Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 16. 12. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 16. 12. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 12. prosince 2020 - 15:25:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 12-2007
Alex7:
"To už neplatí, že 3+3 konečné na jedné lince nemůžou fungovat?"

Tyhle 3+3 konečné budou fakticky dvě linky pod jedním číslem.
Současná 22 si bude i nadále žít svým životem. Jen do ní budou po 15-ti minutách vložené spoje, které půjde kdykoli vypnout, když někdo zavelí.
Lc_736__c_954
Sobota, 12. prosince 2020 - 16:26:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6524
Registrován: 6-2006
Zxs91:
"S dovolením, zapomněl [proud] Přidej k tomu 4, 8, 12, 20 a 25 [andel]"
Ústečák:
"No, bylo by bývalo jednodušší napsat, že střídané nejsou na 2, 7, 10, 13, 15, 18, 21 a 23. 🙂"
Pořád vám to nějak hapruje, chlapci. [happy] Osmička odpočívala ve Starém Hloubětíně už nějakou dobu před koronou, zhruba tak od jara/léta 2019.
Sobota, 12. prosince 2020 - 18:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2020
5735: VOn má brzdit a vy to zase nedramatizujte!!! Víte o 1 řidiči, který zemřel, ano to je mi líto...akorát by to chtělo doplnit zda to sportovní štíhlý a jinak zdravý chlapík, či nikoliv ( do obezity a jiných zdravotních problémů nepůjdu. Pořád ale je to 1 člověk. Kolik řidičů kvůli omezením sedí doma kvůli překážkám v práci.?? kolik lidí jezdí v současnosti MHD za prací a do škol??!! Takže běžný provoz by byl žádoucí.Kdysi slova Witovského, že MHD je bezpečná ( z pohledu korony) nejsou pravdivá!! Ti kteří volají po běžném provozu MHD nejsou vyslyšeni. Pořád se tu omílá, že tu nejsou cizinci ,ale i Pražané mají v 90% ( minimálně) zaplaccenou "od dob Krndové lítačku" a služby stojí za HOUUUNO!!! Takže asi tak a teď zas do mně. A to, že posiluju tram linky právě ty, které jezdí kolem prázdných smyček, no gtak to je argument jak noha, fakt!!!
Sobota, 12. prosince 2020 - 19:17:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2013
MHD JE (NE)BEZPEČNÁ...která komunistická skopová hlava přišla na nápad nasadit na 176 midibus. Dneska odjezd v 18,37 ze švanďáku - narvanej busiček no hrůzička. A čumim na to z vokna celej den. jízdní řády vcelku taky nikoho neberou, tak je zrušme a je to. Ona celá pražská doprava si to sype do šedesátých let, do doby před otrevřením metra, cestovní rychlost klesá, vozovky většinou připomínají tankodrom....hanba mluvit
176
Sobota, 12. prosince 2020 - 19:49:10  
Neregistrovaný host
Mylik: Delo se toto: https://pid.cz/mimoradnost/?id=11961-1
Predpokladam, ze kvuli obratum v postizenem miste byly nasazeny md
Sobota, 12. prosince 2020 - 20:15:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 12-2007
mylik:
"MHD JE (NE)BEZPEČNÁ...která komunistická skopová hlava přišla na nápad nasadit na 176 midibus. Dneska odjezd v 18,37 ze švanďáku - narvanej busiček no hrůzička. A čumim na to z vokna celej den. jízdní řády vcelku taky nikoho neberou, tak je zrušme a je to. Ona celá pražská doprava si to sype do šedesátých let, do doby před otrevřením metra, cestovní rychlost klesá, vozovky většinou připomínají tankodrom....hanba mluvit"

Dnes byla na 176 výluka. Trasa byla rozdělena do dvou větví. Na obou větvích se do protisměru otáčelo v křižovatce. Proto byly nasazeny midibusy.

ježura:
"5735: VOn má brzdit a vy to zase nedramatizujte!!! Víte o 1 řidiči, který zemřel, ano to je mi líto...akorát by to chtělo doplnit zda to sportovní štíhlý a jinak zdravý chlapík, či nikoliv ( do obezity a jiných zdravotních problémů nepůjdu. Pořád ale je to 1 člověk. Kolik řidičů kvůli omezením sedí doma kvůli překážkám v práci.?? kolik lidí jezdí v současnosti MHD za prací a do škol??!! Takže běžný provoz by byl žádoucí.Kdysi slova Witovského, že MHD je bezpečná ( z pohledu korony) nejsou pravdivá!! Ti kteří volají po běžném provozu MHD nejsou vyslyšeni. Pořád se tu omílá, že tu nejsou cizinci ,ale i Pražané mají v 90% ( minimálně) zaplaccenou "od dob Krndové lítačku" a služby stojí za HOUUUNO!!! Takže asi tak a teď zas do mně. A to, že posiluju tram linky právě ty, které jezdí kolem prázdných smyček, no gtak to je argument jak noha, fakt!!!"

