Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 04. 4. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 04. 4. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 07:05:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 6-2002
Emil Švec:"V únoru jsem šel pěšky mezi Koloději a Újezdem v PD odpoledne. Tam
a zpátky. Potkal jsem 3x 209 a 3x 303. Buď tam neseděl nikdo nebo nízké jednotky
lidí. 329 v polích také. To máme platit?

TO je všude, stačí si sednout odpoledné v Mělníku na autobusové nádraží a pozorovat cokoli, co nejede do/z Prahy. V autobusech sedí jednotky kusů ať to jede kamkoli. Chybí prostě školáci a důchodci také moc necestují a kdo může sedí doma na homeoffice.
Ovšem největší bída je Mšenská lokálka, už i tvrzení, že přepravuje vzduch zavání těžkým přeháněním....
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 11:03:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 1-2015
Orky:Tak on se občas najde někdo, kdo by to změnit chtěl. Jenže jeden člověk proti přesile nic nezmění. A nejhorší je, když se do toho najde skupinka intrikářů, která dělá všechno proto, aby systém skolaboval a oni nad ním mohli převzít moc.
Počkej až se nedejbože dostanou k moci Piráti. To bude sešup rovnou do [zadnice] !!!
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 12:10:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15969
Registrován: 10-2004
Iaya: Mšenská lokálka byla bída i před integrací, ale integrace a kovid jsou počáztkem jejího konce. Jenže IDSK je hodně proželezniční a tak jí bude držet při životě podobně jako Mochovku jenom proto, aby tam alespoň něco jezdilo.

Pepan.1981: Když už jsi s tím začal, tak největší sešup do [zadnice] by byli fašisti z SPD. Stačí, jak se s pomocí ANO a KSČM snaží ovládnout ČT, aby jim byla po vůli a jakým způsobem šíří nenávist. To je strana, která má "demokratická" jen v názvu, jinak na ní nic demokratického není (stejně jako třeba KLDR). Naštěstí pražský volič je celkem inteligentní a věřím, že tuhle sebranku sem nepustí. Ale na celostátní úrovni to bohužel (zatím) neplatí. Piráty, ať s nimi můžu jakkoliv nesouhlasit a kritizovat je, za demokratickou stranu považuju a nemyslím si, že jsou významným rizikem pro naší zemi, přestože můžou udělat řadu věcí, která se mi nelíbí. Ale podobně vnímám většinu ostatních stran na našem politickém spektru.
Nicméně můj odstavec, který cituješ, není o konkrétních partajích. Zejména v komunální politice je to hodně o lidech a jejich zájmech a někdy hodně závisí, jak určité zájmové skupiny dokážou mít vliv na určité skupiny politiků napříč stranami. A abychom se vrátili zpátky k dopravě, tak zrovna tam je takové riziko vysoké. Proto třeba muvím o "tramvajové lobby", která má evidentně v Praze velký vliv a protlačuje svoje potřeby bez ohledu na již zmíněnou efektivitu a důsledky na systém. A politik ví o dopravě zpravidla kulové, takže dobře uchopené zájmy takových skupin mohou snadno padnout na úrodnou půdu. A do toho vstupuje vliv městských částí, které v současné době mají páky, jak dosáhnout svého, což opět může stát nemalé prostředky navíc.
Břevnovák
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 15:18:48  
Neregistrovaný host
Pokud zvednou cenu za jednorázové jízdenky, tak u krátkých tras zejména po povrchu mimo centrum to víc místních zkusí bez lístku a drtivé většině z nich se to vyplatí. U delších tras je to pak jasné a ne, není to překvapivě velocipéd:-), ale [auto]. Navíc by mne fakt zajímalo kolik to hodí navíc, zejména ve srovnání se zdražením ročního o 365, tj. 10%, které se už loni avizovalo, je zcela přijatelné pro každého a přitom se po něm slehla zem. Dokud nebudou tůůůristi, nemá myslím moc smysl jednorázové jízdné řešit. A až budou, tak bych je stejně raději ze začátku moc nedřel z kůže, tisíce lidí budou rádi, že tu vůbec jsou a utrácí aspoň tak jako dřív.

Jinak je potřeba si uvědomit, že nemohu mít všechno. Buď chci max lidí narvat do MHD a minimalizovat [auto]. Ale potom holt musím přistoupit na fakt, že to bude něco stát. A něco ne málo a často se bude vozit vzduch. Nebo si řeknu že tu jsou nějaké jasné finanční limity, na ty postavím nějakou základní kostru a zbytek se holt musí postarat sám. Ale pak se nemohu tvářit, že [auto] je nástroj ďáblův a dělat řidičům pakárnu co to jen jde. Bo tím lidem ve skutečnosti říkám, jezděte tím co je a když potřebujete něco jiného, tak smolík, seďte doma na [zadnice]. Což je bohužel momentální a reálná podoba celého Polaď Prahu.
Břevnovák
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 15:22:25  
Neregistrovaný host
Stačí, jak se s pomocí ANO a KSČM snaží ovládnout ČT, aby jim byla po vůli ...

No to by bylo neštěstí ... aby to někdo vůbec poznal. [rofl]
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 19:46:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3993
Registrován: 3-2011
Člověk, co miluje svou vlast je fašista ? [coze] A jestli máte dojem, že KSČM není demokratická strana - porušuje tím české zákony, je Vaše povinnost informovat policii. Měl jsem Vás pane Orky za inteligentního člověka. Inu, spletl jsem se.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 19:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 6-2002
Člověk, co miluje svou vlast je fašista
Teda kde to Orky napsal?
že KSČM není demokratická strana - porušuje tím české zákony,
KSČM se nikdy nezřekla ideologie, která je postavená na (fyzické)likvidaci určitých tříd společnosti.

Fkam - Naštěstí Vás jsem za inteligentního člověka nikdy nepovažoval...
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 20:36:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15970
Registrován: 10-2004
Fkam: Vlastenec a fašista se nevylučuje, ostatně u Hitlera to bylo podobné. DSSS je taky vlastenecká strana a jak se chová! Strany, které se profilují jako vlastenecké, jsou velmi často extrémistické a ve svém důsledku vedou k nesvobodě. SPD je stejná. Berte to jako můj názor, za kterým si stojím. Fašismus je o tom, jakým způsobem jedná a paralela zde je, ostatně mi to potvrdil rozhovor s jedním politologem, který na takovou paralelu ukázal (mimochodem, srovnání programů SPD a NSDAP lze najít a jsou si nápadně podobné). A samotná snaha SPD zničit Českou televizi tu je, viz noví volení do rady, kteří se netají tím, že chtějí zničit ředitele Dvořáka a některé reportéry a jejich pořady. To je ta jejich "Svoboda" - zničit svobodné a nezávislé medium. A kdo tohle nevidí, je slepej a s ním 10% národa! Naštěstí náš národ má, narozdíl od vlastenců, kteří vyhrožují, že zatočí s nepohodlnými oponenty alá SPD, i skutečné vlastence, kteří nám pomohli svobodu navrátit. Víc k tomu nemám co říct a zpátky k dopravě.
poznámka
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 20:43:31  
Neregistrovaný host
zničit svobodné a nezávislé medium.

