Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 08. 12. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 08. 12. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 07. prosince 2020 - 03:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6380
Registrován: 7-2011
Wagon:
"Co já vím, tak Městský soud chtěl pouze odůvodnění nošení roušek. A nevím nic o tom, že Ministerstvo zdravotnictví vydalo znovu stejné opatření."
Soud opatření s účinností k 21.11 zrušil, rozhodnutí je pravomocné. Načež ministerstvo s účinností od 18.11. své opatření mírně upravilo, což v praxi znamená, že jde o opatření vlastně nové, ovšem od starého se prakticky neliší (takže je to rozhodnutí prakticky stejné, jak jsem psal), protože v tom upraveném opatření k žádné zásadní změně nedošlo. A s nějakým dokládáním, jak soud chtěl, se vláda jaksi ani neobtěžovala. Pro připomenutí třeba zde, nebo zde.
Wagon:
"Pokud by s tím .... Městský soud nebyl spokojen a opatření by zrušil, tak by do jisté míry nesl i odpovědnost za zhoršení zdravotního stavu obyvatel, protože ministr zdravotnictví by řekl, my jsme opatření zdůvodnili, a Městský soud jej zrušil, tzn. má za něj odpovědnost. "
Nikoli, takhle to nefunguje. Odpovědnost by v každém případě neslo ministerstvo (potažmo vláda). Soud pouze na základě legislativy hlídá mantinely, v jakých se ministerstvo/vláda/každý občan smí pohybovat. A v demokratickém státě ani případné riziko zhoršení zdravotního stavu obyvatel není důvodem legislativu porušovat. Pokud si s tím ministerstvo/vláda neumí poradit v mezích legislativy, pak je to akorát špatné ministerstvo/vláda.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 03:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6381
Registrován: 7-2011
Orky: Zajímavější je spíš tohle, byť to jsou spíše "syrová data". Když pominu, že je poněkud zvláštní, že oproti jiným zemím máme tu statistiku s výrazným (až dvojnásobným) zpožděním - teprve 43. týden (19.-25.10), což nechápu proč, když i obyčejná blbá banka ti dokáže v případě, že umřeš, zablokovat účet klidně do dvou dnů (a někde tu ověřenou informaci o tvý smrti vzít musí), tak hodně zajímavý je na tom to, že ta křivka vystřelila až na podzim. Proč? Proč, když všude slyšíme o nebezpečnosti tý nemoci, nebyla vysoká i na jaře, kdy ta nemoc byla nová a silnější? Z toho by nakonec jeden mohl mít pocit, že ty zvýšený úmrtí sice jdou na vrub tý nemoci, ale že ta nemoc samotná zas až tak nezabíjela, že zabíjel hlavně ten cirkus kolem - strach jít k doktorovi, zanedbaná péče, chřadnutí kvůli opuštěnosti a sociální izolaci starších a podobně. Bohužel, jak psal už 9001, všecko je hlavně o "správné" interpretaci těch dat.
Emil Švec
Pondělí, 07. prosince 2020 - 06:28:01  
Neregistrovaný host
Tak na větu ,,sami si to vybrali,, se opravdu nedá nic říci. To je marný. Zvláště tady, kde se před rokem brečelo nad nedostatkem řidičů. Jenže když není řidič, ,,jen,, se nedostanu do práce. Když půjde zdravotník za kasu, ošetří mě Mongol? A nevkládejte mi do úst, že současný nárůst je zapříčiněn čtvrtečním uvolněním. To je manipulace.

Já vím,že nechcete slyšet o vlastní zodpovědnosti. Odbočím do své minulosti,kdy jsem jako zastupitel tisícové obce chtěl občanům dát to, nad čím tu pořád brečíte. Na začátku zelené mánie jsem na vlastní náklady navrhl a ve volném čase zrealizoval návrh asi dvou tisíc keřů v rámci akce Z. Protože jako vy vykřikovali o nehorázných cenách, korupci atd. Když došlo na lámání chleba, ten musel natírat plot na chatě, ten musel do práce, na dalšího bylo moc horko. Nakonec to dělali šestnáctiletí brigádníci místo Mekáče a jeden důchodce, kterému se mě zželelo. Ale o tři týdny později na buřty zadarmo na Čarodějnice přišly davy. A nejlepší na tom je, že ta úprava některým mohla vylepšit domy, protože se upravovaly rozježděné pásy od aut před domy. Pak samozřejmě to přejel čtyřkolkou a samozřejmě ty nejlepší kusy byly zprivatizovány v množství větším než velkém.

To jsou ti praví Češi. Nadávat,ale je-li nějaká možnost zlepšení s přidáním vlastní ruky, najde se spousta důvodů,proč to nejde. A to nepočítám kolik mě to stálo a že mě bývalá nadšená bolševička nařkla,že tu mulčovací kůru kradu!

Obec neměla peníze na chodník. Ale chápete, jak by to asi dopadlo. Za ale asi taky může vláda. (Byť se vším,co jste ji vytkli bezvýhradně souhlasím). Takže od té doby si o lidech myslím výše psané. Národním fetišem je lamentování nad tím, jak nám ostatní ubližují. Ale nikdo nic neudělá
Pondělí, 07. prosince 2020 - 08:24:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2018
Bobiku a spol. Proč furt strkáte hlavu do písku? Nikdy se takhle extrémně nemocnice nezaplňovaly jako dnes. A proč na jaře bylo málo mrtvých? Protože jsme žádnou vlnu nákazy neměli. Vždyť se nakazilo pár kousků lidí narozdíl od podzimu a zimy, kdy tu máme již skutečnou vlnu. A lidé z fabrik vracející se z odpolední domů, se díky kancelářskejm krysám promořujou v narvané noční dopravě.
Ad 9001. Závidíš, že jsi na těch orgiích taky nebyl?
Pondělí, 07. prosince 2020 - 09:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 7-2010
Místo prodlužování intervalů a zhoršování nabídky spojů existuje i jiná možnost, jak ušetřit náklady na provoz MHD. Hlavní město by konečně mohlo začít soutěžit autobusové linky, na kterých jezdí Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Praha šetří na provozu MHD. Proč místo delších intervalů nevysoutěží levnější dopravce? Úspory ve stovkách milionů
http://mhd86.cz/2020/12/07/praha-setri-na-provozu-mhd-proc-misto- delsich-intervalu-nevysoutezi-levnejsi-dopravce-uspory-ve-stovkac h-milionu/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 10:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 12-2007
Bobik: Ministerstvo zdravotnictví mírně upravilo, a asi doplnilo opatření, které vydalo. Žádnou další reakci jsem v médiích nezaznamenal. To podle mne znamená, že Městský soud byl s upraveným opatřením spokojen.

