Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 17. 9. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 17. 9. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 27. srpna 2022 - 11:34:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8905
Registrován: 12-2005
Ty škarohlíde.
Měli jsme doma dvě TDI. 66kw v New beetle a 81kw v golfu. Náklady na údržbu byly naopak menší než u benzínu páč odpadla výměna svíček každych 20 tisíc kilometrů. Olej je do toho stejně drahej filtry taky tak ti nevim. A jestli za ty leta a desítky tisíc kilometrů byl rozdíl hezdit za 6 nafty nebo za 9-10 benzínu tak si piš že velkej.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
-OndraS
Sobota, 27. srpna 2022 - 11:39:27  
Neregistrovaný host
No a teď vážně, ta Tominova červená oktávka je opravdu stav, kdy se dá hovořit o "škoda s tím jezdit". Takovou už potkat opravdu nejde. Stejně tak ta druhá co má na webu, i když se musím přiznat že ta zelená barva se mi nikdy nelíbila, na druhou stranu aspoň trochu potlačuje ten rozvorově-designový nedostatek, který ale holt děla oktávku oktávkou a chápu, jak vznikl. Ta červená je zajímavější, asi proto že si nevybavuju, kdy bych červenou vůbec v poslední době viděl. Všechno je stříbrný, bílý.

Furt mi to ale nevysvětluje, proč se to auto stalo tak populárním, když je dle všeho veskrze průměrné. Přece v té době už bylo dostupno něco víc ze zahraničního trhu. To byla ta okta tak levná? Nebo prostě opravdu proto, že to je škodovka, a tak si to koupíme, když děda měl stovku a táta emkovou stodvacítku?
-OndraS
Sobota, 27. srpna 2022 - 11:56:33  
Neregistrovaný host
No napadá mě teda, byť to tematicky nesouvisí, proč měnit svíčky á 20.000 km?

Ta švárova oktávka taky na údržbě nic nestála. Taky to furt vyzdvihujou. Stav auta a fakt, že se jezdí na tu "správnou" TK, tomu odpovídá. A pak máme, no neříkám že to je případ tvých vozidel, přesně tu situaci, kdy před tebou jede takovej nízkonákladovej stroj, a není vidět do nejbližší zatáčky.

Jinak máš ale pravdu, že vývojem benzínových motorů jsme ty dýzly dohnali. Přímovstřiky, klíňáky namáčený v olejích, vířivý klapky, systémy redukcí emisí, kde v laboratoři uhynulo o jeden okvětní lístek než u obyčejnýho MPi ... [lol]
Sobota, 27. srpna 2022 - 12:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 10-2014
Mauricio:
" Zajímali mě jen ty "vyčůránci", o kterých se tu často píše.
Jo aha, pardon, já jsem zvyklej, že jsem tímhle slovem většinou označovanej já, tak nějak jsem automaticky předpokládal, že to bylo na mne [lol] Risan - tak pokud chápu správně, navrhuješ termín neděle 18.9. To nejsem proti. Mne v zásadě nabadají tři místa, z toho u dvou bych si mohl přihřát svoji polívčíčku. Tedy možnosti dávám tyto: - areál Vily Stiassni na ul. Hroznová, vjezd k vile a případné prohlídky zařídím (otevíračka 10-18h, zde bych akorát musel prověřit, zda tam nemají nějakou jinou akci); - hostinec Vechtrovna v Troubsku, otevřeno od 14 do 20 hod, případnou prohlídku s výkladem bych pro zájemce odvykládal sám, jen tam je parkoviště na hliněné ploše (což v případě deště je hodně nepříjemné) - někde u přehrady s nějakým pěkným výhledem, ale to by musel navrhnout někdo znalý místa, já znám přehradu jen z lodě [lol] Nebo samozřejmě jsou i další možnosti mimo Brno s možností kultury, ale v září se obávám, že už bude zavřeno. Tedy k diskuzi tři výše uvedná místa + další, pokud někoho napadnou. Jen bych se asi držel Brna +- 20 km. (Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)"

Mauricio:
"Pánové, končí léto, blíží se doba, kdy vozidla patřící do kategorie "pro radost" schováme do garáže. Dovolím si oživit Risanův nápad a navázat na první a zatím poslední brněnské sezení a navrhnout, že by se ještě před zazimováním mohlo něco spáchat. Za mne je ideální neděle 11.9. (asi i sobota, ale to jsem na závodech a předpoklad příjezdu do Brna je cca 18h), sobota 17.9., neděle 18.9. Dál to už asi i vzhledem k počasí nemá smysl (navíc ten další víkend jsem opět na závodech)."
Dovolil bych si taky hlasovat za neděli 18.9.
Místo srazu nechám na znalcích Brna.
Sobota, 27. srpna 2022 - 14:49:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8906
Registrován: 12-2005
Proč měnit svíčky? No třeba proto že jsou celkem podstatný při zapálení směsi. A když je tam necháš doživotně (jako muj táta v Loganu 180tkm) tak ten motor podle toho "jede".
Prostě každou druhou výměnu oleje vzduchovej filtr a svíčky jdou ven.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sobota, 27. srpna 2022 - 19:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8335
Registrován: 3-2007
Mauricio, mne sem-tam nejaká vyskočí a systematicky ich ignorujem, takže až niečo nabudúce objavím a nezabudnem, tak ti pošlem [proud] Inak tá červená LX, čo som ti pred pár mesiacmi posielal, vyzerá, že je ešte stále na predaj. Je to síce za pár korún, ale po vzhľadovej stránke tam roboty bude.

