Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 15. 2. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 15. 2. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 07. února 2022 - 11:24:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2005
ad Risan:
Když myslíš, tak tě při tom nechám. Mám přes dvacet aut, menších i větších. Větších, než by jsi byl schopen domyslet a docela mě to baví. Ale pokud nejsi schopen udržet jedno dvě auta, tak se na to fakt vykašli a sbírej známky nebo pivní tácky. Faktem je, že mám podporu rodiny a finančně je to také nákladnější. Ale tak prostě prachy musíš vydělat. Víme a rozumíme?
Mauricio
Pondělí, 07. února 2022 - 12:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10219
Registrován: 4-2005
To jsou ty dvě skupiny, které nechápou, jak funguje realita.

[lol][lol][lol][lol][lol][lol][lol][ok][ok]

Tr24 - a nešlo to říct slušně rovnou? Bylo nutno se hned na začátku znemožnit? Navíc tady nikdo neříká, že někdo není schopen udržet jedno nebo dvě auta. Myslím, že každý ze zde diskutujících by, vzhledem ke vztahům k autům, takové auto raději prodal dál. Teď například tady poměrně na úrovni řešíme úskalí toho, když nemáš a nemůžeš mít vše na jednom místě. A to, že máš auta rozházený po půlce okresu, dovolím si tvrdit, není o tom, že to nezvládáš.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pondělí, 07. února 2022 - 13:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8697
Registrován: 12-2005
No jo 24Tr a jeho moudra.....
Kdybys neměl zázemí spolku tak bys ty klumpy měl na chalupě ve stodole štosovaný na sebe jako na vrakáči. A ty velký na dešti.
A kdybys ani tu stodolu neměl tak co? Nájmy za pronajatý garáže by tě při tom množství stáhly z trenyrek.


Já mam všechny stání co vlastnim plný tak další verky nepořizuju. Jako moh bych sebrat sousedovi dvě stání co má u mě v garáži ale to se mi nechce. Nam k dispozici 4-5 míst pod střechou. Taky bych moh snadno zastřešit další místo na 4-6 aut ale jednou prdelí se na tolika židlích sedět nedá.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pondělí, 07. února 2022 - 13:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 10-2007
No moc to nechápu. Vydělat prachy a narvat je do udržení dvaceti aut? Asi každý máme jiné priority. Mě by to rozhodně nebavilo, práce na autech mi funguje jako protiváha vydělávání peněz. Kdybych měl vydělávat na to, abych nemusel na auta sahat a jen se v tom párkrát za rok svezl, tak se na to asi fakt vykašlu a dám se na ty tácky nebo na ty žampióny. Mimochodem, kdybych měl ve sbírce dvacet aut, a chtěl se v každém párkrát ročně svézt, to by znamenalo vyjet s některým skoro každý den, kdy není vyloženě hnusně, ne?

Ale líbilo se mi to "větších, než by jsi byl schopen domyslet" (sic). Už mi hodně lidí řeklo, že jsem blbej, ale toto je úplně nový způsob [ok].
Pondělí, 07. února 2022 - 15:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 3-2005
A.D Martin 100:
No jo 24Tr a jeho moudra.....
Kdybys neměl zázemí spolku tak bys ty klumpy měl na chalupě ve stodole štosovaný na sebe jako na vrakáči. A ty velký na dešti.
A kdybys ani tu stodolu neměl tak co? Nájmy za pronajatý garáže by tě při tom množství stáhly z trenyrek.


Já mam všechny stání co vlastnim plný tak další verky nepořizuju. Jako moh bych sebrat sousedovi dvě stání co má u mě v garáži ale to se mi nechce. Nam k dispozici 4-5 míst pod střechou. Taky bych moh snadno zastřešit další místo na 4-6 aut ale jednou prdelí se na tolika židlích sedět nedá.


Ale no tak. Zázemí spolku? Ano, mám zázemí spolku. Stodola na chalupě? Ano mám stodolu. A mám za barákem dvě garáže .A to co mám já může mít každý .Nestalo to miliony ani statisíce . Jen hodně práce , potu, přesčasů. Ale jinak je to každého věc . Lidi si nakoupí auta jako hračky a pak se diví , že to stojí čas a peníze . A garáže za barákem jsem koupit v posledních třech letech. A chci koupit ještě jednu. Pronájmy jsou největší nesmysl . Platiš za něco, co něco , co není tvoje. Ale potom fakt můžeš sbírat známky a nebo pivní tácky. 😂😂😂😂

(Příspěvek byl editován uživatelem Tr24.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Tr24.)
Mauricio
Pondělí, 07. února 2022 - 16:54:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10221
Registrován: 4-2005
Vzhledem k tomu, že poslední léta mě živí práce projekční kanceláře, jejíž součástí je i nějaký všeobecný přehled o realitách vč. prodeje a nákupu realit pro vlastní (=firemní) investice, tak mohu s klidem sdělit, že kdyby byla slušná garáž nebo parkovací stání splňující mé podmínky, tak už to dávno mám, a to i za cenu, která bude hluboko pod cenou tržní. Zatím jsem nic takového nenašel. A byt, ve kterém bydlím, rovněž nedisponuje jiným než venkovním parkovacím stáním, které navíc využívám pro svůj osobní automobil ke každodennímu použití. Tedy nezbývá, než mít "nastrkáno" právě po těch "firemních realitách", kde to samozřejmě ovšem není na trvalo, a nebo po známostech, kde to je zase jen na dobré slovo s přimhouřením všech očí majitelů. Ale možná, že mám jen moc vysoké nároky, a nebo teda jak říkáš, jsem jen druhořadý občan, který by neměl ani vycházet ven na ulici.