[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin]

Vy už to nehulte. Nebo je to Apríl?
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 20:46:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 3-2011
Iaya:
"Člověk, co miluje svou vlast je fašista
Teda kde to Orky napsal?
že KSČM není demokratická strana - porušuje tím české zákony,
KSČM se nikdy nezřekla ideologie, která je postavená na (fyzické)likvidaci určitých tříd společnosti.

Fkam - Naštěstí Vás jsem za inteligentního člověka nikdy nepovažoval..."
Tak to spíš svědčí něco o Vás než o mě.

Jako člen KSČM si troufám tvrdit, že program strany znám od prvního slova do posledního a nikde jsem tam nenašel likvidaci určitých tříd či jiné zákon porušující chování. Možná byste mi mohl poslat screen, kde to je. Stačí do SZ. Díky
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 20:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15971
Registrován: 10-2004
Břevnovák: Ano, je třeba si uvědomit, že nemůžu mít všechno. A proto je potřeba při projektování dopravy pracovat s poptávkou. Pokud někam, kde stačí 1 páteřní linka, narvu 3 pátení linky, tak je asi něco špatně.
Zdražení o 365 Kč při počtu 300 tisíc ročních tramvajenek je zisk 110 milionů korun. Tohle opravdu není závratná částka na to, o jaké náklady vzrostla doprava od roku 2000. Takže ano, můžeme mít levnou dopravu vozící mnohde vzduch, ale pak nebudeme mít jiné věci, neboť rozpočet není nafukovací. Je to o prioritách. Samořejmě, lze zcela uvolnit různá restriktivní opatření ale odměnou může být zahlcení systému a kolaps dopravy jako takové. Já když vidím, jaký je teď problém v centru Prahy zaparkovat a cokoliv vyložit, tak si vůbec neumím představit, jak by to fungovalo bez restrikcí.
watslaw
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 22:41:13  
Neregistrovaný host
Orky:
"a ve svém důsledku vedou k nesvobodě"
Orky, v mnohém s Vámi souhlasím, ale tohle říkat v době, kdy nám tu naprosto jiné strany zavedly nejhorší nesvobodu za posledních 60 let, není projevem objektivního hodnocení. A například ČSSD nebo Zelení otevřeně podporují například diskriminaci na základě pohlaví, (někteří členové i na základě rasy nebo etnika), omezovat svobodu projevu, atd. O krocích vedoucích k nesvobodě soukromého podnikání radši ani nemluvím.

A když kritizujete stranu, která chce ovládnout ČT (a nezávislé medium to není ani náhodou), proč nekritizujete ty strany co ji už ovládli (Víceméně se pohybuje v názorové oblasti mezi TOP09 a ČSSD)?
Pátek, 02. dubna 2021 - 01:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8809
Registrován: 6-2004
Orky: S dopravou naprostý souhlas a je to dobře napsáno.

Politika. No nevím, ale za mě jsou nejhorší právě "vlastenecké" strany, ale i ty "probruselské" Můžou se chytit za ruce a jít do [zadnice].

Prostě v době zmaru se lidé vrhají do náruči levice, protože socik je pro liné... Vidíme to v Německu, kde výrazně narostli Zelení a Die Linke na úkor CDU/SPD...U nás máme Piráty/STAN, kteří mají podobnou myšlenku....

Já myslím, že všechny kdo čekají nějakou velkou změnu od listopadu čeká tvrdé vystřízlivění, protože zjistí, že to Babiš zase tak blbě nedělal a ono moc jiných možností nebude.... Jo uznávám, budeme to mít podložené daty, ale na výsledku nic nemění.

ČT nezávislá? Bývavalo.... Ono už padla i BBC.... :-( Vlastně mě nepadá medium, kterému lze full věřit.... Dneska si musíš přečíst tak 4 zdroje a z toho si udělat průsečík....
Pátek, 02. dubna 2021 - 07:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3567
Registrován: 3-2004
Babiš to nedělal tak špatně, ČT není nezávislá a otevřená snaha ji zlikvidovat nás netrápí, fašounsko-hoaxová SPD je vlastně v pohodě, otevřené hlášení se k rudé knížce a sviním z KSČ(M), tady to je nad svátečním ránem fakt hodně zatuchlá káva. Ale jasně, vlastně vzorek populace, tak co se divím. [uhoh]

Že já sem lezu. [sad]
Pátek, 02. dubna 2021 - 09:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15972
Registrován: 10-2004
watslaw: A dokážete si představit, co by se stalo, kdyby to omezení teď nenastalo? To omezení dělají všechny státy a vědí proč. A to máme kliku, že to je "jenom" SARS se smrtností kolem 2%. MERS byl mnohem horší (až 34%). Ale jestli Vám stojí za to nechat lidi umírat a být svobodný. Halvně tohle jednou skončíl, politická nesvoboda bývá daleko delší (viz 20. století na našem území).
9001: Svoboda není primárně o tom, že jsme nebo nejsme v Evropské unii. Z té ostatně můžeme zcela svobodně vystoupit.
ČT: ČT teď může dělat pořady které chce a zaměstnávat lidi, které chce. Lidi, kteří teď jdou do rady ČT i díky SPD veřejně hlásají, že zlikvidují ředitele, některé reportéry a jejich pořady zejména kritické žurnalistiky (Otázky VM, Reportéry, 168 hodin...), které kritizují i jisté politické postupy. O tom je, pánové, ta nezávislost, že jí nikdo nebude diktovat, co má a nemá vysílat. Mimochodem, vyváženost, co se týče politiky, je daná nějakým předpisem, politická nezávislost, tedy aby nedocházelo k otevřené podpoře libovolné politické strany, je dána etickým kodexem. Jestli nevěříte, googlete a doporučuji články v Reflexu, které plánovaný převrat v ČT docela hezky osvětlují. Snaha SPD je tak ovlivnit svobodu slova, což je jedna ze základních svobod, které máme a které jsou hrozně důležité.
Ústečák:[ok]
Pátek, 02. dubna 2021 - 11:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 1-2015
Orky:
"Iaya: Mšenská lokálka byla bída i před integrací, ale integrace a kovid jsou počáztkem jejího konce. Jenže IDSK je hodně proželezniční a tak jí bude držet při životě podobně jako Mochovku jenom proto, aby tam alespoň něco jezdilo. "
S tím naprosto souhlasím. Integrace ji totálně zabila a počítám s tím, že by místo ní mohla vzniknout cyklostezka. Nikdo s tím nejezdí, je to pomalý, tak to hned přeměníme na cyklostezku ať mají kola kde jezdit.
Ono Mšeno a okolí je sice krásný, ale jinak je to hrůza a děs.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Pátek, 02. dubna 2021 - 11:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13814
Registrován: 5-2004
ale jo, at si ceska televize vysila co chce. Ovsem nikoli za televizni dan buhviproc nazyvanou moncesionarsky poplatek. Proste at si na svuj nezavisly program sezene love napriklad od dobrovolnych darcu kteri jsou ochotni ji brat jako zdroj informaci.

