Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Archiv diskuse Tramvaje v Liberci a trať do Jab... do 29. 8. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tramvaje v Liberci a trať do Jab... do 29. 8. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 22. července 2021 - 20:02:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 614
Registrován: 12-2003
Filo: Ne tak útočně, kolego. Říkám, že to nechápu, i třeba v tom kontextu, který popsal P_v. A rád si to nechám vysvětlit. Zatím zaznělo 2x možná.
Pokládat a rozbíjet asfalt není laciné, ani jednoduché, napojení nikdy není 100%. Proto se divím, proč (když už ne 3 kolejnice) ve Vratislavicích mezi kolejnicemi neudělali kryt z dlažby, aby se to dalo snadno rozebrat, posunout rozchod a znova zakrýt / zalít.
Emil Švec
Čtvrtek, 22. července 2021 - 20:11:08  
Neregistrovaný host
Netřeba hledat logiku. Slovo dotace hovoří za vše...
Čtvrtek, 22. července 2021 - 22:57:40  
Neregistrovaný host
Kouknul jsem do mapy, kde na přejezdech ty tři koleje jsou a kde nikoli. A nachází se snad pouze na kříženích se silnicí I. třídy (Jablonecká a Tanvaldská v Liberci) a potom na křižovatce Liberecká/U Nisy v Jablonci, přičemž na Budovatelů/U Nisy bude třeba měnit panely. Takže možná ta logika, hádám, nebude ani tak o nákladech na rozbití asfaltu a položení nového, ale spíš o kompromisu mezi zbytnou kolejí (na níž nevím... by třeba mohl někdo uklouznout) a zachováním objízdných tras během přerozchodování. Co se financování týče, tak myslím, že na přerozchodování je samostatná dotace, zatímco modernizace dostala tu pokrácenou o (ne)prodloužení. Takže jestli při minulé modernizaci nebyly tři koleje v uznatelných nákladech, tak teď by, zdá se, mohlo být pokryté naopak to jejich posunutí.[lol]

Janek_lemoch: Co jsem tak pochytil, platí na SLF opce. Čili bych tu otázku doplnil o to, do jaké míry bude zájem opravovat T3M.04 a mít z nich i nadále zadní vozy souprav, nebo spíš držet rezervu v něčem typu olomouckých erpéček. A zrychlovače jistě postupně skončí na náhradní díly (viz teď 57), aktuálně zbývají 36, 49 a 58 jako služební, ty nejspíš budou další na řadě, a 72 až 75 jako rezerva. Tak by třeba mohly přežít i tuto výluku a pak strhávat led z trolejí a podobně. Spíš asi jedna souprava než obě. Která má větší perspektivu, to netuším.
P_v
Pátek, 23. července 2021 - 10:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 5-2002
To byly jiné akce. Jablonecká se provedla s "nultou" etapou trati do Rochlic v roce 2011. Tanvaldská je snad ještě z minulého století, když se rekonstruoval úsek od Lomu k Nové Rudě jednokolejně, s přípravou na druhou kolej. U Nisy je z rekonstrukce u Brandlu v roce 2014, ale byla to jiná akce (Modernizace tramvajové trati v úseku Měnírna - Brandl) než zdvoukolejnění Liberec (Modernizace tramvajové trati v úseku Nová Ruda – Vratislavice, výhybna).

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Pátek, 23. července 2021 - 12:16:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5443
Registrován: 5-2002
Co se týče tramvají - Gotha taky půjde na standardní rozchod?
Emil Švec
Pátek, 23. července 2021 - 12:21:50  
Neregistrovaný host
Předpokládám, že zrychlovač má jiné podvozky, vyplatí se nákup nových pro výběhovy typ?
Pátek, 23. července 2021 - 13:39:48  
Neregistrovaný host
P_v: Jako může být, tři koleje na křižovatce Liberecká/Plynární pak tedy nejsou kvůli výhybce a díky dlažbě? Akorát to nevysvětluje, proč by se to na střídačku při jedné akci dělalo a při další nikoli.