P.S.: Známky i pivní tácky sbírám taky. Tak zkus doporučit něco jiného. Abych ušetřil práci, tak ještě kryptoměny, zlaté pamětní mince, pivní etikety, pohlednice s dopravní tématikou, jízdenky, cedule linkových orientací, odbavovací strojky, miniboxy, dopravní papírové modely, modely aut, modely autobusů, modely letadel, staré mobilní telefony, vltavíny, a teď jsem z nudy, anžto nevím ze které do které, začal sbírat vlastní použité covidtesty. Tedy krom výše uvedeného si nechám rád doporučit, co bych ještě mohl, jakožto plebs, začít sbírat. Když mě to chytne, rád ti věnuji zcela zdarma za dobrou radu jedno ze svých automobilů, o které se nezvládám starat, což dle tebe poznáme tím, že stojí na venkovní ploše v soukromém areálu, kde kupodivu neplatím ani nic za pronájem (což pravda se sám divím, asi kouzlo osobnosti).

P.S.: Jen tak mimochodem, vzhledem k mému, jak vidno poměrně velkému a širokému, rozsahu sběratelství, tě mohu ubezpečit, že auta jsou v tomto seznamu prakticky to nejméně náročné, a to jak finančně, tak časově. I v součtu pořizovací ceny. Tedy stále moc nechápu, co nám zde básník (když má dnes výročí jeden významný, žel již zesnulý, básník) chce říci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pondělí, 07. února 2022 - 18:29:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260
Registrován: 3-2005
A.D Mauricio:
Máš to docela těžké, ale na druhou stranu, kdo nic nedělá , nic nezkazí. Spíše tě obdivuji, že to máš takhle rozeseté po republice. Tak přeji hodně štěstí .

p.s. ? raději nic 👍
Mauricio
Pondělí, 07. února 2022 - 19:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10222
Registrován: 4-2005
Pochopil jsem zde jemnou narážku a ironii, ale chápu to jako slušně napsané ukončení diskuze.

Ale přivedlo mne to na jinou myšlenku. Má někdo zkušenost s takovýmto vehementem vzhledem k možnému uložení vozidel? Jde jen o příklad, výrobců a typů je mnoho (i s výhřevem, podlahou atd.).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pondělí, 07. února 2022 - 19:31:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 460
Registrován: 10-2014
Ne úplně s tímto,ale s plachtovou obloukovou halou ano.Pod tím poklopem se drží vlhkost jak sviňa,pod tím parkovaná sklápěčka a bagr dosáhly rekordu v korozi s bonusem splesnivělých interiérů za jednu zimu... Snad jen bez čel,aby cirkuloval vzduch,ale nechcalo na to.
Pavel2
Pondělí, 07. února 2022 - 20:04:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19147
Registrován: 8-2002
Mauricio: Omezit sortiment (sběratelských oborů) [happy]
Jak řekl kdysi šéfkuchař Pohlreich - není umění mít na jídeláku 60 hlavních chodů, ale vařit jen pár jídel, zato na špičkový úrovni z čerstvých surovin.

Ale kdybys měl zájem, rád bych se zbavil místopisných pohlednic, po pár letech jsem zjistil, že ubírají v malým bytě dost místa, počítám je na bedničky od ovoce. Na ceně se domluvíme [happy]
Pondělí, 07. února 2022 - 20:06:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 11-2006
Podobné "stanové" haly používají u nás stavebniny, ale mají nahoře ventilační turbíny, tak to možná nějak udržuje přiměřenou vlhkost. Jinak je s podobnými stany velký problém s kondenzující vlhkostí. Já mám třeba dřevěnou stodolu, která je díky mezer mezi prkny slušně větraná a přesto když tam zaparkuješ cokoliv kovového, tak jak se mění teploty, je to naprosto šíleně orosené, to už lepší auto nechat venku pod nějakým přístřeškem. Myslím, že tak to má řešen Jirka (353) co má Moskviče a asi mu to funguje.

Já bych bral tak dva až tři staré vergly, neumím si představit mít jich 20. Jednak by mě to sežralo finančně, ale hlavně to by člověk musel žít tři životy, aby si to vše užil. Paradoxně nemám zas takový problém s prostorem vzhledem k hektarové zahradě, ale zaparkovat tam 20 aut či zastavět to nějakýma přístřeškama, tak mě asi rodina vykostí. Druhá věc je, jestli by se toho pak i nechytl nějaký zelený mozek, vzhledem k orné půdě.