Nejsem právníkem, ale myslím, že se soudci také učí k určité odpovědnosti za svá rozhodnutí. Jinak by mohli vydávat nějaká svévolná rozhodnutí s katastrofálními následky. Tento víkend byl myslím, že v MF NDES s rozhovor s vedoucím představitelem Metrostavu. Ten se také zmínil o tom, že od roku 2012 (8 let) je Metrostav stíhán za korupci vedoucích představitelů ještě za hejtmanství Davida Ratha. Dle nových paragrafů trestního zákoníku je možné např. potrestat firmu zákazem veřejných zakázek. To by bylo pro Metrostav zničující, protože žádný soukromník si tunely neobjednává. Což by znamenalo také ztrátu specialistů na tunelování (nikoliv na tunelování firem, na to je specialistů dost[biggrin].

A ještě k těm soudům, jak známo Městský soud rozhodl na základě soudce Štěpána Výborného na jaře ohledně některých opatření Ministerstva zdravotnictví. Štěpán Výborný je bratrem poslance za KDU-ČSL. Kasační stížnost zatím vyšší soud (nevím, zda Vrchní soud nebo Nejvyšší správní soud) dosud nerozhodl. V médiích byl dost kritizován soudce Štěpán Výborný, protože mohl být podjatý vzhledem k jeho vztahu s bratrem.

Já na jedné straně ctím nezávislost soudců, na druhé straně mají cítit určitou odpovědnost za svá rozhodnutí, a neměli by rozhodovat zcela proti smyslu. Proto např. souhlasím s polskými ženami, které protestují proti nálezu polského Ústavního soudu, který de facto zakázal potraty těhotných žen s poškozeným plodem. Pokud by rozhodnutí soudu bylo až příliš proti zdravému rozumu, a naprosto nezodpovědné, tak by jej zrušil Nejvyšší soud anebo dokonce Ústavní soud. Prostě soudcokracie také u nás nesmí být.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 10:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15759
Registrován: 10-2004
OMH: Protože soutěž je na roky a ne dny. I když teď začneš, tak do doby realizace počítej alespoň 3 roky, ne-li víc. Musíš to připravit, vyhlásit, sebrat nabídky, vyhodnotit to, nechat dopravce koupit autobusy. A to Ti do toho ještě nesmí hodit vidle ÚHOS, viz soutěže na výkony soukromých dopravců na území Prahy.
A průměrná cena? A řekl ti někdo, že DPP má skoro půlku výkonů v kloubech zatímco soukromí dopravci na městských linkách sotva nějakých 5% a tím to srovnání značně pokřivuje?
Největší malér pro veřejnou dopravu jsou šotouši. A proto máš o čem psát. [happy]

Já si myslím, že by stačilo, aby se respektoval zásadní faktor, kterým je poptávka a jízdné alespoň trochu reflektovalo to, co se nabízí. Pokud bude převládat názor, že tramvajenka za 3650 Kč je moc, že na linku s delším intervalem než 6-8 minut ve špičce se nevyplatí čekat, budou se dělat hloupé linky pro 2 babičky a na každé tramvajové trati budou muset být minimálně 2 linky, tak bude MHD v Praze čím dál tím prožranější.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 10:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6382
Registrován: 7-2011
3xPražan:
"Nikdy se takhle extrémně nemocnice nezaplňovaly jako dnes."
Myslíš tu slavně postavenou a pořád prázdnou nemocnici v Letňanech? Nebo tu prázdnou nemocnici v Brně? Pokud teda ostatní špitály praskaj ve švech, proč se teda ty kupy nemocnejch nelifrujou do těhle nemocnic, který se právě kvůli tomu stavěly, aby se těm ostatním špitálům ulevilo?
3xPražan:
"A proč na jaře bylo málo mrtvých? Protože jsme žádnou vlnu nákazy neměli."
Tak když jsme teda neměli, proč se na jaře blbnulo se zavíráním a rouškama?
Emil Švec
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:39:13  
Neregistrovaný host
A proto jsou na transplantačním postele i na chodbách? Mám fotku,ale úplně nevím,jestli bych tím někomu neudělal starosti.

Jako astmatik fakt roušky neobdivuji, ale v práci bylo nařízeno přes celé léto,tak jsme je prostě nosili i v rozpálené plechové hale. Kancelářské krysy si mysleli,že to pro ně neplatí, asi deset jich bylo pozitivních. Dílna se zatím drží. Ani já letos neměl ani rýmu,natož kašel. Chřipková epidemie taky hned skončila. Takže to asi smysl má
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:42:47  
Neregistrovaný host
Wagon ... Nejsem právníkem, ale myslím ...

No právě. Trochu vám v těch vašich úvahách uniklo, že máme vícestupňovou soustavu soudnictví, takže fakt nestačí, když jednomu v taláru rupne v kouli, aby bylo vymalováno. U Výborného je to snadné, každá ze stran má právo podat podnět pro podjatost soudce a je jednoznačný mechanismu, jak se s tím vypořádat.

Emil Švec ... před asi dvěma měsíci byl zase v ekolistu článek o tom, jak v nějaké vsi provedli revitalizaci veřejného prostoru (bývalá požární nádrž a okolí). Z podnětu místních a jejich významné participace. Nic proti vaši Horní Dolní a lidsky mohu chápat vaše roztrpčení, ale soudit podle toho celou ČR je na úrovni uvažování ... [tramvaj] měla zpoždění ergo celá MHD v Praze stojí za vyliž. Nebo jako podle pár vymaštěnců dospět k závěru, že všichni fandové čutesu jsou vypatlaná svoloč.
Sorry jako, tudy fakt ne.
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 12:49:12  
Neregistrovaný host
Emil Švec:
"A proto jsou na transplantačním postele i na chodbách? Mám fotku,ale úplně nevím,jestli bych tím někomu neudělal starosti.

"

Kde a přesně proč?
Bo třeba všechny pražské fakultky i v tom nejhorším období zvládaly vcelku v klidu.
Pokud se vámi uvedené dělo, a nikdo nepopírá, že k tomu někde dojít mohlo, tak bych primárně hledal problém v rámci organizace zdravotní péče v daném kraji.

A taktně pomíjíte, že je obecně známo a bylo mnohokrát potvrzeno jak ze špitálů, tak z ministerstva, že cca 40% lidí s covidem bylo v těch špitálech zbytečně a mohli být propuštěni do domácího ošetřování, jen je prostě nebylo kam jinam dát.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 13:03:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 12-2007
Diskuze na téma lidský život versus bohatsví je zajímavá, ale má jednu vadu. Každý má názor ale nikdo není schopen říct kdo má pravdu, protože pravda v tomto případě neexistuje.

Debata na téma kdo co viděl kde v nemocnici je hezká ale je úplně stejné jako když se řeší že stál na zastávce a biděl plnou 22 nebo 23. Jsou to subjektivní názory.