Honza_o: Boveráci tvrdí, že by to šlo. [happy]

Emil Švec: Ani ne, dokonce prý ani liberecké wany nedisponují těmi silnějšími motory jako pražské, spíš že část metrových podvozků měla jiné převodovky. Podvozky na 1435 byly posbírány z jiných měst a po vyřazených metrových ještě zůstanou nějaké náhradní díly. Pak by mohly být teoreticky ještě nějaké možné odlišnosti v brzdách a odpružení, ale neviděl bych v tom problém vzhledem k tomu, na čem se jezdilo doteď. Zatím to převazování podvozků probíhá celkem rychle.
terminál
Pátek, 23. července 2021 - 19:08:17  
Neregistrovaný host
Vysvětlení třetích kolejnic v přejezdech:
1. Jablonecká (U Lomu) + Nová Ruda - velice obtížná a finančně nákladná objízdná trasa X-5 + X-11 s vynecháním důležitých zastávek. Proto vložena třetí kolejnice, aby se neopakoval stejný stav pro cestující.Vyndání třetí (1000mm) kolejnice již za provozu TRAM při následné údržbě komunikace v podstatě kdykoliv.
2. Jablonec - křižovatka Liberecká x U Nisy - velice důležitá objízdná trasa v případě uzavírky Budovatelů (kdyby došlo na prodloužení, tak není kudy jezdit).
Převazování vozidel:
Podvozky jsou identické pro klasiky, progresy + SLF. Staré "plzně" mají mírně odlišnou elektroinstalaci. Z toho plyne, že zavazované podvozky pod původní vozidla 1000mm jsou typově stejné - je jich tady připraveno dostatečné množství.
Vlastní převazování již probíhá, je nutné, aby vozidla se dostala do koloběhu vypravenosti pro uchování technického stavu, především bateriových sad.
Modernizace na SLF:
pracuje se na 36 + 52,čeká karoserie 62. Budou ještě dodány 55,57,58.
Klasiky zatím zůstanou 72 až 75. Co bude dál nikdo neví.......uvidíme po volbách = velice smutný závěr, ale to je tvrdá realita současné doby.
Napsal jsem Vám skutečné informace, aby se nevytvářely různé "zaručené" konspirace.
Hezký a klidný víkend.
Ještě poznámka pro rochličáka: nová zádlažba výhybek a nástupiště ve Fügnerově je koncepce dopravního podniku, nikoliv KAM - ale dostali jsme od nich pochvalu = to "zahřeje"
filo
Pátek, 23. července 2021 - 21:19:07  
Neregistrovaný host
Mimochodem, podle údajů v Libereckém zpravodaji zde https://www.liberec.cz/files/dokumenty/zpravodaj/zpravodaj_2021/z pravodaj_liberec_07_21_web.pdf se chystá 08 - 10 2021 uzavírka komunikace na Nový Rudě (Ulice Jablonecká a Tanvaldská v úseku od ulice Hedvábná po ulici Pivovarská a od ulice Klášterní po ulici Na Bídě.) kde se bude provádět pokládka povrchu, po polovinách s jízdou na semafory. To se ale kreje s reko. tramtrati a tedy to zasáhne do provozu X5 a X11. A teda ten přejezd Tanvaldská je tak strašný vlnobití, že doufám, že se v rámci týhle akce opraví.

Romanero: Pokládat a rozbíjet asfalt ve svrchní vrstvě je zřejmě levnější než dláždit a rozebírat. V krajním případě je to 2x půl metru široký pruh s jedním napojením mezi kolejnicema, případně když se ten střed vybouchá celý, tak bez napojení. S tím se bezpochyby počítalo předem, že se to tak udělá.
Adam_r
Pátek, 23. července 2021 - 22:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 10-2003
Netřeba hledat logiku. Slovo dotace hovoří za vše...