S Ondrom vskutku súhlasím viac-menej v každom bode. Aj tak sa ale zahrám na diablovho advokáta a vysvetlím druhú stranu mince.
Mne sa s postupom času opäť viac páči ten starý predok a čierne spodky nárazníkov, to auto pôsobí dizajnovo oveľa ľahšie - po facelifte vyzerá na ešte o dve čísla menšom podvozku. Kedysi tomu bolo naopak a predFL som považoval za jednoducho staré auto, facelift vyzeral stále moderne.
Čo sa týka priestoru na zadných sedadlách, to je vyslovene len pre deti, s tým snáď každý kupujúci počíta (s porovnaním s kupé by som sa ale vedel hádať [lol]). Nedáva mi logiku aby si niekto kto chce voziť 4 dospelých dobrovoľne kupoval auto nižšej strednej triedy, Octavia-neoctavia.
Ten dízel, no síce by mi to do youngtimeru nedáva zmysel, ale na bežné jazdenie pre niektorých ľudí určite - napríklad niekto, kto najazdí veľa km, ideálne po diaľnici. Atmosférické benzíny v Octavii totiž točia na diaľnici okolo 4000 ot/min. Tam je jednoznačne príjemnejšie TDI. Taktiež pri tej ustálenej rýchlosti sú dízlové motory efektívnejšie, rozdiel v spotrebe je značný.
To v akom stave sú tie autá, je väčšinou vizitkou majiteľa - ale zároveň do určitej miery aj toho, že sú mimoriadne odolné. Pochybujem, že by pri vývoji niekto počítal s tým, že tie autá budú bežne dosahovať nájazdy trištvrte milióna-milión km (bez ohľadu na to, že každá druhá má na tachometri 200-350tkm). Oproti predchádzajúcim Škodovkám je ten kvalitatívny skok (z pohľadu trvanlivosti) enormný.
A na záver, prečo si to ľudia kupovali... No podľa mňa to auto bolo oveľa lacnejšie s čímkoľvek aspoň trochu porovnateľným, hlavne na počiatku výroby. Reálne keď by sme dovybavili Polo totožnou výbavou a motorom, tak by sa pohybovalo cenovo na veľmi podobnej úrovni, a to už malo svoj vek, o Golfe ani nehovoriac. Konkurenčné autá už tiež častokrát mali svoj vek, Octavia naopak prišla s úplne novou platformou, ešte pred Golfom Mk4, iba chvíľu po A3. Cenovo by sme vedeli k tomu prirovnať možno kórejské automobilky, a v tom čase bola Octavia ďaleko pred nimi.
Do toho roku 2002 to podľa mňa bolo stále konkurencieschopné auto, celkom kvalitne postavené, od MR99 aj s bohatou paletou príplatkovej výbavy.

Napriek tomu by som si na každodenné jazdenie Octaviu dobrovoľne nikdy nekúpil - no aj tak sa ňou rád sem-tam povozím.
Sobota, 27. srpna 2022 - 20:16:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 8-2015
Dne 27.8.2022 jsem si vyjel ve své Škodě 120 na výlet do Libavé. V Holešově mě zaujal náklaďáček Magma, silniční vláček s vleky z koupacích van a Trabant.
V libavské části Stará Voda se mi po delším hledání povedlo objevit bunkry od sovětských raket. Některé z nich jsou volně přístupné, ale v podlaze jednoho z nich jsem objevil díry.
Dále pokračoval můj výlet přes Budišov nad Budišovkou, kde mne zaujal pomník důlního vozíku, sloužící jako zátaras na silnici.
Poté jsem navštívil Slavíčský tunel, který jsem projel autem, a Jezernické viadukty.
Při návratu do Zlína jsem na stromě nalezl jedlý Sírovec žlutooranžový, který jsem sebral.
Výlet byl pěkný, ujel jsem asi 300 km.
https://kwasi.rajce.idnes.cz/Vylet_do_Libave_2022-08-27/
Sobota, 27. srpna 2022 - 21:15:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2014
Dnes jsem se svou Škodou 105L cestou z burzy v Drahotuších potkal zelenou škodu 120 kterou už jsem někde viděl.S jejím řidičem jsem se pozdravil pokynutím rukou. Po příjezdu domů jsem byl donucen k cestě na nákup,kde jsem objevil na parkovišti bílou škodu 120L.[proud]
-OndraS
Sobota, 27. srpna 2022 - 22:27:15  
Neregistrovaný host
Tomino - pravdou bude, ta trvanlivost. Tam ten skok uznám určitě. V podstatě v době těsně po Favoritu najednou přišlo něco, čemu se interiér na slunku nerozklížil, co jelo kultivovaně ve smyslu, že se posádka slyšela navzájem, a čemu za dva roky neupadl vejfuk a neopupínkoval se lem blatníku a nebylo třeba každej rok hrabat do ventilových vůlí. Taky když se ťukly dveře a koupily se nový, tak pasovaly se zachováním spáry 3 mm, což dřív zvykem nebylo (a u amerik z té doby ani bez výměny těch dveří [lol][lol]) Tím, že to byla škodovka, se v Češích vzbudilo opět to národní hrdobectví a uvěřili sami sobě tomu, jakej jsme to zase šikovnej národ, že jsme tohle vyprodukovali. Jenom se nesmělo přesednout z oktávky z roku 97 do jiného opravdu západního auta z roku třeba 92 [lol].
Nutno tomu ale přiznat, že díky Oktávce 1 se Škodovka zase mohla brát vážně a držela to až do třetí generace.
Neděle, 28. srpna 2022 - 14:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 761
Registrován: 2-2009
Včera jsem se náhodou připletl k nějakému LAND ROVER srazu, zrovna když vyjížděli sjezdovku Lopata.






http://marek275.rajce.idnes.cz/
transit01
Úterý, 30. srpna 2022 - 11:33:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 9-2012
Páteční ráno ve Vysokém Mýtě.