Břevnovák:
"Emil Švec:
Bo třeba všechny pražské fakultky i v tom nejhorším období zvládaly vcelku v klidu.
Pokud se vámi uvedené dělo, a nikdo nepopírá, že k tomu někde dojít mohlo, tak bych primárně hledal problém v rámci organizace zdravotní péče v daném kraji.
"
Všichni covid zvládají v klidu. Pro cca 100 lidí denně je ten klid trvalý. A ano, možná většina z té 100 by byla v klidu i bez covidu, ale i kdyby jeden každý den tak dle mne má smysl obětovat své pohodlí aby jich nebylo víc, ale předpokládám že jsem v tomto názoru v menšině.
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 13:42:27  
Neregistrovaný host
... ale i kdyby jeden každý den tak dle mne má smysl obětovat své pohodlí aby jich nebylo víc, ale předpokládám že jsem v tomto názoru v menšině.

To asi bude fest záležet na tom, co si pod tím obětováním svého pohodlí představujete.

Zkuste se o tom rozepsat a uvidíte jak na tom s tou (ne)menšinou jste.

Jinak, že by tu někdo zastával názor "Kašlat na všechno a dělat jako že nic.", tak jsem si toho nevšiml. Pokud vy ano, budu rád když mi dáte odkaz na to, kdo to byl a jaké bylo to jeho vyjádření.
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 13:44:46  
Neregistrovaný host
A poplašné zprávy ze Strakovky vs nudná šeď reality ...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/policie-praha-koronavirus-covi d-19-prestupek-poruseni-opatreni-primator-hrib-babis-havlicek.A20 1207_104615_domaci_klf#anketa-progress-A20201207_remy_357
Pondělí, 07. prosince 2020 - 14:55:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2020
Orky:
"A průměrná cena? A řekl ti někdo, že DPP má skoro půlku výkonů v kloubech zatímco soukromí dopravci na městských linkách sotva nějakých 5% a tím to srovnání značně pokřivuje?
[happy]
"

No právě. Kdyby nikdo do soutěže nešel (nebo by všichni prohráli proti DPP), ale soutěž by byla vypsána, pak by tímto tato cena byla prokazatelná. Jenže dokud se nesoutěží, tak to zjistit nejde.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 14:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 12-2007
Břevnovák:
"Jinak, že by tu někdo zastával názor "Kašlat na všechno a dělat jako že nic.", tak jsem si toho nevšiml. Pokud vy ano, budu rád když mi dáte odkaz na to, kdo to byl a jaké bylo to jeho vyjádření."
To sem taky nenapsal.

Obětování pohodlí je v několika stupních.
- nemam job a tím i příjem (cestovní ruch, zavřené provozovny)
kompenzováno různými balíčky bohužel metodou kamarád víc bere

- nemohu na plánovanou operaci, vyšetření a podobné, nemohu na návštěvu za nemocným
otázka je zda opravdu nemohu a neexistuje alternativa

- nemohu sportovat, hrát divadlo, sbírat šutry v Andalusii

...

- nemohu dělat co mne baví a co se mi zrovna chce
Pondělí, 07. prosince 2020 - 15:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5434
Registrován: 12-2007
debata o ceně mi připomíná důchodce na lavičce co brečí že v Kauflandu maj ošklivou zeleninu

levná a kvalitní zelenina prostě neexistuje
Pondělí, 07. prosince 2020 - 16:49:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8751
Registrován: 2-2006
Bobik:
"Myslíš tu slavně postavenou a pořád prázdnou nemocnici v Letňanech? Nebo tu prázdnou nemocnici v Brně? Pokud teda ostatní špitály praskaj ve švech, proč se teda ty kupy nemocnejch nelifrujou do těhle nemocnic, který se právě kvůli tomu stavěly, aby se těm ostatním špitálům ulevilo? "
Obě se stavěly jako rezervní pro případ, že se do stávajících nevejdou. Naštěstí se to podařilo ustát, ale věř že polní nemocnice se od normální dost podstatně liší a pokud bys měl tu možnost, pak do polní bys opravdu nechtěl za každou cenu. Takže tohle rozhodnutí je víc než logický.
Bobik:
"Tak když jsme teda neměli, proč se na jaře blbnulo se zavíráním a rouškama?"
Právě proto aby "jsme teda neměli". Sorry, tohle už bezpečně chápou děti na prvním stupni, tak proč to nejsou štonc pochopit "svobodobijci" ?
Břevnovák:
"Bo třeba všechny pražské fakultky i v tom nejhorším období zvládaly vcelku v klidu."
Definuj "vcelku v klidu". Pokud běžná oddělení slouží jako infekční a nemohou tak poskytovat péči pro kterou jsou zřízena a pokud tě na infekčním ošetřuje lékař s atestací chirurga, tak takovou situaci bych jako "vcelku v klidu" neoznačil ani v nejhorším snu.
Břevnovák:
"A taktně pomíjíte, že je obecně známo a bylo mnohokrát potvrzeno jak ze špitálů, tak z ministerstva, že cca 40% lidí s covidem bylo v těch špitálech zbytečně a mohli být propuštěni do domácího ošetřování, jen je prostě nebylo kam jinam dát."
Trochu si odporuješ, jelikož skutečně cca 40% pacientů v NĚKTERÝCH špitálech bylo po zvládnutí situace s propuknutím nemoci stále infekčních, ale nebylo je kam přeložit, tudíž tam prostě nebyli zbytečně.
A pokud bereš v potaz časté mediální výstupy manažera jedné pražské nemocnice, tak ten byl mnohokrát lékaři ze své vlastní nemocnice usvědčen ze lži a jelikož není lékař, ale především politik, tak je třeba brát jeho vyjádření s velkou rezervou.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 16:53:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8752
Registrován: 2-2006
Daarzyn67:
"Kdyby nikdo do soutěže nešel (nebo by všichni prohráli proti DPP), ale soutěž by byla vypsána, pak by tímto tato cena byla prokazatelná. Jenže dokud se nesoutěží, tak to zjistit nejde."
Nějak mi uniká důvod proč by měl majitel největší firmy v oboru úmyslně poškozovat její hlavní předmět podnikání tím, že jí bude ubírat zakázky. Majitel se má naopak ze všech sil snažit, aby porazil konkurenci kvalitou i cenou.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 17:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19844
Registrován: 8-2005
Demone, ty se mi líbíš čimdálvíc. Kdybys přestal psát o tramvajích, byli bysme nejlepší kámoši a dopředu bych podepsal všechno co řekneš/napíšeš. Źe je mezi nočním řidičem, obyvatelem P6 a epidemiologama tak malej rozdíl jsem fakt nečekal [proud]



(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Emil Švec
Pondělí, 07. prosince 2020 - 17:17:25  
Neregistrovaný host
Pokud nikomu nejde o to nedodržovat nic, tak o čem debatujeme? Nosíme roušky, které jsou minimum a zároveň maximum,co po mně stát chce. I zaměstnavatel bez ohledu na stát. Nosili je i před sto lety při španělské chřipce. Ovšem to neznamená,že se musím okamžitě zlejt jak ruskej mužik,kdy to jde! V tom vidím tu debilitu. Nebo demonstrace proti rouškám, když senátní volby poskytly celosvětově sledovaný experiment s výsledkem,že to má velký vliv.