Znám jednoho pána, co má 40 aut, má pronajatou halu. Každopádně drtivá většina aut je v předrenovačním stavu a sám říká, že většinou z nich se nikdy neprojede. K čemu to pak?

Já mám zděné garáže dvě, jednu 30 km od bydliště, malou ale pěknou a suchou a druhou u baráku, která je sice rozměrově velká, vejde se tam i super dílna, ale je to stará zděná stavba bez jakékoliv izolace a stěny jsou dost tenké. Takže je tam dost vlhko. No a pak jeden přístřešek a tu stodolu. Aby to vše nějak fungovalo, budu to muset postupně předělat a upravit. Což stojí hromadu času a hromadu peněz. Takže ono je hezké mít auta, ale ruku v ruce s tím jde i to garážování. A proto jsem si třeba teď nenechal Fáčko, byť zatím ho mám zatím u sebe.

Favorit a benzínová pumpa
Oslím můstkem odbočím zase k Fáčku, vymontoval jsem tu benzínovou pumpu. Předpokládám, že netěsní buď ve styku s blokem motoru a nebo ta nádobka. Našel jsem tato těsnění, měla by to být ona: těsnění, těsnění 2

Každopádně tady jsem našel palivovou pumpu přímo novou, výrobce uvádí CZ a před pár dny jí tam ještě neměli, je to náhrada za ní? má tedy jinak vyvedenou jednu hadičku, ale jinak vypadá stejně.

pumpa

Pondělí, 07. února 2022 - 20:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 10-2007
Osobně si taky myslím, že přístřešek jakékoliv konstrukce spíše hodně větraný než důkladně zavřený. Pokud má být uzavřená garáž, tak musí být izolovaná podlaha proti vlhkosti ze země, jinak se tam ta vlhkost prostě drží, kondenzuje v případě změn teploty.
Mauricio
Pondělí, 07. února 2022 - 20:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10223
Registrován: 4-2005
Omezit sortiment (sběratelských oborů)
Tak ono už to omezeno je, 3/4 těch věcí už nesbírám cíleně dále a nerozvíjím, ale je mi to prostě líto "hodit oknem ven". V podstatě už dělám jen do těch modelů, a to tempem "jedno pokažené rande = 1 nový model letadla", tedy tempem 5 modelů měsíčně.

Ale kdybys měl zájem, rád bych se zbavil místopisných pohlednic, po pár letech jsem zjistil, že ubírají v malým bytě dost místa, počítám je na bedničky od ovoce. Na ceně se domluvíme
Vzhledem ke vztahu, který mezi sebou máme, úplně nevím, zda toto mohu chtít. Nicméně potřeboval bych asi posečkat, teď jsem se finančně dost vydal a popravdě "nemám". Tedy pokud by to počkalo třebas do dubna...? Předpokládám, že vybrat z tama jen něco by se ti nechtělo, tedy nutno odebrat jako celek.