Jef
Úterý, 30. srpna 2022 - 13:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 5-2002
No tak to bylo dobré páteční ráno! Hlavně ta Dacia, to se moc nevidí, natož takhle pěkná...
transit01
Úterý, 30. srpna 2022 - 18:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 9-2012
Jo jo, to byly hotové žně, ty škodovky typu 742 + žlutý favorit stáli ve stejnou dobu na náměstí, mnul jsem si oči jestli se mi to nezdá. Tu dacii u toho supermarketu fotili už minimálně další dva lidé, ani jsem se nedivil, když tam na mě vykoukla [happy].. V HK už skoro rok naháním bílou ale vypadá to, že už se jen tak neukáže, tak alespoň tahle.
Čtvrtek, 01. září 2022 - 10:17:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10567
Registrován: 6-2006
V Rakovníku:
Jef
Čtvrtek, 01. září 2022 - 11:06:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6276
Registrován: 5-2002
Já letos taky jednu pěknou Dacii na původních značkách viděl - ale fotku mám bohužel jen takhle přes plot a proti zapadajícímu slunci.
Čtvrtek, 01. září 2022 - 21:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 7-2009
Jef

Pěknej kousek [jidlo][ok]
Vechtr
Pátek, 02. září 2022 - 08:53:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2015
OndraS: musíš ty oktávky brát optikou nejmíň patnáct let zpět. Když někdo přesedl z nějaké stodvácy do oktávky, tak to musel být pocit jako jezdit v bentley. 1,9 TDI je sice smrdutý uchrochtaný motor, ale ten zátah vocpoda tam prostě je a pocitově to je proti starším škodovkám úplná raketa. Takže stačilo se v tom svézt někde u souseda a hned to chtěla celá vesnice. Na německá auta nebyly peníze, francouzská a italská nikdo nechce, na japonská jsou drahé díly, korejská tehdy ještě za moc nestála, tak byla oktávka logická volba. A že v tom není místo na zadních sedačkách - stejně v tom všichni vozili malé haranty a ti jak odrostli, tak už s rodiči necestovali. Mizerné jízdní vlastnosti běžný český řidič pozná až v okamžiku, kdy v zatáčce najednou jede rovně proti kamionu, a pak už o tom nemá jak komu povykládat. Mmch. u octavie 1,8 T jsem teprve pochopil, čemu se říká přemotorované auto.

Že to asi nebylo úplně nesmyslné auto je poznat i podle toho, že to dělali spoustu let souběžně s octavií II, která je technicky úplně jinde, a lidi to stejně kupovali.

Co se týče těch emisí, u dnešních benzínových aut taky nevidím rozdíl oproti mému jednobodovému formanovi s katalyzátorem, ale u dieselů je rozdíl propastný. Když nastartuješ současnou 2,0 TDI ráno v patnáctistupňovém mrazu, tak můžeš stát přímo u výfuku a nebudeš cítit vůbec nic. Saze už z toho taky nelítají, jede to jak píchlé prase a spotřeba je pořád okolo pěti litrů. V tomhle ohledu ta technika pokročila neskutečně. Jinak z mých zkušeností mají největší podíl na tvorbě dýmu staré fordy, ne TDI. To pouze smrdí.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Pátek, 02. září 2022 - 20:34:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8912
Registrován: 12-2005
Tak s tim koncem nemůžu souhlasit. Ten kyselej smrad co se dere z dnešních naftomotorů za studena je na poblití. Za svym 33 let starym komůrkáčem vydržim stát jakou dobu. U moderny radši ani nedávam nic do kufru za chodu motoru. I ta chvilka u zadního nárazníku je k nevydržení. Hlavně že to je prej ekologický.
Díky filtrům to produkuje tak malý častice, že to sliznicema projde jak myš vratama rovnou do organismu.
Ty starý saze se zachytily na sliznici a vykašlal/ vysmrkal si je.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sobota, 03. září 2022 - 17:11:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 8-2015
Ahoj přátelé,
Dne 3.9.2022 jsem se svou Škodou 120 jel vyfotit prodejnu obytných minipřívěsů v Želechovicích u Zlína, projel lesní cestu z Želechovic na Kudlov a v lese našel poklice a hřiby koloděje. PET láhev skončila v popelnici na plasty, poklice hodím do šrotu a houby jsem snědl [happy]
https://kwasi.rajce.idnes.cz/Obytne_privesy%2C_Skoda_120%2C_houby %2C_binec_v_okoli_Zlina/
Neděle, 04. září 2022 - 17:27:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 8-2015
Dne 4.9.2022 jsem se svou Škodou 120 zajel na motorburzu do Kroměříže, kde byl i menší sraz veteránů. Bylo tam vše možné, od Trebantů přes Škodovky až po vozidla z USA. Akci trochu kazilo špatné počasí, ale přesto jsem spokojen, povedlo se mi koupit páčku blinkrů na svou Škodu 120 :
https://kwasi.rajce.idnes.cz/Veteran_burza_Kromeriz_2022-09-04/
Pondělí, 05. září 2022 - 07:38:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 10-2007
KOLODĚJ: mohu se zeptat - jste úplně náhodný čtenář, který sem zabloudil poprvé a hned zahořel touhou napravit toto fórum?
Vechtr
Pondělí, 05. září 2022 - 08:59:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328
Registrován: 12-2015
Martin: záleží, čemu říkáš moderní diesel. Ještě tak před pěti lety ty diesely opravdu smrděly, ale ty nejnovější už skutečně neprodukujou ani náznak kouře nebo smradu. To, že z nich lítají nějaké karcinogenní nanočástice, je samozřejmě možné, ale to nepoznáme.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
sardel
Pondělí, 05. září 2022 - 12:53:43  
Neregistrovaný host
zas trochu zaprudím. a navážu na předchozí. sice by příspěvek teoreticky patřil do historickejch, reálně však spíš do vraků.
v neděli jsem se po dlouhé době přihlásil na tachlovický trojúhelník. už jsem tam dlouho nebyl, jelikož víc než sraz historických vozidel připomínal okresní přebor bolševickejch ojetin. no, ale když je ten půlkulatej ročník, zjednána byla kinematografická firma a potřeboval jsem někde testnout nově zrenovovaný motocykl, uďál jsem holt výjimku a poslal přihlášku.