Spodni stavba ve Vratislavicich je kompletne pripravena na prerozchodovani a byla postavena ze zminene dotace. Takze dotace neni duvod proc tam splitka neni. Tyto diskuze byly na K-repu uz pred temi X lety, kdy se to delalo. A jestli si to dobre pamatuji, tak duvodem je potreba zachovani osy koleji po prerozchodovani (alespon v nekterych mistech). Takze 3 kolejnicova splitka pak nestaci - musely by se dat 4 kolejnice a k tomu mozna nejake specielni prazce, upevnovadla a podobna atypicka (a tim padem "levna") bizuterie. I v pripade splitky by to bez vyluky rozkopani vybranych mist stejne neslo (vyhybky, smycka, vzdalenost obrubniku, ostruvky na zastavkach, ...). Takze zvolene reseni muze opravdu byt nejlevnejsi.
Sobota, 24. července 2021 - 02:09:59  
Neregistrovaný host
terminál: Děkuji za vysvětlení a doplnění, taktéž přeji pěkný víkend.[happy] Za iniciativu ohledně povrchů jsem rád. Upřímně – třeba z rekonstrukce v Rumunské jsem byl svého času až na ten kousek dlažby vysloveně znechucený. V Lidových sadech před dvěma lety jsem kroutil hlavou nad tím, jak jedna strana ulice v památkové zóně dostala pěknou žulu a ta druhá (tuším mimo ni) nový beton. Tak aspoň že to jde dobrým směrem! KAM na tom manuálu povrchů odvedl velký kus práce, samozřejmě pár věcí by se tam připomínkovat dalo. Třeba inženýrské sítě. Chystají se další manuály, kde možná bude šance na podrobnější rozbor. Bohužel je třeba si nalít čistého vína, že ty sdružené opravy, které zachránily v 90. letech městskou linku, byly často pochybné kvality už ve své době, natož aby vydržely v pohodě do dnešních dnů. Nejkřiklavěji to ukazuje kanalizační sběrač XI/B z Hanychova, přetížený i při nulovém srážkovém úhrnu. Oficiálně se píše, že by si to rekonstrukci zasloužilo, ale aby se udělala oddílka. Čili když jedna trubka nestačí, dáme tam druhou a budeme se tvářit, že to je ekologické. Nemáme generel, nemáme standardy. Tak se to okecá. Jedno z nejkritičtějších míst se nachází přímo pod zastávkou Janův Důl. A je to dosti očividné. Minulý týden nám ukázal, co dokáže velká voda se špatně navrženými stokami. S oblibou tím prudím, kde se dá, protože tady ten business as usual fakt nedává smysl. I kdyby si město mělo připlatit. A ano, na rochlickou trať nebude. Už jen návrh té asanace v ulici Na Žižkově je nepříjemností. A pak CBA, která třeba vyjde dost negativně. I když proč ne, někteří se dožadovali CBA i pro porovnání rozchodů... Radní z toho asi už mají noční můry. Bude to dřina vysvětlit občanům. Pak ještě posypová sůl dělá své, rozdíly mezi vozy na tratích dramatické. Vlastně jsem se tu nikdy nezeptal, jak je to s tou pověstnou myčkou. A ten Jablonec: můžeme si stokrát kopnout do arogantního kavárníka a jeho nimbysmu, spekulovat, kdo s ním je a není kamarádem, ovšem neměli bychom také zamlčovat, že ta ulice Budovatelů stále patří mezi silnice I. třídy, takže dokud nevznikne obchvat, nebo se nezvolí zcela minimalistická varianta, tak to bude stále činit potíže. Rád bych se mýlil. Jablonečtí svým územním plánem na obchvat dost spoléhajícím a neschopností připravit včas projekt terminálu samozřejmě prokázali své. Takže vítám každou smysluplnou optimalizaci a zejména trvanlivé opravy, to mi opravdu činí radost, avšak ohledně dalšího rozvoje bůhvíjak optimistický nejsem, abych pravdu řekl.
transmise
Sobota, 24. července 2021 - 10:59:26  
Neregistrovaný host
Ad. Rochličák.. Napadlo mě, že někdy v březnu tohoto roku měla rada města projednat tři možné varianty přípravy stavby tram. tratě do Rochlice První dvě se měly zabývat přípravou dokumentace, ale odkladem na, myslím osm let. Byly tam nějaké rozdíly v možnosti dotací apod. Třetí varianta, asi ta nejpravděpodobnější, je nepokračovat v přípravě projektu a vše odložit na neurčito. Lze jen vyvodit závěr, že tramvajová trať do Rochlice je ve stejné oblasti sci-fi jako prodloužení tramvajové tratě do centra města v Jablonci.
Sobota, 24. července 2021 - 16:39:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2018
Tak kdyby Liberec byl v Číně, tak už je hotovo a jezdí se na 1435mm až do Jablonce. Na přerozchodování by stačila Číňanům 1 noc.
P_v
Sobota, 24. července 2021 - 16:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 5-2002
Kdyby byl Liberec v Číně, tak po městě takové nicotné velikosti jezdí leda mopedy a kola. Možná maršrutky.
(a Vy byste se, za takové štvavé řeči, po "jemném" nátlaku na Vaši rodinu, přátele, zaměstnavatele, domácího atd. kajícně omluvil a "dobrovolně" odstěhoval do nějaké prdele v hlubokém vnitrozemí, kde byste až do smrti budoval komunismus s motykou v ruce)