ad stany - děkuji, já něco takového tušil, ale chtěl jsem nějaké zkušenosti odbornější veřejnosti. Vím, že něco takového používají dopravci v rámci IDS JMK jako parkování pro busy (to by možná Pajzák věděl lépe, co přesně to je), ale díval jsem se, že to jsou nějaké s dvojitou stěnou, podlahou, vytápěním, odvětráním, el. vratama, samozřejmě cenově jinde než výše uvedený odkaz. Ale zvažuji, že to je jedna z možností, jak řešit "můj" problém - ostatně, zahradu mám svoji, ale vzhledem k tomu, že mi úřad vytrvale znemožňuje připojit zahradu sjezdem na místní komunikaci, garáž ani nic podobného mi tam stejně nikdo nepovolí. A bohužel přístup v našem městě je, že i na garáž je třeba na územní řízení a stavební povolení, neboť úředníci si vykládají stavební zákon každý po svým (a po letech boji s tím sjezdem vím, že i správní řád a silniční zákon). V tomto by takový stan by jednoduchým a praktickým řešením, proto o tom uvažuji.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pondělí, 07. února 2022 - 20:20:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 10-2007
Mirous: tu novou předraženou spíš nekupuj, lepší bude opravit tu starou, pokud teda rozumíš, co tomu je. Těsnění pod nádobku klidně vyměň, ale těsněním na blok benzín prolínat nemůže. Tam je olej. Leda by byla rupnutá membrána, to pak přibývá olej a nedrží to teplé volnoběh (benzín se za tepla odpařuje z oleje a odvzdušněním bloku jdou páry do filtrboxu, motor pak dostává moc bohatou směs a ta nechce hořet). Už jsi zkoušel zahýbat tím nátrubkem, jeslti není volný?
Pavel2
Pondělí, 07. února 2022 - 21:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19148
Registrován: 8-2002
Mauricio:
Na pohlednice nespěchám, ale vyhazovat něco to mi jde dost blbě. Duben by mohl být ideální. Možná že by šla i namixovat bednička na míru - že by sis třeba nabral Jižní Moravu atp. Jestli tě to zajímá, piš: pavel2--zavináč--volny(.)cz (ochrana proti spamu).
Pajzák
Úterý, 08. února 2022 - 07:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5776
Registrován: 6-2015
Mauricio: O parkování busů tímto způsobem nevím nic. V podstatě jediné kryté stání, o kterém vím, že funguje, je na farmě. Zbytek je řešen jen pronájmem prostoru od obce.
Úterý, 08. února 2022 - 20:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4988
Registrován: 11-2006
Risan: nátrubek je v pohodě, motor volnoběh drží, takže tím to taky nebude. Zkusím přetěsnit tu nádobku, popřípadě vyměním hadičky.
Středa, 09. února 2022 - 08:15:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 4-2006
Čemu vděčil Favorit (resp. jeho pohonné jednotky) za kultivovanější zvuk motoru - tj. že zmizelý takový ten "naštvaný chraplák" ze 105/120?
Středa, 09. února 2022 - 10:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 4-2007
Fricoolinek: laickým odhadem tipuju delší vedení výfuku se dvěma tlumiči oproti krátkému vedení s jedním?
Středa, 09. února 2022 - 10:04:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 10-2007
Dvěma stupňům tlumiče výfuku.
Středa, 09. února 2022 - 10:28:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8173
Registrován: 3-2007
To je určite hlavný dôvod, ale predpokladám, že ku menej chrapľavému zvuku najmä pod plynom bude prispievať aj prepracovanejšie plastové nasávanie vzduchu, oproti tomu primitívnemu plechovému v 742/743.
Středa, 09. února 2022 - 13:08:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 11-2006
Tak potom, proč má Felicie zase o dost kultivovanější zvuk motoru oproti Favoritu? [happy]. Ta má také dva tlumiče, plastové nasávání. Je to již tak 8 let, co jsme doma neměli Favorita, takže jsem už zapomněl, jak velký rozdíl to je. Ale minulý týden jsem se byl projet Favoritem a jelikož bylo sucho, tak jsem vzápětí projel Feldu. A ten rozdíl je obrovský.

Podle mě hraje roli i celkové zpřevodovaní motoru, odhlučnění..
Středa, 09. února 2022 - 13:41:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8174
Registrován: 3-2007
To s tým podľa mňa nemá nič (keď tak s úrovňou hluku v kabíne, ale nie s charakterom zvuku motora).
Postupom času sa prevody rôzne menili (aj do ľahka aj do ťažka, nielen jedným smerom a rôzne naprieč verziami) a charakterom zvuku motora to nesúvisí, akurát musí menej alebo viac zavíjať pri rovnakej záťaži/rýchlosti.

Tam by som to pripisoval na vrub tomu, že modernejšie systémy (SPI, MPI) dávajú motoru proste iný zvuk než karburátor.
Veľký podiel má na tom aj katalyzátor, ktorý je ďalším "rozbíjačom" zvuku v potrubí a osobne si myslím, že aj samotný stredný a zadný tlmič výfuku bude pri novších autách s BMM/MPI účinnejší, než pri prvých karburátorových 136.
Vechtr
Středa, 09. února 2022 - 13:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2015
Uvnitř auta je felicia BMM daleko tišší než favorit BMM. Má na tom podíl řada drobných konstrukčních změn. Jiné uložení motoru, silentblok v řadicí tyči, jiná izolace atd. Venku je slyšet kultivovanější chod motoru ve felicii, to je dáno zřejmě užšími tolerancemi při výrobě. Výfuk zní podle mě stejně.
Něcestujtě s papagájom, ujo Porubjak. Celú cestu čosi tára, cestujúcich sprosto ohovára.
Čtvrtek, 10. února 2022 - 23:43:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8175
Registrován: 3-2007
Voľne nadviažem z vedľajšej komory, poniektorí jazdíme zima-nezima, takže netreba nikam chodiť [proud]


Je teda fakt, že sytič to už nemá a je to v pohode použiteľné aj v dnešnej premávke.
Ale aj tak som zrejme jediný pacient v republike, ktorý to aj v zime 2021/2022 využíva na denné jazdenie [auto]
(do soli a do snehu logicky nie, ale toho je v Bratislave minimum)
Mauricio
Pátek, 11. února 2022 - 13:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10226
Registrován: 4-2005
To já dnes akorát vyzvedl jednu vyhranou aukci [proud]


Práce je na tom celkem dost, a to jak aby to jelo a prošlo STK (nedobíjí, nebrzdí, přední světla vyrezlý paraboly, skla zrcátek rozbitý, pod těma plastovýma lemama vzadu se taky něco najde...), tak aby to bylo v původním stavu (kola, lišty, ostřikovače světel, LP blatník, a jinak pár drobností), takže zatím odtáhnout do garáže a uvidíme časem.