no... ehm... neúčastnil jsem se - kolik? patnáct? let a obávám se, že dalších patnáct zas vynechám. jsme zas u toho "zasvinění". kategorii moto skočím a juknem na auta. napřed ale ještě citace z propozic:

"Jízdy se mohou zúčastnit vozidla vyrobená do roku 1960, speciály i mladší, mimo těžké pracovní nákladní automobily (kat. A, B, C, D, E). Vozidla mladší než rok výroby 1960 platí zvýšené startovné 1.000 Kč, vyjma závodních speciálů."

z výsledkové listiny:
Škoda 100 - 1966, Tatra 603 - 1971, Trabant 601 - 1973, Subaru Leone - 1986, Škoda Rapid - 1989, Fiat 850 - 1966, Citroen 2CV - 1968, Opel Calibra - 1993 atd. atd. atd.

vážně je trabant, stovacítka či šestsetrojka "speciál"? něco výjimečného?
co s tím, když sám pořadatel nedodržuje vlastní pravidla? pamatuju doby, kdy se do tachlovic slížděly mnohem zajímavější kousky, než byly k vidění den předem na "slavné" zbraslavi. a dnes? startovní pole fakt bída, akce jde od desíti k pěti, účast čím dál menší. ovšem není se čemu divit. to si holt direktorium musí vybrat koho chce oslovit. a zjevně si vybrali...

a to už vůbec nemluvě o stavu některých "veteránů" ve startovním poli. prostě jsem vytáhl kejvačku ze šroťáku, uřízl vejfuky, ať o mně ví celej středočeskej kraj a hurá na sraz, abych mohl na fejsbůček vylepit, jakej jsem droň, lajkujte, šérujte.
když se řádně přihlášený účastník nedostane ani na parkoviště doprovodných vozidel, páč je to tam samá stodvacítka, žigulík, polskej žigulík, stodvacítka, trabant, stopětka, žigulík, stodvacítka... kteří tam přijeli jen onanovat a překážet, tak to asi taky není úplně košer.
transit01
Pondělí, 05. září 2022 - 14:06:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3143
Registrován: 9-2012
Včerejší toulky Orlickoústeckem.


Pondělí, 05. září 2022 - 18:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 10-2007
Sardel: já tomu v zásadě rozumím a nechci nějakou fundamentalistickou při. Ale pár poznámek:

Tachlovický trojúhelník osobně neznám (i když o akci jsem samozřejmě slyšel), letmým nahlédnutím na web jsem vyrozuměl, že jde, jakkoli se různé akce dnes okecávají různě, fakticky o jízdu pravidelnosti. Soutěže jezdí obecně lidi raději s modernějšími auty. Je to pohodlnější. OK, pohodlnost není možná úplně ctnost, jenže doba je zase o něco rychlejší než před patnácti lety, takže lidi chtějí rychle tam a rychle zpět, prodlévat na akci celý víkend se moc nenosí. Modernějším autem to jde v dnešním provozu rozhodně líp. I vlastní soutěž se jede líp s modernějším autem. Další věc je počasí. Stačí trochu nejistá předpověď a člověk si řekne, nebudu si přidělávat starosti, vždyť si to chci užít. Tak to prostě je. Pozoruju to i u těch, kteří mají doma jak opravdu stará vozidla, tak tyhlety jangtajmry. Sáhnou po mladším. Ti lidi nechtějí nikomu ublížit, prostě jen chtějí stihnout užít si nějakou akci. Když někdo nevydrží, že na akci přijedou mladším autem, sorry, je to přecitlivělost. Opět směřujeme k tomu mému pohledu, který jste odmítl pochopit, že akci dělají víc lidi než auta. Lidi tam jedou především sami se sebou, podle toho se rozhodují, podle toho si to užijí. Aby se jejich auto zalíbilo Vám, to je až druhořadé. Řada z nich tam nejspíš ani nejede kvůli tomu, aby nutně viděla ostatní auta. Je to příjemný bonus, podívat se, kdo s čím přijel, ale když je tam nic cizího nezaujme, nemusí to nutně vnímat jako příkoří. Zvykněte si na tento pohled, uleví se Vám.

Čumilové, co přijeli jen onanovat a překážet (sic) se stodvacítkama, polskýma žigulíkama atd. - to je prosím to P.T. publikum, jak jste tuhle psal, že pořadatel nesmí urážet jejich jemnocit, a tohle je ještě ta poučenější část publika. Posledně jsme se neshodovali, když jsem napsal, že publikum při pořádání akce neřeším, že pro publikum akce nedělám. Považuji samozřejmě za buranství, když někdo přijede na akci očumovat a cpe se mezi účastníky jen proto, že má taky cosi jiného než moderní vozidla. A je jedno, jestli je to žigulík nebo duesenberg. Prostě další blb, co si myslí, že akci obohatí, když tam někde píchne svou úžasnou káru a všichni z něj padnou na zadek.

K tomu, že pořadatel má zajistit, aby akce byla čistá - no, ideál to samozřejmě je. Jenže ono to není tak jednoduché. Starých aut, zvláště na akce charakteru soutěže (kde se hodnotí jízda a ne jen snobství), jezdí rok od roku čím dál méně (některé důvody viz výše). Takže je potřeba si říct, jestli jako pořadatel budu držet čistotu i za cenu velmi prořídlého startovního pole či jestli budu brát i ty modernější. Ano, zaznamenal jsem, že hraběcí rada zní, doprošovat se těch správných lidí, co mají ta správná vozidla, na nichž jedině jste ochoten spočinout zrakem. No, v ideálním světě by to jistě každý pořadate udělal. Ale prakticky většinou zbude síla tak maximálně na kompromis. Pro Vás možná není moc dobrý, ale holt se nenašel namísto stávajících pořadatelů nikdo, kdo by to udělal lépe (řečí je plno, ale nikdy se nenajde, maximálně týpci “říkej mi, co mám dělat, a já to pak možná nějak udělám”), takže to proběhlo, jak to proběhlo. Hraběcí radu “raději nic než tohle” znám taky, obvykle padá od lidí, kteří toho v žádném klubu moc nenapracovali.

