Diskuse » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 06. 7. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 06. 7. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Vámos
Pátek, 05. června 2020 - 13:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6007
Registrován: 6-2002
GD - 3

Já teď nemám čas to ověřovat v "úředních zdrojích", ale jste si jisti, že ty kódy platí i pro GD? Já si totiž myslím, že ten diplomat může být odkudkoliv.
Na RPW jsou ty kódy nadepsány: Diplomatic Codes for WD prefix [happy]
Pátek, 05. června 2020 - 13:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7520
Registrován: 5-2004
Nejsme si jisti, proto jsem taky svůj úvodní příspěvek začal větou pokud štýrské diplomatické kódování funguje stejně jako vídeňské[wink].
Sobota, 06. června 2020 - 17:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 6-2007
Das Albanische Konsulat in Graz ist eine Aussenstelle der Albanischen Botschaft in Österreich. Sie finden hier umfassende Informationen über die konsularischen Dienstleistungen des Albanische Konsulat in Graz. Dieses Konsulat ist natürlich nicht die einzige Vertretung in Österreich. Von dieser Seite können Sie außerdem ganz einfach zu der Botschaft und jedem anderen Albanischen Konsulat in Österreich navigieren.
Albánský konzulát v Grazu je pobočkou albánského velvyslanectví v Rakousku. Zde najdete komplexní informace o konzulárních službách albánského konzulátu v Grazu. Tento konzulát samozřejmě není jediným zastoupením v Rakousku. Z této stránky můžete také snadno přejít na velvyslanectví a jakýkoli albánský konzulát v Rakousku.

https://www.botschaft-konsulat.com/at/Konsulate/24562/Slowakei-in -Salzburg
Tady je seznam všech zahraničních zastoupení v Rakousku.
Při podrobném náhledu zjistíte, že většina "konzulátů" (viz Slovensko) jsou honorární,
ergo by kód takových úřadů měl být GK-číslo.
Albánský úřad však je jednoznačná pobočka velvyslanectví ve Vídni takže jí proto přidělili D,
tedy GD..
Potvrzuje také
https://www.cactus2000.de/de/plate/austria.php

Ale...
https://www.oesterreich.gv.at/themen/freizeit_und_strassenverkehr /kfz/5/1/Seite.061411.html
Bei Fahrzeugen von Mitgliedern des Konsularkorps in Österreich setzt sich das Kennzeichen grundsätzlich aus der Abkürzung für das Bundesland und dem Buchstaben "K" zusammen (z.B. Abkürzung "WK" für das Konsularkorps Wien). Bei Fahrzeugen mit dem Standort in Graz wird an Stelle der Landesabkürzung die Bezeichnung der Behörde verwendet.
U vozidel náležejících k členům konzulárního sboru v Rakousku je poznávací značka v zásadě tvořena zkratkou pro spolkovou zemi a písmenem „K“ (např. Zkratka „WK“ pro konzulární sbor Vídeň). U vozidel nacházejících se v Grazu se místo zkratky země používá název úřadu..

A jak to pak v Grazu opravdu vypadá???
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Vámos
Sobota, 06. června 2020 - 20:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6009
Registrován: 6-2002
Celý odstavec 5 §26 zní:
(5) Für die Bezeichnung des sachlichen Bereiches an Stelle der Bezeichnung der Behörde (Abs. 1) sind bei den im § 54 Abs. 3 und 3a lit. a und b KFG 1967 angeführten Fahrzeugen die Buchstaben gemäß Abs. 3 zu verwenden; bei Fahrzeugen mit dem Standort in Graz ist an Stelle der Buchstaben gemäß Abs. 3 die Bezeichnung der Behörde gemäß Anlage 5d zu verwenden. Diesen folgt
a)
bei Fahrzeugen, die ausschließlich oder vorwiegend zur Verwendung für Personen bestimmt sind, die eine vom Bundesministerium für auswärtige Angelegenheiten ausgestellte gültige Legitimationskarte für Mitglieder des diplomatischen Korps in Wien, für Beamte internationaler Organisationen in Österreich mit gleichartiger Rechtsstellung oder für Mitglieder diplomatischen Ranges der ständigen Vertretungen bei internationalen Organisationen in Österreich besitzen, sofern diese Personen nicht österreichische Staatsbürger oder Staatenlose sind, die vor ihrer Anstellung bei der ausländischen Vertretungsbehörde oder bei der internationalen Organisation ihren ordentlichen Wohnsitz in Österreich gehabt haben, der Buchstabe D,
sofern nicht aus Sicherheitsgründen die Zuweisung eines Kennzeichens gemäß Abs. 6 (Vormerkzeichen) erforderlich ist.
b)
bei Fahrzeugen, die ausschließlich oder vorwiegend zur Verwendung für Personen bestimmt sind, die eine vom Bundesministerium für auswärtige Angelegenheiten ausgestellte gültige Legitimationskarte für Mitglieder des Konsularkorps in Österreich besitzen, sofern diese Personen nicht österreichische Staatsbürger oder Staatenlose sind, die vor ihrer Anstellung bei der ausländischen konsularischen Vertretungsbehörde ihren ordentlichen Wohnsitz in Österreich gehabt haben, der Buchstabe K.