Ježuro, Tvému výpadu fakt nerozumím. Ale pokusím se to rozebrat, třeba se k něčemu dobéřu.
VOn má brzdit - tím je asi myšlen Petr_k.
Víte o 1 řidiči, který zemřel, ano to je mi líto...akorát by to chtělo doplnit zda to sportovní štíhlý a jinak zdravý chlapík, či nikoliv ( do obezity a jiných zdravotních problémů nepůjdu. Pořád ale je to 1 člověk. - no, řidiči obvykle nebývají sportovci. Ale tenhle byl jinak zdravý chlapík. Já to však zmiňoval proto, že i právě kvůli přijatým opatřením je to zatím jen jeden člověk (z kolektivu 368, situaci v ostatních kolektivech neznám). A byl bych rád kdyby se to číslo nezvyšovalo. Tedy za sebe říkám: za současné situace nechci střídané přestávky pro žádného řidiče.
Kolik řidičů kvůli omezením sedí doma kvůli překážkám v práci.?? - u nás ani jeden. Práce je sice výrazně méně, ale dostatek, aby každý kmenový řidič splnil svůj plán hodin. Ano, poklesly přesčasy a brigádníci téměř nejezdí. To je však při těchto výkyvech běžné.
kolik lidí jezdí v současnosti MHD za prací a do škol??!! Takže běžný provoz by byl žádoucí.Kdysi slova Witovského, že MHD je bezpečná ( z pohledu korony) nejsou pravdivá!! Ti kteří volají po běžném provozu MHD nejsou vyslyšeni. - určitě nejsem ten, který se k tomuto může vyjádřit kompetentně. Co zde napíši je čistě můj názor, ostatně jako u všech sem píšících. Ano, do škol a do práce se jezdí. Jistě některé trasy v určitých časech volají po posílení. Určitě ne po plošném a zcela jistě ne po celý den. Divadla a kina teď nejedou, takže večer přibyli jen návštěvníci hospod, ale to je krtátkodobé.
ale i Pražané mají v 90% ( minimálně) zaplaccenou "od dob Krndové lítačku" a služby stojí za HOUUUNO!!! Takže asi tak a teď zas do mně. - ach jak Ti to napsat. Ano předplaceno mají a to nejen Pražané. Ovšem svoji předplacenou službu využívají výrazně méně. Ne však proto, že se omezila. Prostě s příchodem nemoci a po přijatých opatřeních klesla potřeba cestovat. Takže omezení je až na druhém místě. K předplacení jakékoli služby si dovolím ještě jednu poznámku: předplacením vždy získávám výrazně výhodnější cenu než při koupi na poslední chvíli. Je tam však to riziko, že se v průběhu platnosti něco zvrtne.
A to, že posiluju tram linky právě ty, které jezdí kolem prázdných smyček, no gtak to je argument jak noha, fakt!!! - to nebyl můj argument. Já v tom posílení vidím spíše snahu vyřešit dopravu v centru. Ano, tam nárazově dochází k přetížení. Tak se to řeší lokálním posílením. Samozřejmě ukončení posily je možné až na nějaké (prázdné) smyčce.
Petr_k
Sobota, 12. prosince 2020 - 20:21:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13158
Registrován: 4-2003
5735 - ty možná znáš někoho, kdo to odskákal (jedno jméno je tragédie, nicméně bez něj je to jenom statistika, protože, jak správně zachytil Kantorek:

), já zase znám jednoho, kdo kvůli strachu jakéhosi doktůrka, že by od tupýho autobusáka něco určitě chytnul, byl odmítnut na vyšetření a pár dní na to těsně po výjezdu z garáže jen díky odtěžení lampy a stromku nepenetroval Hornbach [biggrin] Stejně mám pocit, že tady většina z nás to nějakým způsobem prodělala už od ledna do března, aniž by to kohokoliv vzrušovalo... Protože čím se liší styk řidičů na střídacích místnostech od styku řidičů na záloze na vozovně/garáži nebo jejich setkávání náhodně na sociálkách na konečných? Podle mě nijak, bo celý ten cirkus svou absurditu ještě spíš stupňuje.

Mylik - midi na 176 byla plánovaná akce a taky se na ni upozorňovalo dopředu v Omezeních (vědělo se o tom cca týden). On ani velký bus, který kvůli hrozný nutnosti pod Holečkovou najednou udělat komplet kolektory víc stojí, než jede, o moc epidemiologicky bezpečnější není. Ale klacek se vždycky dá udělat z čehokoliv, žejo, podejte si s Mistrem OMG pacičky a táhněte do kšá spolu.
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší píčoviny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Sobota, 12. prosince 2020 - 20:22:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 12-2007
176:
"Mylik: Delo se toto: https://pid.cz/mimoradnost/?id=11961-1
Predpokladam, ze kvuli obratum v postizenem miste byly nasazeny md"

Jo to je ono. Dovolím si sem překopírovat tu informaci. V mimořádnostech zůstane jen chvíli.

Od 12.12.2020 08:15
Do provoz obnoven (12.12.2020 14:45)
Dotčené linky 176
Druh události Provoz omezen
Důvod Nesjízdná komunikace
Tato mimořádnost byla již ukončena
Opatření

Vážení cestující, z důvodu úplné uzavírky ul. Holečkova (práce jeřábu u domu Holečkova 53) je od 8:00 do cca 16:00 hod. linka 176 rozdělena do dvou částí:

176 (Stadion Strahov – Holečkova)
zřizuje se zastávka Holečkova (výstup/nástup) v ul. Holečkova u křiž. Zapova

176 (Holečkova – Karlovo náměstí)
zastávka: Holečkova (výstup/nástup) v ul. Holečkova v pravidelné zastávce směr Karlovo nám.

Mezi oběma zastávkami Holečkova pro úsek (Stadion Strahov – Holečkova) a pro úsek (Holečkova – Karlovo náměstí) je docházková vzdálenost cca 250m. Průchod uzavřeným úsekem je zachován.