Celé to píšu proto, protože sice rozumím, co kritizujete, ale mám taky dost porozumění pro tu partu, která to pořádá. Osobně je asi neznám (nedíval jsem se, kdo to vlastně je), jenže si dovedu představit, jaké to je z druhé strany a proto vím, že vzteklé prskání vám akorát zvedne tlak a je může jedině otrávit. Konstruktivního v tom moc není.
Sardel
Pondělí, 05. září 2022 - 19:00:32  
Neregistrovaný host
Risan: ano, je to jízda pravidelnosti. ovšem to jsou dnes prakticky všechny veteránský akce. buď takhle, nebo rallye. občas tedy jen samotná výstava, ale těch asi zas tolik není.

tož já tedy nevím, škol nemám, je-li však nějaká akce vypsána s určitými kriterii, tak se podle toho zařídím. buď přijedu s odpovídajícím verglem, nebo nepřijedu vůbec. a pokud jsem tak tupý a dostavím se s plečkou mimo propozice, páč je moc teplo, moc zima, moc sucho, moc prší, má mne pořadatel rázně vypoklonkovat. s touhle logikou taky někdo mohl přijet třeba s tankem. :-) např.jsou srazy socialistických vozidel, fajn, proč ne, tam zas rozhodně neuvidí mne. a kdybych se náhodou pomátl na těle i na duchu, nepřijedu tam v předválečném kurníku (nebo jak to nazývá martin), nýbrž si pořídím čtvrtou stopětku (tři jsem totiž už poslal do hutí).

no a pokud si přijedu jen pokecat, tak si přijedu jen pokecat. a necpu se, kam nemám. jen bych si dovolil poznamenat, že když na těch strojích nesejde a jde jen o člověka (tvl, to je jak z černejch baronů!), tak pokud by se takhle zachovali všichni, bude v místě akce jen prázdnej plac, tím pádem už žádná akce nebude a nikdo se s nikým nesetká. trochu jsme se zacyklili. :-)

tohle prostě fakt nechápu. pokud mne irituje, že ten starej střep nejede, nebrzdí, prší do něj atd. - tak proalláha (to je ponovu), proč si s ním komplikuje život?! vždyť to není povinný! že to nejede a nebrzdí je právě na tom to krásný, kouzlo starých časů (nebo teda spíš už zbytky kouzla). proto ty veterány máme, ne?

ad publikum. nejde o to, že tam čumilové přijeli se stodvácou. z hlediska akce je to to samý, jako kdyby se dostavili s fábií IV. jde o to, že se vyprdelili v prostoru, zázemí, určeném pro účastníky. prostě tam neměli co dělat. zaparkovat mohli někde na začátku obce, tak jako ty fábie. ale to né, dyk oni přece maj hen tý oný veterány.

tu partu znám. dokonce jsem se snažil i protlačit nějaký zlepšováky. ale... vždycky se to tak dělalo, jinak to nejde, to by se musela svolat schůze atd. atd.

nicméně, celý je to jen taková akademická debata (jiného záměru jsem ani neměl), obávám se, že už brzo budeme mít úplně jiný starosti, než jestli je polskej žigulík veterán či ne. a o moje zvedání nemějte strach, to je zatím v cajku. :-)
Pondělí, 05. září 2022 - 20:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497
Registrován: 10-2014
...pokud přijedu z neodpovídajícím verglem,má mne pořadatel rázně vypoklonkovat... Jiná akce , taky vyhlášená,na druhým konci republiky,kritérium roku 1960 se shoduje.Vyjimky povoluje pořadatel.Jedu se pouze podívat "plečkou" z roku 1969,s tím že zaparkuji mezi návštěvníky,ale pořadatel mi ukazuje, že mám jet mezi účastníky.Oponuji věkem vozu,ale je mi řečeno, že když zaplatím startovné, můžu se zúčastnit ...Obávám se, že problém bude možná i v tom, že pořadatelům nejde vždy o čistotu startovního pole,ale o co největší náplň klubové nebo bůhví čí pokladny.Z druhé strany asi chápu pořadatele., který přejímá vozy na akci a přijede např arogantní týpek se Z3 a dožaduje se vjezdu a za ním stojí kolona účastichtivých veteranistu,tak raději mávne rukou, než se nechat urážet a v horším případě inzultovat...
Pondělí, 05. září 2022 - 20:44:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8915
Registrován: 12-2005
Sardel o5 trefně úderně. Jo chápu je to smutny když vypíšou kategorie a pak pustí na trať auta mimo vlastní kritéria.
V Tachlovicích je místa dost jen by to chtělo rozdělit plana herky dle ritérií srazu a na "zajímavy" káry přihlížejících. To ovsem obnásí vyšší personalní obsazení "parkovačů" který navedou řidiče organizovaně na parkovací místa. Jinak to každej pohodí nějak do prostoru a rázem se vejde o 1/3 míň aut.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sardel
Pondělí, 05. září 2022 - 21:39:01  
Neregistrovaný host
ještě malá poznámka k tomu, jak jest nutno plnit klubovou kasu a být vděčný, že vůbec někdo přijede. v sobotu se jela zbraslav. pominu osobní animozity a podívám se na ni objektivně. svýho času na tom taky nebyli ouplně nejlíp. omezení rokem tuším 1984 způsobilo právě tohle zahlcení „havětí“. a tam kde se slejzaj žigulíky, tam bugatky nejezdí. (já vím, bugatky jsou dovezený a znehodnocují hentý oný veteránismus.) jenže žigulíkáři to nevytrhnou, ti uměj akorát tak kecat, a to ještě blbě. :-) takže se změnilo direktorium a ti se vydali přesně opačnou cestou. omezili, vyházeli, postavili akci jako výběrovou. a sakra se jim to povedlo, to zas všechna čest. i když ten „člověk“ se tam fakt trochu vytratil. ale podívejte se na fotky z letošní zbraslavi. ať si říká kdo chce co chce, tohle je opravdu veteránské porno. :-)