Zvýraznil jsem tu větu jako Minor a červeně označil, co vynechal. Odstavec 3 jsou zemské kódy, které jsou kromě Štýrska jednopísmenné (ST). Anlage 5b je seznam okresních kódů. Tj. celá ta věta znamená, že se před D nebo K použije namísto ST písmeno G. Tj, že je GD, GK a ne STD, STK, jak by bylo analogické k jiným spolkovým zemím WD, WK, ND, NK, SD, SK.

Ale o kódování diplomatických vozidel tam nic není. Ale myslím si, že kódy platí jen pro WD a GD-3 tudíž může být odkudkoliv.

Ale z výše uvedeného taky vyplývá, že není důležité, kde je velvyslanectví nebo konzulát, ale kde sídlí ten člověk, který s tím ausschließlich oder vorwiegend jezdí[happy]
Sobota, 06. června 2020 - 23:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 6-2007
Doplnění - (tučně)
Bei Fahrzeugen von Mitgliedern des Konsularkorps in Österreich setzt sich das Kennzeichen grundsätzlich aus der Abkürzung für das Bundesland und dem Buchstaben "K" zusammen (z.B. Abkürzung "WK" für das Konsularkorps Wien). Bei Fahrzeugen mit dem Standort in Graz wird an Stelle der Landesabkürzung die Bezeichnung der Behörde verwendet.
U vozidel náležejících k členům konzulárního sboru v Rakousku je poznávací značka v zásadě tvořena zkratkou pro spolkovou zemi a písmenem „K“ (např. Zkratka „WK“ pro konzulární sbor Vídeň). U vozidel nacházejících se v Grazu se místo zkratky (spolkové)země používá název úřadu...

Já se ptal JAK vypadá alfanumerický záznam PZ vozidla jakéhokoliv diplomatického zastoupení v Grazu (viz seznam konzulátů) podle tohoto úředního textu? Zkratkou úřadu která má nahradit zkratku spolkové země (G namísto ST) zde rakouský autor textu měl na mysli buď kategorii D nebo K (konzulát).
Pokud by to tak bylo, tak diplomaté z Grazu, většinově honorární konzulové by měli alafanumer
v podobě K a číslo...a to je nesmysl. Existence GD - 3 je v rozporu s uvedenou vyhláškou, ale to nepřekvapuje..je to Rakousko.
V reálu (viz smolik.at) jsou pro Steiermark vyčleněn kódy GD a GK...vyřízeno.

Vámos: Ale z výše uvedeného taky vyplývá, že není důležité, kde je velvyslanectví nebo konzulát, ale kde sídlí ten člověk, který s tím ausschließlich oder vorwiegend jezdí

Nic takového z uvedeného textu nevyplývá protože ten text nic takového neobsahuje! ...holt Deutsche Sprache schwere Sprache...Je to nesmyslná interpretace - diplomatické evidence jsou v Rakousku rozlišovány vždy podle sídla úřadu (GD..ID..ND..OD..WD), v případě honorárního konzulátu podle sídla honorárního konzula (BK..GK..IK..NK..OK..WD) což je vždy jedno a to samé (s odvoláním konzula úřad právně i fyzicky automaticky zaniká).
Viz www.smolik.at
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Vámos
Neděle, 07. června 2020 - 15:56:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 6-2002
Minor:
To, co Ty cituješ (a překládáš) není přesné znění vyhlášky - tam je to včetně toho červeného. Takže konec Tvého překladu by měl znít ....používá název úřadu dle Přílohy 5b. A Příloha 5b jsou okresní kódy. Tj. znamená to, že se místo ST použije G (jak píšu v minulém příspěvku). Takže existence GD - 3 je s touto vyhláškou v souladu.

diplomatické evidence jsou v Rakousku rozlišovány vždy podle sídla úřadu
Nic takového z textu nevyplývá [happy]
Rozhodující je Standort (toho vozidla). Jeslti je v místě sídla úřadu nebo bydliště diplomata je otázka.

Ale pro celou debatu je důležité celé znění toho, co je v §26, odst.5, písmeno a):
na D mají "nárok" nejen členové diplomatického sboru, ale i jiné osoby se stejným statusem, jako úředníci nebo členové mezinárodních organizací.

Tudíž to GD-3 může být klidně člen nebo zástupce nějaké mezinárodní organizace s diplomatickým statusem [happy]
Neděle, 07. června 2020 - 21:30:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2006
V Rakousku jsou všechna velvyslanectví a další diplomatické mise výlučně ve Vídni, takže GD, KD, SD nebo TD by se prakticky neměly vyskytovat - protože v oněch městech jsou jen konzuláty (a tudíž by měly být ty kódy jen teoretické).
Pokud se tedy člen nějaké diplomatické mise se sídlem ve Vídni zdržuje převážně v Hradci, nevím, co tam přesně dělá.
Neděle, 07. června 2020 - 23:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11114
Registrován: 7-2006
Světe div se, ale v Grazu je hned několik konzulátů. Stačí do map od Googlu zadat klíčové slovo "konsulat" a vyjedou vám všechny ve městě. Konkrétně 2x nizozemský, ukrajinský, brazilský, litevský, dánský, švédský, britský, jihoafrický, lotyšský, švýcarský, polský, finský, belgický, chorvatský, estonský, rumunský, norský a logicky maďarský i slovinský
Pondělí, 08. června 2020 - 00:05:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 6-2007
Není se divit, kšeft je kšeft...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 08. června 2020 - 00:16:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 6-2007
Co přesně se rozumí pod pojmem "stanoviště" diplomatického vozidla (Standort)
by měl v podrobnostech obsahovat rakouský Diplomatický protokol nejspíš Příloha
podobně jako v ČR, který je nepochybně v souladu s Víděnskou úmluvou a který
mj. jasně určuje sídlo neboli legaci vedoucího zastupitelského úřadu (ZÚ),
těch stupňů je několik a na to sídlo pak navazující akreditaci dalších diplomatů
opět v několika stupních hodností. Jinak řečeno sídlo ZÚ je dané dohodou mezi dotyčnými
státy a kde diplomaté a nediplomatický personál skutečně bydlí (je přihlášen
k pobytu) je věc druhá.