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Sobota, 24. července 2021 - 17:10:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 4-2005
P_v: velmi trefné!👍
Paul2no
Sobota, 24. července 2021 - 17:16:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 11-2009
P_v: myslím, že kdyby v tom čínském Liberci zbudovali tramvaje před 100 lety, tak by tam pravděpodébně stále jezdily. A naopak v dnešní době by nikdo nezaložil nově tramvaje ve městě typu Liberec.
transmise
Sobota, 24. července 2021 - 18:41:40  
Neregistrovaný host
Ad. Paul2no... Máte na duši asi zmatek. Vaše "kdyby" je jaksi mimo realitu. Tramvaje v Liberci jezdí od roku1897. Tedy je to 124 let. Jezdí i v dnešní době. Obor dopravy není vaše silná stránka, že. Hezký večer.
trafo 2
Sobota, 24. července 2021 - 18:50:00  
Neregistrovaný host
Ad.. P_v... Není jasno, co si máme o vašem politickvýchovném komentáři myslet. Do odbornosti v oboru dopravy zařadit nelze. Vaše vyjadřování je jaksi na úrovni houpacího koně.
Sobota, 24. července 2021 - 19:43:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 4-2005
trafo 2: ironie je prevít, co:-)
Sobota, 24. července 2021 - 19:52:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3659
Registrován: 3-2004
Michal Ř: Říznout tady do rudejch je kardinální hřích, který se neodpouští, to pak jde veškerá ironie stranou. [proud]
Sobota, 24. července 2021 - 19:54:21  
Neregistrovaný host
transmise: Jojo, tři varianty. Rada spíš vzala podklady na vědomí a navrhla varianty dalšího postupu. Avšak termín předložení na zastupitelstvo odsouvá a odsouvá. Blbé je, že tramvajová doprava jako taková má širokou politickou podporu, ale a) nejsou peníze, b) nejsou koridory a obchvaty, které by to chtělo, aby šlo bezpečně segregovat. Podobně jako u jabloneckého prodloužení. Jen tady to vyžaduje ještě několik demolic a délkou se to skoro vyrovná trati Hlubočepy – Barrandov. Nezbývá než nechat náklady přes léto přepočítat a pak říct, že by to stálo dvě miliardy bez vozů a že to je přeci nesmysl, ale stejně to bude pro zastupitelstvo „nevýhra“.

