Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 29. 9. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 29. 9. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Beulas
Sobota, 25. září 2021 - 11:20:02  
Neregistrovaný host
Ovšem na druhou stranu je pravda, že Dobříš - Praha, Smíchovské nádr. bylo za 54,- Kč, dnes za 70,- Kč.

Z pohledu jiného srovnání např. Teplice - Praha 79,- Kč za víc jak 2x delší vzdálenost luxusním zájezďákem v komerčním režimu.
Sobota, 25. září 2021 - 14:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16270
Registrován: 10-2004
poznámka: Jenže IAD čím dál tím víc blokuje napaječe k metru a tangenty, a to je malér.
Sobota, 25. září 2021 - 19:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8922
Registrován: 6-2004
Položme si ovšem otázku, kterou aktivisté moc neřeší a vlastně ji ještě umocnují...

V roce 2001 měla Praha cca 1,169 milionu obyvatel.
V roce 2020 měla Praha cca 1,335 milionu obyvatel a k tomu musíme přídat obrovský nárůst dojíždějích ze satelitů okolo Prahy...

Je logické, že větší počet obyvatel bude znamenat nárůst dopravy... A prostě poměr MHD/IAD úplně špatný není, ale taky zároven roste ruku v ruce s počtem obyvatel + "pendlerů" z kraje...
Co reálně dělá současná radnice?
Omezuje silnice, MHD se extra nerozšiřuje.... Co se stane, když mi IAD vyrostla o 10%, ale omezim silnice mnohdy i o 50% jejich kapacity..... a vlastně třeba tramvaje jsou mnohdy na hranách kapacity tratí...
Co se asi stane až se postaví všechno na Kolence/U Elektry? To nejspíš bude i skoro 50k možná i 100k lidí na jedné oblasti... NNŽ dalších 40-50k.... K tomu kolik se toho staví v kraji... Kolegyně ještě před 10 lety v Nehvizdech bydlela vedle pole... Ted ji za domem vyrostlo menší sídliště....

Hřib a spol by si měli uvědomit, že tohle cyklopruhy nevyřeší a restrikce vůči IAD to spíš prohloubí....
poznámka
Sobota, 25. září 2021 - 20:13:41  
Neregistrovaný host
Orky:
"poznámka: Jenže IAD čím dál tím víc blokuje napaječe k metru a tangenty, a to je malér."

Máte pocit, že lidé, kteří z jakéhokoliv důvodu potřebují jezdit IAD by měli jezdit nějakými vedlejšími cestičkami nebo jak bych si měl Vaše postesknutí vykládat? Koneckonců, po SJM z obou stran (ze severu i z jihu) žádná VHD nejezdí, ale toto i předchozí vedení magistrátu mají neodolatelnou potřebu snižovat její kapacitu za každou cenu. Přitom metro C jezdí ve špičkách našlapané (nechám stranou curvid) a přestupy tu VHD také nezatraktivňují.
Takové Horní Měcholupy - Petrovice byly jako sídlištní celek projektovány na 20 tisíc obyvatel. Před 30 lety se zvažovalo prodloužení metra (z jedné nebo druhé strany, kvůli kapacitě byla preferována varianta trasy A). Dneska má HM-P nějakých 30 tisíc obyvatel, rozrostla se stará i nová Hostivař, Dolní Měcholupy, Uhříněves, Štěrboholy, má se stavět na poli mezi JM a a Petrovicemi (nad přehradou) a infrastruktura je stále stejná. Přidávání linek na tom moc nevylepší... A malování cyklopruhů už vůbec ne.
Sobota, 25. září 2021 - 20:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16271
Registrován: 10-2004
9001: Jak se zapomíná... Jenom mezi roky 2008 až 2018 vzrostly výkony MHD v Praze o téměř 15%. A co reálně dělá současná radnice? Současná radnice konečně rozjela stavbu metra D a několik tramvajových tratí, tedy to, co na co se vykašlal především MUDr. Svoboda. Cyklopruhy jsou většinou důsledkem toho, že v Praze chyběla parkovací místa a tak se místo jednoho pruhu parkuje a ve zbytku je pruh pro cyklisty, no. Že by nějak významně cyklisti stáli za kolapsem dopravy v Praze jsem si nevšiml. Co se stane na Kolbence? Vždyť je tam metro. A Elektra má zatím dost rezervu v současných tramvajích a když bude zle, pořád se dá zavést napaječ na Palmovku.
Restrikce vůči IAD bude nutná, má-li fungovat MHD. Má-li fungovat 125, tak bude nutné jeden pruh na jižní spojce nechat autobusům. Má-li nezkolabovat MHD přes Vltavu, bude nutné trvat na zákazu vjezdu na Dvorecký most a doufám, že než k tomu kolapsu dojde, už bude stát. Mají-li fungovat v centru tramvaje, tak se obávám, že se bude muset udělat vše pro to, aby počet aut v centru dále nerostl i za cenu toho, že se vjezd do centra bude korigovat. A takových míst by se našly spousty.
A co se týká nesmyslů rekonstrukcí, které se v centru nadělaly, tak to už je taky přes několik přes několik pražských vlád. Tady je potřeba zcela změnit fungování IPRu, vyházet tu hromadu zbytečných architektů, kteří akorát škodí a nabrat skutečné odborníky. A hlavně, chce to smysluplnou koncepci rozvoje MHD a podle té už konečně jet, aby zase nedošlo k tomu, že se bude čekat skoro 10 let na to, než se začne stavět další metro.
Sobota, 25. září 2021 - 20:26:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16272
Registrován: 10-2004
poznámka: Ne, máte si to vykládat tak, že je dneska hodně míst, kde visí autobusy MHD v kolonách aut a MHD tak nabírá enormní zpoždění.
Déčko už mělo 20 let stát. Kdyby stálo, céčko by bylo bez problémů. Nechápu, kde beretu tu "potřebu předchozí i současné radnice snižovat kapacitu MHD." Předchozí poměrně hodně navýšilo výkony. To současné kapacitu snížilo z důvodu COVIDu. Nemělo smysl ponechávat standardní výkony, když poptávka klesla až o 80%, obzvlášť když klesly příjmy. V současné době už je MHD zase prakticky všude na původních parametrech.
Sobota, 25. září 2021 - 20:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 626
Registrován: 8-2020
Jestli také není příčinou tranzitu i zahušťování výstavby (výškové domy) a centralizace služeb do Prahy. Co si pamatuji, tak v Česku moc populace přirozně neroste, za přibývání může zejména migrace a také vnitřní stěhování.