Jen dodám, že ta práce jeřábu byla plánovaná a řádně nahlášená, tedy bylo možné se na ni připravit. Přijaté opatření vyšlo z místních možností.
Sobota, 12. prosince 2020 - 20:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 12-2007
Petr_k:
"Stejně mám pocit, že tady většina z nás to nějakým způsobem prodělala už od ledna do března, aniž by to kohokoliv vzrušovalo... Protože čím se liší styk řidičů na střídacích místnostech od styku řidičů na záloze na vozovně/garáži nebo jejich setkávání náhodně na sociálkách na konečných? Podle mě nijak, bo celý ten cirkus svou absurditu ještě spíš stupňuje. "

Nevím, Petře, jak u vás na Mírově. Obecně se doporučuje co nejmenší setkávání. Ve výpravně by měli sedět jen ty zálohy. Ostatní nechť si vezmou svoje noty a pak mohou jít do vozu. V případě střídané přestávky máš jen omezené možnosti - buď vlézt do té odpočinkové místnosti nebo bloumat na ulici.

V čem se liší styk řidičů na střídacích místnostech od styku řidičů na záloze na vozovně/garáži nebo jejich setkávání náhodně na sociálkách na konečných? No především disciplínou. V garážích/vozovnách se dbá na nošení roušek. Na konečných to nikdo nehlídá, tak se na to … (prostě národ Švejků).

To, že mnozí riziko podceňují ještě neznamená, že takový režim má být vnucen všem.
Sobota, 12. prosince 2020 - 21:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8759
Registrován: 2-2006
Osobně vím o dvou mrtvých řidičích a těch pozitivních jsou stovky, aspoň každý info z jednání vedení a odborů obsahuje takovou statistiku...
Takže za mě střídaný přestávky rozhodně NE !
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Sobota, 12. prosince 2020 - 21:16:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2013
Per 176 - nesmysl. U toho jeřábu bydlim tak vo tom něco vim, ty midibusy jezdí v celé trase i teď cca 21.11 a že by se tu něco točilo, tim míň jeřáb vo tom fakt ničehož nevim prostě to jezdí z Karláku až na Strahov
176
Sobota, 12. prosince 2020 - 21:41:41  
Neregistrovaný host
Mylik + 5735: Předpokládám, že Mylik kritizuje absenci dostatečné kapacity po skončení mimořádnosti, protože MD byly i nadále v provozu. Jako jediné řešení si dovedu představit, že by dnešní den byl zajištěn do dvou samostatných částí:

-ráno před mimořádností a během dne během mimořádnosti MD vůz (dostatečná kapacita a dodržení prostorových možností pro obrat)
-večer po mimořádnosti SD vůz

Tím, že na lince 176 jezdí cca 2-3 pořadí, tak těch 4-6 řidičů na jeden den s vlastním vozem by se asi dal vyjezdit.
Sobota, 12. prosince 2020 - 23:13:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 12-2007
176:
"Mylik + 5735: Předpokládám, že Mylik kritizuje absenci dostatečné kapacity po skončení mimořádnosti, protože MD byly i nadále v provozu. Jako jediné řešení si dovedu představit, že by dnešní den byl zajištěn do dvou samostatných částí:

-ráno před mimořádností a během dne během mimořádnosti MD vůz (dostatečná kapacita a dodržení prostorových možností pro obrat)
-večer po mimořádnosti SD vůz

Tím, že na lince 176 jezdí cca 2-3 pořadí, tak těch 4-6 řidičů na jeden den s vlastním vozem by se asi dal vyjezdit."

Po bitvě je každý generál.
Za normálních okolností se v sobotním provozu na 176 střídá pět vozů (zajišťují též provoz na 143). Dnes byly na 176 čtyři vozy (a dva na 143). Při výluce jezdily dva na jedné a dva druhé větvi. Po ukončení pak jezdily celou trasu. Proč se neměnily vozy po výluce nevím. Domnívám se, že při přípravě byla zohledněna možnost nenadálého prodloužení výluky.
Sobota, 12. prosince 2020 - 23:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 3-2007
Lc_736__c_954:
"Pořád vám to nějak hapruje, chlapci. [happy] Osmička odpočívala ve Starém Hloubětíně už nějakou dobu před koronou, zhruba tak od jara/léta 2019."
No jo, máš pravdu. To už to je fakt tak dlouho? Strašný, jak u DPP čas letí [biggrin]
Vokovice!