Jako základ ale dobrý, a hlavně je tam správnej motor a interiér a jako bonus také kompletní historie vč. okresních SPZ a knížkového TP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pátek, 11. února 2022 - 14:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8708
Registrován: 12-2005
Nevypadá vůbec zle až na ten blatník. Trocha péče a bude fešák.
Rozepiš se trochu. Jakej motor, kolik majitelů to mělo kolik to má mít najeto?
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Mauricio
Pátek, 11. února 2022 - 14:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10227
Registrován: 4-2005
Ten blatník je kaput, to bude chtít vyměnit, a s tím zároveň trochu srovnat nárazník. U toho se můžou i poladit zadní lemy. Teď se v tom spíš trochu šťourám, aby to jelo, neboť to stojí na blbým místě, máme tu sousedy, co vypouští pneu a objíždí auta klíčem, tak bych to zde nerad nechával přes noc. A táhnout to na laně ku Vyškovu, kde bude uskladněno, se původnímu majiteli moc nechtělo, ostatně stačí, že byl ochoten odtáhnout to alespoň ke mne domů.

Motor ten co tam patří, tj. 781.135B 40 kW s řízeným katalyzátorem. Vlastníci od I/94 do XII/10 vlastník A ročník 37 (a to jako fakt, já vím, že se to teď u každýho auta píše, ale tady to mám modrý na béžovým [proud]), od XII/10 do II/16 vlastník B, od II/16 doteď vlastník C, přižemž od XI/16 do XII/20 depozit. Čiže za mne lze říci, že dva majitelé, ten třetí to už měl očividně jen na uložení. Rok výroby 93, první registrace leden 94. Kolik to má najeto netuším, budík ukazuje 119 tisíc, otázkou je, zda je původní.

Teď ty závady:
- vyrezlé paraboly světel, tj. skoro vůbec to nesvítí, dávám to za vinu tomu, že někdo nainstaloval automatický svícení, na což tyhle starý světla nejsou stavěný
- nedobíjí, resp. nejde ani nastartovat, nesvítí ani kontrolky, tady očekávám, že během ranní předváděcí jízdy odešel altík; fatálnější destrukci motoru neočekávám
- nebrzdí, no, brzdí, ale jsou trošku chycené hadice, bude to chtít poléčit
- skla zrcátek jsou vybledlý a rozbitý, plus nejdou manuálně seřídit, bude tam asi urvaný to lanko
- neboť vozidlo vlastní plastový lemy, tak očekávám, že to pod nima bude vypadat tak jako každý jiný favorit s lemama, ale nechtělo se mi to na místě sundávat, s tím takl nějak počítám, že to bude chtít zásah svářečky
- nejde otevřít kufr, očekávám, že bude vyskočenej zámek a nebo rupláý bowden (a nechtějte vědět, jak jsem pří své váze a velikosti do toho kufru lezl, abych se podíval na stav karoserie kolem zadních tlumičů, za tento akrobatický výkon zasloužím zlatou olympijskou medaile)
- další obvyklý problém, tj. pozohýbaná palubní deska od slunka, je přítomna též
- nemá to přední ostřikovače, ale má to velkou nádobku na vodu, hadice k ostřikovačům ale taky chybí - řekl bych, že je prostě jen někdo při výměně nárazníku nedal zpět, mám za to, že na Green Line patří; k tomu mne vede i to, že chybí lízátko nárazníku
- rádio je klasický "favoriťácký" Blaupunkt a je klasicky zakódovanej, přičemž kód nikdo nezná
- nemá to originál kola ani poklice, ale zase pěkný gumy [lol]
- lišty dveří tam nepatří
- výše zmíněný blatník
- nějaký drobnosti, co mě netrápí, typu ohmataná řadička apod.

Plusy:
- správný motor
- správný interiér, nepoškozené sedačky, pěkné koberce
- krom povrchové koroze a asi těch lemů (ty zase ale nebudou durch) nic zkorodovaného
- původní SPZ a techničák
- podle mne v budoucnu vzácnější akční verze modernizovaného provedení než jakákoliv jiná, snad krom Bike line, kde je zas otázka, na kolik to považovat za akční verzi

Mínusy:
- je to Favorit, takový (pro mne) dost nudný auto
Pátek, 11. února 2022 - 17:37:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8709
Registrován: 12-2005
Jo lízátko a ostřiky by to asi mít měl. Nějak si nrvybavuju že bych kdy viděl fakíra v tutý barvě s holym předkem.
Ale celkově mi z fotek i popisu přijde jak fajnová kára na nenáročný pošudlání a bude drandivá.

Jinak k fakanům ma takovej rozpolcenej postoj. Jsou teď v takovym divnyn stádiu. Když vidim nějakýho hezkýho v provozu tak nikdy nevim jestli obdivovat stav šlechtěnýho youngtimera a nebo jestli složit ještě větší poklonu že i přes běžnej provoz je tak opečovávanej.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 11. února 2022 - 21:31:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2020
Mauricio: Podľa fotiek usudzujem že bol ťuknutý na predok v minulosti, je tam viacero indícii.