A co se tyce svobody pohybu jsme na tom asi jako sssr po roce 1970. Ze se to libi verchusce napric svetem je celkem pochopitelny. Plebs se nejlip ovlada strachem a idealni strach je z nemoci.

Paradox je ze ti sami co tady blbli s ekologii na kvadrat poslali do vecnych lovist verejnou dopravu.
Pawel
Pátek, 02. dubna 2021 - 14:04:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 5-2002
Ustecak (a Orky): Ja jsem rad, ze sem chodite a pisete. Diky za hlas rozumu (a nikoli emoci) v tehle diskusi. Ja se tu pravidelne objevuju uz dobrych dvacet let a vzdycky jsem sem chodil rad. Ovsem to vseobecne hnednuti je neprehlednutelne a je mi z nej smutno.
Hezke Velikonoce vsem.
Pátek, 02. dubna 2021 - 15:05:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3568
Registrován: 3-2004
Koncesionářské poplatky fungují, jak fungují, proto, aby Česká televize (a rozhlas) nebyly finančně závislé na libovůli vlády či nějakého majitele, čili aby se nedaly obě instituce politicky a finančně ovládat. Dodnes stabilní systém bohužel vychylují zcela bezprecedentní útoky Bobovize ruku v ruce s SPD. Jejich motivace je jasná; novinářsky zcela tragická Bobo jede s tou svou partou nohsledů na pomstu po dvaceti letech, SPD ukrutně potřebuje nepřítele, na kterého se dá zacílit, a zrovna ČT, která stranu opakovaně usvědčuje z nehorázného přísunu lží a demagogie, se jim sakra nehodí. Bohužel v souboji, kdy jeden používá nečestné nástroje a kopu lží (a chybu nikdy nepřizná), zatímco druhý se snaží hrát dle pravidel (a samozřejmě občas udělá nějakou chybu, ale také ji je schopný přiznat a vyvodit z ní důsledky), to má druhý jmenovaný vždy mnohem těžší. Což vidíme nejen kolem celé prasárny s ČT, ale v politice obecně, zdravíme Bureše, pro kterého je lež již naprostým komunikačním standardem.

V důsledku platí, že v situaci, kdy si lidé nejsou schopni či ochotni ověřovat informace a rozhodují se na základě dojmů, pocitů a emocí (čili hojně desinformací), stává se lež a manipulace standardem, to je její živná půda. A proto taky je republika, jež si vetkla Pravdu dokonce na prezidentskou standartu (jak ironické, že je na praporci jednoho z největších lhářů v republice), v roce 2021 v situaci, v jaké je.

Pawel: Díky. Snažím se sem přinášet dopravně zajímavé informace, mám-li tu možnost, ale v poslední době musím říct, že motivace ukrutně klesá. Nu - do sousední pražské diskuse během dneška aspoň nahodím nějaké obrázky z rekonstrukce Táborské - a jsem rád, že to tu ještě někoho zajímá. [happy]
Pátek, 02. dubna 2021 - 16:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9428
Registrován: 5-2002
Ústečák: Koncesionářské poplatky jsou naprosto nesmyslný debilismus odpovídající éře komunistických zítřků a televize je finančně závislá. Doma televizi nemáme, ale když slyším někde v hospodě (jo to vlastně už neexistuje) tak tam slyším a vidím ksichty a rétoriku doby normalizace 70. let. Nemusím to, a ani nevím proč by na toto měli tzv. koncesionáři (Nova má taky koncesionáře???) a třeba stát přispívat. Ať si klidně stát z daní zřídí svou televizi (asi né na výrobu hloupých pohádek a nekonečných seriálů, či věčného opakování stalinistických teleseriálů).
Jef
Pátek, 02. dubna 2021 - 17:21:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6095
Registrován: 5-2002
Ať si klidně stát z daní zřídí svou televizi

Jenže to by pak byla televize přímo řízená státem... kterou by vždycky řídila aktuální vláda a televize by tak musela "držet hubu a krok". Nedočkali bychom se reportáží o podvodech předsedy vlády, špinavostech pochybného prezidentova kancléře ani o intrikách spousty různých dalších lidí kolem nich... což by se některým tady možná líbilo (i když moc nechápu proč), ale já tedy další vládní hlásnou troubu nepostrádám a jsem rád, že u nás stále ještě můžou vznikat i investigativní reportáže o kšeftech těch nahoře.
Pátek, 02. dubna 2021 - 17:35:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6624
Registrován: 7-2011
Borovička:
"Ať si klidně stát z daní zřídí svou televizi..."
Ale vždyť on už si jí dávno zřídil. A jedna z daní, ze kterých je placena, se jmenuje koncesionářký poplatek.
Jef:
"
Jenže to by pak byla televize přímo řízená státem..."
Jaký by byl rozdíl mezi tím, kdy by byla placena rovnou z rozpočtu (tedy z daní) celá a dneškem, kdy je z rozpočtu placena z větší části a z menší přímo lidmi formou přímé daně? Bavíme se přece o způsobu financování, ne o způsobu vedení.
Pátek, 02. dubna 2021 - 17:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6625
Registrován: 7-2011
Ústečák:
"Koncesionářské poplatky fungují, jak fungují, proto, aby Česká televize (a rozhlas) nebyly finančně závislé na libovůli vlády či nějakého majitele, čili aby se nedaly obě instituce politicky a finančně ovládat."
Promiň, při vší úctě, ale tohle je naprostej blábol. Od toho, aby se instituce placené státem nedaly politicky zneužívat máme zákony. Ne rozpočet a formu financování.
Mimoto zajímal by mě jedinej případ, kdy třeba zrovna u tý televize ty koncesionářský poplatky něčemu zabránily.
Pátek, 02. dubna 2021 - 18:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6627
Registrován: 7-2011
Orky:
"Lidi, kteří teď jdou do rady ČT i díky SPD veřejně hlásají, že zlikvidují ředitele, některé reportéry a jejich pořady zejména kritické žurnalistiky (Otázky VM, Reportéry, 168 hodin...), které kritizují i jisté politické postupy."
To, že to hlásají veřejně je tak jediný rozdíl oproti těm, kteří tam chodili v minulosti. Tlaky na ČT, ČRo byli jsou a budou vždycky. Vždycky bude něco, co se nějaký politický straně nebude líbit. Akorát ti "chytřejší" (vyčůranější?) tohle nevytrubují veřejně do světa.
Pátek, 02. dubna 2021 - 19:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9430
Registrován: 5-2002
Bobíku, "koncesionářský poplatek" je naprostý nesmysl (pohlaví mám), zkostnatělost dávné totalitní éry (i jinde v Evropě byla tou dobou totalita, pokud se toho drží). Narovnání je to zrušit a plně přejít na komerční princip. I stát si tu komerční televizi může dovolit (když to nebude přehánět za pohádky i z mých daní)
Pátek, 02. dubna 2021 - 19:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3570
Registrován: 3-2004
Koncesionářský poplatek funguje v různých variantách například v Norsku, Švédsku, Francii, Německu, Švýcarsku, Rakousku - nebo třeba ve Velké Británii.