Pokud kolaps dopravy způsobí, že se někdo na dojíždění do Prahy vykašle (nebo se z ní odstěhuje), může se problém vyřešit sám a přirozenou cestou.

Orky: Vyhrazené pruhy by se měly přidávat, ne malovat na stávající silnici. Že se někomu nechce povolit rozšíření příslušných silnicí je samozřejmě taky problém. Jenomže pokud autobus jede jednou za 5 minut, tak se dá o jeho užitku na počtu přepravených lidí oprávněně pochybovat (Na druhou stranu, JS má více pruhů něž dva, takže minus jeden pruh až taková katastrofa není).

Poslední otázkou je, zdali se dá MHD rozšiřovat na stávající infrastruktuře, jak kritizoval poznámka}. Metro (zejm. C) již jede na maximu, ale u tramvají nebo autobusů by se intervaly snížit daly, ne?
Sobota, 25. září 2021 - 21:04:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8923
Registrován: 6-2004
Orky: Ano počet výkonů vzrostl, ale je otázka jak moc smysluplně... :-(

Nebo spíš to metro D vyšlo? ... viz uvolněné ruce splacením úvěru, takže stejně by Praha díky nastavení rozpočtu na metro D neměla love... V tom spíš vidím shodu okolností...

Stavbu TT? Pahýl na Pankrác? Zahradní město, které bylo nutnost? Dědinu? No nevím no...

Ke Kolbence. Tak samotná oblast to asi zvládne, ale ti lidi nebudou jezdit jenom na té Kolbence ;-).

Cyklisté. Ono to vidíme na Vosmíkových...Místo parkovacího domu zúžení komunikace o 50% a výsledek? tramvaje stojí až na Palmovku...A o tolik víc aut tam nejezdí než v roce 2000...

Bohužel současná radnice najela z "Budeme to dělat jinak" na "děláme to blbě jako oni, sorry vlastně hůř"....
Sobota, 25. září 2021 - 21:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16273
Registrován: 10-2004
Daarzyn67: Přidávat pruhy na řadě míst je problematické, ve městě to často znamená bourat zástavbu. Intervaly se samozřejmě snížit dají, ale na druhou stranu je potřeba snižovat tam, kde to je potřeba. To totiž taky stojí nemalé peníze.

9001: Samozřejmě s smysluplnosti některých věcí se dají vést diskuze, na druhé straně dneska jsou fakticky všude splněny standardy kvality.
Ty nečteš dopravní tisk? Řada tratí je těsně před spuštěním, nebo se staví. Ale já vím, pro Tebe není nic dobré. Asi by bylo lepší, kdyby se nedělalo vůbec nic a něchala doprava trhu, jak si s tím poradí. [happy]
Sobota, 25. září 2021 - 21:27:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6991
Registrován: 7-2011
Daarzyn67:
"
Pokud kolaps dopravy způsobí, že se někdo na dojíždění do Prahy vykašle (nebo se z ní odstěhuje), může se problém vyřešit sám a přirozenou cestou."
Jo, přesně tohle jsou ty nerealistické představy těch zelených magorů na magistrátu a právě proto kurví dopravu. V naivní představě, že se ten problém "vyřeší sám". Nevyřeší, maximálně zhorší.
No, nevykašle. Co by ten někdo dělal? Žral trávu? Nebo makal za třetinu někde v místním kravíně, tedy za předpokladu, že takovou práci vůbec sežene?
Z Prahy se už odstěhovalo už fůra lidí a stále se stěhuje, protože předražený bydlení. Jenže Praha kumuluje práci.


(Příspěvek byl editován uživatelem bobik.)
Sobota, 25. září 2021 - 21:34:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6992
Registrován: 7-2011
Orky:
"na druhé straně dneska jsou fakticky všude splněny standardy kvality."
[biggrin][biggrin][biggrin]
Vážně pobavil. Já v tom dělám, víš?
A mimochodem, kolik nových nalákaly a starých udržely ty standardy kvality?
Orky:
"Řada tratí je těsně před spuštěním, nebo se staví. "
Jo, jasně. Už mnoho let. Stále stejná písnička. Každý rok se s kolegy bavíme nad seznamem tratí, co letos "už určitě"...[biggrin]
Sobota, 25. září 2021 - 22:15:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8924
Registrován: 6-2004
Orky: Že jsou splněny standardy kvality je spíš do ročenky ;-). Spíš je otázka, proč i obyvatel PRahy radši sáhne hlavně o víkendu po autu než MHD...

Pro mě není nic dobré? :D.

Jak pomůže tramvaj do Holyně? Navíc ukončená uvratí? K čemu pomohla Pankrác? K čemu pomůže Dědina? Libuš? I když ta aspon bude mít důležitost, až se tam dostane metro.... Depo Hostivař? Ta kokotina, že linka jedoucí po hlavní projede obratištem? :D To je super.

Pokud chceme posílit tramvajovou dopravu potřebujeme tratě v centru... Takže VN, Hlavní nádraží. Potřebujeme severní tramvajovou tangentu P6/P8 a ne přiblblou lanovku...
Sobota, 25. září 2021 - 22:18:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627
Registrován: 8-2020
Bobik:
"Daarzyn67:
"
Pokud kolaps dopravy způsobí, že se někdo na dojíždění do Prahy vykašle (nebo se z ní odstěhuje), může se problém vyřešit sám a přirozenou cestou."Jo, přesně tohle jsou ty nerealistické představy těch zelených magorů na magistrátu a právě proto kurví dopravu. V naivní představě, že se ten problém "vyřeší sám". Nevyřeší, maximálně zhorší.
No, nevykašle. Co by ten někdo dělal? Žral trávu? Nebo makal za třetinu někde v místním kravíně, tedy za předpokladu, že takovou práci vůbec sežene?
Z Prahy se už odstěhovalo už fůra lidí a stále se stěhuje, protože předražený bydlení. Jenže Praha kumuluje práci.


(Příspěvek byl editován uživatelem bobik.)"

To jsem zapomněl napsat - za problémy s dopravou jsou odpovědní právě ti, kteří sem obyvatele přivádí, zkrátka že není moc velká alternativa. Jenže pravdou je, že tohle "optimalizace MHD v Praze" asi těžko vyřeší.
Sobota, 25. září 2021 - 23:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8925
Registrován: 6-2004
Daarzyn67: Vyřeší... Jenže by se muselo všem politikům vložit do úst, že k té masivné podpoře výstavby, je potřeba sypat desítky mld do dopravy, občanské vybavenosti atd.

