?fbclid=Iw AR1-s63otu1l6dVNKImJ2KV8svShx1BuO4xOhc674yOX8BRgs1h_Cbmtcww
Vechtr
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 19:40:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358
Registrován: 12-2015
K debatě o kvalitě fotografií: naskenoval jsem pár diapozitivů z rodinného archivu. Doufám, že se budou líbit.



Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 20:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2022
To je super. Kompozice i barva za mně parádní, ta atmosféra je hezká. Jak stará tehdy mohla být ta BM značka na tom Moskviči, že už vypadá tak poškozeně?
Emil Švec
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 20:16:56  
Neregistrovaný host
Garáže: Říkáte A, ale je nutné říci i B. Já mám také dvě garáže v řadovkách. Je to hnus a nedivím se, že se toho města snaží zbavit. A to naše družstvo má ty lepší. Každá vrata jiná, jinak barevná, tráva po pás, vyasfaltovaných je málo. Soustředí se tam vandalismus, ti uliční opraváři nechají použité díly k dalšímu použití na konci řady v kopřivách. Nejednou tam debil vypustil olej na zem, jednou natekl do přilehlého potoka a řešila to ČIŽP. Celkově jsou tato místa neutěšená, byť existuje velké množství hezkých.

A stavět si to svépomocí? Už určitě ne. Dokážu si představit,jak by to vypadalo. Stejně jako ty ze socíku (pro kritiky právě že dvě vlastním, avšak jsem za ně rád). Lidé mají méně času, možná jsou méně šikovní, platí přísnější pravidla a normy. Já bych taky stavěl, ale to musí zastřešit nějaké družstvo. Navíc mladí lidé nemají kde bydlet, takže naše plechovky musí jít stranou
Jef
Pátek, 27. ledna 2023 - 09:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6370
Registrován: 5-2002
1203fild:
"Jak stará tehdy mohla být ta BM značka na tom Moskviči, že už vypadá tak poškozeně?"

Obě stovky už mají novější kliky, takže fotka bude polovina sedmdesátých let nebo ještě později. Značka tedy může být stará nějakých 15 let, tomu stav celkem odpovídá.

Z dětství v osmdesátkách si pamatuju, že některé značky i na tehdy ne tak archaických autech (Š 100, W 353...) byly po cca 15 letech občas rezivé až do nečitelnosti.
Pajzák
Pátek, 27. ledna 2023 - 10:01:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6682
Registrován: 6-2015
Odkud ta fotka je, prosím?
Pátek, 27. ledna 2023 - 10:20:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 10-2007
Pajzák: mně to připomínalo Mikulov: https://mapy.cz/zakladni?pano=1&pid=71252596&newest=1&yaw=0.390&f ov=1.571&pitch=0.057&x=16.6381050&y=48.8070341&z=19
Pajzák
Pátek, 27. ledna 2023 - 10:59:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6683
Registrován: 6-2015
Jo, díky. Mně to bylo právě taky hodně povědomé, ale nebyl jsem to schopen identifikovat.
Vechtr
Pátek, 27. ledna 2023 - 12:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 12-2015
Fotka s hasiči je zde: www.mapy.cz/s/fapebamasa . Sídliště je ve Zlíně. Ostatní nevím.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Jef
Pátek, 27. ledna 2023 - 12:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6372
Registrován: 5-2002
Jednička Domažlice, pětka Varšava.

Čtyřka nevím, nějaké jižní Čechy? Ani SPZ s lokalizací moc nenapoví - směs odevšud...
Jef
Pátek, 27. ledna 2023 - 13:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6373
Registrován: 5-2002
Jo už mi čtyřka došla - Třeboň, dnešní hotel Bílý koníček.

Podle netypizovaných "historizujících" nápisů na provozovnách je vidět, že to musí být v nějakém už tehdy památkově ceněném městě, tím se výběr zúžil.
A Oděvy jsou tam mimochodem pořád [proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem jef.)
Pátek, 27. ledna 2023 - 15:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9062
Registrován: 12-2005
Tumáte ošklivý fotky stovky na ulici.