Některé státy to stran registrace vozidel řeší tak,že evidují vedle úřední
diplomatické PZ (může být psaná na ZÚ nebo přímo na vedoucího ZÚ také soukromou
PZ diplomata. Ta pak může mít dvojí formu:
a) standardní alfanumer diplo-PZ b) speciální alfanumer též diplo-PZ (např. GB)
c) úplně normální běžnou civilní registraci...

A jsem zpátky v Rakousku - Albánie má svůj ZÚ ve Vídni a dalších 5 konzulátů
vč. toho v Grazu. Je to honorární konzulát který vede Rakušanka a nemá žádnou
diplomatickou imunitu a je tedy otázka jestli by vůbec dosáhla na konzulární PZ
ted GK-ččč. Samostatně stojící dům je dostatečně rozlehlý aby v něm mohl bydlet
nebo také úřadovat albánský diplomat z Vídně a plnit v hierarchii zastoupení pro
Rakousko nějaký konkrétní úkol (např. apostilování mimořádně důležitých dokumentů).
To by pak odůvodňovalo existenci PZ GD-3....
Pohyb a působnost jednotlivých diplomatů na svém území si hostitelská země dojednává
bilaterárně a naprosto suveréně = obě strany se musí vždy dohodnout přičemž hostitel
má vždy právo veta.
BTW kdo dovolil Rusům tak početné "diplomatické" osazenstvo? Sami si ho naskákat
nemohli dovolit....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 08. června 2020 - 10:45:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2006
Tady je seznam všech zastupitelských úřadů v Hradci - ambasáda tam není ani jedna. Ty konzuláty by měly mít "GK".
Vámos
Pondělí, 08. června 2020 - 14:33:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 6-2002
Seznam mezinárodních organizací sídlících v Rakousku
Nevím, u kterých mohou být nějací zástupci s diplomatickým statusem.

Jedniná, u které vidím sídlo ve Štýrsku je European Centre for Modern Languages of the Council of Europe.
Evropské centrum pro moderní jazyky při Radě Evropy. Jestli tam může být někdo s diplomatickým statusem, nevím. Ale pokud ano, tak by GD-3 mohlo být právě odtud.
Úterý, 09. června 2020 - 21:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 6-2007
Vedoucí ani zaměstnanci (delegovaní členové) mezinárodních organizací
nemají vůbec žádný diplomatický status protože Vídeňská úmluva
o diplomatických stycích
jim to prostě neumožňuje,

jedno jestli v Rakousku nebo kdekoliv jinde v smluvních státech.
Jejich vozidla ovšem můžou být označena konzulárními nebo jim naroveň
postavenými PZ, tzv. semi-diplomatic car plates
(např. v Německu pro Berlín B-900 až B-999, B-9000 až B-999900)
což už je věc ryze vnitrostátní (v Německu se kryje s kódováním
úředních a veřejných registrací).
Existuje ale ještě jedna kategorie diplomatů a to je např.
mimořádný a zplnomocněný (vel)vyslanec, často vedoucí ZÚ,
ale hlavně pak ad hoc diplomat, který má v cílové zemi vyjednat
nějakou důležitou věc. Nemá proto stálý agreegment, není vázán
na konkrétní ZÚ své vlasti a po splnění úkolu se bez dalšího
vrací domů.
Tito diplomaté řeší např. rozšíření diplomatických styků
(nová zastoupení), přejdnávají důležité dohody (např. vstup
do nějakých organizací) a mnoho dalšího.
Toho času mají tuto funkci vedoucí vyjednvači dohody mezu GB a EU.