Zatím se soudruzi 2.0 zmohli na to, že kde soudruh postavil pruhy 2+2+TT udělali úspěšně 1+1+TT v trávě.... A místo fabrik, tak bude sídliště... viz Kolbenova a Jana Želivského to nejspíš čeká...

V tomhle vidím třeba rozdíl mezi Prahou a krajem... Tam prakticky totožná koalice našla odvahu šáhnout do cen kuponů, protože moc dobře věří, že je to dlouhodobě neudržitelné... Pirátstvo v Praze nechce riskovat průser před volbami... (odkud tohle známe, že ...) Zdražení jednorázů v době brutálního poklesu turismu toho moc nevyřeší...
homer98
Neděle, 26. září 2021 - 00:23:41  
Neregistrovaný host
Musím říct, že již delší dobu tady pročítám různé návrhy linkového vedení, zvlášť po otevření tratě na Pankrác. Tak jsem zkusil vytvořit jeden komplexní návrh toho, jak by to třeba mohlo vypadat. Určitě ale netvrdím, že je to ideální návrh, ale zajímal by mne Váš názor na to.

1: beze změny
2: LEVSKÉHO/SÍDLIŠTĚ MODŘANY – NÁDRAŽÍ BRANÍK – ... – SÍDLIŠTĚ PETŘINY; v úseku Sídl. Modřany – Nádr. Braník v provozu pouze ve špičkách PD
3: LEVSKÉHO/SÍDLIŠTĚ MODŘANY – ... – NÁDRAŽÍ BRANÍK – ... – Bílá labuť – Těšnov – Vltavská – Dělnická – Palmovka – Balabenka – Nádraží Libeň – Hloubětín – LEHOVEC
4: KOTLÁŘKA – Anděl – ... – ČECHOVO NÁMĚSTÍ; v provozu i v PD dopoledne
5: RADOŠOVICKÁ/STARÉ STRAŠNICE – Kubánské nám. – Koh-i-noor – Otakarova – Albertov – Botanická zahrada – Karlovo nám. – Lazarská – ... – VOZOVNA ŽIŽKOV; v provozu pouze v PD od 6 do 20 hodin
6: PANKRÁC – Pražského povstání – NBS – Albertov – Botanická zahrada – Karlovo nám. – ... – Strossmayerovo nám. – Vltavská – Dělnická – Nádr. Holešovice – VÝSTAVIŠTĚ
7: SÍDLIŠTĚ ŘEPY – KOTLÁŘKA – Anděl – ... – Nové Strašnice – Depo Hostivař – ÚDDP; v úseku Sídl. Řepy – Kotlářka v provozu pouze ve špičkách PD
8: beze změny
9: beze změny
10: beze změny
11: SPOŘILOV – ... – Želivského – Vinice – Solidarita – NOVÉ STRAŠNICE
12: SÍDLIŠTĚ BARRANDOV – ... – Malostranská – Čechův most – Strossmayerovo nám. – Veletržní palác – Výstaviště – Nádr. Holešovice – Dělnická – PALMOVKA – Bulovka – KOBYLISY/BŘEZINĚVESKÁ; v úseku Palmovka – Kobylisy v provozu pouze v PD od 6 do 20 hodin
13: VOZOVNA PANKRÁC – Pražského povstání – NBS – Otakarova – Čechovo nám. – ... – Olšanské hřbitovy – Želivského – NNŽ – Biskupcova – Palmovka – Balabenka – Nádr. Vysočany – Kolbenova – Hloubětín – LEHOVEC; v provozu celodenně
14: SÍDLIŠTĚ BARRANDOV – Hlubočepy – Smíchovské nádr. – Na Knížecí – Anděl – Zborovská – Jiráskovo nám. – Myslíkova – Lazarská – ... – Masarykovo nádr. – Nám. Republiky – Strossmayerovo nám. – Veletržní palác – VÝSTAVIŠTĚ
15: KRÁLOVKA – Malovanka – Vozovna Střešovice – Hradčanská – Letenské nám. – Strossmayerovo nám. – Nám. Republiky – ... – OLŠANSKÉ HŘBITOVY
16: SÍDLIŠTĚ BARRANDOV – Hlubočepy – Smíchovské nádr. – Na Knížecí – Anděl – ... – Želivského – NNŽ – Biskupcova – Ohrada – SPOJOVACÍ
17: standardní intervaly; všechny spoje celodenně, celotýdenně Sídl. Modřany – Vozovna Kobylisy
18: SPOŘILOV – Chodovská – Michelská – NBS – ... – NÁDRAŽÍ PODBABA
19: zrušena
20: RADLICKÁ – Na Knížecí – Anděl – ... – DIVOKÁ ŠÁRKA
21: LEVSKÉHO/SÍDLIŠTĚ MODŘANY – ... – Palackého nám. – Jiráskovo nám. – Národní divadlo – Staroměstská – Malostranská – Čechův most – Nám. Republiky – Bílá labuť – Florenc – Křižíkova – Invalidovna – Palmovka – Balabenka – Nádr. Vysočany – VYSOČANSKÁ; v provozu celodenně, celotýdenně; standardní intervaly; celotýdenně soupravy
22: beze změny
23: KRÁLOVKA – ... – Malostranská – Staroměstská – Národní divadlo – Národní třída – Lazarská – Václavské nám. – Hlavní nádr. – Olšanské nám. – Flora – OLŠANSKÉ HŘBITOVY (intervaly stejné jako před covidem)
24: KUBÁNSKÉ NÁM. – Koh-i-noor – Otakarova – Nuselské schody – I.P.Pavlova – Karlovo nám. – ... – KOBYLISY/BŘEZINĚVESKÁ; v provozu celodenně, celotýdenně; standardní intervaly; celotýdenně soupravy
25: BÍLÁ HORA – ... – Palmovka – Biskupcova – NNŽ – Želivského – Vinice – Strašnická – KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ
26: DIVOKÁ ŠÁRKA – ... – Strossmayerovo nám. – Vltavská – Těšnov – Bílá labuť – Masarykovo nádr. – ... – NÁDRAŽÍ HOSTIVAŘ

Jsem si vědom toho, že třeba v úseku Otakarova - Koh-i-noor mám 4 linky, což je blbost, ale přijde mi to lepší, než mít např. linku 4 v trase Kotlářka - Čechovo nám. - Kubánské nám., 5 Vozovna Žižkov - NBS, 13 Lehovec - Čechovo nám. a 25 Bílá Hora - Kubánské nám. - Koh-i-noor - Otakarova - NBS - Pražského povstání - Vozovna Pankrác.