A jsme zase u toho lhaní, o kterém jsem psal výše. Je to tak jednoduché, že?
Pátek, 02. dubna 2021 - 20:03:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8810
Registrován: 6-2004
Orky, Ústečák: Co je na OVM vyváženého a objektivního? :D Ještě bych přídal Kotel, pardon Máte slovo s Míšou Jílkovou..

Objektivita ČT už ted pláče... Viz třeba prostor pro TOPku, kterou skoro nikdo nevolí, ale Pekarová má vždy na ČT svůj názor...

Sorry pánové, že nesdílím Vás názor o svatosti ČT... Stejně si myslím, že Babiš není výhra... Nevolím ho, ale když vidím opozici co předvádí, tak si říkám, že na podzim čeká občany ČR tvrdé vystřízlivění...

Když se podíváte napříč EU, tak jediné co drží politiky u moci je brutální zadlužování (u PIGS už dávno)... Zatím to drží ECB "tiskem EUR" a Biden "helicopter money". Co se stane až tohle skončí? Co nastane až se opravdu firmy nechají padnout na hubu, protože jsou vlastně zombie se uvidí... Tady už se nebavíme o tom jestli to nastane, ale spíš kdy...

Jinak ČR se nezadlužuje extrémně jinak než zbytek EU...
Pátek, 02. dubna 2021 - 20:46:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9431
Registrován: 5-2002
Ústečák: Vaše ultralevičáství vám zatemňuje normální vnímámí. Já televizi nemám, neposlouchám ani rozhlas (ani komerční stanice) a mám vůbec i ten rozhlas? (né v moblilu) Za co mám té levicové sebrance (i v té levicoví Británii) platit nějaké výpalné zneužité pro politické čachry. Sorry Ať žijí za své.
Pátek, 02. dubna 2021 - 20:55:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15977
Registrován: 10-2004
Borovička: Nechápeš úlohu veřejnoprávní televize, co? [happy] Když jí nemáš, tak jí neplatíš, tak co se Ti nelíbí?

9001: Zřejmě volič SPD, co? [happy] Zeptám se taky, co je na OVM neobjektivního a nevyváženého? Lidi z SPD tam chodí, tak co? Důležité je, že OVM, ale i jiné pořady kritické žurnalistiky se opírají do politiků, což zejména nedemokratickým stranám není po chuti a proto se takových pořadů a lidí chtějí zbavit a omezit tak svobodu slova. To je základní průser. A protože od léta tyto strany v radě ČT budou mít nadpoloviční většinu (protože nespokojená koalice ANO+KSČM+SPD má většinu), budou se dít věci. Dvořák skončí ještě do voleb a nový loutkový ředitel může začít dělat čistky. Já očekávám do roka a do dne konec některých takových pořadů a lidí.
Ano, na podzim čeká voliče vystřízlivění, protože ať vyhraje kdokoliv, bude potřeba napravit to, co způsobila dnešní vláda vedená populisty. A bohužel zejména to, co způsobila i SPD, a to tak enormní snížení daní, které žene naší zemi do dluhové spirály. To snížení daní, které snížilo příjmy i Praze, a kde díky tomu stále hrozí omezování nebo významné zdražení MHD. IDSK ve středočeském kraji i díky tomu už začala. A já doufám a pevně veřím tomu, že koalice ANO+KSČM+SPD skončí v menšině, protože jinak by to by byla skutečná rána pro svobodu a demokracii naší země, viz právě chystané ovládnutím veřejnoprávní televize, kterým to začíná, to je základ.
Pátek, 02. dubna 2021 - 21:00:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 8-2017
Borovička: Jestli nemáte televizi a poplatek platíte, tak je to jenom vaše blbost.
Pátek, 02. dubna 2021 - 21:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8811
Registrován: 6-2004
Orky: Měl jsem tě za rozumného, ale to už neplatí.... Jestli se snažíš být vtipný, tak nic moc... O SPD jsem nikdy ani neuvažoval, že bych je volil... ANO taky nevolím... Naposledy jsem to hodil ODS, jako nejmenšímu zlu... Bohužel spojením s TOPkou mě to hodně nahlodalo, ale asi zakroužkuju lidi z ODS a hodím jim to znovu.... Mají aspon náznaky pravicového myšlení od toho levicového zbytku...

OVM resp. všechny tyhle pořady jsou spíš komedie a řeší jenom to co chtějí jejich diváci vidět, než reálné kauzy... Aneb jak jsem říkal už u Ratha... Kdyby takhle šli po všech, tak se klepe půlka hejtmanů i PS....

Spirála? Ale no tak. Na podzim budeme koukat, že to vlastně moc jinak dělat nejde... Souhlas daně napálí, aby měli na ten svůj socík 2.0... Jenže zapomínají na to, že ti schopnější a bohatší, kteří by jim to přinesli si najdou kličky, aby to nemuseli platit... Stejně jako firemní daně.... Takže ve výsledku to odnese střední třída, kterou tímhle položí...

Praha si to v MHD zvorala sama...Populistickým snižováním a neschopnosti současné radnice hned od nástupu to řešit a zvyšovat na rozumnou úroven.... A jak si tu správně už několikrát psal... Máme mraky politických vzduchovozičů, což v kombinaci s nízkou cenou prostě bude znamenat omezování ...

K té demokracii a svobodě. Co to vlastně je svoboda? Podívej se na Belgii, jak tam z parku vyháněli těžkooděnci a vodní děla lidi z parku a tady se může pár blbů posrat, když na PČR mluví megafonem... Lidem nedochází, že jsme jedna z nejsvobodnějších zemí a neváží si toho.... A tyhle kecy o demokracii... Upřímně připadám si jak v roce 46... Levice slibuje zdárné zítřky a dav ji to žere... Jenom si vyměníme Klému za Ivana a může říct památnou větu....