Anvilia *2007
Neděle, 13. prosince 2020 - 09:34:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2020
5735: Proč moji reakci na váš příspěvek označujete jako "VÝPAD"- tomu zase nerozumím já. Píšu slušně a to, že argumentuji i z pohledu cestujících (protže mám rodinu) a slyším doma jejich i z mého pohledu oprávněné hlášky snad není důvod reagovat tak, jak jste reagoval. Jak to, že se kvůli té strašné chorobě nezavírají např. ty stále otevřené supermarkety z důvodu nedostatku personálu?Stále nevidím nikde na ulicích ty mrazky s mrtvolami, jak vyřvával ten magor Flégr atd. Nikde jsem nepsal, že váš zemřelý kolega by měl být div ne vrcholový sportovec. Vím, že se třeba pořádají fotbalové turnaje mezi zaměstnanci, já třeba se ve volném čase věnuji lyžování, cyklistice, turistice tad. |jen jsem chtěl naznačit, že lidé s dalšími nemocemi (krev. tlak, onkologické choroby, obezita atd. jsou náchylnější k těžšímu průběhu oné choroby. Tečka.
Neděle, 13. prosince 2020 - 11:26:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8761
Registrován: 2-2006
ježura: Tak asi protože to výpad je. To že někdo není sportovec by nemělo být cejchem, smrt sportovce není o nic víc tragická než třeba diváka opery...
Proč se nezavírají supermarkety je nasnadě, personál tam hraje přesilovku, mnohem víc se nakupuje přes net a bez práce je takové množství lidí, že sehnat brigádníka na doplňování tak neni nejmenší problém. Mrazáky s mrtvolami už proběhly mj. v Ostravě, to žes je nezaznamenal a že se nerozšířily i jinde je rozhodně dobře.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Lc_736__c_954
Neděle, 13. prosince 2020 - 12:29:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6526
Registrován: 6-2006
Petr_k:
"Protože čím se liší styk řidičů na střídacích místnostech od styku řidičů na záloze na vozovně/garáži nebo jejich setkávání náhodně na sociálkách na konečných?"
Především na střídací body řidiči docházejí za účelem odpočinku, jídla a pití. A ta konzumace s nasazenou ústenkou není úplně možná. Navíc to bývají zpravidla stísněné špatně větratelné prostory, řidiči tam tráví společně řádově 30-45 minut a když běží svačiny naplno, není jich tam zrovna málo.
Neděle, 13. prosince 2020 - 12:53:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 12-2007
ježura:
"5735: Proč moji reakci na váš příspěvek označujete jako "VÝPAD"- tomu zase nerozumím já. Píšu slušně a to, že argumentuji i z pohledu cestujících (protže mám rodinu) a slyším doma jejich i z mého pohledu oprávněné hlášky snad není důvod reagovat tak, jak jste reagoval. Jak to, že se kvůli té strašné chorobě nezavírají např. ty stále otevřené supermarkety z důvodu nedostatku personálu?Stále nevidím nikde na ulicích ty mrazky s mrtvolami, jak vyřvával ten magor Flégr atd. Nikde jsem nepsal, že váš zemřelý kolega by měl být div ne vrcholový sportovec. Vím, že se třeba pořádají fotbalové turnaje mezi zaměstnanci, já třeba se ve volném čase věnuji lyžování, cyklistice, turistice tad. |jen jsem chtěl naznačit, že lidé s dalšími nemocemi (krev. tlak, onkologické choroby, obezita atd. jsou náchylnější k těžšímu průběhu oné choroby. Tečka."

Ach jo. Vzdávám to. Nebo ne. Zkusím to ještě jednou. Třeba se nad sebou zamyslíš.
Proč moji reakci na váš příspěvek označujete jako "VÝPAD" - jednak proto, že to posouváš jinam, ale pak třeba i proto, že Tvé věty končí obvykle třemi vykřičníky nebo dvěma otazníky.
Píšu slušně - třeba tohle: služby stojí za HOUUUNO!!!
Vzhledem k tomu, že Tvůj poslední příspěvek končí místo obvyklého puntíku slovem Tečka, tak soudím, že svůj názor jsi si už udělal a diskutovat vlastně nechceš.

Demovi3 děkuji za podporu.
Emil Švec
Neděle, 13. prosince 2020 - 14:47:46  
Neregistrovaný host
Tak ona i statistika,že 90% Pražanů má lítačku je skvělá argumentace. Myslím že součet otazníků a vykřičníků se rovná IQ autora. Vzdej to, nemá to cenu
Zplgul
Neděle, 13. prosince 2020 - 15:36:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 1-2019
Nechci se tady nějak aktivně účastnit off topicu, ale uvědomte si, kolik lidí ročně zemře na chřipku. I chřipka je pro starší poměrně riziková. A rušily se každou zimu střídané přestávky kvůli tomu riziku? Samozřejmě, každé úmrtí je smutné a v žádném případě to nezlehčuji, ale někdy mi připadá, že se společnost se všemi svými opatřeními už dočista zbláznila.

Pokud jde o střídané přestávky, osobně bych viděl jako řešení, že pokud se někdo řadí k rizikovým, byl by přednostně přidělen na linky, kde má po celou dobu služby svoji tramvaj. Ostatní by pak jezdili normálně. Pokud nyní kvůli zrušení střídaných přestávek nelze posílit potřebné linky, tak to naopak může vést k vyšší zaplněnosti spojů. Zrušení střídaných přestávek mi tedy připadá spíše kontraproduktivní.
Emil Švec
Neděle, 13. prosince 2020 - 16:01:09  
Neregistrovaný host
Jenže na chřipku nám i přes všechna opatření neumírají desítky i stovky lidí denně, a to náhodně i zcela zdravých. Umře na ní cca 2000 lidí ročně, to je třetina toho co v listopadu s/na Covid. I mě to štve,ale snad to vyřeší očkování
Neděle, 13. prosince 2020 - 16:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8762
Registrován: 2-2006
Zplgul:
"kolik lidí ročně zemře na chřipku. I chřipka je pro starší poměrně riziková. A rušily se každou zimu střídané přestávky kvůli tomu riziku?"
Ano i chřipka je riziková, ale pořád teď máme desetinásobek obětí i přes historicky nepředstavitelná bezpečnostní opatření. Dokážeš odhadnout jestli by to bez nich byl stonásobek nebo tisícinásobek ? Dneska už i nejzarytější odpůrci opatření potichu přiznávají, že to fakt chřipka neni...
Zplgul:
"Pokud jde o střídané přestávky, osobně bych viděl jako řešení, že pokud se někdo řadí k rizikovým, byl by přednostně přidělen na linky, kde má po celou dobu služby svoji tramvaj. Ostatní by pak jezdili normálně. "
Kdo by rozhodl, že ten je rizikový a ten ne, když pokročilejší věk zdaleka není jediné riziko ? Na zrušení střídaných přestávek je široká shoda...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Neděle, 13. prosince 2020 - 16:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15789
Registrován: 10-2004
Na zrušení střídaných přestávek je široká shoda...
...i za cenu, že při větším rozvolnění doprava zkolabuje, protože údajně kapacita smyček je malá. Nějaké vložené spoje tam, kde se to zrovna hodí, protože tam je zrovna prázdná smyčka, moc nepomůžou. Takže místo toho, aby si řidiči při výměně vyvětrali, případně desinfenkcí očistili stanoviště tam, kde kolega před ním chmatal, necháme promořovat cestující.
A bodejď by shoda nebyla, když je lepší být celou směnu v jedné kabině a neřešit záležitosti kolem stěhování se do jiné včetně nutnosti řešit pauzu mimo tramvaj? Když bude široká shoda na tom, že se nebudou sloužit noční, tak se zruší noční doprava?
Možná by si takové široké shody mohli odhlasovat i v jiných oborech, třeba v supermarketech a budeme se chodit pást. [happy]
Ivoo
Neděle, 13. prosince 2020 - 16:49:45  
Neregistrovaný host
Dnes byla oficiálně uvedena do provozu nová železniční zastávka na lince S9 Praha - Eden.