takže to prostě jde. zbraslav má sice jakous tradici, ale zrovna ty tachlovice taky. a zdaleka nevyužívaj potenciál horákovi legendy. před pár rokama se jim podařilo dostat na trať poměrně slušný množství raček (horák závodil na rudge). z celý republiky. bylo to tuším k nějakýmu výročí. každopádně efekt veliký. no, a tím to skončilo...
Pondělí, 05. září 2022 - 22:43:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 10-2007
Sardel: že když na těch strojích nesejde a jde jen o člověka (tvl, to je jak z černejch baronů!), tak pokud by se takhle zachovali všichni, bude v místě akce jen prázdnej plac, tím pádem už žádná akce nebude a nikdo se s nikým nesetká. trochu jsme se zacyklili.

Zacyklil jste se sám, protože jste moje myšlenky sám překroutil. Nepsal jsem, že jde jen o člověka a na strojích nesejde. Psal jsem, že stroje nejsou cíl, ale prostředek. Několikrát a různými způsoby, takže skutečně nehrozí, že kdo chtěl, nepochopil. Vy prostě nechcete porozumět, to zde každý ví už dávno. Ve Vašem stylu by například po Vašem tvrzení "jenže žigulíkáři to nevytrhnou, ti uměj akorát tak kecat, a to ještě blbě. :-)" byla na místě otázka, co tedy umí bugatkáři? Ale nemusíte odpovídat. Snažil jsem se slušně diskutovat o tom, co jste napsal, nabídnout Vám jiné pohledy než ten Váš, abyste se nemusel vztekat, proč věci nejdou podle Vás a podle těch svatých pravidel typu "rok XY a basta", jejichž dodržováním se jistě lze prokousat až ke štěstí. Nabídnout Vám jiný úhel pohledu, abyste mohl lépe pochopit, co se kolem Vás děje. Ale Vy nemáte zájem. Vy máte názor hotový. Jak vidíte, svět dosáhl už takového bordelu, že někteří odmítáme jej jen tak akceptovat, protože vidíme, že nereflektuje všechny skutečnosti. Pak sem ale fakt nemusíte psát, že jste narazil na další akci, kde jste si neužil veteránského porna (to by mě zajímalo jak by tohle definoval ÚJČ AV ČR). Nemůžu Vám nijak pomoci.
Sardel
Úterý, 06. září 2022 - 10:07:51  
Neregistrovaný host
Risan: víte, ono to taky může být tak, že na akci se jede právě kvůli těm starejm herkám. užít si jízdu v nich, okouknout co má kdo novýho a teprv pak u točenýho dát řeč, jak to komu jelo, případně nejelo...
to jsem se snažil vysvětlit. několikrát a různými způsoby, takže skutečně nehrozí, že kdo chtěl, nepochopil. nabídnout vám jiný úhel pohledu, ale vy nemáte zájem, vy máte názor hotový. ;-)
Úterý, 06. září 2022 - 12:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 10-2014
No a v čem je teda vlastně problém? Užít si jízdu? Majitel kurníku si ji užije snad stejně jako majitel žigulíku, každý jede v tom co je mu blízké...Dát si po jízdě pivo a pokecat? Pokecám s tím kdo je na stejné vlně a je mi jedno jestli přijel na Babettě nebo Fordem T...
Ale pokud bych se měl měsíc před akcí na kterou se chystám třást, že tam bude někdo zastiňovat toho mého jediného opravdového veterána ubohou socialistickou nebo jinou krásnou,tak se na to radši vyseru a začnu pěstovat bylinky. Už vůbec nemluvě o tom, že si na to budu stěžovat ve vláknu o jangtajmrech... Tož tak,howgh.
Úterý, 06. září 2022 - 18:54:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 10-2007
Sardel: opět se Vám to překrucování nepovedlo. To, že lidi jedou na akci pokecat u piva, jsem nikdy nepsal, to je Vaše konstrukce, kterou jste si sám vymyslel a sem opakovaně vnucujete (to mám chápat jako to vysvětlování?). Vyvracíte mi něco, co jsem netvrdil. To je ten důvod, proč na toto Vaše tvrzení nereaguji. Ne, že bych jej nechápal, ale proto, protože nehodlám korigovat názor, který nemám.
-OndraS
Úterý, 06. září 2022 - 20:21:08  
Neregistrovaný host
Já se jako klasickej "středoproud" musím přiznat, že rozumím oběma pohledům. Například už několikrát jsem uvažoval, že navštívím nějakou akci jiného typu, než jenom nějakej sraz amerik. Celkem si i myslím, že Camaro (myslím to červený) ve vrcholné a v CZ celkem raritní verzi, stavu solidního a neztuněného, by neudělalo nikde ostudu a nikoho by neurazilo ba spíš i potěšilo, jenomže rok 1991 se skoro nikde nepřipouští. Mockrát jsem dostal "doporučení", že se na to mám vyprdnout, že takový auta se pouští na výjimky a rozhodnutí pořadatele a že by s tím problém určitě neměli, ale to se mi nějak příčí se "cpát pod pult". Takže co teď. Starší auto nemám, mezi ty klikotoče se cpát opravdu nechci, protože tam rok 91 opravdu nepatří, ale současně ty "srazy stodvacítek" a votuněných objíždět nehodlám.
Tak člověk nakonec skončí na Kafe & kárách.
Úterý, 06. září 2022 - 20:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 8-2015
Odvoz náhradních dílů Škodou 120 dne 6.9.2022 https://www.facebook.com/groups/1434574796794186/permalink/317659 8322591816/
Středa, 07. září 2022 - 00:50:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 10-2007
Ondro, jaký oba pohledy? Je tu nesmiřitelný a nekompromisní pohled Sardelův, schovávající se za víru v moc jednoduchých pravidel. A pak můj pokus vysvětlit, proč se realita rozchází s ideálem.
Středa, 07. září 2022 - 07:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8917
Registrován: 12-2005
Ondro hele vyraz na jinou akci. Kde je psáno že musíš bejt účastník? Jeď jako divák. A veř že si tvoje auto i na diváckym parkovišti najde fandy.
My jezdíme na kurníkářský srazy s broukem z roku 71. Ne jako účastníci ale jako doprovpd a čumilove. I ty orientační jízdy hezdíme. Ale prostě nesoutěžímejen jedeme po trase za kurníkama. Nikam senecpen a snažíme se nepřekážet. Přes to na nás lidi mávají a fotí si nás. Jen se necpem na výstavní plochu ale stojíme v ústraní abychom Sardela nephoršili a on se na nás večer u vína (piva) nemračil.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
-OndraS
Středa, 07. září 2022 - 15:42:59  
Neregistrovaný host
No chtěl jsem znovu jet Unín, kterej letos opět byl, ale bohužel mě navštívil pozitivní test na čínskej virus, tak jsem musel být 7 dní doma v izolaci (nebo s izolátorem, nevim, v telefonu bylo obvoďačce blbě rozumnět)
Středa, 07. září 2022 - 21:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2013
OndraS: U nás tě vezmeme... https://www.serialhistoric.cz/stredohori/
-OndraS
Čtvrtek, 08. září 2022 - 18:51:17  
Neregistrovaný host
No jo, ale...