Ano vím, je to částeně fiktivní dílo, ale takhle dopadne podzim ...

https://www.youtube.com/watch?v=oSXCN-sLL84
Pátek, 02. dubna 2021 - 22:49:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15978
Registrován: 10-2004
9001: Já sem opravdu nechodím proto, aby mě lidi považovali za rozumného, ať si o mně myslí, co chtějí. Mně je to jedno.
Ano MHD si Praha zvorala sama. Jenže pradůvod toho je neprojednaný převrat v roce 2012, který pak vedl k opačnému extrému: vyhovět všem prakticky bez ohledu na náklady. Ano, je tu množství politických linek, na řadu z nich jsem už několikrát upozorňoval. Ale prakticky cokoliv jsem zde navrhl na omezení, tak se na mě skoro všichni sesypali, jak chci omezovat dopravu a jak je to za to "obrovské" jízdné (=3650 Kč/rok), které odvádíme, nesprávné vůči cestujícím a jak kvůli tomu přejdou do aut. Co na tom, že jsem přišel s velmi nízkými čísly ze zveřejněných průzkumů. Tak jak to chceš řešit, když jakékoliv omezení, i to oprávněné, je špatně? Třeba většina místních diskutujících se spravidla naváží pouze do midilinek jako příčinou všeho zla, ale to je zlomek. Ale viděl ze zde diskutujících někdo 108 v Dejvicích? Ta linka v půlhodině na tom překvapivě není tak blbě, jak si myslí. Jenže u těch midilinek mnohde došlo ke zkrácení dostupnosti veřejné dopravy o stovky metrů. Ale jak obhájit trojici páteřních linek, z toho 2 tramvajových, kde stačí jedna? Za mnohonásobek ceny midilinky, ale v důsledku průměrná obsazenost toho svazku může být blízká té 108 ve špičce v Dejvicích? Jenom proto, že se Praha 4 bouří?
Sobota, 03. dubna 2021 - 00:32:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8812
Registrován: 6-2004
Orky: Děkuji za návrat k dopravě :-)

Pankrác je prostě průser v koncepci... Kdyby město dotáhlo úvrat až k Budějovické a našlo společnou řeč s P4, tak po 193 neštěkne ani pes. Navíc díky prodloužení do "sídliště" a kancelářským budovám se možná i dvě linky naplní podstatně lépe.

Ale co se současným pahýlem? Dvě tram linky tam jsou nutnost, protože Na Veselí nelze nechat bez obsluhy a Pankrác musí mít politicky taky tram.... "Závlek" 18 neprojde... Navíc máme problém číslo 2... V síti nám reálně vznikne další úvrat... (Holyně, Pankrác) a třetí je v plánu Troja u lanovky.... To při i dokončení kachen z HU bude na hraně..., aby se vyjezdily tři kloudné linky....
Sobota, 03. dubna 2021 - 01:27:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 1-2013
To při i dokončení kachen z HU bude na hraně..., aby se vyjezdily tři kloudné linky....
A to nepočítáme s nějakou výlukovou činností, kde by byl kaliforňan a končilo se taky úvratí.
Sobota, 03. dubna 2021 - 08:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15980
Registrován: 10-2004
9001: Kdyby v Praze neměla velký vliv "Tramvajová lobby", tak by zřejmě vyšel výsledek, že tramvajová linka nemá smysl ani na Budějovickou. Tam je metro a mezilehlou zastávkou obslouží 134. Mimochodem, její prodloužení na Budějovickou by měla odnést 134, ale to by se zřejmě opět nestalo. A ta tramvaj nad metrem bude minimálně 2x tak drahá jak ta 134.
Já jsem ochoten přijmou 2 tramvajové linky, když už ten zbytečnej pahýl musí být pojížděnej. Ale bez 193. 193 musí končit na Pankráci, to je jediné rozumné řešení s ohledem na efektivitu změny. Ale všichni víme, že se tak nestane. Buď zůstane na Vršovicích nebo v lepším případě skončí na Pankráckém náměstí, čímž se ušetří několik set metrů.
A že je to hraniční s obousměrnými travmajemi? To je o koncepci. Ty úvratě nevzniknou hned a když už musí být, tak pořád je dost času, aby buď bylo vymyšleno linkové vedení tak, aby to stačilo i s rezervou na výluky nebo aby si dopravní podnik dokázal sehnat příslušný počet obousměrných tramvají. Ty se normálně vyrábějí, tak kde je problém?
Sobota, 03. dubna 2021 - 09:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3571
Registrován: 3-2004
Ono se s nákupem nových obousměrných tramvají samozřejmě počítá. Záležet samozřejmě ale bude i na tom, jak rychle to půjde. Pozitivní je, že se našlo řešení pro Libuš v podobě dočasné smyčky (než se podaří protáhnout na Nové Dvory), snad to půjde rychle. Rovněž Holyně snad nebude trvat dlouho, ovšem je zřejmé, že nějakou dobu tam obousměrné vozy budou potřeba. Naopak Pankrác bude zjevně (i s prodloužením na Budějovickou) na dlouho. Tam je jediným rozumným řešením to protáhnout na Dvorce, ostatně Jeremenkova bude po dostavbě Dvoreckého mostu asi dobrý busodrom, atraktivita spojení skokově vzroste. Nechápu, že se ty pseudoargumenty P4 proti tramvaji v Budějovické šmahem neshodí ze stolu, nemělo by to být složité, celé se to dá realizovat se zachováním parkovacích míst. (Bohnice zatím neřeším, to bude asi ještě na dlouho.)

Kdyby nakonec nouze o obousměrná vozidla skutečně přišla, troufl bych si odhadovat, že řešením bude spojení obou úvratí jednou linkou (Holyně by jakési čerpání přestávek se dvěma šturcovými kolejemi měla umožňovat). A pak už se jen můžeme dohadovat, jak by to bylo realizováno. Nabízí se protažení 4 na Pankrác a nějaké odpovídající úpravy v oblasti.
Sobota, 03. dubna 2021 - 15:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 901
Registrován: 4-2006
Orky:
"Já jsem ochoten přijmou 2 tramvajové linky, když už ten zbytečnej pahýl musí být pojížděnej. Ale bez 193."
[coze] Já tedy opravdu nevidím důvod komukoliv ustupovat. Ať se klidně 193 omezí, stačila by dolů v SD a třeba v intervalu 10 ve špičce a 30 mimo špičku. Ale "náhrada" 193 nesmyslnou 19 na Kubáň je čiré zlo, a zlu se neustupuje.

V tomto viním i Ropid. Je absurdní, že se s vážnou tváří připravuje změna, která je VE VŠEM HORŠÍ než současný stav, jen proto, že někdo má rád tramvaje. Kdyby byl Ropid co k čemu, tak pro něj plánovaná varianta s 19 vůbec není na stole, a bájná tramvajová lobby se může jít leda tak klouzat. To by ale na Ropidu nesměl sedět šotouš, který se nikdy nevzdal své vysněné vize o tangentě 19 přes Krejcárek, a teď klidně zakrojí první kolečko salámu, i když sám ví, že tím způsobí víc škody než užitku. Když jsem říkal, že současné vedení Ropidu jsou taky jen šotouši prosazující svoje vize, tak jste nesouhlasili. Tak tady to máte.

Ústečák:
"Kdyby nakonec nouze o obousměrná vozidla skutečně přišla, troufl bych si odhadovat, že řešením bude spojení obou úvratí jednou linkou (Holyně by jakési čerpání přestávek se dvěma šturcovými kolejemi měla umožňovat). A pak už se jen můžeme dohadovat, jak by to bylo realizováno."
No vždyť to říkám od začátku, jediné smysluplné řešení, jak pojíždět pahýl, a nenapáchat u toho škody všude okolo, je linka Pankrác - Smíchovské nádraží v omezeném rozsahu provozu, s případným výhledovým prodloužením do Holyně místo jedné z barrandovských linek.