V Rakouských poměrech bych viděl roli takového diplomata např. v řešení
ožehavých otázkách organizovaného zločinu který je tam řízen
také albánskými gangy a kdy je třeba najít nějakou shůdnou cestu
spolupráce jak se jich po dopadení rychle zbavit aby si např.
odpykávali tresty doma a ne v komfortnějších žalářích Rakouska.
Diplomatický status vyššího stupně je v takovém případ přiměřený formát
příslušníka bezpečnostního aparátu z vyslaného státu pro možnost
účinného jednání (já pán ty pán) s vyššími patry politiky hostitelské
země. Pro tento účel se někdy, podobně jako u standardní funkce
vojenského přidělence, na tu dobu dotyčný povyšuje do odpovídající
hodnosti (zpravidla plukovník)...
Zde by mohl mít "Stanoviště" např. v Grazu kde by pro plnění svého
úkolu nalezl potřebné podmínky (třeba: sídlo speciální jednotka pro
boj s organizovaným zločinem, speciální kriminál pro tuhle klientelu
atp.)
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Úterý, 09. června 2020 - 22:06:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2006
Té konstrukci s těmi "albanskými gangy" moc nerozumím, ale pokud by měl někdo takovou "misi", spíše by volil nějakou obyčejnou civilní RZ, než být pohyblivým terčem.
Úterý, 09. června 2020 - 23:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 6-2007
To byl jen ILUSTRAČNÍ PŘÍKLAD - podobné mise s různorodým obsahem
viz aktuální jednání GB - EU, se konají nepřetržitě všude tam,
kde je potřeba dosáhnout rychlého řešení a kde by běžný diplomatický
postup byl zdlouhavý.
O čem může mimořádný vyslanec z Albánie jednat v Rakousku lze samozřejmě
spekulovat, ale pokud by to tak bylo, jistě se nějaké téma najde.
Zkrátka osamělá diplo-PZ z rakouského "venkova" může mít hodně zdůvodnění
a tohle je jedno z možných...kdo má čas může vymýšlet další [proud]
Mimochodem - GD-3 mi přijde klidně jako vlastní vozidlo AL-velvyslance co
má zaparkované na "dače" v Grazu...(samostatně stojící čísla 1-99 jsou
vyhrazena právě jenom vedoucím ZÚ...).
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Vámos
Středa, 10. června 2020 - 10:16:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6015
Registrován: 6-2002
Minor:
"Vedoucí ani zaměstnanci (delegovaní členové) mezinárodních organizací
nemají vůbec žádný diplomatický status protože Vídeňská úmluva
o diplomatických stycích jim to prostě neumožňuje,
jedno jestli v Rakousku nebo kdekoliv jinde v smluvních státech.
Jejich vozidla ovšem můžou být označena konzulárními nebo jim naroveň
postavenými PZ, tzv. semi-diplomatic car plates "

Takže tohle ustanovení mají Rakušani ve vyhlášce jen pro srandu [lol][biggrin]

bei Fahrzeugen, die ausschließlich oder vorwiegend zur Verwendung für Personen bestimmt sind, die eine vom Bundesministerium für auswärtige Angelegenheiten ausgestellte gültige Legitimationskarte für Mitglieder des diplomatischen Korps in Wien, für Beamte internationaler Organisationen in Österreich mit gleichartiger Rechtsstellung oder für Mitglieder diplomatischen Ranges der ständigen Vertretungen bei internationalen Organisationen in Österreich besitzen, sofern diese Personen nicht österreichische Staatsbürger oder Staatenlose sind, die vor ihrer Anstellung bei der ausländischen Vertretungsbehörde oder bei der internationalen Organisation ihren ordentlichen Wohnsitz in Österreich gehabt haben, der Buchstabe D,

A taky mě není pořád jasné, proč by měla mít GD-3 něco společného zrovna s Albánií.
Středa, 10. června 2020 - 19:05:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373
Registrován: 1-2019
Takúto značku som videl prvýkrát naživo, dokonca aj čislo bolo "protekčné":

Ukrajinský US rozmer, Zakarpatská Oblasť, stála 20000 hrivien (661 €), čo je dosť, majiteľ siahol dobre do vrecka
Aktuálny počet: [new] MCCLXII (31.5.2020) [new]
Středa, 10. června 2020 - 19:44:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 8-2013
Bober06 Ak sa nemýlim je to Dodge Durango SRT čo keď som hľadal tento model na mobile.de tak najlacnejší Durango SRT je tam za 34 000€ (brutto) (predajca Poľsko) r.v. 5/2018 naj. 26 000km a najdrahší čo sa tam nachádza je za 84 500€ (Brutto) a 72 444€ (netto) (predajca Luxembursko) r.v nie je uvedený ale má najazdených iba 10km takže tipujem že to bude r.v. 2020.

Takže niekto kto má auto v rozsahu od 34 000€ do 84 500€ tak pre takého majiteľa tých 661€ sú iba drobné.
www.autoskodaklub.sk
Středa, 10. června 2020 - 20:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2019
Lubos1993 o tom nepochybujem, že peniaze nemá, ale som prekvapený, lebo som si myslel že nikde si toľko za ZNP nepýtajú aj keď:
- v Nórsku to stojí cca 850€
- vo Švédsku cca 590€
Ale tak, zas tam ľudia nemajú veľmi veľké problémy s peniazmi... [proud]
Aktuálny počet: [new] MCCLXII (31.5.2020) [new]
Středa, 10. června 2020 - 23:46:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 6-2007
ad vámos
...Takže tohle ustanovení mají Rakušani ve vyhlášce jen pro srandu [lol][biggrin]