1. Svetlá z druhovýroby žltli tak ako na foto, originál si drží sivú farbu prakticky naveky
2. Nárazník bez lízatka a ostrekovačov ktoré mal každý Green Line - menený?
3. Znak v maske bez farby, takto sa predával ako náhradný diel
4. Čelné okno z Felície s čiernym pruhom na spodnej hrane

Inak je aspoň podľa foto vo fakt dobrom stave, interiér je prakticky v stave nového.
Mauricio
Sobota, 12. února 2022 - 09:24:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10228
Registrován: 4-2005
Vidis, to je dost mozne, dalsi indicii je absence spodniho deklu motoru, cehoz jsem si vsiml az dnes pri hledani zbytku alternatoru. Asi ho pri oprave nikdo nepovazoval za dulezite ho tam dat zpet.

Musim se na chate v garazi podivat, co tam mam nasysleno, ostrikovace tam urcite mam vc. cerpadla a vedeni, svetla se taky nejaky najdou, zbytek je otazka par korun. Nejvetsi problem vidim v tom blatniku, pricemz i to je resitelne.
transit01
Sobota, 12. února 2022 - 20:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 9-2012
Na kolik takovej fešák při dnešních cenách ojetin vyšel? Pokud to tedy není tajné. Vypadá to jako pěkný základ na renovaci [ok]
Mauricio
Sobota, 12. února 2022 - 20:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10229
Registrován: 4-2005
45
transit01
Sobota, 12. února 2022 - 21:18:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 9-2012
Za mě cena v pohodě, když tam je správnej introš a motor, zbytek se za "pár korun" poléčí. Největší investice bude asi případná koroze pod zadními lemy a nový blatník + lakování.

Ke mě se teď dostalo tohle, brouzdal jsem večer ksichtoknížkou, a narazil jsem na klubu inzerát typu "buď si to za pět někdo vezme nebo to hodím do šrotu". Vzhledem k RK značce mě to zaujalo a s borcem jsem prohodil pár vět, byl jsem první a bydlím nejblíž, tak esi to prej chci, tak je to moje, zájemců bylo víc, akorát nevím co bych dělal už s pátým autem, tak to asi nechám jako pracovní/auto pro polovičku. Brava už ji totiž dojezdila, nový auto prej nechce a tohle má zas koulu, tak doufám že to zas odpravím dlouhýma trasama [rofl]

Je to 1.9 diesel, najeto 186 000, jeden blatník + půlka dveří je natřený bílým balakrylem, bude to asi v minulosti bouchnutý na předek, pak blbosti jako že nefunguje jeden zámek, šrámy z parkoviště a nějaká koroze tam je, klasika pravý přední podběh, což jsem řešil a řeším stále u té červené, ale vyloženě podlaha ani prahy děravý nejsou. Rozvody dělaný před 20 000, po motorové stránce tomu nic není, vždycky dostala co chtěla, a jinak to řadí, troubí, brzdí, svítí, bliká, akorát jsou na tom horší gumy, a dvě dokonce letní, ale to problém není, protože mám zimní sadu navíc na diskách.

Bohužel klasicky u takovýho auta chybí technická, která propadla teď nedávno a je tam eko 5000, protože to je 92 leté paní, která to půjčovala mladým v rodině, ale to jsem domluvenej se ZTP mamkou, že to napíšu na ní a nic platit nebudu za takový auto.

Co se výbavy týče, měl by to být nějakej look, ale chybí na tom všechny znaky a lišty (jsou v bedně v garáži), tak si nejsem úplně jistej, ale je to úplnej sociál, nemá to ani hodiny, natož šíbr nebo servo.

Akorát to celkem kouří, snad to bude tím, že se tím měsíc nejezdilo a je v tom stoletá nafta.

No a prostě tak nějak. Jsem rád že nejsem sám kdo hromadí auta a snad už to bude poslední sráč do mé ucelené kolekce [lol]
Pajzák
Sobota, 12. února 2022 - 21:51:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5785
Registrován: 6-2015
Po měsíci stání mi teda nikdy nic nekouřilo. Teda krom jedné oblasti zájmu, ale ta věc ten měsíc spíš visela, než stála...