Znovu nabízím aktualizovanou verzi svého návrhu:
19 Pankrác - Smíchovské nádraží, 15/-/15
21 15/-/15
193 pásmo Pankrác - Nádraží Vršovice po 12/30/15

+ zůstanou funkční 24, 7 a ostatní linky ve Vršovicích a Nuslích
+ zůstane krátký přestup u nádraží Vršovice (ideálně vytvořit návaznosti 193-S9)
+ zůstane spojení do Nuslí pro celou pankráckou pláň, byť v odpovídajícím intervalu
+ Táborská zůstane výkonově aspoň +- na svém, bez posilování
+ kachen na to bude potřeba zhruba stejně málo jako na 19 na Kubáň
+ nepřitěžuje se křižovatce na Palackého náměstí
+ omezí se nesmyslná 21 v Radlicích a Podolí
+ bude víc času na manipulaci na Pankráci, snáz půjdou nakreslit JŘ té 19
+ dá se aspoň najevo, že ne každý požadavek se musí uspokojovat linkou po 8/10/8
+ obecně jde o malý a dobře projednatelný zásah do linkového vedení (současná vyjednávací impotence Ropidu vede k tomu, že zůstat musí stejně všude všechno, maximálně v omezeném intervalu)
I am the passenger, and I ride and I ride...
Sobota, 03. dubna 2021 - 21:41:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 4-2003
A propos Holyně - loni padal termín zahájení stavby v prvním čtvrtletí 2021, to uplynulo a zatím se nekoplo. Bohužel se zatím neuzavřela ani smlouva se zhotovitelem, protože se dosud žádný zhotovitel nevybral - 21. ledna bylo otvírání obálek a od té doby zřejmě běží neukončená fáze jejich hodnocení, což už je dost divné. Abychom si tedy, jak už se v posledních letech stalo tradicí, nepřečetli v okurkové sezóně mnohokrát zrecyklovaný článek o tom, že stavba prodloužení TT do Holyně začne už napřesrok [proud].
Tedy s tou brzkou potřebou obousměrných tramvají pro ukončení jedné linky na provizorním konečné v Holyni to zas nemusí být tak žhavé.
Neděle, 04. dubna 2021 - 00:47:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4427
Registrován: 12-2007
Suri: No současné vedení pražské radnice se v oblasti nových dopravních staveb moc nevyznamenalo. Ale příští rok jsou obecní volby, tak pokud se rychle nevzpamatuje, tak je voliči potrestají za jejich nečinnost.
Smithers
Neděle, 04. dubna 2021 - 06:49:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 12-2007
Suri: těžko říct, ono třeba na TenderAréně se objevují informace se zpožděním. Třeba na rekonstrukci Pankráce se tam smlouva objevila "už" v prosinci, kdy byla reálně hotová první etapa.
Neděle, 04. dubna 2021 - 07:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 4-2003
Smithers: jenže v tomto případě ještě není nic ani v registru smluv, kde se musí zveřejňovat bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30 dnů, takže to opravdu nasvědčuje tomu, že zatím není výběrko dokončeno. Až bude, pak stejně nějaká doba uběhne než dojde k převzetí staveniště atd. Podle projektu má výstavba trvat cca 300 dnů, z toho plyne, že původně předpokládané zprovoznění na přelomu roku 2021 a 2022 je passé.
Neděle, 04. dubna 2021 - 08:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15982
Registrován: 10-2004
Wagon:
"Suri: No současné vedení pražské radnice se v oblasti nových dopravních staveb moc nevyznamenalo. Ale příští rok jsou obecní volby, tak pokud se rychle nevzpamatuje, tak je voliči potrestají za jejich nečinnost."
Už se to tu psalo alespoň 100x, ale vy to pořád nechápete. To, že se nic na oko nestaví, neznamená, že se nic neděje, protože to nevidíte. Těžko se staví, když tu stavbu nemáte připravenou. A při tom, jak jde v našich podmínkách zejména díky skostnatělé legislativě všechno strašně pomalu. A když už něco máte téměř připravené, tak vám do toho hodí vidle určité spolky nebo i městské části (viz Praha 4). Současná radnice teoreticky mohla otevírat stavby, které připravila pražská vláda pana Svobody. Jenže ta byla ve skutečnosti co se dopravy a její přípravy nejhorší a nepřipravila a nezačla připravovat nic. Bém jí nepředal nic, protože dokončoval finančně extrémně náročné stavby. A víte, co je paradoxní? Že se klidně může stát, že ten nejneschopnější primátor co se dopravy týče (Svoboda) příští rok může otevírat tratě, které se začaly připravovat za Krnáčové a Hřiba, tedy vlád, které dle šotoušů pro dopravu neudělali nic. A mimochodem, v té době seděl na ROPIDu ještě Procházka, který je dle mého názoru součást tramvajové lobby a který měl možnost z pozice koordinátora na přípravu metra D a tramvajových tratí tlačit, ale evidentně tak nečinil.
Mouser:
"Znovu nabízím aktualizovanou verzi svého návrhu:
19 Pankrác - Smíchovské nádraží, 15/-/15
21 15/-/15
193 pásmo Pankrác - Nádraží Vršovice po 12/30/15"
Což je snad ještě horší než ona zmíněná 19. Ve výsledku dnešní 193 omezíš na půlku s půlky ukončením na Pankráci, takže zhoršíš přestup na tramvaje (19 jen ve špčikách po 15 minutách za adekvátní náhradu rozhodně považovat nelze). V důsledku bys tranzitní frekvenci 193 narval do polovičního počtu spojů, protože by těm lidem prakticky nic jiného nezbylo. A to nemluvím o 21, jejíž úlohou je společně se 2 vytvořit v souhrnu čtvrtou linku z Braníka, která ve špičkách objektivně potřeba je, takže 2 by musela do souprav.
Neděle, 04. dubna 2021 - 09:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6630
Registrován: 7-2011
Orky:
"Těžko se staví, když tu stavbu nemáte připravenou. A při tom, jak jde v našich podmínkách zejména díky skostnatělé legislativě všechno strašně pomalu. A když už něco máte téměř připravené, tak vám do toho hodí vidle určité spolky nebo i městské části (viz Praha 4)."
Asi nebude jediný, kdo nechápe, proč tedy všecky ty politické reprezentace nedělaly nic pro to, aby se ty podmínky zrychlily, zjednodušily. Ono je hezké mluvit o tom, že to jde pomalu, že do toho kdekdo háže vidle, ona je to sice pravda, jenže v konečném důsledku je to akorát výmluva. Lidi chtějí výsledky, ne slyšet proč to nejde.
Neděle, 04. dubna 2021 - 09:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4428
Registrován: 12-2007
Orky: Současné podmínky pro dopravní stavby jsou strašné. Pomohl by v nějaké formě nový stavební zákon, ale řada lidí, včetně představitelů samospráv, je proti výrazným změnám. Přitom aktivisté, kteří napadají stavby, často zmiňují systémovou podjatost stavebních úřadů, protože jsou často až příliš spojeny se samosprávou. To samozřejmě zase prodlužuje zahájení nových staveb, jako např. stanice metra D, myslím Olbrachtova.