[masinka][fotic]
Ivoo
Neděle, 13. prosince 2020 - 16:56:16  
Neregistrovaný host
Video o úsek Praha Hostivař - Praha hl. n.

https://youtu.be/9tv6q-XHBh4
Zplgul
Neděle, 13. prosince 2020 - 17:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 1-2019
Demon3:
"pořád teď máme desetinásobek obětí i přes historicky nepředstavitelná bezpečnostní opatření. Dokážeš odhadnout jestli by to bez nich byl stonásobek nebo tisícinásobek ?"
Možná je to odvážné tvrzení, ale osobně tipuji, že by to bylo plus minus stejné. Většina lidí by to téměř ani nepostřehla a rizikové skupiny jsou po celou dobu stejně chráněny maximálním možným způsobem bez ohledu na ostatní opatření. Takže jestli někdo jde večer na pivo nebo ke kadeřníkovi... Já bych raději posiloval kapacity zdravotnictví, zjevně na podobné situace není připraveno. To mi přijde efektivnější než zničit živnostníky a připravit lidi o práci. Nehledě na to, že kdybychom tu nemoc nebrzdili, nejspíš by již celá společnost byla dávno promořena. Mnozí z nás už to nejspíš stejně měli, ani o tom nevíme.

Demon3:
"Kdo by rozhodl, že ten je rizikový a ten ne, když pokročilejší věk zdaleka není jediné riziko ? Na zrušení střídaných přestávek je široká shoda..."
Tak jako se stanoví rizikové skupiny, které dostanou prioritně očkování, tak by se stanovily dané kategorie i v tomto případě. To je to nejmenší. Případně by se přihlédlo i k tomu, kdo z toho obavy má a kdo ne. Já chápu, že je na střídaných přestávkách široká shoda. Naopak by bylo divné, kdyby to tak nebylo. Je to pohodlnější. [happy]

Ivoo:
"Dnes byla oficiálně uvedena do provozu nová železniční zastávka na lince S9 Praha - Eden."
Díky za fotoreportáž. Z té zastávky mám radost. Nepochybně přispěje ke zkrácení cesty mnoha cestujících.
Ivoo
Neděle, 13. prosince 2020 - 17:05:21  
Neregistrovaný host
Ještě dodatek k té nové zastávce. Přístupové cesty jsou zatím provizorní a budou dokončeny až se zruší stará trať kolem strašnického nádraží a vznikne Drážní promenáda.
Petr_k
Neděle, 13. prosince 2020 - 17:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13159
Registrován: 4-2003
Lc... - a na konečných se to vážně neděje, třeba z důvodu, že si nechceš zasvinit drobením v kabině, chceš mít po ruce odpadkový koš, umyvadlo s tekoucí vodou, mýdlem a papírovými ubrousky, podnikovou wifinu, abys mohl čeknout žvásty na kreportu a fejsbůčku? [biggrin] A co třeba běžná střídání? Když se zrušilo střídání předskokanů s nočníma (autobusy na noční teď taky vyjíždějí samostatně, režijní km najednou nikoho nezajímají), tak se zaklínalo omezením kontaktu, ale denní střídání se musela zachovat, protože na to nejsou kapacity, riziko přenosu/roznosu najednou nebylo důležité [biggrin]