Zajímavá ničim možná neni. Ale máme rok 2023 takže je to auto minimálně necelý půlstoletí starý. V zimě se takový auta na ulici často nevyskytujou. Stojí tam minimálně 2 měsíce. Vypadá že neni zamčená. A nemá motor.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 27. ledna 2023 - 16:48:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2022
Takovej vzhled veterána mám rád. Stav po renovaci je jedna věc, ale když to není prohnilý, tak taková patina původního laku má něco do sebe. Rád bych si jednou opatřil podobnou stovku, a zkusit s ní každodenní ježdění. Nebo třeba do téhle dát motor ze 105/120 někde levně, a pak provozovat jen s běžnými opravami. Snad to není úplná utopie[proud]
-OndraS
Pátek, 27. ledna 2023 - 16:51:06  
Neregistrovaný host
Martine, ti říkám, okamžitě ten motor vrať [proud]
transit01
Pátek, 27. ledna 2023 - 19:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 9-2012
Ta stovka už tam stojí nějaký pátek, když se tam objevila, tak ji viselo to zadní čelo na jednom šroubu, takže už celkem "progres" a někoho to tedy asi bude. Ale jestli tam byl nebo nebyl motor... To už bych lhal, to si nepamatuji. Proběhlo to Fejzbukem, kde někdo psal že to je patrně vytažené z nějaké garáže opodál.
Pátek, 27. ledna 2023 - 21:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 531
Registrován: 10-2014
1203fild; Jezdit kilem každodenně znamená se v prvé řadě smířit s tím, že ti každou chvíli bude někdo při rozjezdu na křižovatce dávat najevo nalepením na tvůj zadní nárazník jak strašně zavazíš,auta která ti mají dát přednost ,ti ji nedají, protože je to starej pomalej křáp a oni se přece za tebou nepotáhnou. Při dnešním provozu je lepší víkendový pokadlunk, než každodenní městské stresy.
Sobota, 28. ledna 2023 - 04:14:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9064
Registrován: 12-2005
Jj visící čelo jsem zaznamenal. Jenže nebylčas fotit. Sice je to kousek od místa co bydlí babi s dědou ale jezdim k nim větši ou z opačnýho směru. Až teď jsem jel kolem v blbej čas tak sem si to dokumentačně cvaknul. A ano hned za rphem jsou garáže takže ta hypotéza může vejt i pravdivá. Uvidíme jak se to bude vyvíjet. Zatim kupodivu drží a vandalové se jí vyhejbají.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sobota, 28. ledna 2023 - 05:36:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 885
Registrován: 8-2012
Sběratel kuriozit- přesně toto zažívám s Felicií. Přednost ani náhodou a nalepení na prdel na denním pořádku. Sem to auto obcházel zezadu několikrát a žádný zrychlovací senzory na zadním nárazníku jsem nenašel. Asi si auto vyzdobím nějakou samolepkou, třeba vtipnou, že jakýkoliv nátlak je zbytečný, bo to víc prostě nejede.
Sobota, 28. ledna 2023 - 18:46:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 8-2015
Dne 28.1.2023 došlo k poruše mé Škody 120 v Želechovicích u Zlína, poté, co jsem chtěl vzít stopaře, vozidlo již nenastartovalo a pokusy o roztlačení nebyly úspěšné. Zavolal jsem proto o odtah na asistenční linku 1224, který za chvíli přijel. Ve zmatku s tím spojeným jsem ztratil peněženku, kterou mi naštěstí poctivý nálezce dovezl týž den večer. Nabízené nálezné odmítl. Mé vozidlo bylo odvezeno do Kroměříže, kde pojišťovna bude hledat servis k jeho opravě.
https://www.youtube.com/watch?v=XuTW3FNDWog
transit01
Sobota, 28. ledna 2023 - 19:21:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3179
Registrován: 9-2012
Já mám taky jednu poruchy Škody 120, kde jsem málem ztratil peněženku (resp. její obsah).