Nicméně každý rok se v médiích servíruje, že už je ta která dopravní stavba připravena, zejména pokud se týká tramvajových tratí, ale i dalších, a potom se zase zdůvodňuje, proč tu stavbu ještě nelze zahájit. Já rozhodně nejsem voličem ODS, ale nejvíce se dopravní stavby zahajovaly za primátora Béma. Říkalo se o něm, že byl dost drsný, ale je otázka, zda by nebylo třeba být poněkud drsný na některé úředníky, aby dopravní stavby v Praze připravovali. To znamená, třeba každý měsíc kontrola, co se udělalo, nebo ne, co brání dalšímu postupu, a jakým způsobem je možno další postup prosadit.

Nemyslím si, možná chybně, že stavební povolení zajišťuje ROPID. Ten by mohl dát expertízu, kde by se mělo co postavit, třeba jaké linky odkud kam by se provozovaly, kolik by to vyžadovalo nových vozů, které linky, např. autobusové by se změnily nebo zrušily apod. K tomu je ROPID kompetentní, a na to má podle mne odborníky. Ale ne na to, aby zajistil stavební povolení pro různé dopravní stavby.

Nemyslím si, že za vlády Krnáčové nebo Dolinka se dopravní stavby dostatečně připravovaly. Proto ti dva také dopadli, jak dopadli. A samozřejmě si nikdo nepředstavuje, že jakmile přišli Zděnek Hřib s Adamem Scheinherrem na radnici, tak za 4 roky se postaví desítky kilometrů tramvajových tratí. Takový idealista zase nejsem. Ale podobně jako byli dost nečiní Krnáčová s Dolinkem, tak si myslím, že nejsou moc důrazní Hřib se Scheinherrem. Zdeněk Hřib sleduje spíše celostátní politické zájmy (např. přejmenování náměstí Pod Kaštany), a Adam Scheinherr mi zase připadá jako slušňák, který ale asi není zvyklý důsledně kontrolovat příslušné úředníky, jak plní své úkoly.
Neděle, 04. dubna 2021 - 09:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4429
Registrován: 12-2007
Bobik:[ok][ok][ok]
Neděle, 04. dubna 2021 - 10:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15983
Registrován: 10-2004
Bobik: To máš pravdu. Ale ty stavby vznikají za podmínek, které tu jsou teď. A ty podmínky musí změnit vláda. Jenže v Praze vládnou strany, které jsou v poslanecké sněmovně v opozici. A jestli jsem dobře zaznamenal, tak chystané změny ve stavebních předpisech jsou tak špatné, že prakticky nic nevyřeší. Ale zas to tak nesleduju.

Wagon: Dolínek byl ten, za kterého se konečně začalo hýbat déčko. Začaly se vykupovat hromady pozemků a mnohde to nebylo jednoduché, teď se konečně začaly hýbat průzkumy, bez toho to nepostavíte. A tramvajové tratě? Teď konečně to vypadá, že některé z nich nejsou jenom plané sliby a obrázky architektů, ale že se alespoň trochu něco pohne. Libuš se možná stihne ještě do voleb, nebo těsně po nich, s Holyní to taky vypadá nadějně. Zkuste před horkými soudy, že někdo, kdo tu vládne necelé 3 roky, nic pro dopravní stavby nedělá a zkuste počkat 4 roky a pak dělat soudy. Ty stavby, které se za příští pražské vlády postaví, budou vizitkou Dolínka a Scheinherra. Protože teprve za ty 4 roky v našem prostředí, pokud se to postaví, můžeme říct, ano tohle rozjel Dolínek, zpracoval Scheinherr a pásku přestřihl primátor z voleb 2022, který slízne smetanu a dočká se potlesku. A nebo nebude nic a můžeme začít kritizovat. Dopravní stavby opravdu nejsou dřevěný domeček na nářadí, který máte na zahradě a který si bez stavebního povolení složíte za víkend.
Neděle, 04. dubna 2021 - 10:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6632
Registrován: 7-2011
Orky:
" A ty podmínky musí změnit vláda. Jenže v Praze vládnou strany, které jsou v poslanecké sněmovně v opozici."
Což ale neznamená, že by na to měli rezignovat. Jednak i snaha, byť třeba momentálně neúspěšná, se počítá, jednak vznikne něco, co se dá porovnávat s případnými vládními návrhy, jednak se ukáže lidem, že je vůle to řešit, jednak už to může být předjednaný s různýmí zájmovými (profesními) skupinami i ostatními politickými subjekty a částečně odladěný a nakonec přinejhorším bude něco, nějakej základ, byť třeba momentálně do šuplíku, ze kterýho se ovšem při případný povolební změně sil dá vytáhnout a začít na něm stavět. Prakticky hned. Takhle nemá nikdo nic a u tý opozice je to o to horší. Kdy to chce vymejšlet, až bude ve vládě? A projednávat to celý volební období, aby na konci zase nebylo nic?
Ivoo
Neděle, 04. dubna 2021 - 10:34:10  
Neregistrovaný host
Ústečák:
"Babiš to nedělal tak špatně, ČT není nezávislá a otevřená snaha ji zlikvidovat nás netrápí, fašounsko-hoaxová SPD je vlastně v pohodě, otevřené hlášení se k rudé knížce a sviním z KSČ(M), tady to je nad svátečním ránem fakt hodně zatuchlá káva. Ale jasně, vlastně vzorek populace, tak co se divím. [uhoh]

Že já sem lezu. [sad]"

Tak bohužel třešně jsou asi jediná strana, která se snaží hájit naše zájmy. Většina ostatních je nehájí. Třeba všichni ti, co jsou zde: odkaz Poznáváte tváře napříč stranami. Tak musí poslouchat. A i když to sem nepatří, tak když se kouknete na tento obrázek:

tak to něco naznačuje. Ale každý má právo na svůj názor. Jsou vyšší procesy řízení o kterých nemáme ani tušení.
Veselé Velikonoce
[happy]
Neděle, 04. dubna 2021 - 11:11:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 12-2007
Orky: Dolinek sklidil smetanu za otevření části trasy metra A a tunelu Blanka. Scheinherr zatím neměl štěstí cokoliv otevírat. Nicméně pořád jsem stejného názoru, že příslušní politici musí mít nějakou vizi, i když třeba ne svoji, a tvrdě ji prosazovat. Ne každý politik na to má povahu. Bohužel. Jinak obecně, pokud se u dopravních staveb už kopne do země, pak pokud se k moci nedostanou takoví zoufalci jako kdysi ministr dopravy za veverky Vít Bárta, tak je dost reálný předpoklad, že se stavba dokončí. Proto je pro politiky zapotřebí ještě před komunálními volbami mít stavební povolení a uzavřenou a nenapadnutelnou smlouvu s firmou, která stavbu zrealizuje.