Samozřejmě a to nejen v Rakousku [proud] Základem je už zmíněná Vídeňská úmluva. Co si každý jednotlivý stát i neúčastník této úmluvy vnitropoliticky vydefinuje jako subjekty které používají nějaký stupeň diplomatické imunity je jeho svrchovaná věc ale ostatní státy to můžou
a nemusí akceptovat.
Obecně vesměs všude uzávané mezinárodní organizace jejichž představitelům jednotlivé státy přiznávají nějaký stupeň diplomatické imunity jsou (abecedně) např. EFTA, EU, NATO, OECD, OSN, Soudní dvůr v Haagu, UNESCO, WHO atp. ...a ani ty všude, protože někde se třeba znelíbí.
Klasickým příkladem je období do r. 1989 kdy komunistický blok generoval všelijaké pofiderní
mezinárodní organizace - a některé přímo sídlily v Praze. Režim dal jejich vedení diplomatické pasy a autům polodiplomatické SPZ (XX). Čeřit vodu mohli tihle frajeři v dosahu vlivu SSSR, mimo ten okruh byli obyčejní návštěvníci a bez jakýchkoliv VIP nároků. Analogicky různé politické spolky tvrdící že zastupují nějaké utlačované etnikum a formálně někde uznávané jako samostatný byť neexistující stát, jinde na černé listině a při vstupu ohroženi vězením nebo vyhazovem obratem.
Diplomat se prokazuje diplomatickým pasem kde je napsáno co je zač, jakou má funkci, pro koho maká. Takže takový dokument má třeba každý poslanec a senátor, případně z vůle prezidenta i někteří jeho "poradci", exprezident atp.. Jenže vstoupit na letišti v zahraničí do VIP odbavení si nemůže lajsnout každý. A speciálně poslanecký diplo-pas je takové placebo na zduřelé ego o čemž se už několik poslanců v zahraničí přesvědčilo když se po vstupu do země poněkud znelíbili a třeba i skončili za mřížemi. Jo, ale zabírá to na zlatokopky a v Čechách si dokonce honorárové vymohli extra diplo-RZ s kódem HC, což není v rámci Evropy všude, ale držitele v Česku potěší...

A taky mě není pořád jasné, proč by měla mít GD-3 něco společného zrovna s Albánií.

Pořadové číslo diplomata v dané lokalitě to asi nebude. Pokud stále platí rozdělovník kódů pro jednotlivé státy tak Albánie má číslo 3. Metodika ukazuje,
že nejvyšší úředník ZÚ dostane příslušnou číslici a dál se to ředí. WD-3 by měl být albánský ambasador ve Vídni resp. nebo jen vůz ZÚ, může být i WD-31, další diplomaté pak třeba v intervalu WD-301 až WD-399 (WD-4 německý, WD-5 USA ambasador)...analogicky GD-3. GK a GD jsou úřední kódy pro daný region.
Je třeba si jen vyjasnit základ úvahy = je GD-3 fejk nebo origo registrace? Pokud je to origo tak už lze jen spekulovat proč zrovna nějaký albánský diplomat se pohybuje v téhle oblasti.
Na www.rope.at lze vidět origo GD-1 = Vatikán....takže si myslím, že není co řešit.
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Gapa
Čtvrtek, 11. června 2020 - 07:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 8-2006
Prosím co to je za značku? To je nějaká převozní? Stojí už druhým dnem na Jiřího z Poděbrad...

Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

Lidi neblbněte - nejhorší je smrt z vyděšení...
Vámos
Čtvrtek, 11. června 2020 - 08:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 6-2002
Pokud stále platí rozdělovník kódů pro jednotlivé státy tak Albánie má číslo 3.

Otázka je, pro co ten rozdělovník platí [crazy]
Vámos
Čtvrtek, 11. června 2020 - 08:52:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6017
Registrován: 6-2002
Minor:
Na www.rope.at lze vidět origo GD-1 = Vatikán...

Kde je tam napsáno, že je to Vatikán? Možná jsem jen slepý, ale nějak to nevidím [uhoh]
Čtvrtek, 11. června 2020 - 10:26:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 1-2019
Gapa:
"Prosím co to je za značku? To je nějaká převozní? Stojí už druhým dnem na Jiřího z Poděbrad...
"
Export z Litvy
Aktuálny počet: [new] MCCLXII (31.5.2020) [new]
Čtvrtek, 11. června 2020 - 14:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 6-2007
Vámos 6016-6017
Ano, nikde není napsáno, že diplo-kódy platí pro další skupiny
vždy se uvádí jen lokální WD.
Když by se vycházelo z toho, že ostatní diplo-varianty xD a
konzulární xK mají v číselném bloku jen pořadové číslo

a ne odkaz na stát pak je s podivem kolik diplo-vozidel bylo
v Niederösterreich někdy před 15 lety (tento snímek)

nebo je to jen pobočka příp. dača kanadského diplomata (14)?
(Zdroj europlate.org)
Projít zastoupení v Niederösterreich jsem zatim nestihl...
Hledat železnou logiku v PZ jak známo nejde. jen se domnívám
že by si to trochu zkomplikovali, kdyby u významově nižších
typů zahraničních zastoupení nepoužívali kódy států a
design tabulek (chybějící zemský znak) by zůstal identický
s diplomatickými.
Sousední Německo to přeneslo do kategorie úředních PZ což
by i v Rakousku fungovalo. Možná, a to jsem také neověřoval,
mají xD a xK navíc nějaký číselný strop a tím pádem je nelze
zaměnit s jinými úředními....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Vámos
Čtvrtek, 11. června 2020 - 15:01:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6018
Registrován: 6-2002
Minor:
Tak zrovna ta ND-1402 by podle WD kódování nebyl kanadský diplomat. Ten by měl čísla 14, 140-149 a pak až od 14000-14999. ND-1402 by musel být Vatikán - 1, 10-19, 1000-1999 [happy]
Spíš to podle mě ukazuje, že u ND není kódování jako u WD, ale je nějaké jiné.
Čtvrtek, 11. června 2020 - 15:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 3-2010
Minor 3229
WD-3 by měl být albánský ambasador ve Vídni resp. nebo jen vůz ZÚ, může být i WD-31...