Jízda pravidelnosti není vůbec pro mě, no a za druhé, cokoliv je za Jihlavou je už expedice [happy] Jsem totiž PŘÍŠERNEJ pecivál, shodou okoloností teď jedeme s trolejbusama ten směr, do Teplic, ale v životě jsem tam nebyl vůbec, natož autem. Čímžto jsem srazově omezen na kraj jihomoravský, a nejdál kam každoročně jezdím, je Jizbice pod Blaníkem první jarní sraz UScars. Taky to jsou pro mě nervy. Ale u nás tady na Moravě se toho pořádá dost, jenom to prostě defakto nikdy není sraz pro auta z devadesátek [happy]
Čtvrtek, 08. září 2022 - 21:32:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 499
Registrován: 10-2014
...auta z devadesátek...v tomto případě bych to do jednoho pytle rozhodně neházel je rozdíl,jestli se tam nahrne horda favoritů,nebo kára podstatně zajímavější třeba jako máš ty,nebo něco čeho tady nebyly plný ulice.Ale zase záleží na pořadateli, případně na pověřené osobě,která vergly na akci přejímá a dovede rozeznat zajímavý od tuctového.
Mauricio
Pondělí, 12. září 2022 - 15:47:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10413
Registrován: 4-2005
Nějak zapadl ten návrh na setkání brněnské sekce a jejich příznivců. Myslím, že jsme se nakonec dohodli na této neděli, ale už ne na místě, a vlastně ani na účastnících.
Pondělí, 12. září 2022 - 18:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 10-2007
Ano, termín jsme dohodli na neděli, jen nemáme rozhodnuto, kde. Návrhy byly - vila Stiassni nebo Vechtrovna (Mauricio), případně muzeum počítačů a královopolská kartouza (zajistím já - parkování v areálu, prohlídky jen pro nás, zdarma). Tak ostatní, kdo přijdete, vybírejte. My s Mauriciem asi nechceme nikomu nic nutit a co nebude teď, bude třeba příští rok.
Pondělí, 12. září 2022 - 19:53:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 4-2006
Neví někdo, jak to bylo s modelovými roky Felicie v čase představení FL na jaře 1998?

Tedy, FL byl až MR 1999 nebo už MR 1998 s tím, že poslední původní Felicie byly MR 1997, třebaže byly vyrobeny až roku 1998?
Pondělí, 12. září 2022 - 19:58:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 4-2006
Houmr:
"Pár aut z mé návštěvy Turecka po vlastní ose. Za poslední 4 roky z vozového parku hromadně ubývají dříve celkem masové záležitosti. To jak se za 4 roky kompletně vyměnil vozový park dolmuš (dolmuší, dolmušů - nevím jak je skloňovat) mne docela vyrazil dech. I tak jde stále o tuctovky.


A s hranicemi, kam lze umístit reklamu mi Turci vyrazili dech, myslel jsem, že my v tom hrajeme prim...

"

Chtěl bych se zeptat - najede takhle v Turecku člověk auta s německejma SPZ-tkama, co si tam koupí tureckej gastarbeiter, toho času na nějaký čas doma?

Případně dá se tam nalézt dost aut s tureckou SPZ, ale německým původem? Např. dle podložky na SPZ z nějakého Autohausu?
Pondělí, 12. září 2022 - 20:59:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8347
Registrován: 3-2007
Fricoolinek: Bohužiaľ sa facelift Felicie neláme na modelových rokoch. Modelový rok 98 (W vo VINku) bola aj verzia pred faceliftom aj po, lámalo sa to v januári 98 ak si správne pamätám.
Rovnako to bolo aj s Favoritmi, kedy MR91 (M) boli aj s asymetrickou aj plnou maskou (tam sa to lámalo na jar 91) a taktiež MR93 (P) bola aj plná (a hnedý interiér) aj tá so symetrickými dierami (a čierny interiér), tam sa to lámalo na prelome rokov 92/93.

Takže de facto Favorit s plnou maskou stihol za cca. jeden a pol roka výroby až tri modelové roky (a tie všetky zmeny v rokoch 91-92 tiež nabiehali postupne).