Na přerozchodování se sice pracuje v pár lidech, ale i o víkendu. Pokud někdo sbíráte fotky ze stavebních prací, tak klidně stahujte.[happy]




Sobota, 24. července 2021 - 20:01:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5445
Registrován: 5-2002
rochličák: Doufám, že fotky ze stavby budou přibývat [fotic] .
transmise
Sobota, 24. července 2021 - 21:05:40  
Neregistrovaný host
Rochličákovi díky za fundovanou odpověď a krásné fotky.
transmise
Sobota, 24. července 2021 - 21:22:00  
Neregistrovaný host
Michal Ř... Humor a tedy i ironie patří k životu. Ale trochu na úrovni. Zde je to spíše velice trapný pokus být vtipný.
Sobota, 24. července 2021 - 23:13:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 1-2013
Rochličák: fotky [ok][ok]
Dovolím se ale zeptat: na třetí a na poslední fotce jsou vidět návěstidla. Když jsem si byl projet jabloneckou trať, tak jsem získal pocit, že ta návěstidla jsou zhaslá. Proto se ptám: jakému účelu měla ta návěstidla sloužit? Nikde jinde než mezi Lomem a Novou Rudou jsem je neviděl.
transmise
Neděle, 25. července 2021 - 00:37:55  
Neregistrovaný host
Pokud je mi známo, ta návěstidla měla zajišťovat bezpečnou vzdálenost po sobě v následu jedoucích tramvají, tak zvaných druhých dílů. Určitě to odborník upřesní.
Adam_r
Neděle, 25. července 2021 - 19:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 10-2003
Ad navestidla: Melo by jit o predvesti hlavniho navestidla na konci dvoukolejneho useku. Po zdvojkolejneni navazujicich useku zustali na miste zhasnute.
transmise
Neděle, 25. července 2021 - 20:02:13  
Neregistrovaný host
Ale mezi stanicí U lomu a Novou Rudou není konec dvoukolejného úseku. Skutečně se jedná o návěstidla, zabezpečující v daném úseku bezpečnou vzdálenost mezi tramvají a tramvají, jedoucí jako druhý díl.
transmise
Neděle, 25. července 2021 - 20:07:14  
Neregistrovaný host
Ještě k oněm návěstidlům. Byla dosazena po zdvoukolejnění úseku U lomu - Nová Ruda.Ale po určité době byla vypnuta, neboť druhé díly se vyskytují velice zřídka. .
transmise
Neděle, 25. července 2021 - 21:20:13  
Neregistrovaný host
Tak s těmi návěstidly má pravdu Adam_r. Nechal jse se trochu unést jiným případem z minulosti. Sorry.
filo
Neděle, 25. července 2021 - 21:54:45  
Neregistrovaný host
transmise: možná doplňte, že úsek U Lomu - Nová Ruda byl v jistém období dvoukolejný (vlastně dlouhá výhybna), zatímco předchozí úsek Fugnerova - U Lomu ve stará stopě kolem Textilany i navazující úsek déle do Vratislavic byly jednokolejné. Toto ale před zahájením aktuální rekonstrukce již neplatilo, před i po byly již dvoukolejné úseky.
Pondělí, 26. července 2021 - 09:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2019
Práce na demontáži kolejí pokračují po týdnu od ukončení provozu docela svižně.
Nová Ruda
Středa, 28. července 2021 - 06:26:12  
Neregistrovaný host
Metrovka se nám pod Novou Rudou již roztáhla na 1435 mm. [andel] Foto ze včerejšího večera. [fotic]

Emil Švec
Středa, 28. července 2021 - 07:12:11  
Neregistrovaný host
To je nějaký rovnák na vohejbák,aby šel upravit poloměr kolejnice z původního metru? Nebo je to tak malý rozdíl,že se to "nějak" přitáhne a srovná?
Nová Ruda
Středa, 28. července 2021 - 07:28:45  
Neregistrovaný host
Emil Švec: to je spíš otázka na pana "terminál". [wink]
Tady ještě dva snímky - demontovaná kolej směr Jablonec a místo uprostřed esíčka na koleji směr LBC.