Zřejmě jsi se uklepl, WD-31 má Irák, ale to jen tak pro pořádek....nicméně z webu rope.at nevyplývá, že GD-1 je Vatikán, nicméně se to tam zajímavými úlovky jen hemží.
Čtvrtek, 11. června 2020 - 16:47:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3232
Registrován: 6-2007
Tak nevím...všechno ostatní kódování
mají Rakušané přehledné a logické
včetně toho pro diplo-PZ.
Proč u těch nižších stupňů nelze
dohledat přehledku nechápu...
z důvodu utajení jistě ne,
že by typischer Wiener Schlendrian [uhoh]
nebo je to tak jasné (tedy jim) že to
není nutné vysvětlovat a tedy platí,
že D a K všechno stejně?
Nezbývá než se poptat u zdroje, nebo
prohrabat starší čísla europlate...[biggrin]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Čtvrtek, 11. června 2020 - 16:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 6-2007
Zajímavá sbírka série VK-xxx
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Diplomatic_license_pl ates_in_Austria?uselang=de
Místo zaparkování a někde i r.v. a stav vozidla (prorezlý blatník)můžou dovést k identitě majitele...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pátek, 12. června 2020 - 00:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 3-2010
Pěkné fotky. Ale je tam WD-41000, píšou Pákistánský velvyslanec, jenže Pakistán má kód 41, takže on by měl mít přece WD-41... V tom se nevyznám. 41000 by nemělo být. A nebo mají na výběr buď 41 nebo 41000, ale to je zřejmě blbost.
Pátek, 12. června 2020 - 22:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3235
Registrován: 6-2007
Österreich
In Österreich sind die Fahrzeugkennzeichen für Angehörige des Konsularischen Corps folgendermaßen aufgebaut: Zuerst steht ein Buchstabe, der das Bundesland anzeigt, in dem sich die betreffende konsularische Vertretung befindet:
B – Burgenland
G – Steiermark (eigentlich ST, jedoch wird hier G für Graz verwendet)
K – Kärnten
N – Niederösterreich
O – Oberösterreich
S – Salzburg
T – Tirol
V – Vorarlberg
W – Wien
Danach folgt ein weiterer Buchstabe, der den konsularischen Status anzeigt: K (Konsul), danach ein Bindestrich und letztlich eine fortlaufend durchgezählte Zahl.
Beispiele:
GK-1 für einen Konsul in der Steiermark


..potom pomlčka a nakonec pořadové číslo. Příklad:
GK-1 pro konzula ve Steiermark.


Není to sice oficiální dokument (Wiki), ale bude to tak [ok]
Takže vyřešeno...nezdálo se mi to, ale rozhodují fakta [happy]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Vámos
Sobota, 13. června 2020 - 18:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6019
Registrován: 6-2002


Vídeňský elektroskútr v Praze [happy]
Pondělí, 15. června 2020 - 09:08:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 9-2006
Tak už zase uživatel Bundulin strčil na Aukro další ze svých „dobových” produktů a to další SSlapku na nákladní automobil, tentokrát pečlivě nastříkanou přes vyplotrovanou šablonu fontem staženým ze Slunečnice.cz. Montážní otvory jsou sice pěkně orezlé, ale beze stop po upevnění. A třešničkou na dortu je opět rádoby razítko Polní pošty [ko][biggrin]. To si zase někdo pěkně naběhne ...


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pondělí, 15. června 2020 - 16:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 6-2007
Feudal:
Aukro přeci chrání kupující před podvody.
Tak proč, v případě opakujícího se podezření,
kdy jsou nabízené věci poměrně dobře
zdokumentované, nedáte vedení Aukra,
s patřičným vysvětlením, jednoduše vědět?
Nebral bych to jako udání - v případě vážných
pochyb je to myslím na místě a může to do věci
přinést definitivní jasno...
Ovšem ten Bundulin není blbej - on tam neuvádí,
že se jedná o originály! Popiska je jako z muzea
kdy není jasné že ten vycpanej pták byl opravdovej
pštros nebo dekorace z divadla....
Za ty dvě tabulky chce pár šupů.
Pokud by našel jen jednoho kdo by byl ochoten
utratit maximálně 500 tak to musí za tuhle
sumu prodat. Takže když se prokáže, že to
je jen (filmová...mizerná atp.) napodobenina
tak má po kšeftu...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 15. června 2020 - 19:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3793
Registrován: 9-2006
Minor: To už se stalo jiným uživatelem při předcházející, mnou reflektované aukci, ale zatím, bohužel, bez nějaké valné odezvy ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pondělí, 15. června 2020 - 20:45:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 655
Registrován: 7-2017
Pánové, chtěl bych se poradit, kolik má přibližně hodnotu zeleno-černá reflexní značka NATO čččč z Bosny a Hercegoviny. Naskytla se mi možnost ke koupi, ale takovouto tabulku vidím prvně, tak bych chtěl vědět, v jaké cenové relaci se pohybuje.