Jasné je to až pri facelifte Octavie, ktorý prišiel v auguste 2000 naraz s nábehom MR2001.
Mauricio
Úterý, 13. září 2022 - 01:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10414
Registrován: 4-2005
Risan - nutit samozrejme ne, ale v pripade rozhodnuti “za pet dvanact v sobotu” uz nedokazu na mnou urcenych mistech zaridit program. Tedy v zasade jen proto jsem to dnes (tedy konkretne vcera) si dovolil pripomenout 😅 Navrhoval jsem jeste nejake misto u prehrady, ale jako nemistni nemam vytipovany zadny urcity misto - ale do seznamu moznych destinaci bych to zaradil take. No a nebo mne napadlo sejit se v Olympii vzadu u Parkove drahy (v zari myslim jeste jezdi).
Úterý, 13. září 2022 - 07:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 9-2005
Chtěl bych se zeptat - najede takhle v Turecku člověk auta s německejma SPZ-tkama, co si tam koupí tureckej gastarbeiter, toho času na nějaký čas doma?
Ano, obvykle v létě. Měl jsem takový sen - stál jsem na odlehlé dálnici, šňůra aut od nevidím do nevidím a kolem mne auta s SPZ z celé evropy - krom Německa, Anglie, Franice, Itálie, Belgie Holandska také ze států Skandinávie, i Španělsko. Ale když ses podíval na osazenstvo, podle vizáže všude samý Turek. Když už mě po šeti hodinách ten sen začal vysilovat a chtěl jsem se probudit, zjistil jsem že nespím, ale jsem na Srbsko-Bulharské hranici. Skutečně na přelomu července a srpna se evropští Turci zvednou a jedou za svými šesti bratry, na svatbu svých několika sester a za rodiči. Podél Mramorového moře je i plno domů a bytů, které jsou obývané jen v létě. A to se tam pak často sjede celá rodina jak její "západní", tak východní část...
Co se týká vozového parku, z Německa tam jezdí vším - od nejnovějších Mercedesů, přes Audiny, až po starší "koncernová" nebo francouzká auta. Ty jsem cíleně nefotil. Z Villachu dokonce do Edirne jezdí autovlak.



(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
George
Úterý, 13. září 2022 - 15:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 5-2002
Malá odbočka, na jednom sídlišti v Praze,

v jednom Kauflandu,

před jedním obchoďákem

a v Blanes (ES) u nádraží
Středa, 14. září 2022 - 06:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 502
Registrován: 10-2014
Mauricio:
"Risan - nutit samozrejme ne, ale v pripade rozhodnuti “za pet dvanact v sobotu” uz nedokazu na mnou urcenych mistech zaridit program. Tedy v zasade jen proto jsem to dnes (tedy konkretne vcera) si dovolil pripomenout 😅 Navrhoval jsem jeste nejake misto u prehrady, ale jako nemistni nemam vytipovany zadny urcity misto - ale do seznamu moznych destinaci bych to zaradil take. No a nebo mne napadlo sejit se v Olympii vzadu u Parkove drahy (v zari myslim jeste jezdi)."
Vzhledem k počasí, které má být asi ještě horší než v jarním termínu bych navrhoval posunutí srazu na říjen,jestli bude líp,nebo asi tu Olympii...Stejně to vypadá na sraz ve třech...
-OndraS
Čtvrtek, 15. září 2022 - 19:39:00  
Neregistrovaný host
Posílal jsem kamarádovi fotky, co ho čeká. Tak jen takový náhled... [proud]

Mauricio
Pátek, 16. září 2022 - 08:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10416
Registrován: 4-2005
Klid, jo [lol]


Pátek, 16. září 2022 - 10:15:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 10-2007
Chlapi, nikdo další se k nedělní akci nehlásí, dávají 10-12 stupňů a déšť, taky bych byl pro to, přesunout to na jindy. Příležitost určitě bude.
Mauricio
Pátek, 16. září 2022 - 14:01:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10417
Registrován: 4-2005
Jsem pro, pokud ma prset, a vic nas neni.
Pátek, 16. září 2022 - 19:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2014
Souhlas,třeba říjen překvapí... Příjemně.
Pátek, 16. září 2022 - 21:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 7-2009
Kolegové diskutéři
Je to sice trochu mimo mísu z mé strany,ale nemá někdo z Vás možnost sehnat aktuální model Š 130 RS z edice Hachette 1:24? Prodejní cena modelu je 550,- Kč.
Bohužel se tento konkrétní model stal vítaným cílem překupníků a třeba na Aukru cena pár dní po uvedení do prodeje atakuje hranici 1400 Kč.
Nepochodil jsem už na 5 místech (Pardubice, Chrudim, Holice), kde jsem byl zvyklý tyto modely nakupovat, prostě se po er-esce jednoduše slehla zem...
transit01
Sobota, 17. září 2022 - 09:16:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3145
Registrován: 9-2012
V Rychnově v Tescu to rozkradl personál pro V.I.P, ve čtvrtek v 7 ráno 0 kusů, prý jim nic nepřišlo, což je samozřejmě kravina.
Nedivil bych se kdyby to tak bylo všude když se kolem toho točí takové peníze. Nu což, člověk alespoň ušetřil.
Sobota, 17. září 2022 - 11:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 7-2009
transit01
Bohužel musím jen souhlasit. Není to nic, co bych akutně potřeboval.
Ale aspoň je dobře vidět, kdo si na tom mastí kapsy nejvíce.
Mauricio
Sobota, 17. září 2022 - 11:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10418
Registrován: 4-2005
Počkal bych pár týdnů, on zájem opadne, trh se nasytí, a bude to zas za normální cenu (nesmíš ale čekat dlouho, aby se z toho nestal vzácnej model za ještě větší nesmysl než je teď). Případně mám dobré zkušenosti s tímto obchodem (mívají normální ceny), zkus jim napsat/zavolat, zda nemají.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Sobota, 17. září 2022 - 12:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 504
Registrován: 10-2014
...mi to nechává známá z trafiky a opravdu jí nepřišel ani jeden kus...