Taky tuším, že vozy KT mají potkávačku na Výstavišti, ale tam beru, že to lze řešit řekněme "rychle" (tj. "menší" úprava vjezdu do smyčky) narozdíl třeba od Národního divadla.

Poslední, co mě ještě napadá, je, že pakliže jsou ve špičkách PD potřeba čtyři linky na Barrandov, tak to lze řešit řekněme sólo linkou 19, tj. pendl Sídl. Barrandov - Smíchovské nádr., anebo pokud je třeba mít čtyři linky až na Anděl, tak ji pak odtud ohnout na Radlickou (nyní lze, když se na Radlickou nejezdí přes Na Knížecí), byť tam (v Radlicích) opravdu druhá linka zapotřebí není.

Takže co vy na to?
Neděle, 26. září 2021 - 08:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 10-2012
Homer 98:
Na Biskupcový 6 linek, některou asi jinam..
Strach oslabuje.
Neděle, 26. září 2021 - 08:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16274
Registrován: 10-2004
Bobik/9001: Standart kvality neznamená to, že když si nesednete, tak není splněn. Praha opravdu nemá peníza na to, aby tohle splnila. A jak to bude s tratěmi si řekneme za 4 roky. Myslím si, že na řadě z nich už se bude jezdit nebo budou ve vysoké fázi rozestavěnosti, protože teď už jsou konečně nachystané nebo se připravují. A pokud se tak stane, tak to bude právě díky této, ale i předchozí pražské vládě, protože doba od zahájení přípravy do realizace je díky špatným předpisům šíleně dlouhá. Naopak ta následující na tom bude mít relativně malý podíl, protože převezme připravené projekty. Ale té nasledující se bude tleskat, protože přestřihne pásku.

homer98: Ptám se proč? Linkové vedení v Praze opravdu není tak špatně, aby bylo nutné celou Prahu překopávat. Zkoušel jste si dělat proklady? Pokud ne, pak takový návrh nemá význam, protože prokladové schéma ovlivňuje linkové vedení dost významně. A Barrandov? Neprodlužuje se ta trať kvůli pokračující výstavbě? Taky jsem to tady před pár lety kritizoval, ale teď minimálně ráno to už vhodné je, byť v délce tak hodinu.
Neděle, 26. září 2021 - 10:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 628
Registrován: 8-2020
Orky: Taky za Barrandov nemusí tramvaje jezdit celý den, ale jestli si Ropid postaví hlavu a bude trvat na celodenním intervalu 10 minut... pak to není chyba trati. Stejně tak Strahov.
Neděle, 26. září 2021 - 10:12:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14228
Registrován: 5-2004
tak ona spousta omezeni kapacity iad jde na konto parkovani pro rezidenty. Vrsovicka, belehradska, francouzska....

No a kdyz z dvoupruhu jeden zaberu parkovanim tak se tam cyklopruh vejde. Uz ale nikoli do i tech nejslozitejsich krizovatek...

No a kdyz se z nekdejsich center zamestnanosti udelaly nocleharny pro prahu (kladno, beroun, pribram) tak se neni co divit ze se radove zvedlo dojizdeni do prahy. Co se radove nezvedlo je ta infrastruktura pro dojizdeni.
Neděle, 26. září 2021 - 10:46:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16275
Registrován: 10-2004
Za zacpanou Prahou nejsou jen uzavírky. Aut meziročně po metropoli jezdí více, ukazují data TSK
No bodejď by nejezdilo, když loni touhle dobou vrcholila druhá vlna pandemie. I v článku se přiznávám, že září 2019 - září 2021 je počet aut prakticky stejný... Ale ne nadarmo článek zmiňuje, že fakticky nejvíc aut narostlo v Blance, naopak nejvíc pokleslo na Evropské (zřejmě díky letišti, které zatím odbavuje zlomek toho, co před pandemií). No, až se vrátí vše do normálu, máme se na co těšit, protože IAD zřejmě bude významně vyšší.

Daarzyn67: Barrandov je klasická noclehárna, u kterých je podstatně větší rozdíl mezi sedlem a špičkami. 4 linky ve špičkách budiž, ale 4 linky celotýdenně rozhodně ne, to by bylo ultraplýtvání. Celodenní intreval 10 minut už dneska není, už se jezdí ve špčikách po 8.

Petr_vlček: No to je objev. [happy] Tak to prostě je, jenže Praha nemá na to vstřebat nárůst aut z těch nocleháren. Stačí se podívat na vjezdy do Blanky, to je šílený. Nedokážu si představit fungování tolik propagovaných tunelbusů, zejména linky Dejvická - sever. A až se začne opravovat Barrandovský most, tak se obávám, že to bude na to linky jedoucí přes Barrandovský most ukončit v Braníku a zavést nějakou tramvajovou X-197. [happy]
Neděle, 26. září 2021 - 12:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6993
Registrován: 7-2011
Orky:
"Tak to prostě je, jenže Praha nemá na to vstřebat nárůst aut z těch nocleháren."
To víme všichni. Ale kde tedy je řešení? Kde jsou nový kapacitní tratě pro příměsto, kde jsou parkoviště na okrajích u kapacitní MHD, kde je alespoň náznak nějakýho řešení? Nikde. Protože drahý a neprosaditelný, ne v současný legislativě. Místo toho se akorát dál nadává na tu zlou IAD co zahlcuje město.
Mladějov
Neděle, 26. září 2021 - 13:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16880
Registrován: 3-2007
>kde tedy je řešení?

Samozřejmě v kapacitní dopravě od vybudovaných parkovišť u konečných metra a vybraných nádražích do centra plus třeba mýto.
Ale musím mít kapacitní a blbuvzdorné tratě (což tč. splňuje jenom metro), vnější okruh Prahy atd.

Rozhodně je blbě ještě před tím neustále a všude snižovat počty pruhů, dělat umělé překážky a mít 24h zapnuté semafory.