(Příspěvek byl editován uživatelem JFK.)
Pondělí, 15. června 2020 - 22:23:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 6-2007
Feudal:
Archeologické řešení by zjednalo jasno.
Předmětný exponát odkoupit a prozkoumat.
Ale ani já nejsem sběratelem vojenských PZ
a předpokládaná finální cena mi přijde
při vší snaze o objasnění dost vysoká....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 15. června 2020 - 22:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 6-2007
JFK 655 - Hlavní velitelství NATO v Sarajevu
Otázka zní zda je to originál nebo napodobenina.
Tenhle typ tabulek se dá snadno "dovyrobit".
Rozhoduje KDO, KDE a JAK ji nabízí.
Z kódování by dalo zjistit kdy a komu byla
přidělená - z toho se dá odvodit pravost a cena.
Vojenské plechy jdou mimo mě...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Úterý, 16. června 2020 - 20:58:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2006
Tak už i Velká Británie rozjela šílenství s EV značkami.
Čtvrtek, 18. června 2020 - 23:28:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 6-2007
Nestle
Ano, plánovali to od loňského podzimu, teď to posunuli na říjen 2020
s tím, že ten zelený pruh nahradí europruh...
Obávám se, že už tam mají i v téhle věci trochu maglajs, protože Skotové
a další co mají vlastní grafická řešení levého pruhu si je těžko nechají
vzít. To je nenapadlo ten zelený vrazit jednoduše na pravou stranu?
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Skotský pohled
Pátek, 19. června 2020 - 13:46:27  
Neregistrovaný host
Třeba probublávají imperiální sklony k zašlapání skotských snah o zviditelňování.
Pátek, 19. června 2020 - 15:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 5-2006
Já jsem chtěl zdůraznit něco jiného - samotné EV značky jako zvláštní kategorie vozidel. Přitom jsou tato vozidla používána úplně stejně, jako auta s "bílými" značkami. Úplně stejně se podílejí na zácpách, nehodách a všem špatném, co automobilová doprava se sebou přináší. Spíše bych pochopil zvláštní označení vozidel na LPG a CNG - kvůli vjezdu do uzavřených prostor (garáží).
Pátek, 19. června 2020 - 23:14:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 6-2007
ad Nestle
Kdyby elektroauta tvořila třeba v Praze 50% vozového parku tak by asi
stav ovzduší vypadal jinak, že [wink]
Rozlišovat kategorie vozidel podle typu pohonu je, podle mě, nezbytnost
a možná už v horizontu l0 let se to otočí = běžné registrace budou mít
auta na různé druhy nespalovacích pohonů, hybridy atp. - kdežto dnešní
"smaradlavá" klasika bude výrazně označena a omezovaná na vjezdech do
vybraných oblastí (centra měst, přírodní rezervace atp.)....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Sobota, 20. června 2020 - 08:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2006
Kdyby po Praze jezdilo 50% elektroaut, série EL je dávno vyčerpaná a jsme na začátku. Dnešní spalovací motory nejsou žádná smradlavá monstra.
Sobota, 20. června 2020 - 11:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3246
Registrován: 6-2007
Řešíte co není důležité = sérii EL. Ta dlouho nevydrží...
Myslet si že spalovací motory generují čerstvý horský vzduch
a tedy nemají vůbec žádný podíl na zkaženém vzduchu všude tam,
kde je jejich enormní koncentrace je to samé jako myslet si
že Země je placatá...
Tím se ovšem nezastávám plánu začít chrlit elektroauta na úkor
jiných pohoných systémů - nicméně je jasné, kdyby byly např.
v Praze v 50% počtu už teď (dnes cca. 900.000 ks 2-stopých
vozidel v registraci) tak se tam dá líp dýchat a mít např. větší
šanci přiblížit se švédské hranice dožití, než je tomu dnes
a obecně mít mnohem lepší zdravotní kondici....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Sobota, 20. června 2020 - 20:56:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7979
Registrován: 12-2005
Za zdravotní kondici můžou auta jenom hodně malym procentem... Abysme se dostali na úroveň švédska museli by nás holdingy přestat krmit sračkama. No a taky doktoři by museli bejt něco víc než předepisovači paralenu který jenom obtěžujeme.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Neděle, 21. června 2020 - 21:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3797
Registrován: 9-2006
Stejný námět, stejná technika, stejná razítka Polní pošty, stejný prodejce Bundulin, tentokrát ovšem jenom „od koruny” se směšným dodatkem v popisu aukce „bez záruky[ko][crazy]. Ta předcházející napodobenina mu „hodila” pouhých 5.000,- Kč [lame]. Jsem zvědav, za kolik zase další nepoučitelný důvěřivec v neděli naběhne ...


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pondělí, 22. června 2020 - 13:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 6-2007
Zkusím odkoupit [wink]
Byl mi dán cenový limit (...na kraviny peníze máš...)
a uvidíme jestli se vejdu...[proud]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Neděle, 28. června 2020 - 10:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2017
Mix zajímavých značek z Chorvatska

Pondělí, 29. června 2020 - 09:14:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3804
Registrován: 9-2006
Feudal (3797): Jsem zvědav, za kolik zase další nepoučitelný důvěřivec v neděli naběhne ...