Že obyvatelé vydatně pomáhali? Já ti to přeložíme do češtiny. Obec zaplatí projekt, návoz a odvoz materiálu a občané se s lopatou vyfotí se starostou a dá se to na stránkách obce. To je normální. Foto ala Hitler u výkopu dálnice. Já mluvím o společné práci lidí v obci. A tisíc lidí už je vzorek velký až až. Foto je z ikemu.

A že jsou prázdné polní nemocnice? Vezměte to pragmaticky jako tramvajáci: proč nemáte v každé vozovně 3 wany? Protože tříštit prostory je blbost. Taky v autě nevezmu vlek, když můžu sklopit sedačky (dát lůžka na chodbu). Nebavíme se o pohodlí a pocitech.
Ivoo
Pondělí, 07. prosince 2020 - 17:57:42  
Neregistrovaný host
Bobik:
"3xPražan:
"Nikdy se takhle extrémně nemocnice nezaplňovaly jako dnes."Myslíš tu slavně postavenou a pořád prázdnou nemocnici v Letňanech? Nebo tu prázdnou nemocnici v Brně? Pokud teda ostatní špitály praskaj ve švech, proč se teda ty kupy nemocnejch nelifrujou do těhle nemocnic, který se právě kvůli tomu stavěly, aby se těm ostatním špitálům ulevilo? "

Na netu byla i tato hypotéza:


Zprávy: Pozvání cizích vojsk českým ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD)

***

1) Český ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) požádal na USA ambasádě o pomoc cizích vojsk a jejich rozmístění na našem území. Pro začátek to bude 28 lékařů a dalších 272 vojáků bez bližšího určení ze států NATO. Kdo v naši historii ještě žádal o rozmístění cizích vojsk u nás?

Poznámka z internetu: Jan Hamáček se bude cítit lépe, když v ČR budou stovky vojáků NATO. Už se bojí svých vlastních občanů.

***

2) Že z těch 300 vojáků USA/NATO je pouze 28 zdravotníků, to jistě víte. Že z těch 28 zdravotníků budou jen 4 lékaři, to asi už nevíte. Tak teď už ano.

***

3) A ti 4 lékaři spolu s těmi 24 ostatními zdravotníky se budou starat o zdraví těch 272 vojáků NATO v naší republice.

Takže se vlastně o žádnou pomoc v koronavirové infekci nejedná. Jedná se o zneužití epidemie pro obsazení cizími vojsky na pozvání politické strany ČSSD, potažmo ministra vnitra Jana Hamáčka.

***

Dodatečné zprávy bez záruky z internetu, které mohou a nemusejí být pravda. Je to na vás: Jestli někdo bydlí v Brdech, prý už tam prapor US Army stanuje. Probíhají i nějaké noční přesuny, už více než týden. Lidé, žijící kolem, hlásí každý den. To je prý pravým důvodem pro zákaz vycházení v noci.

Ještě divočejší zpráva z internetu bez záruky: Z kruhů okolo domobran se proslýchá, že se chystá útok na Bělorusko. Nemocnice u letišť v Praze, Brně a Ostravě prý nejsou žádná náhoda…

Ať si každý udělá úsudek sám.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:07:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6383
Registrován: 7-2011
Demon3:
"Právě proto aby "jsme teda neměli". "
Fajn, tak jestliže jsme na jaře blbnuli, abysme teda neměli a díky tomu jsme teda neměli, tak proč na podzim máme, když blbneme ještě víc než na jaře? Tomu trošku nerozumím. A dřív, než začneš odkazovat na nezodpovědný dovolenkáře v létě, si prosím uvědom inkubační dobu tý nemoci. Ta fakt není měsíc nebo dýl.
jentak
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:22:54  
Neregistrovaný host
jaro:
epidemiologové křičí "zavírejte, omezujte" - stát zavírá a omezuje
přibývá slunečního svitu a s ním vitamínu D, který je podle hodně studií klíčový pro potlačení korony
podzim:
epidemiologové křičí "zavírejte, omezujte" - stát nezavírá a neomezuje (čeká se na volby, aby zachráněnna demokracie)
ubývá slunečního svitu a s ním vitamínu D, který je podle hodně studií klíčový pro potlačení korony

ale možná se pletu ... [crazy]
Ivoo
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:31:04  
Neregistrovaný host
jentak:
"jaro:
epidemiologové křičí "zavírejte, omezujte" - stát zavírá a omezuje
přibývá slunečního svitu a s ním vitamínu D, který je podle hodně studií klíčový pro potlačení korony
podzim:
epidemiologové křičí "zavírejte, omezujte" - stát nezavírá a neomezuje (čeká se na volby, aby zachráněnna demokracie)
ubývá slunečního svitu a s ním vitamínu D, který je podle hodně studií klíčový pro potlačení korony

ale možná se pletu ... [crazy]"

Vitamín D je hodně důležitý. Video např. zde: odkaz
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:32:48  
Neregistrovaný host
Definuj "vcelku v klidu". Pokud běžná oddělení slouží jako infekční a nemohou tak poskytovat péči pro kterou jsou zřízena a pokud tě na infekčním ošetřuje lékař s atestací chirurga, tak takovou situaci bych jako "vcelku v klidu" neoznačil ani v nejhorším snu.

Stačí uvést ve kterých nemocnicích se toto ve větší míře dělo.

Trochu si odporuješ, jelikož skutečně cca 40% pacientů v NĚKTERÝCH špitálech bylo po zvládnutí situace s propuknutím nemoci stále infekčních, ale nebylo je kam přeložit, tudíž tam prostě nebyli zbytečně.
A pokud bereš v potaz časté mediální výstupy manažera jedné pražské nemocnice, tak ten byl mnohokrát lékaři ze své vlastní nemocnice usvědčen ze lži a jelikož není lékař, ale především politik, tak je třeba brát jeho vyjádření s velkou rezervou.