Jinak ta návěstidla slouží právě pro signalizaci, zda za obloukem není jiná tramvaj. Přecijen je to tam dosti nepřehledné. Po výluce by měla opět fungovat.

Středa, 28. července 2021 - 12:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9104
Registrován: 2-2006
Emil Švec:
"To je nějaký rovnák na vohejbák,aby šel upravit poloměr kolejnice z původního metru? Nebo je to tak malý rozdíl,že se to "nějak" přitáhne a srovná?"
Proto se tam při předchozí rekonstrukci dávaly tyhle Y pražce, aby bylo možno bez větší úpravy přerozchodovat.
Detaily viz odkaz
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
transmise
Středa, 28. července 2021 - 15:57:25  
Neregistrovaný host
sd. Nová Ruda... Takže ona návěstidla mezi Novou Rudou a U lomu přeci jenom sloužila na dvojkolejném úseku pro dodržení časového odstupu a tedy bezpečné vzdálenosti po sobě jedoucích souprav (druhých dílů).
Kalanis
Středa, 28. července 2021 - 16:21:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 12-2006
Dotaz na znalého rekonstrukce: Půjdou vyházet ty dřevěné pražce? Některé z nich vypadaly a i na fotkách vypadají dost shnile.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
transmise
Středa, 28. července 2021 - 18:46:30  
Neregistrovaný host
ad. Kalanis.... Pokud je mi známo, již nějaký čas před rekonstrukcí spojenou s přerozchodováním bylo sděleno, že dřevěné pražce budpu nahrazeny kovovými pražci "Y".
P_v
Čtvrtek, 29. července 2021 - 13:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 5-2002
Naznačuje to i to co je vidět na fotkách, že z dřevěných pražců odmontovali všechno, ne jen vnější pás. Původně se ale asi s posunutím pásu počítalo, když jsou ty pražce navrtané asymetricky.
Neděle, 01. srpna 2021 - 18:39:43  
Neregistrovaný host
Načerpal jsem inspiraci od jednoho zdejšího přispěvatele a naházel nějaké fotky do alb, tak můžete kouknout. [happy]
transmise
Pondělí, 02. srpna 2021 - 21:43:19  
Neregistrovaný host
Rochličák.. .. Super, díky. 👍👍👍
Úterý, 03. srpna 2021 - 23:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 5-2009
Vido z posledních dní úzkorozchodného provozu.

https://www.youtube.com/watch?v=4FRj21Ll-TU
Středa, 04. srpna 2021 - 20:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5679
Registrován: 12-2007
Jen tak cestou okolo:

transmise
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:02:29  
Neregistrovaný host
Tak zatím to na úseku do Vratislavic vypadá velice nadějně. Věřím, že v půlce listopadu se tramvaje s libereckým znakem objeví v pravidelném provozu na tomto exponovaném úseku.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 22:17:57  
Neregistrovaný host
Začátek posouvání uchycení pevné jízdní dráhy v ulici U Sila jsem nějak prošvihl, díky za připomenutí; jinak pod Novou Rudou bagrují kolem té opěrné zdi. Tak hlavně aby na ty asfaltové kryty vyšlo počasí.