Odyssea byla završena bez dalšího komentáře [crazy][lame].


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pondělí, 29. června 2020 - 09:29:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 6-2007
SL @ SS-1
Inspirací celého grafického řešení vč. rozložení a umístění jednotlivých znaků
chorvatských tabulek PZ bylo jistě sousední Rakousko...a myslím,
že v konečném výsledku to jsou jedny z nejhezčích PZ v Evropě...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 01. července 2020 - 09:52:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2017
SANEL,švédská PZ na přání, viděno v Makarské, Chorvatsku
dnblistener
Středa, 01. července 2020 - 15:45:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 7-2013
Šiesta generácia Fordu Mustang, ktorá sa predáva od 2014 s francúzskou značkou, ktorá sa vydávala do 2009. Plus na okne má nálepku kontroly originality zo Slovenska [crazy] Vie mi niekto povedať niečo bližšie k tomu?

PP-191CU / PP-308DD / PP-749EF
Středa, 01. července 2020 - 18:06:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 12-2007
dnblistener: ... a na podložka pod značkou zo Smižian ...
Středa, 01. července 2020 - 19:27:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 6-2007
Ve Francii se takové tabulky pořídí za pár šupů
u všech kdo to legálně vyrábí (klíče, cedule atp.).
Ale klidně to mohl být frantík, který si to auto
na Slovensku koupil a posléze osadil vlastníma
z jiné registrace...možností je hodně.
Pobavila mě dnes zpráva, že americká armáda
se zbavuje přebytečné výstroje a výzbroje a
rozdává je policii nebo i veřejným institucím.
Takže jedna škola vyfasovala několik minometů
(ty vrátila) a jeden obstarožní obrněný transportér
(ten si nechala)...
Taxi říkám že zavolám spolužákovi do Kalifornie
ať obstará nějaké americké OT a pošle mi
do Evropy na jízdy po Praze....

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 01. července 2020 - 20:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 4-2003
Ad Ford Mustang. Shodou okolností je v autobazaru uvedeném na podložce SPZ v nabídce totožný typ vozu. Byla by velká náhoda, kdyby šlo o jiný vůz. Zemi původu vozu jsem v inzerátu nenašel, ani VIN. Nálepka KO naznačuje, že by mohlo jít o dovoz. A francouzské značky zas, že se zřejmě někdo chtěl projet, aniž by byla jízda lege artis.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 02. července 2020 - 09:33:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 7-2017
Bosna a Hercegovina, viděno v Makarské, Chorvatsku 1.7.2020, viz přílohy
Čtvrtek, 02. července 2020 - 12:07:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11125
Registrován: 7-2006
Na pár dní jsem navštívil východní část Saska, tzv. Horní Lužici. Tamní autopark se sice stále trochu liší od západu země, znatelně však ubylo značek s DIN fontem. Dnes je stav takový, asi jako u nás narazit na O53. Je to přirozený a nevyhnutelný proces, nic zde nebude věčně a jsem rád za to, že i přesto jich je stále mnohem více, než těch černých rakouských.


Okresy a jejich "subokresy", které jsem navštívil byly tyto:
BZ - Bautzen (BIW - Bischofswerda)
GR - Görlitz (LÖB - Löbau; ZI - Zittau)
PIR - Sachsische Schweiz in Pirna (SEB - Sebnitz)
Lokální patriotizmus jede na plné obrátky, v Löbau byla většina autoparku na místních 90:10, v Zittau to bylo tak 50:50 (zřejmě hodně firem), v Bischofswerdě 60:40 a v Sebnitz 80:20.








Sjetí vozidel z 90. let už není v Německu tak zcela běžnou záležitostí:


A i v Německu někdy mistru tesaři ujede raznice [wink]

Jef
Čtvrtek, 02. července 2020 - 17:07:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5964
Registrován: 5-2002
Rule, hezká reportáž ze Saska! To ustřelené EE mě teda chytlo za oči už na fotce celého auta.

A v menších městech už asi DINy opravdu dost bída - já byl naposledy koncem února v Míšni a nějaké jsem potkal (i jednu zelenou), ale opravdu výjimečně. Na druhou stranu jsem tam byl s rodinou a jen na pár hodin, takže nebyla příležitost ke zběsilému plošnému průzkumu uliček v obytných čtvrtích (jaký jsem v minulých letech občas prováděl v Drážďanech a slušnou sbírku DINů i nalovil).



No a jeden trochu jiný lokální patriotismus - registrace Míšeň, ale nálepka z Východního Pruska[wink]
Pondělí, 06. července 2020 - 10:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2019
:: Ford Mustang:: evidentne niekto chce "legalne jazdit", nema este slovenske znacky, tak si namontoval francuzske. Ved vacsina policajtov ani nevie, ze tieto znacky uz niekolko rokov sa nevydavaju... A je mensia pravdepodobnost, ze ho zastavia ako keby ma znacky typu "C", s ktorymi cez vikend jazdit nemozes. Raz som od jedneho dovozaka chcel francuzske znacky tie nove, nedal mi ich so slovami "a ako potom budem jazdit s inymi autami na kontrolu originality?" Takze tak ....