Byli tam zbytečně, protože následná péče o pacienty, kteří nevyžadují po 24h přítomnost odborného zdravotnického personálu, nemá být realizována v nemocnicích. Pokud tedy nejsou zařízení pro tuto péči přímo jejich součástí. Což bývá spíše výjimkou.
A krom Ludvíka se v podobném smyslu ... tedy že situace je sice nestandardní, ale rozhodně ne nějak katastrofická ... vyjadřovali i lékaři, kteří byli a jsou první na ráně. Na první dobrou mne napadá balík z VFN a Roháčová z Bulovky. Ostatně, rozhovor právě s ní mi přišel jako vynikající příklad racionálního přístupu ... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nedesme-lidi-covid-zvladame- rekla-primarka-infekcniho-oddeleni-bulovky-40340297
Emil Švec
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:39:46  
Neregistrovaný host
Bobík: protože orouškování mělo proběhnout nejpozději v půlce srpna. Už na konci července to rostlo. Ale Babiš si přečetl na FB,že to národ nechce,tak sepsul Maďara s Vojtěchem a tvářili se jako že nic. Pak se tahalo za brzdu,ale nic se nedělo... A dva lidi z práce, z toho jedna to měla podruhé,mají přetrvávající problémy s dýcháním. Paradoxně ten první byl důsledný nosič roušek,ale s nakaženým šel na oběd (jediný kontakt s ním). Ten málem skončil na kyslíku
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6384
Registrován: 7-2011
Demon3:
"ale věř že polní nemocnice se od normální dost podstatně liší a pokud bys měl tu možnost, pak do polní bys opravdu nechtěl za každou cenu. Takže tohle rozhodnutí je víc než logický."
Tohle mi ještě vrtalo hlavou, já myslel, že ona "polní" nemocnice je schopná poskytnou stejně kvalitní péči jako jakýkoli jiný "kamenný" špitál. Mám to teda chápat tak, že to jsou nemocnice horší kategorie, nebo jak? A pokud ano, proč neumíme postavit stejně kvalitní i tu polní? I ti Číňani to přece umí.
Břevnovák
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:43:41  
Neregistrovaný host
Emil Švec:
"Ovšem to neznamená,že se musím okamžitě zlejt jak ruskej mužik,kdy to jde! V tom vidím tu debilitu.

Že obyvatelé vydatně pomáhali? Já ti to přeložíme do češtiny. Obec zaplatí projekt, návoz a odvoz materiálu a občané se s lopatou vyfotí se starostou a dá se to na stránkách obce. To je normální. Foto ala Hitler u výkopu dálnice. Já mluvím o společné práci lidí v obci. A tisíc lidí už je vzorek velký až až. Foto je z ikemu.

A že jsou prázdné polní nemocnice? Vezměte to pragmaticky "

Kolik těch lidí se zlilo jak ruský mužík? Já jsem tedy v Praze nějaké davy ožralých neviděl. Spíš krom bezďáků, kteří si prostě jen drží hladinku:-), nikoho.

Pokud to máte u vás takto, je to váš boj. Jsou obce, kde to funguje jinak. Ale beru, že když to u vás nejde, tak se špatně připouští, že jinde jo, bo zjištění kde je skutečně chyba by nebylo úplně příjemné.

Skutečnost, že polní nemocnice nebyly dosud potřeba je prostě důkazem, že se katastrofické scénáře nenaplnily. Nic víc, nic méně. Prostě jako všude a ve všem ... mám "zálohu" pro určitou situaci, záloha není využita (a ne jen něčí blbostí), tedy tato situace nenastala. Na tom není nic složitého.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 18:45:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6385
Registrován: 7-2011
Emil Švec:
"protože orouškování mělo proběhnout nejpozději v půlce srpna. "
Dobře, tomu bych rozuměl. Čemu ale nerozumím je, jaktože ta čísla stále rostou, když už dávno všichni orouškovaný jsme (a nejen to). Jestliže ty roušky, lockdowny a podobné fungují, pak se to přece musí někde nějak projevit, třeba alespoň zpomalením nárůstu. Místo toho křivka strmě stoupá právě v době, kdy jsou omezení už nějakou dobu v platnosti (déle, než je inkubační doba). Tomu právě nějak nerozumím.
Emil Švec
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:22:30  
Neregistrovaný host
Protože lidi jsou z toho otrávení a kašlou na pravidla. Jeď někdy RegioJetem do Liberce. Při nástupu to mají všichni (protože řidič). Po příjezdu to má půlka pod nosem a UKčka to sundávají okamžitě ještě před usednutím, téměř paušálně. Hygiena rukou taky už nic moc. A časovaná bomba jsou školy,kde se to bezpříznakově nese rychle. Ale děti to zase šíří doma. Za mě tomu šel stát naproti tělocvikem a hudební výchovou, tedy v této situaci zbytnými předměty.

To,že se nestala katastrofa neznamená,že to výrazně neovlivňuje životy, viz prožití nemocí doma,ale přetrvávající problémy. A bohužel nikdo neví,komu se to stane,takže v ohrožení jsme všichni,být je to pár procent.

Že soudíš dle nějakého údajného článku typu Hitler je gentleman neznamená,že to tak je. Vysvětluješ to člověku, který má za sebou léta v oboru a můžu ti říci, že vždy vydatná pomoc znamená tři baby s květináčem a Frantu, který vozí mulč. Ono se to totiž s nadšenými laiky technologicky dost blbě řídí. Ono fakt nejde jen píchnout křoví do hlíny. Takže nenos dříví do lesa. Fakt jsem se do toho nepustil bez předchozích zkušeností. Bohužel jsem podlehl iluzi,že tentokrát už se to fakt povede.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 8-2020
Stoupá, protože je podzim, venku je chladno, lidé jsou oslabení, viry moc ne.
jentak
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:26:54  
Neregistrovaný host
Polní nemocnice:
No představme si to asi jako nouzovou odstavnou plochu tramvají v Hostivaři. Základní účel splní.
Akorát jsou všichni radši pokud se nemusí používat a radši jsou "ve svém" a mají vozy na víc odstavené "na těch chodbách".
Navíc, pro tu odstavnou plochu potřebuješ další regulérní četu navíc (lékařský tým) a tedy musíš oslabit ostatní týmy, které už jsou tak nestabilní. Místo toho, aby jsi třeba vojskem posílil jen "kritické" pozice zdravotníků, které sic v přetížené nemocnici padají na držku, ale aspoň to tam někdo kvalifikovaný "domací" vede.
jentak
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:32:20  
Neregistrovaný host
JJ a bude asi ještě veseleji.