Demon - nakažených jsou stovky: ale které pozice nákaza postihuje nejvíc? Kancelářské myši, co si celou šichtu funí do HPH, protože jsou posraní až za ušima, aby je neposlali za 60 % platu domů. Na konci září třeba vznikla zajímavá aférka na Bojišti, kdy se jakýsi týmbuilding musel just konat... a to bylo najednou 30 lidí off. A doteď to po baráku běhá, ti, co se tomu vyhli za cenu absence, to holt chytli potom [biggrin]
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší píčoviny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Emil Švec
Neděle, 13. prosince 2020 - 18:01:20  
Neregistrovaný host
Podívej do Švédska, evidentně to nefunguje. A že nemáme kapacity zdravotnictví? Šotouši při ledovce 2014 žádali stovky nastartovaných Bardotek, kdyby to zase někdy přišlo. Ale ono to tak nefunguje, bohužel. Nevím,kde brát rezervní zdravotní personál
Neděle, 13. prosince 2020 - 18:09:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6399
Registrován: 7-2011
Emil Švec:
"Nevím,kde brát rezervní zdravotní personál"
Jenže to není ani tak o rezervním zdravotním personálu, jako spíš o tom, že zdravotního personálu byl nedostatek už za normálního běžného stavu. Vždyť kdy byla akce "děkujeme, odcházíme"? Jak dlouho už se mluví o přetížených zdravotnících sloužících dvojitý šichty, nedostatku sester a podobně? Co se od té doby udělalo pro to, aby zdravotníků byl dostatek alespoň na běžný bezkrizový provoz? V téhle situaci byla krize zdravotnictví očekávatelná a logická i při sebemenším zaškobrtnutí oproti normálu.
Lc_736__c_954
Neděle, 13. prosince 2020 - 18:14:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6527
Registrován: 6-2006
Petr_k:
Ale na konečné už je to moje volba, jak ten čas budu trávit a do jaké míry budu v kontaktu s ostatními. A na Vypichu chytnu signál i v kabině. [biggrin]
Emil Švec
Neděle, 13. prosince 2020 - 20:37:23  
Neregistrovaný host
Bobik: Asi se shodneme,že u tohoto oboru je nutné zajistit lidí a ne to brát stylem ,, vybrali si to sami,, ale řekni mi obor,kde to neplatí. Mladým lidem se moc dělat nechce a stát nedělá pro podporu nic. Místo toho se staví další haly a doplňují se různorodým materiálem z Východu. Jsme celá západní Evropa docela v pasti, protože žijeme na cizí účet a zatím se to s tou pracovní silou nějak udělalo,ale moc dlouho nebude trvat a průšvih bude
Neděle, 13. prosince 2020 - 21:25:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19850
Registrován: 8-2005
Já si tak Demone furt připomínám tu tvoji Itálii ze začátku letošního roku [wink] Ale jinak souhlas s většinou věcí co píšeš. jen drobnost - kovid je respirační, neni to žloutenka. takže bych tu hysterii ze střídání nepřeháněl.
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Neděle, 13. prosince 2020 - 21:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8763
Registrován: 2-2006
Orky:
"...i za cenu, že při větším rozvolnění doprava zkolabuje..."
Těžko říct, protože to nás zjevně ještě několik měsíců nečeká...
Orky:
"Takže místo toho, aby si řidiči při výměně vyvětrali, případně desinfenkcí očistili stanoviště tam, kde kolega před ním chmatal"
To si skutečně dokážeš představit ? Nezaseká to provoz ještě mnohem víc než absence střídaných přestávek ?
Zplgul:
"Možná je to odvážné tvrzení, ale osobně tipuji, že by to bylo plus minus stejné."
Tak to je více než odvážné tvrzení a svědčí to o fatální neznalosti principu šíření viru.
Zplgul:
"Tak jako se stanoví rizikové skupiny, které dostanou prioritně očkování, tak by se stanovily dané kategorie i v tomto případě."
OK, takže dejme tomu 50% zaměstnanců bys měl v rizikové skupině a musel bys jim plánovat služby zcela jinak než ostatním. Stále máš pocit že je to to nejmenší ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Neděle, 13. prosince 2020 - 21:43:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8764
Registrován: 2-2006
Petr_k:
"nakažených jsou stovky: ale které pozice nákaza postihuje nejvíc? Kancelářské myši"
Vážně se považuješ za kancelářskou myš ? [proud]
Káem:
"Já si tak Demone furt připomínám tu tvoji Itálii ze začátku letošního roku [wink] Ale jinak souhlas s většinou věcí co píšeš. jen drobnost - kovid je respirační, neni to žloutenka. takže bych tu hysterii ze střídání nepřeháněl."
S Itálií nemam problém, nakonec už se chystám zas. Mám mnohem radši čistej horskej vzduch než zatuchlinu z pražskýho metra. [wink]
A nemáš trochu pocit, že kapénky ulpělý kdekoliv v kabině nejsou problém ? Že neni rozdíl, když se před tebou v sesli vystřídá 10 lidí v porovnání s jednim ? Že ty stovky lidí co každej den projdou střídacími místnostmi neznamenaj zvýšení rizika ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 14. prosince 2020 - 01:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3820
Registrován: 4-2007
Šel jsem v pátek pro stromek a překvapila mě na Flóře dvojice na 13, ale v protisměru sólo, je nějaká výluka, nebo opatření proti viru? Díky
Pondělí, 14. prosince 2020 - 02:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 1-2015
Demon3:
"Petr_k:
"nakažených jsou stovky: ale které pozice nákaza postihuje nejvíc? Kancelářské myši"Vážně se považuješ za kancelářskou myš ? [proud]
Káem:
"Já si tak Demone furt připomínám tu tvoji Itálii ze začátku letošního roku [wink] Ale jinak souhlas s většinou věcí co píšeš. jen drobnost - kovid je respirační, neni to žloutenka. takže bych tu hysterii ze střídání nepřeháněl."S Itálií nemam problém, nakonec už se chystám zas. Mám mnohem radši čistej horskej vzduch než zatuchlinu z pražskýho metra. [wink]
A nemáš trochu pocit, že kapénky ulpělý kdekoliv v kabině nejsou problém ? Že neni rozdíl, když se před tebou v sesli vystřídá 10 lidí v porovnání s jednim ? Že ty stovky lidí co každej den projdou střídacími místnostmi neznamenaj zvýšení rizika ?"
Hele, Démone, že já jsem tě někde viděl? Nepohybuješ se náhodou někde kolem Flory nebo IPP?
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Pondělí, 14. prosince 2020 - 14:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19852
Registrován: 8-2005
D3: Kapénku ulpělé už problém nejsou, pokud nejsi čuně [cunik] a nestrkáš si nedesinfikované ruce do pusy nebo si nemneš oči. Já na svém pracovišti mám kapének spoustu a zatím se mi nic nestalo. Opravdu je to respirační. Jasně , nelíbal bych se s kolegou při střídání, necpal bych se do kabiny dřív než on bude venku a pod. Desinfikoval bych si pult sprejem.