Mauricio: Chápu, že je to Green, ale nebylo ekonomičtější dát dokupy 64-85 za devítinu ceny?
transit01
Sobota, 12. února 2022 - 22:07:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 9-2012
Nevím čím jezdíš ale mě kouří v zimě snad všechny auta, není to modrej kouř, ale prostě klasickej bílej dým. Berlingo třeba jenom trošku, ale tady to při studeným motoru kouřilo víc. Zas na Tavrii se sytičem to ale nemá, tak nevím, uvidíme co na to emise až pojedu na technickou.
Pajzák
Sobota, 12. února 2022 - 22:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5787
Registrován: 6-2015
Tak u 1.9D bych nějaký kouř očekával. Nicméně jsi to podal tak, že to hulí jak fabrika.
Sedlám 2x 1.9 JTD (74+81 kW, r.v. 2001+2002, najeto 240 a 400 tisíc km), a z výfuku ve špíglu nevidím nic.
Neděle, 13. února 2022 - 09:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 10-2014
Tak sousedovi 205 1,9d vyfoukla kouř jen na okamžik po startu... A to v zimě...Měl ji od nova a šla do světa s 360tkm... Ještě dlouho na ni vzpomínal,bezporuchová,a pouze z běžnou údržbou...
transit01
Neděle, 13. února 2022 - 09:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 9-2012
Tahle kouřila tak 2 minuty na volnoběh po startu, tak nevím zda i to je či není normální, ne moc, ale obláček z výfuku šel, u benzínu to rozhodně normální nebylo, a když mi to začalo brát i olej tak to bylo zralý na go motoru (kroužky, gufera), tak už jsem co se týče čoudících aut opatrný [lol]
Neděle, 13. února 2022 - 10:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 3-2011
transit01: Brava už ji totiž dojezdila veď nedávno si ju dával dohromady, aby ešte trochu pojazdila. Čo bolo tým "posledným klinom do rakvy"?
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Neděle, 13. února 2022 - 17:33:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 8-2015
Velorex s motorem Jikov: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1325071974890&set=g.22328657 8908
Z čeho je ten motor? Předpokládám, že převodovka je mezi motorem a zadním kolem? V čem byl tento motor lepší než Jawa 250 a 350? Díky
Neděle, 13. února 2022 - 19:32:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8711
Registrován: 12-2005
GO motoru nejsou kroužky a gufera.....[crazy]
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
transit01
Neděle, 13. února 2022 - 20:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 9-2012
Bravě uhnilo cosi na zadní nápravě v levé části, asi nějaké uložení, rameno, něco, každopádně se tak stalo po tom co jsem za tím tahal vozék štěrku, a vozil v kufru psy a jiné těžší věci.. Spadlo levé zadní kolo do "A" a začalo brousit lem a prasklo z toho brzdový potrubí. Při snaze ji opravit ji mechanik neměl pomalu ani za co zvednout, do toho se pár dnů předtím začala kazit elektrika (nějak to neblikalo a ještě něco k tomu), už je v autonebi. Najel jsem s ní necelých 5000.
Neděle, 13. února 2022 - 20:42:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4990
Registrován: 11-2006
Felicii jsem jeden čas nakládal s vlekem tak, že dnes o několik let starší bych si za to dal facku, ale čoveče dodneška to auto nemá nápravu do "A". Zatímco "zázračné" bývalé Berlingo našich hned dvakrát a to v tom vozili vzduch...
Neděle, 13. února 2022 - 20:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 838
Registrován: 8-2012
Mirousi, Felicie vydrží dost. To je opravdovej držák. Já jednu z těch minulých narval ytongem vzadu a vpředu u spolujezdce skoro po strop. Auto sedělo na gumách a jel jsem tak 6km. A jako bonus poslední kilometr polňačkou. Nic se jí nestalo. Taky jsem si to pak vyčítal, ale když je člověk mladej, tak dělá kdejaký koko.iny. To už bude skoro dvacet let. Auto pak jezdilo dalších 8 let.
Neděle, 13. února 2022 - 21:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8712
Registrován: 12-2005
Jo taky v golfu vozim různej bordel a krom ruplýho pera nikdy nic. 15 pytlů malty v kufru tvárnice na zadních sedačkách po strop a v kufru/ 5 pytlů lepidla a 5 pytlů betonu/ plny auto barelů by se stavební sutí/ přes tunu žulových kostek na vleku....
Prostě to používam jako sklápěčku, dostáva za uši po lese na poli a furt drží.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Neděle, 13. února 2022 - 22:51:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 958
Registrován: 1-2017
Při naloženém kufru se dobře pozná stav tlumičů - narovnal jsem do oktávky asi 350 kg jablek do výkupu a byl jsem rád, že je to jenom kousek. Jel jsem max. 60, auto plavalo jak loď a udržet se nalepenej na čáře byl skoro nadliskej výkon. Přitom, když byla prázdná nebo i třeba se dvěma lidma vzadu a nákupem, tak se chovala slušně...
transit01
Pondělí, 14. února 2022 - 08:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 9-2012
Miro hlavně bych řekl že ta tvoje Felicie byl mazel, ne kaše za přepis jako ta Brava. Už stav těch prahů a předního uložení tlumičů byl horší (cedník to nebyl, technickou to udělalo a když jsem to vrakoval, ještě ji mělo platnou), tak si dovedu představit, jak to vypadalo vzadu kam nebylo vidět a co se tam stalo.