A to prosím po Praze jezdím téměř výhradně MHD.
Neděle, 26. září 2021 - 14:40:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16276
Registrován: 10-2004
Mladějov: Vnější okruh Prahy vnitroměstské dopravě prakticky nepomůže. Tranzitní kamionová doprava je díky uzávěře jižní spojky pro kamiony z Prahy fakticky odvedená, takže jde o kousek na jihovýchodě. A u osobních aut významně dominuje cílová doprava v Praze. Stejně tak není problém 24 hodin zapnutý semafor. To je sice zbytečné, ale vliv na využítí IAD je nulový. Nerozporuju nutnost dostavby okruhu, ale jeho vliv bude na Barrandovském mostě nebo v Dejvicích nulový.
Neděle, 26. září 2021 - 18:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20163
Registrován: 8-2005
Opakování matka moudrosti, v případě Ropidu otec blbosti. Tak to máme na Vltavský zase. Metro přijíždí večer z obou směrů v X7, tramvaje 1 a 25 na Letnou odjíždějí v X6. Jednou to zachraňuje 12 s odjezdem v X0, podruhý holt kaštani počkaj 7-8 minut na cestu, která pak trvá 4-5 minut (vesměs jedou 3-4 zastávky - pěšky se za 7 minut dojde na Kamenickou). JE MI JEDNO, KDE CO S ČIM SE MUSÍ PROLOŽIT!!!! Ale fráze o návaznosti povrchový dopravy na metro nejsou jen fráze, ale lži. [smrt][satan]
SUPERMEGAMETROBUS: 139 OD KOMOŘAN Z BĚLOCERKEVSKÝ JAKO 136 NA PROSEK A DÁLE JAKO 152 DO ČIMIC, ALE PŘES KRAKOV A ODRU. Zrušit 136,152 a 169, posílit 213 a 145 (vybr.spoje do Chaber) a 177 vést z Proseka na Sídl. Čak. [satan]
Neděle, 26. září 2021 - 18:10:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20164
Registrován: 8-2005
homer 98 - při vší úctě, Ropid by z vás měl radost. Bojim se, že si řadu těch věcí osvojí. [kladivo]
SUPERMEGAMETROBUS: 139 OD KOMOŘAN Z BĚLOCERKEVSKÝ JAKO 136 NA PROSEK A DÁLE JAKO 152 DO ČIMIC, ALE PŘES KRAKOV A ODRU. Zrušit 136,152 a 169, posílit 213 a 145 (vybr.spoje do Chaber) a 177 vést z Proseka na Sídl. Čak. [satan]
Neděle, 26. září 2021 - 18:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16277
Registrován: 10-2004
KM: Jo, dokud se to netýká Tebe, tak to jsou furt metrolinky a vazba na metro je jedno. [happy] Ale jak jde o Vltavskou a hne se stím, tak je zle. [happy] Asi jde zřejmě o důsledek výluky na nábřeží, aby to nejezdilo v Podolí za sebou a zároveň aby byly zachovány proklady 1/2 z Hradčanský.
Petr_k
Neděle, 26. září 2021 - 18:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13312
Registrován: 4-2003
Káem:
"JE MI JEDNO, KDE CO S ČIM SE MUSÍ PROLOŽIT!"
Třeba tam ty trambaje nechat dvě tři minuty tvrdnout, však tam provozu nepřekáží, žejo? Choď pěšky, těch pár stovek metrů tě nepoloží ani ve tvým téměřkmetím věku [biggrin]
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Neděle, 26. září 2021 - 19:00:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8927
Registrován: 6-2004
Orky: Jak píšu, to je akorát tak do ročenky ;-) Viz Zenlkova... Ono v průměru to pojede včas, že, ale to že to tam 3 hodiny denně stojí od A do Z, když tam jede nejvíc lidí, tak je to problém...

Ten článek snad psalo PR magistrátu a ne nezávislý novinář ne? Takže aut je o 0,3% aut méně v reálném meziročním srovnání... Takže prostě ty cyklokraviny to zhoršují... A kecy o parkování? Ono když se to řeší kýblem barvy a ne stavbou parkovacího domu....
Neděle, 26. září 2021 - 19:17:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14229
Registrován: 5-2004
Vnitromestsky mozna ne ale dojezdovy docela dost. Protoze kdyz pojedu z d4, d5 treba do malesic, nebudu muset jet skrz prahu po jizni spojce nebo blankou ale po okruhu. At uz jihem kde leta chybi propojeni do bechovic nebo severem kde ale chybi predstava kudy natoz silnice...
poznámka
Neděle, 26. září 2021 - 20:22:15  
Neregistrovaný host
Tranzitní kamionová doprava je díky uzávěře jižní spojky pro kamiony z Prahy fakticky odvedená, takže jde o kousek na jihovýchodě.

Fakticky ani náhodou. Odvedení kamionů ze Spořilovské znamená, že kamiony jedoucí po Jižní spojce na . května a dál na Průhonice kříží sjezd z 5. května na Jižní spojku směrem na Smíchov. Protože a) jde o stoupavou zatáčku o 270° o velmi malém poloměru, b) téměř žádný z kamioňáků nedodržuje dopravní značku, která jim přikazuje dodržovat rozestup 50 m (upřímně řečeno, jde o alibismus nejhrubšího zrna), jsou výsledkem kolony jak na 5. května, tak na Türkově. Prostě pro auta jedoucí z JM na magistrálu špunt. Pro 125 je tam namalovaný bus pruh, který pomáhá jen částečně, bus sice vyjede na 5. května, ale pak stejně stojí a čeká, až se mezi kamiony protáhne 10 - 15 aut před ním...
Ale na IPR, ROPIDu a zejména na magoši si klepou na ramena, jací jsou pašáci... a okruhy podle aktivistů nejsou třeba dostavovat :-(
Neděle, 26. září 2021 - 22:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16278
Registrován: 10-2004
poznámka: Ale vždyť taky píšu "o kousek na jihovýchodě". Až se dokončí tato část, fakticky přestanou být pro Prahu problémem kamiony, tedy ten nejhorší tranzit.

Petr Vlček: Určitě jsou vztahy, kdy se ten okruh využije, ale reálně ten vliv bude relativně malý. A tam kde bude větší, tak ho stejně vyplní stále rostoucí vnitoměstská nebo cílová doprava v té oblasti, jako se to stalo s Jižní spojkou.
Jahu
Pondělí, 27. září 2021 - 10:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 8-2005
Metro (zejm. C) již jede na maximu, ale u tramvají nebo autobusů by se intervaly snížit daly, ne?
To si myslíte, že přes křižovatky jako např. Palackého nám., Karlovo nám., I. P. Pavlova, Ohrada apod. procpete víc tramvají? Ani omylem. Volnou kapacitu tratí pro zkrácení intervalů máte tak na návoz k metru v úsecích Barrandov - SN, Lehovec - Florenc, Liboc - Dejvická - Špejchar apod.