Tak mi definitivně hráblo a byl jsem se z nudy podívat na tu PUI 17-61, z příspěvku 207 od 1203fild.
Přišlo mi to auto takový sympatický, a je mi ho i docela líto, jak tam tak stojí na místě a "volá" o pomoc.

Je to vůz z dědictví, zdědil to pán tak 40-50 někde od Prahy po tátovi z PCE a moc neví, co s tím (tak mi to i řekl). A já teda taky ne.

Tak vybydlené emko jsem v životě neviděl. Levé zadní dveře byly zaseklé, venkovní otevírání klasicky nefunkční - prasklý plastový bazmek našroubovaný na táhlu z kliku, táhla od vnitřní kliky jsou snad prohozené navzájem, když se tahá za kliku, aby se auto otevřelo, tak se auto zamyká, když se táhlo pustí, auto se odemkne. Nakonec jsem to po třiceti minutách otevřel s baterkou v jedné ruce a kombinačkama v druhé ruce - ale byl to mor a jediné táhlo v těch dveřích není ok. Nechápu co s tím kdo dělal, to jsem ještě nikdy neviděl a když jsem to posílal kamarádům, tak ti jen kroutili hlavou. Když jsem rozebíral dveře, nebyl tam snad jediný šroub originální, to auto je těžce napadeno nějakým dědouškem kutilem.

Auto má interiér totál po smrti, všechny tapce jsou zvlněný, a na vyhození, všude po autě visí random černé vodiče, patrně k reprákům a rádiu, které někdo stopil (není tam, a nejsou tam ani piny, je to tam cvaknutý a jen tam visí kabely z palubky.) Sedačky jsou z GL, ale řidičova je děravá. Nějakej chuchvalec barevných kabelů je i u spolujezdce na zemi, to jsem radši nezkoumal. Zvlněný jsou i koberce a tak je zcela jasný, že tam někudy chčije.

Je celkem solidně načatý pz lem, kde se nachází dvě menší díry, auto na parkovišti někdo naboural, a tak má promáčklý celý pz bok až po řidičovo dveře (dle pana dědice to tam dřív nebylo, taťka byl prý dobrý řidič), je totálně vyhnilý pp blatník, dole je obrovský puchýř bůh ví čeho který každou chvíli upadne a ukáže obrovskou díru do blatníku, puchýře mají i oboje levý dveře, kufr je kupodivu dobrý, tam je to jen povrchově orezlé (a pod tím milion vrstev antikoru, takže taky žádná sláva).

Po odblokování pz dveří jsem se dostal k motoru, kterej byl zadělanej OSB deskou (asi teče i tam?), Dal jsem tam svojí baterku, protože ta v autě byla po roce úplně mrtvá, hadička od pumpy ke karburátoru byla totálně zpuchřelá, v kufru jsem našel novou a hned ji na místě se svolením majitele vyměnil, ale bylo mi to prd platné, protože auto jalově točí a nechytá se. Občas škytne, že by jako už skoro naskočilo, občas střelí do výfuku, ale nenastartuje.

Auto jsem předtím zkoušel několikrát napumpovat, sytič jsem dal taky hore, plyn promačkal ale nic se nekonalo, tak buď jsem to uchlastal, a nebo je problém někde v zapalování, ve kterém se skoro vůbec nevyznám. Sice to jsou jen dva jednoduché okruhy ale nějak mě to prostě minulo. Hlavně nemám ani multimetr, abych proměřil třeba kondenzátor.

Cena 30 tis v inzerátu je úplně mimo, pán říkal, že je 30tis představa, ale proti rozumné "nabídce a dohodě o ceně" nic nemá, kolik by si za to ale i přes tohle všechno vzal mi neřekl, prej si to mám já promyslet, a příště by byl rád, kdyby vůz odjel, dostal tam totiž už pokutu za nepřeparkování během blokového čištění. S každým s kým jsem to auto řešil, tak říkal že je reálná cena tak 15-20. Asi jo no, otázka co na to pan majitel, 30 je rozhodně hrozně moc.