Neb nejrizikovější je asi únor/březen ... i toto období je těmi skromnými lékaři (myslím, těmi co makaj a nedělají si z vyjádření pro média byznys) označováno za to "co rozhodne", a že by veškerá snaha měla směřovat, aby se to ustálo právě v těchto dvou měsících ....
Pondělí, 07. prosince 2020 - 19:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9242
Registrován: 5-2002
Polních nemocnic si můžemě z veřejných tj. státních a obecních peněz postavit nepočítatelně. Firmy se rády napakujou (to byl tunel) a ehm ony se nakonec nevyužily? Ani nemohly, s tím se ani nepočítalo. Chyběl by totiž zdravotní personál !, s tím nic nenaděláte, kupodivu. Odchází nám západněji, ale kolaps až tak nenastal (ale jo zdravotnictví je stále v pressu), máme tu armádu zdravotníku více od východu. Ale píár zafungovalo skvěle.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 22:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13550
Registrován: 5-2004
Ja se tuhle leknul ze uz pristavujou mrazaky na ulice jak nas merdia masirovala a on to jen vedle do baraku neco privez Family Frost.

Nahubky jsou nejspis placebo neb se to rozjelo na podzim i v zemich kde nahubkovali cely leto. Jen o tyden dva pozdejc.

A ze se lidi moc netestujou? K cemu taky pokud nepotrebujou neschopenku. Vylezet s horkym cajemto jde i bez stourani klackem v nose a cestovani po okrese ve stavu "je mi nak blbe".
Pondělí, 07. prosince 2020 - 22:59:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8753
Registrován: 2-2006
Ivoo:
"Na netu byla i tato hypotéza..."
Na netu je spousta konspiračních teorií, ale máme se skutečně zabývat každou z nich ?
Bobik:
"Fajn, tak jestliže jsme na jaře blbnuli, abysme teda neměli a díky tomu jsme teda neměli, tak proč na podzim máme..."
Dovolenkáře za tím vidí jen závistivý ovce. Dovolenkáři byli v oblastech, kde bylo riziko nákazy celý léto podstatně nižší než u nás. To tady jsme si to celý léto poctivě pěstovali v různých techtle mechtle, letních táborech a hojně navštěvovaných místech bez nejmenší ochrany jako téměř jediní na světě. Ani to snad pro tebe není žádná novinka, jelikož jsem ti to psal asi 10x, ale asi to prostě není to, co chceš slyšet...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 23:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8754
Registrován: 2-2006
jentak:
"ale možná se pletu ... "
Bohužel nepleteš.
Břevnovák:
"Stačí uvést ve kterých nemocnicích se toto ve větší míře dělo."
Neni to tak složitý. Ve všech !
Břevnovák:
"rozhovor právě s ní mi přišel jako vynikající příklad racionálního přístupu ... "
Souhlasím. Říká přesně to co já. Taky jsem jí několikrát dával za příklad...
Bobik:
"Tohle mi ještě vrtalo hlavou, já myslel, že ona "polní" nemocnice je schopná poskytnou stejně kvalitní péči jako jakýkoli jiný "kamenný" špitál. Mám to teda chápat tak, že to jsou nemocnice horší kategorie, nebo jak? A pokud ano, proč neumíme postavit stejně kvalitní i tu polní? I ti Číňani to přece umí."
Je to POLNÍ nemocnice, tedy z principu přísně NOUZOVÁ záležitost. Pokud jsi byl někdy na vojně, tak tušíš co znamená "polní". Číňani to mají stejně, nepodléhej iluzím.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 07. prosince 2020 - 23:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8755
Registrován: 2-2006
Břevnovák:
"Kolik těch lidí se zlilo jak ruský mužík? Já jsem tedy v Praze nějaké davy ožralých neviděl. "
V sobotu jsem měl jeden z prvních ranních výjezdů a ve městě byly davy opilé omladiny. Odkudpak se braly, když hospody byly podle nejvyšší Houby od deseti zavřené a policie neřešila jediný přestupek. V tom baru naproti byli ve tři ráno tři posádky asi jen kvůli přestávce na čůrání... [crazy]
Břevnovák:
"Skutečnost, že polní nemocnice nebyly dosud potřeba je prostě důkazem, že se katastrofické scénáře nenaplnily."
Katastrofické scénáře se nenaplnily, krizová situace nedosáhla vrcholu...
Jeden by řekl, že bychom měli být rádi, ale spíš to působí, že vám je to líto...
Bobik:
"Místo toho křivka strmě stoupá právě v době, kdy jsou omezení už nějakou dobu v platnosti (déle, než je inkubační doba). Tomu právě nějak nerozumím."
V platnosti jsou, ale dodržujeme je ? Odpověz si sám...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Úterý, 08. prosince 2020 - 00:13:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8730
Registrován: 6-2004
Demon3: Ono "polní" nemocnice od dob seriálové MASHe a našeho sociku podstatně pokročila ;-). Možná ta polní má mnohdy lepší vybavení, než nějaká okresní ;-)

Pokud opravdu platí, že 40% lidí bez příznaků je v nemocnici jenom proto, že nemají kam jít, tak polní nemonice je přijatelná varianta.... Nevidím důvod, proč by měli zabírat místo v regulerní nemocnici....