Přidávat pruhy na řadě míst je problematické, ve městě to často znamená bourat zástavbu.
Ano, a proto by v první řadě stačilo neubírat bezdůvodně pruhy na místech, kde je stávající počet na hraně kapacity a rozšiřovat chodníky v místech, kde skoro nikdo nechodí, necpat auta z jízdních pruhů na koleje kvůli (opět) širším chodníkům a cyklopruhům (Bělehradská, Vinohradská...) atd. Už vidím, jak si někdo udělá zahrádku restaurace / kavárny např. v Žitné...
Pondělí, 27. září 2021 - 12:03:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16280
Registrován: 10-2004
Jahu: Souhlasím, že na řadě míst v centru se udělaly chyby. Ale v kolika místech mají skutečně zásadní vliv na plynulost veřejné dopravy? Já si myslím, že daleko zásadnější problémy jsou dnes v sítí autobusové, které zdržují mnohé autobusové linky i o desítky minut.
Pondělí, 27. září 2021 - 12:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 630
Registrován: 8-2020
Na IPP "za rohem" to pořád vypadá na pochodové cvičení ve směru k Muzeu. Zřejmě daň za zastávku za křižovatkou.
Pondělí, 27. září 2021 - 12:22:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14230
Registrován: 5-2004
"necpat auta z jízdních pruhů na koleje kvůli (opět) širším chodníkům a cyklopruhům (Bělehradská"

Na Bělehradský to je zejména kvůli vzniku parkovacích míst resp jejich zachování.
Jahu
Pondělí, 27. září 2021 - 13:25:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 8-2005
Na Bělehradský to je zejména kvůli vzniku parkovacích míst resp jejich zachování.
Chybou není jejich zachování, chybou je výrazné rozšíření chodníků a odsun všeho ostatního směrem k ose ulice.
Pondělí, 27. září 2021 - 17:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5590
Registrován: 12-2007
Kamiony zjistily, že ucpaný okruh se dá objekt po Patočkově a Strahovským tunelem. Kudy jedou dál, netuším, pravděpodobně risknou jižní spojku. Nějak mi není jasné proč město odmítá používat automatické kamerové trestání. Někde jsem dokonce slyšel že má LEGO pro vožení vzduchu mezi Kladnem a Úvaly povolení jezdit zkrz Prahu. A pokud Lego, tak jich určitě bude víc.
Jinak, to co se povedlo na Plzenské ZC je fakt super, ale najde se někdo kdo bude kontrolovat že se v odbočovacích pruzích nejezdí rovně?
Pondělí, 27. září 2021 - 19:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2019
Daarzyn67:
"Na IPP "za rohem" to pořád vypadá na pochodové cvičení ve směru k Muzeu. Zřejmě daň za zastávku za křižovatkou."
Jízdní řády s platností od 1.10. počítají s obnovením provozu. Ve směru k Muzeu jsem viděl bezbariérový přístup na ostrůvek v místě výhybek, takže dotyčný ostrůvek je hodně protažen k Tyláku. Vypadá to na dvě soupravy. V opačném směru jen na jednu, rozšíření chodníku začíná až na rohu Vocelovy.
poznámka
Pondělí, 27. září 2021 - 21:48:39  
Neregistrovaný host
Až se dokončí tato část, ...

"... to vy už tu, maminko, nebudete."[proud]

Zatím je její dokončení ve hvězdách. I díky neschopnosti už druhého vedení Prahy se dohodnout s vládou. Nicméně by mi přišlo logické, aby se nejprve dokončily okruhy a pak teprve se "zklidňovalo". Ale zřejmě jsem studoval logiku v jiných školách a jiných dobách než yperiti a spol. Pokud ji vůbec studovali. Na architektuře ji nemají a na různých sociálních antropologiích už tuplem ne.

Na Bělehradský to je zejména kvůli vzniku parkovacích míst resp jejich zachování.
Jj, podobným stylem jako na Karláku. Naproti poliklinice se rozšířil chodník (kdo a kam by po něm šel kromě houmelesů jsoucích si ulevit do křoví?) a kolmé stání se nahradilo podélným...

Mimochodem o prioritách těchto "expertů" svědčí i dodatková tabulka pod zákazem vjezdu u kostele - "Mimo cyklistů (piktogram) a IZS". Člověk by čekal, že IZS má prioritu i ve vyjadřování.
Pondělí, 27. září 2021 - 22:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 632
Registrován: 8-2020
Mimochodem, předpokládám že ta výjimka pro IZS má smysl jenom v případě, když jezdí bez majáků. S majáky asi značku poslouchat nemusí.
Úterý, 28. září 2021 - 06:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6995
Registrován: 7-2011
Orky:
"Ale v kolika místech mají skutečně zásadní vliv na plynulost veřejné dopravy? "
Samozřejmě záleží, kdo si co pod pojmem "plynulost" konkrétně představuje. Nicméně v centru prakticky všude, věčně někdo někde překáží, buď přímo na kolejích, nebo v tom zbylém pruhu vedle a ostatní ho po těch kolejích objíždí. Navíc k situaci, kdy si tramvaje v centru překáží sami sobě navzájem a do toho ještě o tom, kdo kdy pojede, provádí náhodná losování SSZ. Pak i krátké zdržení znamená, že před jednu tram vletí jiná, která má být za ní a už se to veze.
Orky:
"Já si myslím, že daleko zásadnější problémy jsou dnes v sítí autobusové, které zdržují mnohé autobusové linky i o desítky minut."
Důkazy ti dát nemůžu, protože jednak nejsem autor a jednak ze soukromého fóra se nevynáší, ale těch fotek Apexů s odjezdem z konečný za minutu z míst, kde teprve dojet na konečnou trvá ještě čtvrt hodiny jsem jenom za září už viděl fůru. Čímž nepopírám, že ve výsledku na tom busáci můžou být hůř, než tram, jenom, že tohle je u tram taky. A obvykle to je z tratí, kde jsou buď dlouhodobě známé, leč stále neřešené problémy, nebo kde již došlo k tomu "zklidňování".
Úterý, 28. září 2021 - 08:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16282
Registrován: 10-2004
poznámka: K tomu rozšíření chodníků v Bělěhradské: A je vůbec reálně, aby se tam do uličního prostoru vešly na každou stranu chodník i minimální šířce 2 metry, což by měla být minimální možná šířka, tramvajová trať, dva parkovací pruhy a pruh pro auta alespoň jedním směrem? Všechno to má své minimální požadavky na šířku. Já když si proběhnu Bělehradskou, tak marně hledmám místo, kde by se vešel pruh alespoň jeden tak, aby z chodníku nezbyl metrový pás, což neodpovídá normě.