Většina lidí už neví, co by si za ohnilou polomrtvou stodvacítku v dnešní době řekli, nicméně kdyby mi to někoho pomohl na tom sídlišti to zprovoznit, aby to šlo odvézt na evidenčku, tak bych to vzal, ale shánět na to nějakou odtahovku nebo podval se opravdu nevyplatí, není to ničím zajímavé auto aby to stálo za to.

Třešnička na dortu už je jenom to, že pan dědic má sice papír z dědického řízení o nabytí vozu, ale nemá k tomu ani jeden TP, a v autě v kastlíku jsme našli TP z roku 2007 na úplně cizího člověka [rofl][lol] (o kterém pan prodejce vůbec nevěděl, on si prý nevšiml ani toho kastliku).

Pár lidí mi tam fandilo z balkonu, ale prostě shit ain't going anywhere. Já mám na ty nestartující Škodovky nějakou smůlu, přitom Tavrie stála taky rok na sídlišti a na sytič po troše přemlouvání nastartovala asi po deseti minutách. Tady jsme to zkoušeli x hodin i se start sprejem.

Bezva auťáky tajty naše škodovky řady 742 [biggrin]
Sobota, 28. ledna 2023 - 21:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 532
Registrován: 10-2014
Nějak to nechápu,stovka je na prodej, protože není místo ,čas ,finance a jedete se podívat na další zoufalost.Drama s půlhodinovým otevíráním dveří bych přeskočil,s kusem drátu je to otázka půlminuty,ale snažit se nastartovat na minimálně rok starej benzín,bez kontroly zda vůbec teče do karburátoru,jestli třeba není jen přilepený jehlový ventil (při dnešní kvalitě benzínu se zalepí i jen při stání přes zimu.. ) mi přijde jako úplná marnost.Opravdu to není jen o umění napumpovat benzín... Stačí mít benzín co je schopen hoření a dostat ho do válců a mít ho čím zapálit.
transit01
Sobota, 28. ledna 2023 - 22:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 9-2012
Nikde nepíšu, že to chci renovovat do šroubečku, a je potřeba mít našetřeno půl míče na renovace jako u té stovky.
Nechal by lokálně vyspravit u kamaráda klempíře korozi, udělal základní servis a nechal to tak jak to je, jako krysu, o tom že nemám finance nemůže být řeč.

Stovka byla torzo bez dveří, co nemělo značky ani TP. Tohle je kompletní auto s TP co může stát venku. Hlavní důvod proč stovka šla pryč je napsáno o pár příspěvků výš, čas na nenáročné opravy se najde, finance taky, ale kryté stání je pro mě nedostatková věc.

Benzín jsem tam dal z kanystru včerejší, v autě podle kontrolky bylo úplné nic, takže se to určitě naředilo. I kdybych ho neředil, tak rok není tak dlouhá doba, aby to nenaskočilo. U Tavrie byla plná nádrž, rok stará, a auto jelo, startovalo jak mělo, v pohodě jsem tu nádrž vyjezdil. Problém bude někde jinde, třeba oxidace na kladívkách, nebo tak něco, to je víc pravděpodobný.

Drát by vám byl prd platný, když se muselo vzít kleštěmi za tuhle část zámku, a napodobit pohyb táhla od kliky. Drátem nevytvoříte takové pnutí a tah.


A ano, v karburátorech se moc nevyznám, neměl jsem šanci nějaké větší praxe s těmito auty, když jsem ročník 2000. Nemám problém to přiznat, sám jsem sklopil uši a psal jsem, že si musím příště vzít někoho s sebou, ale že jsem nezkontroloval, jestli teče do karburátoru, je totální blábol. Jasně píšu v příspěvku, že jsem měnil hadici od pumpy až po karburátor, protože byla stiřelá (prosakovala na dvou místech), a potom bylo po demontáží filtrboxu zcela jasně vidět, že tam benzín jde.


Nevidím důvod si nepořídit další škodovku, dokud ještě jsou, a jsem mladej, bezdětnej soplák co se občas když je máti pryč nebo spí kope nudou do zadele [wink] Mít tu plechovou garáž garantovanou doživotně, tak si to kilo nechám.


(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)