Jinak jsem četl, že opoziční poslanec za Piráty Lukáš Černohorský nechce připomínkovat nový stavební zákon, ale chce jej rovnou zamítnout. To také rozhodně není příspěvek opozičního politika k urychlení dopravních staveb.
Neděle, 04. dubna 2021 - 17:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 902
Registrován: 4-2006
Orky:
"Což je snad ještě horší než ona zmíněná 19. Ve výsledku dnešní 193 omezíš na půlku s půlky ukončením na Pankráci, takže zhoršíš přestup na tramvaje (19 jen ve špčikách po 15 minutách za adekvátní náhradu rozhodně považovat nelze). V důsledku bys tranzitní frekvenci 193 narval do polovičního počtu spojů, protože by těm lidem prakticky nic jiného nezbylo. A to nemluvím o 21, jejíž úlohou je společně se 2 vytvořit v souhrnu čtvrtou linku z Braníka, která ve špičkách objektivně potřeba je, takže 2 by musela do souprav."
No však to, co označuješ jako tranzitní frekvenci ve 193, bude tak okolo 2000 lidí, spíš míň, tam mi omezení na půlku přijde adekvátní, a problémy by určitě nezpůsobilo. Sám říkáš, že 193 je zralá na omezení, resp. dokonce že by PP-NBS stačila 18 sama, tak tomuhle argumentu nerozumím. Samozřejmě ta půlka 193 končící na Pankráci by byla plonková, ale lepší řešení by vyžadovalo širší změny, a to jsem nechtěl. Můj návrh je myšlený jako alternativa, co se dá zavést rychle, bude průchozí a může odvrátit negativa plánované 19 na Kubáň.

A 21 v Podolí opravdu potřeba není. Dobře je to vidět ve sborníku 2016 na straně 158. I bez 21 vychází obsazenost kolem 90 osob/2T (45 osob/1T). I několik mých průzkumů, které už jsi viděl, tahle čísla potvrzuje. Ostatně v Podolí už ekvivalent 3,5 soupravy byl, a problémy to nezpůsobovalo. A to nemluvím o tom, že 21 vytáhla nějaké lidi ze 190, odhadem tak 100-150 osob/h.
I am the passenger, and I ride and I ride...
Neděle, 04. dubna 2021 - 18:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15984
Registrován: 10-2004
Mouser: Ano, úsek Pražského Povstání - Náměstí bratší Synků by mohl fungovat na samotné 18, ale 193 by musela končit na Pražského Povstání. A to platí i o tvojí verzi, protože taková 19 by jela jen ve špičkách.
Neděle, 04. dubna 2021 - 19:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6633
Registrován: 7-2011
Wagon:
"nechce připomínkovat nový stavební zákon, ale chce jej rovnou zamítnout. To také rozhodně není příspěvek opozičního politika k urychlení dopravních staveb."
No, jestliže je ten stavební zákon opravdu tak pitomej, jak začíná být ze všech stran slyšet, tak možná shodit ho a začít znova bude jediný vhodný řešení.
Neděle, 04. dubna 2021 - 19:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2018
Pro idioty: Žádná autobusová točna na Pankráci není. Nikdo nikdy nechtěl ukončit 193ku na Pankráci. A rozhodně ne nějakým idiotským objezdem, co vynechá jakoukoliv část trasy linky. Tak už to laskavě přestaňte říkat jak umanuté děti.
Nejkratší návrh ukončení linky bylo na Pražského povstání. A vzhledem k tomu, aby se využila ta sdružená zastávka, tak stejnak bude muset ta linka dojet aspoň k Vyšehradu. Tak už prosím nepište ty čuračiny o ukončení u stanice MC Pankrác.
Neděle, 04. dubna 2021 - 20:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4431
Registrován: 12-2007
Bobik: Zcela shodit stavební zákon a začít znovu znamená, že tak dalších pět let budeme nadávat na délku stavebního řízení. Jistě se na stavebním zákoně dá ledacos vylepšit, ale hlavní spor tkví v tom, do jaké míry stavební řízení mají ovlivňovat místní samosprávy. Ale stavební řízení by mělo být součástí státní správy, aby nějaký starosta zbytečně nevydíral nějakého stavebníka. Jistě, územní plány by měly být starostí samosprávy, ale když si někdo chce vystavit domek na stavební parcele, a vyhovuje všem předpisům, tak by místní samospráva mu neměla ve stavbě bránit.
Neděle, 04. dubna 2021 - 20:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2006
Orky: Nesouhlasím, že by moje krátké spoje musely končit na PP. Přestup 193-tram by zůstal zachovaný u dlouhých spojů, což stačí. Ber to jako by celá 193 šla vzhledem k nízké poptávce do 12/30/15, a krátké spoje na Pankrác by byly jen bonus navíc, protože už tam jsou dnes. Jediný rozdíl u těch krátkých spojů by byla vazba 193-18, kterou by stejně využíval málokdo (souhlasím, že většina poptávky Pankrác-Nusle by přešla do dlouhých spojů).
I am the passenger, and I ride and I ride...
Neděle, 04. dubna 2021 - 20:47:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19978
Registrován: 8-2005
19 nebude
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Neděle, 04. dubna 2021 - 20:58:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8957
Registrován: 2-2006
Káem:
"19 nebude"
To budeš zase zklamanej... [proud]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Kotor
Neděle, 04. dubna 2021 - 21:39:13  
Neregistrovaný host
On by ani nebyl takový problém, že se zavede 19 se všemi negativy již i zde několikrát zmíněnými, ale spíš ještě víc je na hlavu padlejší, že se kvůli tomu budou měnit trasy dalších 4 linek [rofl]

https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1262&t=56812

Prosím pěkně, co přinese za užitek odkloněná linka 16 na ÚDDP? [ko][crazy]
Neděle, 04. dubna 2021 - 21:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 12-2007
3xPražan:
"Pro idioty: Žádná autobusová točna na Pankráci není. Nikdo nikdy nechtěl ukončit 193ku na Pankráci. A rozhodně ne nějakým idiotským objezdem, co vynechá jakoukoliv část trasy linky. Tak už to laskavě přestaňte říkat jak umanuté děti.
Nejkratší návrh ukončení linky bylo na Pražského povstání. A vzhledem k tomu, aby se využila ta sdružená zastávka, tak stejnak bude muset ta linka dojet aspoň k Vyšehradu. Tak už prosím nepište ty čuračiny o ukončení u stanice MC Pankrác."

Pro nejchytřejšího 3xPražana: V Praze nemáme žádnou točnu pro autobusy. Nebo jsi snad někde v Praze viděl tohle:


V Praze to vždy byla autobusová obratiště. A ani ta nejsou nutná pro ukončení autobusové linky.
Už jsem to psal dříve, v tomto případě si umím představit řešení, které nic nevynechá:
193: Šeberák - ... - Pankrác - Kotorská (přestup na tram) - Pražského povstání <-> 188: Pražského povstání - Děkanka - Na Hřebenech - Kavčí Hory - ... - Želivského
Neděle, 04. dubna 2021 - 21:49:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8814
Registrován: 6-2004
Kotor: Zastávka na Jana Želivského? :D WTF :D. Aneb tramvaje ještě zpomalíme :D