A pokud by se někomu opravdu přitížilo, tak pod majáky jsou v regulerní nemocnici v řádech jednotek minut a to jak Letnany, tak BVV...
Úterý, 08. prosince 2020 - 04:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6386
Registrován: 7-2011
jentak:
" Akorát jsou všichni radši pokud se nemusí používat a radši jsou "ve svém" a mají vozy na víc odstavené "na těch chodbách"."
Jo, to je další věc, který nerozumím. Proč se místo tý šarády s MASHem v Letňanech, je-li to potřeba kvůli zvýšení kapacity, raději nepostavily nějaký "stany" v areálech současných nemocnic? Místo by se v mnohých jistě našlo a nemusely by se trhat zdravotnický týmy, nýbrž by stačilo ty současný, secvičený, případně posílit personálem z tý polní.
Demon3:
"To tady jsme si to celý léto poctivě pěstovali v různých techtle mechtle, letních táborech a hojně navštěvovaných místech bez nejmenší ochrany..."
V létě nebyly vhodný podmínky pro šíření, jako jsou teď na podzim, tak k čemu ochrana? A ani na křivce úmrtnosti není vidět, že by ta chybějící ochrana byl nějakej průšvih. A co se "pěstování" týče - ten virus tu s náma už bude "nafurt", stejně jako další viry, třeba chřipka, nebo rýma. Akorát se v některých obdobích (podzim) bude díky přiznivějším podmínkách šířit víc a v jiných (léto) prakticky vůbec. K čemu tedy ochrana v období, kdy je riziko minimální? Ty taky v červenci "dbáš na ochranu", tedy piješ čaj s citrónem a nosíš svetr, abys nenastydnul (neměl oslabenou imunitu) a nedostal rýmu, nebo chřipku?
Úterý, 08. prosince 2020 - 08:20:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3948
Registrován: 3-2011
Demon3 - tohle je marné vysvětlovat. Prostě jim to nevysvětlíš. Ale přijdou na to třeba ve chvíli, kdy pocítí, že nejsou jinde vítáni za tohle nezodpovědné chování. Už v létě se všichni podivovali, co ti Češi blbnou, že dělají párty a žijí si jako by žádná pandemie nebyla a pokračují v tom i nyní, i přes zákaz jezdí do Saska a Bavorska na nákupy, protestují proti rouškám a zlehčují situaci. Češi opravdu nyní nepatří k oblíbeným v Evropě.[ko]
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Úterý, 08. prosince 2020 - 09:23:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8756
Registrován: 2-2006
9001:
"Pokud opravdu platí, že 40% lidí bez příznaků je v nemocnici jenom proto, že nemají kam jít, tak polní nemonice je přijatelná varianta.... Nevidím důvod, proč by měli zabírat místo v regulerní nemocnici...."
No a právě i proto byly ty polní nemocnice zřízený. Naštěstí ta situace, že by někomu zabírali místo v regulerní nemocnici nenastala.
Bobik:
"Proč se místo tý šarády s MASHem v Letňanech, je-li to potřeba kvůli zvýšení kapacity, raději nepostavily nějaký "stany" v areálech současných nemocnic? "
Protože v Letňanech i na BVV se nic nestavělo, ale je to tam už dávno a teď to prostě bylo k dispozici, do areálů současných nemocnic se to nevejde, pokud opravdu nemyslíš výstavbu stanovýho tábora, kterej ale pro pobyt nemocných není úplně vhodnej...
Bobik:
"V létě nebyly vhodný podmínky pro šíření, jako jsou teď na podzim, tak k čemu ochrana?"
Celý léto se ten virus celkem pohodlně šířil po celym světě, takže je mu zjevně dost šumák jaký zrovna panujou klimatický podmínky. Rozdíl je jen v tom, že v létě jsme se rozprostřeli k vodě, do lesa, na zahrádky a do hor, kde k šíření nedochází, zatimco teď na podzim jsme VŠICHNI zase zpátky v hospodách a nákupních centrech, kde si virus libuje. Takže tam kde se v létě mohl rozšířit mezi jeden dva lidi, tak teď to bere zvesela po desítkách, což ale vůbec neznamená, že bylo v pohodě kašlat v létě na ochranu. Nakonec byli jsme pomalu jediní na světě kdo téměř veškerou ochranu zrušil a po prázdninách jsme na to dojeli.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Úterý, 08. prosince 2020 - 09:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8731
Registrován: 6-2004
Fkam: Co tady lžeš? :D Demonstrace proti rouškám jsou napříč Evropou včetně Německa... takže nevím na co si tu hraješ[biggrin]

A že nepatříme k oblíbeným? No 14 dní rozdíl mezi náběhem? Spíš média než lidé....
jentak
Úterý, 08. prosince 2020 - 10:41:03  
Neregistrovaný host
no vzhledem k tomu, že některé země vyškrtly ČR z bezpečných zemí hned na přelomu srpen/září, tak asi určitá averze tam byla .... přesto vláda stále nereagovala i přes ŔEV odborníků.
Osobní zkušenost, byl zakázán vstup do firmy pro zákaznický audit v okamžik, kdy se zjistilo, že jsme Češi. Podruhý, byl zakázán příjezd techniků firmy, když se zjistilo že mají jet do Čech ....[wink]
Zlond
Úterý, 08. prosince 2020 - 10:43:59  
Neregistrovaný host
Tak je fakt že Češi jsou švejci, ale současně selhává i stát který není schopen vynutit si pravidla. Já se byl 28. 10. podívat na antirouškařské demonstraci na Náměstí Republiky. Oficiálně bylo povoleno: demonstrace se může účastnit max 100 lidí ve skupinách max po 20. A tak bylo, prostor demonstrace obšancovala policie a víc lidí tam nepustila. Jenže lidi se začli srocovat okolo. Bylo jich tam minimálně tisíc. A policajti jen stáli a čuměli, místo toho aby ty "neúčastníky" odtamtud rychle vypakovali s tím, že tady není nic ke koukání, tak ať pokračují v cestě. Tak jako, co to je?
Úterý, 08. prosince 2020 - 10:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 1-2012
Wagon:

Ministr Blatný si s Městským soudem v Praze vytřel ...el, což se mu nepochybně brzy vrátí.

Městský soud zrušil mimořádné opatření MZD pro nedostatečné odůvodnění, vše podstatné je řečeno v bodě 145 odůvodnění rozsudku:

https://www.irozhlas.cz/sites/default/files/documents/01e65820b3d e5ffc16944848027ee171.pdf?fbclid=IwAR2gurn-dMYLJCFRe9Kw4hHjvuettN JJfxN-QBTqPFk-RALcA9QdKKCCOiE

Protože Městský soud si je vědom své odpovědnosti, dal ministerstvu týden na nápravu.

Ministerstvo, místo toho, aby nově vydalo staré opatření s novým odůvodněním, nově vydalo staré opatření se starým odůvodněním (nelíší se vůbec v ničem, sekají to do všech opatření metodou Ctrl-C > Ctrl-V.

Staré:

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/10/Mimoradne-opatreni -noseni-ochrannych-prostredku-dychacich-cest-s-vyjimkami-s-ucinno sti-od-21-10-2020-do-odvolani.pdf?fbclid=IwAR3ZXSbarD1CkzIK50KZvK TZo-Tqwz0dZQKY-Vbf9p0vy1zABzCYmzwZhkk

"Nové":

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/11/Mimoradne-opatreni -noseni-ochrannych-prostredku-dychacich-cest-s-ucinnosti-od-21-11 -2020.pdf.pdf?fbclid=IwAR3UMDK60mKc-qETxRi5jTtkqYhIzOkl1S5zX7tE_w yW-ah6mrDJ6BWqFh0

Takže co asi soud udělá, až někdo zažaluje to nové rozhodnutí?

Jinak z toho celkem jasně vyplývá jedna věc: Ministerstvo funguje jen na efekt, aby to vypadalo, že s covidem bojují. Ve skutečnosti vůbec neumějí vysvětlit, proč dělají to či ono a ne tohle a tamto. Kdyby to uměli, tak by to do toho odůvodnění prostě napsali.

Žádná konspirace, ale do nebe volající neschopnost aparátu ministerstva a hygieny. Léta tam jen seděli a nic extra se po nich nechtělo, až teď ...
"To, co lidéí skutečně chtějí je vědět, že zítřek bude stejný, jako dnešek."
Úterý, 08. prosince 2020 - 10:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3949
Registrován: 3-2011
9001:
"Fkam: Co tady lžeš? :D Demonstrace proti rouškám jsou napříč Evropou včetně Německa... takže nevím na co si tu hraješ[biggrin]

A že nepatříme k oblíbeným? No 14 dní rozdíl mezi náběhem? Spíš média než lidé...."