DJ: To byl nájezd na soupravovou nočku na jednu z 92,96,99 . Sólo bylo normální denní nebo nájezd na sólo nočku.
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Mladějov
Pondělí, 14. prosince 2020 - 14:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15599
Registrován: 3-2007
No já D3 nechci nutit střídané přestávky, ale hrozně se mi líbí to dokazování, proč to nejde - mít v kabině (fasovaný) líh a kousek hadříku a při otevřeném okně střídaným kolegou otřít to, na co se chmatá (ovladače) a přejet pult a je otázka deseti sekund a funguje to tak běžně jinde - třeba na železnici. A ne[cunik] to dělali běžně i v dobách předcovidových.
Takže já si to dovedu představit i u tramvajáků - spíš mne překvapuje, že to teda asi zjevně nedělaj [cunik].
Pondělí, 14. prosince 2020 - 16:13:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8766
Registrován: 2-2006
Mladějov:
"a je otázka deseti sekund a funguje to tak běžně jinde "
Baví mě ta představa, že tomu někdo snad i věříš...
Taky jsem se díval o víkendu na poslední letošní závod F1, ale nenapadlo mě procedury z jejich návštěvy v boxech přenášet do MHD. [proud]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Lc_736__c_954
Pondělí, 14. prosince 2020 - 16:35:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6528
Registrován: 6-2006
Tak to líbání bychom asi omezit mohli, ale jak budeme fungovat na těch střídacích místnostech ? Když si představím takovou Hradčanskou, tak to máme v rohu místnosti výpravčího, dva metry od něj u stolu jednoho řidiče... A tím se nám kapacita místnosti pomalu vyčerpává. [crazy]
Pondělí, 14. prosince 2020 - 18:06:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6400
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"ale hrozně se mi líbí to dokazování, proč to nejde"
Já to beru jako logickou reakci na ty nahoře (vládou počínaje a podnikem, kryjícím si [zadnice] konče) ve smyslu nutíte nám kraviny a nelogičnosti? No tak si je zprndla hrndla vyžerte. Jak vy k my, tak my k vy. [wink] Plus do toho různě hážou vidle všelijací vystrašenci a naivní ovce, co věří kdejakému oficiálnímu blábolu jenom proto, protože je oficiální.
Ivoo
Pondělí, 14. prosince 2020 - 21:34:46  
Neregistrovaný host
Dj_la_défense:
"Šel jsem v pátek pro stromek a překvapila mě na Flóře dvojice na 13, ale v protisměru sólo, je nějaká výluka, nebo opatření proti viru? Díky"
Jednu dvojci jsem v pátek ve Vršovicích na lince 13 viděl také. Ostatní sólo.
[fotic][tramvaj]
Ivoo
Pondělí, 14. prosince 2020 - 21:38:54  
Neregistrovaný host
Káem:
"DJ: To byl nájezd na soupravovou nočku na jednu z 92,96,99 . Sólo bylo normální denní nebo nájezd na sólo nočku."
Ale já jí viděl kolem 14:00 odpoledne Vršovicích.
jentak
Pondělí, 14. prosince 2020 - 23:04:25  
Neregistrovaný host
některé nočky už jezdí celodenní výkon na 2 či 13 ... bohužel DP toto zatím neumí vyřešit operativní výměnou těsně před nočním výkonem ...
Úterý, 15. prosince 2020 - 17:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 7-2010
Místo DPP informuje o posílení linky 22 Muzeum MHD
https://mhd86.cz/2020/12/15/misto-dpp-informuje-o-posileni-linky- 22-muzeum-mhd/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Úterý, 15. prosince 2020 - 19:52:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 8-2020
Omh:
"Místo DPP informuje ... Muzeum MHD
"
A v čem je rozdíl? [biggrin]
Úterý, 15. prosince 2020 - 20:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 12-2007
Ad OMH a jeho článek, resp. výňatek z něho:
P.S.: Všimněte si toho dokonalého prokladu mezi víkendovými spoji linky 22. Takt: 4 minuty – 7 minut – 4 minuty – 4 minuty – 7 minuty – …
„Inu, dobrá práce plánovačů“.


Inu, zrovna tohle plánovači udělali dobře.
Linka 22 jezdí v intervalu 7 - 8 minut a do ní je vložena posila v intervalu 15 minut.
Vložení jinam než onoho 8-mi minutového rozestupu by smysl fakt nedávalo.
Je to posila, která se dá kdykoli vypnout aniž by bylo potřeba předělávat JŘ základní linky.
Úterý, 15. prosince 2020 - 21:15:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15799
Registrován: 10-2004
5735: Mě by spíš zajímalo, proč zrovna tyhle vánoce se musela zrovna 22 posilovat o víkendech, které budou poptávkově nejslabší. Mimochodem, do toho ještě pojede 4 i o víkendech, takže bude vyplněná i ta druhá díra.
Úterý, 15. prosince 2020 - 23:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8739
Registrován: 6-2004
Orky: Navíc v kombinaci s tím, že nás vláda zase zavřela doma...
Středa, 16. prosince 2020 - 06:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6402
Registrován: 7-2011
5735:
"Je to posila, která se dá kdykoli vypnout aniž by bylo potřeba předělávat JŘ základní linky."
Ty to nechápeš. Pan odborník chtěl pochopitelně říci, že se to samozřejmě předělat mělo, aby to všechno jezdilo ve stejných rozestupech. Bez ohledu na to, kolik "sraního" s tím bude a co všechno se bude muset překopat. Vždyť přece ti plánovači tam od toho sedí a berou za to peníze, no ne? [proud] A pokud to nezvládají/nestíhají, tak je chyba v těch plánovačích, protože jsou určitě líní, neschopní a přeplácení. [biggrin]
Středa, 16. prosince 2020 - 10:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2020
Šťastní to lidé, kteří musí o víkendu řešit, zda jim veřejná doprava přijede za 4 minuty nebo 7 a půl ...
McBain
Středa, 16. prosince 2020 - 13:40:08  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26642
Registrován: 5-2002
Orky:
"5735: Mě by spíš zajímalo, proč zrovna tyhle vánoce se musela zrovna 22 posilovat o víkendech, které budou poptávkově nejslabší. Mimochodem, do toho ještě pojede 4 i o víkendech, takže bude vyplněná i ta druhá díra."