Bobik: To, že v centru všude všechno překaží, je jasné. Ale jaký podíl v tom má to, že se Bělehradskou či jinými ulicemi jezdí po kolejích? Jediné řešení, jak to udělat, je tu ulici vyparkovat a opět rozšířit pruhy alespoň na 3 metry.
Úterý, 28. září 2021 - 09:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16283
Registrován: 10-2004
A ještě k tomu okruhu: Proč druhého vedení Prahy? A za Béma či Svobody tohle problém nebyl? Aby ten okruh už byl v provozu, musel by ho vyjednat už Bém, resp. dotlačit vládu k činnosti, protože investor je stát přes ŘSD. Jinak problém něco vystřískat z vlády je už 30 let, viz nulové dotace na metro. Já se obávám, že to nevisí na neshodách vlády a Prahy, ale zase na šíleném legislativním procesu. Teď by mělo být vydané územní rozhodnutí, ale už se zase řeší 47 odvolání (viz). To znamená, že alespoň běží proces přípravy stavby, takže se něco děje.

A prioritám expertům: To už je demagogie, jenom hledání důvodů, jak si kopnout. Pochybuji, že na expertní úrovni takovou blbost někdo řeší. Vůbec bych se nedivil, kdyby tohle řešil až výrobce značky. To je asi jako kdyby měli na ROPIDu kreslit, jak mají být seřazené čísla linek na sloupcích.
Jahu
Úterý, 28. září 2021 - 10:03:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 8-2005
A prioritám expertům: To už je demagogie, jenom hledání důvodů, jak si kopnout. Pochybuji, že na expertní úrovni takovou blbost někdo řeší. Vůbec bych se nedivil, kdyby tohle řešil až výrobce značky. To je asi jako kdyby měli na ROPIDu kreslit, jak mají být seřazené čísla linek na sloupcích.
Omyl. Čím větší prkotina, tím víc se řeší na různých jednáních s představiteli města. Na výrobci značky toto rozhodnutí není, ten dostane konkrétní zadání, které někteří zástupci města (případně městem placení externisti) nebo PČR ještě několikrát změní (bez toho, že by jim někdo poslal fakturu), takže dodavateli stavby / SSZ potom zbývají nepoužitelné značky (nejčastěji různé IP19). Konečné schválení dopravního značení dává PČR.

...o tom, kdo kdy pojede, provádí náhodná losování SSZ
Řídící algoritmy SSZ žádná "náhodná losování" neprovádí. Nejsou tak navrženy. Že to tak z laického pohledu někdy může vypadat, je důsledek dynamického řízení, požadavků na nesmyslně překombinovaná a složitá dopravní řešení SSZ (snaha vyhovět všem, která nevyhnutelně vede pouze k tomu, že není spokojený nikdo), případně nějaké poruchy detekce.
Úterý, 28. září 2021 - 10:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9137
Registrován: 2-2006
Zplgul:
"Osobně za tím ale spíš než strach z nákazy vidím nižší nabídku spojení a nízký komfort (plné vozy). Ačkoliv se mnou asi nebudete souhlasit, tak si myslím, že stání ve vozidle by mělo být spíše výjimečnou situací (mimořádný nepředvídatelný zájem cestujících o spoj v určitý čas, případně vynechání předchozího spoje či zpoždění v důsledku špatné dopravní situace), nemělo by ale být považováno za standardní situaci. "
Rád bych připomněl, že provoz MHD je již od začátku září na úrovni doby před omezeními a že tedy není kam zvyšovat, tedy vedle toho že není ani čím a za co....
K poznámce na linku 19, tam je myslím naprosto zřejmé, že se navzdory všem škarohlídům velmi rychle chytla a její vytíženost je na velmi vysoké úrovni, aniž by to jakkoliv omezilo stávající linky.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Úterý, 28. září 2021 - 10:47:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 633
Registrován: 8-2020
Zrovna nevím, co je v Bělehradské za hrůzu, že se jezdí po kolejích. Maximálně že to tramvaj v zastávce směrem z kopce/do kopce neubrzdí a napálí to do auta před/za ní.
poznámka
Úterý, 28. září 2021 - 17:01:52  
Neregistrovaný host
Orky: okruhy máme dva. Vnitřní je čistě věcí města, poslední stavba byla Blanka, kterou Krnda "slavnostně" otevřela, ale postavil ji Bém. Od té doby se hraje divadlo (a poslední rok a půl už ani to), že se hledá alternativa k jedinému možnému řešení. Vnější okruh je věcí ŘSD, ale jen proto, že NIMBYsti vytlačili trasu za město - mimochodem, před 30 lety!!!. Nicméně to město má v rukou stavební řízení. Pokud je zákon blbě a kde jaký úchyl z Tetčic může blokovat kdekoliv cokoliv, má Praha zákonodárnou iniciativu. Jen chtít.
A s těmi značkami je to tak, jak píše Jahu. Broskvoviny se řeší na plenárních zasedáních, ae zásadní rozhodnutí má činit referent v Uhříněvsi... tahle civilizace nemá nárok na další existenci, ta se během pár let utluče ve vlastním hnoji.
Ploki
Úterý, 28. září 2021 - 17:09:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 2-2012
Ach ten Orky, na stará kolena mu to začíná blbnout...
3xx jsou zkáza pražské MHD! Resp. pro ty, kteří cestují pouze po Praze. Koho baví čekat frontu na autobus? A pak vytahovat tramvajenku?
Úterý, 28. září 2021 - 17:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6997
Registrován: 7-2011
Jahu:
"
Řídící algoritmy SSZ žádná "náhodná losování" neprovádí. Nejsou tak navrženy. Že to tak z laického pohledu někdy může vypadat, je důsledek dynamického řízení, požadavků na nesmyslně překombinovaná a složitá dopravní řešení SSZ (snaha vyhovět všem, která nevyhnutelně vede pouze k tomu, že není spokojený nikdo), případně nějaké poruchy detekce."
Takže ve výsledku náhodná losování ve skutečnosti provádí. Tak díky za potvrzení. [wink]
P.S. Nikde netvrdím, že jsou tak navrženy algoritmy, ani mě upřímně nezajímá, co k tomu vede a co je důvodem. Mě zajímá reálný výsledek a tím je náhodné losování.
Daarzyn67:
"Zrovna nevím, co je v Bělehradské za hrůzu, že se jezdí po kolejích."
Pokud se po těch kolejích jezdí, tak nic. Problém je, když se na nich stojí.
Úterý, 28. září 2021 - 20:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8929
Registrován: 6-2004
Demon: Uvidíme jak dlouho to vydrží :D. Volby jsou za 14 dní. Pak se do toho bude moct říznout :D
Středa, 29. září 2021 - 11:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3912
Registrován: 4-2007
Z jakého důvodu je 91 ukončena na Kubáni? Je to trvalý stav?
Zplgul
Středa, 29. září 2021 - 12:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 235
Registrován: 1-2019
Orky:
"Spojení Michelská - Kačerov v sedlech rozodně není na 3 celodenní kloubové linky, 2 stačí. Dokonce v určitých obdobích, zejména večer by bez problémů stačila 1."
Přiznám se, že 139 tolik zmapovanou nemám, ale 150 bývá alespoň v úseku Chodovská - Kačerov plná docela dost, a to i dopoledne. Ani za Kačerovem nebývá situace lepší.