Ale no tak, v Německu byly asi dvě demonstrace v počtu zhruba dva tisíce lidí (což je na celkové množství obyvatel nepatrný zlomek). Tyto demonstrace byly tvrdě kritizovány a co vím, tak se žádná další demonstrace neplánuje. Opatření lidé dodržují a i "zrušení" vánoc se bere rozumně bez nějakých povyků. K oblíbeným nepatříte, včera jsem četl, že i přes zákaz cestují Češi nakupovat do Saska a Bavorska a lidé se již obrátili na zemské vlády, aby se začalo kontrolovat na hranicích. Navíc i díky rouškám to není tak zlé. Člověk holt se musí trochu uskromnit a nemyslet jen na sebe. Zabránili jsme kolapsu zdravotnického systému, což je obrovská výhra.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Pravda o Německu
Úterý, 08. prosince 2020 - 13:12:30  
Neregistrovaný host
Fkam: Tak určitě... viz například: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/berlin-demonstrace-koronav irus-opatreni-nemecko.A201118_142615_zahranicni_kha
Úterý, 08. prosince 2020 - 13:25:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13551
Registrován: 5-2004
"Opatření lidé dodržují a i "zrušení" vánoc se bere rozumně bez nějakých povyků"

Tak aspoň je záminka a nemusí se řešit aby vánoce a to okolo vadily různým "menšinám" kdy se už loni řešilo leckde zda trhy nebo stromeček ano/ne...

Ono toho skončilo povícero. Velikonoce, Vánoce, sport pro diváky, sport pro amatéry na vesnicích, srazy a kontakty mezi lidma co se týče koníčků, narozenin a jiných výročí.

Prostě nová Evropa/svět v režimu "do práce, domů a držet hubu". Zlatej socík a svobody v 80-tejch i 70-tejch letech.
Úterý, 08. prosince 2020 - 13:46:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6387
Registrován: 7-2011
Demon3:
"Celý léto se ten virus celkem pohodlně šířil po celym světě, takže je mu zjevně dost šumák jaký zrovna panujou klimatický podmínky."
Takhle se šírej všechny viry a nemoci. Jenže klimatický podmínky tomu dost jedno nejsou, sucho, teplo a UV záření tomu nesvědčí, to viry obecně nemaj rádi. Navíc v létě lidi nemaj obecně oslabenou imunitu, jako na podzim, když je sychravo, takže imunita viry snáz přepere sama dřív, než se stačej nějak projevit a člověk o tom ani neví. Ale tohle přece sám víš, tak neplácej nesmysly a zkus najít nějakej relevantnější důvod, proč všechny omezovat, tohle ti moc nevyšlo. [biggrin]
Znechucený čtenář
Úterý, 08. prosince 2020 - 14:02:49  
Neregistrovaný host
Koukám, že tady jsou všichni epidemiologové, politici, právníci... Opak je pravdou; jen samé rádoby chytré osoby, které si přečtou nějaký článek na internetu a pak mají dojem, že rozumí úplně všemu. Z fóra o dopravě se stala stala diskusní žumpa á la Novinky...
Úterý, 08. prosince 2020 - 14:04:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6388
Registrován: 7-2011
Jo, teď jsi nám to nandal. Všem. Nestačíme se stydět....[biggrin]
Úterý, 08. prosince 2020 - 14:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19845
Registrován: 8-2005
no je to tu jako horší fejsbůk, to je pravda. [zadnice][cunik]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Úterý, 08. prosince 2020 - 15:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 3-2011
Je někde k dispozici harmonogram integrace zbytku kraje do PID ? Zajímalo by mě, kdy bude zbytek oblasti kolem Benešova (a MHD Benešov) a Vlašimi
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Ivoo
Úterý, 08. prosince 2020 - 15:47:50  
Neregistrovaný host
Demon3:
"Ivoo:
"Na netu byla i tato hypotéza..."Na netu je spousta konspiračních teorií, ale máme se skutečně zabývat každou z nich ?
"

Jsou věci o kterých nemáme vůbec tušení. Např. Vyšší procesy řízení. Krásně je to popsáno třeba na tomto obrázku: odkaz
Projev poslankyně italského Parlamentu 14. 5. 2020: odkaz
Projev Roberta F. Kennedyho Jr. (příbuzný bývalého presidenta USA) na demonstraci v Berlíně 2020: odkaz
Je spousta lidí, kteří vůbec nepřipouští, že by na tom něco mohlo být. Ale když víte, že některé věci jsou úplně jinak než jsme se ve škole učili a důkazy jsou na různých místech našeho světa, tak pak na některé události koukáte z jiného pohledu.
[happy]
Úterý, 08. prosince 2020 - 16:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2019
Fkam:
"Je někde k dispozici harmonogram integrace zbytku kraje do PID ? Zajímalo by mě, kdy bude zbytek oblasti kolem Benešova (a MHD Benešov) a Vlašimi"
Nedivil bych se, kdyby ty chybějící oblasti už byly rozpracovány všechny (je jich už jen pár). Spíš asi půjde o to, co se povede projednat dřív a jak to zkomplikují případné další náhlé přemety typu covidu.
Zámysl byl dodělat všechno do pololetí 2021, ale stát se může leccos. Např. Mladoboleslavsko se evidentně dělá per partes, aby věc nezdržovaly zádrhele v jiných místech.
vasekj
Úterý, 08. prosince 2020 - 17:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2017
No, pár, když se podíváte do mapy PID, tak těch nepokrytejch (řídkejch) oblastí je tam ještě docela dost - kromě těch co budou teď (okolí Rožmitálu p.T., Berouna a Hořovic), a těch, co zmiňují na webu, že se připravují (okolí Skalska, Dolního Bousova, Městce Králové, severu Kolína, Kutné Hory a Uhlířských Janovic), ještě nevidím ani zmínku o okolí: Bělé pod Bezdězem, Mnichova Hradiště, Červených Janovic a Zruče nad Sázavou, Vlašimi, Kamýka nad Vltavou
Úterý, 08. prosince 2020 - 17:32:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8757
Registrován: 2-2006
Bobik:
"Takhle se šírej všechny viry a nemoci."
To já vim, ale tys to doteď popíral, tak díky za potvrzení.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Úterý, 08. prosince 2020 - 22:10:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6389
Registrován: 7-2011
Demon3:
"To já vim, ale tys to doteď popíral, tak díky za potvrzení."
Tvl. slušná slovní akrobacie, co předvádíš. Kams chodil na hodiny? [biggrin] Předpokládám, že budeš i schopnej doložit, kde jsem to "doteď popíral", ale pro jistotu ti napovím - popíral jsem to "vlevo dole". [biggrin] Jistě to brzo najdeš, abys mi to mohl omlátit o hlavu, tak mě nenech dlouho čekat. [biggrin]