U Berlinga se musí udělat poctivej repas nápravy za cca 5000-6000 a pak je to svatý na xxxx kilometrů, to ti spíš dřív odejde ta kastle, než náprava nebo motor (minimálně pokud to je nafta). V berlingu vozím všechno možný a i tahám vozejk a zatím ani náznak áček. Teď v únoru to bude rok co jsem ho koupil.
Pondělí, 14. února 2022 - 08:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 728
Registrován: 6-2012
transit01: Určitě bych takovej hnůj dával přítelkyni... Ty ji nemáš asi moc rád, viď? [proud]
George
Pondělí, 14. února 2022 - 10:23:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 5-2002
Pánové takhle vypadá naložené auto. Foceno v létě 89 na magistrále u I.P.Pavlova. Nakonec nás předjela. Pán byl naprosto obestavěný a cihly byly i v kufru.


Předloni jsem vezl písek v kufru Modea, bylo ho asi 0,5t.Pravda hůř to brzdilo, při každém rozjezdu to hrabalo a lehce plavalo ale dorazil jsem bez problémů. Až doma jsem si všiml že výfuk je 10cm nad zemí.

(Příspěvek byl editován uživatelem George.)
transit01
Pondělí, 14. února 2022 - 10:45:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 9-2012
Určitě bych takovej hnůj dával přítelkyni
Někdo ty hnoje na sebe pojištěný mít musí, ona si auto prý sama koupit nechce (natož prý něco novějšího) a mě už se nechce platit za čtvrtý auto + vozík [biggrin] ale je teda pravda že bravou se najelo 5000 a z toho tak 300km bylo jejich [crazy] přepis neřeším, to tak či tak půjde na máti protože než platit eko 5000 tak to radši u známýho za těch 5 nechám pořádně dát dokupy ať to udělá v pohodě technickou.
Mauricio
Pondělí, 14. února 2022 - 14:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10232
Registrován: 4-2005
Chápu, že je to Green, ale nebylo ekonomičtější dát dokupy 64-85 za devítinu ceny?

To asi jo, ale tehdy bylo potřeba lehké redukce vozového parku, nedostávalo se ani času, ani financí, člověk měl jiné priority, a hlavně byl trochu problém s majitelem "ZTP". A v nějakým echt top stavu to taky úplně nebylo, ostatně myslím, že Aleš si s tím užil celkem dost [lol]



Samozřejmě člověk pak přijde na to, že prodávat to byl nesmysl, a tak si pořídí stejnej vergl znova.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Pajzák
Pondělí, 14. února 2022 - 14:54:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5789
Registrován: 6-2015
No, já si už nějakou dobu taky říkám, že jsem si ho mohl nechat. Ale není střecha, navíc tvým očím se odolat nedalo. [biggrin]
Mauricio
Pondělí, 14. února 2022 - 15:39:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10234
Registrován: 4-2005
Co to meleš, jak nedalo odolat [lol] Stačilo říct ne, nedám [lol] Tam byl hlavně problém s tou ekodaní. Tehdy se mi to nějak platit nechtělo a mít to napsané na bílého koně (BK) je sice fajn, ale do doby, než se to BK přestane líbit. A já ekodaň nechci platit už z nějakého mého osobního přesvědčení, ostatně všechna ostatní auta, co jsem kdy koupil, mají eko vyřešeno již od předchozího majitele.
Mauricio
Pondělí, 14. února 2022 - 15:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10235
Registrován: 4-2005
Nicméně pokud po nějakém pěkném toužíš, aukrem i bazošem proletěl bílý model 89 ze Židlochovic; někde by asi šel dohledat, sice inzerát aktuálně nevidím, ale vím, že třeba na tom aukru se neprodal. Tuším, že cena 35tis a stav hodně slušný. Podezření padlo na stejnou pozůstalost, jako ten Oltcit, o kterém jsme se kdysi bavili.
Pajzák
Pondělí, 14. února 2022 - 15:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5791
Registrován: 6-2015
Ne, díky. Radši nic.
V Nosislavi prý Favorita neměli.
Pondělí, 14. února 2022 - 21:23:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 12-2008
Ad.: Mauricio: pěkný Favorit, do budoucna to bude ceněný exemplář...

Taky se trochu pochlubím novým přírůstkem za Feldu.

Po absolvování STK jsem začal s drobnou opravou elektroinstalace a dopadlo to trošku jinak...

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Pondělí, 14. února 2022 - 22:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8713
Registrován: 12-2005
Je hele brácha našeho. Jaký máš výrobní číslo?
Náš má 215 a je i registrovanej jako 215. vlek v okrese Plzeň město.

Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Úterý, 15. února 2022 - 04:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420
Registrován: 12-2008
Martin_100:
"Je hele brácha našeho. Jaký máš výrobní číslo?
Náš má 215 a je i registrovanej jako 215. vlek v okrese Plzeň město.
"
Můj je až 1021 z roku 1990, taky jsi měl problém s STK a nevyraženým číslem na oju?
MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Úterý, 15. února 2022 - 12:02:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 10-2014
Taky mám,moc pěknej, když jsem ho kupoval byl dvakrát jetej,pán si ho koupil a před čtyřma říkám zjistil, že ho vlastně nepotřebuje... Já s ním byl poprvé na stk...S chybějícím číslem na tk problém byl,ale větší problém byl u přepisu, protože původní adresa majitele v TP Rudé armády už neexistovala.