Demon3:
"Rád bych připomněl, že provoz MHD je již od začátku září na úrovni doby před omezeními a že tedy není kam zvyšovat, tedy vedle toho že není ani čím a za co...."
Samozřejmě myslím z dlouhodobého hlediska. Nemůžete očekávat, že když se za poslední rok a půl skoro celou dobu jezdí podle více či méně seškrtaných jízdních řádů, tak že to poté obnovíte a do týdne máte všechny cestující v autobusech zpátky. Spousta lidí už se do MHD nevrátí, protože pro ně už není atraktivní (nedostávali za své peníze odpovídající službu, případně si našli jiné alternativy a u těch už zůstali). A to MHD silně hraje do karet, že je skoro všude problém zaparkovat. Pokud by se dalo kdekoliv sehnat místo, využívalo by MHD ještě daleko méně lidí.

Demon3:
"K poznámce na linku 19, tam je myslím naprosto zřejmé, že se navzdory všem škarohlídům velmi rychle chytla a její vytíženost je na velmi vysoké úrovni, aniž by to jakkoliv omezilo stávající linky."
Na konec příspěvku bonmot pro odlehčení? [proud] Aniž by to jakkoliv omezilo stávající linky = přetěžovaná 7, pravděpodobně i 10, zkrácené 16, 24 a značná část spojů 193, což je opět to, o čem mluvím. Když lidem přidáte přestup navíc (19 a 24 ani nemáte na stejném stanovišti), případně jim místo každého spoje do cíle pojede každý druhý až čtvrtý (193), tak se prostě mnozí z nich na MHD vykašlou. Taková je realita. A já silně pochybuji, že těch, kterým 19 cestu usnadnila je více než těch, kterým tyto změny spojení zkomplikovaly. Já nejsem proti tramvajím. Naopak, pokud by byla trať přes Dvorce na Smíchov, byl bych za to rád. Ale ta není a ještě dlouho nebude a prodloužení tramvaje na Pankráci o pár metrů akorát přetrhalo celou řadu do té doby dobře fungujících linek.
Středa, 29. září 2021 - 12:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 634
Registrován: 8-2020
A to jsem přesně myslel tím přidáním spojů. Rušení 13,16,24,193 v dotčených úsecích nemá opodstatnění v kapacitě křižovatek, ale spíše v ekonomických důvodech.

V podstatě totéž platí o 99 (zkrácená na ZM??) a 91 (stále ukončena na Starých Strašnicích, (dnes odkloněna na Kubánské) místo prodloužení na ZM).
Středa, 29. září 2021 - 13:54:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 2-2011
Zkrácení některých 193 je pěkná sviňárna co se týče (ne)pravidelnosti provozu. Každý ráno jezdí z Budějárny krátká 193 zpožděná o 2-5 minut a dlouhá se zpožděním 5-10 minut.
Středa, 29. září 2021 - 15:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20165
Registrován: 8-2005
CIT. D3:" K poznámce na linku 19, tam je myslím naprosto zřejmé, že se navzdory všem škarohlídům velmi rychle chytla a její vytíženost je na velmi vysoké úrovni, aniž by to jakkoliv omezilo stávající linky."
[happy][wink][proud][lol][biggrin][rofl]
Jako vystřižený z Demonovejch textů o 23. Něco novýho neumíš? Ještě tu pohádku o vytíženosti 42
SUPERMEGAMETROBUS: 139 OD KOMOŘAN Z BĚLOCERKEVSKÝ JAKO 136 NA PROSEK A DÁLE JAKO 152 DO ČIMIC, ALE PŘES KRAKOV A ODRU. Zrušit 136,152 a 169, posílit 213 a 145 (vybr.spoje do Chaber) a 177 vést z Proseka na Sídl. Čak. [satan]
Středa, 29. září 2021 - 15:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3678
Registrován: 3-2004
Káem:
"Ještě tu pohádku o vytíženosti 42"
Nojo. Ale vona fakt jezdí plná. [happy]
Středa, 29. září 2021 - 16:13:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20166
Registrován: 8-2005
Ústečák: Ano? [wink] (foto Vojta Kraidl, převzato z FB Miluju tramvaje)

SUPERMEGAMETROBUS: 139 OD KOMOŘAN Z BĚLOCERKEVSKÝ JAKO 136 NA PROSEK A DÁLE JAKO 152 DO ČIMIC, ALE PŘES KRAKOV A ODRU. Zrušit 136,152 a 169, posílit 213 a 145 (vybr.spoje do Chaber) a 177 vést z Proseka na Sídl. Čak. [satan]
Středa, 29. září 2021 - 16:42:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3913
Registrován: 4-2007
Ústečák: A kdy jezdí plná? Já ji viděl dvakrát, uznávám, není to vzorek, ale vždy úplně prázdná.
Středa, 29. září 2021 - 16:42:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3914
Registrován: 4-2007
Ještě otázka, potřebuju z Holešovic do Vysočan, dá se teď autem přes Libeňák, nebo ne? Díky moc.
Středa, 29. září 2021 - 17:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20167
Registrován: 8-2005
Libeňák podepřeli a je jako novej. Hotovej jura.
SUPERMEGAMETROBUS: 139 OD KOMOŘAN Z BĚLOCERKEVSKÝ JAKO 136 NA PROSEK A DÁLE JAKO 152 DO ČIMIC, ALE PŘES KRAKOV A ODRU. Zrušit 136,152 a 169, posílit 213 a 145 (vybr.spoje do Chaber) a 177 vést z Proseka na Sídl. Čak. [satan]