Dneska zase klasická situace: vylezl jsem na IPP z díry, a akorát se přes křížení na Tyláku kodrcala 4ka, a za ní těsně, co to uvolnění výhybky dovolilo, bzzz - bzzz se sune 22ka, co nějtěsněji za [zadnice] té čtyřky. Co na tom, že takhle za ní jel až na Koh-i-noor. Hlavně rychle pryč z Pavláku a ujet sockám z metra.

[angry][angry]
Středa, 16. prosince 2020 - 14:14:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19854
Registrován: 8-2005
McB: Ona se za ní kodrcala jen na Vršovický náměstí, protože pokud to byla vložená 4, tak vyhazuje lidi už tam, což je ještě více pitomé než 8 u Bílý Labutě a pak jede prázdná protisměrně Minskou. [cunik]
ad 5735: nechápu, že když něco jede po 7 minutách, se do toho nevloží něco jinýho, co jede taky po 7 minutách.
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Středa, 16. prosince 2020 - 14:46:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3483
Registrován: 3-2004
Uctivá omluva pane McBain, příště samozřejmě řidič vyčká ve stanici příchodu jeho veličenstva, ostatně další tramvaj směr Vršovice jede zase až o slunovratu, naštěstí už zimního... Trestuhodné unáhlení. [wink]
Středa, 16. prosince 2020 - 15:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2020
Ono je sice dobře, že jízdní řád je pravidelný a bůhvíco, ale kdyby se do JŘ přidala i zastávka "Těšnov", nebo "Špejchar" (v odkazu na linku 8), pak by se určitě nic špatného nestalo. Nebo zas §1 ?
Středa, 16. prosince 2020 - 15:45:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 3-2004
Když se končilo na Špejcharu naposledy, hubovalo se, že nepozorné cestující zaveze tramvaj kamsi do parku a jejich možnosti dostat se zpět alespoň na zastávku na hlavní trati jsou značně zdlouhavé.
Středa, 16. prosince 2020 - 15:46:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 7-2010
Vedení Prahy ve spolupráci s ROPIDem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy omezilo denní provoz MHD. Toto omezení trvá i poté, co na začátku prosince přestal platit zákaz vycházení. S ohledem na fotografie přeplněných spojů ve večerních časech se nabídla otázka, kolik korun se tímto omezením ušetří a o kolik vozokilometrů se najezdí méně. Jenže druhou informaci nechce ROPID poskytnout.

V překladu odpověď ROPIDu má dvě vysvětlení. Buď vládne v městské organizaci stejný chaos, jakým vládne pražské dopravně radní Adam Scheinherr při losování, jakou noc posílí kterou noční linku a nebo – pravděpodobněji – v ROPIDu zavládl strach toto číslo sdělit.

Pokud totiž byla původní částka úspory např. dvojnásobně nadhodnocena, po sdělení počtu ušetřených vozokilometrů by tato skutečnost vyšla najevo. Částka za jeden vozokilometr by se dramaticky lišila od ročního průměru. A to je pádný argument, proč takovou informaci teď nesdělit a snažit se jí zahrát mimo hru.

ROPID nechce sdělil, kolik se ušetří vozokm zkráceným denním provozem MHD
https://mhd86.cz/2020/12/16/ropid-nechce-sdelil-kolik-se-usetri-v ozokm-zkracenym-dennim-provozem-mhd/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Středa, 16. prosince 2020 - 15:50:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19855
Registrován: 8-2005
Daarzyn: Viděl jste ten Těšnov? Kambyste tam dal zastávku, aby kaštani nepopadali do kolejí?
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Středa, 16. prosince 2020 - 16:21:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15802
Registrován: 10-2004
Omh: Budeš se divit, ale 700 až 900 milionů je reálný odhad. Můžeme si to oveřit třeba takto: Pražská metrolinka má 700 spojů týdně a zrušili jsme 7*6 spojů týdně. Tedy hrubý odhad změny výkonů -6%. A 6% z 21 miliard je 1,26 miliardy. Ale u metra to je méně než 6%, pořád tu jsou jisté fixní náklady a pořád se výpadek denní dopravy nahrazuje noční, takže reálná částka bude o stamiliony nižší. A že je takový rozptyl? Vždyť je to odhad. Při průměru 800 milionů je odchylka 100 milonů chyba necelé půl procento a při tom, jak DPP pracuje s náklady, je to reálná chyba (viz kauza se sóly), protože pracování s průměrem může ve velkých číslech způsobovat chyby v řádech velikých čísel (v našem případě v řádech i vysokých desítek milonů).
A co se týká odpovědi: Moje zkušenost s dotazy na ROPID oficiální (přes jejich webové rozhraní na připomínky) cestou je velmi tristní, tedy nulová reakce. A Ty seš nespokojen s týdnem.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)