K tomu městskému znaku... budu zase trochu kibicem a připomenu, že jeden čas býval umisťován i do prostoru mezi předními (a dokonce i zadními) světly. Pak jej, byl-li vůbec na vůz umístěn, vytlačily samolepky rozchodu a reklamní nápisy a bannery na méně adekvátní pozice kolem směrovek. Není čas to napravit?
transmise
Pátek, 06. srpna 2021 - 06:59:33  
Neregistrovaný host
Ad. Rochličák. Plný souhlas
ohledně umístění městského znaku na tramvajích. I dnes lze konstatovat, že skoro většina tramvají znakem města Liberce opatřena není, ale všechny autobusy se znakem pyšní, některé jich mají na karoserii několik. Již jse tuto záležitost konzultoval s několika zaměstnani DPML, ale nic se neděje. Všimli si této skutečnosti i tramvajoví fandové z jiných měst.
Neděle, 08. srpna 2021 - 18:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3984
Registrován: 11-2007
49 půjde taky na SLF nebo šrot?
Osmdesátdvojka
Úterý, 10. srpna 2021 - 11:03:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2012
49 slouží namísto vozu 58 Cegelegu.
trafo 2
Sobota, 14. srpna 2021 - 07:09:53  
Neregistrovaný host
Neví někdo ze zasvěcených, kdy dojde k výběrovému řízeni a vybrání firmy, která bude provádět náročnější modernizaci tratě od Vratislavic-vyhýbny az na periferii Jablonce, tedy do Tyršových sadů. A kdy by se mělo začít? A zda vúbec... jablonecká záškodnická parta nespí.
filo
Úterý, 17. srpna 2021 - 20:05:48  
Neregistrovaný host
Dneska odpoledne jsem projížděl Vratislavice a mezi lékarnou a kostelem byl bagr a pracoval na trati... myslel jsem, že kutá některý přejezd, ale nejspíš posouval kolejnici, část trasy byla roztažená na 1435. Zajímavý je, že na začátku ani na konci mi nepřišla kolejnice přerušená a na obou místech byla pořád na 1000. To se s ní dá prostě takhle hnout, když je k dispozici dostatečná síla?
dopravopat
Středa, 18. srpna 2021 - 14:00:33  
Neregistrovaný host
filo:
Koľajnica je prekvapivo flexibilná, pružná. Na rozdiel od myslenia prerozchodovávačov, ktorí ostali mentálne zaseknutý v 80. rokoch 20. storočia.
dopravopat
Středa, 18. srpna 2021 - 14:01:00  
Neregistrovaný host
errata: zaseknutí
transmise
Středa, 18. srpna 2021 - 14:14:37  
Neregistrovaný host
ad. dopravopat... Důvody přerozchodování byly dostatečně a polopaticky vysvětleny. Není důvod je zde opakovat. Je dobře, že i Liberec bude mít sjednocený tramvajový rozchod s ostatními tramvajovými provozy v Česku.
Středa, 18. srpna 2021 - 20:14:02  
Neregistrovaný host
Nechme dopravopata dopravopatem... Docela se s tím za pár dní, co jsem byl mimo Liberec, pohnulo. [happy]
transmise
Středa, 18. srpna 2021 - 20:55:21  
Neregistrovaný host
ad. r o ch l i č á k. Super, díky.
Středa, 25. srpna 2021 - 18:58:04  
Neregistrovaný host
Dnes jsem se prošel trochu dál. Všiml jsem si, že na přerozchodované křižovatce Tanvaldská/Dlouhomostecká prosvítá pevná jízdní dráha. A už dříve pod Novou Rudou že některé ocelové pražce, jež byly v minulosti kvůli přejezdu zality betonem a asfaltem, dostávaly docela zabrat. Že by vylepšení? [happy] Jo a dle Seznamu autobusů nově prošly výměnou podvozku další vozy (21, 33, 39, 42, 45, 16/8106). Celkově už tedy k „městským“ vozům pět souprav krnovských progressů a jedna souprava klasik, přičemž tuším pětadvacítka ani metrové podvozky po opravě neobdržela.
Čtvrtek, 26. srpna 2021 - 18:52:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5472
Registrován: 5-2002
r o c h l i č á k: Dobrá práce [ok] . Ten standartní rozchod tam vypadá nezvykle [tramvaj] .
transmise
Neděle, 29. srpna 2021 - 11:34:31  
Neregistrovaný host
Na standard si rychle zvykneme. Tak hlavně, aby bylo ukončeno výběrové řízení a mohla pokračovat náročná modernizace na úseku z Vratislavic do Jablonce.
Rem
Neděle, 29. srpna 2021 - 16:16:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 11-2008
Jen škoda, že se nepovede zároveň prodloužení do centra Jablonce. Další zamrzlý projekt, stejně jako Rochlice.